Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 9 februarie 2012

Echilibru intre alimenten Yang si Yin

Principiile intercomplementare ale lui ying si yang sunt concepte cheie in filozofia traditionala chineza si sunt folosite pentru a descrie natura dinamica a universului. Acestea desi sunt opozite nu pot exista unul fara altul iar daca ne luam dupa gandirea invataturilor chinezesti, chiar si personalitatea poate fi privita in functie de elementele ying si yang.
Atributele yang sunt contracte, compacte, fierbinti, dense, grele, plate si aproape de pamant.Personalitatea yang este puternica, cu vointa, extrovertita, impamantata, concentrata, concreta, activa si predispusa spre a se enerva. O personalitate yang neechilibrata, poate fi agresiva, tensionata, furioasa si iritanta. Consumul excesiv de alimente yang, poate intesifica si amplifica aceste caracteristici mentale. De exemplu , desi in India antica nu se numeau ying si yang, se obisnuia sa se hraneasca luptatorii, soldatii cu alimente yang(carne) pentru a le intesifica caracteristicile necesare razboiului.
Atributele yin, sunt expansive, receptive, dilatate, usoare, racoritoare, verticale si subtiri. Personalitatea yin este una introspectiva, reflectiva, sensibila si are o minte orientata catre spiritualitate. O personalitate yin neechilibrata tinde a fi timida, visatoare, neimpamantata, fara vointa si pasiva. O dieta exagerata de alimente yin, fara echilibrarea de alimente yang, poate duce la dezechilibre atat in minte dar si corp.
Alimentele nu sunt in intregime ying sau yang. Fiecare aliment contine o combinatie de elemente atat ying dar si yang care sunt complementare si intr-o dinamica echilibrata. Astfel desi alimentele yin sunt predominant alcaline, exista si alimente yin care sunt acide. La fel alimentele yang desi in general sunt acide, exista si alimente yang alcaline.
YANG EXTREMYANG MULTYANG MODERATYANG PUTINYIN PUTINYIN MODERATYIN MULTYIN EXTREM
Sare de masa, medicamente precum Steroizi, Sedative; carne de porc, de vita, oua, branzeturi saratecarne de pui, fructe de mare, scoici, peste cu carne rosie(Ton,Somon, etc)peste cu carne alba (crap, somn, stiuca,etc); faina de grau, Sare de mare; sos Miso, sos Soia, Kombu, alge Nori, DulseCereale preparate sub diverse forme: Orez, ovaz, malai, Wheat, faina integrala,tarate,  Quinoa, Amaranth,  morcov, gulie,Ceapa,ridichii rosii, conopida, Broccoli, varza de Bruxelles, varza, Squash, Kale,Boabe precum linte, fasole neagra, mazare, castravete, salata, germeni, fasole, naut,  ciuperci, taitei integrali, Tofu, Tempeh, patrunjel,  sfecla, mere, pere, piersici, prune, capsuni, pepene, caise, pepene galben, struguri, portocale, lamai, migdale, alune, sirop de orez,cocaturi, paste  rosii, cartofi, vinete, grapefruit, banane, ananas, ardei rosii, spanac, condimente, miere, sirop de artar, caju, branzeturi moi, smantana, iaurt, unt,zahar alb rafinat, alcool, Marijuana, Cocaina, Heroina, Amphetamina, analgezice, tranchilizante, Nicotina, Cafeina, indulcitori artificiali, conservanti, orice este supus radiatiilor electromagnetice sau microundelor
Fiecare dintre aceste alimente are propria forta yin sau yang si se poate spune ca are o energie proprie care influenteaza mintea catre o tendinta mai expansiva sau mai contractata. Alegerea unei diete echilibrate intre yin si yang depinde de mai multi factori de viata si de mediu inconjurator. Cativa dintre acesti factori sunt determinati de constitutia persoanei. Astfel, o persona mai fierbinte(yang) din punct de vedere constitutional, se va echilibra hranindu-se cu alimente mai racoritoare(yin).
In sistemul chinezesc, organele si glandele sunt clasificate in functie de natura lor yin sau yang, astfel alimente yin sau yang sunt recomandate pentru a echilibra si a vindeca problemele legate de respectivele organe sau glande.
Daca suntem atenti observam ca de obicei corpul ne semnaleaza aceasta nevoie de echilibrare. De exemplu, atunci cand mancam un aliment foarte yin, corpul simte nevoia de a se echilibra si astfel avem pofte de alimente foarte yang. Astfel, berea care este foarte yin, se echilibreaza prin covrigeii sarati care sunt yang.
Majoritatea corpurilor oamenilor au tendinta de a fi yin in ziua de azi. Aceasta este cauza majoritatii bolilor cu care ne confruntam. Astfel solutia este nu sa adaugam mai multe alimente yang ci sa scoatem din dieta noastra alimentele yin care creaza aciditate.
De ce sunt corpurile noastre atat de yin?
Stilul modern de viata este compus in marea sa parte din elemente care au dus la conditia generala de yin(acid) a corpurilor noastre:
Radiatiile cu ioni, poluarea electromagnetica, metalele grele, toxice, chimicalele toxice, schimbari in felul in care ne crestem hrana, rafinarea alimentelor, folosirea medicamentelor, alcoolul si drogurile, poluarea planetei, stresul.
Este important astfel si din acest punct de vedere sa reducem impactul acestei vieti moderne asupra echilibrului nostru.
Alte elemente care pot influenta echilibrul
Procesarea alimentelor, taierea, rasnirea, folosirea unui blender sau storcator, face alimentele mai mult yin. In timp ce consumarea alimentelor intregi are un efect yang.
Postul are un mare efect yang in timp ce mancatul peste masura are un efect considerabil yin.
Odihna are un efect yang asupra corpului (pana in 10 ore de somn). In acelasi timp, daca nu avem parte de destul somn, corpul devine mai yin. Acelasi afect il obtinem si daca stam toata ziua in pat. La fel, daca mergem la culcare mai devreme, inainte de 10 pm, acest lucru are un efect yang, pe cand daca mergem dupa 10 are un efect yin.
Deyhidratarea, face corpul yin in timp ce consumul unei cantitati echilibrate de lichide are un efect yang.
Exercitiile fizice, tensioneaza muschii si au un efect yang, in timp ce lipsa de miscare sau exagerarea in efectuarea exercitiilor duce la un efect yin.
Respiratia adanca si corecta, are un efect yang, deoarece ajuta la oxigenare si detoxifiere.
Este indicat sa catalogam alimentele nu numai dupa gust sau numar de calorii, dar si dupa nutrientii si energiile subtile pe care acestea ni le ofera. In majoritatea timpului un corp deficient o sa urle dupa nutrientul de care are nevoie, sau dupa alimenul care sa-l echilibreze. Trebuie sa invatam sa ascultam dar in acelasi timp sa nu gadem intr-o capcana a poftelor “false”… de genul corpul meu tanjeste dupa nutrientul numit “hamburger” sau “ecler”.

miercuri, 8 februarie 2012

Tratamente pentru toate afectiunile

NU TREBUIE DECÂT SĂ APĂSAŢI PE LINKUL CE VĂ INTERESEAZĂ!!