Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

luni, 6 decembrie 2010

Subconstientul si relatiile interumane

Subconstientul si relatiile umane armonioase
Subconstientul este asemeni cu o banda magnetica pe care se inregistreaza tot ceea ce ganditi. Folositi aceasta proprietate a sa pentru a va integra mai bine in societate. Iisus ii sfatuia pe oameni: "Faceti altora ce ati dori sa va faca ei voua". (Matei 7:12). Aceasta fraza poate fi interpretata astfel: daca doriti ca cei din jur sa aiba pareri bune in legatura cu dumneavoastra, cautati ca, la randul dumneavoastra, sa nu ganditi niciodata rau despre ei. Daca doriti ca ei sa se poarte frumos cu dumneavoastra, atunci fiti mereu politicosi si amabili. Purtati-va cu cei din jur asa cum ati vrea sa se poarte ei cu dumneavoastra.
De exemplu: sunteti amabil cu un coleg de birou, dar el va raspunde exact pe dos. Va umpleti de resentimente si suparare. Aceste ganduri negative se dovedesc nefaste pentru dumneavoastra, devenind o adevarata otrava mentala. Intrand in subconstient, ele alunga pofta de viata, entuziasmul, bunavointa, forta si aduc prin rezonanta numai boli si necazuri.
"Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, cu masura cu care masurati, vi se va masura". (Matei, 7:1,2).
Aceasta este cheia relatiilor armonioase cu cei din jur. A judeca inseamna a stabili un verdict mental, o concluzie in legatura cu cineva. Ca orice alt gand, si acesta va crea o anumita realitate care nu va va afecta numai pe dumneavoastra, ci si pe cel caruia ii este adresat. De aceea se spune: "Nu judecati, ca sa nu fiti judecati".
Acum cand stiti ce efecte pot avea gandurile dumneavoastra, trebuie sa fiti mult mai atenti cum ganditi despre cei din jur. Daca reusiti sa va imbunatatiti atitudinea fata de exterior, multe dintre problemele dumneavoastra se vor rezolva ca prin farmec.
In virtutea legii actiunii si reactiunii, binele sau raul pe care-l faceti altora va va fi intors odata, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat. Cel care cauta sa insele si sa fure mereu, se pacaleste in fapt pe el insusi. Teama sa permanenta si sentimentul de culpabilitate ii vor provoca exact necazurile de care se teme.
Subconstientul nu stie ce este bine sau rau, ci actioneaza conform sugestiilor care i-au fost impregnate.
Incepeti chiar din momentul acesta sa va observati modul de a gandi si comportamentul fata de cei care va inconjoara. Cum reactionati cand primiti o veste? Cum va purtati cu prietenii, cu colegii, cu familia sau cu necunoscutii? Daca noutatile va tulbura, daca aveti senzatia ca sunteti nedreptatiti si ca toti ceilalti gresesc, in timp ce dumneavoastra aveti dreptate, atunci sunteti sub influenta unor emotii negative, care va distrug pacea si armonia interioara.
Daca va agaseaza toti colegii de birou sau din fabrica, nu cumva adevarata cauza o constituie gandurile dumneavoastra negative, vibratiile mentale joase cu care "ii bombardati" fara sa va dati seama? Stim cu totii ca un caine ii ataca doar pe cei care nu iubesc deloc cainii. Animalele sunt foarte sensibile si percep vibratiile de teama si de ura ale oamenilor, reactionand in consecinta. Multi oameni sunt exagerat de sensibili la influentele subtile din jurul lor.
Intr-o zi mi-a cerut sfatul un vanzator care nu se intelegea deloc cu seful sau. De zece ani nu fusese niciodata avansat si nici nu-si luase concediu. Mi-a aratat situatiile contabile care dovedeau ca avea vanzari mai bune decat orice alt coleg. Se plangea ca directorul nu-l agreaza, ca il persecuta, il critica si il ridiculizeaza in sedinte, de fata cu ceilalti colegi.
I-am explicat ca adevarata cauza a dificultatilor se gasea in el insusi. Parerea sa proasta despre sef determinase acelasi tip de comportament din partea lui. Intotdeauna primim ceea ce daruim. In fiecare dimineata, in drum spre serviciu, purta o discutie interioara in care il critica, il invinovatea, aducea argumente care denuntau afacerile necinstite ale sefului sau. Si-a dat sema ca acest mod de a gandi era profund distructiv. Gandurile sale erau atat de puternice, incat directorul le simtea in mod inconstient. Pe de alta parte, isi facea rau lui insusi, caci isi provoca o serie de tulburari emotionale si chiar fiziologice.
Pentru a se elibera de aceasta angoasa permanenta, a inceput sa se sugestioneze in felul urmator: "Sunt creatorul destinului meu. Eu sunt responsabil de ceea ce gandesc in legatura cu directorul si nu el. Nu sunt receptiv la nici o influenta exterioara, nimeni nu ma poate tulbura. Trimit ganduri de sanatate, fericire si succes directorului meu. Sper ca el sa fie calauzit de Dumnezeu in tot ceea ce intreprinde".
A repetat aceste cuvinte de nenumarate ori, cu voce tare, plin de atentie, cu calm. In imaginatie isi vedea mintea ca pe o gradina unde seamana numai ganduri bune, care vor da roade candva. Pentru ca efectul sa fie mai puternic, in fiecare seara, inainte de a adormi, isi imagina cum directorul il felicita pentru modul in care munceste, pentru entuziasmul si respectul fata de clienti. Putin cate putin, imaginile mentale se impregnau in subconstient si dadeau roade. Incredibil pentru ceilalti colegi, care cunosteau situatia, directorul l-a felicitat si l-a avansat, marindu-i si salariul.
Daca veti reusi sa va controlati emotiile, nimeni nu va mai putea sa va tulbure sau sa va irite. Puteti fi jigniti doar daca sunteti iritabili si susceptibili. Cand va maniati, de exemplu, treceti prin patru stadii. Intai incepeti sa va ganditi ce a vrut sa spuna celalalt. Apoi hotarati ca v-a jignit si ca trebuie sa va maniati. Mania se amplifica si treceti la actiune. In sfarsit, veti raspunde plini de ura sub imperiul acestui sentiment. Iata, deci felul in care gandul, emotia, reactia si actiunea sunt angrenate si se deruleaza in mintea dumneavoastra.
Sigmund Freud, fondatorul psihanalizei moderne, afirma ca fiintele lipsite de iubire se ofilesc si mor. Dragostea se manifesta prin intelegere, bunavointa, respect fata de celelalte persoane. Daruind mai multa iubire, vom primi, la randul nostru, mai multa iubire si bunavointa.
Daca ii raniti si-i jigniti pe ceilalti, nu puteti pretinde de la ei prietenie. Orice om are nevoie sa fie apreciat si iubit, sa se simta important si util pentru ceilalti. Fiecare este unic in felul lui, are propria sa valoare si este creatura lui Dumnezeu, Cel care anima toate fiintele din aceasta creatie. Intelegand aceasta, vom putea manifesta toleranta si bunavointa fata de toti cei care ne inconjoara.
Multi oameni sunt obisnuiti sa gandeasca negativ datorita conditionarilor mentale. Pot fi considerati "delicventi" mentali, caci se cearta cu toti, refuza sa coopereze, sunt cinici si blazati. Aceasta este o adevarata boala psihica. Unii au mentalul deformat chiar din copilarie. (S-a constatat ca si perioada prenatala este importanta pentru formarea mintii).
Asa cum nu condamnati pe cineva bolnav de tuberculoza, tot astfel nu ar trebui sa invinuiti un astfel de om a carui minte este in suferinta. Trebuie sa fim plini de compasiune si sa urmarim sa-i intelegem pe cei din jurul nostru, ca sa-i putem ierta.
O tanara mi-a marturisit odata ca o ura de mult pe colega sa de birou. Mi-a spus si de ce: era mai frumoasa, mai fericita si chiar mai norocoasa, caci era logodita cu patronul firmei la care lucrau. Intr-o zi, dupa ce colega ei se casatorise, a venit la birou o fetita infirma, pe care colega ei o avea dintr-o casatorie anterioara. Fetita s-a aruncat in bratele mamei strigand: "Mama, mama, ce mult il iubesc pe noul meu tatic! Uite ce mi-a adus!" si i-a aratat o jucarie frumoasa. Iata marturisirea tinerei: "Imediat am simtit cat de fericita era fetita. Mi-am dat seama de bunatatea mamei sale si de atunci am inceput sa o admir si sa o iubesc".
In psihologie, acest fenomen se numeste empatie si consta in capacitatea de a simti si chiar de a trai starea altei persoane. Tanara in discutie a simtit prin empatie iubirea dintre mama si fiica; astfel, iubirea a aparut si in inima ei.
Daca surprindeti in dumneavoastra tentatia sa faceti rau sau sa judecati vreo fiinta amintiti-va imediat de cele 10 porunci ale Legii. Daca va cuprinde invidia sau mania, amintiti-va de lisus si, identificandu-va cu El, patrundeti sensul profund al cuvintelor Sale: "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti".
Acest articol este extras din cartea "Puterea extraordinara a subconstientului tau" scrisa de Joseph Murphy si aparuta la Editura Deceneu.

sursa:
www.edituradeceneu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu