Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

miercuri, 22 decembrie 2010

Puterea cuvintelor

Cuvântul este puterea prin care noi creem sau distrugem. Cuvântul este darul care vine direct de la Dumnezeu. La început a fost cuvântul şi cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvântul. Dacă Dumnezeu a creat lumea după chipul şi asemănarea Lui, înseamnă că omul a căpătat puterea de a creea ca şi Dumnezeu.
Noi avem puterea de a crea şi această putere este aşa de mare, încât tot ceea ce credem se poate transforma pentru noi în realitate. Noi ne cream pe noi înşine şi devenim ceea ce credem că suntem. Cuvântul e puterea pe care o avem de a ne exprima şi de a comunica, de a gândi şi de a crea evenimentele din viaţa noastră. Cuvântul e cea mai puternică unealtă pe care o are omul. Cuvântul reprezintă manifestarea fiinţei noastre spirituale, scânteia divină din interiorul nostru. Cuvântul nostru poate crea cel mai frumos vis şi realitate, dar poate şi să distrugă tot ce există în jurul nostru.
De aceea, folosirea greşită a cuvântului creează iadul pe pământ. Orice putere creatoare folosită rău, nepotrivit, poate deveni putere distructivă. Cuvântul nostru este magie pură, iar folosirea lui greşită poate deveni magie neagră. Cuvâtul vorbit sau scris este atât de puternic încât un simplu cuvânt poate schimba o viaţă sau poate distruge vieţile a milioane de oameni. Un cuvânt negativ poate fi un blestem, iar adesea oamenii folosesc cuvântul la fel ca magicienii, blestemându-se inconştient unii pe alţii. Noi îi blestemăm adeseori pe alţii prin părerile care le exprimăm. De exemplu, dacă ne întâlnim cu un prieten şi îi spunem: “ai o paloare pe faţă care se întâlneşte numai la oamenii bolnavi”, dacă el va asculta aceste cuvinte şi va fi de accord cu ele se va putea îmbolnăvi. Aceasta e puterea cuvântului. Oamenii care au un nivel ridicat de spiritualitate sunt foarte rezistenţi la blesteme si la undele mentale ale altora.
Cel mai adesea folosim cuvântul pentru a ne împrăştia emoţiile noastre otrăvite, pentru a ne exprima furia, gelozia, invidia sau ura. Cuvântul e cel mai preţios şi mai puternic dar pe care îl are umanitatea, dar noi îl folosim şi împotriva noastră. Dintre toate armele de distrugere pe care le-a inventat omul, cea mai teribilă şi mai puternică este cuvântul nepotrivit care poate să distrugă fără să lase urme. Noi ne atacăm în permanenţă prin cuvinte şi ne omorâm unul pe altul în mod sistematic, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.
Această practică a devenit cea mai rea dintre toate formele de magie şi a fost numită bârfă. Bârfa, desi pare atat de inofensiva, ne alterează şi scurtează viaţa, ne distruge fizic şi spiritual, fiindcă în permanenţă ne ruinează sufletul şi trupul. Bârfa e un act de magie neagră şi este foarte rea, deoarece este otravă pură. Cu toţii am învăţat cum să bârfim acceptând bârfa altora, socotind că aceasta este o modalitate normală de comunicare. Bârfa a devenit o forma curentă de comunicare în societatea umană. Bârfa şi gândurile urâte pe care le generează reprezintă un frecvent traumatism aplicat omului la care ne- am gândit.
De cele mai multe ori noi cream o otravă emoţională proprie prin folosirea unor cuvinte ca: sunt gras, îmbătrânesc, îmi cade părul, sunt prost, nu voi fi niciodată perfect, nu voi reusi…etc. Astfel, noi materializăm aceste cuvinte în realitatea noastră sau mai bine zis împotriva noastră. De aceea, important este să înţelegem ce este cuvântul şi ce putere are el. Întreaga lume poate să bârfească în legătură cu noi, însă dacă noi nu punem la suflet, nu dam crezare, vom deveni imuni la bârfe. Dacă cineva ne trimite în mod intenţionat o emoţie otrăvită, dar noi nu o luăm la modul personal, ea nu ne va afecta.
Când omul nu acceptă emoţia otrăvită aceasta se întoarce asupra celui care a trimis-o şi-l afectează direct. Gândul şi cuvântul pun în mişcare vibraţiile ce se propagă în cercuri din ce în ce mai mari, până ce îmbrăţişează întregul univers, după care ele se întorc la noi tot atât de sigur ca atunci când le-am emis. Gândul e o energie pură, care nu moare niciodată. Să ne ferim mintea de gândurile rele despre ceilalţi şi să ne asumăm întreaga responsabilitate asupra sentimentelor, gândurilor şi cuvintelor noastre.
În cuvinte se află puterea şi energia create de gândire. În ziua în care omul va înţelege că are puterea de a-şi schimba viaţa prin cuvintele create de gândire, atinge maturitatea. Gândurile şi cuvintele sunt nişte transmisii energetice care în funcţie de încărcătura lor, adică de frecvenţa lor joasă sau înaltă, ne pot face rău sau bine.
La fel se întâmplă şi în cazul cuvintelor scrise. De aceea, este bine ca la capul patului în care dormim să nu ţinem cărţi care relatează despre nefericiri, violenţe, crime etc. Aceste bombardamente informaţionale conţinute în cărţi sunt preluate în starea de veghe sau de somn, afectând într-o măsură foarte mare organismul uman. După o vreme ne simţim rău, obosiţi, avem coşmaruri, stări deprimante, comportamente bizare şi violente.
CUVINTELE POT VINDECA
Iubirea e cuvântul care se apropie foarte mult de cuvântul Dumnezeu ca influenţă vibratorie şi se cunoasc mii de vindecări, care au fost realizate prin folosirea lui. Orice boală cunoscută cedează locul puterii sau puterii iubirii pe care o emitem. Noi putem influenţa în mod subtil pe cei aflaţi în preajma noastră, prin energia pozitivă sau negativă pe care o emitem. Gândurile şi sentimentele negative sunt asemenea unor arme puternice care pot cauza pagube considerabile. Dacă urâm pe cineva din adâncul inimii şi trimetem spre el gânduri negative putem contribui la distrugerea lui.
În vindecarea de la distanţă grupurile de tămăduitori se roagă pentru cei aflaţi departe de ei. Ei trimit gânduri pozitive spre cel bolnav şi prin acestea se produce vindecarea. Orice cuvânt are o frecvenţă vibratorie. De aceea, e benefic ca omul să utilizeze numai cuvinte de înaltă vibraţie. Fiecare cuvânt atrage o energie asupra celui care îl exprimă şi energia e în raport cu vibraţia cuvântului. Să evităm permanenta emiterea de gânduri de vibraţie joasă ca: gânduri de ură, invidie şi de răzbunare. Cuvintele sunt cărţile noastre de vizită în plan subtil. Cu cât cuvintele sunt mai alese şi mai înalt vibraţionale, cu atât cel care le utilizează e un spirit evoluat, o fiinţă de înaltă vibraţie spirituală.
Cuvintele de vibraţie joasa
Cu cât vibraţia cuvintelor e mai joasă cu atât fiinţa care se manifestă astfel dovedeşte că e un spirit involuat, un om de vibraţie joasă. O vibraţie joasă înseamnă o funcţionare la nivel coborît a celui care o are. Vibraţia joasă se recunoaşte după starea pe care ţi-o dă: de tensiune, de teamă, de boală, de nemulţumire, de nefericire. Omul devine astfel o victimă sigură a energiilor de vibraţie joasă pe care le emite.
Majoritatea oamenilor nu fac decât să critice şi să blesteme pe cei care îi guvernează. Sub influenţa acestor gânduri negative şi rău făcătoare guvernanţii sunt împinşi să ia decizii greşite pentru ţară şi greşelile lor cad asupra întregului popor. Iată deci ce forţă distructivă se poate realiza atunci când oamenii gândesc negativ, în mod colectiv, la o anumită persoană. Să binecuvântăm pe marii iniţiaţi şi călugări care emit în permenenţă vibraţii mentale foarte pozitive prin care salvează omenirea de la autodistrugere. Toate cuvintele pe care le rostim sau gândim creează realitatea noastră, se materializează. Gândurile sunt ca nişte fiinţe vii, căci ele poartă în univers informaţia furnizată de noi înşine. Ele reprezintă cea mai vie şi subtilă forţă a omului.
Orice frază e formată din cuvinte, constituind o grupare informaţional-energetică, asemenea unui organism viu care traduce în fapt informaţia persoanei căreia i-a fost adresată fraza. Ea nu primeşte mesajul aşa cum îl concepem noi, ci sub forma unei energii pe care o decodifică în felul său propriu. Cuvântul rostit are o mare putere întrucât îi dăm energie din corpul nostru ca să-l facem să lucreze. De aceea, trebuie ca mai întâi să alegem cuvintele şi apoi să le dăm putere. Gândul poate fi forţa dinamizatoare din spatele cuvântului rostit şi astfel îi dăm putere. A te teme de cuvintele negative auzite la altii despre tine înseamnă a le spori energiile şi astfel influenţa lor negativă asupra ta va creşte.
Dacă cuvântul e rostit într-o doară sau fără forţa gândului, el nu ajunge să se împlinească, dar tot poate produce rau daca este negativ. Orice cuvânt negativ adresat unui om reprezintă un atac energetic asupra lui, cu efect de bumerang, amplificat şi asupra noastră. Efectul gândurilor şi cuvintelor noastre bune sau rele revin la noi cu siguranţa cu care le-am emis in mod amplificat. Când eşti lovit cu vorba doare mai mult decât dacă eşti lovit cu mâna sau cu piciorul. Cuvintele sunt energii cu modulaţii aproape infinite, care produc efecte devastatoare în timp asupra corpului subtil al fiinţelor umane. Astfel, ne atacăm, ne facem rau şi ne omorâm unul pe altul în mod sistematic, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru. Mulţi oameni au obiceiul de a rosti blesteme pentru orice fleac, ei îşi blesteamă părinţii, copii, vecinii, prietenii, de a apela la vrajitorie sau magie neagra…. Este un obicei foarte rău, fiindcă vorbele creează condiţii ca nenorocirile să apară. Un cuvânt este o rachetă ce parcurge spaţiul şi care în trecerea ei declansează forţe, agită entităţi şi provoacă efecte ireparabile. De aceea s-a spus: înainte de apusul soarelui împacă-te cu fratele tău. Acest lucru înseamnă că trebuie rapid să reparăm răul făcut celorlalţi.
Când ne gândim la cineva se creează un canal energetic între noi şi omul la care ne gândim. Energia cuvintelor răutăcioase – cu încărcătură negativă – aruncate asupra unei persoane, precum şi intensitatea cu care au fost rostite, au efecte devastatoare, în timp, asupra corpurilor subtile şi ale aurei acelui om şi lucrează aşa cum au fost adresate. De fapt, orice cuvânt sau gând bun sau rău poartă în el informaţii ce duc la energiile pe care le formează. Astfel: acolo unde se duce atenţia se duce şi energia. Important e ca energia şi informaţiile trimise să fie pozitive.
Posibile soluţIi
Pentru ca începând din acest moment să nu mai facem rău nici unei fiinţe din univers, nici măcar cu gândul, trebuie să avem în vedere următoarele:
Nu emiteţi niciodată pretenţii faţă de nimeni şi nimic, nu faceţi nici un reproş nimănui. Nu reproşaţi nimic nici destinului, nici trecutului, nici oamenilor. Nu uitaţi că orice reproş al tau reprezintă un program de distrugere a aceluia spre care il adresaţi. Efectul va fi mai mare dacă persoana respectivă este într-o stare de vulnerabilitate energetică. La om şi sufletul se deschide prin spate. Tot ce vei rosti în urma omului, totul se va împlini. De aceea, dacă aţi rostit în urma cuiva un blestem, veţi continua în subconştient să rostiţi acest blestem oricărei persoane care v-a întors spatele, inclusiv propriilor vostri copii. De aceea, la toţi cei care pleacă de la noi sau cu care ne intalnim să le transmitem numai lumină, iubire şi armonie. Dacă nu facem acest lucru, prin subconştient vom transmite dezaprobare, supărare sau iritare.
Vorbirea de rău a unui om otrăveşte mintea celui care vorbeşte, după care produce perturbări în câmpul lui energetic şi intră în suferinţă. Când omul se gândeşte la cineva nu prea frumos, are loc conectarea de energii negative comune şi chiar fără a-i dori răul poţi să il produci.
Una din legile universului e aceea de a nu face rău unei persoane nici măcar cu gândul. Când cineva gândeşte că se poate întâmpla ceva rău lui insusi sau altcuiva, el atrage toate nenorocirile asupra destinatarului şi cu cât acestea sunt reprezentate în mod real, cu atât mai mare e răul pe care îl provoacă. Nu răspundeţi răului cu rău sau ocarei cu ocară, ci dimpotrivă binecuvântaţi. Când binecuvântăm dăm şi primim în acelaşi timp. Oferind pace şi iubire, acestea se întorc la noi însutit. Nu se răspunde la ură şi la răutate cu răutate, ci cu ganduri de iubire si lumina, chiar daca ne vine greu s-o facem. De aceea mii de oameni se autodistrug în mod inconştient, deoarece se hrănesc în permanenţă cu fructele putrede ale gândirii negative
Prin ură, răutate şi furie nu vei rezolva niciodată nimic. Numai iubirea recompensează. Ura face mai multe ravagii semenilor noştri decât pe câmpul de luptă. Oamenii se ucid între ei mai degrabă cu vorba decât cu fapta. Antidotul urii este iubirea şi iertarea. Frica, îndoiala, orice gând negativ sunt nocive, toxice şi autodistructive.
Când te simţi vinovat în gânduri, vorbe sau fapte fata de cineva e important şă-ţi ceri iertare in fapt sau macar in gand respectivului. Fă-o pentru tine. Să nu te preocupe reacţia celuilalt.
Oricând aveţi gânduri “negre” despre o persoană, aduceţi-vă aminte să comutaţi butonul şi să vă rugaţi pentru sănătatea ei si sa-i trimiteti ganduri de lumina si iubire. Un om nervos, care are tensiunea ridicată, explodează în torente de cuvinte, în lamentări, într-o agresivitate necontrolată care îi va afecta pe cei apropiaţi sau mai indepartati care vor prelua inconştient energiile negative pe care acestale emană. Aşa se explică bolile copiilor care sunt extrem de sensibili la certurile părinţilor sau ale subalternilor si ale colegilor care au un sef/coleg coleric. De asemenea, toate obiectele din jur se impregnează cu energiile negative emise, devenind aducătoare de probleme pentru toti ce stau mediul respectiv, inclusiv pentru cel/cei care le-au provocat. Atunci când ne pierdem controlul, noi spunem şi facem lucruri pe care nu am fi dorit să le spunem şi sa le facem. De aceea e atât de important să devenim impecabili în gândire, în vorbire, adica sa gandim pozitiv si sa spunem numai cuvinte pozitive.
De regulă, noi eliberăm otrava noastră emoţională asupra persoanei despre care credem că este responsabilă de nedreptatea comisă asupra noastră. De fapt, noi suntem dispuşi să ne descăcăm otrava asupra oricărei alte personae, vinovate sau nu, numai să scăpăm de ea. De multe ori o trimitem asupra copiilor care sunt prea lipsiţi de apărare şi astfel se nasc relaţii abuzive verbale si faptice. Oamenii mai puternici fizic si psihologic abuzează de cei slabi, căci simt nevoia să scape de această otravă emoţională negativă, aruncand-o asupra acestora.
Dacă tu consideri ceva ca fiind rău acesta devine rău în mod automat. De aceea se spune: devii ceea ce gândeşti. Tot ce gândim se materializează în existenţa noastră. Omului i se întâmplă tot ce gândeşte. Dacă acceptă în gând şi în mental boala şi bătrâneţea, de acestea va avea parte mult mai repede decat ar fi firesc. Gândul rău îl înfăptuim: întâi în noi, pe plan mental, prin simplul fapt că îl acceptăm şi ne hrănim cu el şi apoi în afară spre victima spre care a fost direcţionat
Sămânţa tuturor faptelor tale se găseşte în gândurile şi vorbele tale. Dacă gândeşti şi spui “nu pot să-l sufăr pe cutare”, de fapt îl ataci la nivel energetic subtil şi ceea ce sunt ganduri si vorbe repede ajung faptă. De aceea nu e bine să spunem lucruri agresive sau vorbe care rănesc pe alţii. Calomniind o persoană în faţa altora sau uneltind împotriva ei o ataci la nivel energetic subtil.
Toate bolile fizice sunt expresia unor gânduri eronate şi dispar odată cu corecţia de rigoare.
După cum crezi aşa va fi. Convingerile omului influenţează şi creează realitatea. Să crezi pe deplin în tot ce vrei să realizezi. Să simţi că deja ai primit sau vei primi curând. Aceasta atrage foarte repede spre tine rezultatul dorit.
Să nu emiţi niciodată opinii de genul: sunt gras, slab, urât îmbrăcat, sărac etc, căci trimiţi către tine sau catre alţii energii şi informaţii negative ce au ca rezultat ca ei vor gândi la fel despre ei însăşi ori despre altii şi ceea ce vor gândi nu va întârzia să se materializeze. Sub nici un motiv să nu spui cuiva: eşti leneş, eşti prost, eşti nemernic, nu eşti bun de nimic etc., fiindcă toate acestea creează sau amplifica în el cusurul ce i se reproşează. Cele mai periculoase sunt vorbele rele la adresa părinţilor, rudelor, a dori răul oamenilor apropiaţi.
Sinceritatea este cheia. Să cauţi să exprimi mereu, prin cuvînt, numai ceea ce simţi şi crezi din tot sufletul că este adevărat. Să alegi să faci numai ceea ce este în deplin acord cu idealul tău. Să fii tu însuţi în tot ce gîndeşti, afirmi şi întreprinzi. Iar ca să ajungi la asta, trebuie să cauţi permanent să te cunoşti pe tine insati/însuţi, să-ţi clarifici idealul, să renunţi la ideile inutile şi dăunătoare, cu alte cuvinte să devii mereu mai înţelept. Este cea mai mare realizare a vieţii unui om, pe care o poate comunica apoi şi celor din jur, chiar fără cuvinte, numai prin ceea ce este.”

Sursa: www.esoterism.ro
Titlul original: "Puterea cuvintelor"http://www.esoterism.ro/ro/astrolog.php

5 metode care te scapa de parazitii intestinali

http://www.eva.ro.........

Constipaţia, diareea, durerile abdominale sunt doar câteva dintre simptomele care pot să fie cauzte de paraziţii intestinali, o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane. Află ce alte simptome poţi să ai şi ce remedii naturale poţi să foloseşti, pe lângă medicamente.
Nu ai de ce să te simţi jenată de situaţia cu care te confrunţi, ci să mergi la un medic gastroenterolog care îţi poate recomanda efectuarea unui examen coproparazitologic care trebuie repetat la anumite intervale de timp pentru o siguranţă maximă şi un tratament medicamentos eficient în funcţie de tipul paraziţilor intestinali.
Paraziţii intestinali apar atât la copii, cât şi la adulţi. Ei ajung în sistemul digestiv prin înghiţire sau inhalare din alimente contaminate (carne contaminată, insuficient preparată termic), legume nespălate, apă contaminată, din contactul cu animalele.Ce simptome cauzează paraziţii intestinali?
  • constipaţie
  • diaree
  • gaze abdominale
  • greţuri
  • stări de vomă
  • sindromul de colon iritabil
  • dureri abdominale
  • dureri musculare
  • dureri articulare
  • anemie
  • alergie
  • piele iritată
  • nervozitate
  • măncărime în zona anală
  • oboseală cronică.

5 remedii care funcţionează 1. Cimbrul - eficient pentru giardia

Are proprietăţi antibacteriene, carminative, stimulează digestia şi creează un mediu neprielinic pentru paraziţii intestinali. Îl poţi folosi ca să prepari ceaiuri. Mai poţi să urmezi un tratament cu ulei volatil de cimbru, care are proprietatea de a împiedica reproducerea paraziţilor.

2. Usturoiul - eficient pentru oxiuriEste recunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice în cazul paraziţilor intestinali. Curăţă 2-3 căpăţâni de usturoi, taie felii şi pune la fiert într-un pahar cu lapte. Când începe să fiarbă, opreşte focul şi lasă acoperit până dimineaţă. Se strecoară amestecul şi se bea călduţ dimineaţa pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. 3. Pelinul - eficient pentru giardiaSe fac băi externe de şezut în fiecare seară cu infuzie de pelin.

 4. Seminţele de dovleac crude - eficiente pentru oxiuri
Ajută la eliminarea paraziţilor din intestin. Poţi să le consumi crude, să iei capsule cu seminţe de dovleac sau ulei din seminţe de dovleac presate la rece. Mai poţi să-ţi prepari o pastă din 300 grame de seminţe de dovleac pisate şi amestecate cu 50 mililitri de apă plată şi 2 linguriţe de miere până se obţine o consistenţă cremoasă şi pe care să o consumi fracţionat dimineaţa pe stomacul gol, cu o oră înaintede a lua micul dejun.
 5. Cuişoare plus seminţe de in - eficiente pentru giardia
Amestecă 10 părţi seminţe de in măcinate cu o parte cuişoare măcinate. Foloseşte publberea pentru salate sau ia câte 25 de grame în fiecare zi timp de o lună. Se ia trei zile consecutiv, după care faci pauză trei zile. Curăţă intestinul de paraziţi, fiind eficient în cazul infecţiei cu giardia.
  Ştiai că ...Paraziţii intestinali au ucis mai multe persoane decât toate războaiele mondiale în decursul istoriei, după cum se arată în revista americană National Geographic;
  • Cei mai frecvenţi paraziţi care se găsesc în intestine sunt giardia, oxiurii şi limbricii;
  • Odată depistată infecţia parazitară se recomandă ca toţii membrii familiei să urmeze un tratament medicamentos, ţinând cont de indicaţiile medicului curant;
  • Alimente cu efecte anti-parazitare: usturoiul crud, ananasul proaspăt, morcovi, citrice, turmericul, cuişoarele, oregano.

De ce amortesc degetele de la maini

AMORTELI SI FURNICATURI

1)Amorteli si furnicaturi pe o parte a corpului si una sau mai multe dintre urmatoarele: slabiciune in maini sau picioare,ameteala,confuzie,vedere incetosata,dificultati de vorbire. - ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL CONSTITUIT SAU TRANZITORIU - CHEMATI MEDICUL.Tratamentul prompt poate preveni un accident complet si distrugerea tesutului nervos al creierului. - Puteti preveni un accident vascular cerebral complet prin scaderea tensiunii arteriale,folosirea aspirinei sau a altor medicamente care impiedica formarea cheagurilor de sange sau prin metode chirurgicale.

2)Amorteli si furnicaturi la o mana sau la un picior cu slabiciunea regiunii respective. - POSIBIL HERNIE SAU PROLABARE A UNUI DISC INTERVERTEBRAL - Durerea poate scadea cand va intindeti in pat - Multe rupturi sau hernieri ale discurilor intervertebrale pot rezolvate prin repaus la pat; uneori este necesara interventia chirurgicala.

3)Amorteli,furnicaturi sau dureri in degete,mana sau articulatia pumnului; durerile pot iradia in degete de la nivelul articulatiei pumnului - SINDROMUL DE CANAL CARPIAN - Pentru simptome de o intensitate usoara punerea articulatiei in gips ar putea ajuta.Problema poate fi rezolvata si chirurgical cu rezultate foarte bune pe termen lung - Acest sindrom poate fi cauzat de solicitarea repetitiva a articulatiei.Pauzele regulate intre solicitari si rotirile blande ale mainii ajuta la prevenirea acestei afectiuni.

4)Furnicaturi in orice parte a corpului; pot fi insotite de tulburari de vedere,pierderea coordonarii miscarilor si tremuraturi ale unei maini,dificultate in mers sau pierderea controlului vezical - SCLEROZA MULTIPLA SAU ALTA SUFERINTA NEUROLOGICA - Simptomele pot fi intermitente in stadiile initiale ale bolii si greu de diagnosticat - Scleroza multipla distruge teaca groasa de mielina care inveleste fibrele nervoase.Deoarece aproape orice parte a sistemului nervos poate fi afectata,simptomele pot fi polimorfe.

5)Furnicaturi sau amorteli la nivelul mainilor sau picioarelor,posibil insotite de greata,dureri de cap sau ameteli,fara o boala de fond. - TOXICITATEA MEDIULUI INCONJURATOR/BOALA - Analize pentru excluderea leziunilor neurologice - Persoanele cu cel mai mare risc sunt fermierii,lucratorii in industria chimica si de ingrasaminte,manipulatorii de pesticide,locuitorii din vecinatatea platformelor industriale.

6)Amorteli sau furnicaturi care apar in orice parte a corpului in timp ce luati anmite medicamente sau vitamine - REACTII ADVERSE LA UN ANUMIT MEDICAMENT - Discutati cu medicul orice medicament pe care il luati; acesta v-ar putea sugera unele alternative - Astfel de simptome pot fi produse de fluor,anestezice,niacina,oxid nitros,medicamentul taxol - anticanceros - si vitamina B6.

7)Amorteli si coloratia vinetie a unuia sau mai multor degete de la maini sau picioare,declansate in special la expunerea la frig. - SINDROM RAYNAUD - Amortelile pot fi diminuate prin incalzire sau frectionare,trecand in mod normal de la sine fara consecinte semnificative. - Sindromul Raynaud poate afecta persoanele care lucreaza cu mainile sau le expun la frig,sau poate aparea fara o cauza evidenta.

8)Amorteli sau furnicaturi la nivelul mainilor si fetei,mai ales in jurul buzelor,insotite de tremuraturi,frica sau palpitatii - ATAC DE PANICA - Practicati tehnici de relaxare; consultati un medic sau un fizioterapeut in caz de atacuri persistente - Efectele fizice ale atacurilor de panica pot fi declansate de respiratie rapida.Atacurile de obicei inceteaza intr-un sfert de ora sau mai putin.

9)Amorteli sau furnicaturi intr-o mana,brat sau coapsa dupa statul sau dormitul intr-o anumita pozitie - INTINDEREA SAU PRESAREA UNUI NERV,SAU SCADEREA FLUXULUI DE SANGE CARE ALIMENTEAZA UN NERV - Miscati-va putin membrele sau ridicati-va in picioare; senzatia dispare in cateva momente - Acesta senzatie de "mii de ace",temporara,este normala si nu indica o boala de fond
preluat de pe net.

marți, 21 decembrie 2010

Constientizarea blocajelor emotionale

http://putereaprezentului.wordpress.com/terapie-energetica/
Bolile au cauze mult mai profunde si de cele mai multe ori de natura emotionala. Aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment, daca nu este inteleasa problema si constientizata.  Corpul acumuleaza toxine din cauza miscarilor gresite, a mancarii nepotrivite, a unei conditii fizice, emotionale si mentale proaste. Aceste toxine sunt depozitate  in anumite locuri din corp, dar mai ales in incheieturile mari, sistemul limfatic, organele interne si cap.
Daca trupul, mintea si ceea ce ne inconjoara traiesc si lucreaza bine, corpul isi elimina toxinele. Calea interna de eliminare este tractul intestinal, ficatul, rinichii, vezica urinara si lichidele corporale. Unele toxine sunt eliminate prin glandele sudoripare si, insa daca ceva nu merge aici, corpul le elimina tot asa de bine prin piele. Daca, din anumite motive, toxinele nu pot fi eliminate toxicitatea creste in balanta corpului pana cand acesta ajunge la boala. Primul pas catre boala poate fi tensiunea…la toate nivelele! Daca trupul nu iese corect din tensiune, atunci organele interne devin intoxicate si….bolnave.
Iata cum si unde sunt stocate blocajele emotionale:
INIMA: Este pompa vasculară a sistemului sanguin, ea are 4 camere, cele două din dreapta sunt în legătură cu plămânii, cele două din stânga sunt în legătură cu restul corpului. Inima primeşte sângele neoxigenat prin partea dreaptă şi-l pompează în plămâni. Sângele oxigenat de la plămâni se întoarce în partea stângă şi de acolo este trimis în restul corpului. În trupul emoţional (în dublu vital) se stochează în dreptul inimii anumite blocaje emoţionale: regrete, dezolare, tristeţe profundă, pierderea unui obiect sau a unei persoane iubite, frica, tristeţea cauzată de respingerea de către alţii, jignirea şi orice te răneşte, când cineva se fereşte şi ascunde ceva de frică (de a muri sau de a trăi), blocaje din cauza iubirii, precum şi dezechilibru dintre a da sau a primi.
PLĂMÂNII: Aduc aer pentru a fi absorbit în sânge şi descarcă sângele de gazele toxice. La nivelul lor în dublu vital, se stochează blocaje emoţionale: furia, frica şi lipsa de vitalitate. Acestea stau la baza astmului bronşic. Tusea este un reflex care încearcă să elimine durerea provocată de trauma emoţională.
STOMACUL: Primeşte mâncare şi începe procesul de digestie, pregăteşte mâncarea pentru a fi luată de intestinul subţire. Blocajele depozitate în dublul vital în dreptul stomacului sunt vechi norme, idei, provenite din familie, colegi de şcoală, muncă, profesori, preoţi, doctori etc.
ULCERUL este materializarea furiei, care muşcă din stomac. TREPIDAŢII ÎN STOMAC provin de la frică, anxietate. INDIGESTIA provine de la gânduri, sentimente învechite, idei, care nu-şi mai au loc în viaţa individului, frica de schimbare precum şi frica şi de a fi dezaprobat se stochează tot aici.
INTESTINUL SUBŢIRE: Umple cavitatea abdominală şi este mărginit de intestinul gros, primeşte hrana digerată din stomac şi foloseşte secreţiile din pancreas şi ficat pentru a digera mâncarea. El este responsabil pentru digerarea substanţelor digestive, inclusiv a vitaminelor.
INTESTINUL GROS: Absoarbe apa, vitaminele şi mineralele. Include şi apendicele. Intestinul gros ascendent este în dreapta, transvers şi descendent în stânga. Stochează blocaje emoţionale la nivelul abdomenului, în dreptul centrului Hara, un centru energetic. Se stochează: sentimente neexprimate de frică şi furie şi nevinovăţie. Creierul dacă nu poate şterge sau rezolva unele probleme, le depozitează în zona energetică a abdomenului.
FICATUL: este cel mai mare organ şi este responsail pentru o multitudine de substanţe chimice şi de transformări. Săngele aduce substanţe nutritive în ficat care converteşte hidrocarbonatele în grăsimi şi proteine. Ficatul face colesterol, depozitează vit. A, B12 şi fierul. Scoate substanţele toxice din sânge. La nivelul lui, sunt depozitate blocajele emoţionale, furie şi frică, care au fost stocate aici timp îndelungat.
VEZICA BILIARĂ: se află chiar sub ficat. Ea colectează bila secretată de ficat. Bila ajută la digestia grăsimilor, făcându-le solubile în apă, putând astfel ca enzimele să le descompună. Depozitarea blocajelor emoţionale în zona vezicii biliare sunt furia, transformată în dezgust,
desconsiderarea.
PANCREASUL: secretă enzime care intrate în intestinul subţire ajută la digestia glucidelor, grăsimilor şi proteinelor. El produce şi insulina. Este considerat o glandă cu secreţie internă, funcţia lui influenţează alţi hormoni. La nivelul lui, sunt stocate blocaje emoţionale ca: sentimentul că ceva lipseşte din viaţă, nemulţumirea faţă de viaţă, că nu-ţi oferă ceea ce ai fi dorit, lipsa sării şi piperului din viaţă, a strălucirii ei. Sunt de asemeni oameni care stochează aici excesele de amabilitate şi de bunătate.
SPLINA: este un organ limfatic, filtrează sângele şi acţionează în sistemul imunitar. La nivelul său sunt stocate blocaje emoţionale ca: emoţii datorate unor probleme nefinalizate, datorate unor relaţii cu alte persoane din trecut, moartea unei persoane, pierderea unui loc de muncă sau al unui stil de viaţă care te ţin legat de trecut.
RINICHII: menţin echilibrul electrolitic, chimic, al tuturor fluidelor din organism, menţin nivelul de apă din organism şi procesează plasma din sânge. Menţin echilibrul între acizi şi baze în organism. Aici, la nivelul lor, se stochează blocaje emoţionale (rinichi şi suprarenale). În dreptul lor, se află centrul energetic şoc-traumă care poate crea supraactivitate a sistemului nervos vegetativ simpatic, care duce la declanşări mari de adrenalină. Suprarenala şi rinichiul au rol şi în vindecarea sistemului de autoimunitate. Se tratează această regiune a corpului în caz de şoc, traumă, boală, intervenţii chirurgicale, dezechilibre emoţionale, stres de orice fel, alergii, lipsă de
vitalitate, precum şi reacţiile automate de frică.
ALTE LOCURI UNDE SE DEPOZITEAZĂ EMOŢIILE
CAPUL: este locul unde se află centrul de comandă al corpului. El este locul unde ne proiectăm viaţa. Echilibrul în această zonă este important pentru echilibrare generală: psihică, emoţională, fizică şi mentală.
N.B. durerile de cap sau migrenele sunt de cele mai multe ori sentimente refulate care cauzează dezechilibre, în timp ce partea conştientă încearcă să găsească cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui să fie.
OCHII: sunt în legătură cu vederea interioară, sentimentele şi auzul (în legătură cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii). A nu fi luat în seamă de alţii, a nu vedea dorinţele altora, a nu vrea să vezi chiar ce este sub nasul tău (miopie) sau a nu vedea ceea ce este în alte locuri îndepărtate (vedere scurtă) sunt sentimente care se stochează la nivelul ochilor. Ochii sunt legaţi de canale cu sinusurile unde sunt depozitate lacrimile. Ochii sunt de asemeni în conexiune cu ovarele, uterul, testicolele şi prostata.
URECHILE: „Ascultă pe alţii şi de a fi asculta”. La nivelul lor se produc blocaje provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau n-am vrut să auzim. Ele sunt legate de tensiunea arterială, de echilibru în sens general şi de claritate.
GÂTUL (laringele) este sediul vorbirii, expresii verbale personale. La nivelul gâtlejului sunt blocaje emoţionale cauzate de înăbuşirea cuvintelor sau ideilor, gândurilor sau credinţelor. Se produc aceste blocaje atunci când omul nu spune ceea ce trebuia să fie spus, vorbeşte prea mult, face să tacă sensibilitatea. GÂTUL: verbalizează şi exprimă. Blocajele din zona gâtului sunt cauzate de idei sau cuvinte sau
gânduri sau credinţe, care îţi rămân fixate în gât şi cu care te îneci. De asemeni, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult şi de a-ţi fi închisă gura. Blocajele în această zonă sunt în legătură cu greutăţile şi responsabilităţile pe care le duci în spate, şi care te apasă prea greu. Blocajele sunt, de asemenea, în legătură cu oamenii cu vederi de cal (nu vede nimic nici în dreapta, nici în
stânga), când îţi lipseşte ajutorul celor din jur sau când ai o gândire neflexibiliă.
TRACTUL INTESTINAL: constipaţia se datorează refulării unor sentimente de obicei de furie, de frică sau vinovăţie. Colita (diareea) este datorată eliminării unor sentimente vechi, gânduri, idei, pe care nu le-ai înfruntat sau rezolvat.
OVARELE ŞI UTERUL: la nivelul lor se stochează ura împotriva bărbaţilor şi probleme generale legate de naştere, avort, avort provocat, viol,  frica, vinovăţia şi furia în legătură cu sexualitatea.
VEZICA URINARĂ: stochează sentimente de furie, vinovăţie, legate de sexualitate.
PROSTATA: aici se stochează vinovăţie legată de sex, furie împotriva femeilor, sentimentul de neputinţă, lipsa ajutorului.
COAPSELE: sunt un sistem de suport al trupului, la nivelul lor de obicei se acumulează sentimentele de furie şi frică (se manifestă ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate şi lipsa protecţiei (lipsa de depuneri la nivelul coapselor).
GENUNCHII: sunt răspunzători de flexibilitatea în gândire şi de siguranţă (suportul) în viaţă. Genunchiul stâng este resposabil de suportul emoţional intern. Genunchiul drept ţine de suportul emoţional extern pe care ţi-l produce slujba, banii, prietenii. Suportul de la mamă se depozitează în genunchiul stâng, suportul de la tată în genunchiul drept. Părinţii care şi-au inversat rolurile vor avea simptomatologie reversă în genunchi (dreptul se va comporta ca stângul).
GLEZNA: legătura ei este cu gândirea, analiza, înţelegerea şi întrebarea „De ce?”.
LABELE PICIOARELOR: au legătură cu atitudinea (ce reprezentăm noi prin atitudinea noastră). Aici sunt stocate sentimentele: dacă suntem în stare să luăm atitudine pentru noi şi pentru alţii, dacă suntem în stare să dăm exemplu de comportament altora, dacă te simţi împlint sufleteşte. Talpa piciorului conţine proiecţii ale tuturor organelor din corp. De asemeni, este în legătură cu simţul realităţii practicului în viaţă.
UMERII: Umărul drept poartă greutăţile şi responsabilităţile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora. Umărul stâng poartă emoţiile interne precum şi responsabilităţile pentru propria viaţă fizică, spirituală, emoţională, mentală, precum şi responsabilitatea creşterii (evoluţiei) în aceste domenii. Aici sunt stocate de asemeni sentimentele de vinovăţie
REGIUNEA DIN PARTEA DE SUS A SPATELUI: Partea dreaptă stochează furie, dezechilibre datorate excesivei dărnicii, stochează supărări banale, iritaţii, atunci când din cauza acestor mici tulburări răbufneşti sau ţii în tine, când ascunzi sau exteriorizezi aceste mici supărări, atunci când te dezvinovăţeşti în legătură cu dezechilibrul pe care îl creează datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primeşti prea mult). Partea stângă stochează sentimentele de tristeţe la pierderea unei persoane dragi, părerile de rău, pierderea unor lucruri, vinovăţia. De cele mai multe ori, partea stângă rezonează la primitul excesiv, fără a da în schimb suficient de mult.
REGIUNEA DORSO-LOMBARĂ: stochează furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex,  bariere care te despart de sexul opus.
REGIUNEA COCSO-SACRATĂ: are de-a face cu supravieţuirea, activarea lui kundalini , frica de succes, frica de a trăi, frica de a acţiona.
In terapia acestor blocaje va propun drenajul limfatic, masajul Reiki, tehnicile de respiratie, reflexoterapia, alimentatia sanatoasa, fitoterapia, aromoterapia, homeopatia..
bibliografie John Armitage

Reprogramare mentala pozitiva

Reprogramarea mentala pozitiva



Draga suflete, in ultimul timp te-am neglijat ocupandu-ma de alte suflete. Stiu, vei spune ca inainte gaseam timp sa scriu mai des.  As vrea sa invat sa stapanesc timpul, caci asa cum spune maestrul meu, atunci cand spui ca nu ai timp, ajungi intr-adevar sa nu mai ai!  Ritmul, tiparele, accentul pus pe ego si nu pe simturi! Si fara sa vrem preluam unii de la ceilalti si bune si rele.
Maestrul spunea ca pacientii sunt parti din tine pe care le constientizezi urmand mai apoi  sa le vindeci…. si asa este. Uneori ne cream o cochilie ca sa ne aparam de noi insine. Si ne aparam atat de tare imprumutand tiparele din jur incat ajungem sa nu mai fim noi. Ajungem sa fim ceea ce vor altii sa fim. Sa uitam cine suntem si in final sa nu ne mai iubim. Incotro suflete? Viata altora este importanta dar mai importanta este a ta. Cum poti pretinde iubirea cand tu nu te iubesti indeajuns? Cum poti darui iubire cand tu nici nu te mai privesti in ochi? Si totusi te amagesti in fiecare zi ca este bine, ca va fi bine. Ei bine, nu!
Astazi vreau sa te hotarasti sa te iubesti pe tine insati inainte de orice ! Vreau sa iti daruiesti iubire in fiecare zi! Si apoi vei putea iubi lumea cu adevarat! Caci fiind iubire vei primi iubire! Sunt atat de multe sabloane pe care le-am preluat cu totii incat nu mai suntem nimic din ceea ce am fost cu adevarat. Pierdem adevarata noastra esenta care este in interior si nu in alta parte! Ceea ce credem ca ESTE e doar ILUZIE!
Fii cu tine, asculta-te, roaga-te, iubeste, miroase florile, asculta vantul si pasarile, lasa-ti fata mangaiata de soare si fa totul ca si cum ar fi ultima ta zi pe Pamant! Nu e greu! E adevarat, uneori nu poti avea tot ce iti doresti dar nu trebuie sa fii trist. Asa a oranduit Doamne Doamne in planul sau, ca nimic sa fie intamplator si firesc si ce credem ca ne lipseste mai mult acel ceva sa vina mai greu, pana cand vom invata atasamentele si iubirea neconditionata.
As vrea sa iti povestesc mai multe, dar este destul de tarziu si miine dimineata o iau de la capat. Imi place ceea ce fac mai mult decat orice si multumesc in fiecare zi pentru asta!Zambeste! Chiar acum porneste catre tine un gand frumos plin de iubire de la mine!
Mai jos ai o meditatie.
REPROGRAMARE
Corpul nostru este un biocomputer, gandurile noasre sunt programul, viata noastra este printarea celor doua.
Schimbati programarea, rescrieti sau modificati programul si va schimbati viata !
Meditatia aduce darul detasarii si devenim martori si creatori, experimentand si traind in cadrul propriei noastre creatii.
Intrucat corpurile fizic si emotional sunt guvernate de corpurile mentale – mintea inalta si cea joasa- in fiecare moment de ACUM, programarea eficienta ne elibereaza si, de asemenea, ne ghideaza in viata.
Draga Dumnezeule Creator Mama/Tata,
Eu cer ca fiecare moment al fiecarei zile sa se desfasoare in concordanta totala si perfecta cu Vointa Divina, in perfecta sincronizare Divina
( Acest program garanteaza indeplinirea cu succes a tuturor viselor si a viziunilor aliniate si ne opreste sa ne intrebam in permanenta, daca “ar trebui” sa facem ceva; ne permite sa stim ca, daca ceva nu se manifesta, inseamna ca nu este in concordanta, sau nu este conform Programarii Divine- deci putem renunta la el )
Eu cer ca tot ce dau altora in fiecare moment sa fie pentru binele maxim al celorlalti si al meu insumi
Eu cer ca toate campurile energetice ale corpurilor mele : fizic, emotional, mental si spiritual sa fie aliniate perfect, pentru ca Sinele meu Divin sa se manifeste constient si pe deplin in planul fizic si in toate planurile existentei, intr-un mod care sa-mi aduca bucurie deplina, liniste, gratie, placere si abundenta.
( Cea mai puternica forta creatoare si de transmutare din intregul univers este cea a Sinelui nostru Divin- sine superior sau monada EU SUNT-. Cerandu-I sa ne reechilibreze, ea o face cu putere si cu bucurie )
ACESTA ESTE PROGRAMUL DIRECTOR- este destinat sa ne ajute sa indeplinim ce dorim sa creem.
Dupa reprogramare trebuie sa fim vigilenti cu gandurile noastre.
Dr. Deepak Chopra spune ca ” celulele sunt doar o memorie imbracata in materie”, a intra in memoria celulara fara o programare precisa, ne deturneaza de la ceea ce avem de facut.
Daca ne straduim sa ne cunoastem Sinele nostru adevarat, sa experimentam nelimitarea, atunci trebuie sa ne concentram asupra Sinelui nostru Divin nemarginit – amintindu-ne, in acelasi timp, ca orice lucru asupra caruia ne concentram creste si devine realitatea noastra.
PROGRAMARE PENTRU NEMARGINIRE
Toate corpurile mele sunt acordate, armonizate, in forma si sanatoase. Ele vibreaza si se exprima in armonie perfecta si sincronizata cu pulsul lui Dumnezeu Creator Mama /Tata.
Acest lucru este adevarat, chiar si atunci cand mananc, dorm, fac exercitii fizice sau meditez.
UN PROGRAM PENTRU SINCRONIZARE
Cer sa mi se reveleze clar urmatorul pas/aspect perfect din planul Divin si sa-mi aduca oamenii perfecti cu care sa realizez crearea si implementarea acestui plan- astfel incat sa se poata manifesta fizic ACUM
Dispun ca Sinele meu Superior EU SUNT sa aduca in constiinta mea constienta toate talentele, darurile si informatiile din toate vietile din trecut, din prezent si din viitor, care imi vor da apoi forta pentru a-mi indeplini in acest plan fizic, ACUM, partea ce-mi revine din Planul Divin
RECREEREA IMAGINII
ACUM, EU comand ca cele 4 corpuri joase ale mele – fizic, emotional, mental si spiritual – sa manifeste pe deplin, in aceasta realitate fizica, imaginea perfecta a calitatilor Divine ale Sinelui meu Superior ( EU SUNT ), sau ale Sinelui meu DIVIN
Iarta-ma!!! Te iubesc! Sufletul meu, iarta-ma, te iubesc!” … stiu ca spunand aceste cuvinte in cateva secunde vor curge lacrimi din suflet, cele mai pure lacrimi…  Imi doresc ca acele lacrimi sa aiba puteri magice, sa aiba puterea de a sterge toata durerea din suflet! Si ceva se schimba, in acel moment, o alta privire, o usurare…  Am constientizat profund durerea, in cele mai diverse forme ale ei, din momentul in care am inceput sa fac terapie, ma gandeam ca nu sunt pregatita, ca nu am experienta maestrilor mei, insa ceva mai presus decat mine mi-a dat curaj, rabdare si intelegere. Minte, trup si spirit fiecare separat si toate impreuna. Atat de complexa aceasta minune a Creatiei, Omul!
Sufletul sufera si se fragmenteaza, iar fiecare parte, poarta o rana care daca nu se va vindeca in timp va crea nefericirea si nu se va putea vindeca … decat constientizand iubirea ….. iertand.  Pentru ca iubirea face minuni, dar iertarea vindeca. 
Iar cand Dumnezeu inchide o usa, El deschide o fereastra!
http://putereaprezentului.wordpress.com/

Limba ne arata sanatatea

Limba ne poate arata starea de sanatate

Corpul ne comunica starea sanatatii noastre interne. Putem astfel sa prevenim  evolutia unei boli grave consultand din timp un specialist, sa  stabilim unui diagnostic corect si sa aplicam un tratament corect.
Limba e modalitatea cea mai la indemana sa iei pulsul sanatatii tale, fiind folosita inca din vechime. Ce face ca limba sa fie un instrument atat de important in stabilirea diferitelor diagnostice este faptul ca acest organ contine apa, electroliti, mucus si enzime, fiind extrem de sensibila, iar felul in care arata se schimba in functie de schimbarile din organism.
In medicina chineza, limba este o harta a organelor interne. La fel ca si fata, limba este divizata in 5 zone care corespund organelor interne.
Varful limbii apartine focului, zona imediat urmatoare metalului, lateralele apartin lemnului, centrul corespunde pamantului, iar partea cea mai indepartata apei. Priveste-ti cu atentie limba, pentru a sti la ce specialist ar trebui sa-ti faci programare.
Semne si simptome
O limba normala, care iti spune ca esti sanatos, ar trebui sa fie roz, fara decolorari sau urme ale dintilor, cu un strat care arata ca secretiile salivei sunt cele corespunzatoare.
Cand nuanta limbii se inchide, ajungand la purpuriu, temperatura corpului este prea ridicata, ceea ce semnaleaza inflamatiile, infectiile sau hiperactivitatea anumitor organe, in functie de zona prea pigmentata.
Cand culoarea limbii este prea deschisa, de la roz la alb, indica raceala, anemia, lipsa energiei si functionarea necorespunzatoare a anumitor organe. Persoanele cu un sistem imunitar slab, cauzat de chimioterapie sau oboseala cronica, au o astfel de nuanta a limbii.
Stratul protector al limbii sau lipsa acestuia poate indica diferite probleme de sanatate. Cand acesta este prea dens arata un dezechilibru in sistemul digestiv. Mai mult, poate anunta o infectie cu candida. Cand acest strat are o nuanta galbuie, sugereaza infectiile si inflamatiile din organism.
Varful limbii – sistemul cardiovascular
Focul, care corespunde inimii si intestinului subtire, este reprezentat de varful limbii. Aceasta regiune vorbeste si despre emotii. Stresul si anxietatea vor fi tradate de o culoare rosie si de pete localizate in aceasta regiune.
Un varf al limbii prea fierbinte inseamna hiperactivitate in zona cardiaca, cauzata de stres si tensiune.
Lateralele limbii – ficat
Lateralele limbii corespund elementului lemn. Urmele dintilor in aceasta regiune denota ceva probleme la nivelul ficatului. Uneori pot aparea pete cu nuanta albastrui-verzuie in aceste zone. Petele de nuanta inchisa indica probleme serioase.
Cele rosii denota lipsa energiei, discomfortul, un abdomen prea proeminent, in plina expansiune, ce impune o vizita la specialist. In 7 din 10 cazuri, poate fi vorba chiar despre cancer la ficat sau ciroza.
Zona imediat urmatoare varfului limbii – sistemul respirator si imunitar
Zona imediat urmatoare varfului limbii corespunde metalului, care raspunde de sistemul respirator si imunitar. Cand aceasta regiune se inroseste sau cand apar pete rosii este vorba, cel mai probabil, de infectii respiratorii care urmeaza sa se instaleze. Paloarea in aceasta regiune reflecta un sistem imunitar slab.
In cazul anumitor infectii fungice ale plamanilor, apare un strat negru care acopera aceasta zona. Acesta poate semnala si leziuni ale plamanilor.
Centrul limbii – sistemul digestiv
Aceasta regiune, care apartine elementului pamant, se afla in stransa legatura cu functionarea stomacului, splinei si pancreasului, tradand problemele sistemului digestiv. Arsurile la stomac sunt tradate de roseata si de mucusul galbui din centrul limbii.
Schimbarile subtile de culoare din aceasta regiune indica probleme digestive care inca nu au aparut. Observa cu atentie aceasta zona pentru a actiona inainte ca semnele sa devina adevarate probleme.
Spatele limbii – rinichi
Partea cea mai indepartata a limbii reflecta functionarea multor organe, dar mai cu seama pe cea a rinichilor, fiind guvernata de elementul apa. Tot ea raspunde de sistemul hormonal si de glandele sexuale. Un strat dens galbui in partea cea mai indepartata a limbii, in centru, in cazul femeilor, reprezinta o probabila infectie a vezicii urinare, care inca nu s-a instalat.
Aceste femei ar trebui sa inceapa sa consume imediat 8 pana la 12 pahare de apa filtrata pe zi, sa ia 5.000 mg de Vitamina C si sa bea suc de merisor sau extract din acelasi fruct, ceea ce previne de obicei instalarea afectiunii. In lipsa tratamentului, de obicei afectiunea se instaleaza.
Nu doar limba transmite informatii pretioase legate de sanatate. Aceleasi informatii pot fi transmise prin alti mesageri, precum ochii, fata si unghiile.
(sursa internet)

Combinarea corecta a alimentelor

Combinarea corectă a alimentelor – garanţia unei sănătăţi de fier

de dr. Mariana Sava
Hrana ingerată este divizată în trei părţi. Partea intermediară, grosieră, se elimină. Partea mijlocie se transformă în constituenţi corporali. Partea subtilă devine hrană pentru minte.” (CHANDOGYA UPANISHAD VI.4.I)
Eu sunt hrana. Eu sunt cel care mănâncă hrana. Eu sunt cel care îl înghite pe cel care mănâncă hrana. Eu devorez întregul Univers. Lumina mea este asemenea Soarelui.”
(TAITTIRIYA UPANISHAD II.9.6)
Dieta corectă este esenţa oricărui tratament naturist. Alimentele pe care le consumăm pot amplifica, diminua sau chiar anula efectele altor terapii (chiar şi influenţa vindecătoare a plantelor medicinale). Pe de altă parte, o dietă incorectă poate fi unul dintre principalii factori cauzatori de boală. Ştiinţa străveche, AYURVEDA ajută fiecare fiinţă umană să descopere care este regimul alimentar care i se potriveşte cel mai bine, precum şi tot ceea ce este necesar din acest punct de vedere, pentru a preveni sau trata eventualele dezechilibre.
Eşti ceea ce mănânci
Dietoterapia se bazează pe faptul că dobândim calităţile hranei, cu alte cuvinte, suntem ceea ce mâncăm. Într-adevăr, putem observa şi singuri, dacă suntem atenţi, că alimentele pe care le mâncăm ne influenţează starea psiho-mentală din perioada ce urmează mesei respective. Este ştiut că marii consumatori de carne sau cafea sunt predispuşi la a manifesta mânie, agresivitate sau alte emoţii negative „fierbinţi”. Medicina iniţiatică tradiţională AYURVEDA cunoaşte de mii de ani faptul că regimul carnivor „supraîncălzeşte” sângele în timp ce regimul vegetarian este renumit pentru predispunerea la echilibru, calm şi linişte, care sunt manifestate deseori chiar şi în condiţii foarte stresante. Celebrul filosof iniţiat Omraam Mikhael Aivanhov spunea: „Mâncatul cărnii întreţine în corpul persoanei respective o legătură invizibilă a corpului cu lumea animală şi cred că individul ar fi înspăimântat dacă şi-ar putea vedea culorile urâţite ale aurei sale invizibile (n.n. – invizibile ochilor obişnuiţi, dar care deja la ora actuală poate fi parţial pusă în evidenţă graţie fotografiei în efect Kirilian, ecrane cu dicianină etc.), însoţit fiind de toate sufletele animalelor pe care le-a mâncat.”
 
Anumite alimente induc rezonanţe planetare
Fiecare aliment are o rezonanţă astrală predominantă, care favorizează inducerea unei întregi game de emoţii, sentimente, gânduri şi stări specifice vibraţiei planetare respective în fiinţa care îl consumă cu regularitate (minim 30 de zile). Spre exemplu, fiinţelor care doresc să devină mai iubitoare, mai senzuale, mai „venusiene” le-ar fi de un real folos consumul preferenţial de grâu, mere, cireşe, caise, piersici. Celor care vor  să-şi amplifice puterea de emisie mentală, strălucirea, autocontrolul sau alte calităţi „solare”, le recomandăm un regim alimentar compus din orez preparat cu scorţişoară, nuci, anghinare, seminţe din floarea soarelui, măsline.
Consumă mai ales hrană produsă în regiunea în care trăieşti
Tradiţia milenară ayurvedică ne aduce la cunoştinţă rolul important în menţinerea sănătăţii pe care îl are consumul vegetalelor şi produselor lactate obţinute de la animalele care cresc în zona în care trăim. Este celebru printre gerontologi şi dieteticieni exemplul locuitorilor din zona Hunzo din nordul Indiei, care reuşesc frecvent să depăşească venerabila vârstă de 100 de ani (putând şi procrea până la 80 de ani) numai datorită consumului preferenţial de cereale decorticate, legume, fructe, ouă şi lapte, însă toate acestea produse în regiunea lor. O dată în plus, a devenit evidentă în lumea medicală importanţa aplicării universale a principiilor acestui sistem multimilenar, care este medicina ayurvedică, la condiţiile de viaţă şi activitate din oricare parte a lumii. În ţara noastră, aceste aspecte sunt prezentate pe larg în cadrul cursului de AYURVEDA organizat de ANM (Asociaţia Naţională pentru promovarea Medicinilor Neconvenţionale).
De ce este important să combini corect alimentele?
Unul dintre principiile ayurvedice de bază ale dieteticii se referă la combinarea corectă a alimentelor, atât în dieta generală, cât şi în cursul aceleiaşi mese. Valoarea acestui vechi principiu este recunoscută astăzi de către nutriţioniştii moderni, care au redescoperit ei înşişi (validând astfel vechile învăţături ayurvedice) existenţa unor compatibilităţi, respectiv incompatibilităţi alimentare. La baza acestora stau două aspecte esenţiale.
Primul aspect este cel al selectivităţii şi compatibilităţii secreţiilor enzimatice. Transformările chimice la care sunt supuse alimentele în cursul digestiei se efectuează în prezenţa unor enzime existente în secreţiile produse de glandele digestive.
Compoziţia enzimatică a acestor secreţii este influenţată de natura alimentelor consumate. Spre exemplu, dacă ingerăm mai mult amidon (existent în cereale, cartofi) acesta va induce o creştere a concentraţiei de amilază în secreţiile salivară şi pancreatică (amilaza fiind enzima care descompune amidonul).
Al doilea aspect al compatibilităţii alimentare: alimentele, pentru a fi asimilate necesită timpi de digestie diferiţi.
Fructoza şi glucoza din fructe nu suferă nicio degradare chimică prealabilă: sunt direct asimilabile. Zaharoza din trestia de zahăr necesită o hidroliză sub acţiunea unei enzime intestinale (zaharaza) pentru a fi absorbită.
Amidonul suferă întâi acţiunea amilazei salivare, iar apoi şi a celei pancreatice, transformându-se în maltoză, care sub influenţa maltazei intestinale trece în glucoză simplă, care se poate absorbi. Astfel digestia amidonului este mult mai lungă decât cea a fructozei sau glucozei din fructe şi necesită şi mai multă „muncă” din partea organismului.
Grăsimile încetinesc digerarea oricăror alimente mâncate în cursul aceleiaşi mese. Astfel, proteinele „grase” (asociate cu grăsimi) sunt digerate mai lent decât proteinele „slabe” (neasociate cu grăsimi): brânza slabă se digeră mai lent ca brânza grasă.
Alimentele conţinând acizi necesită un timp de digestie prelungit, întrucât organismul trebuie în prealabil să-i neutralizeze.
De exemplu, fructele acide/acre se digeră mai lent decât cele semiacide sau dulci. Legumele verzi se digeră destul de repede întrucât nu au o concentraţie prea mare de proteine, lipide sau acizi.
Iată câteva consideraţii în legătură cu unele asocieri alimentare.
Asocieri indicate şi asocieri nerecomandate
Amidon – acizi
Digestia amidonului (cereale, cartofi) debutează în cavitatea bucală sub acţiunea amilazei salivare. Acizii împiedică acest proces.
Amidon – proteine
Proteinele necesită, pentru hidroliza lor, suc gastric (care este acid). Acest Ph acid împiedică activitatea amilazei salivare, care acţionează asupra amidonului într-un mediu mai alcalin (bazic). De exemplu, este de evitat, pe cât posibil, asocierea cerealelor sau cartofilor cu brânză, a pâinii cu iaurt.
Amidon – glucoză
Este o asociere între două glucide cu timpi de digestie diferiţi. Nu vă grăbiţi să asociaţi deci, cerealele cu fructe!
Amidon – legume verzi
Legumele verzi nu favorizează, dar nici nu îngreunează digestia amidonului. Sunt însă recomandate aceste asocieri, deoarece legumele verzi aduc vitamine, săruri minerale şi oligoelemente, care ajută utilizarea ulterioară în organism a compuşilor rezultaţi din degradarea amidonului.
Amidon – apă (Atenţie!) Apa poate dilua sucurile digestive, încetinind digestia amidonului. Totuşi, hidroliza amidonului necesită o anumită cantitate de apă, care ar trebui, însă, să fie deja disponibilă în ţesuturi, deci să parvină organismului în afara mesei propriu-zise, graţie menţinerii unui echilibru hidric sănătos (minim 1,5 litri/zi).
Amidon – lapte
Laptele necesită un mediu acid pentru a fi digerat, fapt care se opune degradării amidonului.
În cazuri extreme, laptele mâncat cu pâine poate provoca chiar şi o indigestie.
Proteine – grăsimi
Grăsimile inhibă secreţia sucurilor digestive, încetinind digerarea proteinelor. De evitat această asociere mai ales în cazul persoanelor obosite.
Proteine – legume verzi
Este o asociere foarte bună. De exemplu: brânză albă cu praz sau ouă (nu maioneză care are grăsimile provenite din ulei) cu dovlecei.
Lipide – amidon   Este compatibilă asocierea grăsimilor cu amidonul, de exemplu cartofi fierţi, amestecaţi cu ulei sau unt uşor încălzit sau cu fulgi de ovăz sau alte cereale.
Lipide – legume verzi
Este o asociere foarte recomandată.
Lipide – Glucoză (fructoză)
Lipidele încetinesc absorbţia glucozei, care este una dintre cele mai rapide. (De aici şi folosirea ei ca substitutent de hrană în urgenţele medico-chirurgicale, când este administrată intravenos). În acest context se recomandă, de exemplu evitarea smântânii îndulcite.
 
Mic dejun
Prânz
Ora 17
Cină
mere, pere, urdă cu unt
ouă, nuci, andive, ciuperci, salată de castraveţi şi lăptuci, salată de morcovi cu ţelină, ulei de măsline, şvaiţer
mere, stafide
iaurt, castraveţi, varză verde, praz, dovlecei, brânză albă
struguri proaspeţi, iaurt, piersici, măsline, varză
caşcaval, praz, ridichi, spanac, salată de varză roşie, morcovi, cartofi la cuptor
prune uscate, pesmet cu unt
fasole verde, ouă, napi
căpşuni, miere, piersici, caise, lapte bătut (kefir)
smântână, dovlecel, conopidă, salată de sfeclă roşie, orez, migdale
banane, smochine şi curmale
Ştevie, brânză de vaci, pere, varză roşie
mere, germeni de grâu
ouă, vinete, gulii
gutui
şvaiţer, mazăre
 
Respectarea compatibilităţii elimină posibilitatea autointoxicării 

În cazul asocierii de alimente incompatibile se pot declanşa uneori fenomene de fermentaţie a glucidelor (generatoare de dioxid de carbon, acid oxalic, alcool – compuşi care produc balonări şi crampe abdominale, constipaţie sau diaree) sau procese de putrefacţie a proteinelor (rezultând hidrogen sulfurat, acid fenil propionic, indol, scatol, fenoli, alcooli, acid acetic – compuşi toxici pentru organism).
Aşa numitele regimuri omogene, bazate pe compatibilităţi alimentare, au darul de a uşura digestia, atât prin creşterea vitezei de absorbţie, cât şi prin diminuarea efortului organismului de a digera alimentele respective, precum şi de a suprima fenomenele fermentaţiei sau putrefacţiei intestinale. Se evită astfel producerea de toxine la nivelul tubului digestiv, prin a căror absorbţie are loc o autointoxicare progresivă a organismului, care poate genera diferite stări de boală.
În continuare, vă oferim câteva sugestii de meniuri bazate pe respectarea compatibilităţilor alimentare.
Diete ayurvedice pentru cele trei tipuri constituţionale fundamentale
O dietă corect concepută din punctul de vedere al criteriilor constituţionale poate fi uneori suficientă pentru a conduce, ea singură, însă într-un timp mai îndelungat, la vindecarea afecţiunilor de care suferiţi.
Tipul dezechilibrat la care predomină elementul aer – VATTA – este cel care suferă cel mai adesea de slăbire excesivă (emaciere), malnutriţie, boli consumptive (ex: tuberculoza). Focul lui digestiv este variabil, uneori digeră foarte uşor, alteori are dificultăţi în prelucrarea şi asimilarea hranei. Stările psihice negative care însoţesc bolile de tip VATTA sunt anxietatea, frica sau neliniştile de tot felul.
Tipul dezechilibrat la care predominant este elementul foc – PITTA – este tipul călduros, cu un apetit intens şi o digestie puternică.
În general suferă de arsuri la stomac sau în alte zone ale corpului. Acest foc digestiv îi poate cauza diaree, infecţii, boli febrile. Atitudinea negativă generatoare de boală se concentrează în cazul lui pe mânie, violenţă, criticism.
Tipul dezechilibrat la care predominant este elementul apă – KAPHA – este cel care are digestia cea mai lentă, suferind adesea, după masă, de o senzaţie de greutate în stomac. Este predispus la obezitate, iar emoţiile negative care îl caracterizează sunt lăcomia şi ataşamentul.
Vă prezentăm într-un tabel sintetic alimentele cele mai indicate fiecărui tip de dezechilibru constituţional, care pot să reechilibreze şi să armonizeze fiinţele respective.
 
Tipul VATTA
Tipul PITTA
Tipul KAPHA
Fructe
caise
banane
cireşe
grapefruit
struguri
ananas
curmale
smochine
piersici
mere
cocos
pepene
piersici
prune dulci
rodii
stafide
mere
caise
cireşe
afine
prune uscate
stafide
rodii
Legume
castraveţi
cartofi dulci
ridichi
dovlecei
ceapă gătită (călită, fiartă, dar nu prăjită),
fasole verde
morcovi
conopidă
ţelină
varză
fasole verde
castraveţi
dovlecei
cartofi
salată verde
ciuperci
varză
ţelină
conopidă
salată verde
ceapă crudă
spanac
usturoi
ciuperci
ridichi
morcovi
Cereale
grâu
ovăz
orez
grâu
orez
ovăz
orz
porumb
mei
hrişcă
Produse
Animale
unt
unt clarifiat (în sanscrită – ghee – fiert pentru eliminarea apei şi a impurităţilor)
lapte dulce
iaurt
kefir
smântână
unt clarifiat
lapte dulce
unt nesărat
fără lactate (excepţie laptele de capră)
Uleiuri
toate uleiurile comestibile (cel mai intens efect de armonizare îl are uleiul de susan)
anumite tipuri de uleiuri comestibile
fără ulei (exceptând uleiul de porumb, migdale sau de floare soarelui, în cantităţi mici
 
Cea mai pură hrană
Din SATTVA (aspectul de elevare şi aspiraţie) se naşte Cunoaşterea, din RAJAS (aspectul de personalitate, acţiune excesivă) lăcomia, iar din TAMAS (aspectul de personalitate, acţiune excesivă) confuzia, iluzia şi ignoranţa” (BHAGAVAD GITA XIV.17).
Dieta cea mai favorabilă unei vieţi sănătoase şi frumoase este alcătuită doar din alimente pure, uşoare, moderat răcoritoare, care furnizează toată forţa de care avem nevoie, dar care nu tulbură mintea. Ea are la bază fructele şi legumele proaspete, crude, laptele, cerealele, în general alimentele având gust dulce natural şi pe care le vom prepara cu ajutorul focului, cât mai puţin cu putinţă.
Excitantele, alimentele picante, acre sau sărate favorizează desfăşurarea activităţilor intense, dar ele produc şi agitaţia minţii şi stimularea excesivă a simţurilor.
Hrana care a suferit o prelucrare termică îndelungată sau hrana reîncălzită, mâncărurile care datorită păstrării îndelungate sau în condiţii neadecvate au dobândit gust amar sau astringent, precum şi cele greu de digerat sunt TAMAS-ice şi opacizează mintea, producând o lentoare a gândirii, somnolenţă.
În concluzie, folosind principiile ayurvedice prezentate în acest articol, vă puteţi alege singuri alimentele SATTVA-ice, compatibile cu tipul dumneavoastră constituţional, necesare pentru a crea premisele unei „sănătăţi de fier”.
Încheiem cu un sfat extrem de preţios al lui Omraam Mikhael Aivanhov: „Hrana este o scrisoare de iubire trimisă de Creator, ce trebuie descifrată… Când începeţi să mâncaţi, trimiteţi dragostea voastră hranei şi în acel moment ea se va deschide să vă dăruiască comorile sale.”
Articol preluat din Revista YOGA MAGAZIN nr. 16
 

Tratamentul cu ajutorul unghiilor

In medicina traditionala in unghii este oglindita sanatatea intregului organism. Pentru terapie este necesara o examinare cu atentie a unghiilor de la miini si picioare pentru a descoperi unghia cea mai schimbata in ceea ce priveste culoarea (palida, albastruie sau, dimpotriva, rosie), forma (unghia cea mai deformata) si temperatura (unghia celui mai rece sau mai cald deget). Dupa aceea are loc determinarea sensibilitatii fiecarei unghii prin intermediul unei apasari egale ca intensitate. Scaderea sensibilitatii (amortirea) sau cresterea ei (durerea) in orice zona a unghiei indica faptul ca tocmai acea unghie trebuie supusa tratamentului.
Afectiunile stomacului, ale intestinului, ale vezicii biliare sau urinare se trateaza cel mai bine prin intermediul unghiilor de la miini, iar bolile ficatului, ale inimii, ale splinei si rinichilor prin unghiile de la picioare. Unghiile degetelor mari de la miini sau de la picioare sint predestinate pentru a arata sanatatea corpului intreg. Bolile acute se trateaza cel mai bine prin intermediul unghiilor de la miini, iar cele cronice prin intermediul celor de la picioare.
Printre cele mai comode si mai accesibile metode de tratament se numara masajul, incalzirea sau racirea unghiilor, terapia cu ajutorul culorilor, al vibratiilor.
Masarea unghiilor – metoda de mentinere a sanatatii
Masajul este cea mai accesibila si mai populara metoda de corectie a sanatatii care este eficienta practic in orice tip de afectiune. Pentru masarea zonelor locale sint folosite niste betisoare speciale, confectionate din metal sau lemn, sau orice alte mijloace accesibile, aflate la indemina, cum ar fi betele de chibrit, un creion neascutit, o agrafa.
Inainte de inceperea masajului se alege unghia afectata (posibil si citeva unghii) si cu virful betisorului de diagnostic se apasa in mod egal pe toate punctele localizate in jurul unghiei (cite opt in fiecare parte). Pielitele din jurul unghiei sint umezite putin. Apasarea cu betisorul nu trebuie sa fie nici foarte puternica, nici foarte slaba, dar egala pentru toate punctele. Se descopera in acest mod cele mai dureroase puncte (in medie intre trei si cinci), dupa care cu virful aceluiasi betisor se maseaza punctele dureroase pina la disparitia durerii.
Masajul oricarui punct are loc intr-o singura directie: catre centrul unghiei. In timpul masarii cu betisorul special se pot face miscari circulare: in cazul afectiunilor acute miscarile trebuie sa fie facute in sensul acelor de ceasornic, iar in cazul celor cronice in sens invers. Cu cit mai rapide sint aceste miscari, cu atit mai putin dureroasa este procedura.
Terapia cu ajutorul cirligului de rufe
O metoda de actiune asupra unghiilor simpla, accesibila si efectiva in conditii domestice este folosirea unui cirlig de rufe obisnuit care are un arc foarte strins. Astfel, in cazul unei unghii palide, cirligul se prinde in zona de la radacina unghiei. In momentul de apasare se observa o inrosire a unghiei.
In cazul unei unghii de culoare rosu inchis cirligul se prinde de centrul unghiei, observindu-se imediat o paliditate a unghiei. In cazul in care zona centrala a unghiei este palida, iar zonele laterale sint rosii, cirligul se prinde de partile laterale. Cirligul nu trebuie lasat foarte mult, ci numai atit cit il suportati.
Incalzirea unghiilor si imunitatea organismului
Incalzirea unghiei este foarte eficienta pentru pacientii de virsta inaintata si care sint slabiti ca urmare a unor afectiuni cronice de lunga durata, pentru ca aceasta activizeaza capacitatile imunitare ale organismului. Aceasta metoda le este recomandata flegmaticilor si mai ales melancolicilor. Este de asemenea indicata pacientilor la care se observa o circulatie sangvina proasta in virfurile degetelor, scaderea temperaturii degetelor, schimbarea culorii unghiilor – paliditatea sau invinetirea acestora, scaderea durerii.
Unghiile pot fi incalzite cu ajutorul unor tigarete de diferite dimensiuni (in acest caz se folosesc de asemenea miscarile circulare). Se tine tigareta aprinsa la o oarecare distanta de unghie (la distanta la care pacientul simte o caldura suportabila) si se fac miscarile circulare in jurul unghiei. In afara de aceasta, incalzirea unghiei se poate face apropiind treptat tigareta de unghie, dupa care o indepartati. Incalzirea se face pina cind veti simti o senzatie de caldura stabila in unghie. Dupa aceasta procedura trebuie sa pastrati cit mai mult caldura in locul de tratament (timp de aproximativ doua ore dupa aceea nu va spalati pe miini cu apa rece si feriti-va de aerul rece). Daca nu aveti in casa tigarete, unghiile pot fi incalzite sub robinetul cu apa calda sau in ulei incins nu foarte tare. In acelasi scop poate fi folosit si foehnul.
Racirea unghiilor este recomandata in cazul temperaturii ridicate a corpului si a membrelor (de exemplu in cazul gripei cu temperatura ridicata) sau a unei unghii. Cel mai simplu mod de racire a unghiei este punerea unei bucati de gheata pe ea.

De culoarea unghiilor depinde sanatatea noastra

In cazul terapiei prin intermediul culorilor, unghia se vopseste cu un lac sau cu o carioca in diverse culori. In functie de afectiune, unghia este vopsita intr-un anume fel, iar culoarea trebuie mentinuta de la citeva ore pina la citeva zile. Va prezentam in tabelele alaturate legatura dintre culoare si unghii in medicina traditionala chinezeasca.
Astfel, lacul rosu pe unghia degetului aratator de la mina stinga duce la cresterea energiei in intestinul subtire. Acelasi lac pe acelasi deget, dar de la mina dreapta are un efect inhibitor asupra intestinului subtire. De aceea, trebuie sa stim ca de culoarea unghiilor depinde sanatatea noastra.
O metoda de perspectiva in acest domeniu este stimularea unghiilor prin intermediul vibratiilor (acest lucru se face cu ajutorul unor aparate cu frecventa si intensitate deosebite). Aparatele cu frecventa scazuta sint recomandate pentru tratarea afectiunilor acute, care se caracterizeaza prin simptome clare. Aparatele cu frecventa ridicata sint recomandate in tratarea afectiunilor cronice.
Magnetoterapia – folosita de cei cu tensiune ridicata
Magnetoterapia nu trebuie folosita la pacientii cu sensibilitate ridicata sau la cei care au tensiunea arteriala crescuta. Magnetii pentru tratament au diferite forme si dimensiuni.
Magnetii rotunzi au forma unei tablete, la care una dintre suprafete este vopsita in culoarea alb (polul sud), iar cealalta – in galben (polul nord). Polul nord al magnetului are o actiune de tonificare, in timp ce polul sud are o actiune de inhibare. Magnetii se pun pe suprafetele unghiilor. In cazul unei afectiuni cronice a ovarelor, pe unghia celui de-al patrulea deget de la piciorul drept se asaza un magnet astfel incit deasupra sa fie partea alba, iar pe unghie partea galbena: acest lucru va avea un efect tonifiant. Pentru cresterea functiei glandei tiroide pe unghia celui de-al doilea deget de la ambele miini se pune un magnet cu partea alba in sus, iar pentru tonificarea energiei din plamini, in cazurile de bronsita acuta, pe unghia celui de-al doilea deget al piciorului drept se pune un magnet cu partea galbena in sus.
Magnetii in forma de inel constau din doua parti: centrala si periferica. Magnetul are o actiune de tonificare daca in centru se gaseste un magnet de culoare alba, iar daca in centru este cel de culoare galbena, actiunea este de inhibare.
Pentru tonificare energiei pancreasului in cazurile de diabet zaharat, pe unghia celui de-al cincilea deget de la unul dintre picioare trebuie sa puneti un magnet cu partea centrala de culoare alba, iar cea periferica de culoare galbena.
In cazul magnetilor lungi, culoarea alb indica polul nord, iar culoarea galben – polul sud. Liniile de putere sint indreptate de la polul nord catre sud. Un asemenea magnet se pune de obicei pe centrul unghiei (de-a lungul liniei centrale de energie). Daca liniile de putere ale magnetului coincid cu directia liniei energetice, are loc o tonificare, iar daca sint indreptate in directii opuse are loc procesul de inhibare.
Dupa aplicarea magnetului, se observa schimbarea starii de sanatate pe parcursul primelor 20 de minute. Daca starea se inrautateste, trebuie sa schimbati dispunerea polilor magnetului. Durata de mentinere a magnetului pe unghie variaza de la citeva minute pina la citeva ore.
http://www.almeea.com/tratamentul-bolilor-cu-ajutorul-unghiilor/