Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 6 februarie 2010

Subconstientul ne vindeca,autosugestia...

In acelasi mod in care constienta (constientul sau activitatea constienta) normala isi are lacasul in suflet si este activata in corp de creierul mare, tot asa si subconstientul este parte din suflet, fiind situat la nivelul corpului fizic in creierul mic (cerebel), in partea posterioara a capului. La orice individ normal, sfera subconstientului este intacta, adica el este capabil in orice moment sa-si foloseasca capacitatile constiente. Nu exista putere in univers sau om care sa nu varieze intre polii opusi. De aici putem considera subconstientul ca pe ceva opus constientului, gandirii constiente. Ceea ce apare in constientul nostru ca memorie, intelect, vointa, emotii, este reflectat in subconstient intr-o maniera opusa. Practic, putem compara subconstientul ca adversarul nostru, in el gasindu-se toate impulsurile, dorintele, slabiciunile etc.Subconştientul.
În modul de funcţionare a mentalului rezidă cauzele determinante a ceea ce se petrece în viaţa noastră. Înţelepţii ne recomandă să gîndim drept, să iertăm mult, să iubim cu înţelepciune. Toate acestea se fac prin mental şi nu cu trupul. Conştiinţa de a fi determină trupul. Vorbind de trupul său, Iisus chiar spunea că poate să-l părăsească şi să revină în el cînd doreşte, afirmînd astfel că trupul singur nu are nici o putere creatoare. Trupul şi nevoile lui nu ne pot îndemna să facem răul. Acest lucru trebuie hotărît mental mai întîi, iar trupul nu face decît să execute după aceea hotărîrea noastră. Trebuie ca în mod conştient sau subconştient să vrem să facem răul pentru ca trupul să completeze apoi acest proces. Cunoaşterea conştientului şi a subconştientului, aceste două zone ale mentalului ca fiind procese creatoare, este baza unei noi orientări spirituale care se răspîndeşte astăzi din ce în ce mai des pe pămînt.
Subconştientul este operaţia creatoare majoră a vieţii noastre. Viaţa noastră este determinată într-o mare măsură de subconştient. Tot ceea ce facem este săvîrşit prin opera sa. Acţiunea reciprocă a conştientului – voinţa – şi a subconştientului – legea în acţiune – explică şi determină ceea ce intră în viaţa noastră. Ceea ce hotărîm voluntar în mentalul conştient este produs de subconştient. Dacă nu reuşim să hotărîm conştient, subconştientul ia deciziile pe care le-am acumulat de-a lungul anilor şi produce apoi un rezultat pe măsură. El acţionează atunci după legea mediei. Sînt foarte mulţi oameni mediocri, care se lasă conduşi de această lege a mediei. Viaţa cere tot atîtea hotărâri ca şi aspiraţie. Dacă nu ne exersăm darurile mentale benefice, dorinţa însoţită de hotărîre, nu vom avea rezultate binefăcătoare. Putem fi cinstiţi, binevoitori, muncitori, dar numai atunci cînd imprimăm o direcţie specifică, creatoare, spirituală subconştientului, devenim cu adevărat o veritabilă forţă vitală creatoare, care ne conduce către înţelegerea lui Dumnezeu. Suma totală a tot ceea ce am simţit vreodată, a tot ceea ce am simţit sau a tot ceea ce am experimentat este acumulată în subconştientul nostru. Această acumulare stă aici nu numai ca o memorie pasivă, dar şi ca o putere călăuzitoare. Orice gînd, orice sentiment merge de la conştient la subconştient, unde continuă să existe ca o putere directoare. Dacă mentalul conştient nu se hrăneşte cu gînduri spirituale, cu idealuri elevate, acelea vor continua să hrănească subconştientul cu impresii mediocre care nu vor înceta să ne ofere rezultate mediocre. O idee spirituală, deliberat acceptată de mentalul conştient devine astfel o lege activă în subconştientul nostru.
A gîndi în mod spiritual înseamnă a comanda subconştientului să facă binele. putem spune că subconştientul este atunci constrîns să accepte această comandă şi chiar să o execute. În nici un caz el nu poate să refuze o idee spirituală. Acceptarea spirituală a ideii de sănătate, conştient determinată, va determina sau chiar va obliga subconştientul să refacă grabnic organismul. Aceasta este cheia vindecărilor miraculoase care se produc la unele fiinţe umane care au înţeles aceste legi. Acest lucru este valabil pentru toate aspectele vieţii. Lipsa direcţiei spirituale a subconştientului provoacă boala, iar o direcţie potrivită menţine sănătatea. Iată de ce sănătatea şi fericirea, pacea mentalului şi prosperitatea şînt totdeauna sub controlul nostru, dar pentru aceasta, noi trebuie să le exersăm. În toate aceste situaţii generăm fenomene de rezonanţă prin aceste orientări pe care le facem, şi toate acestea atrag în fiinţa noastră energii care vor face cu putinţă realizarea pe care o urmărim.
Indiferent de vocabularul pe care îl folosim, cînd gîndim în termenii lui Dumnezeu, a legilor supreme ale firii, gîndirea noastră este o lege de acţiune creatoare. Omul s-a rugat întotdeauna Dumnezeului său, dar pînă în prezent, el se ruga neştiind că are un mental conştient şi un subconştient. El ştia numai că atunci cînd se ruga se simţea mai bine ţi că de obiei, viaţa sa se îmbunătăţea. Astăzi, datorită cunnoştinţelor mai clare despre acţiunea mentalului pe două planuri şi despre acţiunea lor reciprocă, putem defini chiar o ştiinţă a rugăciunii şi această ştiinţă poate chiar să fie folosită în sensul unui tratament, a unei modalităţi terapeutice sau, cu alte cuvinte, vindecătoare. Tratamentul (pentru cel care ştie) este alegerea conştientă şi acceptarea unei idei spirituale, a unui prototip mental care, prin rezonanţele pe care le produce în aura noastră, în fiinţa noastră, devine atunci subiectiv şi prin aceasta, o lege de acţiune mentală care va produce în mod necesar rezultate asemănătoare acestor idei.
Viaţa este făcută din doi factori în fiinţa noastră: gîndul şi sentimentul. Filosofii şi teologii au propovăduit adeseori dualitatea, dar dualitatea lor prezenta binele şi răul, lumina şi întunericul, ceea ce este bun şi ceea ce este rău. Astăzi, datorită noii înţelegeri a conştientului şi subconştientului, ştim că dualitatea sfîrşeşte cînd este înţeleasă unitatea celor două etape ale mentalului şi cînd i se dau direcţii bune. Noi sîntem şi suflet şi mental. Înţelegerea noastră conştientă este mentalul, subconştientul nostru este sufletul.
Cînd spiritul lui Dumnezeu intră în sufletul omului, acesta este eliberat de toate falsele credinţe şi de toate problemele. Cînd mentalul nostru conştient alege o idee cu adevărat creatoare, o idee divină, şi o inoculează subconştientului, legea înţelegerii ne luminează viaţa. Ceea ce oamenii au numit „rugăciune” este însuşi acest proces, ei nu-l cunoşteau sub acest nume, dar îl practicau adeseori intuitiv. Înainte de toate, rugăciunea este un proces de rezonanţă cu energiile divine, ideile sublime care există în Conştiinţa Divină Universală. Noi îl numim „tratament” pentru că el indică din partea noastră o acţiune care are ca scop corectarea propriilor noastre stări de conştiinţă. Rugăciunea a ieşit în prezent din nebulozitate pentru a deveni chiar ştiinţă. Cunoscînd acum un Dumnezeu omniprezent, noi nu ne mai rugăm la un personaj. Personalitatea, capriciile, norii, tronurile, şi aleile pardosite cu aur, toate aceste accesorii au dispărut.
Iată de ce unele persoane nu se simt în largul lor în aceste învăţături cu adevărat spirituale. Formaţia lor le-a impus un Dumnezeu pesonal. Ele au încă senzaţia că din cauza credinţei lor religioase, Dumnezeu va face prin ele ceea ce nu va face penteu altele. A spune unora că Dumnezeu este pretutindeni la fel de prezent înseamnă să le spui că El nu este nicăieri. Totuşi, acest concept de omniprezenţă este indispensabil celor ce vor să practice creştinismul adevărat. Înţelegera creatoare este pretutindeni şi uniform difuzată. Ea acţionează prin toată creaţia într-un scop şi o intenţie uniformă. Dumnezeu nu există mai mult acolo unde sînt eu decît acolo unde sînteţi voi. Totalitatea lui Dumnezeu este egal prezentă în fiecare punct al spaţiului şi în fiecare fiinţă umană oricare ar fi convingerile ei religioase. În noi, Inteligenţa Divină ştie ce este de făcut şi ce va face. Dacă Ea obţine cooperarea celor două zone ale gîndirii noastre. Atitudinile noastre mentale determină eficacitatea acesteia în universul nostru. Bunul Dumnezeu atotputernic domneşte, dar numai înţelepţii permit acestei acţiuni perfecte să se manifeste prin ei. Ei îndeplinesc acest lucru folosindu-şi mentalul în mod perfect.
Evoluţia omului indică totdeauna un scop. Puterea care ne-a adus unde sîntem, conform unui plan înţelept, va şti să ne conducă şi de-a lungul drumului rămas. Însă ea caută întotdeauna cooperarea noastră şi această cooperare o putem oferi dacă ne folosim mentalul cum trebuie, în scopul evident pentru care el a fost creat.
Aruncînd o privire cuprinzătoare asupra vieţii, putem fi stupefiaţi de micimea gîndirii omeneşti în general. Vedem adeseori cum reaua folosire şi falsa direcţie date conştientului şi subconştientului aduc multor fiinţe umane mediocritatea, pe cînd în alte situaţii, acţionînd în mod benefic în fiecare clipă, este posibil progresul spiritual. Petrecînd cel mai bun timp al nostru în fiecare zi din în fiecare săptămînă ca să cîştigăm şi ca să cheltuim bani, ca să ne îmbrăcăm după ultima modă, ca să ne hrănim doar corpul, acordîndu-ne cîteva ore pentru recreere, nu vom ajunge nicidecum la o evoluţie spirituală accelerată. Desigur, toate aceste lucruri trebuie să fie făcute, dar atitudinea noastră mentală în timp ce le îndeplinim, determină înaintarea noastră pe calea spiritului sau numai faptul de a acumula anii între data înscrisă pe actul de naştere şi aceea care va fi pe certificatul de deces.
Stările noastre mentale sînt întotdeauna determinate de subconştient. Ele sînt determinate de obicei de suma totală a experienţelor şi sentimentelor noastre trecute. Totuşi, în orice moment al alegerii noastre, mentalul conştient poate transforma şi ameliora considerabil stările de spirit, tonul vieţii, stabilite de subconştient, prin angrenarea şi fixarea unor gînduri-forţă care, prin rezonanţele generate în fiinţa noastră, pot astfel să determine acumularea unor energii creatoare sublime, benefice, divine care vor putea contracara şi diminua efectele acestor stări negative care provin din subconştient datorită unor acumulări antrioare nefericite. Însă ideile creatoare nu pot apărea din stările de conştiinţă nefericite. Tristeţea, amărăciunea şi deprimare şi în general toate atitudinile asemănătoare negative, malefice sînt tot atîtea obstacole pe calea vieţii creatoare datorită rezonanţelor care le generează în fiinţa noastră şi a acumulărilor de energii destructive care fac imposibilă manifestarea acestei creativităţi. Cuiltivîndu-le pe acestea negative, noi nu facem altceva decît să ne distrugem viaţa, fiindcă oferim subconştientului false directive şi că, într-o asemenea situaţie, ne folosim subconştientul într-un mod care contravine intereselor noastre. Dumnezeu l-a făcut pe om creator pentru ca el să creeze noi experienţe sublime cu ajutorul inteligenţei sale conştiente acţionînd astfel asupra modului de acţiune a subconştientului său.Ori noi nu ne servim cel mai adesea decît de o foarte mică parte a potenţialului nostru. Chiar şi din punct de vedere fizic spre exemplu, cei mai mulţi oamni respiră cît să-şi umple o treime din plămîni; numai o infimă minoritate îşi foloseşte întreaga mobilitate a corpului. Extrem de puţini sînt cei care-şi folosesc doar cu puţin mai mult din potenţialul cerebral decît ceilalţi. Prea mult timp este risipit în graba de a face ceea ce este fără importanţă, pe cînd spaţii grandioase aşteaptă privirea noastră exterioară şi aspiraţiile noastre. Înţelegerea creatoare se difuzează egal în toate direcţiile sale. Dacă un singur om este vehiculul ideilor infinite, atunci şi noi sîntem la fel, fiindcă viaţa este imparţială şi geniul lui Einstein este fără îndoială prezent în fiecare om, dar aşteaptă să fie trezit. Pentru cel care ştie ce poate fi omul, este şocant să vadă cît de puţin este folosit geniul spiritual pe care l-a primit de la Divin. Este timpul să nu ne mai mulţumim cu starea de mediocritate. Trebuie să alegem printr-un efort deliberat întotdeauna idei creatoare şi să le menţinem în noi cît mai mult timp, pînă cînd se fixează în subconştient şi mai ales pînă cînd generează în fiinţa noastră prin fenomenele de rezonanţă angrenate acumulări de energii subtile elevate, divine, înalte, pure, spirituale. Atunci legea înţelegerii le conduce la deplina lor manifestare într-un timp foarte scurt.
Noi avem cu toţii deja tot ceea ce ne este necesar unei vieţi creatoare dinamice, pline de succes pe această planetă. Trebuie însă numai să recurgem printr-un efort conştient la toate acestea. Rezonanţa este o cheie care ne permite să avem acces oricînd la această bogăţie. Trebuie doar să aspirăm. Nimic nu a fost vreodată dotat aşa cum sîntem, cu înţelegere şi sensibilitate. Noi căutăm adeseori scuze, zicînd că am pierdut posibilităţi, ocazii şi aşa mai departe. Aceasta nu înseamnă însă nimic, fiindcă noi putem oricînd să ne schimbăm modul de a gîndi, putem să ne transformăm, putem să oferim subconştientului nostru directive creatoare divine şi astfel să facem să apară în viaţa noastră un nou cer, un nou pămînt şi, de ce nu, chiar raiul în fiinţa noastră. Darurile pe care Dumnezeu ni le-a dat sînt permanente. Nici trecutul, nici dramele actuale, nici traumatismele psihice, nici nevrozelor din copilărie cărora le-am putea fi victimă nu vor putea atinge niciodată infinita rezervă spirituală interioară care nu aşteaptă decît să acţioneze prin gîndirea noastră constructivă. Omul se poate limita pe sine, dar Dumnezeul din om nu poate fi limitat de acesta. De aceea este util să avem o idee-forţă cum ar fi aceasta:
„Îmi consacru permanent întregul meu efort mental scopului divin al unei vieţi creatoare. Refuz să fiu o fiinţă larvară cu rezultate mediocre în viaţă. Ştiu că Dumnezeu a investit în mine geniul mentalului creator. Eu nu mai sînt sclavul trecutului, nici mental şi nici emoţional. Orice prototip care mă limitează, din subconştientul meu, este în prezent anulat de aspiraţia care va face să se manifeste în fiinţa mea starea de Graţie a lui Dumnezeu. Gîndesc în mod conştient idei benefice noi cît mai vaste şi ele sînt în prezent implantate în subconştientul meu, devenind cheile de boltă ale gîndirii mele. În consecinţă, prin acţiunile lui Dumnezeu, care se manifestă acum în mine şi prin mine, Binele apare sub toate formele în universul meu.”
Aceasta este o idee-forţă pe care puteţi să o aveţi în minte. Alegeţi spre exemplu un nou proiect benefic de îndeplinit în lunile care vin. Ideea acestui proiect trebuie să fie deja clară în conştiinţa dvs. Ea trebuie să vă creeze senzaţia că vă caută, că are nevoie de dvs pentru a se manifesta. În timp ce vă gîndiţi, aşteptaţi-vă la realizarea ei. Refuzaţi orice speculaţie mentală negativă, malefică, care ar tinde să vă facă să credeţi că acel lucru nu se poate realiza. Credeţi cu tărie că Înţelepciunea Divină vrea să aveţi această realizare, acest nou bine, şi acţionaţi deja ca şi cum acesta ar exista. Nu ascultaţi niciodată îndoielile altora şi mai ales păziţi-vă de cele ale dvs. Veţi vedea astfel în scurt timp concretizarea sau cu alte cuvinte demonstrarea binelui pe care îl doriţi prin rezultatele care vor apare. Este o modalitate foarte simplă de a vă transforma.
Menţinerea unei stări de conştiinţă creatoare este o necesitate spirituală. Ea implică de asemeni angrenarea unor rezonanţe elevate, divine, pure, sublime.
Sîntem siguri că într-o zi, psihologii ne vor spune în ce măsură deteriorarea corpului nostru după o anumită vîrstă se datorează faptului că mentalul nostru acceptă credinţa cănu mai poate crea. Atunci el ajunge să rezoneze cu energiile distrugerii, cu energiile morţii, cu energiile bătrîneţii şi astfel se deteriorează datorită acestei credinţe care se intensifică. Studiul geriatriei şi al medicinei psiho-somatice ar putea să ne dezvăluie faptul că, atunci cînd mentalul nostru nu mai este creator, corpul încetează în aceeaşi măsură să mai fie un organism vital, dezintegrîndu-se treptat. Acest aspect nu este deloc întîmplător şi este în strînsă corelaţie cu fenomenele de rezonanţă negativă, malefică, perturbatoare care se cristalizează atunci şi sînt menţinute datorită convingerilor noastre perverse. În mod obişnuit, acolo unde găsim un mental creator, găsim şi un corp tot atît de creator. Un mental care este stimulat crează totdeauna în jurul lui o atmosferă stimulatoare care mobilizează şi îi face şi pe ceilalţi la rîndul lor să fie stimulaţi. Aceasta va face ca acea fiinţă să fie charismatică, binefăcătoare şi admirată. Acela care posedă un asemenea cîmp se înconjoară de persoane la fel de stimulatoare şi creatoare, care sînt atrase magnetic către el. Aceste persoane se adună tot aşa de natural, la fel cum se adună cei însinguraţi unii lîngă alţii, bolnavii lîngă bolnavi sau cei care plîng lîngă cei care plîng tot timpul. Priviţi-vă deci cu atenţie prietenii şi veţi vedea în ei portretul propriului dvs mental. Dacă aceşti prieteni fac parete dintre cei care sînt stimulanţi, tonici, elevaţi, puri, atunci este clar că direcţiile sînt creatoare şi divine. Dacă este altfel, atunci trebuie să vă puneţi întrebări cu privire la orientările mentalului dvs.
Orice persoană creatoare generează în viaţă, datorită proceselor de rezonanţă pe care le declanşează neîncetat curenţi subtili puternici care, dacă sînt benefici, îmbogăţesc lumea şi o fac să fie mai bună. În mod subconştient, ea a acceptat viaţa ca fiind o experienţă vitală, fericită şi conştiinţa sa caută permanent ineditul. Ea vrea idei noi, ea vrea să progreseze, ea vrea să acceadă la noi dimensiuni vaste şi chiar infinite. Ea se străduieşte să fie disponibilă, flexibilă, să-şi lărgească neîncetat perspectiva cunoaşterii. Ea menţine în ea însăşi certitudinea binelui, a iubirii, a fericirii, în toate lucrurile, în toate situaţiile, în toate fiinţele care o înconjoară şi aşteaptă de pretutindeni să primească doar binele. Întregul ei mental conştient şi subconştientul ei sînt impregnate de prezent şi se menţin în privinţa viitorului într-o anticipare creatoare şi benefică. O asemenea persoană trăieşte viaţa aşa cum vrea inteligenţa divină.
Dacă noi lucrăm conştient asupra ideilor pe care infinitul le propune conştiinţei noastre, subconştientul este atunci constrîns să le accepte şi să acţioneze în consecinţă. Subconştientul nu poate niciodată să refuze o idee, o stare mentală superioară sau o anumită aspiraţie. Fiind impersonal, el are doar orientarea pe care noi i-o dăm în cursul gîndirii noastre zilnice; el ştie atunci să producă doar din materialele pe care le primeşte. Dacă aceste materiale sau, cu alte cuvinte, energiile captate prin gîndurile, aspiraţiile şi ideile noastre sînt bune, atunci această construcţie va fi bună. Dacă sînt extraordinar de bune, atunci această construcţie va fi extraordinar de bună. Dacă aceste materiale vor fi rele, atunci construcţia va fi rea. Dacă vor fi extraordinar de rele, atunci construcţia va fi extraordinar de rea. Subconştientul este permanent un cîmp de producţie, dar el nu ştie deloc ce produce. Este la fel de uşor să produci o viaţă foarte creatoare ca şi o viaţă larvară şi obscură. Procesul mental este acelaşi în ambele cazuri. Rezonanţa acţionează şi într-un caz, şi în celălalt. Într-un caz benefic, ea evidenţiază că fiinţa intră adeseori în comuniune cu energii elevate, divine, pure, paradisiace, iar în celălalt caz, evidenţiază că fiinţa respectivă intră în rezonanţă cu energii larvare, abjecte, inferioare, malefice, satanice, demoniace, etc. Contemplarea pesimistă sau profund pesimistă a problemelor cu care ne confruntăm distruge întotdeauna puterea creatoare. Căutarea inteligentă, optimistă a soluţiilor măreşte capacitatea creatoare a mentalului. Întotdeauna este mai multă putere în bine decît în rău, căci dacă ar fi alfel, lumea ar fi fost de mult coleşită datorită răului ce se acumulează prin ignoranţa şi egoismul multor fiinţe umane. Şi astăzi binele este lucrul cel mai preţios, iar iubirea este mai puternică decît ura. Nu vă puteţi niciodată permite dezastrul de a lăsa problemele cu care vă confruntaţi să vă distrugă energia creatoare. Grija este un asemenea lux fals care dăunează fiinţei şi impregnează subconştientul, prin rezonanţele pe care le declanşează, cu energii perturbatoare, cu energii chinuitoare, cu energii destructive, malefice, demoniace sau satanice. Ea introduce în procesul creator un factor care, prin însăşi natura lui, va întrerupe fluxul creator al vieţii constructive.
Teama, grija, anxietatea profundă sînt recunoscute atăt de către metafizician cît şi de către yoghin ca fiind o manifestare a diavolului, aşa cum ni-l arată toate religiile. Prin aceste stări pe care le menţinem permanent, noi, fie că ştim, fie că nu, intrăm în rezonanţă cu zonele joase, infernale sau satanice, care au astfel uşa deschisă în fiinţa noastră şi vor începe opera lor destructivă. Căci, dintr-un anumit punct de vedere, diavolul nu este nici mai mult, nici mai puţin decît mentalul omenesc în luptă cu una sau cu mai multe minciuni cărora le cedează. De exemplu a crede că necazurile noastre sînt de nerezolvat este o imensă minciună. Dar faptul de a crede în aceasta autorizează subconştientul să continuie se păstreze în acea stare tragică şi chiar să o intensifice. Fenomene de rezonanţă care se declanşează atunci fac ca acea dramă să fie din ce în ce mai mare şi în anumite cazuri, dacă fiinţa nu se opreşte, această orientare poate chiar să fie fatală.
Există putere în boală. Cînd unul din prietenii noştri este bolnav, să urmărim să observăm cu atenţie această putere la lucru în conştiinţa sa. Acceptarea bolii îi deschide drumul în mentalul şi trupul bolnavului inteligenţei negative conţinută în ideea „boală”, care ştie exact cum să procedeze pentru a-şi desăvârşi astfel opera sa nimicitoare. În toate aceste procese, rezonanţele negative sînt permanent la lucru. Şi o face cu o uşurinţă uimitoare. Totuşi ea nu funcţionează decît pentru că a fost acceptată şi pentru că a primit permisiunea subconştientului de a acţiona.
Din momentul cînd a primit această permisiune, rezonanţele distructive, malefice care se delanşează vor continua pînă în momentul în care fiinţa va considera că trebuie să genereze o transformare în natura sa. Din acel moment, rezonanţele benefice declanşate vor conduce gradat la anihilarea acestor energii malefice acumulate şi vor face astfel să fie compensate cu energii divine creatoare, sublime, pure, generatoare de sănătate, echilibru şi armonie. Cînd încetăm să mai permitem intrarea în conştiinţa profundă, în subconştient a credinţelor malefice, satanice, negative, ceea ce este negativ şi satanic nu se va mai prezenta deloc în universul nostru. Aceasta va atrage după sine acumularea în aura noastră a unor energii înalte, pure, cu frecvenţă de vibraţie elevată, care va face ca fiinţa noastră să devină imună ca rezonanţă la energiile inferioare joase ca frecvenţă de vibraţie şi care ne pun în legătură cu zonele satanice, cu lumile infernale care nu aşteaptă decît să aibă deschisă poarta rezonanţei pentru a ne distruge.
Singura putere a răului care există este mentalul nostru uman atunci cînd el este convins că sîntem limitaţi, că sîntem neputincioşi, că nu putem face nimic. Sfinţii sînt aceia care, căutînd adevărul prin ei înşişi, purificîndu-se în totalitate, ajungînd la o gîndire divină creatoare, au ajuns să devină ca un cristal şi astfel ei nu mai pot fi tulburaţi de apariţia răului pentru că, aşa cum ştim, răul este absenţa binelui, iar binele este absenţa răului. Cu cît binele este mai puternic, cu atît răul nu mai poată să acţioneze în acea fiinţă. Iar dacă binele este total, atunci răul nu poate să pătrundă pentru că frecvenţele de vibraţie ale răului şi ale binelui sînt incompatibile. Ei sînt cei care au pus temeliile pe care poate apărea măreţia tuturor oamenilor. Ei au spus vieţii : „pot şi vreau cu ajutorul lui Dumnezeu”. Şi apoi au rămas neclintiţi în certitudinea că singur binele divin este adevărat, iar iubirea infinită este singurul răspuns.
Sînt prin urmare două feluri de a folosi subconştientul. Şi noi sîntem liberi să alegem între ele. Subconştientul se supune în ambele cazuri şi îndeplineşte comenzile, oricare ar fi ele. Dacă ne lăsăm gîndirea să preia această comandă malefică, vom fi distruşi.
Dacă cunoaşterea spirituală a subconştientului nostru ca instrument divin va predomina, aceasta va genera pentru noi manifestarea ideilor de libertate, de puritate, de bine divin şi a dreptului de a le folosi ca iubire şi ca dreptate ne va oferi echivalentul cerului pe pămînt sau a unei stări paradisiace în fiinţa noastră. Atunci, deşi sîntem în lume, cu toate acestea nu mai sîntem din această lume. Noi trăim cu uşurinţă, căci cunoaştem izvorul divin şi menţinem aproape permanent o gîndire creatoare, datorită racordării noastre la sursele infinite divine cu care ne menţinem permanent în rezonanţă.
Este trist să vezi atîţia oameni limitaţi cu o gîndire materială, meschină, egoistă; scopurile lor sînt aşa de trecătoare, cîştigurile lor, aşa de firave. Siguranţa lor materială este adeseori însoţită de o sărăcie spirituală. Ei sînt sclavi ai bunurilor lor şi cel mai adesea sînt înlănţuiţi de modul lor stereotip de viaţă. Se duc la biserică doar pentru a fi respectabili, convingerile lor religioase sînt convenţionale şi superficiale, iar angrenarea lor pe acea cale aşa-zis religioasă este lipsită de putere. Ei n-au nevoie de Dumnezeul lor decît pentru căsătorii, botezuri şi înmormîntări, şi sînt convinşi de mulţumirea lor. Dacă lumea noastră exterioară nu este echilibrată de un univers interior, creator, spiritual, prin intermediul acţiunii mentalului constructiv, vom fi atît de preocupaţi de lucrurile exterioare, încît vom neglija ideile divine, pure, spirituale, generatoare de echilibru şi de libertate. Vom fi atît de preocupaţi să facem, încît nu vom mai avea timp să fim cu adevărat. Lucrurile se uzează, corpurile se şubrezesc, dar ideile vii, vitale, sublime ale adevărului refac anii pe care viermii gîndirii materiale i-au devorat.
Adevărata forţă a omului este cunoaşterea clară şi calmă a binelui divin. Cei care L-au căutat pe Dumnezeu au găsit întodeauna prezenţa Sa chiar în ei înşişi. Dacă Îl căutăm şi noi, vom prospera în toate dacă vom ajunge la această cunoaştere. Noi nu putem să ne sustragem vieţii. Viaţa pustnicului sau călugărului, închişi în mînăstirile lor sau a fanaticului este tot atît de lipsită de echilibru ca şi viaţa individului dominat de materie. Dacă încercăm să ocolim anumite acţiuni lumeşti, sperînd astfel să ne dezvoltăm conştiinţa spirituală, nepregătim o surpriză tragică. Singuri, în vîrful unui munte, închişi într-o mînăstire, va trebui totuşi să vă faceţi faţă vouă înşivă fiindcă totdeauna sînteţi propria voastră problemă. Oriunde am fugi, nu vom reuşi niciodată să fugim de noi înşine. Lumea actuală nu este deloc negativă şi de aceea nu trebuie să fugim deloc de ea. Acolo unde sîntem se găseşte întotdeauna şi puterea divină de viaţă. Nu putem scăpa de viaţă, dar putem s-o trăim în pace şi în bine. Dumnezeu ne dă mereu semne, atît în viaţa obişnuită, cît şi în catedrală. Noi însă trebuie să fim deschişi să le descoperim.
Sîntem în viaţă pentru că inteligenţa divină are nevoie de noi ca să devenim vehiculul gloriei, iubirii, slavei şi înţelepciunii Sale. Cînd evoluăm după prototipul divin, oferim subconştientului nostru idei creatoare şi ajungem, chiar rămînînd pe pămînt, să trăim în Rai. Datoria noastră este simplă, iar poverile devin atunci extrem de uşoare datorită datărită rezonanţelor benefice, creatoare, profund entuziasmante, care ne străbat şi care îi ajută chiar şi pe ceilalţi. Îndeplinim ceea ce avem de făcut cu mai puţin efort şi aproape fără încordare, veseli, bine dispuşi, fiindcă subconştientul nostru este liber de orice conflict şi sîntem asiguraţi astfel că ne vom atinge scopurile prin procesul creator care le va duce la bun sfîrşit. Astfel ne ocupăm adevăratul loc în Univers ca un colaborator, ca un stîlp de lumină şi iubire al Divinităţii. Dumnezeu este o înţeleger profund echilibrată. Niciodată El nu crează lucruri fără sens, fiindcă El nu cunoaşte idei mărginite. În armonia Divină, toate lucrurile se află permanent la locul lor. Îndeplinim ceea ce avem de făcut pentru binele Întregului.
Prin urmare, cînd preluaţi controlul conştient al gîndirii voastre şi vă orientaţi stările de conştiinţă cu tot atîta înţelepciune ca şi atunci cînd vă folosiţi, spre exemplu, banii, ajungeţi la adevăratul vostru loc, devenind astfel un canal liber de manifestare a iubirii şi înţelegerii Divine. Atunci nu există limite în viaţa noastră pentru ceea ce este frumos, pentru ceea ce este minunat, pentru ceea ce este vast şi astfel putem atinge infinitul. Lui Dumnezeu Îi place ca omul să fie permanent creator. Dreapta întrebuinţare pe care o dăm mentalului nostru ne face să-L iubim pe Dumnezeu şi să-i iubim şi să-i respectăm pe oameni.
Subconştientul este totdeauna prietenul nostru, trebuie doar să nu ne temem de el. Nu trebuie niciodată să daţi crezare conceptelor malefice, negative, pe care lumea urmăreşte să le introducă în el. Recunoscînd conştient Adevărul, subconştientul nostru îl întruchipează, face eforturi să îl manifeste şi chiar îl demonstrează. Aşa se trăieşte pe culmi,unde se întîlnesc fiinţele umane cu adevărat evoluate, cei înţelepţi şi cei adevăraţi, care ajung să fie eliberaţi de iluzia efemeră a răului şi trăiesc atunci în conştiinţa lui Dumnezeu. De aceea, noi trebuie să ne supraveghem în fiecare zi, de aceea trebuie să ne analizăm cu foarte marte grijă stările mentale. Gîndurile trebuie să fie alese tot aşa de înţelept cum alegeţi un diamant. Cînd aduceţi în subconştient un gînd clar şi care este dedicat binelui, armoniei, frumuseţii, iubirii, faceţi deja eforturi să fiţi un om desăvîrşit, deveniţi astfel un pionier spiritual pentru cei care n-au găsit încă această cale şi totodată deveniţi un model pentru ceilalţi.1. Cu toată puterea lui, subconştientul este în raport de subordonare faţă de conştient; el poate fi programat să manifeste ceea ce-ţi doreşti. Nu are umor şi înmagazinează totul foarte literal, ca atare.nu prea face diferenta intre intamplari reale si intamplari imaginate.Nu e chiar prost, dar poate fi pacalit. De avut grijă!
2. Subconştientul răspunde prin instinct şi deprindere / nărav. Modelele noastre de gândire devin năravuri şi sunt din ce în ce mai greu de schimbat.
3. Folosiţi repetiţia, autoritatea şi emoţia ca să programaţi subconştientul. Cu hotărâre, prin comanda fermă pentru că emoţiile au cel mai mare impact asupra minţii subconştiente.
4. Mintea subconştientă nu procesează negativul. Toate afirmaţiile trebuie să fie pozitive. Schimbarea paradigmelor se poate face în principal prin autosugestie şi vizualizare.
5. Subconştientul reprimă memoriile cu emoţii negative nerezolvate. Este important să fie conştientizate şi rezolvate amărăciunile, temerile de orice natură sau depresiile
6. Mintea subconştientă lucrează cu simboluri şi metafore. Fiţi atenţi la vise pentru că simbolurile pe care vi le oferă reprezintă soluţii de ieşire.
7. Mintea subconştientă consideră totul ca ceva personal. Păstrează o fotocopie la tot ce se întâmplă. Când critici sau proiectezi gânduri sau sentimente negative spre ceilalţi subconştientul le consideră ca pe o experienţă personală. Dacă învăţăm să ne controlăm emoţiile reuşim să depăşim momentele tensionate din viaţa noastră şi un tranzit defavorabil poate fi depăşit. A trecut momentul, a trecut pericolul şi subconştientul nu se mai imbogăţeşte cu noi informaţii în defavoarea noastră. Este foarte important să conştientizăm stările noastre emoţionale şi motivele care le generează, recte tranzitele, ca să depăşim situaţia. Există un cumul de informaţii care vine din exterior dar şi din interiorul nostru care îşi pune amprenta în acţiunile noastre. Imagineaza-ti cum vrei sa fie un anumit aspect al vietii tale. Cu toate detaliile si emotiile si sentimentele. De mai multe ori, dimineata si seara, zi de zi, saptamani sau luni la rand.
Pentru ca exista o diferenta intre starea reala, perceputa de mintea constienta si starea indusa in subconstient, acesta din urma va incepe sa lucreze intens pentru a crea congruenta intre cele doua stari. Si, oricat de paradoxal ar parea, subconstientul este mai tare decat constientul.
Si astfel, intr-un final vei face acele lucruri care te vor duce la ceea ce-ti doreai, ghidat de emotii si sentimente
8. Subconştientul lucrează pe principiul minimei rezistenţe. Trebuie o direcţie semnificativă a minţii conştiente ca deprinderile noastre să fie înlăturate.
9. Subconştientul are nevoie să fie moral. Totodată reprezintă sursa sinelui nostru înalt. Reprezintă suportul evoluţiei noastre spre iubire, unitate, frumuseţe şi adevăr. Ca să accesăm nivelele înalte ale inţelepciunii trebuie să fim conştienti şi să lucrăm cu subconştientul nostru.
10. Subconştientul cunoaşte doar timpul prezent. Nu există viitor sau trecut în mintea subconştientă. Toate experienţele sunt procesate ca fiind ACUM. Subconştientul reia programările trecute şi le aduce în prezent. De ştiut că trecutul ne afectează Acum. Toate afirmaţiile trebuiesc făcute la timpul prezent, nu în viitor. Trebuie să înţelegem că avem puterea să rescriem programele greşite din trecut şi să ne construim un viitor mai bun.Atentie!
Subconstientul are doua capcane pe care trebuie sa le eviti.
Una este ca nu pricepe negatii. Adica daca vrei sa te muti intr-o casa mai mare, trebuie sa-i dai ca indicatie “vreau o casa de 100 mp” si in nici un caz “nu mai vreau o casa de 50 mp” – pentru ca asta ceri (50 mp), asta vei primi.
A doua este ca subconstientul este foarte orgolios si nu primeste indicatii. Asta inseamna ca trebuie sa ii spui ce vrei si sa fii foarte specific, si sa nu vrei o anumita cale sau metoda pentru a obtine acel lucru.
Eliminarea brusca a subconstientului este cheia practica a autosugestiei. Daca, de exemplu, spunem sugestia ca de maine nu vom mai fuma (sau bea alcool) niciodata, subconstientul va avea timp sa puna diferite obstacole in calea noastra, fie direct, fie indirect, iar in majoritatea cazurilor vom esua. Pe de alta parte, daca eliminam conceptul de spatiu si timp din subconstient, in timp ce-l impregnam cu o dorinta, doar polul pozitiv din subconstient ne va influenta.
Fraza pentru autosugestie trebuie a fie intotdeauna la prezent si la imperativ (comanda/porunca). Nu trebuie sa spui: "Nu voi mai fuma/bea etc." Forma corecta este: "Nu beau / Nu fumez" sau "Nu-mi place sa beau/fumez etc." Cheia autosugestiei se afla in fraza. Fraza intotdeauna trebuie luata in considerare daca vrei sa autosugestionezi subconstientul.
Subconstientul este mai puternic si activ noaptea, cand omul doarme si activitatea constienta este suspendata. Momentul cel mai bun pentru autosugestie este seara chiar inainte de culcare sau dimineata dupa trezire, cand esti doar pe jumatate treaz. Aceasta nu inseamna ca in alta perioada autosugestia nu functioneaza, ci doar ca subconstientul raspunde cel mai bine atunci. Astfel, niciodata nu trebuie sa te culci suparat, nervos sau cu emotii negative, pentru a nu influenta negativ subconstientul. Intotdeauna culca-te cu idei armonioase despre sanatate, succes, prosperitate etc. Inainte sa practici autosugestia, fa-ti rost de un lant cu 40 de zale, un sirag de margele sau chiar o sfoara cu noduri. Aceasta ca sa nu numeri in timp ce spui formula pentru autosugestie. Acest dispozitiv iti va arata si de cate ori iti fuge mintea in timpul meditatiei sau concentrarii mintii. Tot ce trebuie sa faci este sa muti o margea in momentul unei intreruperi. Folosirea practica a autosugestiei este foarte simpla:
Pune ceea ce doresti intr-o propozitie simpla si clara, la timpul prezent si imperativ. De exemplu: "Ma simt din ce in ce mai bine in fiecare zi" sau "Nu imi place sa fumez/beau" sau "Sunt sanatos, multumit si fericit". Apoi, chiar inainte de a adormi, ia siragul de margele in pat si repeta fraza incet si rar in minte; la fiecare repetitie, muti o margea pana ajungi la capatul siragului.
Acum stii ca ai repetat formula de 40 de ori. Principalul aspect este acela de a-ti imagina dorinta ca si cum s-a realizat deja si a devenit realitate.
Daca nu ti se face somn dupa cele 40 de repetari, gandeste-te sau mediteaza pentru o vreme pe ideea ca dorinta s-a implinit; continua astfel pana cand, in sfarsit, vei adormi cu dorinta inca in minte. Trebuie sa incerci sa-ti transferi dorinta in somn. Daca adormi in timp ce rostesti formula, scopul va fi atins. Dimineata, cand nu te-ai trezit complet, cauta margelele si repeta exercitiul din nou. Daca te trezesti noaptea, poti repeta exercitiul, iar succesul vine si mai repede.
Actiunea starii de spirit asupra organismului omenesc s-a constatat si s-a demonstrat demult. Fiziologul francez Albert Mathieu a izbutit primul sa dovedeasca rolul covarsitor pe care speranta il joaca in starea generala a bolnavilor. Tuberculosilor din spitalul in care lucra li s-au administrat injectii cu simplu ser fiziologic, botezat cu numele fantezist de "Antifimoza", un "medicament" lansat cu mare tam-tam, ca o descoperire epocala. Ei bine, rezultatele au depasit orice asteptare. Dupa foarte scurt timp, bolnavii si-au recapatat pofta de mancare; tusea, expectoratia si transpiratia nocturna s-au diminuat. Efectul placebo fusese descoperit. Folosit astazi pe scara larga in spitalele americane, el demonstreaza indubitabil ca un stimul psihic poate sa produca o actiune fiziologica intensa, mai precis: vindecarea. Sa facem un pas inainte: oare omul bolnav n-ar putea sa-si aplice el insusi efectul placebo, mai exact sa se autosugestioneze ca s-ar putea vindeca? Pare greu de crezut, dar unii specialisti raspund la aceasta intrebare in mod afirmativ: reprezentarea mentala a starii de sanatate, prin sugestie sau autosugestie, poate duce la vindecare. Organismul raspunde comenzii venite din creier, suscitand importante modificari fiziologice, care ii reactiveaza functiile atipite. Armata asculta din nou de ordinele generalului ei.
Etapele autosugestiei
Primul lucru care i se cere unui om ce vrea sa ramana pe veci sanatos este sa nu se gandeasca la boala. S-a dovedit ca teama de boli, inclusiv cele microbiene, pun organismul intr-o stare de inferioritate care favorizeaza aparitia lor. In aceeasi ordine de idei, pesimismul, tristetea, nelinistea si suspiciunea sunt defavorabile sanatatii. In schimb, vointa, curajul, increderea in sine, optimismul - calitati pe care le putem dezvolta - favorizeaza neindoielnic echilibrul vital. Un medic englez militar, detasat in campaniile celui de-al Doilea Razboi Mondial, a observat cu surprindere ca soldatii victoriosi isi vindecau mai repede ranile decat soldatii care cadeau prizonieri. Accederea la o stare de spirit benefica, prin inlaturarea gandurilor negre, aduce in mod cert un spor de rezistenta fizica.
Din acelasi program de prevenire psihica a bolii fac parte si urmatoarele "comandamente" care trebuie rostite de 3-4 ori pe saptamana, seara, inainte de-a adormi:
-Am incredere in mine.
-Din zi in zi, in toate privintele, ma simt din ce in ce mai bine.
-In fiecare noapte dorm foarte bine si ma trezesc odihnit.
-Tot timpul ma simt foarte bine.
-Am pofta de mancare, mananc atat cat trebuie, digestia mea este normala.
-Sunt din ce in ce mai rezistent, din ce in ce mai puternic.
Contrar a ceea ce s-ar putea crede, aceasta formula - destul de generala in aparenta - este foarte eficienta.
Lupta cu boala
Sa presupunem acum ca va treziti, brusc, bolnav. Va indreptati catre un cabinet medical cu o imensa neliniste. Imagini amenintatoare, cum ar fi acelea ale unor boli incurabile, cu sfarsit fatal, va napadesc. Refuzati sa le dati ascultare! Alungati-le imediat ce apar, spunandu-va ca simptomele care va afecteaza nu sunt decat rezultatele reactiei de aparare a organismului, care isi mobilizeaza exemplar fortele pentru restabilirea echilibrului rupt. In consecinta, nu spuneti: Sunt bolnav, ci: Sunt pe cale de a ma vindeca. In continuare, straduiti-va sa ramaneti calm. Daca e cazul, rugati-i pe cei care va inconjoara sa va lase in pace, evitand galagia si agitatia. Destindeti-va fizic si moral (relaxare). Incercati sa atipiti, caci somnul lasa integral la dispozitia sistemului nervos vegetativ energiile organice. Iar daca durerea va impiedica sa va destindeti complet, repetati intruna formula: "Sunt calm... Muschii mei sunt relaxati... Nervii mei sunt destinsi... Sunt linistit... Atipesc".
Refuzati durerea
Pe de alta parte, in orice imprejurare v-ati afla, puteti face sa dispara - mai mult sau mai putin complet - simptomul durerii, indiferent de acuitatea lui. In acest sens, asezati palma pe acea parte a corpului care va doare si repetati foarte repede, aproape fara a va gandi: Trece... trece... Acest gen de mantra actioneaza ca un veritabil anestezic, dar numai cu conditia de a repeta de multe ori aceasta formula si de a nu va intreba prea devreme: "Oare dispare cu adevarat suferinta mea?", pentru ca exact atunci ea va reaparea.
Deci in toate cazurile, indiferent daca in joc intra tulburari nevropatice, psihosomatice sau organice, aplicati tehnica urmatoare:
1) Seara, in pat, dupa cateva miscari de respiratie profunda, urmate de un exercitiu de relaxare, rostiti in gand sau tare "comanda mentala" aratata mai sus. Repetand-o, sa va insoteasca gandul ca inconstientul vostru va opera in cursul noptii in sensul vindecarii, prin mijlocirea sistemului nervos vegetativ si a glandelor hormonale.
2) Dimineata la trezire, folositi din plin facultatile constiente si plasati-va intr-un fel sau altul intr-o pozitie de revolta fata de starea dvs. patologica. Spuneti-va: Vreau sa ma fac bine! si repetati aceasta deplin constient, punand in joc toata vointa dvs. La nevoie, scrieti aceasta propozitie de mai multe ori. Alungati cu hotarare orice indoiala si descurajare. Inlocuiti-le prin sentimente de bucurie, optimism si incredere.
Imaginati-va cum va veti simti atunci cand vindecarea va fi asigurata, cand veti putea lucra in mod liber si nu veti mai fi o povara pentru cei din jur. Si mai mult, inchipuiti-va ca v-ati si vindecat, ca va bucurati iarasi, pe deplin, de toate facultatile dvs. Siliti-va sa resimtiti o adanca emotie la gandul fericirii de a va regasi pe deplin sanatos.
De doua sau de trei ori pe zi, in functie de imprejurari sau de inspiratie, imaginati-va ca organul afectat - inima, plamani, stomac, rinichi etc. - functioneaza perfect. Recurgeti in acest scop la reprezentari anatomice descrise fiziologic. Daca sunteti cardiac, imaginati-va ca inima bate normal. Daca aveti leziuni tuberculoase sau de alta natura, vizualizati cicatrizarea, iar apoi disparitia lor. Daca suferiti de anurie, ganditi-va ca aveti dorinta de a urina. Mergeti foarte departe cu aceste reprezentari mentale, chiar daca ele vi se par puerile si a priori inutile. Astfel, daca aveti acnee, imaginati-va ca fata va este intacta. Daca sunteti albuminurinic, imaginati-va ca urina incalzita ramane limpede si nu mai prezinta pete de albumina.
Totodata, puteti sta de vorba cu organul bolnav, invitandu-l in mod linistit si insistent sa functioneze mai bine, sa se calmeze, sa devina insensibil la durere. Daca aveti o fire voluntara, recurgeti la maniera imperativa si obligati-l sa lucreze in mod normal. Asa a procedat locotenentul de aviatie Jacques d?Arnoux, erou din Primul Razboi Mondial, care - cu mijlocul fracturat si cu maduva spinarii in parte rupta, in urma caderii avionului, ramas pe jumatate paralizat si pus in imposibilitatea de a se misca fara a suferi dureri infernale - a hotarat sa traiasca si sa se faca bine. Si, intr-adevar, el a reusit sa-si refoloseasca membrele si sa redevina sanatos. "Pentru a-mi restaura celulele - scria el, in paginile sale - sunt patruns de o vointa supraomeneasca: imi violentez picioarele atone, mi le contract si excit in ele vibratii interne. Iar daca unele parti atrofiate raman fara viata, voi face, totusi, o proiectie de fluid, o infuzie voluntara de influx nervos in acest efort, o inversunare surda, o inversunare placida. Voi readuce curentul maduvei in membre."
Listele autosugestiei
Daca autosugestia este capabila sa produca adevarate vindecari si uneori chiar minuni greu de inchipuit, nu trebuie uitat ca, pentru a avea o eficacitate deplina si durabila, tratamentul medical trebuie sa fie complet. Daca sub influenta gandirii ajungem sa restabilim un echilibru fiziologic si sa franam o afectiune mai mult sau mai putin grava, prin aceasta inca nu s-au suprimat cauzele profunde ale anomaliilor vitale. Cea mai mare parte a tulburarilor patologice si a leziunilor noastre o formeaza greselile comise de noi insine impotriva legilor vietii.
In consecinta, dupa fiecare vindecare (oricare ar fi factorul care a provocat boala) trebuie sa tindem spre o viata sanatoasa, sa suprimam erorile dietetice care stau la originea unui numar mare de afectiuni.
- -poate unii dintre voi vor zambi si vor spune ca sunt exercitii simple; din proprie experienta va zic ca sunt ingrozitor de grele...inchipuiti-va cea mai mare durere pe care ati simtit-o vreodata si apoi inmultiti-o cu zece si incercati sa va ganditi daca ati rezista doar cu ajutorul autosugestiei...
- e foarte greu, dar trebuie sa crezi in autosugestie,trebuie putere,vointa,incredere,optimism...
Tip de meditatie>
Multe dintre experienţele extra-senzoriale încep cu o senzaţie de furnicături sau vibraţii, iar Monroe ne explică modul în care o astfel de senzaţie poate fi indusă de la început.
El sugerează următoarele.
Pentru început, întindeţi-vă într-o cameră întunecoasă, într-o poziţie confortabilă, însă cu capul îndreptat spre polul nord magnetic.
Descheiaţi-vă îmbrăcămintea şi scoateţi-vă bijuteriile sau orice obiecte metalice purtaţi, asigurându-vă totodată că nu vă este frig. Asiguraţi-vă că nu veţi fi deranjaţi şi că aveţi timp nelimitat la dispoziţie.
Începeţi prin a vă relaxa şi prin a vă repeta,
„Voi percepe în mod conştient şi îmi voi aminti tot ceea ce aş putea întâlni pe parcursul acestui proces de relaxare. Îmi voi aminti în detaliu când voi fi complet treaz numai acele lucruri care vor fi benefice pentru fiinţa mea fizică şi mentală.”
Apoi, începeţi să respiraţi cu gura întredeschisă.
Umpleţi-vă plămânii cu energie şi apoi eliberaţi-o.
Relaxaţi-vă.
Următorul pas implică intrarea în starea premergătoare somnului (starea hipnagogică).
Încercaţi să vă concentraţi gândurile pe un obiect familiar. Când alte imagini încep să vă intre în minte, aţi intrat în starea hipnagogică.
Urmăriţi acele imagini în mod pasiv.
Acest lucru vă ajută la menţinerea acestei stări premergătoare somnului.
Monroe defineşte această stare ca şi Starea A.
După atingerea acestei stări, Monroe recomandă să vă adânciţi în ea.
Începeţi să vă goliţi mintea şi să observaţi raza vizuală prin ochii închişi.
Nu mai faceţi nimic pentru o perioadă.
Pur şi simplu priviţi, prin pleoapele închise, la întunericul din faţa dvs.
După un timp, veţi puteţi observa forme luminoase.
Acestea nu sunt nimic mai mult decât eliberări neurale şi nu au nici un efect specific. Ignoraţi-le.
Când acestea încetează, veţi intra în ceea ce Monroe numeşte Starea B.
De aici, trebuie să intraţi într-o stare şi mai adâncă de relaxare, pe care Monroe o numeşte Starea C.
Având ochii închişi, concentraţi-vă privire la un punct la aproximativ 30 cm distanţă de frunte, concentrându-vă starea de conştiinţă către acesta.
Treptat, mutaţi-l la 90 cm distanţă, apoi la 180 cm, iar apoi mutaţi-l cu 90 grade mai sus, deasupra capului.
Întindeţi-vă către vibraţiile acelui punct şi atrageţi-le mental înspre cugetul dvs.

El vă explică cum să vi le explicaţi când acestea apar.
„Este ca şi cum un val pulsatil, variabil, efervescent şi ritmic de scântei aprinse intră clocotitor în mintea dvs. De aici, pare că trece prin întregul corp, făcându-l rigid şi imobil.”
Această metodă este mai simplă decât pare.
Aceasta este o stare de relaxare atât de adâncă încât veţi pierde orice fel de conştiinţă a corpului dvs. şi a oricărui stimul senzorial.
Vă aflaţi aproape într-un vid, unde singura dvs. sursă de stimulare sunt propriile gânduri.
Odată ce aţi atins starea vibratoare, va trebui să învăţaţi să o controlaţi,
să „neteziţi” vibraţiile pulsându-le.
Starea ideală pentru „părăsirea corpului” este Starea D
Starea D este Starea C, însă atunci când aceasta este indusă în mod voluntar dintr-o stare de odihnă şi reconfortare, şi nu este efectul oboselii obişnuite.
După atingerea acestei „stări vibratorii”, Monroe sugerează să întindeţi un braţ pentru a atinge un obiect despre care ştiţi că nu vă este în mod normal la îndemână.
Simţiţi obiectul şi lăsaţi-vă mâna să treacă prin el, înainte de a o readuce lângă corp, oprind vibraţiile şi verificând particularităţile şi situarea în spaţiu ale obiectului.
Pentru a părăsi corpul, Monroe pledează pentru metoda „ridicării”.
Pentru a folosi această metodă, gândiţi-vă că deveniţi foarte uşor, şi ce senzaţie plăcută ar fi să plutiţi în sus.
Mai târziu, puteţi explora mai în detaliu.
Reveniţi calm la poziţia iniţială şi începeţi prin a vă mişca indexul (degetul mare), treziţi-vă încet.
Monroe susţine că, cu exerciţiu suficient, puteţi ajunge să aveţi o gamă foarte variată de experienţe.
Explorarea conştiinţei.
(tradus de QUICK-TRAD Timisoara)

vineri, 5 februarie 2010

O rugaciune vindecatoare.Iertarea..

Imi cer iertare sufletului meu ca nu l-am lasat sa se exprime in felul in care ar fi vrut si i-am distorsionat prin prejudecatile mele felul in care ar fi vrut sa experimenteze viata. Ma dezleg si de prejudecatile mele.
Imi cer iertare corpului meu, organelor mele, partilor corpului meu carora le-am cauzat deteriorari prin comportamentul meu culinar, imi cer iertare de la tot trupul meu pentru ca am fost indiferenta cu el de multe ori si nu l-am ingrijit cand mi-a cerut, nu i-am dat somn, odihna si hrana potrivita atunci cand a cerut si a avut nevoie.
Imi cer iertare de la sufletul meu, ca nu l-am hranit cu suficienta iubire, cu placere, cu creativitatea de care avea nevoie, cu poezie, cu muzica, cu poveste.
Imi cer iertare mintii mele ca n-am sadit in ea mereu ganduri frumoase.
Imi cer iertare si ma dezleg de toti oamenii pe care i-am necajit, fata de care am gresit, sau care au gresit fata de mine iar eu nu i-am iertat, imi cer dezlegare de ei. Ii las pe toti sa isi urmeze drumul asa cum si eu voi fi libera de-acum sa merg, sa plutesc nestingherita in destinul meu, neinfranata in legaturi care trag inapoi.
Sunt iertata, caci eu sunt iertare.
Sunt libera in fiecare clipa sa o iau de la capat.
Sunt libera in fiecare clipa.
Sunt dezlegata de orice fire inutile, orice iubiri egoiste, de cersetoria sufletului, de asteptari. Nu mai astept salvarea, iubirea, fericirea, ele sunt cu mine din aceasta clipa in care sunt dezlegata si libera.
Sunt libera sa iubesc, sa fiu, sa ma misc, sa creez, sa plutesc, sa fiu ce si cine vreau eu sa fiu. Sunt libera sa fiu.... (spune numele tau.)"

curiozitati despre oameni!

*Sarutul vindeca. Cercetarile au aratat ca sarutul imbunatateste aspectul pielii, ajuta circulatia, previne cariile si alina durerile de cap.
* Secretam circa un litru de saliva pe zi si inghitim in mediu de doua ori pe minut.
* Stomacul trebuie sa-si refaca membrana mucoasa de protectie la fiecare 3 zile pentru a evita autodigerarea cauzata de proprii acizi.
* Sunt necesare aproximativ 200.000 de incruntari pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprancenelor.

* Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.
* Un barbat obisnuit mananca in jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg.
* Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
* Un fir de par poate suporta o greutate de 3Kg (6 l:).

* Un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi.
* Un om normal, va elimina aproximativ 41.640 litri de urina.
* Un simplu sarut pune in miscare doi muschi, un sarut pasional solicita toti cei 34 de muschi ai fetei.
* Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.
* Unghia de la degetul mare creste cel mai incet iar cea de la degetul mijlociu cel mai repede
* Urechile pot distinge peste 300 000 de tonalitati.
* Zilnic, avem in jur de 70 000 de ganduri.
* 70% din caldura corpului se pierde prin cutia craniana.
* 70% din corpul omenesc este format din apa. La nastere, 80% din greutatea totata a unui nou nascut reprezinta 80% apa.

Trezirea spirituala episodul IV

Trezirea spirituala. Episodul IV

41. Va simti mai aproape de plante si animale: pentru anumiti oameni, animalele par sa fi devenit mai „umane” in comportament. Animalele salbatice nu mai sunt atat de speriate. Plantele raspund la dragostea si atentia voastra mai mult ca oricand. Unele chiar au mesaje pentru voi.
42. Vedeti fiinte din alte dimensiuni: valul dintre dimensiuni este foarte subtire, asa ca nu este de mirare. Ramaneti in propria suveranitate. Sunteti mai puternici decat v-ati imaginat vreodata, asa ca nu dati atentie fricii. Rugati-va ghizii sa va ajute sa nu cadeti prada fricii.
43. Vedeti adevarata forma a unei persoane sau ii vedeti pe cei dragi cu o alta fata: o viata trecuta sau o viata paralela.
44. Manifestare fizica mult mai rapida si eficienta a gandurilor si dorintelor.
Sfat. Monitorizati-va gandurile. Toate gandurile sunt rugaciuni. Aveti grija ce cereti!!!
45. Incetosarea emisferei stangi: abilitatile voastre paranormale, cunoasterea intuitiva, sentimentul de compasiune, abilitatea de a va experimenta propriul corp, viziunile, expresivitatea pornesc din emisfera dreapta a creierului. Pentru ca aceasta emisfera sa se poata dezvolta din plin, emisfera stanga trebuie sa isi reduca putin activitatea. In mod normal, emisfera stanga este raspunzatoare de ordine, organizare, structura, secventa lineara, analiza, evaluare, precizie, concentrare, rezolvarea problemelor de matematica si deseori domina emisfera dreapta, care este mai putin pretuita.
Ce rezulta sunt pierderile de memorie, asezarea cuvintelor in ordine incorecta, incapacitatea de a citi un timp mai indelungat, incapacitatea de concentrare, uitarea a ceea ce aveati de spus, nerabdarea cu formele lineare de comunicare (forma scrisa sau audi), sentimentul de distantare, de imprastiere, pierderea interesului in cercetare sau in informatiile prea complexe, sentimentul ca sunteti bombardati cu cuvinte, vorbe si informatie si o lehamite de scris. Cateodata va simtiti prosti si fara interes in analize, discutii intelectuale aprinse sau investigatii.
Pe de alta parte, s-ar putea sa va simtiti atrasi de imaginile video, de revistele cu poze, de lucrari de arta, filme, muzica, sculptura, pictura, sa fiti cu alti oameni, sa dansati, sa gradinariti, sa mergeti sau alte forme cinetice de exprimare. S-ar putea sa cautati continutul spiritual, chiar science fiction.
Sfat. S-ar putea sa descoperiti ca, daca va lasati inima si emisfera cerebrala dreapta sa va conduca, emisfera stanga se va activa corespunzator pentru a va sprijini. Si la un moment dat ne vom echilibra, invatand sa folosim cu maiestrie ambele emisfere.
46. Ameteala: asta se intampla cand nu suntem „ancorati”. Poate tocmai ati lamurit o mare problema emotionala si corpul se ajusteaza la o stare mai „usoara”.
Sfat. Ancorati-va mancand proteine. Cateodata, mancarea de consolare este binevenita. Nu faceti nicio mancare buna sau rea pentru voi. Folositi indrumarea proprie pentru ca sa stiti de ce aveti nevoie in orice moment dat. Scoateti-va pantofii si stati cu picioarele goale in iarba pentru cateva minute.
47. Caderi, mici accidente, rupturi de oase: corpul vostru nu este ancorat sau poate viata voastra este dezechilibrata. Sau, s-ar putea ca al vostru corp sa va spuna sa o luati mai incet, sa examinati anumite aspecte ale vietii sau sa vindecati anumite probleme. Intotdeauna este un mesaj. Cand mi-am rupt recent glezna, am inteles ca ea a preluat ceea ce eu refuzam sa iau in seama, adica toate cele de mai sus.
Sfat. Pastrati legatura cu Pamantul scotandu-va pantofii si stand cu picioarele in iarba sau, mai bine, intinzandu-va pe iarba fara patura. Simtiti Pamantul sub voi. Iesiti in natura. Incetiniti si priviti in jur cu atentie. Fiti constienti de ceea e faceti si cum faceti. Simtiti sentimentele atunci cand apar. Stati in prezent. Invaluiti-va in lumina albastra atunci cand va simtiti nesiguri.
48. Palpitatii: o inima care palpita indica, de obicei, o inima care se deschide. Dureaza numai cateva clipe si inseamna ca inima se reechilibreaza dupa o eliberare emotionala. Am avut un episod care m-a inspaimantat: m-am trezit la miezul noptii cu inima batandu-mi puternic. Am crezut ca pur si simplu imi va iesi din piept. S-a intamplat o singura data si a fost, din cate am inteles, o mare deschidere a chakrei inimii. Am fost totusi la control. Nu am nimic la inima.
Sfat. Amintiti-va ce v-am spus despre consultul medical atunci cand este nevoie. Consultati-va medicul pentru orice situatie in care nu va simtiti bine.
49. Crestere rapida a parului si a unghiilor: corpul foloseste mai multe proteine. Pacat ca nu putem spune corpului si unde sa creasca si unde nu! (Sau putem? Hmm…)
50. O dorinta de a ne gasi sufletul pereche sau flacara geamana: dorim mai mult decat oricand inainte o relatie care sa corespunda celui care suntem.
Sfat. Adevarul este ca trebuie sa fim genul de persoana pe care dorim sa o atragem. Trebuie sa ne iubim pe noi si locul in care ne aflam inainte de a putea atrage un partener „perfect”. Munca incepe acasa. Eu cred ca functioneaza in felul urmator: tineti dorinta pentru aceasta persoana in inima, dar fara atasamente. Asteptati-va ca intr-o zi sa intalniti pe cineva care este mai potrivit pentru voi, dar nu pastrati nici o asteptare privind cine este aceasta persoana si cand se va intampla acest lucru. Concentrati-va in a va pune ordine in viata si fiti genul de persoana care vreti sa fiti. Fiti fericit acum. Bucurati-va de viata. Apoi veti vedea…
51. Amintirile ies la suprafata: amintiri ale corpului, amintiri suprimate, imagini ale vietilor anterioare si/sau ale vietilor paralele. Ne vindecam si ne integram in sine, astfel incat este de asteptat sa avem astfel de experiente.
Sfat. Retineti ca e mai bine sa va reamintiti doar ce va vine in minte. Lasati restul in pace, nu analizati nimic in profunzime (pentru ca veti fi prinsi in capcana buclelor infinite ale diferitelor probleme) si simtiti ceea ce aveti de simtit pe masura ce apar respectivele sentimente. Cereti ajutorul ghizilor vostri.

Trezirea spirituala episodul III

Trezirea spirituala. Episodul III

21. Perceptia timpului ca fiind accelerat: vi se pare astfel pentru ca au aparut atatea schimbari in viata intr-un ritm nemaintalnit. Numarul schimbarilor pare sa fie in crestere.
Sfat. Daca va impartiti ziua in intalniri si segmente de timp, aceasta mareste sentimentul de accelerare. Puteti incetini timpul relaxandu-va in momentul prezent si acordand atentie la ceea ce e la indemana, fara sa anticipati ce va fi in viitor. Incetiniti si spuneti-va ca aveti destul timp. Cereti Puterii voastre Supreme sa va ajute. Pastrati-va concentarea pe prezent. Incercati sa curgeti de la o activitate la alta. Fiti atenti la ghidarea voastra interioara. Puteti sa extindeti timpul si daca o cereti. Data viitoare cand va simtiti presati, spuneti: „Timpule, dilata-te, te rog. Am nevoie de un ragaz mai mare pentru…” si apoi relaxati-va.
22. Sentimentul ca ceva este in aer: este o senzatie ca ceva urmeaza sa se intample. Aceasta poate crea anxietate.
Sfat. Nu aveti de ce sa va ingrijorati. Lucrurile se intampla, cu siguranta, dar anxietatea nu va creeaza decat probleme. Toate gandurile voastre, fie ele pozitive, fie negative, sunt rugaciuni. Nu aveti de ce sa va temeti.
23. Nerabdare. Stiti despre ce e vorba, dar totusi nu va puteti opri. Vreti sa va apucati imediat de ceea ce urmeaza sa faceti. Incertitudinea nu este comoda.
Sfat. Invatati sa traiti cu incertitudinea, stiind ca nimic nu vi se intampla daca nu sunteti pregatiti. Nerabdarea este in realitate o lipsa de incredere, in special incredere in Puterea voastra Suprema. Cand va concentrati asupra prezentului, veti trai miracole – da, da… chiar si in trafic.
24. O dorinta adanca de a gasi intelesul, scopul, conectarea spirituala si revelatia: probabil deveniti interesati de latura spirituala pentru prima data in viata, „o pofta constanta”, dupa cum spune K.D. Lang. Lumea materiala nu va poate satisface aceasta pofta.
Sfat. Urmati-va inima si calea vi se va deschide.
25. Sentimentul ca sunteti intr-un fel diferiti: un sentiment nelinistitor ca totul in viata voastra este nou si modificat, ca v-ati lasat sinele vechi undeva in urma. Asa ati si facut. Sunteti mai mareti decat v-ati putea imagina. Si inca nu s-a terminat!
26. Apar peste tot „profesori” care sa va ajute pe calea spirituala: oameni, carti, filme, evenimente, Mama Naturaetc. Profesorii pot aparea fie pozitivi, fie negativi daca sunteti prinsi in gandirea polara, dar, din perspectiva transcendenta, ei sunt mereu perfecti. Apropo, niciodata nu primim mai mult decat putem duce. Fiecare provocare ne da ocazia sa ne aratam maiestria in felul in care o depasim.
27. Gasiti o „cale spirituala”care are rost pentru voi si care „va vorbeste” la cele mai profunde niveluri: dintr-o data, capatati o viziune pe care nu ati avut-o inainte. Aveti o sete acuta de cunoastere. Cititi, impartasiti cu ceilalti, puneti intrebari si patrundeti din ce in ce mai adanc in aflarea adevarului cu privire la cine sunteti si de ce va aflati aici.
28. Treceti prin experienta invatarii si prin problemele personale intr-un ritm foarte rapid: simtiti ca, intr-un fel, toate va sunt pregatite spre a fi rezolvate rapid.
Sfat. Reamintiti-va mereu ca lucrurile vi se intampla atunci cand sunteti gata sa fiti vindecat. Nu mai devreme. Ocupati-va de orice vi se intampla cu curaj si veti depasi totul foarte repede.
29. Prezente invizibile: aici e vorba de „bau-bau”. Unii oameni descriu senzatia pe care o au ca sunt inconjurati noaptea de prezente si ca in unele cazuri chiar sunt atinsi si li se vorbeste. De cele mai multe ori se trezesc brusc. Unii simt ca trupul sau patul vibreaza. Vibratiile sunt provocate de modificarile energetice care au loc dupa purificarea emotionala.
Sfat. Aceasta este o tema sensibila, dar s-ar putea sa va simtiti mai bine daca va binecuvantati patul si spatiul din jurul acestuia inainte de culcare. Eu sunt convinsa ca sunt inconjurata de cele mai minunate entitati spirituale in timpul somnului si sunt intotdeauna in siguranta prin grija Domnului. Cateodata, oricum, ma simt si eu speriata si atunci il chem pe Arhanghelul Mihail sau pe Arhanghelul Uriel. Nu ma pedepsesc pentru ca mi-e cateodata frica. Ma iert pentru ca nu sunt intotdeauna perfecta la ora 3.30 dimineata.
30. Prevestiri, viziuni, iluzii, numere si simboluri: vedeti lucruri care au o importanta spirituala pentru voi. Observati cum anumite numere va apar in mod repetat. Totul poarta un mesaj daca va faceti timp sa priviti cu atentie. Imi place tare mult experienta „primirii mesajelor”. E distractiv!
31. Integritate crescuta: va dati seama ca este momentul sa va cautati si sa va spuneti adevarul. Dintr-o data, vi se pare foarte important sa deveniti mai autentici, mai voi insiva. S-ar putea sa trebuiasca sa spuneti nu unor oameni carora ati cautat sa le faceti pe plac in trecut. S-ar putea sa gasiti intolerabil sa mai ramaneti intr-o casnicie, la un loc de munca sau, pur si simplu, intr-un loc care nu reprezinta ceea ce sunteti. Veti putea afla si ca nu aveti unde sa va ascundeti, ca nu mai puteti pastra secrete. Cinstea devine foarte importanta in toate relatiile voastre.
Sfat. Ascultati-va inima. Daca intuitia voastra va spune sa nu faceti ceva, luati atitudine. Spuneti nu. Si, binenteles, spuneti da lucrurilor care va atrag. Trebuie sa riscati sa ii suparati pe ceilalti, fara sa va invinovatiti, pentru a putea atinge independenta spirituala.
32. Armonia cu anotimpurile si ciclurile: deveniti din ce in ce mai acordati cu anotimpurile, cu fazele Lunii si cu ciclurile naturale. Deveniti mai constienti de locul vostru in lumea naturala. Sunteti mai puternic conectati cu Pamantul.
33. Defectiuni electrice si mecanice: cand sunteti in preajma se intampla ca becurile sa palpaie, computerul sa se blocheze sau radioul sa aiba paraziti.
Sfat. Chemati-va ingerii, ghizii sa rezolve problema sau puneti un camp de protectie de lumina in jurul aparatului. Inconjurati-va masina cu lumina. Radeti.
34. Cresterea numarului de coincidente si de mici miracole: cautati aceste aspecte.
Sfat. Coincidentele va spun ca sunteti pe directia cea buna sau ca faceti alegeri corecte. Onorati aceste indicii si nu va veti rataci. Spiritul foloseste coincidentele pentru a comunica cu voi. Atunci incepeti sa experimentati miracole zilnic. Vedeti pct. 30.
35. Cresterea capacitatilor intuitive si stari modificate de constienta: va ganditi la cineva si intalniti imediat persoana respectiva. Mai multe coincidente. Aveti viziuni bruste despre tipare sau evenimente din trecut. Clarviziune, experiente extracorporale si alte fenomene paranormale. Senzitivitate sporita si cunoastere. Constiinta propriei esente si a celorlati. Channeling cu ingerii si cu energii ale constiintei Christice.
36. Comunicare cu Spiritul: contacte cu ingerii, spirite, ghid si alte entitati divine. Channeling. Din ce in ce mai multi oameni par sa intalneasca astfel de ocazii. Va simtiti inspirati si manifestati inspiratia in forma scrisului, a picturii, a ideilor, a comunicatiei, a dansului etc.
37. Sentimentul Unimii cu toate: o experienta directa a Intregului. Constiinta transcendenta. Sunteti inundati de compasiune si dragoste pentru toate formele vietii. Detasare plina de compasiune sau dragoste neconditionata pentru toate. Este ceea ce va ridica la niveluri superioare ale constiintei si fericirii.
38. Momente de fericire si beatitudine: un sentiment adanc de pace pentru ca stiti ca nu sunteti niciodata singuri.
39. Integrare: deveniti emotional, psihologic, fizic si spiritual mai puternici si mai clari. Va simtiti aliniati cu Sinele vostru Superior.
40. Traiti cu un scop: stiti ca faceti in sfarsit ceea ce ati venit sa faceti pe Pamant. Apar noi calitati si daruri, in special legate de vindecare. Experientele voastre de viata si de munca converg acum si capata un sens. In sfarsit, le puteti folosi pe toate.
Sfat. Ascultati-va inima. Pasiunea va conduce acolo unde trebuie sa ajungeti. Mergeti in voi si intrebati-va Puterea Suprema: ”Ce vrei sa fac?”. Dati atentie coincidentelor. Ascultati.

Trezirea spirituala episodul II

Trezirea spirituala. Episodul II
11. Schimbari in rugaciune sau meditatie: nu mai simtiti aceleasi senzatii ca inainte. Nu mai experimentati acelasi mod de contact cu Spiritul. Aveti dificultati in concentrare.
Sfat. S-ar putea sa intrati acum mult mai rapid si constant in contact cu Spiritul si din aceasta cauza senzatia perceputa este alta. Va veti adapta acestei noi trairi. Acum ganditi si actionati in parteneriat cu Spiritul in majoritatea timpului. S-ar putea ca perioadele de meditatie sa se scurteze.
12. Supraincarcari: dintr-o data sunteti incalziti din crestet pana in talpi. Este o senzatie de moment, dar nu este confortabila. Din contra, unii oameni s-au simtit dintr-o data foarte reci. Am experimentat ambele senzatii. De curand am inceput sa simt valuri sau curenti de energie care trec prin mine. Cateodata, energia pare atat de puternica cand imi patrunde in corp incat simt un pic de greata. Dar, daca ma gandesc la energie ca fiind divina si imi eliberez frica, ma simt minunat si ma bucur de aceasta senzatie. Daca esti un lucrator cu energiile, s-ar putea sa fi observat caldura care iti trece prin maini ca fiind cu mult mai puternica. Asta este bine.
Sfat. Daca nu va simtiti bine, cereti Puterii Supreme ca, daca este pentru binele vostru superior, sa coboare/creasca temperatura putin.
13. O gama de manifestari fizice: dureri de cap, dureri de spate, dureri de gat, simptome asemanatoare gripei (se numeste gripa vibrationala), probleme digestive, spasme sau crampe musculare, accelerarea ritmului inimii, dureri in piept, schimbari de libido, amorteala sau durere in membre, vocalizari involuntare sau miscari neasteptate. Unii dintre noi experimentam boli vechi, din copilarie, care apar pentru scurt timp pentru a fi vindecate.
Sfat. Amintiti-va sa cereti ajutorul unui medic daca este nevoie. Daca ati stabilit ca nu este o boala, relaxati-va si intelegeti ca este numai o stare temporara.
14. Aratati mai tineri: uraaa! Pe masura ce clarificati problemele emotionale si va eliberati limitele credintei si scapati de bagajul greu din trecut, sunteti mai usori. Frecventa voastra este mai inalta. Va iubiti pe voi si viata mai mult. Incepeti sa semanati cu persoana perfecta care sunteti cu adevarat.
15. Vise pline de viata: cateodata, visele sunt atat de reale incat va treziti confuzi. S-ar putea sa aveti vise lucide, in care detineti controlul. Multe vise pot fi mistice sau poarta mesaje pentru voi. Si, in anumite vise, stiti pur si simplu ca nu visati, ca se intampla ceva ce este, intr-un fel, real.
Sfat. Va veti aminti ceea ce este important sa va amintiti. Nu fortati nimic si, in primul rand, nu va speriati!
16. Evenimente care va schimba viata major: moarte, divort, schimbarea locului de munca, a statutului la locul de munca, pierderea caminului, boala, si/sau alte catastrofe; cateodata mai multe astfel de evenimente simultan. Forte care va fac sa incetiniti, sa simplificati, sa schimbati, sa reexaminati cine sunteti si ce inseamna viata pentru voi. Forte pe care nu le puteti ignora. Forte care va fac sa renuntati la atasamente. Forte care va trezesc sentimentul de dragoste si de compasiune fata de tot ceea ce va inconjoara.
17. O dorinta de a iesi din tiparele restrictive, di slujbe care va secatuiesc, din stiluri de viata epuizante, de a scapa de oameni sau situatii toxice: simtiti o nevoie foarte puternica de a va gasi acum pe sine si scopul vietii voastre. Doriti sa fiti creativi si liberi sa fiti cei care sunteti cu adevarat. S-ar putea sa fiti atrasi de arte si natura. Veti dori sa va eliberati de aglomeratia creata de lucruri sau oameni care nu va mai sunt de folos.
Sfat. Faceti-o!
18. Confuzie emotionala si mentala: sentimentul ca trebuie sa va puneti viata in ordine pentru ca este „varza”. Dar, in acelasi timp, va simtiti haotici si fara putere de concentrare. Vedeti pct. 45.
Sfat. Ascultati-va inima si propriul discernamant va veni.
19. Introspectie, singuratate si pierdere a interesului fata de activitatile mai extravertite: aceasta etapa i-a surprins pe multi indivizi extravertiti, care se vedeau pe sine mult mai deschisi si implicati. Ei spun: ”Nu stiu de ce, dar nu imi mai place sa ies la fel de mult ca inainte.”
20. Explozii de creativitate: primiti imagini, idei, muzica si alte inspiratii creatoare, deseori intr-un ritm coplesitor.
Sfat. Cel putin inregistrati aceste inspiratii, pentru ca Spiritul va vorbeste despre felul in care va puteti atinge telul si puteti contribui la vindecarea planetei.

Trezirea spirituala episodul I

Trezirea spirituala. Episodul I
1. Schimbarea obiceiurilor de somn: neliniste, picioare fierbinti, treziri de doua-trei ori pe noapte. Te simti obosit la trezire si somnoros de mai multe ori pe zi. Exista un anumit model al somnului, asa-numita triada a somnului, care se intampla multora, si anume: dormiti pentru 2-3 ore, va treziti, adormiti din nou cateva ore, va treziti din nou si adormiti din nou. Pentru altii, nevoile legate de somn se schimba. Puteti sa va descurcati cu mai putin somn. In ultima vreme am simtit valuri mari de energie strabatandu-mi corpul dinspre crestetul capului. Este foarte bine, dar ma tine treaza timp indelungat, dupa care inceteaza.
Sfat. Obisnuiti-va! Impacati-va cu ce se intampla si nu va ingrijorati ca nu dormiti destul (ceea ce duce deseori la insomnie). Veti putea sa faceti fata zilei care urmeaza daca va ganditi numai la ceea ce aveti nevoie. Puteti, de asemenea, sa cereti Puterii Superioare sa va mai dea din cand in cand o pauza si sa va dea si o noapte intreaga de somn bun, adanc. Daca nu puteti sa readormiti imediat, folositi aceste momente pentru a medita, a citi poezie, pentru a va scrie in jurnal sau pentru a privi luna. Corpul vostru se va adapta noului model de somn.
2. Activitate in zona crestetului capului: senzatii de furnicaturi, mancarimi, intepaturi si altele de acest gen in scalp si/sau pe sira spinarii. Senzatie de energie vibrand in varful capului, ca si cum energia ar erupe de acolo si s-ar scurge asemeni unui dus pe corp. De asemenea, senzatie de energie ce se revarsa din crestet sub forma de stropi. Acelasi lucru poate fi resimtit si ca o presiune in crestet, ca si cum cineva va apasa puternic cu degetul in varful capului. Dupa cum am mentionat la pct. 1, am simtit descarcari imense de energie prin crestetul capului. Inainte simtisem o presiune mai generalizata, ca si cum capul meu ar fi fost prins intr-o menghina blanda. Un barbat imi spunea ca isi simtea parul ridicandu-se pe ceafa si ca avea piele de gaina pe tot corpul.
Sfat. Nu aveti de ce sa va alarmati. Ceea ce experimentati este o deschidere a chakrei din varful capului. Senzatiile inseamna ca va deschideti pentru a primi energia divina.
3. Valuri neasteptate de emotie: plangeti din senin. Va simtiti foarte nervosi sau suparati din nimic. Va simtiti in mod inexplicabil deprimati. Apoi – foarte fericiti. Ca intr-un montaigne russe emotional. Deseori exista o presiune sau simtiti emotiile concentrandu-se in zona chakrei inimii (in capul pieptului). Zona nu trebuie sa fie confundata cu inima insasi, care se afla in stanga chakrei inimii.
Sfat. Acceptati-va sentimentele asa cum vin si lasati-le sa treaca. Mergeti direct in chakra inimii si simtiti emotia. Extindeti emotia catre toate campurile voastre si respirati adanc din stomac in sus spre piept. Constientizati ce simtiti si lasati sentimentul sa se evapore de la sine. Nu va orientati emotiile spre nimeni. Va faceti curatenie in trecut. Daca aveti nevoie de ajutor, spuneti cu voce tare ca intentionati sa eliberati toate acetee probleme vechi si cereti Puterii Superioare sa va ajute.Ii puteti cere si lui Elohim sa eliberati aceste sentimente usor si cu blandete. Fiti recunoscatori ca trupul vostru elimina aceste emotii si nu le pastreaza inauntru, unde v-ar putea face rau. O sursa sustine ca depresia este legata de capacitatea de a renunta la relatii, activitati etc. care nu ni se mai potrivesc noua si frecventelor noastre. Cand ne simtim vinovati ca am lasat aceste relatii sa se duca, depresia ne ajuta sa tratam aceasta durere.
4. Probleme “vechi” par sa se intoarca: dupa cum am descris mai sus, iar oamenii cu care le avem de rezolvat (sau clone ale acestora) ne apar in viata. Probleme de incheiere. Sau poate sunt de rezolvat probleme legate de aprecierea de sine, abundenta, creativitate, vicii etc. Resursele sau oamenii de care aveti nevoie pentru a rezolva aceste probleme vor incepe sa apara in viata voastra.
Sfat. Ca si la pct. 3. In plus, nu va implicati prea tare in analiza acestor probleme. Daca le analizati prea de aproape, puteti fi absorbiti in reluarea lor ciclica, fara sfarsit, la niveluri din ce in ce mai profunde. Cautati ajutor specializat daca aveti nevoie si treceti mai departe. Nu incercati sa le evitati sau sa va deziceti de ele. Primiti tot ceea ce vi se intampla, multumiti pentru ajutorul pe care vi-l aduce si mergeti mai departe. Multumiti Puterii voastre Superioare pentru ca va da posibilitatea sa eliberati aceste probleme. Amintiti-va: nu doriti ca toate aceste probleme sa va ramana fixate in corp!
5. Schimbari ale greutatii corporale: cresterea greutatii corporale a populatiei din SUA este fenomenala. Ne ingrasam de multe ori din cauza fricilor pe cale le-am reprimat si care acum ies la suprafata pentru a fi vindecate. Reactionam prin construirea unei aparari. Incercam, de asemenea, sa ne fixam, sa ne crestem masa de rezistenta in fata frecventelor crescute din corp.
Sfat. Nu va speriati, acceptati-o ca un simptom al locului in care va aflati pentru moment. Veti pierde/castiga greutate atunci cand toate temerile vor fi integrate. Eliberati-va de anxietatea legata de asta. Atunci veti putea sa castiga/pierdeti in greutate cu usurinta, in cele din urma. Faceti miscare. Inainte de a manca incercati urmatoarele: asezati-va masa frumos, intr-un loc placut. Aprindeti o lumanare. Bucurati-va de felul in care arata mancarea. Puneti-va palma mainii dominante pe inima si binecuvantati mancarea. Spuneti-i corpului vostru ca veti folosi mancarea pentru a-l hrani din plin, dar ca nu veti folosi mancarea pentru a va satisface foamea emotionala. Apoi, treceti mana de la stanga la dreapta peste mancare si binecuvantati-o. S-ar putea sa simtiti ca mancarea pare calda, chiar daca ea este in realitate rece. Imi place sa ma gandesc ca mancarea este buna pentru mine atunci cand o simt in palma calda si hranitoare. Am observat, de asemenea, ca, atunci cand exersez binecuvantarea mancarii, nu mai mananc la fel de mult. Este important sa nu renunti daca ai uitat cumva sa binecuvantezi masa inainte de a manca. Daca am uitat si aproape am terminat de mancat, binecuvintez mancarea oricum. In felul asta imi pastrez obiceiul. Un alt lucru pe care il puteti face este sa ramaneti prezenti in timp ce mancati – sa nu va uitati la televizor sau sa cititi. Bucurati-va din inima de binecuvantarea ce va este pusa in fata.
6. Schimbari in obiceiurile alimentare: pofte neobisnuite si alegeri ciudate. Unii isi dau seama ca nu le mai e la fel de foame ca inainte. Sau, din contra, sunt mai flamanzi.
Sfat. Nu negati ceea ce corpul vostru va cere. Daca nu sunteti siguri, puteti face incercari pentru a descoperi ce anume va cere corpul. Incercati, de asemenea, binecuvantarea mancarii, asa cum am descris-o mai sus, la pct. 5.
7. Intoleranta la mancare, alergii pe care nu le-ati mai avut inainte: pe masura ce cresteti spiritual, deveniti din ce in ce mai sensibili la ceea ce va inconjoara. Corpul va va spune ce nu mai tolereaza, ca si cum si el ar indeparta ceea ce nu ii mai trebuie. S-ar putea sa va curatati de toxine. Unii oameni descopera ca au deseori gura incarcata cu reziduuri albicioase, asa cum au alergatorii la sfarsitul unei curse.
Sfat. Un acupuncturist mi-a spus ca aceasta pelicula poate fi indepartata daca ne clatim gura cu ulei de masline presat la rece timp de 10-15 minute (aveti mare grija sa nu il inghititi) si apoi scuipam uleiul in toaleta, nu in chiuveta, pentru ca toxinele care se evacueaza nu trebuie sa ajunga in chiuveta. Spalati dintii si faceti acelasi lucru. Apoi spalati periuta de dinti (stiu ca e cam scarbos, dar da rezultate).
8. Amplificarea simturilor. Cresterea sensibilitatii
8a. Vederea: vedere incetosata; obiectele par sa tremure. Vedem particule stralucitoare, aura in jurul oamenilor, plantelor, animalelor si obiectelor. Unii vad obiecte, care inainte erau opace, ca fiind transparente. Cand inchideti ochii nu mai vedeti intuneric, ci rosu. Se pot vedea cu ochii inchisi si forme geometrice, culori puternice sau imagini. Culorile par mult mai puternice: cerul pare asemeni otelului si iarba este de un verde extraordinar. Deseori sunt vizibile retele care strabat solul. Pe masura ce deveniti mai sensibili puteti vedea forme sau contururi in aer, in special daca in camera este semiintuneric. Cu ochii inchisi sau chiar deschisi, puteti vede cu coada ochiului forme albe. (Acestia va sunt ghizii.)
Sfat. Vederea vi se schimba sub multe aspecte: experimentati noi modalitati de vedere. Aveti rabdare. Orice se intampla, nu va temeti! Vederea incetosata poate fi indepartata prin cascat.
8b. Auzul: se poate imbunatati sau poate slabi. O data am crezut ca trebuie sa ies de pe sosea, atat de puternic amplificat era sunetul cauciucurilor pe asfalt. Alte simptome includ zgomote auzite in cap, bipuri, tonuri, muzica sau sunete electronice. Altii au ceea ce se numeste audio dislexie: nu intelegi intotdeauna ce pun oamenii, ca si cum nu mai poti intelege propria limba. Unii aud voci ciudate in somn, ca si cum cineva ar sta aplecat asupra lor. Puteti fie sa cereti acestor prezente sa plece, fie sa il rugati pe Arhanghelul Mihail sa rezolve situatia. Din nou, nu aveti de ce sa va speriati.
Sfat. Lasti-va in voia celor ce se intampla. Lasati sa patrunda. Ascultati. Urechile voastre se adapteaza noilor frecvente.
8c. Simtul mirosului, al pipaitului si/sau al gustului – exacerbate: am observat ca acum simt mirosul si gustul aditivilor chimici in anumite mancaruri intr-o maniera clar neplacuta. Alte mancaruri au un gust absolut minunat. Pentru unii oameni, aceste exacerbari sunt atat placute, cat si tulburatoare. S-ar putea sa simtiti miros de flori din cand in cand. Multi mistici au experimentat asta.
Sfat. Bucurati-va de aceasta senzatie!
9. Eruptii pe piele: mancarimi, cucuie, acnee, urticarie, zona zoster. Supararea poate produce eruptii in jurul gurii si pe barbie. Am avut dermatita pe extremitati luni de zile, ceea ce a insotit vindecarea unui episod din trecut. Cand am reusit sa rezolv in mare parte respectiva situatie, boala a cedat.
Sfat. S-ar putea sa eliminati toxine si sa va aduceti emotiile la suprafata. Daca aveti o problema de eliberat si incercati sa o reprimati, pielea va va exprima aceasta problema pana cand va veti procesa emotiile. Incercati sa rezolvati tema pe care o aveti.
10. Episoade de energie intensa: care va fac sa sariti din pat direct in actiune. Aceste perioade sunt urmate de perioade de letargie si oboseala. Oboseala urmeaza de obicei schimbarilor majore. Este o perioada de integrare, asa ca lasati-o sa se intample!

joi, 4 februarie 2010

Asa putem fi mai sanatosi.....

Frica micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subalimentare a tuturor organelor, ceea ce cauzeaza boli organice, cum ar fi boala coronariana (ischemia), hepatita, impotenta si frigiditatea sexuala, boli de piele, nevroze si psihoze.
Gelozia, de regula, provoaca scaderea vederii, auzului, scleroza in placi, traumatismele capului, diabet, inflamatii articulare. Daca gelozia este grevata de trufie, atunci este de doua ori mai periculoasa. Cand cineva te jigneste, nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el, intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti, urmeaza ca purificarea sufletului sa se infaptuiasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta, ea vine prin moarte.
Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea in masura in care reusim sa-i iertam, in aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime. Se cuvine sa iertam nu numai in gand, ci si cu sufletul.
Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate.
Dependenta naste frica, indoiala, depresia si supararea.
Nu cautati plata, nici lauda si nici o rasplata, orice ati face. Savarsind ceva bun noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorinte aduc ca rezultat suferinta. Cu cat veti intensifica dorintele omenesti cu atat va creste nivelul de agresivitate si se va intari programul de autodistrugere.
Orice dorinta cand se agata de tine devine stapanul tau. Cand esti manios, mania devine stapanul tau, te acapareaza complet. Astfel mania ta, in aceasta stare, va face lucruri pe care mai tarziu le vei regreta.
Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite, pentru ca ele pot prelungi durata lor. Cand nu ii vorbim cuiva despre problemele noastre, noi ne indepartam de ele. Indepartarea de ele este primul pas pentru depasirea acestora. Esential este cand vorbiti despre problemele si emotiile dvs. sa nu cautati mila sau compatimiri.
Tantarii si furnicile apar cand este prezenta trufia. Cand tantarul va inteapa este o umilinta pentru dvs. El este de mii de ori mai mic decat dvs. si reuseste sa va intepe simtitor. In aceasta situatie daca nu va enervati trufia descreste. Deci tantarii ne pot ajuta la ameliorarea destinului si micsorarea trufiei.
Nu trebuie sa avem in casa icoane facute de hoti, puscariasi si oameni preponderent negativi, pentru ca energia stocata in aceste obiecte de cult ne ataca sistemul imunitar, ca si hainele cumparate de la second-hand, purtate de alti oameni. Hainele, simbolul campului energetic, memoreaza si pastreaza campul energetic al stapanului. De aceea nu este bine sa daruim altor persoane hainele noastre, ci sa le ardem.
Daca aveti o mare suparare sau tristete incercati sa nu aduceti sentimente acasa. Iesiti in strada - cu deosebire in locurile inverzite – si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic.
Daca locuiti de cativa ani si ati saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele in care v-ati certat si suparat, asezati-va in acel loc, iertati, anulati agresivitatea fata de iubire, rugati-va.
Daca vorbim la telefonul mobil, in primele 30 de secunde energia organismului blocheaza influentele negative, ulterior incepe sa cedeze lent. O convorbire telefonica ce dureaza mai mult de un minut se poate rasfrange negativ asupra sanatatii. De altfel, oricat ar parea de straniu, cel mai puternic patimeste nu zona capului, ci zona sistemului genito-urinar.
Dupa o convorbire de trei minute are loc deformarea campului in zona capului, in zona sternului (adica are loc slabirea sistemului imunitar) si, de asemenea, in zona primei chakre. O convorbire telefonica care depaseste un minut este de nedorit.
Mancatul este un serviciu divin si, ca atare, nu trebuie sa se desfasoare intr-o atmosfera apasatoare. Mancarea ne poate da energii superioare daca este binecuvantata de Dumnezeu si este gatita cu devotament spiritual. Cea mai buna mancare, cel mai sanatos meniu natural, se transforma in otrava in corpul dvs. daca atmosfera in care gatiti (gandurile si sentimentele) si mancati este tensionata.
Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. Inseamna ca supraincarcarile nu trebuie sa fie permanente si in fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare si va dauna sanatatii.
Daca un om fura si insela pe altii o viata intreaga, el va fi pedepsit sa suporte si pagubele pe care
le-a facut altora. In concluzie, cel care a facut bine va recolta binele, iar cel care a facut un rau fizic sau spiritual va recolta raul fizic sau spiritual.
Atasament inseamna alipirea sufletului de ceva sau cineva (parinti, persoana iubita, copii, profesie, obiecte, daruri etc). Atasamentul fata de cele pamantesti produce un urias rau lucrului de care ne atasam, in acelasi timp sufera si cel ce se ataseaza.
Daca omul se ataseaza sufleteste de: hrana, placeri sexuale, casa, avere, bani etc.. sufletul lui este cuprins de lacomie, de ura si frustrare. In aceasta situatie el trebuie sa piarda toate bunurile pentru a-si purifica sufletul. Omul stie foarte bine ca nu va lua nimic cu sine in mormant.
Cu cat suntem mai atasati de stabilitate cu atat mai greu suportam schimbarile vremii si suntem mai bolnaviciosi. Atasamentul fata de dorinte duce la destramarea relatiilor familiare si a acelora din afara familiei.
In dragostea omeneasca trebuie intotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cat aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat cu atat mai mult creste dependenta de el. Dependenta de valorile umane ne va omori incetul cu incetul si spiritul si sufletul.
Cand casatoria este bazata numai pe sentimente sexuale, ea nu poate fi indelungata. Cand sentimentele slabesc intervine inselarea, iar casnicia se destrama. Familiile care sunt intemeiate in primul rand pe prietenie si respect sunt fericite si dureaza mult.
Un sot trebuie sa evite sa o transforme pe sotie intr-o copie fidela a sa. Fiecare om are personalitatea lui proprie si astfel de tentative sunt impotriva firii, ducand in timp la destramarea cuplului. Nu-l considerati pe celalalt ca fiind un obiect destinat sa va serveasca, ci ca pe o fiinta divina, cu individualitate si cerinte proprii.
Violenta in familie vine din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare incearca astfel sa aiba controlul si sa ramana deasupra intregii situatii. Cind controlezi o alta fiinta ii iei energia, iti faci plinul pe socoteala altuia. Astfel devii vampir energetic. Ori de cate ori cadem in acest prost obicei ne deconectam de la sursa si intram in suferinta.
Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ura.
O agresivitate subconstienta fata de barbati / femei se transforma intr-un program de autodistrugere. Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, atunci ei nu merita sa ramana impreuna...
Femeile din viata ta sunt doar inceputul experientei tale cu ele. Daca te parasesc ia-le asa cum sunt si multumeste-le ca te-au parasit.
Casatoria trebuie studiata intai cu ochiul, apoi cu microscopul si in sfarsit cu telescopul.
Cu cat ne concentram launtric asupra vietii imbatranim si ne despartim repede de viata.
Atunci cand sotia este geloasa, isi critica in permanenta sotul si e nemultumita de acesta, atunci ea amplifica brusc in propria persoana si in copiii sai posibilitatea aparitiei unor afectiuni. Gelozia si supararea unei femei genereaza tocmai acele afectiuni care ne scurteaza viata, apropiind batranetea.
Uneori la femeie gelozia, supararile si pretentiile pot fi atat de profunde incat sotul poate muri sau se poate imbolnavi grav.
Barbatii gelosi si femeile geloase nici nu banuiesc ca ei mutileaza in primul rand sufletele copiilor lor si ca omoara copiii care inca nu au aparut pe lume. Pentru ca sa se nasca un copil armonios, barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt.
Femeia geloasa si suparacioasa ataca in plan subtil pe sotul sau. In aceasta situatie sotul fie se va imbolnavi in permanenta, fie va deveni alcoolic, fie va divorta.
Daca sunteti gelos si va amplificati sentimentele agresive de profunzime, atunci puteti avea probleme cu orice animal, veti putea avea si alergie si boli contactate de la ele. De asemenea, veti putea deveni obiectul agresiunii din partea animalelor.
Dependenta naste agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Boala purifica sufletul omului si ii fortifica sistemul imunitar. Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia.
Cu cat este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atat mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea.
Cearta, mania, nerabdarea emit in tacere o mare forta distructiva.
Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor.
Este mai bine sa plangeti decat sa urati. Daca n-ati reusit sa va invingeti pe dvs.. insiva, agresiunea se acumuleaza in mod inevitabil. Atunci cand plangeti agresiunea aparuta se distruge.
Dragostea are o mare putere de vindecare fizica, mentala, emotionala si spirituala.

Placerea de a barfi, mintii si rani alti oameni provoaca efecte karmice devastatoare pentru sufletul care critica. El se condamna singur sa traiasca in inchisoarea nelinistii interioare.
Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava.
Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune va iradia atat de multa iubire catre intreaga lume incat iubirea se va intoarce la tine din belsug. Cum daruiesti asa primesti.
Razbunandu-te te faci egal cu adversarul. Iertandu-l te arati superior. Iertand ne eliberam pentru a ne putea inalta. Sa fim constienti ca iertand ii eliberam pe cei care ne-au gresit, deci iertand oferim libertate. Sa alegi calea iertarii, pentru ca numai ea desface rana inclestata in timp. Ca de nu iertati voi, nici Tatal vostru nu va va ierta voua greselile
Adevarata cauza a narcomaniei si alcoolismului este un nivel scazut de iubire. Aceasta apare din cauza unor puternice frustrari, a reprimarii dragostei fata de oameni. Omul trebuie sa inceteze sa mai poarte suparare pe lumea din jur, sa intre in armonie cu ea.
Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers.. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs.
O gandire sau o actiune negativa este resimtita dureros de mii de organisme. De aceea exista o lege a naturii si a stiintei conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua insine. De aceea straduinta de a ierta dusmanii si de a indrepta spre ei numai ganduri de pace si iubire constituie un act protector pentru noi.
Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem in atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: ganduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente, etc., se intorc la noi producand efecte perturbatoare in campul nostru energetic. De aceea nimeni nu poate face rau altuia fara sa plateasca. De aceea oricand aveti ganduri negative despre o persoana sa va rugati in permanenta pentru sanatatea ei.
Cand ne gandim la cineva, se creeaza instantaneu o punte energetica intre noi si omul la care ne gandim. De aceea, orice gand rau reprezinta un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod inconstient, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru. Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric poate provoca un rau atat siesi cat si unui alt om.
Imaginatia are puterea de a crea realitatea.
Campul parintilor incepe sa distruga campul copilului si acesta se va naste bolnavicios, fricos, obsedat.
Faptele mamei si comportamentul in timpul sarcinii determina soarta si sanatatea viitorului copil. Parintii le transmit copiilor o informatie completa a comportamentului lor si al stramosilor lor. Aceasta informatie sta la baza formarii destinului copilului, a corpului, caracterului si spiritului acestuia.
Principala informatie ereditara se transmite nu numai genetic, dar si prin intermediul campului. Mama este indisolubil legata prin camp de copilul sau si, de aceea, trairile emotionale ale mamei il influenteaza activ pe acesta.. Daca este vorba de ura, de separare de omul iubit, acest lucru va insemna o adevarata catastrofa pentru copil. Structura negativa a campului femeii determina multe din viitoarele nenorociri ale copilului.
O ura puternica, nutrita in timpul sarcinii actioneaza asupra copilului care se va naste suparacios sau pot aparea tulburari ale vederii sau auzului.
Daca o femeie isi reprima sentimentele de iubire fata de sotul ei, acest lucru se va rasfrange neintarziat asupra copilului. Sa nu uitati ca atunci cand ucideti iubirea infaptuiti o crima.
Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului, care poate determina diferite neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata. Supararea copilului pe parintii sai, a parintilor pe copii creeaza ruperea si deformarea celor mai fine structuri energetice, cu consecinte din cele mai grave.
Pentru ca sa se nasca un copil armonios, barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt.
In timpul sarcinii femeia trebuie sa fie linistita si rabdatoare si nu trebuie sa se supere sau sa traiasca sentimente negative... Ea trebuie sa accepte cu seninatate realitatea, asa cum este si sa nu admita parerile de rau in legatura cu trecutul sau sa grabeasca viitorul.
Femeile gravide sa nu vizioneze filme care raspandesc violenta, intrucat agresivitatea lor subconstienta devine necontrolabila, cu efecte devastatoare asupra psihicului si trupului viitorului copil. De aceea oamenii adulti si copiii ar trebui sa vizioneze numai opere de arta, al caror nivel de agresiune subconstienta este minim.
Nasterea cu picioarele inainte si prin cezariana reprezinta o trufie ridicata a mamei copilului. Nasterea prematura inseamna umilirea mandriei. Copiii nascuti prematur sunt deosebit de slabi si bolnaviciosi, iar aceasta inseamna aceasi blocare a mandriei.
Cand parintii aleg numele copilului acesta se fixeaza in karma copilului si ii influenteaza structurile campului. Numele se intipareste in campul bioenergetic si depinde de karma celui al carui nume il poarta copilul. Inainte, nu intamplator, copiilor li se dadeau nume de sfinti. Karma luminoasa, pura a sfintilor se unea cu karma copilului, il proteja si actiona in favoarea lui. Dandu-i copilului numele unei rude riscam, deoarece greselile si viciile sale va trebui sa le ispaseasca cel care a luat odata cu numele si o parte din karma, adica copilul.
O bunica in anii sai de tinerete a iubit un om, insa nu a dorit copilul si a facut avort. Pentru uciderea iubirii si a copilului a trebuit sa plateasca fiica si nepoata, adica urmasii ei. In cazul unei lovituri cu pumnul sufera unul singur – vinovatul, in cazul lovirii bioenergetice – intrucat omul este la nivelul biocampurilor intr-o conexiune directa cu toate rudele sale, cu copii sai – lovitura traverseaza intregul lant de rudenie. Si, ca recul, vine pedeapsa impotriva agresorului si a familiei acestuia.
O femeie si-a sfatuit prietena sa faca un avort, la randul lui barbatul a insistat ca sotia sa avorteze. Aceasta dorinta exprimata in cuvinte sau in gand de a nimici viitorul copil este o incalcare a legilor pentru care omul plateste cu sanatatea si cu soarta sa.
O femeie si-a abandonat copilul in spital. Prin aceasta ea a savarsit o crima atat de mare incat nimeni n-o putea absorbi de pedeapsa. Dragostea fata de copii face parte din cele mai inalte legi ale universului si de aceea orice forma de incalcare a acestei iubiri, exprimata prin renegarea copilului, refuzul de a avea copii sau de a purta o sarcina, nemaivorbind de avort, in special in fazele inaintate, renegarea omului iubit si nu numai cu faptele, cu vorba, ci chiar si cu gandul, poate duce la urmari din cele mai grave.
Sub nici un motiv sa nu spui unui copil: esti lenes, nu esti bun de nimic, esti prost etc. fiindca aceasta creeaza in el cusurul ce i se reproseaza.
Mama care spune copilului: uite daca ai sa fii cuminte, daca ai sa inveti bine iti cumpar cutare lucru, face din copilul sau un sclav al carui stapan va fi lucrul promis. Daca parintele indeplineste toate capriciile copilului si incepe sa depinda de acesta, copilul se transforma intr-un tiran si poate muri.
Daca copilul este ocrotit in permanenta el se va deprinde a nu se mai pazi singur si in acest mod isi va pregati primejdii in viitor. Mamele care se sacrifica pana la umilinta pentru binele copiilor lor sfarsesc intr-o mare amaraciune. La fel si copiii de a caror nastere parintii nu s-au bucurat sunt profund nenorociti, intrucat traiesc intr-un chin spiritual.
Copiii tratati cu asprime nu devin buni. Ei vor vedea in parintii lor adevarati dusmani, cand acestia intrebuinteaza continuu pedepse si amenintari.
Egoismul, cruzimea inchid canalele energetice de legatura cu Dumnezeu si omul respectiv nu mai primeste energia necesara intretinerii vietii. In aceasta situatie el este nevoit sa ia energia de la alti oameni, devenind vampir energetic. Acest lucru distruge sistemul de protectie al copiilor sai. Copii incep sa fie bolnavi, pot avea tulburari psihice si alte probleme.
Cand simtiti ca cineva va fura energia, rugati-va ca aceluia sa-i fie daruita iubirea divina si energia care-l va schimba, ii va purifica sufletul si-l va uni cu Dumnezeu.
Raul nimicitor si total vine atunci cand copiii majori si capabili de munca continua sa traiasca langa mama lor, sa se bazeze pe ea, iar ea, la randul ei, permitand sa fie exploatata din toate punctele de vedere. In acest mod strazile se umplu in permanenta de copii neajutorati, incapabili de a se ingriji pe ei insasi.
Sa multumesti parintilor pentru ceea ce esti tu astazi, iar copiii tai tie iti vor multumi pentru ceea ce vor fi ei maine.
Egoismul si interesul personal ne izoleaza de restul oamenilor si acest simt al separarii ii face pe oameni insensibili la nevoile altora.
O persoana egoista, care manifesta un atasament excesiv pentru ea insasi, este o plaga sociala. Egoistii au foarte putini prieteni. Cateva cunostinte si relatii superficiale le umplu viata. Contactele cu ceilalti sunt limitate. Prin felul de a gandi se inchid in lumea lor stramta. Prin gandurile voastre puteti sa schimbati un egoist, facandu-l generos. Sa se emita spre el numai vibratii de generozitate si bunavointa.
Dispretul fata de noi insine si profunda nemultumire fata de sine constituie o agresiune fata de Dumnezeu.
Dispretul si blamarea omoara inainte de toate iubirea fata de un alt om. Orice ticalosie ar comite un om impotriva noastra, noi nu avem dreptul sa respingem iubirea fata de el.
Barbatul care dispretuieste femeia se degradeaza spiritual, incepe sa sufere de diferite boli si imbatraneste mai repede ca de obicei. Trebuie sa va schimbati atitudinea fata de femei si fata de situatiile legate de ele.
Trufia si dispretul fata de oameni genereaza lipsa vointei de a trai, sentimentul pierderii sensului vietii.
Ura este o forta care te leaga de persoana pe care o urasti...
Ancorarea de intelepciune (adica „ideile fixe”) da nastere dispretului. Acesta incepe de la cap. De aceea se blocheaza biocampul in regiunea capului. In curand dispretul se intoarce impotriva propriei persoane. De aceea, se deterioreaza campul in jurul rinichilor si apare distrugerea acestora.
Nimeni nu poate strange bani daca-i dispretuieste. Zgarcenia si economia aduc boala si dezastre.
Multumesc Doamne pentru Tot ceea ce imi daruiesti!
"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur