Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 20 martie 2010

Vinurile medicinale si zaharul invertit

Vinul de tarhon – recomandat in caz de balonari si dureri reumatice.
Pentru prepararea lui aveti nevoie de 30 gr. frunze de tarhon si 1 litru de vin alb de tara.
Se spala frunzele cu apa rece si se pun la uscat. Se maruntesc, se pun intr-o sticla impreuna cu vinul si se lasa la macerat 9 zile. Se strecoara.
Se iau zilnic cate 25 ml. de vin de tarhon, de 3 ori/zi, inainte cu 15 minute de fiecare masa.
Vinul de patrunjel – recomandat in caz de oboseala, icter, bronsita, afectiuni renale si febra.
Se pun la fiert pe foc mic, timp de 10 minute: o legatura de patrunjel verde tocat cu codite cu tot, 1 litru de vin alb si 2 lingurite de otet din vin.
Se strecoara si se adauga 300 gr. miere. Se amesteca bine, apoi se pune in sticlute inchise ermetic cu dop.
Se iau zilnic, cate 3 lingurite, de 3-4 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de pere – recomandat in caz de litiaza renala, retentie de apa, diabet, celulita.
Se taie 500gr. de pere albe in rondele. Separat, se pune la fiert intr-un vas de inox 1 litru de vin alb. Cand clocoteste, se adauga perele. Se lasa pe foc pana cand volumul scade la jumatate. Se strecoara dupa racire.
Se iau cate 25 de ml., dimineata, pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de micul dejun.
Vinul de prune uscate – recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, nefrita, reumatism.
Pentru prepararea lui aveti nevoie de: 300 gr. prune uscate (neafumate), 1 litru de vin rosu, 1 plic de zahar vanilat, 50 ml rachiu si 120 gr. zahar (de preferat, brun).
Se pun toate ingredientele la macerat, timp de 3 saptamani, intr-un borcan.
Se iau zilnic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa cu 15 minute.
Vinul de menta – recomandat in caz de tulburari digestive, palpitatii, tulburari nervoase, paraziti intestinali.
Se infuzeaza 25 gr. frunze de menta, timp de 15 minute, in 500 ml de apa clocotita. Se strecoara si se amesteca ceaiul cu 500 ml de vin alb si 20 gr. de miere. Se amesteca cu o lingura de lemn, se acopera vasul si se lasa la macerat timp de 40 de zile. Se filtreaza.
Se iau zilnic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa cu 15 minute.
Vinul de marar – recomandat in astm, aerofagie, tulburari nervoase, impotenta, insuficienta ovariana.
Se pun la macerat timp de 10 zile, intr-un litru de vin rosu: 50 gr. seminte de marar, 20 gr. seminte de anason, 100 gr. zahar, 25 ml rachiu.
Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau zinic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa, cu 15 minute.
Vinul de afine – recomandat in ateroscleroza, constipatie, colita, insuficienta biliara, diabet, diare.
Se fierb, la foc mic, 500 gr. afine cu 2 pahare apa, timp de 15 minute. Se adauga 1 litru de vin rosu si se prelungeste fierberea cu inca 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se filtreaza. Se imbuteliaza.
Se iau cate 25 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de ceapa – recomandat in astenie, tulburari de circulatie, retentie de urina, parazitoza.
Se lasa la macerat, timp de 8 zile, 5 cepe tocate marunt, 100 gr. miere intr-un litru de vin alb.
Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de coacaze – recomandat in artrite, reumatism, hipertensiune, litiaza renala, menopauza.
Ingrediente necesare: 1,5 kg. coacaze, 1 litru de vin rosu, 450 gr. zahar.
Se strivesc coacazele. Se adauga vinul si se lasa la macerat 24 de ore, la rece. Se filtreaza printr-o panza fina. Se pune sucul intr-un vas, se adauga zaharul, se pune la fiert 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se filtreaza din nou, apoi se imbuteliaza.
Alta varianta: Se pun la macerat, timp de o luna, 200 gr. coacaze, 1 litru vin alb, 50 ml. rachiu, 100 gr. zahar. Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de grapefruit – recomandat in anorexie, artrita, dispepsie, insuficienta biliara.
Ingrediente: sucul de la 2 grapefruituri, 1 litru de vin alb, 200 gr. zahar, 50 ml. rachiu.
Se amesteca ingredientele si se lasa la rece, la macerat, timp de 2 saptamani. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de ienupar – recomandat in ateroscleroza, guta, reumatism, afectiuni renale, cistite, dezintoxicare.
Ingrediente: 50 boabe de ienupar, 1 litru vin rosu, 50 ml. rachiu.
Se sparg (piseaza in piulita de lemn) boabele de ienupar si se pun la macerat in vin si rachiu, timp de o saptamana. Apoi, se pune pe foc amestecul si se lasa sa fiarba 5 minute. Se lasa in repaus o saptamana inainte de a se filtra. Se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de mure – recomandat in tulburari gastrice si intestinale, dureri de gat, afectiuni ovariene.
Ingrediente: 1 kg. mure, 1 litru apa, 1/2 litru de vin alb, 300 gr. zahar.
Se zdrobesc murele si se pune totul la macerat 15 zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de piersici – recomandat in constipatie, litiaza renala, tulburari digestive.
Ingrediente: 2,5 kg. piersici, 4 litri vin alb, 1,3 litri coniac, 500 gr. zahar, 4 migdale amare, 7 gr. drojdie de bere uscata.
Peste piersicile decojite si taiate in bucati, se pune zaharul si se lasa cateva ore. Apoi, se fierbe amestecul 15 minute. Dupa se s-a racit, se toarna peste el vinul alb si coniacul. Se adauga drojdia si migdalele. Se lasa la macerat, la rece, timp de 30 de zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de portocale – recomandat in anorexie, astenie, dispepsie, hipervascozitate sanguina, tulburari intestinale.
Ingrediente: o portocala bine spalata, 1 litru vin alb, 12 cuisoare, 1 baton scortisoara, 100 gr. zahar, 50 ml. rachiu.
Se pun cuisoarele si portocala taiata intr-un borcan. Se adauga scortisoara, zaharul si rachiul. Se acopera cu vin alb si se lasa la macerat 30 de zile. Se filtreza si se imbuteliaza. Se foloseste dupa 2- 3 luni.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de nuci – recomandat in anemie, diaree, eczeme, guta, reumatism.
Ingrediente: 350 gr. frunze de nuc, 1 litru vin rosu, 1 baton de scortisoara, 100 gr. zahar, 25 ml. rom.
Se pun toate ingredientele la macerat, timp de o luna. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Zaharul invertit
Zaharul tos este toxic pentru organism.
Pentru a fi metabolizat, el este mai intai invertit in interiorul corpului, operatiune care necesita mult calciu, care se preia din oase, dinti, unghii, par.
Zaharul invertit este inofensiv pentru organism.
Materiale necesare:
- 1 kg. zahar tos;
- 150 ml. apa (de la robinet sau plata);
- o lingurita rasa de sare de lamaie;
- un vas emailat (se interzice folosirea inox-ului sau a aluminiului).
Mod de preparare:
- Se pun toate ingredientele intr-un vas smaltuit, se fierbe totul la foc iute si se amesteca putin cu o lingura de lemn (nu se foloseste nici un fel de metal).
- Invertirea zaharului dureaza, in total, 10 minute.
- Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca uleiul sau ca mierea; pe marginea vasului se aduna o spuma pamantie la culoare, care se strange cu lingura de lemn si se arunca.
- In ultimele 2-3 minute de fierbere, trebuie sa fim atenti ca siropul din vas sa nu se inchida la culoare; pentru aceasta vom micsora intensitatea focului.
- Cand este gata, zaharul nu mai colecteaza spuma si are consistenta unei smantani mai subtiri.
- Se lasa la racit putin si cand este caldut inca, se toarna in borcane curate prin doua straturi de tifon.
- Se foloseste in loc de zahar in ceai, cafea, lapte, prajituri, checuri, cozonac, cu conditia de a micsora cantitatea de lichid, eventual din albusuri (in cazul prajiturilor).

regim de dezintoxicare

Dupa Valeriu Popa.Este un regim destul de strict.Consultati un specialist inainte de a/l efectua.
- Dimineata la sculare: terapia cu ulei si malai*adica se mesteca in gura ulei pana devine laptos si se arunca.Nu inghiti! La fel se mesteca malai in gura pentru dezintoxicarea cavitatii bucale.
- ora 11:00 se inghit 4 linguri de orez crud (inmuiate cu o ora inainte) cu 1/2 litru de apa distilata
- ora 13:00 se amesteca si se consuma urmatoarele:
- 125 gr. grau incoltit
- 1/2 kg. mere rase
- 3 linguri telina rasa
- 2 linguri radacina de patrunjel rasa
- 4 linguri sfecla rosie rasa
- 1 lingura miere de salcam
- ora 18:00 se consuma aceeasi salata ca la ora 13:00 inlocuind merele cu pere.
- Inainte de culcare cu o ora, se consuma 30 de seminte crude de dovleac si se bea o cana de ceai de cimbrisor.
- Se fac 2 clisme pe zi, una dimineata cu 2 litri de ceai de musetel si una seara, cu 2 litri de ceai de rostopasca.
- Se pun comprese cu frunze de varza, de seara pana dimineata, pe zonele afectate.