Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 14 august 2010

maxime

Am invatat... ca nimeni nu este perfect....
Pana cand nu te indragostesti...
Am invatat ...ca viata e dura....
Dar eu si mai si!!!
Am invatat ...
ca sansele nu trebuie niciodata sa le pierzi..
Acelea pe care le pierzi tu le prinde din zbor o alta
persoana..
Am invatat ca atunci cand porti pica si
amaraciune fericirea se duce in alta parte.
Am invatat...
Ca ar trebui mereu folosite vorbe bune...
Pentru ca maine poate va trebui sa le retragi..
Am invatat ca un suras e un mod economic
pentru a-ti imbunatati aspectul.
Am invatat ca nu pot sa aleg cum ma simt....
Dar pot mereu sa fac cate ceva.
Am invatat....
ca atunci cand fiul tau
nou nascut iti tine degetul in micul lui
pumn..... s-a lipit de tine pentru toata viata.
Am invatat...ca toti
vor sa traiasca in varful
muntelui....Dar toata fericirea si
cresterea au loc in timpul urcusului.
Am invatat ....ca trebuie sa te bucuri
de calatorie si sa nu te gindesti doar la scopul ei..
Am invatat ....
ca e mai bine sa dai sfaturi doar in doua situatii....
Cand sunt cerute si cand de ele depinde viata cuiva..
Am invatat ca, cu cat irosesc mai putin timpul...
mai multe lucruri reusesc sa fac.

duminică, 8 august 2010

din nou despre colesterol

COLESTEROLUL

Colesterolul este o substanta necesara organismului. Tratamentul colesterolului se poate face cu ajutorul unei diete echilibrate. Colesterolul este produs chiar de catre organismul nostru din acizi grasi, in special din grasimile saturate din alimentatie. Colesterolul mare este deseori asociat cu ateroscleroza si bolile cardio vasculare. Colesterolul este absorbit de asemenea si din produsele alimentare provenite de la animale.
Colesterolul este preluat din sange de catre celulele si folosit pentru a crea membranele celulelor, anumiti hormoni si vitamina D. Termenul provine din grecescul chole (bilă) şi stereos (solis) plus sufixul ol, fiind identificat în calculii colesterolici în anul 1784.
Termenul de colesterol sanguin se referă de fapt la 2 tipuri de lipide:
* LDL (low density lipoproteine) proteine cu densitate mică aşa numitul colesterol “rău”
* HDL (high density lipoproteine) proteine cu densitate mare aşa numitul colesterol “bun”
Colesterolul este produs printr-un numar de pasi care implica mai multe enzime diferite. Una dintre principalele enzime implicate se numeste HMG-CoA reductaza. Enzima HMG-CoA reductaza produce de obicei suficient colesterol pentru o functionare normala a organismului, dar uneori, mai ales atunci cand mancam alimente cu un nivel ridicat de grasimi saturate, aceasta enzima produce mai mult iar colesterolul este marit. In cazul in care consumati foarte multe grasimi animale nivelul colesterolului va fi foarte mare.
Colesterolul este “ambalat” in particule numite lipoproteine cu densitate mica sau colesterol LDL (low density lipoproteins) şi distribuit în întregul organism acolo unde este nevoie de el. Lipoproteinele cu densitate mare sau colesterolul HDL (high density lipoproteins) calatoreste prin corp si colecteaza extra colesterolul nefolosit de celule. Din acest motiv, HDL este adesea denumit şi colesterol “bun”.
legume fructe
Colesterolul care nu este utilizat pentru a produce hormoni, vitamina D sau membranele celulelor este eliminat prin ficat. Ficatul converteste colesterolul in bila care este apoi stocata in intestine pana cand este folosita de organism. Atunci cand bila este eliberata in intestine este facilitata si digestia caci este mai usoara absorbtia grasimilor. Mare parte din bila care trece in intestine este reabsorbita si reciclata pentru utilizari ulterioare. Dacă se combina cu anumite substante cum ar fi fibra, colesterolul poate iesi din organism şi atunci trebuie să fie produsa o noua bila din colesterol.
In mod normal colesterolul nu este toxic pentru organism. El trece prin vasele de sange fara a genera daune. Cu toate acestea, atunci cand se oxideaza, fie prin caldura fie prin radicalii liberi, colesterolul poate deveni periculos. Colesterolul LDL oxidat este toxic in mod direct pentru celulele endoteliale. Creste adeziunea de monocite si macrofage, se produc leziuni vasculare, creste proliferarea celulelor musculare netede si se inhiba productia de oxid nitric, un mesager chimic necesar pentru vasodilatatie.
Macrofagele si monocitele iau în mod normal doar cantitati mici de colesterol neoxidat, dar atunci când sunt expuse la colesterol oxidat, il iau în cantitati mari, ceea ce face ca acestea sa creasca in dimensiune. Prin urmare trebuie sa stim ca atunci cand avem in sange un nivel inalt de colesterol LDL oxidat creste riscul bolilor cardiovasculare.
Cum obtinem scaderea colesterolului
Fibra solubila ajuta la scaderea colesterolului si trebuie inclusa in tratament
O dieta cu un nivel scazut in grasimi si colesterol poate duce la scaderea nivelului total de colesterol LDL cu pana la 5-10%. Cu toate acestea, cercetarile au aratat ca dietele bogate in fibre solubile scad si mai mult nivelul colesterolului LDL – respectiv cu 20-30%. Tipul de fibra pe care s-au facut cercetarile este pentru cea provenita din alimente precum: tarate, ovaz sau fasole. In acelaşi studii s-a demonstrat ca daca mancam boabe de soia fierte si gatite in diverse maniere (soia fiind o bogata sursa de proteine si de fibra natural solubila) se ajunge la o scădere a colesterolului total de 30% şi o scădere a colesterolului LDL de 35-40%.
Fibra solubila ajuta la scaderea colesterolului în mai multe moduri:
* Reducerea absorbtiei de colesterol din alimente
* Eliminarea mai buna a bilei
* Cresterea gradului de repartizare a colesterolului din sange
* Reducerea productiei de colesterol de ficat
recomandari
Recomandari de regim pentru scaderea colesterolului:
MANCATI ALIMENTE CARE CONTIN FIBRE!
Folositi metode naturale si anume consumul de alimente bogate in fibre alimentare precum cirese, zmeura, mustar verde, broccoli, telina, rosii, grepfrut, conopida, varza, fasole verde, vanata, capsuni, mazare, linte si altele.
Vitamina B3 sau Niacina – rolul acestei vitamine in tratamentul pentru scaderea colesterolului
Niacina este de asemenea, cunoscuta ca vitamina B3. Aceasta are un rol demonstrat de a diminua activitatea enzimei HMG-CoA reductaza, ceea ce duce la o scadere a productiei de colesterol in organism. Ajuta, de asemenea, eliberarea colesterolului, scade proliferarea celulelor musculare netede, ajuta la prevenirea oxidarii LDL, scade nivelul lipoproteinelor si poate creste HDL (sau colesterolul bun) cu niveluri intre 15 – 40%. Cresterea nivelului colesterolului bun HDL, in special printr-o dieta potrivita, poate scadea semnificativ progresia aterosclerozei.
Niacina are un rol demonstrat si in scaderea colesterolului cu valori intre 10-26% si scaderea recurentei de infarct miocardic cu pana la 29%.
Recomandari de regim pentru scaderea colesterolului:
Folositi metode naturale si anume consumul de alimente ce contin niacina (Vitamina B3) precum ciuperci, drojdie uscata activa, ton, piept de pui sau fileul de somon.
Soia
Tarile in care alimentele pe baza de soia constituie o mare parte din dieta au o incidenta mult mai scazuta a ratei bolilor cardiovasculare decat tarile sau zonele cu un consum redus de soia. In plus fata de aceste date epidemiologice, studiile clinice au arătat că alimentele pe baza de soia ofera protectie impotriva dezvoltării bolilor cardiovasculare si a mortalitatii asociate.
S-a dovedit ca alimentele pe baza de soia scad colesterolul LDL cu 35-40%. Scaderea colesterolului total este de 30%. Soia ajuta si la scaderea nivelului triglicerideor.
Recomandari de regim pentru scaderea colesterolului: consumati alimente care includ soia precum tofu, lapte de soia, soia prajita.
Taurina. Ce este taurina si cum ajuta la scaderea colesterolului
Taurina este un aminoacid regasit in special in proteina din peste. A fost demonstrat ca taurina scade colesterolul. De fapt taurina scade absorbtia de colesterol in intestine si creste gradul de conversie a colesterolului in bila, ajutand astfel la eliminarea sa din organism. Studiile au aratat ca cei care au o dieta ce include taurina au un risc mai mic de mortalitate prin boala ischemica de inima. Pentru a beneficia din plin de avantajele aduse organismului de taurina trebuie sa mancam peste cel putin 5 zile pe saptamana.
Recomandari de regim pentru scaderea colesterolului: consumati alimente care contin taurina. Pestele de apa rece cum ar fi somonul şi codul contin taurina si sunt recomandate in dieta dvs. zilnica cu atat mai mult cu cat, in plus, au un continut bogat in acizi graşi esenţiali Omega 3.
Vitamina B6 ajuta daca tineti tratament pentru scaderea colesterolului
Vitamina B6 ajuta la tratamentul colesterolului si la scaderea acestuia. Pe langa tratamentul colesterolului, vitamina B6 poate fi utila si pentru cei care incearca sa previna bolile cardiovasculare sau riscul de tromboza. Este una dintre vitaminele necesare pentru buna metabolizare a homocisteinei. Un nivel scazut de Vitamina B6 in sange este si un indicator al riscului de infarct miocardic.
Suplimentarea dietei cu vitamina B6 reduce nivelurile de colesterol LDL cu mai mult de 17%. Din păcate, utilizarea excesivă a vitaminei B6 în formă de supliment alimentar pentru perioade lungi de timp a fost asociata cu dezvoltarea unei scaderi neurologice a senzatiilor din maini si picioare. Aceste probleme nu apar daca organismul isi procura vitamina B6 din alimentatie ci numai in cazul suplimentelor alimentare.
sfaturi
Recomandari de tratament pentru scaderea colesterolului: Folositi metode naturale si anume consumul de alimente in care regasim vitamina B6! Surse excelente de vitamina B6 sunt: ardei, conopida, usturoi, mustar, banane, sparanghel, drojdie uscată activă.
Nutrienti care ajuta la prevenirea oxidarii colesterolului
Sa consumam alimente cu vitamina E daca tinem tratament pentru colesterol
Vitamina E, principalul antioxidant solubil in grasimea din organism, este antioxidantul gasit in cele mai mari cantitati in particulele de colesterol LDL pe care il protejează de oxidare. Vitamina E este principalul protector al lipidelor (grasimilor).
Studiile au aratat ca oamenii cu niveluri mai scazute de vitamina E in organism tind sa aiba o rata mai mare de mortalitate prin boala ischemica de inima si vice-versa. Vitamina C este foarte eficienta la restabilirea vitaminei E oxidate inapoi la stadiul de neoxidata, in forma de antioxidant. Din acest motiv, studiile recomanda ca o creştere a aportului de vitamina E să fie insotită de o crestere a aportului de vitamina C, conform cu sfatul medicului specialist.
Recomandari de regim pentru scaderea colesterolului: sa mancam seminţe de floarea-soarelui caci sunt excelente de vitamina E.
Vitamina C – utila in tratamentul colesterolului
Vitamina C este principalul antioxidant solubil in apa. Desi nu se gaseste in particule de colesterol LDL, deoarece nu este solubila in grasime, vitamina C joaca totusi un rol important in prevenirea oxidarii colesterolului LDL. In plus fată de functia sa antioxidanta de reastabilire a vitaminei E, vitamina C elimina de asemenea multi radicali liberi produsi de organism in procesul de metabolism normal, ajutand astfel la prevenirea colesterolului.
Recomandari de dieta pentru scaderea colesterolului:
Folositi metode naturale si anume consumul de alimente bogate in vitamina C precum broccoli, patrunjel, ardei verde, capsuni, conopidă, lamai, salata verde, papaya, varza, spanac, kiwi, cacao, portocale , grepfrut, rosii, sparanghel, ţelină, ananas şi altele.
Bioflavonoidele
Bioflavonoidele, care sunt substante chimice clasificate ca pigmenti, fac ca fructele si legumele sa aiba culorile lor prin care sa le recunoastem si au multe efecte diverse in organism, inclusiv efecte antioxidante. Aportul de bioflavonoide (in special cele gasite în ceai, ceapa, citrice, pielea strugurilor rosii si mere) a fost asociat cu o scadere semnificativa a riscului de mortalitate prin bolile cardiovasculare.
Beta-carotenul
Beta-carotenul este un alt antioxidant gasit in produsele alimente. Desi nu este gasit in cantitati mari in particulele de colesterol LDL, beta-carotenul are totusi un rol demonstrat in prevenirea oxidarii colesterolului LDL. Beta-carotenul, ca si vitamina C, este un vaso dilatator.
Recomandari de regim pentru scaderea colesterolului: consumati alimente bogate in beta-caroten precum cartofi dulci, morcovi, cacao, salata verde, spanac, patrunjel, tomate, broccoli, sparanghel şi caise.
Grasimile. Nu toate sunt daunatoare.
dietaNu este suficient sa mancam fara colesterol pentru a nu-l avea. Cu cat alimentele sunt mai grase sau pline de grasimi saturate – cum ar fi untul, smantana proaspata, branzeturile, produsele de patiserie – cu atat mai ridicat este nivelul de colesterol negativ. Grasimile mononesaturate in schimb sunt un tip unic de grasime gasit în cantitati insemnate in uleiul de masline. Studiile au arătat că populatiile care urmeaza dieta mediteraneana tind sa aiba o rata scazuta a bolilor cardiovasculare si a mortalitatii asociate. Studii recente au aratat ca particulele de colesterol LDL care contin grasimi mononesaturate, cum ar fi de la uleiul de masline, sunt mult mai rezistente la oxidare decate cele care au niveluri ridicate de grasimi polinesaturate.
Recomandari de regim pentru scaderea colesterolului: consumati alimente cu grasimi mononesaturate precum: uleiul de măsline, de floarea-soarelui sau de avocado.
Alimente pe care trebuie sa le evitati daca tineti tratament pentru scaderea colesterolului:
alimente grasebauturi dulci carbogazoase, carne grasa sau de animal tanar, mezeluri, carne tocata, conserve de orice fel, ciocolata, cafea, alcool, condimente picante, muraturi, maioneza, otet, branzeturi grase, carnati, inghetata, prajituri, produse de patiserie, smantana.