Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 10 martie 2011

Vitaminele

 Vitaminelehttp://www.boli-medicina.com
 Vitamina A axeroftol retinolum
 Vitamina D calciferol
 Vitamina Efocoferol
 Vitamina K
 Vitamina B2 lodoflavina riboflavina
 Vitamina B1 aneurina tiamina
 Vitamina B12 ciancobalamina
 Vitamina M acidul folie
 Vitamina C acidul ascorbic
 Vitamina Pp acidul nicotinic
 Vitamina Prutinul

Dureri lombare

Pentru tratarea durerilor lombare exista foarte multe metode populare, care sunt eficiente. Iata cateva retete: d2e744dy87ocv
- Contra durerilor lombare si in articulatii se fac bai cu frunze de hrean. in 3 litri de apa fierbinte se pun 4 frunze de hrean, se acopera cu un capac si se lasa 24 ore. Se toarna aceasta infuzie in apa din cada si se sta in ea 20-30 min. Procedura se repeta 3 zile la rand. Dupa prima procedura puteti avea transpiratii abundente, se modifica tensiunea si pulsul, dar se vor normaliza toate in scurt timp.
-  Se da prin razatoarea mica sfecla rosie, se scurge sucul, se amesteca cu gaz (petrol lampant) in proportie de 2:1. in acest amestec se inmoaie un tifon, se pune pe locul bolnav, se acopera cu celofan si se leaga cu un bandaj cald. Se tine astfel cat mai mult schimbandu-se de 3-4 ori pe zi.
- Peste un pahar de albine moarte se toarna rachiu si se lasa 6 zile la intuneric. Se unge regiunea lombara cu grasime animala. Se inmoaie o bucata de panza de in in maceratul de albine si se pune pe regiunea lombara, apoi se infasoara cu un material mai dur, iar deasupra se pune un brau de lana.
- Se ia latex (prenadez) si se toarna intr-o punga sau pe o foaie de hartie pergament (daca pielea este sensibila, latexul se acopera cu alta foaie de hartie). Se pune pe locul bolnav si se leaga cu un brau cald (servet, fular), apoi pacientul se culca pe spate. Peste 5-7 min. pot fi simtite impunsaturi usoare apoi fierbinteala. Peste 20-30 min. se scoate foaia de hartie dar prenadezul se lasa pe piele. Durerea acuta dispare si se trateaza complet daca se repeta aceasta procedura de cateva ori.
- Pentru ca durerea sa treaca in timp scurt, se topeste 0,5 pahar de untura, se adauga 1,5-2 linguri de solutie de clorura de amoniu in alcool (dar nu mai mult pentru ca pot aparea arsuri pe piele). Se ia o bucata de tifon, se impatureste in 4, se inmoaie in amestecul format si se aplica pe locul bolnav, se acopera cu celofan si se leaga cu un brau de lana. Deasupra se pune o perna electrica. Daca va arde compresa se inlatura perna electrica.
- Durerile se amelioreaza daca se fac bai cu frunze de vita de vie sau chiar cu coarde de vita de vie, culese primavara dupa ce se curata via. Toamna se foloseste boasca rezultata in urma fabricarii vinului. Ea se incalzeste in cuptor, se pune intr-o punga din tifon sau in dresuri din matase (folositi de femei) si se leaga peste locul bolnav.
-  Un efect deosebit il are Tratamentul cu rumegus de pin. Se ia rumegus proaspat de pin, se pune intr-un vas si se stropeste cu apa. Se pune in cuptorul fierbinte timp de 4-5 ore. Rumegusul se pune pe un celofan, bolnavul se culca pe el (in dreptul locului dureros) si se inveleste cu o plapuma calduroasa. Trebuie sa stea asa pana cand se raceste rumegusul.
- Se face un praf din castane comestibile coapte, se amesteca cu untura, se unge pe paine neagra (de secara) si se pune pe locul bolnav.
- in 500 ml petrol lampant se pun 3 ardei iuti rosii. Se freaca locul bolnav cu o manusa de lana.
- in afara de comprese externe se pot prepara infuzii pentru cure interne. intr-un vas de 5 1 se pune o mana de radacina maruntita de iarba mare, se adauga 0,5 kg miere, se toarna apa fiarta calduta dar nu se umple vasul prea mult, se acopera cu capac si se pune la loc cald timp de 2 saptamani. Cand bautura este fi gata, se strecoara si se toarna in sticle. Se pastreaza in frigider. Se beau cate 50 ml de 34 ori pe zi. Daca aveti dureri acute in tot corpul, atunci luati cate 0,5 pahare dimineata si seara.
- Opariti o lingura mare de flori de liliac cu un pahar de apa, lasati-
1 acoperit o ora si apoi strecurati. Se bea cate o lingura de 4 ori pe zi. Se poate, de asemenea, sa se puna 1 lingura de flori la 5 linguri de rachiu si sa se Iasa 7 zile la macerat. Se iau cate 30 picaturi de 3 ori pe zi.
- Se amesteca 1 pahar de miere cu 1 pahar de suc de brusture. Se lasa 7 zile. Se bea cate o lingura de 2-3 ori pe zi.
-  Se prepara suc de urzica vie, se dizolva cu alcool de 90° in proportie de 1:1, se pune in frigider timp de 2 saptamani. Se beau cate
2 linguri cu 30 min. inainte de masa. Daca nu va place gustul leacului, in el se poate adauga miere sau zahar. Se ia timp de 2 saptamani, apoi se face o pauza de 4-5 zile si se repeta Tratamentul. Se repeta timp de 4 luni.
-  Daca va dor ligamentele puteti sa le frecati cu ulei mineral (de masina).
- De asemenea se pot folosi comprese din praf de creta amestecat cu iaurt pana cand se obtine o pasta ca cea de dinti. Acest leac ajuta si contra mastopatiei la femei.
- Se amesteca 2 pahare de suc de ridiche neagra cu 1 pahar de rachiu si 1/2 pahar apa. Se frectioneaza locul bolnav.
- Se iau colti de cartofi si se pun intr-un borcan, se preseaza si se toarna peste ei rachiu. Se pastreaza in loc intunecat timp de 2 saptamani. Lichidul se foloseste la frectii sau la comprese aplicate pe locurile bolnave.
- Se iau 10 frunze de brusture, se pun una peste alta cu fata in jos, deasupra se pune o cratita cu apa clocotita. Peste 5 min. se pun frunzele pe locul care doare, cu fata. Se acopera cu celofan si se leaga cu un fular cald, se acopera bolnavul cu o plapuma. Se sta astfel 2 ore. Iarna se folosesc frunze uscate pe care le tinem in apa calda in prealabil.
- Se taie marunt tulpini de pojarnita (sunatoare), se pun intr-o sticla cu terebentina, care nu este plina (lipsesc cea. 50-100 ml). Se pun atatea tulpini cate incap in sticla si se completeaza eventual cu terebentina astfel ca sa se umple sticla. Se pastreaza sticla astupata la
intuneric timp de 6 zile. Cand veti folosi maceratul, puneti pe sticla o bucata de tifon si prin el turnati terebentina in palma. Frecati energic pana cand pielea se inroseste. Maceratul trebuie pastrata acoperit cu un dop.
Argila obisnuita se amesteca cu apa calda ca sa se faca o pasta din ea. Vasul cu argila se pune in alt vas cu apa fierbinte si se incalzeste argila pana la o temperatura suportabila pentru piele. Se unge argila pe un celofan, intr-un strat gros, si se pune pe locul bolnav, se leaga cu un brau si se acopera astfel ca sa se pastreze caldura cat mai mult timp. Aceasta procedura se efectueaza din doua in doua zile, alternand-o cu reteta precedenta.
- Contra poliartritei ajuta frectia cu un amestec format din apa de colonie (2 sticlute) (colonie ruseasca, Troinoi), infuzie de valeriana (o sticluta) si un ardei rosu maruntit. Amestecul se lasa 10 zile la macerat in loc intunecos. Maceratul se poate pastra in dulap deoarece nu se strica.
- Celor care merg mult sau stau mult in picioare, si seara au dureri de picioare le este indicat ca inainte de culcare sa fiarba coji de cartofi si sa spele picioarele cu fiertura. Dimineata se ung talpile cu suc de lamaie si se lasa sa se usuce fara a le sterge.
- Daca va obosesc picioarele, este indicat ca timp de 2-3 saptamani sa le spalati cu infuzie din coji de ceapa. 1/2 caldare de coji de ceapa se oparesc cu apa. Caldarea se umple pana la margini. Se asteapta pana se raceste suficient ca sa puteti baga picioarele in ea. Deasupra picioarelor si a caldarii se pune o plapuma astfel ca apa sa nu se raceasca prea repede.
- in cazuri grele, cand vi se inmoaie picioarele, trebuie sa rupeti muguri de pin, foarte tineri; ii puneti intr-un borcan de 3 1 si peste ei turnati alcool. Lasati timp de 2 saptamani la cald. Cand infuzia e gata, se culeg ace de pin, crengute si conuri, se maruntesc toate, se pun in apa rece si apoi se fierb 30 min. din momentul cand incepe sa clocoteasca apa. Se acopera cratita cu un prosop gros si se lasa 12 ore. Dupa aceasta se toarna apa intr-o caldare, se adauga apa fierbinte, se introduc picioarele 20-30 min. in caldare adaugand treptat apa fierbinte. La final se sterg picioarele si se freca cu infuzia din muguri de pin. Dupa aceasta se pot pune picioarele in pungi cu frunze de mesteacan sau liliac. Iarna, cand nu sunt frunze, putem sa invelim picioarele bine si sa dormim astfel.
-  Contra durerilor de picioare fierbeti intr-un vas mare lucerna, adaugati o lingura de petrol lampant si o mana de sare. Se tin picioarele in fiertura timp de 20-30 min. Fiertura se poate folosi de mai multe ori. - Daca aveti dureri de picioare fara cauze cunoscute, taiati marunt 3 kg de varza proaspata si opariti-o cu 5 1 apa. "Opariti" cu aceasta infuzie picioarele timp de 3 saptamani cate 30 min. pe zi.
- Pentru a elimina sarurile din ligamente se amesteca sucuri din: ridiche neagra, sfecla rosie, morcov, aloe (cate un pahar din fiecare), se adauga un pahar de rachiu. Se bea cate o lingura de 3 ori pe zi. Solutia se pastreaza in frigider.
- Daca in articulatia genunchiului se acumuleaza lichid, vara se ia o frunza de brusture, se uda pe partea interioara cu urina si se aplica pe genunchiul bolnav. Deasupra se pune celofan si se leaga cu un fular cald. Este mai indicat a se face acest procedeu seara inainte de culcare. Iarna in loc de brusture se poate folosi o frunza de varza. Pentru ca frunza de varza sa fie mai moale trebuie batuta in partea mai groasa cu un ciocan. Se repeta procedura de 4-5 ori.
-  O alta compresa pentru eliminarea lichidului din articulatia genunchiului se poate prepara din 10 castane, 300 g aloe, o sticla de bila farmaceutica si 500 ml de alcool de 96°. Castanele se dau prin razatoare sau se taie marunt, aloea se spala si se da prin masina de tocat carne, sau se sfarama cu furculita. Totul se amesteca si se lasa timp de 7 zile la macerat, la cald. Se fac comprese din aceasta solutie si se aplica timp de 34 saptamani pe genunchiul bolnav. Dupa ce genunchiul nu mai are lichid e bine sa se continue Tratamentul 3-4 luni o data pe saptamana.
-  O reteta foarte buna contra lichidului la genunchi si pentru intinderile de ligamente se prepara din 100 flori de papadie peste care se toarna o sticluta de apa de colonie (Troinoi), se lasa timp de 7 zile la macerat. Se pot pune 300 flori intr-o sticla de vin spumos peste care se toarna 3 sticlute de apa de colonie. Cu maceratul preparat astfel se fac frectii si comprese.
-  in cazul inflamarii articulatiilor, in afara Tratamentului de baza, este bine sa se manance visine cu lapte.
-  Durerile in cazul artritei reumatoide trec daca se freca locul bolnav cu balsam vietnamez iar deasupra se pune o frunza de brusture cu partea alba pe corp si se inveleste cu ceva cald.
-  La cei bolnavi de podagra adesea se inflameaza articulatiile degetelor mari de la picioare. Pe timp de iarna se poate face urmatorul Tratament. La un pahar de zapada se pune o lingura de sare grunjoasa, se amesteca si se pune intr-o punga de celofan apoi se aplica pe degetele bolnave. Tratamentul incepe de la 2 min. si in fiecare zi se adauga cate 1-2 min. Durerea va fi neplacuta dar daca aveti rabdare


Tratamentul va fi eficient chiar daca nu sunteti obisnuiti sa folositi frigul in loc de caldura pentru Tratament Dupa aceasta procedura trebuie sa incalziti bine degetul. De exemplu se inveleste cu vata, se incalta ciorapi de lana si se ramane culcat in pat sub plapuma groasa.
- Podagra: se amesteca 100 g solutie de amoniac cu 3 frunze de dafin maruntite. Se lasa 7 zile acoperit bine, la intuneric. De 3 ori pe zi se unge osul cu vata muiata in solutia aceasta timp de 10-15 min., apoi se unge cu iod.
-  Daca aveti dureri acute in zona lombara, coaseti un brau cu buzunare, umpleti-le cu castane coapte, si purtati braul pana cand durerea va trece.
- Pentru durerile acute din timpul noptii aplicati comprese din: 1 lingura de miere de albine, 2 linguri de rachiu, 4 fiole de novocaina 2%, 2 fiole de analgina 50%, 2 linguri de dimetilsulfoxid, o lingura de apa distilata. Compresa se aplica timp de 12 ore, apoi doua ore repaus si din nou 12 ore se lasa compresa.
-  Contra durerilor din zona lombara puteti aplica o pielicica de iepure care nu a fost spalata sau prelucrata care se leaga cu un fular sau brau de lana. Se poarta timp de 4 zile.
- inca o modalitate de a trata durerea din zona lombara. Se culeg in zori frunze inrourate de mesteacan, se pun in saculet de panza cusut pe masura dumneavoastra. Saculetul se leaga pe timpul noptii cu un brau de lana. A doua zi se rearanjeaza frunzele in saculet si se leaga din nou pe timpul noptii, repetandu-se Tratamentul timp de 6 nopti.
- Daca persoana care sufera de osteocondrita are dureri acute, in afara Tratamentului general trebuie sa faca masaj timp de 2-3 zile la laba piciorului cu dispozitive de masaj din lemn.
- Pentru tratarea osteocondritei: se iau 5 lamai si 300 g usturoi, se dau prin masina de tocat carne, se adauga 2 litri de apa rece, se lasa 24 ore si apoi se strecoara. Se beau dimineata pe nemancate cate 50 g. Dupa 5-6 zile puteti simti ceva neplacut in zona bolnava dar peste o luna va trece. La schimbarea vremii si la umezeala incalziti locul bolnav.
- Pentru eliminarea ciocurilor de pe coloana vertebrala dati prin masina de tocat carne ridiche neagra de marimea pumnului, puneti-o intr-un ciorap barbatesc si aplicati-o de-a lungul coloanei vertebrale. Se tine astfel timp de o ora, apoi locurile inrosite se ung cu unsoare din galbenele. Daca in timpul procedurii incepe sa va bata inima mai des, scoateti compresa.
- Pentru a rezolva problema coloanei vertebrale complet, impreuna cu procedura de mai sus se bea infuzie din frunze de coacaze negre.
E mai bine sa fie culese frunzele atunci cand coacazii infloresc, dar se pot culege si mai tarziu vara. Infuzia se prepara punand peste o lingura de frunze uscate o cana de apa fiarta si se lasa apoi acoperite 30-40 min. Se bea 1/3 din infuzie dimineata pe nemancate, iar restul in timpul zilei. Tratamentul se aplica timp de 2-3 saptamani.
-   Pentru eliminarea sarurilor din articulatii si profilaxia osteocondritei se mananca supa din fructe. Se spala bine si se fierbe orez. Apoi se fierb bine in apa mere uscate. Un efect deosebit il au merele care au cazut primele din pomi. in compot se pot adauga si alte fructe uscate. Prunele imbunatatesc tranzitul intestinal, visinele au vitamina C, stafidele ridica nivelul hemoglobinei. intr-un castron se pun 34 linguri de orez si 1,5 pahar de compot. Copii care consuma o astfel de supa si fac exercitiile speciale prezentate in acest site, niciodata nu se vor imbolnavi de osteocondroza. Este foarte sanatos a se manca o astfel de supa la cina in fiecare zi (in afara anotimpului de vara cand se consuma fructele proaspete).
- Pentru curatarea generala a organismului: se amesteca 2 linguri de macese maruntite cu 2 linguri de troscot si 2 linguri de frunze de mesteacan; se oparesc cu 1 litru de apa fiarta, se acopera si se lasa 20 min. pe baie de abur. Se strecoara dupa ce se raceste. Se bea un pahar de infuzie timp de o ora cu inghitituri mici, de dorit in prima jumatate a zilei. Infuzia are efect diuretic, de aceea trebuie sa luati pastile cu microelemente pentru ca organismul pierde mult calciu, sau se ia cate o lingurita de praf de coaja de ou amestecat cu o lingura de suc de lamaie.
-  Pentru ameliorarea durerii si inflamatiei in caz de: radiculita, artrita, osteocondrita, podagra si alte boli ale aparatului locomotor, in infuzia ramasa se dizolva 1 lingura de sare grunjoasa si 1/2 lingurita de sare de lamaie sau 1 lingurita suc de lamaie. Se inmoaie in aceasta infuzie timp de 30 min. o bucata de tesatura din par de capra, camila sau caine. Se stoarce tesatura cu mana, apoi se stoarce intr-un prosop si se infasoara locul bolnav. Se pune deasupra celofan si se leaga cu un fular cald; se lasa toata noaptea. Dimineata se spala tesatura cu sapun si se usuca. Seara se prepara o noua infuzie.
Pentru tratarea mainilor se pot folosi manusi din materialele specificate mai sus, iar pentru picioare ciorapi. Pentru tratarea coloanei vertebrale si eliminarea ciocurilor se foloseste un pieptar de par. Pentru curatarea organismului, tesatura "sarata" se poarta ziua; ea se inmoaie in infuzie, se scurge, se usuca si se imbraca pe piele fara celofan. Noaptea este bine sa se puna la spate o perna electrica.
Daca alternati pieptarul "sarat" cu argila albastra, se pot elimina pietrele de la vezica urinara si de la cea biliara. inainte de a pune argila pe piele se presara sare grunjoasa. Argila se tine pe piele 2 ore. Pentru a curata organismul de zgura si toxine procedurile se fac timp de 1 luna; pentru tratarea bolilor grave-3 luni, 30 zile se face pauza, apoi se repeta Tratamentul.
Doua metode neobisnuite folosita in popor contra durerilor lombare:
- O sticla cu terebentina (dizolvant pentru vopsea extras din rasina de pin) se amesteca cu 5 oua, 5 ace de cusut, o sticla cu esenta de otet. Se lasa sa stea 2 saptamani. Se freaca cu aceasta infuzie coloana vertebrala, picioarele, articulatiile bolnave.
- Se infasoara in jurul braului o sarma de cupru de trei ori sau se face un brau dintr-o fasie (banda) de cupru. Se poarta in fiecare zi. O data la 10 zile se spala verdeata (cocleala) formata pe brau si pe piele.

113
Retete naturiste / Tratamente si terapii sanatoase pentru afectiuni cum ar fi
Alimente: Painea si efectele ei Dureri de articulatii Dureri de stomac Osteoporoza
Boli de inima: Aritmii, Dureri, Hipertensiune De cap De urechi Tromboflebita
Bronsita: Retete naturiste De dinti Retete si Tratamente naturiste pentru durerile lombare Tuse, raceli
Cum sa creasca copiii sanatosi? De ficat Reumatice: Sanatate naturala Tratemente pentru varice
Diabetul: Terapii naturiste De rinichi Memoria Vedere

despre vitamina D

Lumea modernă este bântuită de epidemia deficienţei de vitamina D, această epidemie fiind de o astfel de profunzime şi gravitate încât, face ca gripa porcină H1N1 să pară doar o simplă răceală. Deficienţa de vitamina D nu doar că se extinde în mod alarmant, dar este şi cauza principală a altori boli grave precum cancerul, diabetul, osteoporoza şi afecţiunile inimii.

Un nou studiu publicat în ediţia din martie 2010 a Jurnalului de Endocrinologie Clinică şi Metabolism (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism) a arătat că un procent şocant de 59% din populaţie suferă de deficienţa de vitamina D. Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism.

Autorul principal al studiului, Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sănătate al Universităţii McGill spune că "Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreagă gamă de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza şi diabetul, precum şi tulburările cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar."

Acest nou studiu confirmă existenţa unei legături clare între deficienţa de vitamina D şi grăsimile stocate în organism. Acest lucru susţine teoria prezentată cu mulţi ani în urmă aici în Natura lNews, despre faptul că razele soarelui facilitează pierderea grăsimii din organism. Vitamina D ar putea fi mecanismul hormonal prin care acest fenomen al pierderii grăsimiii operează în corpul uman.
Însă rezultatele cercetărilor legate de vitamina D nu se opresc aici...

Activatorul sistemului imunitar
Cercetările recente desfăşurate la Universitatea din Copenhaga au dezvăluit că vitamina D activează sistemul imunitar prin "armarea" celulelor T astfel încât acestea să combată infecţiile.

Această nouă cercetare, condusă de profesorul Carsten Geisler de la Departamentul Sănătăţii, Imunologiei şi Microbiologiei Internaţionale de la Universitatea din Copenhaga, a arătat că, fără vitamina D, celulele T ale sistemului imunitar rămân dormante, neoferind deloc protecţie, sau doar într-o mică măsură împotriva invaziei microorganismelor şi virusurilor. Dar prezenţa vitaminei D în circuitul sanguin face ca celulele să fie "armate" şi să detecteze invadatorii, distrugându-i şi eliminându-i din organism.

Cu alte cuvinte, vitamina D acţionează precum cheia de contact a maşinii dumneavoastră: Maşina nu va porni, doar după ce aţi introdus cheia în contact şi aţi pornit motorul. În acelaşi fel, sistemul dvs. imunitar nu va funcţiona decât dacă este activat din punct de vedere biochimic de către vitamina D. Dacă începeţi sezonul rece cu o deficienţă de vitamina D, sistemul dumneavoastră imunitar este practic lipsit de apărare împotriva gripei. De aceea, persoanele care se îmbolnăvesc sunt cele care petrec mult timp în casă şi îşi desfăşoară activitatea la interior, fiind astfel expuşi la o deficienţă cronică de vitamina D.

De fapt, persoanele care au decedat din cauza H1N1 sufereau de deficienţa de vitamina D. Practic ele nu mai beneficiau de protecţia oferită de sistemul imunitar, fiind astfel ţinte uşoare pentru gripa porcină.

Aceste descoperiri legate de "armarea" sistemului imunitar de către vitamina D au fost publicate în "Imunologia Naturii" (Nature Immunology). Prin comentariile pe marginea descoperirilor, cercetătorii au consimţit că "Oamenii de ştiinţă ştiau de foarte mult timp că vitamina D este importantă pentru absorbţia calciului şi că această vitamină a mai fost implicată în boli precum cancerul şi scleroza multiplă, dar ceea ce nu au realizat este faptul că vitamina D este crucială pentru activarea sistemului imunitar - lucru care ne este clar acum." (Sursa: UK Telegraph).

Se pare însă că CDC şi WHO ignorează complet această cercetare, altfel ar fi recomandat vitamina D pentru combaterea epidemiei H1N1 în locul injecţiilor de vaccin. Vitamina D ar fi fost mult mai eficientă (şi mai puţin constisitoare) în lupta împotriva epidemiei decât vaccinurile, mai ales că aceste vaccinuri nu îşi exercită efectul doar în cazul unei reacţii din partea sistemului imunitar, iar pentru această reacţie prezenţa vitaminei D este indispensabilă în organism!

Şi pentru că vaccinurile prezintă efecte secundare nedorite, precum afecţiuni grave neuorologice într-un număr redus de cazuri, singurul efect secundar al vitaminei D este că previne apariţia a 77% din cazurile de cancer.

Numitorul comun al afecţiunilor
Ceea ce ne este acum foarte clar în urma desfăşurării tuturor noilor studii, este că deficienţa de vitamina D poate fi numitorul comun al majorităţii bolilor degenerative moderne, cu efecte devastatoare. Pacienţii cu insuficienţa renală suferă la unison de deficienţa de vitamina D, iar diabeticii se află de obicei în aceeaşi situaţie. Persoanele care suferă de cancer, prezintă aproape în toate cazurile deficienţă gravă de vitamina D, precum şi persoanele cu osteoporoză şi scleroză multiplă.

De fapt, deficienţa de vitamina D poate fi cauza principală a atât de multor afecţiuni degenerative, încât remediind deficienţa în rândul populaţiei, ar putea foarte bine devasta "industria de asistenţă medicală" orientată spre profit, care domină medicina occidentală a zilelor noastre.

Cu alte cuvinte, educaţi populaţia în legătură cu vitamina D, şi industria cancerului va suferi pierderi devastatoare de profit vitamina D previne 4 sau 5 din toate tipurile de cancer).

Acesta ar putea fi motivul pentru care, atât de multe companii şi organizaţii non-profit a căror autoritate şi putere depind de boala de cancer (şi de alte boli) se angajează atât de activ în lupta împotriva conştientizării importanţei vitaminei D. Institutul Naţional pentru Cancer, de exemplu, cea mai prosperă organizaţie non-profit la nivel mondial, publică neîncetat reclame care ocupă o întreagă pagină având scopul de a înspăimânta oameniii în legătură cu razele solare, în felul acesta menţinându-i în starea de deficienţă de vitamina D. 

Cu totul întâmplător, această deficienţă serveşte interesele de putere ale NCI, această instituţie asigurându-se că oamenii vor rămâne doborâţi de cancer, chiar dacă ar putea beneficia gratuit de o soluţie de vindecare (razele solare) deja accesibilă.

În mod similar, FDA nu are niciun interes ca oamenii să afle adevărul despre vitamina D, deoarece consumatorii bine informaţi ar consuma în mod inevitabil mai multe suplimente de vitamina D, reuşind astfel să prevină tot feluri de boli şi afecţiuni, pe care industria farmaceutică se bazează în continuare pentru profiturile sale de monopol. Fiecare pacient care ia vitamina D, induce o pierdere financiară, reprezentând banii plătiţi pentru medicamente în tratarea cancerului, diabetului sau afecţiunilor inimii.

La fel, nici celelalte organizaţii non-profit din industria cancerului, nu doresc, ca oamenii să afle adevărul despre vitamina D. Ei preferă să vândă în continuare produse ridicole prevăzute cu simbolul Panglica Roz (simbol internaţional pentru lupta împotriva cancerului de sân) pretextând astfel strângerile de fonduri pentru continuarea cercetărilor desfăşurate "în căutarea remediului pentru cancer", o căutare fictivă şi care a fost sortită eşecului încă de la început, deoarece razele solare vindecă şi previn cancerul încă din momentul apariţiei omenirii pe această planetă.

Predecesorii noştri nu erau nevoiţi să "gonească după un remediu" sau "să militeze pentru un tratament de vindecare" prin nişte strângeri de fonduri ridicole; ei pur şi simplu păşeau în lumina soarelui, fiind vindecaţi de cancer prin simpla expunere la acţiunea razelor solare. Plimbarea pe afară, în sine, constituie "vindecarea" de cancer, despre care industria susţine că ar necesita miliarde de dolari pentru cercetări adiţionale.

Singurul lor scop este ignoranţa oamenilor!
Adevărul izbitor în această materie este că medicina modernă are tot interesul ca oamenii să rămână ignoranţi în ceea ce priveşte efectele vindecătoare ale vitaminei D. Supravieţuirea financiară a industriei medicale depinde în mod absolut de acest lucru, astfel încât cele mai influente organizaţii medicale vor diminua în mod sistematic importanţa acestei vitamine, refuzând categoric să o recomande pacienţilor lor.

NCI nu recomandă vitamina D şi nici fundaţia Komen for the Cure. AHA, AMA, ADA şi FDA toate refuză să recomande vitamina D, în schimb promovând din toate puterile medicamentele sintetice, patentate, aducătoare de profituri uriaşe şi care nu vindecă nimic.

În principiu, în industria de asistenţă medicală există o conspiraţie a tăcerii în ceea ce priveşte vitamina D, această industrie depinzând de bolile amintite pentru a le aduce profituri. Şi bineînţeles, această tăcere va persista, deoarece companiile au scopul de a genera profit, şi dacă faci parte dintr-o afacere care scoate bani de pe urma bolilor, de obicei nu te prezinţi în faţa oamenilor spunându-le cum să se trateze gratis.

Dintr-o perspectivă orientată spre profit, educarea oamenilor despre vitamina D, nu are niciun sens din unghiul de vedere al industriei de asistenţă medicală. Ei profită (ca de obicei) de pe urma oamenilor.

Nu puteţi împiedica vitamina D
Nu puteţi ascunde adevărul pentru totdeauna despre vitamina D: Ştiinţa este absolut imperioasă. Mai bine zis, este inconstestabilă. Iată nouă adevăruri incontestabile despre vitamina D:

- Majoriatea populaţiei vestice suferă de deficienţă de vitamina D.
 
-          Deficienţele de vitamina D promovează printre alte probleme de sănătate, cancerul, diabetul, osteoporoza, afecţiunile renale, depresia, obezitatea şi afecţiunile inimiii.
-          Deficienţa de vitamina D poate fi remediată cu o suplimentare cu vitamina D sau prin expunere raţională la acţiunea razelor solare.
-          Produsele de protecţie împotriva radiaţiior solare împiedică generarea vitaminei D la nivelul pielii, cauzând în continuare deficienţe de vitamina D în rândul consumatorilor care utilizează astfel de produse.
-          Remedierea pe scară largă a deficienţelor de vitamina D ar reduce semnificativ apariţia afecţiunilor degenerative în rândul populaţiei, economisind naţiunii, literalmente, trilioane de dolari, reprezentând cheltuielile colective de asistenţă medicală pentru următorul deceniu.
-          Suplimentele de vitamina D sunt extrem de convenabile. Prevenirea bolilor prin administrarea suplimentelor de vitamina D este o investiţie mică în sănătate care se răsplăteşte de 100 de ori (sau mai mult) prin economisirea cheltuielilor legate de asistenţă medicală.
-          Vitamina D este extrem de sigură. Din reacţia oamenilor care îşi administrează suplimente cu vitamina D reiese că, practic nu produce efecte secundare negative, chiar şi la doze zilnice aparent mari precum 4000-8000 IU (de 10 ori mai mare decât RDA-ul – doza zilnică recomandată - curent în America).
-          Deficienţa de vitamina D este cauzată – în mare măsură - de stilul de viaţă modern desfăşurat în spaţii închise. Oamenii trăiesc, lucrează şi se distrează în casă sub lumină artificială. Acest lucru este motivul absenţei expunerii la lumina naturală (raze solare), prin care se generează vitamina D.
-          Vitamina D reduce dramatic susceptibilitatea la boli infecţioase, precum gripa sezonieră şi H1N1. Vitamina D  “declanşează" sistemul imunitar şi îi permite să funcţioneze mai agresiv în lupa împotriva invaziei virale.

Mai bun decât vaccinurile, mai sigur decât medicamentele...
Vitamina D depăşeşte ca eficienţă vaccinurile. Vitamina D depăşeşte ca eficienţă medicamentele anticancerigene. Depăşeşte ca eficienţă medicamentele prescrise pentru vindecarea osteoporozei. Vitamina D vindecă mai eficient diabetul decât medicamentele anti-diabet.
Mereu şi mereu: vitamina D se dovedeşte a fi mai sigură, mai eficientă şi mult mai convenabilă decât medicamentele scumpe vândute la preţuri de monopol. Mai mult, prin natura sa este evident compatibilă cu organismul uman, din moment ce corpul uman produce efectiv vitamina D când are această ocazia (este expus la acţiunea razelor solare).

În plus, spre deosebire de produsele farmaceutice, vitamina D nu dăunează mediului înconjurător. Excesul de vitamina D spălat de ploaie nu contaminează peştii precum produsele farmaceutice.

Toate aceste adevăruri evidente despre vitamina D, ne pun pe gânduri: cum se explică faptul că reforma în sănătate nici măcar nu menţionează acest nutrient? Dacă vreţi într-adevăr să reformaţi sănătatea naţiunii, trebuie să începeţi cu remedierea epidemiei de deficienţă de vitamina D în rândul populaţiei.

Când vine vorba de menţinerea sănătăţii oamenilor, toate medicamentele din lume nu pot face cât poate vitamina D... simplu, convenabil şi sigur.

Nu vă costă nimic. Nu aveţi nevoie de reţetă. Nu trebuie să consultaţi medicul. Nici măcar nu trebuie să cumpăraţi suplimente pentru a intra în posesia vitaminei D. Doar faceţi o plimbare pe afară, sub lumina soarelui, şi veţi iniţia singur procesul de auto-vindecare a organismului dvs.

Tocmai această idee - că pacienţii îşi pot vindeca singuri propriul lor cancer doar plimbându-se în natură - este cel mai temut lucru în lumea cancerului şi a industriei de vaccinuri. Industria farmeceutică este speriată de moarte la ideea că oamenii vor deveni educaţi în materie de nutriţie şi îşi vor da seama că vitamina D, singură, elimină nevoia de sutele de medicamente şi vaccinuri potenţiale. Declanşează procesul de vindecare, protejează organismul de boli, şi singura ameninţare majoră pe care o prezintă este la adresa profitabilităţii industriei de asistenţă medicală care domină astăzi medicina.

Dacă medicina modernă ar putea interzice vitamina D, ar face-o imediat.
Totuşi, prin încercările sen. McCain de a distruge suplimentele nutriţionale ar putea într-un final izbuti.

miercuri, 9 martie 2011

filme si carti spirituale

FILME ARTISTICE FILME DOCUMENTARE