Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

marți, 7 decembrie 2010

Cum adaugam ani vietii

In afara de renuntarea la tigari si urmarea unui regim de viata axat pe activitatea fizica, mai sunt si alti factori care iti pot prelungi viata cu ani buni
Stiai, spre exemplu, ca daca privelistea din biroul tau este grozava, ai putea trai mai mult? Sau ca atunci cand nu ai incredere in tine "stergi" ani buni din viata?
Pornind de la o lungime a vietii in medie de 70 de ani, publicatia Daily Mail a contabilizat toti factorii care pot sa adauge sau sa scada ani din viata ta:
Camera cu priveliste
+2 ani
Studiile au aratat ca pacientii care au fost repatizati, in spital, intr-o camera cu o priveliste placuta si-au revenit mai repede dupa operatie decat cei care aveau in fata geamului un zid de caramida.
  Teoria este ca o priveliste placuta imbunatateste starea de spirit, relaxeaza si da optimism. In lipsa privelistii, te poti inconjura de fotografii sau imagini placute.
  Dezordinea
-1 an
  Majoritatea oamenilor se simt stresati si deprimati cand sunt inconjurati de haos. Fie ca e vorba despre posesiuni materiale sau facturi neplatite, dezordinea in viata ridica tensiunea, iar hormonul stresului, adrenalina, isi face linistit de cap in organism.
  Animalul de casa
+2 ani
  Cei care au un animal de casa tind sa-si viziteze doctorul mai rar si sa sufere mai putin de depresie. Mangaierea sau apropierea de un animal de casa reduce tensiunea arteriala.
  Sexul
+4 ani
  Sexul este foarte bun! Barbatii care au orgasme frecvente - cel putin de doua ori pe saptamana- au de doua ori mai putine sanse sa moara prematur decat cei care fac sex mai rar.
  In plus, femeile care nu au o viata sexuala multumitoare din diverse motive au mai multe sanse sa moara in urma unui atac de cord.
  Poluarea fonica
-1 an
 
Expunerea pe termen lung la zgomotul din trafic este responsabila pentru cel putin 3% din decesele care au ca si cauza principala bolile de inima. Zgomotul puternic creaza un tip de stres cronic ce pune corpul intr-o stare de alerta ridicata.
 
Chiar si cand dormi, corpul continua sa reactioneze la sunete, pompand hormonii stresului.
  Esti femeie
+10 ani
  Femeile traiesc mai mult decat barbatii in aproape toate tarile lumii.
  In afara de motivele genetice si de mediu, acest fapt este pus pe seama testosteronului, asociat cu comportamentul agresiv si competitiv care conduce uneori la morti violente, datorate accidentelor si activitatilor riscante.
  Casatoria
+7 ani
  Cuplurile casatorite traiesc in general mai mult decat cele necasatorite, cei ramasi vaduvi sau divortati. Doua treimi dintre cei care nu se casatoresc au sanse sa moara mai repede. Se pare ca cei casatoriti au mai putine dificultati financiare si probleme mentale si fizice.
  Divortul
-3 ani
  Adultii divortati au sanse mai mari sa dezvolte tulburari emotionale, sa moara accidental sau din cauza unei afectiuni a inimii. Acestia risca si nivele ridicate de cancer, tensiune ridicata si ciroza.
  Nu toate divorturile sunt insa periculoase: cand te afli intr-o casatorie cu adevarat nefericita, divortul aduce o reducere a stresului si sanatate mai buna.
  Postura defectuoasa
-2 ani
  Daca stai cocosat iti stresezi muschii, tendoanele si ligamentele, ceea ce poate duce la dureri de spate si artrita. Persoanele mai in varsta cu cocoasa au sanse mari sa moara mai devreme, datorita bolilor cardiovasculare.
Fericirea
+9 ani
Cercetatorii au descoperit ca oamenii optimisti tind sa actioneze in moduri mai sanatoase decat pesimistii - fac mai mult sport si iau parte la tot soiul de activitati sociale. 
O privire pozitiva asupra propriei vieti se traduce prin recuperarea mai rapida dupa o boala sau rana, o viata mai lunga si sanse mai mici de a deveni imobilizat la pat. Fericirea ar da un impusl pozitiv si imunitatii, marind numarul de celule disponibile pentru a lupta cu virusii si bacteriile.
Somnul insuficient
-5 ani
 
Somnul fragmentat ridica nivelul colesterolului, cortizolului si tensiunea, marind sansele afectiunilor cardiovasculare. Lipsa somnului reduce si din puterea creierului.
Credinta
+7 ani
 Mai mult de 1.000 de studii au relevat o legatura intre credinta si longevitate. 
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Iowa au descoperit ca cei care participa la slujbele religioase cel putin o data pe saptamana au cu 35% mai multe sanse de a trai mai mult decat cei care nu au mers niciodata la o biserica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu