Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

marți, 27 noiembrie 2012

fluidele corpului astral



În alcatuirea corpului eteric uman intra curenti de forte, pozitionati pe mai multe straturi, încarcati cu energie eterica diferita, de la energia captata din Eterul Universal pâna la transformarea acesteia într-o energie de tip emotional-afectiv de provenienta divina.
     Primul tip de curenti eterici, de gradul I. alimentati din Eterul Universal, întretin buna alcatuire si functionare a organismului fizic, traversând întreaga structura eterica.
     Curentii de tip astral definesc structura emotionala, sentimentala si morala a entitatii la nivelul eteric. Fiecarui fluid îi corespunde o calitate, o virtute, un dar primit de la Creator. Acesti curenti sunt activati la maxim sau nu, putând fi chiar inexistenti, în functie de modul de a simti, de a gândi si de a actiona al fiintei umane.
     Fluidele de conectare intra-structurala faciliteaza functionarea în siguranta a tuturor structurilor subtile, interconectându-le si permitând circulatia energiilor si a informatiilor.
     Între cele trei tipuri de curenti nu exista legaturi, fiecare fiind alimentati din surse diferite prin Cordonul de Argint si prin chakrele exterioare corpului fizic, însa perturbarea oricaruia dintre sistemele de fluide eterice produce perturbari celorlalte, percepute vibrational.
     Prin clarvedere, fluidele de gradul I sunt vizualizate sub forma unor benzi luminoase colorate ce strabat corpul fizic, fluidele de tip astral au forme geometrice sau simbolice si sunt mai luminoase, mergând pâna Ia auriu stralucitor, iar fluidele de interconectirc sunt vizibile numai în structurile chakrelor, forma lor fiind aceea de spirala.
     Alimentarea fluidelor eterice umane este influentata de hrana si de somn, de mediu, de activitatile zilnice si implicarea emotionala în aceste activitati, de sentimente si gânduri, de relatiile cu celelalte fiinte si cu entitatile superioare, de constientizarea Divinitatii si a Legilor Universale.

A. FLUIDELE DE GRADUL I

     Fluidele de acest tip sunt similare cu cele întâlnite la corpurile eterice inferioare ca alcatuire a corpului eteric uman. Exista o mare asemanare între fluidele de gradul II ce compun structurile eterice ale animalelor si fluidele de gradul I din structurile eterice umane. Difera prin consistenta, la om fiind mai eterate datorita conectarii cu celelalte structuri.
     Voi descrie în amanunt traseul si caracteristicile fiecarui fluid în parte.

     A.1 Fluidul de protectie

     Prin structura sa, fluidul de protectie da siguranta si invulnerabilitate întregii alcatuiri eterice a fiintelor. Consistenta acestui fluid care îmbraca toate circuitele fluidice din corpul eteric este cea mai fina, asemanatoare celofanului. Transparenta sa nu 454s1823e influenteaza vizualizarea luminiscentei si a culorii fluidului ce traverseaza canalul eteric. Prin natura sa speciala, fiind încarcat doar cu informatii de protectie, nu perturba consistenta informationala si energetica a fluidului pe care îl înconjoara.
     Alimentarea sa se realizeaza direct din învelisul de protectie al cordonului principal, Cordonul de Argint, conectat la Sursa Divina.
     Circuitul închis este dat de stratificarea în doua fascicule, înfasurate unul peste celalalt. Primul "se duce" pe interior si apoi se întoarce pe deasupra, intrând din nou în Cordonul de Argint. Astfel, învelisul este dublu, cu doua sensuri. Cele doua fascicule au polaritati diferite, determinând neutralitatea întregului.
     Daca nu este alterata consistenta fluidului de protectie, eventualele impuritati nu pot ajunge pâna la învelisul interior, ele fiind transportate de învelisul exterior în afara structurii, apoi absorbite si dizolvate în Eterul Universal.
     Particulele ce intra în componenta acestui fluid sunt permanent reînnoite, orice afectiune a lor durând foarte putin.
     Orice vibratie dizarmonioasa sau disfunctie a unui fluid eteric este transmisa prin fluidul de protectie în matricea informationala a corpului eteric, aflata în chakra Muladhara de la baza coloanei vertebrale. Nucleul corpului mental citeste matricea informationala si actioneaza partea subconstienta a mentalului pentru rezolvarea problemelor de la nivelul fizicului si partea inconstienta pentru rezolvarea disfunctiilor din corpul eteric.
     Vibratiile fiecarui fluid eteric pot creste si pot fi armonizate prin citirea sau rostirea unor invocari adresate Divinitatii.

Invocare pentru refacerea si energizarea fluidului de protectie

Doamne Dumnezeule Atotputernic,
îti multumesc pentru protectia pe care
mi-o oferi permanent, fara ca eu sa stiu.
Îti multumesc ca mi-ai creat
un corp eteric invulnerabil
si indestructibil pâna la sfârsitul
acestei vieti pamântesti
închinata slujirii Tale.

     Puterea invocarii este mai mare decât puterea rugaciunii, ea nefiind o cerere, ci o afirmare a unei stari de fapt, a unei împliniri atrase de certitudinea realizarii.

     A.2 Fluidul de structura

     Fluidul eteric de structura înfasoara toate celulele corpului uman pe exteriorul membranei, fara a interfera în structura lor arhetipala, mentinându-le consistenta si invulnerabilitatea.
     Înfasurarea este dubla. Fluidul intra si iese prin chakra Sahasrara, aflata în crestetul capului, alimentându-se cu Lumina Divina din zona Creatiei Primordiale. Chakra filtreaza Lumina si o optimizeaza corespunzator organismului.
     Toata creatia materiala este formata din atomi si spatiile dintre atomi. Toate organismele vii sunt formate din celule si spatiile dintre celule. Astfel, marit la o scara foarte mare, fluidul de structura poate fi vazut ca o retea de globulete stralucitoare prinse uneie de altele cu mici fire aurii.
     Datorita modului de viata actual, acest fluid a devenit foarte vulnerabil. Toate reziduurile ramase în urma prelucrarii toxinelor (E-uri, îngrasaminte chimice care au fost folosite la hranirea legumelor, substante chimice ingerate de animale, medicamente, alcool), a carnii, a noxelor din mediu se acumuleaza în spatiile interceluîare.
     Devenind din ce în ce mai grosiere, aceste depuneri distrug fluidul de structura si înglobeaza în masa lor celulele. Astfel, se creeaza noduli, tumori, formatiuni canceroase, chisturi, fibroame, varice, polipi, negi si alte excrescente. Eliminarea lor se  face fara leziuni, prin chirurgie de lumina. Adevarata chirurgie de lumina nu se poate realiza decât de catre entitati superioare foarte evoluate aflate în misiune pe Terra. Ele intervin fara constientizarea bolnavului, facând "minuni", sau lucreaza prin intermediul unor terapeuti, cu sau fara stirea lor.
     Energia speciala folosita în chirurgia de lumina patrunde în spatiile intercelulare, desprinde corpul strain si îl dezintegreaza. Apoi, fluidul de structura se poate reface.
     Pentru prevenirea aglomerarii cu impuritati a spatiilor intercelulare, schimbati-va modul de viata si mai ales modul de viata al copiilor dumneavoastra Hraniti-i, pe cât este posibil, natural, evitând alimentele ce au în componenta substante chimice, reducând la minim consumul de carne. Renuntati la fumat si evitati atmosfera îmbâcsita, caci fumul creeaza depuneri în spatiile intercelulare ale aparatului respirator. Eliminati alcoolul si luati medicamente numai când sunt necesare. Iesiti cât mai mult în natura. într-un cuvânt: traiti sanatos!
     Înainte de purificarea fluidului de structura este necesara curatarea spatiilor intercelulare cu lumina din Zona Divina a creatiei Primordiale.
     Cu capacitatea dea curata aceste spatii sunt înzestrati, în general, bioterapeutii. Repetarea urmatoarei invocari, de mai multe ori pe zi, o perioada îndelungata de timp, are efect terapeutic asemanator.

Invocare pentru purificarea spatiilor intercelulare

Te rog, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
 trimite Lumina Ta sa purifice
toate spatiile intercelulare
ale corpului meu, pentru ca eu sa pot fi
asa cum Tu m-ai creat.

     Capacitatea de refacere a corpului eteric este determinata de alimentarea cu mai multa energie decât este necesar pentru functionarea lui. Acolo unde spatiile intercelulare sunt pure, fluidul de structura deteriorat se poate reface.

Invocare pentru refacerea fluidului de structura

Îti multumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
pentru desavârsita alcatuire a fiintei mele.
Fie ca Lumina ta sa protejeze
flecare celula a trupului meu,
de acum si pâna la sfârsitul acestei vieti pamântesti
închinata Slujirii Tale.

     A.3 Fluidul de reglare a vibratiilor
     Fiecare celula a organismului uman are propria ei vibratie si fiecare tesut are o vibratie specifica. La nivelul întregului organism, vibratiile sunt în armonie.
     Disonanta, lipsa de armonie a vibratiilor, duce la aparitia bolii. Daca ritmul vibratiilor celulelor unui organ este perturbat, organul se îmbolnaveste.
     Fluidul de reglare a vibratiilor este conectat la nucleul fiecarei celule, primind impulsuri informationale si transmitând energie din Zona Divina a Armoniei Vibrationale. Aspectul sau este acela al unor faguri de luminiscenta argintiu-aurie, în functie de zona pe care o parcurge.
     Chakra Sahasrara filtreaza energia de alimentare a acestui fluid, optimizând-o conform necesitatilor.
     Orice perturbare a vibratiilor este transmisa informational bazei de date aflata în chakra Muladhara. Alimentarea fluidului se intensifica pâna la restabilirea armoniei.
     În zona aflata în dizarmonie, fluidul îsi pierde stralucirea, devenind opac. Revenind la normal, îsi recapata aspectul initial.
     Când fluidul de structura este deconectat pe portiuni prin acumulare reziduala, fluidul de reglare a vibratiilor îsi reduce pulsatiile si intensitatea în acele zone.
     Mentinerea starii de sanatate este în corelatie cu pastrarea armoniei întregului organism.
     O viata traita în armonie cu întreaga creatie se reflecta în armonia interioara.

Invocare pentru armonizarea vibratiilor

Doamne Dumnezeule Atotputernic,
îti multumesc pentru
armonioasa alcatuire a fiintei mele.
Fie ca toate celulele, tesuturile, organele,
glandele, aparatele si sistemele corpului meu
sa fie în armonie unele cu celelalte,
 asa cum Tu le-ai creat pentru Slava Ta.

     A.4 Fluidul arhetipal 
     Fluidul arhetipal este fluidul formei, alimentat din Zona Divina a Arhetipurilor prin Cordonul de Argint.
     Informatiile transmise prin acest fluid corespund evolutiei corpului fizic. Datele primare sunt depozitate în Banca de Date din chakra Muladhara de la baza osului sacru, unde fluidul este conectat. Ele contin informatii despre evolutia farului, de la stadiul embrionar pâna la crestere si formeaza matricea sufletului embrionar (sau vegetativ), sufletul corpului eteric.
     Din momentul nasterii, alimentarea cu informatiile necesare cresterii si dezvoltarii, maturizarii si îmbatrânirii functioneaza continuu prin acest fluid, mergând pâna la nucleul fiecarei celule.
     În aceste date este înscrisa forma initiala si evolutia formei fiecarui organ, a fiecarei parti a organismului separat si în cadrul întregului.
     Arhetipul fiecarei fiinte întrupate exista, în diverse faze evolutive, înca dinainte de nastere, în Zona Divina a Arhetipurilor. Acolo, sufletele evoluate îsi creeaza viitoarele trupuri fizice. Sufletelor mai putin evoluate li se creeaza viitoarele trupuri fizice arhetipale de catre entitati superioare, corespunzator karmei si evolutiilor lor.
     Forma arhetipala este conectata permanent prin energie mentala la nucleul corpului mental si prin fluidul eteric arhetipal la nucleul corpului eteric aflat în chakra Muladhara.
     De foarte mult ori, corpul fizic nu mai corespunde formei arhetipale originale. Orice situatie care duce la iesirea din arhetipul original (schimbarea formei fizice a unui organ în urma unui accident sau a unei operatii chirurgicale, schimbarea aspectului fizic prin slabire, îngrasare sau operatii estetice) provoaca dizarmonii vibrationale înregistrate atât de fluidul arhetipal, cât si de fluidul de reglare a vibratiilor.
     Fluidul arhetipal este vizibil ca o membrana foarte fina ce acopera toate organele si întregul corp fizic. Membrana este transparenta si penetrabila (celelalte fluide eterice pot trece prin ea).
     Iesirea din arhetip produce dereglari functionale ale glandelor si organelor.
     Forma fluidului arhetipal (consistenta membranei) poate fi deteriorata de unele eforturi fizice mari, de lovituri si dureri puternice, de suferinte prelungite, de socuri psihice sau spaime, de cazaturi de la înaltime, de schimbari bruste de temperatura (ex. - înghetarea membrelor) si de presiune (în cazul scafandrilor, aviatorilor si alpinistilor), de administrare de anestezice foarte puternice sau medicamente timp îndelungat, de consumul de droguri sau substante halucinogene si de unele maladii mentale. 

Invocare pentru refacerea fluidului arhetipal

Îti multumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
Creator a tot ce exista, ca trupul meu fizic
corespunde perfect arhetipului sau,
respectând vesnic Voia Ta.

     A.5 Fluidul de circulatie a energiei universale
     Fluidul de circulatie a energiei universale este alimentat cu energie divina din Absolut, cu energie cosmica din Zona Iubirii Materializate si cu energia vietii din Zona Creatiei Divine.
     Patrunde în corpul eteric prin chakrele superioare, Chakra Divina (aflata la aproximativ 30 cm deasupra capului) si Chakra Christica (aflata la aproximativ 15 cm deasupra capului), apoi prin chakra Sahasrara din crestetul capului. Cele trei chakre filtreaza fiecare, reglând la parametrii corespunzatori fiintei întrupate, energia primita: Chakra Divina - energia divina (energia Tatalui), Chakra Christica - energia cosmica (energia Fiului) si Sahasrara - energia vietii (energia Sfantului Duh).
     Coloana alb-argintie a fluidului capata nuante violet la trecerea prin chakra Sahasrara. Traseul sau strabate întregul organism pe circulatia sanguina. Se întoarce în Plexul Solar de unde este preluat în Cordonul de Argint.
     Lipsa de credinta în Divinitate este cauza reducerii alimentarii fluidului. Poate ajunge de grosimea unui fir de ata, conectat doar la energia Sfantului Duh ce mentine viata în trupul fizic.
     În diverse stadii de evolutie a constientei, postul, rugaciunea si meditatia atrag amplificarea conectarii, marind astfel alimentarea cu Energie Divina, Energie Christica si Energia Sfântului Duh. 

Invocare pentru amplificarea alimentarii fluidului energiei universale

Doamne Dumnezeule Atotputernic,
Doamne Isus Christos
si Sfinte de viata facatorule Duh,
trimiteti, rogu-va, fiintei mele întrupate.
Lumina, Iubirea si Viata
pentru a putea face mai bine voia
Sfintei Treimi pe acest Pamânt.

     A.6 Fluidul de circulatie a energiei telurice
     Chakra care filtreaza acest fluid, aducându-l la parametrii fiintei, este Chakra Telurica, aflata la aproximativ 30 cm sub talpile picioarelor.
     Traseul energiei telurice este complementar traseului energiei universale. Fluidul strabate organismul pe circulatia venoasa, în timp ce fluidul universal e conectat la circulatia arteriala. Ajuns în inima, iese prin chakra Anahata si apoi prin Chakra Telurica, transmitând informatiile energetice ale fiintei spre Pamânt.
     Informatiile si energia transmise de minerale sunt preluate din fluid prin chakra Anahata, realizându-se astfel comunicarea cu planeta. Prin chakra Astrului Teluric este trimisa în organism energia ce constituie suportul mineralelor asimilate din hrana prin fluidul metabolic si fluidul de absorbtie energetica.
     Fluidul de circulatie a energiei telurice are culoare verde, de nuante diferite, în functie de nivelul de evolutie al fiintei si de tot ce ea transmite pamântului. Lumina verde-fosfor ce patrunde prin Chakra Telurica îsi schimba stralucirea si nuanta.
     Iubirea si grija fata de natura dau fluidului o nuanta de verde intens, stralucitor.
     Persoanele care merg mult pe jos, care stau mult în natura au acest fluid foarte activat, spre deosebire de persoanele sedentare, la care fluidul este putin activat.

Invocare pentru amplificarea alimentarii fluidului energiei telurice

Îti multumesc, Planeta Vie,
care ma gazduiesti, ma ocrotesti, ma hranesti
si ma sprijini pentru a-mi îndeplini misiunea.
Îti daruiesc iubirea mea, puritatea fiintei mele
si viata mea, pentru Slava lui Dumnezeu
si instaurarea împaratiei Sale pe Pamânt.
     Planeta raspunde, daruind iubirea si energia ei fiintelor cu care se afla în comuniune.

     A.7 Fluidul metabolic    
     Culoarea galbena a fluidului metabolic corespunde chakrei Manipura, aflata în dreptul ombilicului, raspunzatoare de toate procesele digestive.
     Fluidul pur, denumit si fluid al vietii, este de culoare aurie. Nuanta pe care o primeste dupa trecerea prin chakra este data de caracteristicile proprii fiintei.
     Dupa irigarea întregului aparat digestiv, fluidul se întoarce în chakra Manipura. Culoarea sa la iesirea din organism reflecta starea de sanatate a individului. Un aparat digestiv sanatos va modifica foarte putin stralucirea fluidului, în timp ce starea de boala se va imprima prin nuante pale, lipsite de stralucire: mustar în cazul afectiunilor stomacului, galben-verzui pentru afectiuni hepatice sau ocru în cazul unui colecist bolnav.
     Printr-o alimentatie echilibrata se poate mentine starea de sanatate, deci si stralucirea fluidului.
     Alimentatia bazata pe carne transforma culoarea fluidului în maro deschis, chiar în cazul unui organism aparent sanatos.
     La nivelul ficatului eteric are loc un transfer de energii si informatii între fluidul metabolic si fluidul circulator (sanguin), printr-un filtru energetic. Distrugerea partiala a acestui filtru cauzeaza îmbolnavirea pancreasului si a vezicii biliare.
     În splina eterica exista un al doilea filtru prin care se fac schimburile între fluidul metabolic, fluidul circulator si fluidul respirator. Deteriorarea acestui filtru energetic simultan cu crearea de brese în filtrul din ficatul eteric, determina aparitia diabetului si a altor boli de nutritie.
     La intrarea în chakra Manipura, fluidul metabolic este conectat la fluidul ritmului. Fiecare organism are propriul ritm metabolic. Slaba conectare la fluidul ritmului provoaca arderi lente sau rapide, deci iesirea din ritmul propriu într-un sens sau în celalalt.

Invocare pentru activarea fluidului metabolic

Îti multumesc, Doamne Dumnezeule,
pentru hrana pe care o dai
tuturor corpurilor mele în fiecare zi,
 pentru buna asimilare si folosirea optima
 a energiei din hrana vie.

     A.8 Fluidul de eliminare a reziduurilor    
     Fluidul eteric de eliminare a reziduurilor intra prin chakra Manipura si iese prin chakra Muladhara, parcurgând aparatul digestiv, aparatul urinar si ajungând pâna la glandele sudoripare.
     Culorile acestui fluid parcurg gama de vibratie specifica galbenului, portocaliului si rosului.
     Afectiunile colonului si rectului dau fluidului culoarea grena, iar afectiunile renale fac ca fluidul sa fie maro-roscat la iesirea prin chakra Muladhara.
     În rinichii eterici exista doua filtre energetice prin care se face transmiterea între fluidul de eliminare a reziduurilor si fluidul circulator (sanguin). Deteriorarea acestor filtre creeaza afectiuni renale, distrugerea lor provocând blocaje renale.Lipsa de continuitate a fluidului pe traseul rectului favorizeaza aparitia hemoroizilor.
     Energizarea slaba a fluidului provoaca în cele mai multe cazuri colite sau constipatii. Supraenergizarea fluidului provoaca diaree la digerarea unor alimente nebenefice.
     Slaba energizare a fluidului în vezica urinara duce la lipsa de control a mictiunilor, iar supraenergizarea fluidului pentru vindecarea unor raceli provoaca micturitie (nevoie frecventa de a urina).
     Energia binefacatoare a apei de baut are efect de stimulare a acestui fluid. La fel si energia vindecatoare a unor plante medicinale, recomandate în afectiunile aparatului digestiv si ale aparatului urinar.

Invocare catre planeta Pamânt (Geea)

Îti multumesc, Planeta Vie,
pentru ca preiei toate reziduurile
eliminate de corpul meu fizic
si de corpurile mele subtile,
purificandu-le în fiecare zi pe care o traiesc
în armonie cu tine si cu întreaga Creatie,
pentru Slava lui Dumnezeu si instaurarea
împaratiei Sale pe Pamânt.

  A.9 Fluidul respirator
     Fluidul respirator este alimentat prin doua chakre - Anahata si Vishudda, ce transforma particulele eterice ale aerului, aducându-le la nivelul vibrational propriu fiintei. Sursa de alimentare a acestui fluid este însasi elementul pur Aer din descompunerea substantei divine datatoare de viata în cele cinci elemente primordiale.
     Dupa trecerea prin cele doua chakre, urmeaza o conexiune a fluidului transformat cu fluidul ritmului în plexul solar. Legatura energetica directa a aparatului respirator cu plexul solar determina usurarea activitatii corpului eteric si cresterea capacitatilor de deconectare, concentrare si meditatie ca urmare a exercitiilor de respiratie, a reglarii sau încetinirii ritmului respirator.
     Ritmicitatea respiratiei este întretinuta de conectarea la fluidul ritmului. Mentinerea ritmului respirator propriu faciliteaza racordarea corpurilor inferioare la corpurile superioare ale fiintei.
     Lipsa conectarii celor doua fluide este cauza unor boli în plan fizic si a legaturii sporadice cu sinele Superior.
     În plexul solar, fluidul preluat din Aerul Universal este încarcat cu particule solare. Astfel, culoarea lui are diferite nuante, rezultate din combinarea culorilor verde, albastru si galben-auriu.
     Daca aceste nuante sunt neschimbate la iesirea fluidului din organism, ele pierzând doar din stralucire, înseamna ca aparatul respirator este sanatos. Daca fluidul capata nuante închise, plamânii sunt îmbâcsiti, poluati. Culorile pale, albicioase, denota îmbolnavirea plamânilor.
     Pe traseul fluidului respirator, în bronhiile eterice, exista filtre circulare ce mentin elasticitatea bronhiilor fizice. Distrugerea filtrelor duce la lipsa elasticitatii si provoaca la nivel fizic bronsite sau astm.
     Plamânii eterici sunt dotati cu canale eterice de preluare a reziduurilor. În medii foarte pure (la munte sau în atmosfera salina) aceste canale sunt curatate, purifîcându-se astfel plamânii.

Invocare pentru amplificarea alimentarii fluidului respirator

Doamne Atotputernic, îti multumesc
pentru aerul pe care îl respir
si pe care Tu l-ai creat ca sursa a vietii mele
închinata Slujirii Tale.

     A.10 Fluidul genital
     Fluidul genital este filtrat de chakra Swadhisthana, aflata în zona organelor genitale.
     Functionarea optima a acestei chakre contribuie la armonizarea energiei întregului organism. Eliminarea în exces a energiei sexuale creeaza dizarmonie, influentând functionarea chakrelor, în special a celor superioare.
     În timpul actului sexual, prin chakra Swadhisthana au loc schimburi de energie între parteneri, mai mult sau mai putin benefice. În absenta iubirii dintre parteneri, energia sexuala este distribuita haotic, risipita, consumata inutil. Risipa de energie sexuala are ca efect insatisfactia, insuficienta si dependenta de sex. Actul sexual practicat cu iubire este un schimb benefic de energii, generator de satisfactie si împlinire sexuala.
     Culoarea fluidului este portocaliu-aurie. La oamenii care folosesc benefic energia sexuala, fluidul îsi pastreaza culoarea si luminiscenta, întretinând un aparat genital sanatos. Lipsa de satisfactie, de împlinire, abstinenta fara un suport temeinic, izvorâta din teama, frigiditate, ignoranta sau întelegere eronata a vietii spirituale (nu se poate ajunge la abstinenta sexuala decât la un anumit nivel de evolutie spirituala ce permite folosirea în alt mod a acestor energii), precum si o viata sexuala dezorganizata, exagerata, duc la deteriorarea calitatilor fluidului genital, deci la îmbolnavire. Culoarea sa devine gri-albicioasa în caz de stagnare a energiilor sexuale, portocaliu-reflectorizant la cei care au o activitate sexuala excesiva si portocaliu-ocru, ruginiu sau maro la persoanele agresate, dezamagite sau frustrate sexual.
     Fluidul genital este o parte a fluidului sexual, fluid de tip astral, din care se desprinde la intrarea în corpul eteric.
     Sursa de încarcare este Zona Puritatii Divine, Sefira Puritatii, Iesod.
     Activitatea sexuala negativa perturba, prin transmitere fluidica, Sefira Puritatii. La iesirea din corpul eteric, fluidul genital patrunde din nou în fluidul sexual si se întoarce în Zona Puritatii Divine, încarcat cu ceea ce a preluat din organism. Fiind puri, plini de iubire neconditionata, mentinem, la rândul nostru, Puritatea Universala.

Mantra pentru mentinerea Puritatii Universale

Toate corpurile mele sunt pure,
Asa cum Tatal mi le-a creat
Prin tot ce gândesc, simt, spun si fac
Mentin Puritatea Universala.

     Fluidul genital care doua polaritati. Ele este masculin sau feminin, în functie de organismul la care este conectat.
     În chakra Swadhisthana, fluidul genital feminin se conecteaza la fluidul ritmului, transmitându-se astfel ritmurile ciclice ale Lunii, ale Sefirei Iesod.
     Slaba conectare a celor doua fluide este cauza perturbarilor ciclului menstrual.
     Desprins tot din fluidul sexual si combinat cu fluidul genital, la organismele feminine actioneaza fluidul maternitatii.
     Cele doua fluide eterice, genital si cel al maternitatii, sunt activate la maxim si primesc încarcare din Zona Creatiei Divine în momentul conceperii unui copil. (Este vorba despre fluidele genitale ale parintilor si fluidul maternitatii existent deja la viitoarea mama).

     A.11 Fluidul maternitatii
     Ca si fluidul genital, fluidul maternitatii este activat în perioada pubertatii, însa o activare partiala a sa înca din copilarie explica tendintele de comportament matern ale fetitelor fata de fratii mai mici sau în joaca cu papusile.
     Existenta acestui fluid este determinata karmic si conform planului vietii stabilit înainte de întrupare. Daca entitatea feminina nu va fi mama si nici nu va creste copii, în întruparea respectiva fluidul maternitatii nu se activeaza.
     Conectarea la Zona Maternitatii din Sfera Mamei Divine se face tot prin chakra Swadhisthana. Energiile primite prin acest fluid de culoare violet-auriu se amplifica si îsi schimba compozitia pe toata perioada maternitatii. în timpul sarcinii, punctul de conectare a fluidului strabate zona abdominala dintre chakra Swadhisthana si chakra Manipura. (Pe abdomenul gravidei apare o dunga maronie). Din luna a patra de sarcina, fluidul maternitatii este conectat la chakra Manipura.
     În momentul conceperii, fluidul maternitatii deja îmbraca uterul. Legatura cu corpul eteric al viitorului copil este facuta deja prin acest fluid.
     Energia trimisa din Sfera Mamei Divine creeaza placenta eterica, denumita fluid placentar, din care se va forma placenta fizica. Cu cât acest fluid este mai puternic, cu atât fatul va fi mai protejat, având un organism perfect sanatos.Consumul de oua, lactate vii, legume si fructe în perioada sarcinii contribuie la activarea fluidului maternitatii, respectiv a celui placentar.

Rugaciune pentru femeile care îsi doresc copii

Doamne Dumnezeule Atotputernic,
trimite rogu-Te o entitate de lumina
ca sa-mi fie copil în viata aceasta.
Fagaduiesc sa nu îi perturb misiunea
si sa respect întelegerea facuta între noi
înainte de nasterea mea.
Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

     Starea de sanatate a fatului se poate determina prin studiul acestui fluid placentar. Lipsa de stralucire, de consistenta si transformarea culorii violet în alb, gri sau bej sunt cauze ale dezenergizarii fatului. Aparitia altor culori suprapuse celei violet semnifica existenta unor afectiuni la nivelul eteric corespunzator culorii respective.
     Fluidul placentar este îmbracat de un fluid de tip astral protector, de culoare bleu pentru baieti si roz pentru fetite. În cazul gemenilor, tripletilor, etc, de sexe diferite, nuantele roz si bleu ale fluidului placentar protector se combina
     Vizualizând acest fluid, clarvazatorii stiu care este sexul viitorului copil.

     A.12 Fluidul sanguin 
     Fluidul sanguin sau circulator formeaza o retea ce dubleaza, la nivel eteric, sistemul circulator. Structura sa este variabila, dupa tipul de circulatie pe care îl strabate (arteriala sau venoasa).
     Culoarea sa este verde intens la patrunderea în chakra Anahata, care îl transforma conform vibratiei proprii fiintei. Tot aici se realizeaza si conectarea la fluidul ritmului, ce imprima pulsul fluidului circulator.
     Pe circulatia arteriala culoarea este stralucitoare si luminoasa, devenind opaca pe circulatia venoasa. Fluidul se coloreaza în albastru si iese prin chakra Vishuddha dupa ce preia si informatiile de la nivel pulmonar.
     Inima eterica este strabatuta de doua ori de fluidul sanguin si o data de fluidul ritmului.
     Daca traseul fluidului circulator este incomplet, organismul se îmbolnaveste de afectiuni specifice membrelor inferioare (varice, flebite, tromboze sau arterita în cazul în care fluidul nu parcurge membrele inferioare).
     Bolile cardiace sau circulatorii dau fluidului culoarea rosu-vânat la iesirea din corpul eteric.

Invocare pentru refacerea, purificarea si activarea fluidului sanguin

Doamne Dumnezeule Atotputernic,
asa cum fluidul vietii strabate întreaga Ta Creatie,
fie ca viata, sanatatea si puritatea sa strabata
întregul meu organism, ca Lumina Ta
sa circule prin arterele si venele mele
dupa cum inima mea este plina de
iubire pura si neconditionata.

     Daca inima ne este inundata de iubire, în ea nu mai au loc acnrimente negative (egoism, gelozie, invidie, etc), deci va fi o inma sanatoasa.
     Primind iubire divina pe masura puritatii inimii, fluidul sanguin ce strabate o inima pura va fi luminos si încarcat energetic, transmitând în tot corpul sanatate si puritate.

     A. 13 Fluidul ritmului
     Fluidul ritmului este conectat la Ritmul Universului. Prin acest Tiuid primim pasaportul de integrare în Creatie.
     Prin mentinerea ritmurilor, prin conectare la parametrii universali, suntem în armonie cu Universul. Conectându-ne la vibratii joase, ce perturba ritmurile fiintei, devenim o sursa de dizarmonie, afectând astfel întregul Univers.
     Fluidul ritmului are culoare alb-argintie, cu atât mai stralucitoare cu cât parametrii proprii sunt mai aproape de parametrii universali (vezi capitolul urmator - "Fluidele de tip astral").
     Patrunde în corpul eteric prin mai multe chakre: în Vishuddha se conecteaza la sistemul endocrin, în Anahata la aparatul circulator, în Manipura la organele digestive si în Swadhisthana la cele genitale. În plexul solar e conectat la fluidul respirator.
     Prin legatura cu sistemul endocrin, fluidul ritmului influenteaza cresterea organismului si încetarea cresterii, actionând asupra hipofizei si epifizei; favorizeaza mentinerea greutatii corporale prin glanda tiroida.
     Lipsa conectarii la glandele de crestere produce perturbari în dezvoltarea fizica a copiilor. Daca legatura la glanda tiroida nu este perfecta, apar îngrasarea exagerata, obezitatea.
     Tensiunea arteriala este reglata prin conectarea la inima a acestui fluid.
     Fiind în armonie cu ritmurile Lunii, fluidul determina perioada ciclului menstrual la femei, prin interferenta cu fluidul genital în chakra Swadhisthana.
     Exercitiile de respiratie pot produce o activare a fluidului ritmului, activând prin plexul solar acea parte a sa conectata la fluidul respirator.
     Fluidul Ritmului Universal din care provine fluidul ritmului fiecarei fiinte este conectat la fluidele emisive ale tuturor planetelor sistemului nostru solar, deci ale Zodiacului. Prin acest fluid suntem în concordanta cu ritmurile zodiacale din momentul nasterii ca fiinte întrupate.
     Putem a fi în armonie sau nu cu ritmurile planetelor, deci putem primi influenta lor benefica sau malefica. Alegerea apartine fiecaruia dintre noi.

Mantra pentru integrarea în Ritmul Universal

Ritmul fiintei mele
este integrat în Ritmul Universului.
Nici un gând,
nici o fapta,
nici un cuvânt
si nici un sentiment al meu
nu perturba Armonia Universala.

     A.14 Fluidul de termo-reglare
     Culoarea fluidului de termo-reglare este bleu-auriu, având diverse nuante imprimate de starea de frig, de caldura sau de febra a fiintei.
     Este conectat la Soarele Divin si da o particularitate proprie animalelor, pasarilor si omului: starea de caldura interioara.
     Dupa trecerea prin chakra Anahata, parcurge toata circulatia sanguina, reglând temperatura interna si asigurând adaptarea organismului la conditiile de mediu.
     Disfunctiile acestui fluid fac ca unele persoane sa nu poata suporta caldura excesiva sau frigul mai mult decât altele.
     Prin legatura sa cu fluidul imunitar, fluidul de termo-reglare da semnalul începerii luptei cu bolile infectioase, facând sa creasca temperatura corpului.

     A.15 Fluidul imunitar
     Este fluidul care ne protejeaza împotriva îmbolnavirilor. Culoarea sa galbena devine transparenta si foarte deschisa daca apar disfunctii în sistemul imunitar al corpului fizic.
     Este conectat la Zona Sanatatii Divine si filtrat prin chakra Manipura.
     Functionarea foarte slaba a acestui fluid se reflecta prin îmbolnaviri dese si repetate.
     Când fluidul este distrus în totalitate, este posibila infestarea cu virusul HIV si declansarea SIDA.
     Functionarea optima a fluidului imunitar mentine organismul sanatos, rezistent la îmbolnaviri contagioase.

Invocare pentru activarea fluidului imunitar

Doamne, îti multumesc ca sunt sanatos
în aceasta zi a vietii mele
 si în toate zilele ce vor urma.

     A. 16 Fluidul curativ
     Fluidul curativ însoteste fluidul imunitar ca si fluidul de termo-reglare de-a lungul circulatiei sanguine.
     Toate cele trei fluide au o zona de transfer a informatiilor la nivelul diafragmei. Aceasta zona este un cristal eteric vibratoriu, cristal curativ. Deteriorarea cristalului curativ provoaca aparitia febrei fara explicatii medicale, în absenta îmbolnavirii corpului fizic.
     Orice alarma din fluidul imunitar este transmisa prin cristal fluidului de termo-reglare care îsi intensifica vibratiile, provocând starea febrila. Ridicarea temperaturii corpului sau a unei zone ranite ori bolnave a organismului, alerteaza fluidul curativ care începe procesul de vindecare si refacere. Toate celulele afectate sunt conectate la acest fluid.
     Fluidul curativ functioneaza doar când este necesar, fiind inactiv când organismul este într-o stare de sanatate perfecta. Dar, dat fiind ca fluidul este activat si la o mica zgârietura sau la o întepatura de insecta, perioadele de pauza sunt destul de putine.
     Este conectat la doua chakre, întâi la Manipura, apoi la Anahata si la plexul solar, fiind alimentat din Zona Sanatatii Divine, ca si fluidul imunitar.
     Culoarea sa este verde intens, capatând nuante albastre sau galbene dupa trecerea prin cristalul curativ, în functie de informatiile primite de la celelalte doua fluide (imunitar- galben; de termo-reglare - bleu).
     De starea vibrationala a cristalului curativ depind toate procesele de vindecare (despre toate cristalele din corpurile subtile voi scrie în acea parte a cartii consacrata CORPULUI CHRISTIC, CORPULUI DE CRISTAL).
     În caz de îmbolnavire sau de ranire a corpului fizic, fluidul curativ emite semnale de vibratie joasa, corespunzatoare fiecarei disfunctii. Prin rezonanta, se actioneaza fluidul de termo-reglare, fluidul imunitar, fluidul sanguin sau fluidul metabolic.
      În chakra Manipura, fluidul curativ este conectat la fluidul metabolic si provoaca greturi sau varsaturi atunci când organismul a ingerat ceva nebenefic si diaree la digerarea alimentelor nesanatoase, prin conectarea la fluidul de eliminare a reziduurilor.
     Rolul fluidului curativ este de refacere a celulelor si tesuturilor organismului, de vindecare în caz de boala, de restabilire a functiilor glandelor si organelor afectate în orice fel. Este responsabil de secretarea calusului în cazul fracturilor si de refacere a oaselor.
     Fluidul curativ se activeaza în aer liber si la soare, actiunea razelor solare grabind procesele de refacere.

Mantra (catre Soare)

Caldura trupului meu
provine din caldura ta.
Viata trupului meu,
din viata ta.
Sanatatea trupului meu
din lumina razelor tale.
Caldura, viata si lumina ta
învaluie toate celulele
trupului meu.

     A.17 Fluidul neuronal
     Structura sa este cea mai complicata dintre toate structurile fluidelor eterice. Este conectat la sistemul nervos central si sistemul nervos periferic, activând fiecare neuron.
     Prin fluidul neuronal se face legatura între creierul eteric si creierul fizic.
     Culoarea fluidului este rosu-aurie. Ramura sa centrala porneste din chakra mentala, aflata în partea din spate a capului si, mergând pe învelisul canalului Sushumna, parcurge coloana vertebrala, intrând în toate chakrele, de unde se ramifica în plexuri, facând conectarea cu fluidul ganglionar. Ajunge apoi în chakra Muladhara, unde depoziteaza toate informatiile acumulate. Din ramura centrala pornesc trasee colorate diferit spre toate celulele neuronale.
     Ruperea legaturii superioare provoaca maladii psihice, scurtarea traseelor secundare duce la paralizii.
     Fluidul neuronal este alimentat din Mentalul Universal, prin corpul mental 

Mantra
Corpul meu mental are o sanatate perfecta.
Toate procesele psihice si reflectarea lor
în corpul fizic se desfasoara conform
Vointei Divine si a Sinelui meu Superior,
conectat la corpul meu mental.

     Sanatatea psihica si fizica este direct influentata de buna functionare a fluidului neuronal (prin legatura la creier, la aparatul locomotor si la organele de simt) si a fluidului ganglionar.

     A.18 Fluidul ganglionar
     Fluidul ganglionar conecteaza creierul eteric la sistemul simpatic, unind în traseul sau plexurile si cele 26 de perechi de ganglioni. Fiind legat si de sistemul arterial, transforma starile psihice în senzatii fizice prin conectarea vaselor sanguine.
     Fluidul are culoarea galbena si este filtrat tot la chakra mentala, mergând de-a lungul coloanei vertebrale de unde conecteaza plexurile ca si fluidul neuronal. Din plexuri se ramifica spre fiecare ganglion.
     Disfunctiile sale produc perturbari în plan psihic, inexplicabile medical. Fluidul capata o culoare galben-cenusie în cazul bolilor psihice.
     Pentru activarea acestui fluid este suficienta activarea plexului solar prin bai fierbinti la picioare sau prin alte metode.

     FLUIDELE SIMŢURILOR

     Aceste fluide corespund celor cinci simturi fizice: vaz, auz, miros, gust si pipait.
     A.19 Fluidul optic

     Se desprinde din cordonul eteric principal, pentru a fi adus la parametrii optimi fiintei, de catre chakra Ajna.
     Fluidul are culoare indigo-argintiu. Face legatura între ochii eterici si creierul eteric, energizând retina si cristalinul.
     Daca retina nu este energizata la parametrii optimi, ochii se îmbolnavesc de miopie, presbitism si hipermetropie. Daca retinele sunt energizate diferit pentru fiecare ochi apare astigmatismul (dioptrii diferite).
     Afectiunile dau fluidului culoare întunecata si opaca la iesirea din chakra Ajna.
     Cristalinul are rol de filtru eteric, fiind dublat de un cristal energetic. în cazul în care cristalinul eteric nu functioneaza, ochiul face cataracta.
     Discontinuitatea fluidului optic se manifesta prin dureri de cap.
     Lipsa fluidului înseamna lipsa vederii. Poate fi nativa sau posterioara nasterii.
     Fluidul optic este alimentat de Soarele Divin. 

Mantra (catre Soare)
Lumina sufletului meu provine
din Lumina Divina Solara.
Lumina ochilor mei este
reflectarea luminii sufletului meu.
Ochii mei primesc de la Soare lumina
Îmi hranesc cu ea toate corpurile.
Eu sunt Lumina.

     A.20 Fluidul auditiv
     Este alimentat de Eterul primordial prin care se transmit sunetele devenite cuvinte, vibratiile zgomotelor, vibratiile notelor muzicale devenite muzica.
     Fluidul conecteaza, la nivel eteric, urechea interna la creier. Culoarea sa este verde-albastru, fiind filtrat de chakra Vishudha si de chakra de vibratie aflata între Vishudha si Anahata.
     Afectiunile aparatului auditiv dau fluidului culoarea bleumarin.
     Lipsa de încarcare a fluidului creeaza hipoacuitate.
     Timpanele sunt dublate de filtre eterice. Aceste filtre energetice acustice protejeaza urechea interna fizica de vibratiile zgomotelor foarte înalte. Lipsa filtrelor afecteaza timpanul.
     Daca fluidul auditiv nu exista, fiinta nu aude. Surzenia poate fi nativa, daca fluidul nu exista în structura eterica a fatului, sau capatata ulterior, daca fluidul se dezactiveaza prin dezenergizari foarte dese (se întâmpla si la cei care lucreaza permanent în zgomot).
Invocare pentru activarea
fluidului auditiv si a clarauditiei

Îti multumesc, Doamne Dumnezeule,
ca pot auzi manifestarile lumii fizice înconjuratoare.
Fie ca si sufletul meu sa auda
vibratiile lumii în care traiesc,
dupa cum este Voia Ta.

     Refuzul de a percepe lumea înconjuratoare, închiderea în sine si neacceptarea comunicarii, duc la blocarea fluidului auditiv si a fluidului vorbirii, blocaj care se transmite karmic în viata urmatoare. Astfel, oamenii care refuza comunicarea într-o viata, pot fi surdo-muti în viata urmatoare pentru a întelege necesitatea dialogului si comunicarii între fiinte.
  
  A.21 Fluidul olfactiv
     Fluidul olfactiv este adus la parametrii proprii fiintei de catre chakra Vishudha. Culoarea lui este albastru-intens. În caz de dezenergizare, culoarea devine bleu-deschis, mergând pâna la alb.
     Sursa de alimentare este Zona Divina a parfumurilor.
     Mirosurile grele, fetide, insuportabile produc dezenergizarea brusca a fluidului. Persoanele care lucreaza cu substante chimice (în laboratoare, rafinarii, benzinarii, farmacii sau fabrici de medicamente, cosmetice, detergenti, morga) sau care se ocupa de salubritate, deparazitare, dezinsectie au fluidul olfactiv foarte slab energizat.
     În nasul eteric, la nivelul sinusurilor, este un filtru energetic. Acest filtru olfactiv protejeaza împotriva mirosurilor grele, în special copiii, acestia fiind puri în primii ani de viata întrupata.

Invocare pentru activarea fluidului olfactiv si a clar-mirosului

îti multumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
ca pot mirosiparfumurile vii
 cu care ai înzestrat entitatile de lumina
din regnul vegetal si ca ma protejezi
de toate mirosurile urâte emanate în lumea fizica.
Fie ca sufletul meu sa perceapa parfumurile
lumii subtile, dupa cum este Voia Ta.

     A.22 Fluidul gustativ
      Fiind activat în Zona Divina a Senzatiilor Fizice Materializate (ca si fluidul tactil), este filtrat de chakra Vishudha, iesind din corpul eteric prin chakra Manipura.
     Stimuleaza papilele gustative, fiind legatura acestora cu creierul, stomacul si glandele salivare. Orice senzatie de gust este asociata alimentului si aceasta asociere facuta la nivel cerebral activeaza stomacul. Acesta secreta sucul gastric odata cu secretarea salivei de catre glandele salivare.
     În papilele gustative eterice exista filtre energetice ce protejeaza împotriva gusturilor nefiresti sau de usturime, acreala, amareala, dulceata si altele exagerate.
     Persoanele care au distruse aceste filtre gustative pot mânca alimente neobisnuite (combinatii de gusturi) sau foarte iute, acru, sarat, amar, dulce.
     Culoarea fluidului este verde-galbui, rezultat din combinarea albastrului din chakra Vishudha cu galbenul din chakra Manipura.
     Alimentele dulci (nu mierea, ci numai zaharul) sau sarate dezenergizeaza fluidul. Condimentele (naturale) ca ceapa, usturoiul si ardeiul iute consumate în cantitati firesti energizeaza fluidul gustativ.

Invocare pentru activarea fluidului gustativ si a clargustului

Doamne Dumnezeule Atotputernic, îti multumesc ca ai
materializat în fiinta mea întrupata capacitatea de a simti
gustul hranei pe care o dai trupului meu. Fie ca aceasta
senzatie sa se extinda si la nivelul sufletului meu, în asa fel
încât sa pot simti gustul fara sa ingurgitez, în masura în
care acest lucru este în destinul meu, dupa Voia Ta si a
Sinelui meu Superior.

Atunci când cele cinci virtuti nu sunt la parametrii maximi, fluidul corespunzator se reduce, determinând reducerea pentagramei. Daca pentagrama nu este completa un timp mai îndelungat, apar disfunctii la nivel biologic în zona unde fluidul lipseste.
     Nici un alt fluid eteric de tip astral (de ex. crucea) nu poate exista în afara pentagramei. Miscarea pentagramei duce la miscarea altor curenti eterici corespunzatori zonei respective.
     Pentagrama este completa si luminoasa când toate cele cinci virtuti sunt manifestate pe deplin.

Invocare pentru activarea pentagramei


Îti multumesc,
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
 ca m-ai facut din iubire, bunatate,
adevar, dreptate si întelepciune.
Fie ca eu sa-mi manifest constient
aceste virtuti fata de întreaga Creatie,
facând numai Voia Ta,
pentru a contribui la instaurarea
Împaratiei Tale pe Pamânt
 A.23 Fluidul tactil
Fluidul tactil conectează palmele şi tălpile picioarelor la chakrele Anahata şi Vishudha care transformă
energia venită din Zona Divină a Senzaţiilor Fizice Materializate.
Senzaţiile preluate la nivel energetic ajung întâi la filtrele eterice din palme. De aici, sunt transmise
prin fluidul tactil la creierul eteric, ce le transformă în senzaţii fizice (cald, rece, fierbinte, îngheţat, umed,
uscat, aspru, moale, tare, neted, lipicios, înţepător, tăios, etc).
Palmele au filtre eterice pe toată suprafaţa pielii. Deteriorarea pielii duce la deteriorarea filtrelor.
Transmiterea de la filtrele tactile prin fluid are loc doar dacă filtrele sunt intacte.
Fluidul tactil are culoare turcoaz-auriu. îşi pierde strălucirea dacă nu este activat.

Invocare pentru activarea fluidului tactil şi a psihometriei


Îţi mulţumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
că ai materializat în fiinţa mea întrupată
capacitatea de a simţi cum este
tot ce ating cu palmele mele.
Dă-mi, rogu-Te, conştientizarea
a ceea ce percep palmele mele astrale
atât cât este in Voia Ta
şi a Sinelui meu Superior.

A.24 Fluidul de activare a extrasimţurilor
Cele cinci simţuri corespund celor cinci simţuri fizice: clarvedere, clar-gust, clar-auz, clar-miros şi
psihometrie. Ele sunt simţuri ale corpului astral. Fluidele de activare a extrasimţurilor au rol de
transmitere în conştient, prin corpul mental, a tot ceea ce se vede, aude, miroase, gustă şi simte corpul
astral.
Deşi iniţial toţi oamenii au avut acest fluid activat, el s-a dezactivat, nemaifîind folosit până ce a
dispărut din structura eterică umană timp de mai bine de 2000 de ani. Datorită energiilor care învăluie
acum planeta, contribuind la trezirea a tot mai multor oameni, acest fluid a fost din nou introdus în
structurile corpurilor eterice umane încă din stadiu embrionar.
Marea majoritate a celor care trăiesc în România, au în structura lor eterică fluidul de activare a
extrasimţurilor, însă foarte puţini le conştientizează datorită vibraţiilor joase în care se află şi a propriilor
vibraţii joase.
Acest fluid nu poate fi activat decât la fiinţe cu vibraţii înalte.
Din acest punct de vedere, majoritatea animalelor ne sunt superioare. Câinele şi pisica lângă care trăiţi
au clarvedere, clar-auzclar-miros şi chiar clar-gust, ele văzând şi auzind în subtil, percepând hrana
înainte de a se apropia de ea.
Ca să putem activa acest fluid cu care suntem dotaţi în structuri arebuie să avem puritate mentală şi
eterică precum şi alimentaţie vie.
Aşa cum Dumnezeu dă fiecăruia ceea ce atrage, o vibraţie înaltă ne va atrage deschiderea spre ceea ce
merităm fiecare.
Invocările de la fluidele auditiv, olfactiv, gustativ şi tactil au rol şi de activare a extrasimţurilor
corespunzătoare, atât cât este benefic pentru fiecare dintre noi.
Fluidul de activare a extrasimţurilor are culoarea aurie şi pătrunde în corp prin chakra Sahasrara,
activând cristalele energetice auditive din timpanele eterice, olfactive din sinusurile eterice, gustative din
papilele gustative şi tactile din palmele eterice, precum şi cristalul optic care este al treilea ochi din chakra
Ajna.
Deschiderea celui de-al treilea ochi pentru a avea clarvedere necesită operaţii făcute de entităţi de
lumină, dacă fiinţa a ajuns la parametrii corespunzători.

A.25 Fluidele de absorbţie energetică
Corpurile subtile şi corpul fizic se hrănesc absorbind prin aceste fluide energia din aer, apă, alimente,
lumină, sunete şi parfumuri.
Energia aerului este prana, singura formă de energie care hrăneşte toate corpurile, începând cu corpul
fizic.
Fluidul de absorbţie a energiei aerului este alimentat prin partea superioară a tubului pranic. Prana
pătrunde în cele două canale care pornesc din nări, Ida şi Pingala, hrănind corpul eteric şi corpul fizic.
Este filtrată de chakra Vishudda şi, prin Plexul Solar, hrăneşte corpul astral.
Apa are o energie cu totul specială, fiind înzestrată cu capacitatea de a purifica. Energia apei este
absorbită de fiecare celulă a corpului atunci când ne spălăm.
Fluidul de absorbţie a energiei apei este conectat la rinichii eterici. Dispariţia acestui fluid este un din
cauzele îmbolnăvirii aparatului urinar.
Energia hranei este absorbită în cea mai mare parte în timpul mestecării. Fluidul de absorbţie a energiei
hranei este activat de cristalele eterice din papilele gustative. Energie eterică au doar alimentele vii. Pentru
digerarea hranei prelucrate termic se consumă din energia organismului. Cu cât procesul de digerare este
mai lung, cu atât se consumă mai mult din energia furnizată de alimente.
Energia luminii este absorbită de pupilele eterice şi este transmisă, prin cristalele ce alcătuiesc ochiul
eteric, creierului eteric. Aici, fasciculele luminoase se descompun în unde cu intensităţi diferite, cu vibraţii
specifice, care alimentează chakreie corespunzătoare lor.
Energia sunetelor este transmisă prin cristalele din urechea eterică, creierului eteric. Acesta
direcţionează undele sonore după vibraţia specifică spre chakreie acordate pe acea vibraţie.
Lumina solară precum şi muzica de vibraţie înaltă încarcă, prin chakre, corpurile. Semiobscuritatea, ca
şi muzica de vibraţie joasă şi zgomotele puternice, descarcă energetic corpul eteric, creând disfuncţii
fluidelor de absorbţie specifice.
Energia parfumurilor acţionează direct asupra corpului astral prin legătura acestuia cu corpul eteric,
fiind filtrată de cristalul eteric de la baza sinusurilor. Fluidul de absorbţie a parfumurilor conectează acest
cristal la Plexul Solar.
Mirosurile grele, urâte, persistente pot distruge fluidul de absorbţie a energiei parfumurilor, creând în
timp o sensibilizare a simţului mirosului.

Invocare pentru buna funcţionare a fluidelor de absorbţie energetică


Toate corpurile mele absorb
în voia Tatălui Ceresc
energia aerului, a apei, a luminii,
a hranei, a muzici şi a parfumurilor,
în armonie cu alcătuirea divină
a sufletului meu nemuritor.


A.26 Fluidul emisferelor cerebrale
Fluidul pătrunde în structura eterică prin chakra Ajna, alimentând creierul eteric din zona Mentalului
Divin. Este parţial activat, ca urmare a folosirii unei mici zone a creierului pentru rrocesele mentale şi
psihice.
Traseul acestui fluid este spiralat. Parcurge în sensuri opuse rmisferele cerebrale, întâi pe cea dreaptă,
apoi pe cea stângă, de unde pleacă în hipotalamus şi creierul mic, trecând prin glanda pineală şi glanda
pituitară. Transmite şi preia informaţii prin chakra mentală şi se întoarce în chakra Ajna.
Culoarea sa este violet-auriu, cu atât mai strălucitoare cu cât omul este mai inteligent (îşi foloseşte mai
mult celulele creierului, deci fluidul este activat mai puternic). Culoarea fluidului emisferelor cerebrale
devine neagră în cazul emisiilor mentale negative şi maro dacă sunt afecţiuni ale creierului fizic.
Lipsa totală a fluidelor este cauza bolilor mentale congenitale. Dacă traseul este incomplet, se pot
produce congestii sau comoţii cerebrale, având ca efect paralizia unei părţi a corpului. Dacă fluidul este
incomplet pe emisfera stângă, pareza se va produce pe partea dreaptă a corpului. La fel, lipsa de energie a
emisferei drepte va afecta partea stângă a corpului.

Invocare pentru activareafluidului emisferelor cerebrale


Lumina divină purifică
toate celulele creierului meu eteric,
după voia Tatălui Ceresc.
Activitatea mea mentală este
din ce în ce mai intensă, pozitivă,
conectată la Mentalul Divin.
Prin tot ceea ce gândesc
împlinesc voia Sfintei Treimi.


A.27 Fluidul vorbirii
Fluidul vorbirii este alimentat de Logosul Divin, fiind specific omului, singura entitate din Sistemul
nostru Solar înzestrată cu darul vorbirii. Este filtrat de chakra Vishudda. Lipsa conectării pentru
alimentarea specifică acestui fluid este reflectată printr-o exprimare incoerentă, bâlbâită la adulţi, prin
întârzierea comunicării verbale la copii, precum şi prin logoree, discuţii fără sens şi goale de conţinut.
Fluidul vorbirii are un traseu spiralat ce leagă Plexul Solar cu chakra inimii, Anahata şi cu chakra
Ajna. Dacă traseul fluidului nu este prelungit în jos, din chakra Vishudda spre Plexul Solar, sufletul nu se
exprimă prin logos, iubirea nu este transmisă prin cuvinte. Sentimentele rămân în suflet, fara a le putea
comunica celor dragi.
Dacă fluidul nu urcă din chakra Vishudda spre chakra Ajna, aprimarea nu este inteligentă. Atunci când
vorbim nu ne găsim srvintele.
Culoarea fluidului este auriu-luminos la fiinţele care transmit abirea şi compasiunea prin cuvinte.
Devine galben-mat la persoanele ce nu comunică, sunt închise în ele însele. Dificultăţile în exprimare
sunt percepute din nuanţa alb-gri a fluidului sau după lipsa acestuia din structura eterică. La muţi, fluidul
lipseşte din structuri (din stadiul embrionar sau, ulterior, în urma unui şoc).

Mantră
Sufletul meu se exprimă
prin cuvinte
dăruite oamenilor de Logosul Divin.
Mintea mea desăvârşeşte
forma cuvintelor.
Spiritul meu dă sens şi claritate
exprimării.
Gura mea pronunţă corect şi cu blândeţe
cuvintele.
Inima mea este izvorul
iubirii şi compasiunii
pe care le transmit în tot ceea ce spun
prin cuvinte.


A.28 Fluidul exprimării corpului
Omul nu se exprimă numai prin cuvinte, ci şi prin fiecare nişcare a corpului său: prin mimică, prin
gestică, prin dans. Un corp rigid, care nu se poate exprima, este consecinţa firească a lipsei acestui fluid.
Fluidul exprimării corpului este alimentat din Ritmul Universal, fiind conectat la fluidul ritmului,
precum şi la fluidele osos, muscular şi articular. Schimbul de informaţii între aceste cinci fluide are loc
într-un filtru eteric aflat în urechea internă. Aici se întâlnesc şi cu fluidul echilibrului.
Deteriorarea acestui filtru (numit al echilibrului) provoacă rău de maşină, de tren, de avion sau rău de
mare.
Fluidul exprimării corpului este filtrat de chakra mentală.
Culoarea sa este verde şi devine neagră la persoanele care nu doresc să arate celor din jur ceea ce simt,
izolându-şi sufletul şi purtând măşti ce le creează înfăţişarea dorită. Fluidul este vernil, aproape alb, la cei
care nu iubesc dansul ca formă de exprimare.
Disfuncţiile acestui fluid afectează sufletul, nu corpul fizic.

Invocare pentru funcţionarea firească a fluidului exprimării corpului

Doamne Dumnezeule Atotputernic,
îţi mulţumesc că sufletul meu
se poate exprima prin fiecare mişcare firească,
pură şi liberă a corpului meu
în fiecare zi pe care mi-o dăruieşti
în această dimensiune fizică.


A.29 Fluidul osos
Fluidul osos susţine energetic scheletul corpului fizic. Fiecare celulă osoasă a trupului uman este
conectată la acest fluid alimentat din zona Formării. Culoarea sa este roşu intens, fiind transformat la
parametrii proprii fiinţei de către chakra Muladhara.
Orice afecţiune a sistemului osos este semnalată prin intensificarea culorii şi luminiscenţei acestui
fluid.
În cazul fracturilor, fluidul este întrerupt în zona respectivă. Odată cu începerea procesului de refacere
a calusului prin activarea fluidului curativ, fluidul osos îşi reface traseul, devenind contiuu.
Dacă în structura osoasă a organismului cantitatea de calciu existentă este mai mică decât ar fi normal,
fluidul osos capătă o nuanţă deschisă.

A.30 Fluidul muscular
Ca şi fluidul osos, fluidul muscular este transformat la parametrii proprii tot de către chakra
Muladhara, având culoare roşu-grena. Orice întindere musculară este semnalată la nivel eteric printr-o
luminiscenţă intensă în acea zonă. Rănile produc dezactivarea locală a fluidului.
Fluidul muscular este conectat la fluidul ritmului în Plexul Solar. Activarea maximă a acestui fluid
facilitează atingerea jerformanţelor sportive, ridicarea greutăţilor foarte mari, rezistenţa la eforturi
îndelungate.
Activarea bruscă a fluidului muscular, urmată de o pauză produce dureţi fizice (febră musculară).
Slaba activare permanentă este cauza unei constituţii fragile, puţin rezistentă la eforturi fizice.

A.31 Fluidul articular
Traseul acestui fluid este asemănător celui al fluidului osos, având în plus conectări prin capsule
eterice în fiecare articulaţie. Capsulele eterice sunt ca nişte tampoane armonice între terminaţiile
cartilaginoase ale oaselor. Aceste capsule se comprimă şi se dilată la fiecare mişcare a articulaţiei.
Dezenergizarea le face rigide şi provoacă înţepenirea încheieturii. Cel mai frecvent sunt dezenergizate
capsulele dintre vertebrele coloanei, în special cele dintre vertebrele lombare.
Fluidul articular conectează toate capsulele eterice între ele. Culoarea sa este roşu-deschis, fiind filtrat
tot de chakra Muladhara.

Invocare pentru activarea fluidelor osos, muscular si articular


Fiinţa mea întrupată te slăveşte
pe Tine, Doamne,
prin fiecare mişcare a trupului meu.
Numai datorită Ţie,
trupul meu se poate mişca,
deplasa şi manifesta în această dimensiune.
îţi mulţumesc,
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
pentru desăvârşita alcătuire a trupului meu.


A.32 Fluidul limfatic
Fluidul este alimentat cu energia divină a vieţii. Fiecare celulă a serului limfatic este o infimă părticică
din elementul apă ce alcătuieşte, împreună cu celelalte trei elemente - aerul, focul şi pământul (la care se
adaugă şi al patrulea element - eterul) - lumea materială.
Fluidul limfatic este adus la parametrii specifici fiinţei de către chakra Anahata. Culoarea sa este verde
deschis la intrarea în chakră şi devine bleu-auriu după ce se conectează la Plexul Solar şi chakrele
Vishudda şi Manipura. Fiecare celulă a corpului este alimentată de acest fluid. Retenţia de apă în ţesuturi
dă fluidului culoarea albastru închis.

Invocare pentru activarea fluidului limfatic


Lumina divină purifică apa
din toate ţesuturile trupului meu,
regenerându-mi şi revitalizându-mi toate celulele,
după cum este voia Sfintei Treimi.


A33 Fluidul elasticităţii
Nivelul de activare al acestui fluid se reflectă în elasticitatea corpului fizic. Dacă structura eterică nu
este elastică, rigiditatea a se va amprenta asupra corpului, acesta devenind rigid. Elasticitatea are mai
multe aspecte: elasticitatea fiecărui fluid, a întregii structuri eterice şi reflectarea elasticităţii structurii
eterice m structura fizică (elasticitatea corpului fizic).
Fiecare fluid este elastic datorită proprietăţilor învelişului format de fluidul de protecţie.
Elasticitatea structurii eterice în ansamblu este dată de un fluid special al elasticităţii, despre care voi
vorbi în capitolul despre fluide de tip astral.
Elasticitatea corpului fizic este conferită de acest fluid al elasticităţii, care este conectat la toate
tendoanele organismului uman.
Fluidul elasticităţii intră în structura eterică prin doză şi apoi este filtrat de chakra Muladhara. Are o
luminiscenţa cristalină. Devine gri-opac dacă este slab activat sau în cazul afecţiunilor tendoanelor
corpului fizic.

Invocare pentru activarea fluidului elasticităţii


Toate mişcările corpului meu fizic sunt elastice.
Îţi mulţumesc,
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
pentru desăvârşita alcătuire a fiinţei mele.

A.34 Fluidul pielii
Fiecare celulă a pielii este energizată de acest fluid. Culoarea sa este specifică fluidelor filtrate de
chakra Sahasrara - alb-argintiu. Zonele în care fluidul nu este conectat la toate celulele pielii pot fi afectate
la nivel fizic de eczeme sau erupţii. Celulele bolnave se refac, fiind conectate la fluidul curativ. Orice
disfuncţie a fluidului pielii (slaba energizare sau întreruperea traseului) afectează regenerarea celulelor,
deci provoacă îmbătrânirea (ridarea sau cutarea) zonei respective.
Odată cu refacerea traseului fluidului şi activarea sa, celulele se regenerează conform informaţiilor
preluate de fluid din matricea energetică-informaţională aflată în chakra Muladhara, la baza osului sacru.
Prin pori au loc schimburi energetice între piele şi mediul înconjurător. Spaţiul dintre celulele pielii are
o structură de fagure. Se contractă şi se dilată, respirând. Ritmul respiraţiei pielii este acelaşi cu ritmul
fiinţei.
Dacă pielea este murdară, transpirată, porii sunt închişi, suprafaţa exterioară a structurii tip fagure este
astupată şi pielea nu respiră.
Pielea este oglinda organismului. Bolile schimbă culoarea pielii (se înroşeşte, se îngălbeneşte, se
închide la culoare sau devine palidă), determină apariţia petelor în anumite zone şi modifică aspectul
pielii. Sunt frecvente pungile sub ochi sau cearcănele, la fel şi petele de pe dosul palmelor. În toate aceste
cazuri, fluidul pielii preia informaţiile de la organele bolnave şi transmite semnale vizibile în exterior.

Invocare pentru activarea fluidului pielii


Mulţumesc Tatălui Ceresc
pentru pielea mea sănătoasă
şi pentru puritatea spaţiilor
dintre celulele ei.
Respiraţia pielii este conectată
la ritmul fiinţei mele
şi conform Voinţei Divine
toate celulele au capacitatea continuă
de a se reface şi regenera.


A.35 Fluidul părului
Fluidul părului este filtrat tot de către chakra Sahasrara şi are culoarea argintie. Acest fluid este
polarizat diferit, ca şi fluidul genital, fiind pozitiv (masculin) pentru bărbaţi şi negativ (feminin) pentru
femei.
Polarizarea creează o structură diferită a părului femeilor, care este cu atât mai rezistent cu cât
încărcarea cu energie feminină este mai mare. La bărbaţi, cu cât încărcarea părului cu energie masculină
este mai mare, cu atât părul este mai puţin rezistent. Astfel, fluidul părului trebuie să fie alimentat cu
energie optimă pentru fiecare individ.
Slaba activare a fluidului este cauza căderii părului, iar datorită lipsei conectării pe anumite porţiuni
apare calviţia.
Tratamentele chimice sau termice la care este supus părul dezenergizează fluidul. Prin uscarea părului
la Soare, natural, fluidul se activează.
Culoarea fluidului devine opacă şi cu diverse nuanţe închise dacă părul este vopsit. Structura lui eterică
este afectată şi vibraţia originară i se schimbă, nemaifiind în armonie cu vibraţia proprie.
Schimbarea vibraţiei poate fi cauzată şi de o tunsoare sau de o coafură ce nu este pe placul sufletului.
Ascultaţi-vă, deci, întâi sufletul şi apoi ţineţi cont de cerinţele modei!
Fluidul părului încarcă energetic nu numai părul de pe cap, ci şi barba, precum şi părul de pe corp.
Acesta are rolul de a proteja celulele pielii.
Datorită polarizării diferite a fluidului numai bărbaţii au păr pe anumite zone ale feţei şi corpului.
Atunci când părul de pe corp este epilat, vibraţia fluidului se schimbă pentru o perioadă scurtă de timp.
Scade, apoi revine la normal. 
Dacă în arhetipul propriu imaginea bărbatului este cu barbă sau mustaţă, vibraţia fluidului scade în
toată perioada adultă în care el se rade, ieşind din arhetip. Dacă el trebuie să fie ras, conform arhetipului,
orice ieşire din arhetip (chiar şi pentru câteva zile) modifică vibraţia fluidului părului.
Această scădere de vibraţie va afecta şi părul de pe cap, chiar dacă este determinată de o altă zonă
alimentată de fluid.
Energia alimentelor influenţează fluidul părului, al pielii şi al unghiilor. Starea de sănătate a părului
este afectată de consumul de carne, în special al cărnii de porc. Bolile specifice animalelor (de ex.
rapănul) se transmit în structura energetică umană fiind cauza unor boli de piele sau a căderii părului.

Invocare pentru activarea fluidului părului


Îţi mulţumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
pentru sănătatea, vitalitatea, elasticitatea,
supleţea şi frumuseţea părului meu.
Estetica trupului meu va corespunde perfect
arhetipului momentan al fiinţei mele
şi dorinţei sufletului meu nemuritor.


A36 Fluidul unghiilor
Fluidul unghiilor are diverse nuanţe de auriu sau argintiu, în funcţie de starea de sănătate a unghiilor şi
de vibraţia lor. Este filtrat, fiind adus la parametrii proprii fiinţei de către chakra Sahasrara.
Fluidul este activat de energia alimentelor vii, neprelucrate. Consumul exagerat de sare dezactivează
fluidul, făcând unghiile să devină casante sau moi. Bolile aparatului digestiv influenţează culoarea
unghiilor, lipsa unor minerale din organism se reflectă în puncte albe şi striuri ale unghiilor.
Unghiile foarte tari la degetele mâinilor sau picioarelor denotă asimilarea neuniformă a calciului şi o
lipsă de calciu în structura dinţilor şi a oaselor.
Fluidul unghiilor are două trasee distincte, alimentarea unghiilor degetelor de la mâini nu interferează
cu alimentarea unghiilor degetelor de la picioare. Afecţiunile nu se transmit.
Dacă unghiile degetelor de la mâini sunt o reflectare a activităţii organelor digestive, unghiile degetelor
de la picioare sunt reflectarea activităţii sistemului osos şi muscular.
Vibraţia fluidului unghiilor este joasă dacă acestea sunt neîngrijite, murdare sau tratate cu produse
cosmetice nocive, de proastă calitate. Culoarea lacului pentru unghii poate schimba, datorită vibraţiei sale
(fiecare culoare are o anumită vibraţie), vibraţia fluidului şi culoarea fluidului unghiilor în cea opusă ca
frecvenţă vibraţională.
Alimentaţia bazată pe carne influenţează felul în care cresc unghiile (apar unghii încarnate, încovoiate
sau cu mai multe straturi, mai groase decât este normal). Unghiile sunt mate, lipsite de strălucire.
Fluidul unghiilor, ca şi fluidul părului, comunică cu fluidul ritmului care le imprimă un anumit ritm de
creştere şi regenerare, specific fiecărei fiinţe. Acest ritm este transmis fiecărei celule a unghiilor, respectiv
a părului, prin conectarea fluidelor specifice la nivel celular.
Ritmul de creştere al unghiilor şi al părului este influenţat de frecvenţa tăierii (scurtării) lor. Cu cât se
taie unghiile şi se tunde părul mai des, cu atât ritmul de creştere este mai rapid, fiind totuşi diferit la
fiecare individ.
Dimensiunea unghiilor, ca şi a părului, este stabilită conform arhetipului. Orice ieşire din arhetip va
schimba vibraţia unghiilor şi a fluidului specific. Ca urmare, unghiile se vor îmbolnăvi.

Invocare pentru activarea fluidului unghiilor


Îţi mulţumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
pentru sănătatea, frumuseţea
şi rezistenţa unghiilor mele.


A.37 Fluidul danturii
Fluidul danturii activează maxilarele şi osul parietal. Nu este conectat la dantură decât în perioada de
creştere şi de schimbare a dinţilor (din primele luni de viaţă până în jurul vârstei de opt aniÎn rest,
conectarea se rezumă la alimentarea gingiilor cu aiergie specifică.
Dacă în perioada de creştere a dinţilor fluidul este slab energizat şi nu este conectat perfect la fluidul
ritmului, dinţii apar târziu sau se schimbă târziu, la intervale neregulate.
Fluidul danturii este adus la parametrii proprii fiinţei de către chakra Sahasrara. Culoarea sa este
argintie.
Felul în care mestecăm influenţează vibraţia fluidului. Alimentele mestecate energizează sau
dezenergizează fluidul, în funcţie de tipul lor (vii sau nevii). Gingiile sunt sănătoase dacă fluidul este
permanent activat. Starea de sănătate a dinţilor nu este influenţată de acest fluid, depinzând de încărcarea
energetică a altor corpuri subtile, superioare corpului eteric.
Afecţiunile maxilarelor şi ale gingiilor dau fluidului culoarea gri metalic.

Invocare pentru activarea fluidului danturii


Doamne Dumnezeule Atotputernic,
îţi mulţumesc pentru sănătatea
maxilarelor şi gingiilor mele.
Mamele care au copii sub şapte ani pot mulţumi Bunului Dumnezeu pentru dantura sănătoasă, perfectă
şi rezistentă a copiilor lor.

A.38 Fluidul adaptării
Fiind legat la Sinele Sacru, la fel ca toate celelalte fluide care vor urma, fluidul adaptării pătrunde în
structura eterică prin chakrele superioare exterioare (Chakra Divină şi Chakra Christică) şi apoi trece prin
chakra Sahasrara, parcurge toate chakrele interioare corpului fizic, mergând până la chakra telurică şi se
întoarce, ieşind, prin chakra Vishudda.
Acest fluid dă fiinţei umane capacitatea de a se adapta. Astfel, prin conectarea fluidului la chakra Ajna,
raţiunea devine flexibilă, gândirea spontană, făcând faţă în orice situaţie.
În chakra Vishudda, fluidul adaptării dă calm interior şi stăpânire de sine în situaţii critice.
Prin legarea la chakra Anahata, sentimentele devin stabile şi creşte posibilitatea de a ne adapta în
condiţii noi, la orice loc de muncă, în orice zonă sau locuinţă.
Prin chakra Manipura, corpul fizic se adaptează la alimentaţia specifică locului în care s-a născut sau în
care trăieşte (la fructe, legume sau mâncăruri specifice).
Dacă fluidul adaptării nu este conectat la chakra Swadisthana, survine frigiditatea, lipsa de implicare în
viaţa erotică.
Conectarea fluidului în chakra Muladhara creşte posibilitatea corpului fizic de a se adapta la alte
condiţii decât cele în care este obişnuit: la altă temperatură sau umiditate, la alt fus orar, la linişte dacă a
fost obişnuit în zgomot sau invers, etc.
Prin chakra telurică, fluidul adaptării integrează fiinţa întrupată în condiţiile de viaţă ale Terrei. Dacă
traseul fluidului nu ajunge până în chakra telurică, de regulă, bebeluşii mor fizic, sufletul lor nu se poate
adapta la viaţa pe Terra şi se întoarce în alte dimensiuni.
Toate informaţiile specifice pe care fluidul le preia din chakrele prin care trece, le depozitează la nivel
emoţional în chakra Vishudda. Aici este înscris energetic răspunsul la întrebarea: suntem sau nu
adaptabili? În funcţie de conectarea la Eu-l Superior şi la chakre, de continuitatea traseului şi de activarea
fluidului adaptării, răspunsul este afirmativ sau negativ.

Mantră

Trupul meu fizic este
perfect integrat în condiţiile planetei
pe care sunt întrupa.
Toate structurile şi corpurile mele subtile
sunt perfect adaptate la condiţiile vieţii
pe care o trăiesc acum
din Voinţa Divină şi după planul
Sinelui meu Superior.


A.39 Fluidul de comunicare
Fiecare chakra are funcţiile ei specifice. Fluidele eterice legate la Eu-l Superior activează, conform
energiilor informaţionale cu care sunt alimentate, funcţiile chakrelor la care sunt conectate. Astfel, fluidul
de adaptare activează funcţia de adaptare a tuturor chakrelor. Fluidul de comunicare activează funcţia de
comunicare a chakrelor superioare. La fel, fluidul realităţii activează funcţia de conectare la realitate şi
fluidul libertăţii, funcţia de manifestare a libertăţii pe fiecare structură corespunzătoare chakrelor.
Fluidul de comunicare leagă Eu-l superior de Eu-1 inferior, activând chakrele superioare exterioare
(Chakra Divină şi Chakra Christică) şi chakrele superioare interioare structurii fizice (Sahasrara, Ajna,
Vishudda şi Anahata).
Prin chakra Sahasrara omul comunică cu Divinitatea. Fluidul activează funcţia chakrei de a mări
puterea rugăciunii. Cu cât fluidul comunicării este mai mult activat, cu atât gândurile adresate Divinităţii
sunt mai clare.
În chakra Ajna, fluidul activează funcţia chakrei de a comunica (verbal, prin scris sau prin imagine)
raţionamentele, de a se exprima gândurile. Capacitatea de comunicare cu semenii este cu atât mai
dezvoltată, cu cât fluidul este mai mult activat.
Folosind chakra Vishudda comunicăm emoţional, ne manifestam sentimentele. De activarea optimă a
fluidului depinde comunicarea firească a sentimentelor, manifestarea fără inhibiţii a emoţiilor.
În Anahata, fluidul activează funcţia chakrei de a transmite iubirea către întreaga creaţie. Dacă fluidul
este optim activat şi traseul său este complet, ajungând în chakra Anahata, ne putem manifesta iubirea,
putem comunica afectiv cu oamenii, animalele şi plantele.
Orice disfuncţionalitate a fluidului se reflectă prin dificultăţi de comunicare, închidere în sine,
neexprimare a sentimentelor, răceală în relaţiile cu semenii, indiferenţă faţă de creaţie.
Culoarea fluidului, ca şi a celui de adaptare, este alb-argintie. Cu cât fluidul este mai strălucitor, cu atât
capacitatea specifică lui este mai mare.

Mantră

Eu-l meu Superior
se manifestă în fiinţa mea
prin capacitatea de a comunica
cu Dumnezeu, cu entităţile superioare,
cu oamenii
şi cu întreaga creaţie
exprimându-mi sufletul nemuritor.

A.40 Fluidul realităţii
În funcţie de gradul de activare al acestui fluid, fiinţa este ancorată sau nu în realitate, este sau nu „cu
picioarele pe pământ „cu capul în nori". Fiind conectat tot la Sinele Sacru, fluidul pătrunde în structuri
prin chakrele superioare exterioare şi prin chakra Sahasrara, apoi parcurge toate chakrele interioare, până
la Muladhara şi se întoarce în chakra mentală, pe unde iese din structuri, întorcându-se la Sinele Sacru cu
informaţii despre perceperea realităţii preluate din fiecare chakra.
Legătura fluidului la chakra Sahasrara dă fiinţei conştienta Divinului. Datorită legăturii în chakra Ajna
a fluidului realităţii, toate raţionamentele au logică.
În Vishudda, fluidul activează funcţia chakrei de a exprima real (nu fals şi nu exagerat) sentimentele,
de a conştientiza emoţii sncere.
Prin conectarea fluidului în chakra Anahata iubirea primeşte adevărata măsură. Nu este nici
imaginativă, nici iluzorie.
În Manipura, fluidul activează funcţia chakrei de a da măsura a ceea ce mâncăm conform parametrilor
proprii, capacitatea de a mânca pentru a trăi (şi nu invers), înţelegând aspectul real şi abonai al hranei.
Prin conectarea fluidului la chakra Swadisthana, vieţii sexuale i se imprimă un ritm firesc, normal.
În chakra Muladhara, fluidul realităţii activează acea stare de a fi conştienţi de felul cum arătăm, de
cum suntem în realitate.
Prin legătura fluidului la chakra mentală devenim conştienţi de noi înşine ca entitate întrupată.

Mantră

Prin conectarea permanentă
la Sinele meu Sacru
percep corect realitatea
sub toate aspectele ei.


A.41 Fluidul echilibrului
Culoarea fluidului este alb-argintiu strălucitor. Dacă apar disfuncţii, culoarea devine gri-cenuşiu sau
neagră în cazul dezechilibrelor psihice.
Prin acest fluid, Sinele Superior transmite corpurilor fizice şi corpurilor subtile inferioare echilibrul
specific fiecăruia.
În chakra Sahasrara, fluidul activează funcţia specifică de conectare permanentă la Divinitate.
Prin legătura fluidului în chakra Ajna, gândirea devine echilibrată.
În Vishudda, activează funcţia chakrei de echilibrare a emoţiilor, creează stabilitate emoţională.
În chakra Anahata, fluidul dă sentimentelor echilibru şi adevărata lor valoare.
Prin conectarea în Manipura, alimentaţia devine echilibrată.
Funcţia de echilibru a chakrei Swadisthana se manifestă în echilibrul vieţii sexuale, fiind activată de
fluidul specific.
Menţinerea echilibrului corpului fizic este o funcţie a chakrei Muladhara, alimentată de acest fluid.
După trecerea prin chakrele interioare, fluidul se întoarce în chakra mentală, activând funcţia ei de
menţinere a echilibrului psihic.

Mantră
Toate structurile şi corpurile mele
sunt permanent echilibrate
din Voinţa Divină
a Sfintei Treimi.


A.42 Fluidul de transmitere a iubirii
Fiind alimentat cu energie christică, energia Iubirii Divine, fluidul are culoarea argintie strălucitoare.
Pătrunde prin Chakra Christică, apoi în Anahata, chakra iubirii, care îl filtrează, aducându-1 la parametrii
specifici fiinţei, corespunzător capacităţii fiecăruia de a iubi.
Fluidul parcurge apoi în sens descendent chakrele inferioare ajungând până în chakra telurică şi se
întoarce în chakrele superioare ieşind spre Sinele Sacru prin chakra Sahasrara.
Fiind conectat la Manipura, fluidul activează funcţia chakrei de a mânca cu iubire, conştienţi de faptul
că fructele şi legumele ni se dăruie nouă, oamenilor.
În chakra Swadisthana, fluidul imprimă manifestarea iubirii în viaţa sexuală.
Prin chakra Muladhara, toate gesturile corpului fizic capătă blândeţe şi gingăşie.
În chakra telurică fluidul activează transmiterea iubirii pentru planeta pe care locuim.
Întorcându-se în chakra Anahata, fluidul activează funcţia chakrei de a transmite iubire către întreaga
creaţie.
Prin legarea în chakra Vishudda, emoţiile devin pozitive, iubirea se manifestă la nivel emoţional.
Funcţia Ajnei de a transmite iubirea prin gânduri este activată la nivel mental de fluidul de transmitere
a iubirii.
Prin chakra Sahasrara, entitatea întrupată transmite iubirea către Divinitate.

Mantră

Sufletul meu este iubire.
Toate structurile mele transmit iubire
întregii creaţii.
Toate gândurile, sentimentele,
acţiunile şi cuvintele mele
sunt pline de iubirea
din sufletul meu.


A.43 Fluidul libertăţii
Fiind legat la Sinele Superior, fluidul dă fiinţei libertatea de a-şi exprima voinţa pe toată durata
existenţei întrupate. Omul alege liber experienţele pe care le trăieşte în planul fizic.
Prin acest fluid circulă de la Eu-1 superior la Eu-1 inferior energiile şi informaţiile specifice libertăţii.
Capacitatea de a ne manifesta ca fiinţe libere depinde de gradul de activare a fluidului şi de conectările
sale în chakre.
Fluidul libertăţii pătrunde în structura eterică prin chakra Sahasrara. Are culoarea alb-albăstrui
strălucitoare.
La intrarea în structura eterică se ramifică spre toate chakrele interioare şi spre chakra mentală,
activând funcţia libertăţii în fiecare chakra. Fiecare dintre aceste fluide în care fluidul libertăţii se
descompune capătă altă nuanţă, pastelată, specifică chakrelor în care ajung.
În chakra Sahasrara, fluidul activează funcţia chakrei de a da libertatea de alegere în relaţia cu
Divinitatea. Omul are liber arbitru. îşi alege modul în care comunică cu Dumnezeu şi calea pe care merge
spre (sau se îndepărtează de) Dumnezeu.
În chakra Ajna, fluidul activează libertatea raţională, gândirea Liberă, fără constrângeri. Dogmele,
prejudecăţile, modelele educaţionale îngrădesc această libertate.
Prin chakra mentală alegem să nu fim folosiţi de ceilalţi, să fim noi înşine. Dacă fluidul libertăţii este
conectat în această chakra, ne vom conduce singuri, având libertatea psihică.
Chakra Vishudda are funcţia de a exprima liber emoţiile. Prin Ajna, sufletul îşi exprimă liber
sentimentele. Fluidul alimentează energetic aceste funcţii.
În chakra Manipura, fluidul activează libertatea de a alege ceea ce mâncăm.
Libertatea vieţii sexuale este o funcţie a chakrei Swadisthana, alimentată energetic de fluidul specific.
Libertatea de mişcare a corpului fizic este activată în chakra Muladhara.
Fluidul părăseşte corpul eteric prin chakra telurică, transmiţând pământului informaţiile despre fiinţa
noastră. Pământul ne va simţi grei sau uşori, în funcţie de cât de înlănţuiţi sau cât de liberi suntem. Ne va
da „replica" la toate informaţiile pe care i le trimitem prin fluidul de circulaţie a energiei telurice. Vom
primi astfel energie telurică ce va corespunde parametrilor evolutivi ai fiinţei noastre.

Mantră

Ca fiinţă întrupată din Voinţa Divină
îmi manifest libertatea
sub toate formele ei,
în toate alegerile pe care le fac
călăuzit de Eu-l Superior.


A.44 Fluidul de manifestare a Sinelui
Gradul de activare a fluidului depinde de nivelul de conştientă al entităţii întrupate. Fluidul de
manifestare a Sinelui Superior este conectat la chakra exterioară, Chakra Divină. Dacă chakra este
activată (activarea ei depinde de evoluţia fiecăruia) şi fluidul este alimentat de către Sinele Superior cu
energia necesară desfăşurării planului vieţii, se spune că Sinele Sacru coboară în fiinţa întrupată, devenind
una cu Sufletul.
În Chakra Divină există un cristal eteric prin care fluidul de manifestare a Sinelui transmite energiile
specifice manifestării în trup fluidelor de adaptare, de comunicare, al realităţii, al echilibrului, cât şi
fluidului de transmitere a iubirii şi celui al libertăţii. Prin acest cristal, toate fluidele care intră în structuri
prin Chakra Divină sunt acordate conform nivelului evoluţiei entităţii întrupate.

Mantră

Sinele meu Sacru
se manifestă permanent
prin toate gândurile,
cuvintele,
sentimentele
şi acţiunile mele,
fiind una cu Sufletul meu nemuritor.
 B. FLUIDELE SPECIALE (DE TIP ASTRAL)

Fluidele speciale fac legătura între corpul eteric şi corpul astral prin Plexul Solar, chakrele exterioare şi
chakra Anahata. Energia eterică cu care sunt încărcate este mai subtilă decât cea a fluidelor eterice de
gradul I ce alimentează corpul fizic.
Toate fluidele speciale au culoare aurie, de intensitate diferită şi pot depăşi structura corpului eteric.
Unele dintre ele au forme geometrice, altele alimentează punctiform corpul astral.
Fluidele de tip astral sunt specifice sufletului coborât la întrupare, fiind o reflectare energetică a
virtuţilor sau a legilor universale raportate la entitatea întrupată.
Fiecare virtute are propria ei codificare energetică şi informaţională şi pentru fiecare fiinţă are o
anumită valoare, raportată la valoarea originară cu care ne-a înzestrat Tatăl Creator.
Din momentul desprinderii noastre ca entităţi separate, individuale, am intrat sub acţiunea legilor
universale. Fluidele speciale sunt măsura şi oglinda evoluţiei noastre ca entităţi întrupate în legea karmei,
a liberului arbitru şi a iubirii necondiţionate. Cu cât ne aflăm într-un stadiu de evoluţie mai avansat, cu
atât fluidele de tip astral sunt mai eterate, mai strălucitoare.

B.l Crucea
Toţi purtăm permanent propria noastră cruce. Este crucea de lumină eterică ce canalizează curenţii
eterici reprezentând virtuţile din care Dumnezeu a creat omul.
Luminiscenţa acestui fluid este determinată de credinţa omului în Divinitate, fiind cu atât mai luminos
cu cât fiinţa este mai aproape de Dumnezeu şi virtuţile sale sunt mai pure. Lipsa de credinţă produce
întunecarea crucii, ea nemaifiind vizibilă prin clarvedere.
Braţul vertical al crucii urmează linia coloanei vertebrale, începând din creştetul capului până la tălpile
picioarelor. Braţul orizontal urmează linia braţelor având terminaţiile în podul palmelor. Intersecţia celor
două braţe este în chakra de vibraţie a Sfântului Duh.
Grosimea braţelor crucii este determinată de calitatea fiinţei umane. Cu cât omul are virtuţile mai
dezvoltate, cu atât braţele crucii sunt mai groase (n.ed. - este vorba de braţele eterice).
Dacă omul nu obişnuieşte să se roage, braţul vertical al crucii se scurtează în partea superioară.
Coborârea în material conduce la scurtarea braţului vertical în partea inferioară. Nesupunerea la Voinţa
Divină micşorează braţul orizontal al crucii.
Crucea eterică este formată din mai multe fluide (câte douăzeci şi şapte pe fiecare braţ) ce corespund
virtuţilor umane.
Virtuţile ce alcătuiesc braţul vertical sunt cele dăruite de Tatăl Creator, de care suntem sau nu
conştienţi că le avem, deşi există în fiecare dintre noi: iubire, bunătate, sfinţenie, puritate, devotament,
optimism, speranţă, altruism, supunere la Voinţa Divină, compasiune, capacitatea de a face bine,
încredere, curaj, fraternitate, statornicie, demnitate, fermitate, integritate, capacitatea de a percepe
frumosul, credinţă, imaginaţie, spirit critic, blândeţe, memorie, inteligenţă, pace interioară şi capacitatea
de a ierta.
Virtuţile ce definesc braţul orizontal sunt dezvoltate de-a lungul întrupărilor: dreptate, adevăr,
înţelepciune, echilibru, ordine şi armonie interioară, toleranţă, discernământ, calmitate, responsabilitate,
onoare, bun simţ, modestie, perseverenţă, voinţă, corectitudine, duioşie, răbdare, exigenţă, spirit de
sacrificiu, nobleţe, capacitatea de a admira, autocontrol, tenacitate, capacitatea de a comunica,
autodepăşire şi linişte interioară.
Conştientizarea existenţei acestor virtuţi în fiecare dintre noi şi apoi manifestarea lor conştientă prin
toate gândurile, cuvintele sau faptele noastre au ca efect activarea totală a crucii şi apoi extinderea ei în
exteriorul fiinţei.

Invocare pentru activarea crucii eterice
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
canalizează, rogu-Te, virtuţile divine
în fiinţa mea pentru ca eu să pot redeveni
aşa cum Tu m-ai creat
şi crucea eterică a fiinţei mele
să fie completă şi luminoasă
ca lumina sufletului meu
ce vine din Lumina Ta.

Fiecare fluid care intră în componenţa crucii eterice este alimentat proporţional cu felul în care
entitatea întrupată manifestă virtutea corespunzătoare lui.
Fluidele virtuţilor sunt legate la zona din înalt specifică (Zona Iubirii Divine, a Sfinţeniei, a Purităţii
Divine, a Adevărului Absolut, etc).
Activarea fiecărui fluid în parte se poate realiza prin lucru cu sine însuţi, manifestând acea virtute şi
prin conectarea la Zona Divină a virtuţii respective.

Invocări pentru activarea fluidelor ce alcătuiesc braţul vertical al crucii
Invocare pentru activarea fluidului iubirii
Inima mea este plină de iubirea ce o dăruiesc întregii Creaţii. Îţi mulţumesc, Doamne, că m-ai
făcut din iubire. Numai Iubirea Ta este Iubirea Adevărată.
Invocare pentru activarea fluidului bunătăţii
Sufletul meu este plin de bunătate, pe care o manifest faţă de întreaga Creaţie, Îţi mulţumesc,
Doamne, că m-ai făcut din bunătate; numai Bunătatea ta este Adevărata Bunătate.
Invocare pentru activarea fluidului sfinţeniei
Toată fiinţa mea este plină de sfinţenie. Numai Sfinţenia Divină este Sfinţenia Adevărată.
Invocare pentru activarea fluidului purităţii
Inima mea este pură. Puritatea inimii mele se revarsă către întreaga Creaţie. Lumina Divină
purifică permanent inima mea
Invocare pentru activarea fluidului supunerii la Voinţa Divină
În tot ceea ce fac sunt inspirat de Divinitate. Gândurile şi acţiunile mele sunt benefice şi
constructive, respectând mereu Voinţa Divină.
Invocare pentru activarea fluidului compasiunii
Inima mea este plină de compasiune pe care o manifest faţă de întreaga Creaţie. Îţi mulţumesc,
Doamne Iisuse Christos, că eşti Izvorul compasiunii din inima mea. Numai Compasiunea Ta este
Compasiunea Absolută.
Invocare pentru activarea fluidului devotamentului
Sufletul meu este plin de devotament faţă de Divinitate şi de toţi semenii mei. Îţi mulţumesc,
Doamne Dumnezeule Atotputernic, că îmi dai puterea de a Te sluji şi de a-i ajuta pe toţi cei care au
nevoie de ajutorul meu, făcând prin aceasta numai Voia Ta.
Invocare pentru activarea fluidului capacităţii de a face bine
Îţi mulţumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic, că manifeşti prin fiinţa mea Binele Absolut.
Invocare pentru activarea fluidului optimismului
Toate gândurile şi cuvintele mele sunt pline de optimism. Îîţi mulţumesc, Doamne, că mă ajuţi sa
văd partea bună a fiecărei situaţii şi să împlinesc Lucrarea Ta în tot ceea ce fac eu pe Pământ.
Invocare pentru activarea fluidului altruismului
Toate gândurile, cuvintele şi faptele mele au ca ţel binele cel mai înalt al semenilor mei pentru a
contribui cu toţii la instaurarea împărăţiei lui Dumnezeu pe Pământ.
Invocare pentru activarea fluidului speranţei
Îţi mulţumesc, Doamne, pentru gândurile mele pozitive şi pentru Lumina cu care îmbraci
permanent viaţa mea închinată Slujirii Tale.
Invocare pentru activarea fluidului încrederii
Îţi mulţumesc, Doamne, pentru încrederea în mine însumi pe care ai sădit-o în sufletul meu. Este
o cale pentru a mă cunoaşte, cunoscându-Te prin mine pe Tine.
Invocare pentru activarea fluidului curajului
Inima mea este plină de curaj pe care îl dovedesc în toate acţiunile mele. Simţind protecţia Ta,
Doamne, nu mă tem de nimic, ştiind că Tu eşti permanent cu mine.
Invocare pentru activarea fluidului fraternităţii
Îţi mulţumesc, Tată Creator, pentru Scânteia Divină pe care ai sădit-o în sufletele tuturor făcând
ca noi toţi să fim Unul.
Invocare pentru activarea fluidului statorniciei
Sufletul meu Te slăveşte pe Tine, Doamne Dumnezeul meu Atotputernic, fără să uite vreodată de
unde a venit şi unde trebuie să se întoarcă.
Invocare pentru activarea fluidului demnităţii
Fruntea mea nu se pleacă decât în faţa singurului Stăpân pe care îl recunosc, Domnul
Dumnezeul meu Atotputernic,
Invocare pentru activarea fluidului fermităţii
Calea mea este dreaptă. Sunt ferm în tot ceea ce gândesc, spun, simt şi fac din Voinţa Divină a
Tatălui Creator.
Invocare pentru activarea fluidului integrităţii
Integritatea îmi caracterizează comportamentul corespunzător sufletului meu şi acţiunile
supuse VoinţeiDivine.
Invocare pentru activarea fluidului capacităţii de a percepe frumosul
Îţi mulţumesc, Doamne, că pot vedea aşa cum vezi Tu tot ceea ce este Creaţia Ta.
Invocare pentru activarea fluidului credinţei
Credinţa mea în Tine, Doamne Dumnezeule Unic şi Atotputernic, este nestrămutată şi la fel de
puternică precum o flacără vie. Arde în sufletul meu şi dacă Tu îi vezi lumina, eu nu trebuie să
dovedesc nimănui credinţa mea în Tine.
Invocare pentru activarea fluidului imaginaţiei
Îţi mulţumesc, Doamne, că mi-ai dat infinita putere creatoare a gândului. Fie ca eu să o folosesc
conştient şi pozitiv.
Invocare pentru activarea fluidului spiritului critic
Îţi mulţumesc, Doamne, că sunt permanent conştient de greşelile mele şi că mă ajuţi să nu mai
repet ceea ce conştientizez ca nerespectând Legile Tale.
Invocare pentru activarea fluidului blândeţii
Sufletul meu este plin de blândeţea pe care o manifest în toate cuvintele şi gesturile mele. Îţi
mulţumesc, Doamne Iisus Christos, pentru blândeţea pe care mi-o dai. Numai Blândeţea Ta este
Blândeţea Adevărată.
Invocare pentru activarea fluidului memoriei
Îţi mulţumesc, Tată Creator, pentru memoria cu care m-ai înzestrat şi pentru capacitatea de a
accesa memoria spiritului meu, atât cât este în Voia Ta.
Invocare pentru activarea fluidului inteligenţei
Îţi mulţumesc, Tată Creator, pentru inteligenţa cu care m-ai înzestrat şi fie ca eu să o folosesc la
capacitatea maximă pentru a putea îndeplini lucrarea spiritului meu în această viaţă întrupată.
Invocare pentru activarea fluidului păcii interioare
Sufletul meu este plin de pacea care se revarsă din el către toate fiinţele .Îţi mulţumesc, Doamne
Iisus Christos, că eşti Izvorul păcii din sufletul meu. Numai Pacea Ta este Pacea Adevărată.
Invocare pentru activarea fluidului iertării
Sufletul meu iartă orice greşeală cu înţelegere, iubire şi compasiune. Îţi mulţumes,. Doamne Iisus
Christos, că îmi dai din Puterea Ta de a ierta. Căci numai Tu ştii să ierţi greşelile Oamenilor.
Invocări pentru activarea fluidelor ce alcătuiesc braţul orizontal al crucii
Invocare pentru activarea fluidului dreptăţii
Dreptatea se manifestă în toate gândurile şi acţiunile mele. Îţi mulţumesc, Doamne, că m-ai făcut
din dreptate. Numai Dreptatea Ta este Adevărata Dreptate,
Invocare pentru activarea fluidului adevărului
În toate gândurile şi acţiunile mele se manifestă adevărul. Îţi mulţumesc, Doamne, că m-ai făcut
din Adevăr. Numai Adevărul Tău este Absolut.
Invocare pentru activarea fluidului înţelepciunii
Îţi mulţumesc, Doamne, că dai gândurilor mele înţelepciune. Numai înţelepciunea Ta este
Adevărata înţelepciune.
Invocare pentru activarea fluidului echilibrului
Îţi mulţumesc, Doamne, că toate gândurile şi acţiunile mele sunt echilibrate. Echilibrul din
sufletul meu se reflectă în toate structurile şi corpurile mele.
Invocare pentru activarea fluidului ordinii
Îţi mulţumesc, Doamne, pentru ordinea din sufletul meu. Ea se reflectă permanent în ordinea din
mediul în care trăiesc.
Invocare pentru activarea fluidului armoniei
Armonia fiinţei mele se reflectă în armonia vieţii mele. Îţi mulţumesc, Doamne, că sunt în
armonie cu întreaga Creaţie şi cu mine însumi.
Invocare pentru activarea fluidului tolerantei
Îţi mulţumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic, că ai dat sufletului meu capacitatea de a
înţelege că flecare fiinţă se manifestă conform nivelului său evolutiv.
Invocare pentru activarea fluidului duioşiei
Duioşia sufletului meu se reflectă în toate cuvintele şi gesturile mele. Îţi mulţumesc, Sfântă
fecioară, că eşti Izvorul duioşiei din sufletul meu. Numai Duioşia ta este Adevărata Duioşie.
Invocare pentru activarea fluidului discernământului
Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că mă ajuţi să iau decizii corecte şi alegerea mea să fie
întotdeauna după Voia Ta.
Invocare pentru activarea fluidului calmitătii
Calmul sufletului meu se reflectă în cuvintele şi în gesturile mele. Îţi mulţumesc, Doamne Iisus
Christos, pentru calmitatea pe care o dăruieşti mereu sufletului meu.
Invocare pentru activarea fluidului responsabilităţii
Îţi mulţumesc, Tată Creator, că m-ai înzestrat cu capacitate, de a-mi asuma şi a fi răspunzător de
toate gândurile, gesturile, cuvintele, sentimentele, intenţiile şi faptele mele.
Invocare pentru activarea fluidului onoarei
Îţi mulţumesc. Doamne, că m-ai înzestrat cu calitatea de a-mi respecta hotărârile, angajamentele
şi promisiunile făcute Ţie, mie însumi şi semenilor mei.
Invocare pentru activarea fluidului bunului simt
Bunul simţ originar al sufletului meu se reflectă în comportamentul meu firesc, în respectul pe
care îl manifest faţă de ceilalţi şi faţă de mine însumi. Îţi mulţumesc Ţie, Doamne, şi părinţilor mei.
Invocare pentru activarea fluidului modestiei
Modestia sufletului meu se reflectă în relaţiile cu semenii mei. Îţi mulţumesc, Doamne Iisus
Christos, că eşti Izvorul permanent al modestiei mele manifestate.
Invocare pentru activarea fluidelor perseverenţei si tenacităţii
Îţi mulţumesc, Doamne, că m-ai înzestrat cu calitatea de a nu mă abate din drum şi de a atinge
scopul în toate acţiunile mele inspirate de Tine.
Invocare pentru activarea fluidului voinţei
Îţi mulţumesc, Doamne, pentru voinţa pe care o manifest în tot ceea ce fac în această viaţă
închinată Ţie
Invocare pentru activarea fluidului corectitudinii
Îţi mulţumesc, Doamne, că m-ai înzestrat cu corectitudinea pe care o manifest în relaţiile cu
semenii mei şi faţă de mine.
Invocare pentru activarea fluidului de comunicare a sufletului
Îţi mulţumesc, Doamne, că mi-ai dat capacitatea de a comunica semenilor mei ceea ce simt.
Invocare pentru activarea fluidului răbdării
Răbdarea sufletului meu se reflectă în toate gesturile, cuvintele şi acţiunile mele. Îţi mulţumesc,
Doamne Iisus Christos, că eşti Izvorul răbdării mele. Numai Răbdarea ta este Răbdarea Adevărată.
Invocare pentru activarea fluidului exigenţei
Exigenţa sufletului meu este imprimată în toate acţiunile mele. Îţi mulţumesc, Doamne, pentru
nevoia de a atinge perfecţiunea cu care m-ai înzestrat.
Invocare pentru activarea fluidului spiritului de sacrificiu
Îţi mulţumesc, Doamne Iisus Christos, pentru spiritul de sacrificiu pe care l-ai sădit în sufletul
meu şi se manifestă în toate situaţiile în care este nevoie de ajutorul meu, sub orice formă ar fi
acesta.
Invocare pentru activarea fluidului nobleţei
Îţi mulţumesc, Doamne Iisus Christos, că eşti Izvorul nobleţei sufletului meu. Numai Nobleţea Ta
este Nobleţea Adevărată.
Invocare pentru activarea fluidului admiraţiei
Îţi mulţumesc, Tată Creator, că ai sădit în sufletul meu capacitatea de a admira întreaga Ta
Creaţie, văzându-Te în toate pe Tine,
Invocare pentru activarea fluidului stăpânirii de sine
Îţi mulţumesc, Doamne, pentru capacitatea de a-mi controla toate gândurile, emoţiile,
sentimentele şi gesturile în fiecare zi a vieţii mele,
Invocare pentru activarea fluidului autodepăsirii
Îţi mulţumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic, că îmi dai dorinţa de a evolua permanent, fără
să mă complac în mulţumirea de sine a Eu-lui meu inferior.
Invocare pentru activarea fluidului liniştii interioare
Liniştea sufletului meu se reflectă în liniştea fiinţei mele, a gândurilor, cuvintelor şi gesturilor
mele. Îţi mulţumesc, Doamne Iisus Christos, că eşti Izvorul liniştii mele. Numai Liniştea Ta este
Liniştea Adevărată

B.2 Fluidul polarităţii
Conform legii universale a polarităţii „orice lucru are doi poli, totul are două extreme" - (Kybalion -
Editura Solteris: 1997, 2000, 2001). Prin fluidul polarităţii, această lege acţionează asupra fiinţelor umane.
Energia şi informaţiile specifice fluidului ne dau capacitatea de a schimba conştient toate sentimentele
noastre negative în sentimente pozitive şi defectele în calităţi. Devenim conştienţi de raportarea acestei
legi universale la noi înşine doar dacă dorim să ne schimbăm în bine, să evoluăm în această dimensiune
fizică.
Fiecare virtute din componenţa crucii eterice este transformată la intrarea în structura eterică (prin
chakra Sahasrara pentru braţul vertical şi prin chakra secundară din podul palmei drepte pentru braţul
orizontal) la parametrii specifici entităţii întrupate, corespunzător felului în care ea manifestă acea virtute,
imprimând fiecărui fluid propria lui vibraţie.
Prin fluidul polarităţii putem transforma vibraţiile joase ale defectelor şi sentimentelor negative în
vibraţii înalte ale calităţilor şi sentimentelor pozitive.
Fluidul este conectat la crucea eterică în chakra Sfântului Duh, unde se întâlnesc braţele crucii. În
funcţie de nivelul lui de alimentare, corespunzător nivelului de conştientă al entităţii întrupate, fluidul
activează funcţia chakrei Sfântului Duh de polarizare a vibraţiilor, transformând vibraţiile joase ale
fluidelor ce alcătuiesc crucea eterică în vibraţii înalte.

Invocare pentru activarea fluidului polarităţii
Îţi mulţumesc,
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
că sunt conştient de toate calităţile şi defectele mele.
Iubirea şi Iertarea Ta mă ajută să transform
toate defectele mele în calităţi
şi sentimentele mele negative
în sentimente pozitive
pentru a redeveni aşa cum Tu m-ai creat

B.3 Fluidul protecţiei divine
Fiecare om cu credinţă în Dumnezeu activează acest fluid ori de câte ori îşi face cruce. Fluidul
protecţiei divine are forma crucii: braţul vertical începe din mijlocul frunţii până la ombilic (nu până la
mijlocul pieptului, cum greşit se închină mulţi!) şi braţul orizontal urmează linia umerilor (drept, nu
oblic!).
Acest fluid special este conectat în cinci puncte la corpul eteric şi la corpul astral: chakra Ajna şi
Manipura, chakrele secundare de pe umeri şi chakra de vibraţie a Sfântului Duh.
Prin activarea fluidului primim protecţia Divinităţii. Atât sufletul, cât şi chakrele superioare se acoperă
cu lumina Sfintei cruci, fiind protejate împotriva energiilor negative.
B.4 Fluidul karmic (al cauzei şi al efectului)
Conform legii universale a cauzei şi a efectului, orice efect are o cauză şi orice cauză are un efect. Nu
există hazard, nimic nu este întâmplător - (Kybalion).
Ceea ce trăim acum este efectul felului în care am trăit într-o existenţă anterioară, a gândurilor pe care
le emitem şi a faptelor noastre.
Fluidul karmic este activat în momentul naşterii. Prin conectare în chakra mentală asigură îndeplinirea
în structurile noastre a legii cauzei şi a efectului, a karmei conform căreia tot ceea ce emitem se va
întoarce la noi în această existenţă sau într-o existenţă viitoare. Nu avem nici o influenţă asupra lui. Putem
să ne îmbunătăţim karma gândind şi acţionând pozitiv, având numai sentimente pozitive. Astfel, vom
primi ceea ce vom da, vom atrage situaţii benefice şi viaţa ne va fi plină de lumină, conform legii cauzei şi
a efectului.
B.5 Pentagrama
Pentagrama (steaua în cinci colţuri) reprezintă fluidul special esenţial din alcătuirea corpului eteric
uman. Acest fluid asigură verticalitatea omului prin dispunerea ei spaţială (tridimensională), fiind întâlnit
numai la oameni.
Curenţii ce alcătuiesc pentagrama corespund celor cinci virtuţi: iubire, bunătate, adevăr, dreptate şi
înţelepciune.
Fluidul porneşte din talpa piciorului stâng pe partea din faţă a corpului, până la mijlocul frunţii,
coboară în talpa piciorului drept şi apoi urcă pe partea din spate a corpului până în palma stângă, apoi în
palma dreaptă, închizând circuitul în talpa piciorului stâng.
Atunci când cele cinci virtuţi nu sunt la parametrii maximi, fluidul corespunzător se reduce,
determinând reducerea pentagramei. Dacă pentagrama nu este completă un timp mai îndelungat, apar
disfuncţii la nivel biologic în zona unde fluidul lipseşte.
Nici un alt fluid eteric de tip astral (de ex. crucea) nu poate exista în afara pentagramei. Mişcarea
pentagramei duce la mişcarea altor curenţi eterici corespunzători zonei respective.
Pentagrama este completă şi luminoasă când toate cele cinci virtuţi sunt manifestate pe deplin.

Invocare pentru activarea pentagramei
Îţi mulţumesc,
Doamne Dumnezeule Atotputernic,
că m-ai făcut din iubire, bunătate,
adevăr, dreptate şi înţelepciune.
Fie ca eu să-mi manifest conştient
aceste virtuţi faţă de întreaga Creaţie,
făcând numai Voia Ta,
pentru a contribui la instaurarea
Împărăţiei Tale pe Pământ

B.6 Fluidul ritmului astral
Legea universală a ritmului spune că orice lucru are durata sa, totul evoluează, apoi degenerează -
(Kybalion).
Omul, ca entitate spirituală întrupată, este supus legii ritmului prin conectare la fluidul ritmului astral.
Dacă fluidul ritmului studiat anterior conecta structura eterică (şi prin ea, corpul fizic) la ritmul
Universului, fluidul ritmului astral armonizează corpul astral cu Ritmul Universal.
Fluidul ritmului astral este conectat la structura eterică în momentul coborârii sufletului la întrupare,
pornind „cronometrul" vieţii fără a putea fi influenţat din exterior sau de către noi înşine.
B.7 Spirala
Spirala este fluid de tip astral de protecţie a întregii structuri eterice. Este legată la Eu-1 Superior şi
conectată în Chakra Divină, înfăşoară pe exterior corpul eteric în sens lesogir (spre stânga), formând o
spirală conică (crescătoare).
Prin emisia ei specifică, atunci când este activată la maxim, spirala nu permite pătrunderea formelor-
gând negative în structura eterică.
Putem activa mental acest fluid special, vizualizându-i traseul şi forma, ştiind că Voinţa Divină este
învelişul protector al corpului nostru eteric.
B.8 Fluidul mental
Prima lege universală este legea mentalismului; „Totul este Spirit, Universul este Mental" -
(Kybalion). Această lege acţionează în structurile noastre prin fluidul mental. Devenim conştienţi de lege
dacă suntem conştienţi de forţa creatoare a gândurilor noastre.
Fluidul este legat la Eu-1 Superior şi parcurge circuitul chakrelor: Chakra Divină, Chakra Christică,
chakra Sahasrara, chakra mentală şi chakra Ajna, întorcându-se cu informaţiile preluate din corpul mental.
Funcţia sa este de a face legătura între corpul mental şi corpul eteric.
Fluidul mental se conectează la structura eterică în jurul vârstei de 21 de ani (la tinerii iniţiaţi chiar mai
devreme). Începând de atunci devenim responsabili de toate gândurile noastre.
Vibraţia fluidului este determinată de nivelul de conştientizare a puterii noastre mentale şi folosirea ei
numai în sens pozitiv.
Înainte de orice este gândul.
Devenind conştienţi de puterea constructivă sau distructivă a gândurilor şi gândind numai pozitiv şi
constructiv, ridicaţi vibraţia fluidului mental. Deţineţi adevărata forţă creatoare când vă puteţi stăpâni şi
controla gândurile.
B.9 Fluidul cauzalităţii (al legii întrupării)
Fluidul cauzalităţii acţionează asupra tuturor fiinţelor întrupate din momentul naşterii în această
dimensiune fizică. El leagă Eu-l Superior de Eu-1 inferior prin chakra mentală şi Plexul Solar.
Prin activarea fluidului, ne manifestăm ca fiinţe spirituale ce trăiesc în trup, în dimensiunea a treia, în
timpul conştientizat şi în afara trupului, în dimensiuni superioare, în timpul neconştientizat. Timpul
neconştientizat este acela în care omul doarme şi corpul său astral călătoreşte în dimensiunea a patra.
Prin fluidul cauzalităţii, din această trăire neconştientizată, se transmit mentalului imagini codificate
(vise). Sufletul (corpul astral) păstrează senzaţiile din timpul petrecut în a patra dimensiune şi le asociază
viselor. Decodificând visele, putem înţelege mesajele care ni se transmit în timpul somnului.
B.10 Fluidul de armonizare cu parametrii universali
Fluidul leagă Eu-1 Superior de Eu-1 inferior, fiind conectat la corpul eteric în toate chakrele interioare
şi exterioare structurii fizice, precum şi la Arhiva Energetică Informaţională din subconştient.
În Arhiva Energetică Informaţională a corpului mental sunt depuse toate datele despre evoluţia ca
entitate în plan terestru. Aici sunt înscrişi toţi parametrii specifici fiinţei umane, raportaţi la parametrii
proprii Eu-lui Superior şi la parametrii universali, precum şi parametrii evoluţiei momentane.
Fluidul de armonizare cu parametrii universali este activat în momentul întrupării şi transmite Eu-lui
Superior datele din Arhiva Energetică Informaţională. Accesând informaţiile, Eu-1 Superior stabileşte
nivelul momentan de evoluţie al Eu-lui inferior, raportând parametrii evolutivi momentani la parametrii
universali.
B.ll Fluidul de conectare la realitatea tridimensională
Prin acest fluid activat în timpul formării fătului, entitatea spirituală întrupată este conectată la
realitatea tridimensională.
Fluidul este conectat la chakrele Ajna şi Vishudda şi în Plexul
Solar. În chakre face joncţiunea cu fluidele organelor de simţ, adaptate astfel perceperii dimensiunii fizice.
Activarea fluidului depinde de nivelul de conştientă. O alimentare mai slabă are ca efect lipsa spiritului
de observaţie şi a spiritului de orientare sau creează confuzii între stânga şi dreapta.
Supraactivarea fluidului poate cauza pierderea contactului cu realitatea, creând trăiri imaginative
traduse prin boli psihice.
Pentru a ne menţine în limitele activării normale a fluidului, trebuie să păstrăm legătura permanentă, pe
cât este posibil conştientizată, cu Sinele nostru Sacru (Eu-1 Superior), rugându-ne mereu la Dumnezeu
sau meditând regulat.
B.12 Fluidul iubirii christice
Prin fluidul iubirii christice sufletul nostru primeşte, după nevoia sa şi după cum cere, iubirea
necondiţionată a Domnului nostru Iisus Christos.
Nu putem dărui iubire dacă Vasul Inimii noastre nu este plin cu iubire. Din preaplinul lui dăruim iubire
necondiţionată întregii Creaţii.
Sufletului nostru îi este sete de iubire. Căutăm mereu iubirea la cei din jur şi nu o găsim sau nu ne
ajunge. Căutaţi-o în sufletul vostru, în inima voastră. Dacă vă doriţi iubire necondiţionată, prin fluidul
iubirii christice, o veţi primi. Activaţi-vă fluidul, cerând Domnului nostru Iisus Christos să vă umple
Inima cu iubire. Veţi primi Iubire Adevărată. Şi veţi dărui iubire, învăţând să iubiţi fără condiţii.
B.13 Fluidul compasiunii christice
Ca şi fluidul iubirii christice, fluidul compasiunii christice este conectat în Plexul Solar.
Sufletul nostru primeşte compasiunea Domnului nostru Iisus Christos de câte ori ne manifestăm
compasiunea faţă de o altă fiinţă. Nu uita! Mila nu este compasiune. Compasiunea adevărată este
capacitatea de a înţelege nevoile sufletului celorlalţi, de a-i simţi aşa cum sunt în realitate, de a şti ce
doresc şi a-i ajuta numai atunci când au nevoie de ajutor, fără a le impune nimic prin propria noastră
voinţă, împotriva voinţei lor.
Cereţi să vă dea Domnul Iisus Christos Adevărata Compasiune.
O veţi recunoaşte şi vă veţi bucura înţelegându-i şi ajutându-i pe ceilalţi.
B.14 Fluidul de conectare vibraţională
Conform legii universale a vibraţiei, „totul vibrează" -(Kybalion). Formele înalte de existenţă au
vibraţii înalte. Materia are vibraţie foarte joasă.
Fluidul este conectat la chakra divină în care este înscris printr-o amprentă vibraţională energetică
informaţională codul entităţii. Activarea fluidului permite citirea acestui cod de către Entităţile
Superioare.
Fiecare celulă a organismului uman, fiecare atom din corpul nostru fizic, are propria lui vibraţie.
Fluidul de reglare a vibraţiilor (de gradul I) armonizează vibraţiile celulelor între ele şi cu vibraţia
specifică fiinţei. Fluidul special de conectare vibraţională integrează vibraţional entitatea întrupată în
Univers.
Prin acest fluid, entitatea este conectată la Planul Divin de Evoluţiei.
B.15 Fluidul înţelegerii anterioare întrupării
Înainte de a se întrupa, entităţilor li se stabileşte un anumit plan al vieţii, conform legii cauzei şi a
efectului. Între grupurile ce se vor întâlni în planul fizic în anumite conjuncturi (soţi, copii, colaboratori)
se încheie înţelegeri anterioare naşterii lor în trup.
Fluidul este conectat la Banca de date a Universului, în acel registru specific întrupărilor şi prin
activarea lui devine posibilă funcţionarea alianţelor stabilite anterior.
Fiecare conjunctură are propriile ei vibraţii specifice, la care entitatea trebuie conectată prin acest fluid.
Dacă nu sunt îndeplinite condiţiile vibraţionale (de exemplu, în cazul conceperii copiilor, vibraţia
corpului eteric al mamei trebuie să fie foarte apropiată de vibraţia corpului astral al viitorului copil),
înţelegerea nu mai poate fi respectată.
Fluidul este activat în momentul întrupării şi alimentat la maxim în momentele stabilite conform
planului anterior, în care omul trebuie să-şi reamintească (conştient sau nu) înţelegerile.
B.16 Fluidul adamic
Prin fluidul adamic, Divinitatea asigură perpetuarea speciei umane. Fluidul activează în chakra divină
tendinţa omului de a păstra obiceiurile, credinţa, tradiţiile şi specificul fiecărei naţii.
Are polaritate diferită, fiind încărcat cu energie masculină (pozitivă) pentru bărbaţi şi cu energie
feminină (negativă) pentru femei.
Fluidul adamic se activează încă din momentul conceperii fătului. Vibraţia fluidului este în armonie cu
vibraţia ţării şi a regiunii în care entitatea se întrupează. Dacă în destinul său este ca el să locuiască în mai
multe ţări sau să se mute dintr-o regiune în alta, vibraţia fluidului se schimbă după vibraţia locului.
Neadaptarea la condiţiile dintr-o anumită regiune este determinată de dizarmonia vibraţională a
fluidului adamic.
B.17 Fluidul telepatic
Deşi există în structura eterică a tuturor entităţilor întrupate, fluidul este activat numai la foarte puţini
oameni.
Fluidul telepatic pătrunde prin Chakra Divină în structura eterică şi transmite impulsuri specifice în
chakrele superioare: Sahasrara, mentală, Ajna, Vishudda şi Anahata. Se activează astfel funcţia chakrelor
de a se muta pe frecvenţe telepatice.
Fiecare chakră are o funcţie de emisie şi o funcţie de recepţie. Pentru a putea emite şi recepţiona
telepatic este necesară reglarea în care este transmis mesajul. Mesajul poate fi mental (percepere telepatică
a gândurilor) şi atunci sunt activate chakra mentală şi chakra Ajna, poate fi de la Divinitate, entităţi
superioare sau de la îngerul păzitor pentru care a fost activată chakra Sahasrara, poate fi emoţional sau
afectiv (putem percepe o anumită stare de nelinişte, nervozitate, frică sau bucurie interioară) şi atunci sunt
activate chakrele Vishudda şi Anahata.
Dacă fluidul telepatic este activat, suntem capabili să auzim gândurile transmise nouă (să comunicăm
mental cu oameni, animale, entităţi sau cu Divinitatea) şi putem decodifica sentimentele ce ne sunt
transmise la nivel emoţional din exterior.
B.18 Fluidul genului
Legea universală a genului spune că „totul are principiile sale, Masculin şi Feminin; genul se manifestă
pe toate planurile" -(Kybalion).
Prin fluidul genului, entităţii întrupate i se stabileşte încă din momentul concepţiei sexul pe care îl va
avea în întruparea respectivă.
În Chakra Divină fluidul face joncţiunea cu fluidele speciale -al ritmului astral, al înţelegerii anterioare
întrupării, al iubirii şi al compasiunii christice, adamic şi cu fluidul de creştere şi evoluţie a corpului fizic,
imprimând fiecăruia caracteristicile genului entităţii întrupate.
În Chakra Christică fluidul este conectat la un cristal eteric al genului, prin care transmite fluidelor de
gradul I - genital, al maternităţii, al ritmului, muscular, de reglare a vibraţiilor, al vorbirii, al elasticităţii, al
pielii, al părului, al unghiilor şi de transmitere a iubirii, informaţii cu specific masculin sau feminin,
corespunzător sexului fiinţei.
Astfel se explică de ce bărbaţii şi femeile au caracteristici fizice şi estetice diferite, îşi manifestă diferit
sentimentele şi au moduri distincte de comportament.
B.19 Fluidul corespondenţei
„Ceea ce este Sus este ca şi ceea ce este Jos; ceea ce este Jos este ca şi ceea ce este Sus" - (Kybalion).
Prin legea universală a corespondenţei, omul este reprezentarea microcosmică a Macrocosmosului
Divin. Fluidul corespondenţei activează respectarea acestei legi în toate corpurile noastre subtile şi în
corpul fizic, fiind conectat în Chakra Divină.
Toate Regiunile Divine din înalt îşi regăsesc reprezentarea materializată în fiinţa umană.
Structurile şi corpurile fiinţei întrupate corespund alcătuirii Cosmosului şi primesc energiile planetelor
Sistemului nostru Solar.
Suntem creaţia Tatălui, după Chipul şi Asemănarea Lui, reprezentarea materializată a Divinităţii.
B.20 Fluidul rezonantei
Prin activarea fluidului rezonanţei, propria noastră vibraţie intră în rezonanţă cu vibraţii mai joase.
Suntem compatibili sau nu cu alte fiinţe? Ne sunt simpatice sau antipatice? Ne enervăm în discuţii
contradictorii cu unele persoane? Ni se face rău, fără nici un motiv, în unele locuri?
Explicaţia, din punct de vedere subtil, o găsim în dizarmonia vibraţională dintre vibraţia noastră şi
vibraţia celorlalţi sau a discuţiilor, a situaţiilor, a anumitor locuri, pe care o percepem prin activarea de
către acest fluid a funcţiei de intrare în rezonanţă a chakrei de vibraţie, chakra Sfanţului Duh.
După alimentarea acestei funcţii specifice chakrei de vibraţie, fluidul urcă în chakrele Vishudda, Ajna
şi în chakra mentală, activând funcţia de reacţie a corpului fizic la intrarea în rezonanţă cu vibraţiile mai
joase decât vibraţia proprie. Astfel, corpul fizic reacţionează negativ emoţional, verbal, mental sau
comportamental.
B.21 Fluidul de creştere şi evoluţie a corpului fizic
Fluidul de creştere şi evoluţie a corpului fizic este alimentat de Sinele Divin cu energia sa proprie,
filtrată la parametrii specifici condiţiilor de întrupare de către Chakra Divină.
Prin această chakră, fluidul transmite energie sacră fluidelor arhetipal, metabolic, osos, muscular,
articular, al pielii, părului, unghiilor şi al danturii.
Dacă fluidele primesc cantitatea necesară de energie sacră, organismul copilului creşte şi se dezvoltă
armonios, într-un ritm normal.
Prin acest fluid, corpul fizic evoluează pe diverse trepte vibraţionale, conform evoluţiei corpurilor
subtile. Dacă omul este conectat la Şinele său Divin, toate celulele primesc prin fluidul de reglare a
vibraţiilor energie sacră, devenind din ce în ce mai luminoase, schimbându-şi alcătuirea energetică şi
vibraţia în raport cu evoluţia în trup a entităţii.
Creşterea vibraţiei fiecărei celule şi umplerea cu lumină pură a spaţiilor dintre celule fac posibile
levitaţia, ieşirea conştientă cu dublul astral în afara trupului fizic (decorporalizarea) şi bilocaţia.
B.22 Fluidul angelic
Fluidul angelic este activat în momentul naşterii şi reprezintă legătura noastră permanentă cu îngerul
păzitor. Este o legătură energetică prin care îngerului i se aduc la cunoştinţă toate manifestările din planul
fizic ale fiinţei ce o are în grijă.
Datorită stării mai înalte de conştientă a îngerilor, posibilitatea lor de a percepe circumstanţele în care
ne aflăm este cu totul diferită de a noastră. îi putem auzi dacă fluidul telepatic este conectat în chakra
Sahasrara.
Evoluţia îngerilor este în strânsă legătură cu evoluţia noastră, Prin acţiunile, sentimentele şi gândurile
noastre, îi putem ajuta sau le putem opri sau încetini evoluţia.

C. FLUIDELE DE CONECTARE INTERSTRUCTURALĂ

Fluidele de conectare interstructurală fac legătura între corpul eteric şi corpurile superioare lui, la
nivelul chakrelor, prin sufletele corespunzătoare fiecăruia.
Fluidele au formă de spirală luminoasă şi sunt dispuse astfel:
- în chakra Muladhara, corpul eteric este conectat la Matricea Energetică Informaţională şi la sufletul
său, sufletul vegetativ (embrionar);
- în chakra Swadisthana, la sufletul creativ;
- în chakra Manipura, la sufletul voluntar;
- în chakra Anahata, la sufletul christic;
- în chakra Vishudda, la sufletul emoţional;
- în chakra Ajna, la sufletul intelectual;
- în chakra Sahasrara, la sufletul divin.
Prin aceste fluide se face transmiterea de energie informaţională între corpuri, omul având astfel o
alcătuire omogenă.

DICŢIONAR DE ENUNŢURI ŞI CUVINTE RARE

Ain Suph = esenţa Divinului.
Chakra (sanscrită) = se numesc chakre - roţi - vortexuri sau lotuşi, centrele vitale ale corpului astral
care corespund unor centre eterice aflate în legătură cu marile plexuri nervoase. Există şapte chakre:
Chakra Muladhara - plexul sacru, la baza coloanei vertebrale;
Chakra Swadhisthana -plexul hipogastric, la 2 cm sub ombilic;
Chakra Manipura - plexul solar, în zona ombilicului;
Chakra Anahata - plexul cardiac, în zona inimii, spre partea dreaptă;
Chakra Vishuddha - plexul branhial aflat la baza gâtului;
Chakra Ajna - plexul frontal corespunzător hipofizei, în centrul frunţii;
Chakra Sahasrara - plexul faringian corespunzător epifizei, în creştetul capului.
La acestea, se adaugă:
Chakra Sfântului Duh (chakra de vibraţie) aflată la jumătatea distanţei dintre chakrele Anahata şi
Vishudda;
Chakra Telurică aflată la aproximativ 30 cm sub tălpile picioarelor;
Chakra Christică aflată la aproximativ 15 cm deasupra creştetului;
Chakra Divină aflată Ia aproximativ 30 cm deasupra creştetului;
Chakra mentală aflată în partea din spate a corpului, la baza craniului.
Clar-auz (claraudiţie) - perceperea sunetelor fără ajutorul urechii fizice; această percepere este realizată
de conştiinţa ce funcţionează pe plan hiperfizic.
Clar-gust - capacitatea de a percepe gusturile fără ajutorul organelor de simţ fizice.
Clarvedere = perceperea imaginilor fără ajutorul ochilor fizici, capacitatea de a resimţi vibraţiile luminii
astrale sau a valurilor luminoase ale planului astral. Facultatea pe care o posedă anumiţi mediumi de a
vedea, în plan îndepărtat sau în apropierea lor, entităţi ale spaţiului sau diferite întâmplări. Clarvederea
poate fi eterică, astrală sau mentală, în funcţie de planul pe care se exercită. Ea poate fi simplă,permiţând
să se vadă entităţile astrale sau eterice în prezent, în timp, permiţând să se prevadă viitorul sau să se
reconstituie trecutul şi în spaţiu, permiţând vederea la mare distanţă.
Concentrare - capacitatea de a menţine fixate asupra unui subiect determinat toate facultăţile mentale şi
emoţionale. Concentrarea (lat. cum = cu, centrare = a centra) înseamnă restrângerea continuă a cercului
asupra zonei în care se manifestă aceste facultăţi, până când acestea se fixează doar asupra subiectului ales
sau asupra unuia din aspectele sale. în starea lor normală, corpurile au tendinţa de a reacţiona la
solicitările mediului lor exterior. Simţurile fizice, spre exemplu, primesc fara încetare impresii care,
acţionând prin intermediul creierului asupra vehiculelor superioare, dau naştere la o serie de gânduri şi
emoţii, însuşirea de a menţine corpul într-o stare de echilibru absolut în aşa fel încât acesta să nu mai fie
sensibil la avalanşa de impresii ce vine din exterior, se numeşte concentrare.
Conştiinţă = forma cea mai înaltă de reflectare a realităţii omului; are în principal trei trepte: 1. conştiinţa
primară; 2. conştiinţa umană; 3. conştiinţa divină. Când omul atinge conştiinţa
divină trece la perceperea Eu-lui superior, acestei trăiri i se mai spune în ezoterism a doua naştere.
Conştientă capacitatea maximă de a fi atent la clipa prezentului; ceea ce percepi tu în prezent ca
realitate. Când conştienta este egală cu treptele superioare ale conştiinţei divine, atunci eşti o entitate
iluminată, un Maestru.
Cordonul de Argint = fascicul de materie eterică foarte fină prin care fiinţele umane primesc energie
întreţinătoare de viaţă din Planul Divin; când Cordonul de Argint se întrerupe, survine moartea fizică.
Corpul de cristal = corp subtil, parte a corpului eteric, format din cristale eterice şi emisiile lor radiante.
Corpurile fiinţei umane = ansamblu de materie organică, pe orice plan, care serveşte vieţii unui individ.
Există un corp fizic, un corp eteric, un corp astral, un corp mental, un corp cauzal (mentalul superior), un
corp buddhic şi un corp atmic. Primele patru (fizic, eteric, astral şi mental) sunt perisabile şi fac parte din
natura primară a omului, ultimele trei subzistă de la o încarnare la alta.
Cristal eteric = formă densificată emisivă de energie eterică, cu diferite funcţii în corpul eteric.
Devachan (sanscrită - ţara zeilor) = Devachan reprezintă pentru teosof ceea ce înseamnă Cerul pentru
creştin; e vorba însă de un cer temporar, trăit în corp mental după parcurgerea fiecărui ciclu de viaţă fizică
şi astrală. în acelaşi timp, stare de conştiinţă şî ţinut, Devachan aduce o stare de fericire inexprimabilă care
durează până la completa epuizare a energiilor spirituale înmagazinate în corpul mental, energii ce au fost
acumulate în cursul existenţei terestre.
Entitate de lumină = fiinţă care a atins conştiinţa divină graţie căreia iradiază lumină prin iubire
necondiţionată şi energii benefice pentru natura înconjurătoare; se află în servirea umanităţii.
Elementali = forţe semi-inteligente ale naturii, care există ca entităţi pe plan astral sau eteric. Intre aceşti
elementali şi Devas nu există decât o diferenţă de grad; şi unii şi alţii ajută la înfăptuirea proceselor
naturale. Există două categorii de elementali: a) naturali sau Spirite ale Naturii (gnomi ai pământului,
ondine ale apelor, silfi ai aerului, salamandre ale focului, zâne, elfi, etc), care au o existenţă permanentă şi
o acţiune utilă asupra naturii; b) artificiali sau forme gânduri create de gândirea umană, care au o existenţă
foarte scurtă.
Eu-1 Superior sau Şinele Divin, Şinele Sacru = Spiritul aflat în înalt, din care este desprinsă Scânteia
Divină ce însufleţeşte corpul fizic.
E-uri = totalitatea aditivilor alimentari (amelioratori, afanatori, emulgatori, substanţe de îngroşare,
coloranţi, conservanţi, etc).
Evoluţie = drumul ascendent al sufletului către spiritul ce 1-a emanat, spre Divinitate.
Fluid eteric (nadis) = curent de energie eterică ce alimentează prin conectare la chakre organismul uman.
Halucinogen = substanţă care provoacă halucinaţii (perceperea unui obiect iluzoriu sau inexistent pentru
alte persoane aflate în aceleaşi condiţii).
Invocare = apelarea Divinităţii pentru a-i mulţumi sau pentru a conştientiza unele aspecte ale fiinţei, ale
vieţii sau unele situaţii.
Involuţie - dezlegarea sufletului de spirit, ruperea de Eu-1 Superior, rătăcirea de Divinitate.
Mantră = afirmare a unor Adevăruri Absolute folosind cuvinte-cheie ce definesc şi atrag acele adevăruri.
Matricea Energetică Informaţională = Banca de date a corpului eteric, aflată în osul sacru.
Meditaţie = metodă de cultură spirituală care începe prin disciplinarea corpului fizic, prin posturi şi
printr-un tip special de respiraţie, apoi corpul astral prin respingerea voluntară a
senzaţiilor şi sentimentelor şi care concentrează mentalul mai întâi asupra obiectelor, şi în sfârşit asupra
Ego-ului sau Vieţii universale pentru a trezi acest Ego la supra-conştiinţă. Meditaţia propriu-zisă constă în
examinarea atentă a subiectului dat sub diferitele sale aspecte şi raporturi. Meditaţia practicată în mod
corespunzător poate să devanseze şi să înalţe la un nivel considerabil procesul obişnuit, care constă în a
învăţa prin intermediul experienţelor vieţii exterioare. în acest fel, o persoană poate, meditând asupra
curajului, să facă din acesta o trăsătură a caracterului său cu minimum de experienţă practică.
Plex (plexus) = ţesut format dintr-un anumit număr de fibre nervoase sau de vase sanguine înfăşurate care
depind de sistemul cerebro-spinal (plexus brahial) sau mai degrabă de sistemul simpatic a cărui
caracteristică este dispunerea în plexuri. Printre marile plexuri simpatice ale corpului, plexul solar, situat
în abdomenul superior, prezintă o importanţă deosebită. Plexurile corespund unor centri de forţă astrali
(chakre); de altfel, întregul sistem simpatic pare să răspundă conştiinţei de pe planul astral, dar pentru cei
mai mulţi oameni acest lucru se realizează în mod inconştient.
Psihometrie = ramură a psihismului care constă în reconstituirea, prin clarviziune, a unor scene din
trecut, prin simpla pipăire a unui obiect.
Puritate intercelulară = puritatea spaţiilor dintre celulele corpului uman.
Sefîra (Sephira, ebr.) = o emanaţie a divinităţii. Părintele şi sinteza celor zece Sephiroth atunci când se
află în vârful arborelui acestora. în Kabbală, Sephira este Inteligenţa divină (la fel ca Sophia), prima
emanaţie a lui Ain Suph.
Sefîra Iesod = una din decadele principiilor divine formative emanate de esenţa divinului (Ain Suph).
Spirit = partea cea mai înaltă a omului, scânteia divină care se
află în el: Atma sau Atma-buddhi. Spiritul, principiul permanent, trebuie deosebit de suflet, principiu
psihic, astral şi perisabil.
Spiritualitate = domnia fiinţei superioare sau a conştiinţei în om. Spiritualitatea se confundă adesea cu
unirea divină, adică unirea Ego-ului nostru cu Şinele universal prin vălul de materie care ne separă.
Spiritualitatea înseamnă înainte de toate noţiunea de unitate a tuturor cunoştinţelor, a tuturor Ego-urilor ce
fac parte din acelaşi bloc divin, noţiune pe care o dobândim graţie fiinţei superioare din noi (Ego-ul ce
funcţionează în corpul cauzal).
Suflet (lat. anima) = termen occidental ce desemnează monada, principiul nemuritor imaterial, care
evoluează în cursul încarnărilor succesive.
Sushumna (sanscrită) = nadi sau curent nervos care trece prin canalul central al măduvei spinării (nadi
primar) sau care merge (Sushumna secundar) de la inimă la al treilea ventricul cerebral (Brahmarandra-
semnul lui Brahma) este punctul de încrucişare, la baza bulbului, a celor două nadi Ida şi Pingala, curenţii
nervoşi drept şi stâng, pozitiv şi negativ. In Pranayama, se numeşte Sushumna o respiraţie care se execută
alternativ pe nara dreaptă şi pe nara stângă.
Vibraţie = frecvenţa pe care emite orice particulă eterică sau ansamblu de particule eterice.

Corpul eteric, Solteris, 2002
Vol. 1Fluidele corpului eteric.
Autor: Alexiada