Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 8 septembrie 2011

Anxietatea

Buna Anxietate
de
Geoffrey Hoppe

Buna, anxietate. Vad ca te-ai intors, mai puternica si mai amagitoare ca oricand. M-ai pacalit pe mine si pe alti Shaumbra in trecut, insa nu o sa ne mai pacalesti din nou.
Ti-am remarcat prezenta obsucura de cand ma stiu. Fluturii din stomac si nelinistea din somn sunt semne ale companiei tale nedorite. Insa abia acum 10 ani am inceput sa fac diferenta dintre tine si mine.
Iti place sa vii in vizita, mai ales cand constiinta de masa este fragila si cel mai susceptibila la schimbare. Ai un simt macabru de a ameninta cu haos, care vine si mai aproape de mine in ajunul dramei, al dezastrului si al schimbarii. Ai planat in jur ca un vultur la scurt timp dupa trecerea in noul mileniu in anul 2000. Ai asteptat sa te napustesti intr-un dezastru apocaliptic, vrand sa creezi o catastrofa prin pana de calculatoare. Ai fost zeloasa, rece si infometata, ai supt bucuria direct din viata mea. Si mai mult decat orice ai pus o ceata in jurul claritatii mele si m-ai facut sa ma indoiesc de mine.
Nu pot sa te invinuiesc pentru nici unul dintre aceste evenimente. Stiu ca nu tu le-ai cauzat; constiinta umana este creatorul. Tu esti atrasa catre potentialul dezastrului asa cum un anteprenor de pompe funebre este atras de sirena ambulantei. Nu imi place cand iti simt prezenta ta de "cadere", prezenta ce adanceste, ce scufunda, in care te pierzi. Si in mod special, nu imi place cum energia ta subtila imi infiltreaza spatiul, facandu-ma sa ma indoiesc de mine. Si draga Anxietate, sincer deplang faptul ca faci acelasi lucru cu Shaumbra din toata lumea.
Stiu ca nu este vorba de mine, oricat de mult ai incerca sa ma convingi de contrariu. Nu esti altceva decat verisoara virusului energiei sexuale. Iti place sa lucrezi asupra oamenilor care "simt" energiile, dar care nu sunt constienti ca nu le apartin. Ii secatuiesti de energie si de incredere in sine pana cand unii dintre acesti oameni care "simt" incep sa ia medicamente antidepresive ca sa te indeparteze.
Cum stiu ca tu nu esti eu? Este pentru ca nu am ales Anxietatea si exista putine lucruri din viata mea care sa imi produca acest sentiment. Asa ca esti tu. Nu mai poti sa te deghizezi ca fiind eu.
Anxietate, te-ai invartit in jur inca din prima zi a anului. Pandesti si soptesti ca si mortii care se plimba printre noi. Te-ai schimbat in ultima vreme. Da, inca te simt ca si cum "ceva e pe cale sa se intample". Inca incerci sa intri in noi, folosindu-te de multe din smecheriile vechi. Insa acum esti chiar si mai pretentioasa. Este mai flamanda ca oricand. Si vad o parte din tine care este nerabdatoare si pe care nu am vazut-o pana acum. De fapt, imi pari putin disperata.
Poate ca simti ca ceva e pe cale sa se intample? Lasa-ma sa te ajut. Este o schimbare in constiinta umana. Exista multi oameni pe planeta care aleg suveranitate, constientizare si integrare divina. Si pe masura ce o fac, nu mai poti sa te ascunzi in ei. Esti expusa. Si pe masura ce esti expusa de cativa, se va duce vorba mai departe si la ceilalti. Si vor realiza ca i-ai manipulat si te-ai hranit din ei. Si cu cat devin mai constienti, ei nu te vor mai accepta ca parte din ei. Te vor vedea ca o iluzie care esti.
Saltul Cuantic in constiinta umana se apropie in cateva luni. Poate ca asta iti produce TIE multa Anxietate?
Si Asa Este.

Simptome de "Anxietate Inexplicabile":

- Stomacul dat peste cap, probleme digestive
- Tensiune si nervozitate
- Un sentiment de "adancire", de "cadere"
- Sentimentul neplacut ca "ceva e pe cale sa se intample"
- Un somn nelinistit
- Lipsa de claritate
- Frica, fara sa stiti de unde vine frica

Ce poate cauza aceasta "Anxietate Inexplicabila":

- Schimbari iminente de constiinta asociate cu Saltul Cuantic (18 Septembrie, 2007)
- Accelerarea constiintei si energiei, creand un sentiment ca o prabusire este iminenta
- Deveniti mai sensibili, de aceea simtiti energiile altor oameni mai mult decat oricand, inclusiv pe cele ale membrilor familiei, ale colegilor de munca, ale entitatilor non-fizice si ale constiintei de masa. Voi simtiti potentialele chiar inainte ca acestea sa se intample.
- Energia intensa a unor grupuri extremiste care incearca sa tina strans de caile vechi si traditionale pentru ca le este teama de schimbarile care vor veni in Noua Energie.

Ce sa faceti:
Relaxati-va, respirati 5 minute sau mai multe, apoi scrieti o lista de lucruri din viata voastra care v-ar putea cauza anxietate. Aveti in vedere munca voastra, relatiile voastre, finantele si sanatatea. Sunt suficiente aceste probleme ca sa va cauzeze nivelul de Anxietate pe care il simtiti sau exista o portiune de anxietate care vine din surse inexplicabile? Aceasta Anxietate Inexplicabila nu este a voastra. Ea vine din surse exterioare voua cum ar fi constiinta de masa, familia si prietenii, si chiar entitati din alte taramuri.
"Simtiti" acum aceste straturi de Anxietate, pe acelea care nu sunt ale voastre. Simtiti energiile. Poate ca veti simti ceva de genul un potential al unui dezastru (natural sau cauzat de oameni), schimbari masive, moarte si confuzie, ca sa dau cateva exemple. Poate ca veti simti si potentialul pentru schimbari majore pe Pamant inclusiv vindecarea constiintei, noi descoperiri medicale si tehnologice, eliberarea unor sisteme de credinta vechi si pline de control, samd. Lucrul important este sa simtiti aceste energii - pozitive si negative - si sa realizati ca nu este vorba de voi.
Luati-va cateva momente ca sa respirati si sa eliberati anxietatea. Realizati ca acestea nu au fost energiile voastre de la bun inceput. Lasati-le sa se intoarca in stadiul lor de energie pura.
O idee buna ar mai fi sa faceti niste exercitii fizice usoare cand simtiti aceasta anxietate exterioara. Va ajuta sa mentineti energiile in miscare si atunci Anxietatii ii va fi greu sa se cuibareasca la voi.
In final faceti ceva creativ. Orice. Desenati ceva, scrieti un cantec, faceti un obiect din lut sau creati un nou program de software. Anxietatea este antiteza creativitatii. Multi dintre cei mai mari artisti si muzicieni ai lumii au fost fortati sa fie creativi pentru a tine Anxietatea departe de a se prabusi pe ei.

Ce sa nu faceti:
- Sa acceptati Anxietatea Inexplicabila ca fiind a voastra
- Sa luati medicamente, decat daca va este recomandat de medicul profesionist si de asemenea, de un facilitator calificat in Noua Energie
- Sa incercati sa omorati sentimentele cu medicamente ne-prescrise sau alcool
- Sa incercati sa intelegeti si sa va luptati cu Anxietatea in minte. Anxietatea nu este mentala si trebuie lucrat cu ea prin nivelurile de "simtire" sau ale gnostului decat in minte.

Nota: Acest articol nu are intentia de a fi un sfat medical sau psihologic. Este opinia si observatia metafizica a autorului si nu reflecta parerile sau opiniile Crimson Circle Energy Company, Inc. Folostiti intotdeaua discernamantul propriu.

miercuri, 7 septembrie 2011

despre gutui

Bucura-te de bogatiile toamnei, dar nu uita sa te pregatesti pentru sezonul rece. In luna octombrie, iti propunem cura cu gutui, „merele de aur” din bucataria bunicii, dupa care ne furisam mereu in copilarie. Pline de vitamine si minerale, ele alunga primele simptome de raceala, fortifica organismul si actioneaza ca un puternic antioxidant. In compoturi, tarte sau magiun, ele pastreaza o aroma care ne face sa spunem ca toamna miroase a gutui!

Rude apropiate cu merele si perele, gutuile isi au originile in regiunea Caucazului, in sud-vestul cald al Asiei. Sunt cunoscute inca din antichitate, iar in prezent, exista anumite indicii potrivit carora referirile din acea vreme la mere, aveau in vizor, de fapt, gutuile.

Fructe mari, foarte aromate, avand suculenta redusa, gust astringent si consistenta tare, gutuile sunt mai putin consumate ca atare si mai mult sub forma de preparate: compot, gem, dulceata, nectar, jeleu, marmelada. De altfel, cuvantul „marmelada” isi are radacina in echivalentul portughez al cuvantului „gutuie”, marmelo.

Datorita importurilor de marmelada de provenienta portugheza ce explodasera prin secolul al XV-lea, cuvantul a intrat si in vocabularul britanicilor care savurau inca de pe atunci doua sortimente de „marmalade”: rosie si alba.

Proaspete sau prelucrate?
Atunci cand sunt gatite la temperaturi inalte, gutuile capata o culoare rosiatica, intrucat, sub actiunea acizilor, pigmentul antocianina inlocuieste leucoantocianina, cea care da culoarea galben pal a pulpei fructului. De asemenea, prin prelucrare, gustul astringent al gutuilor se atenueaza, lasand aroma placuta sa invadeze simturile.

Proaspete sau prelucrate, gutuile sunt o sursa semnificativa de zaharuri simple, usor asimilabile, elemente minerale si vitamine. Continutul ridicat de substante pectice, concentrate mai ales in coaja, le confera un grad mare de gelificare.

In plus, pectina are un rol important in reducerea colesterolului, a riscului de boli grave cardiovasculare si in eliminarea din organism a substantelor toxice, in special a metalelor grele.

Valoarea nutritionala la 100g fruct
Carbohidrati - 15,3 g; Zahar - 12,53 g; Fibre - 1,9 g; Grasimi - 0,10 g Proteine - 0,4 g; Apa - 83,8 g; Vitamina A - 40 mg; Vitamina B3 - 0,2 mg; Vitamina B6 - 0,04 mg; Vitamin B9 - 8 mg; Vitamina C - 15,0 mg; Calciu – 8 mg; Fier - 0,7 mg; Magneziu - 8 mg; Fosfor -17 mg; Potasiu - 197 mg; Sodiu - 4 mg; Valoare energetica - 60 kcal (240 kJ)

Medicamentul toamnei

Pentru ca toamna s-a instalat deja, iar virozele respiratorii au inceput sa ne dea tarcoale, specialistii in fitoterapie recomanda consumul zilnic de gutui. Acestea nu doar ca ne feresc de raceli, dar previn anemia si stimuleaza pofta de mancare.

O gutuie pe zi ne tine departe de inflamatiile gatului, destul de frecvente in sezonul rece, iar semintele macinate au un efect calmant extraordinar in caz de tuse si bronsita.
37%din doza zilnica recomandata de vitamina C au 100 g de gutui

In conditiile in care un singur fruct poate ajunge la 800 de grame, rezulta ca o gutuie pe zi acopera tot necesarul de vitamina C.

Beneficiile gutuilor

Tratament impotriva racelii
Capriciile toamnei aduc in prim plan doua dintre cele mai frecvente afectiuni specifice sezonului rece: gripa si raceala. Daca organismul este slabit, nu va rezista atacurilor virulente, existand posibilitatea de a contacta bolile de mai multe ori pe an.

Tocmai pentru a ne pazi de aceste pericole, natura ne-a pus la dispozitie gutuile, fructe aflate intre cele mai bogate in vitamine si minerale. Cu un continut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier, ele intaresc sistemul imunitar si il ajuta sa lupte impotriva virozelor respiratorii. Infuzia de coji si frunze de gutui, in combinatie cu mierea de albine, calmeaza tusea, inlatura raguseala si elibereaza caile respiratorii.

Pulpa rasa de la o gutuie, lasata la infuzat in apa fierbinte, este un excelent remediu in caz de angina, fie ca se bea, fie ca se foloseste pentru gargara.

Puternic antioxidant
Un studiu recent efectuat in Turcia a dezvaluit proprietati antioxidante uimitoare ascunse in pulpa deliciosului fruct. Rezultatele cercetarii au plasat gutuia in topul celor mai puternice arme in lupta cu radicalii liberi si implicit cu imbatranirea prematura. Si asta in conditiile in care cercetatorii de la Universitatea Ankara au descoperit ca doar rodiile bat gutuile in privinta nivelului de fenoli si flavonide din componenta.

Dieta si nutritie sanatoase
Asocierea tanin-pectina din gutui are actiune astringenta asupra mucoasei gastro-intestinale, motiv pentru care fructul este deosebit de eficient in tratarea diareei si dizenteriei. Datorita fibrelor din continut, gutuile asigura tranzitul intestinal, fiind astfel benefice si in caz de constipatie.

O singura feliuta poate sa taie greata, combate starile de voma si de salivatie abundenta. Mestecata incet, dupa masa, are capacitatea de a improspata respiratia, indepartand mirosul urat al gurii. Si, nu in ultimul rand, gutuile sunt recomandate in curele de slabire: fiind acide, intervin cu succes in neutralizarea grasimilor.

Tratament Impotriva racelii
Capriciile toamnei aduc in prim plan doua dintre cele mai frecvente afectiuni specifice sezonului rece: gripa si raceala. Daca organismul este slabit, nu va rezista atacurilor virulente, existand posibilitatea de a contacta bolile de mai multe ori pe an.

Tocmai pentru a ne pazi de aceste pericole, natura ne-a pus la dispozitie gutuile, fructe aflate intre cele mai bogate in vitamine si minerale. Cu un continut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier, ele intaresc sistemul imunitar si il ajuta sa lupte impotriva virozelor respiratorii.

Infuzia de coji si frunze de gutui, in combinatie cu mierea de albine, calmeaza tusea, inlatura raguseala si elibereaza caile respiratorii. Pulpa rasa de la o gutuie, lasata la infuzat in apa fierbinte, este un excelent remediu in caz de angina, fie ca se bea, fie ca se foloseste pentru gargara.
http://www.csid.ro/dieta/cura-de-gutui-aur-curat-pentru-sanatate-3278780/

marți, 6 septembrie 2011

Reţetele magice ale vindecătorilor de odinioară


 
Terapia cu seminţe
 Consumate crude, seminţele fructelor şi legumelor sunt adevărate medicamente naturiste
Statisticile spun că românii ronţăie mai multe seminţe decît americanii, consideraţi cei mai mari consumatori de popocorn. Ne plac seminţele, mai ales cele de floarea-soarelui şi de dovleac. Nu numai la meciuri de fotbal sau cînd vrem să ne lăsăm de fumat. Seminţele legumelor şi fructelor şi-au găsit o întrebuinţare la români mult mai valoroasă: leac pentru diferite afecţiuni. Seminţele făceau parte din reţetele magice ale vindecătorilor de odinioară, iar azi sînt ingrediente pentru cele mai eficiente preparate naturiste. Consumate crude, au efectul cel mai puternic. 


Micile uzine de medicamente
 
Pe vremuri, ţăranii le considerau păstrătoarele vieţii, adevăr demonstrat şi de medicina modernă care a descoperit că, înainte să se transforme în plante verzi, seminţele conţin energii uriaşe şi substanţe benefice pentru organism. Terapia cu seminţe nu presupune consumul exclusiv al seminţelor, ci în combinaţie cu un regim sănătos bazat pe legume şi fructe. Pentru a fi eficiente terapeutic, seminţele se mănîncă neprăjite, deoarece prin preparare termică, cea mai mare parte a proprietăţilor lor vindecătoare este distrusă. Din seminţe se pot prepara şi remedii sub formă de pulberi, tincturi, uleiuri, decocturi, cataplasme sau infuzii. Mai trebuie ştiut că seminţele, deşi par uscate şi moarte, sînt organisme vii, bogate în nutrienţi. De aceea, consumul seminţelor între mese, în locul gustărilor, pe lîngă rolul extrem de benefic, şi satură. Nu întîmplător terapia cu seminţe este inclusă în regimurile dietetice. 

Seminţe de dovleac pentru inimă
 
Dietologii din Japonia pun seminţele de dovleac (bostan) pe primul loc în tabelul produselor alimentare, deoarece ele conţin 36-52% grăsimi, vitamine, microelemente şi, mai ales, zinc. Sînt recomandate în lupta cu prostatita, constipaţia şi balonarea. Sînt diuretice, întăresc muşchiul cardiac şi rinichii, ajută la creşterea părului, elimină metalele grele din organism. Pentru tratarea acestor afecţiuni, se prepară laptele de bostan dintr-un pahar de seminţe pisate într-un vas de lut şi trei pahare de apă clocotită. Se strecoară, se stoarce bine terciul şi se bea lichidul obţinut de trei ori pe zi, cîte 1/2 de pahar, înainte de masă. În caz de limbrici (viermi intestinali), se prepară un amestec din 30 g de seminţe crude de bostan, cu pieliţă verde, 50-60 ml de apă şi o linguriţă de miere de albine. Se ia pe nemîncate, cîte o linguriţă, timp de o oră, pînă se epuizează toată doza, apoi se face o clismă. În cosmetică, seminţele de dovleac împrospătează tenul. Seminţele crude se pisează bine, se amestecă cu apă clocotită (1:10) şi se fierb pînă se obţine o pastă omogenă care se aplica pe faţă pentru 15-20 minute. Specialiştii în medicină naturistă încurajează consumul seminţelor de dovleac, care desfundă vasele de sînge, reglează colesterolul şi stimulează activitatea rinichilor, dar au şi rol adjuvant în cancer, leucemie, scleroză sau diverse boli greu vindecabile. Se mai recomandă în alimentaţia persoanelor cu boli hepatice, cardiovasculare, femeilor însărcinate şi copiilor. 

Susanul previne osteoporoza
 
Seminţele de susan conţin vitaminele A, B, C, E. Pentru întărirea şi curăţirea organismului, se consumă cîte 15-20 g de pulbere preparată din seminţe, cu puţină apă, de trei ori pe zi, cu 10-15 minute înainte de masă. Arsurile se tratează cu un terci din seminţe de susan rîşnite şi apă. Se schimbă pansamentele de 2-3 ori pe zi, pînă la vindecare. Susanul poate înlocui sarea. Se amestecă 5 linguri de seminţe de susan, cu 3 linguri seminţe de in şi o lingură de sare de mare, prăjită în prealabil într-o tigaie uscată. Amestecul se păstrează într-un borcan închis bine. Seminţele de susan conţin şi proteine, cu 50% mai mult decît se află în carne. Sînt foarte bogate în calciu şi înlocuiesc cu succes laptele. Consumul de susan previne osteoporoza. Seminţele au o mare valoare energetică, aduc un aport însemnat în afecţiunile de nutriţie, sînt laxative, emoliente, antitumorale şi ajută la detoxifierea ficatului şi a rinichilor, întăresc sistemul imunitar, cresc fertilitatea şi sînt afrodisiace. Seminţele de susan sînt o sursă bună de seleniu, magneziu şi fosfor, avînd un conţinut scăzut de colesterol şi sodiu. 

Seminţe de mărar pentru glaucom
 
În medicina tradiţională, seminţele de mărar şi-au cîştigat reputaţia de leac extrem de eficient în mai multe afecţiuni. Pentru hipertensiune şi insuficienţă coronariană cronică, se opăresc în 500 ml apă clocotită 2 linguri de seminţe de mărar pisate şi se infuzează într-un termos timp de o oră. Se strecoară şi se beau cîte 100 ml lichid cu 30 minute înainte de masă, de 3-4 ori pe zi. Leacul este bun şi pentru artroză şi îmbunătăţirea digestiei. În caz de insomnie, 5 linguri de seminţe de mărar pisate se amestecă cu 500 ml vin roşu tare, se pun pe foc mic 10 minute, se infuzează o oră şi se strecoară. Se beau cîte 1-2 linguri, cu 30 minute înainte de culcare. Glaucom: peste o linguriţă seminţe de mărar rîşnite, se toarnă 250 ml apă clocotită, se ţine la infuzat o oră. Se consumă cîte 50 ml, de patru ori pe zi, înainte de masă, timp de 21 de zile. După o pauză de 10 zile, tratamentul se repetă. În caz de bronşită şi răceală, se recomandă să se mănînce zilnic cîte o linguriţă de pulbere din seminţe de mărar amestecată în ceai sau apă caldă. Le puteţi amesteca şi cu cartofi fierţi sau le puteţi presăra pe o felie de pîine. Ceaiul din seminţe de mărar rezolvă şi incontinenţa urinară. Pulberea şi tinctura extrasă din seminţele de mărar sînt un stimulent şi un reglator hormonal foarte puternic. Din seminţele de mărar se obţine un ulei cu care se masează sînii, pentru a deveni mai mari şi mai fermi. 

Expectorant din seminţe de in
 
Seminţele de in sînt folosite la combaterea constipaţiei şi a inflamaţiilor tubului digestiv şi căilor urinare. Extern, făina din seminţe de in are proprietăţi antiseptice şi calmante. Cataplasma din făină de in şi muşeţel (părţi egale) ajută la maturarea abceselor şi furunculelor, iar în amestec cu mierea ajută la vindecarea rănilor. Pentru conjuctivită: o linguriţă de seminţe de in se infuzează 15 minute în 50 ml apă clocotită. Apoi se pisează pînă ce apare un mucilagiu. Se strecoară şi se foloseşte pentru spălarea ochilor, de 2-3 ori pe zi. Urciorul trece dacă se încălzesc pe o tigaie uscată seminţe de in, se leagă într-o batistă şi se aplică pe locul bolnav pentru 5-7 minute. Un expectorant bun se obţine din 1/2 linguriţă de seminţe de in rîşnite, care se agită 15 minute, în 150 ml apă. Se strecoară şi se beau cîte 2 linguri de 3-4 ori pe zi pentru tratarea bronşitei. Extractul din seminţe de in este utilizat în inflamaţiile şi hipertrofia prostatei. Scade senzaţia imperioasă de a urina şi cantitatea de urină acumulată în vezică. Un alt avantaj constă în faptul că împiedică creşterea celulelor prostatei, contribuind la vindecarea cancerului de colon şi a prostatei, la tratamentul arterosclerozei, împiedicînd formarea cheagurilor de sînge. 

"Bomboanele agricole" combat nicotina
 
Seminţele de floarea-soarelui, cele mai populare seminţe consumate la noi, au multiple întrebuinţări în medicina naturistă. Sînt un remediu de bază în combaterea bolilor de rinichi, de bilă şi circulatorii. De asemenea, se folosesc în cure pentru tratarea sterilităţii şi impotenţei vasculare şi hormonale. Uleiul obţinut prin presare la rece se poate folosi pentru dezintoxicarea organismului, prevenirea afecţiunilor gingiilor, tratarea bolilor respiratorii ale căilor superioare. Se ia o gură de ulei în fiecare dimineaţă, pe nemîncate, şi se suge vreme de 10 minute, apoi, lichidul plin de microbi, se scuipă şi se clăteşte gura insistent. Seminţele de floarea-soarelui conţin o cantitate substanţială de acid linoleic, care reduce depozitele de colesterol din pereţii arterelor. Sînt bogate în vitamina E, un antioxidant care previne apariţia bolilor de inimă. Sînt recomandate mai ales femeilor gravide şi copiilor, pentru conţinutul ridicat de vitamine B. Seminţele de floarea-soarelui au darul de a reduce pofta de nicotină, iar infuziile fortifică vasele de sînge şi nervii, amortizînd impactul renunţării la tutun. 

Seminţele care înlocuiesc insulina
 
Schinduful este o plantă ierboasă ale cărei seminţe tratează diabetul de tip insulinodependent. Se face o cură de 12 luni cu infuzie de schinduf, din care se beau cîte 2-3 căni pe zi. Schinduful este un hipoglicemiant puternic în timp, care va necesita reducerea gradată a dozelor de insulină. Pentru valori crescute ale colesterolului, se ia cîte o linguriţă de pulbere de patru ori pe zi, înaintea meselor principale. Intervine în metabolismul lipidelor, reducînd aşa-numitul colesterol rău, protejînd sistemul cardiovascular de apariţia ischemiei cardiace. Seminţele sporesc secreţia lactată şi îmbunătăţesc starea de sănătate a mamei. Două linguriţe de pulbere amestecată cu miere, luate cu o oră înainte de masă, vindecă anorexia. Infuzia de schinduf e de ajutor femeilor aflate la menopauză, prevenind eliminările masive de calciu şi ajutînd la păstrarea forţei musculare. Mai vindecă şi sterilitatea, dar are şi efecte antiinflamatoare asupra intestinului. Cataplasma cu seminţe de schinduf ajută la terapia ulcerelor varicoase, eczemelor cu mîncărimi. În cosmetică, întăreşte unghiile şi părul, iar pe femeile prea slabe le ajută să-şi rotunjească formele, fără a creşte ţesutul adipos. 

Chimen, coriandru şi mac
 
Se consideră că seminţele de struguri sînt nişte antioxidanţi foarte puternici, cu rol în combaterea cancerului. Sînt bune remedii împotriva artritelor, alergiilor, problemelor de circulaţie, diabetului şi a problemelor de vedere. Celebru pentru combaterea gazelor la stomac şi a aerofagiei, chimenul se prepară în felul următor: se opăreşte o linguriţă de seminţe cu o cană de apă, se lasă să se infuzeze 10 minute, apoi se bea cîte o ceaşcă după fiecare masă. Datorită principiilor sale active, chimenul ajută în tratarea enterocolitelor, măreşte diureza şi lactaţia mamelor care alaptează, stimulează pofta de mîncare şi este vermifug. Seminţele se folosesc şi la conservarea murăturilor, pentru a-i da pîinii o aromă deosebită, în brînză, iaurt. În India se foloseşte chimenul alb, care are un cu totul alt gust şi aromă, cu el se condimentează mîncărurile cu orez şi legume. Infuzia cu seminţe de chimen este recomandată în guturai. Seminţele de coriandru, preparate sub formă de decoct reduc colesterolul rău. Este un bun diuretic şi stimulează acţiunea rinichilor. Siropul din seminţe de mac tratează răceala, iar infuzia calmează durerile de dinţi şi urechi. Seminţele de mac mai au şi efect sedativ. 

Alte seminţe de leac
 
-         seminţele de pătrunjel vindecă insuficienţa cardiacă. Macerate în ţuică, ajută la dispariţia petelor de pe piele. 
-         seminţele de arţar sînt recomandate în caz de colecistită. În timp, dispar durerile în zona ficatului, creşte pofta de mîncare. 
-         seminţe de fenicul: bronşită cronică cu tuse 
-         pentru tratarea lipsei de iod, se mestecă 8 seminţe de măr, care asigură doza zilnică de iod. Atenţie, seminţele conţin şi o cantitate mică de cianură! 
-         seminţele de muştar sînt bune contra durerilor de dinţi, dacă se amestecă pe partea unde se află dintele bolnav 
-         pentru potenţă, prostată şi pietre biliare: se amestecă3 linguri seminţe de pepene galben, 3 linguri seminţe de dovleac şi 5 linguri miere de albine. 
-         seminţele de pepene roşu pisate, amestecate cu ulei de măsline, elimină pietrele de la rinchi. Cu trei linguri de lapte, vindecă hemoragiile uterine 
-         seminţele de ridiche neagră sînt bune la vindecarea rănilor, escarelor şi ulcerului varicos. 
-         seminţele de morcov ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi şi fiere 
-         durerile în gît provocate de răceală se ameliorează cu 1/4 de pahar de seminţe de rodii fierte în 250 ml apă. Se bea lichidul fierbinte 
-         pentru îndepărtarea mirosului de peşte, se fierbseminţe de anason. Decoctul din seminţe de anason este foarte bun în astm bronşic 
-         seminţele de muştar negru dau mîncărurilor cu legume un gust puţin iute şi normalizează activitatea hormonală 
-         seminţele de ardei iute în apă fiartă şi miere sînt bune contra durerilor de gît 
-         decoctul din seminţe de gutui se foloseşte intern în cazul bronşitelor, al tusei cu sînge, al hemoragiilor uterine, şi extern, sub formă de comprese ca mijloc antiinflamator în afecţiunile ochilor, în arsuri, iritaţii ale pielii şi în anghine (gargară) 
-         în caz de artroză, se recomandă comprese calde din decoct de seminţe de brînduşă de toamnă 
-         mîncaţi în fiecare dimineaţă o mînă de seminţe de susan negru foarte bogate în calciu 
-         uleiul obţinut din seminţe de urzică mare este cel mai bun remediu în otrăvirile cu ciuperci 
-         cîteva seminţe de salvie puse în apa pentru baia picioarelor duc la diminuarea transpiraţiei şi a mirosului neplăcut 
-         seminţele de frasin au proprietăţi afrodisiace

duminică, 4 septembrie 2011

Despre frica...si gestionarea ei

Exercitiu de Procesare a Fricii, sugerat de Inelia Benz http://www.spiritofmaat.com/sep11/fear_processing.html

ii multumim Nicoletei Iuga

 
(pentru a va reaminti cine este Inelia Benz, va invit sa cititi mesajul din Newsletter, care se afla aici http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/msearch?query=inelia+benz&submit=Search&charset=windows-1252
 
Puteti face acest exercitiu oricand, ori de cate ori simtiti ca va este frica.
Pentru rezultate mai bune este cel mai bine sa il faceti intr-un spatiu linistit si izolat si sa incepeti cu o lista de frici, cu care ati mai lucrat inainte.
Asezati-va sau intindeti-va intr-o pozitie confortabila, cu spatele drept si inchideti ochii.
Inspirati adanc si incet, abdominal, apoi expirati cat de repede puteti.
Repetati, inspirati incet, apoi expirati cat de repede puteti.
Si inca o data, inspirati din ce in ce mai incet, apoi expirati repede.
Acum continuati sa respirati, fiecare in ritmul lui.
Scanati-va corpul fizic de la cap la varful degetelor de la picioare, pentru a gasi energia fricii.
Cautati frica. Daca nu o puteti gasi, cititi de pe hartie una dintre fricile trecute pe lista si scanati-va din nou corpul.
Atunci cand va gasiti frica in corp, pur si simplu priviti-o.
Nu o analizati, doar uitati-va la ea.
Permiteti-i sa fie acolo.
Dati-i voie sa existe.
Lasati-o sa creasca si sa fie.
S-ar putea sa fie un disconfort fizic, precum un nod, o durere, o localizare a energiei, sau s-ar putea sa fie un gand sau o amintire – sau, pur si simplu, emotia fricii.
Doar uitati-va la ea.
Observati-o.
Simtiti-o.
Permiteti-i sa fie aici.
Si spuneti: “Frica, esti binevenita aici”.
Bine ai venit.
Intampinati frica si lasati-o sa creasca.
Lasati-o sa creasca din ce in ce mai mult.
Permiteti-i sa creasca si sa creasca….cat de mult este posibil
Lasati-o sa fie cat de mare poate sa ajunga
Lasati-o sa vi se dezvaluiee.
Dar nu o analizati.
Pur si simplu, permiteti sa fie orice ar veni.
Fie ca e vorba de vorbe, ganduri, amintiri.
Urmati-o daca se transforma in alta emotie sau isi schimba locatia in corpul vostru.
Orice ar face, urati-i bunvenit, folosind noua expresie. “Esti binevenit, gand…sunteti binevenite emotie, cuvinte, amintiri, esti binevenita frica.”
Esti binevenita aici.
Priviti-o. Obsevati-o.
Acum, apropiati-va si imbratisati frica, in orice forma si-a ales ea sa fie.
Dati-i lumina si iubire si permiteti-i sa existe.
Multumiti-i pentru orice serviciu v-a facut, pentru ca a fost cu voi atat de mult timp.
Acum eliberati-o in Unime. Lasati-o sa se intoarca libera la Sursa.
Inspirati adanc.
Pe masura ce inspirati, inspirati lumina si iubire. Si, pe masura ce expirati, permiteti-i acelei iubiri si luminii sa umple spatiul pe care il ocupa inainte, frica.
Acum pur si simplu inspirati incet si profund.
Inspirati lumina si iubire si, in timp ce expirati, permiteti-le luminii si iubirii sa se extinda in tot corpul vostru si in mediul care va inconjoara.
Acum, scanati-va corpul de la varful picioarelor la cap si vedeti daca a mai ramas vreo urma din acea frica. Daca a ramas, repetati imediat exercitiul. Daca nu mai exista, puteti sa va folositi lista, pentru a repeta exercitiul cu o alta frica, sau sa terminati exercitiul, deschizand ochii si intinzandu-va.
Repetati zilnic exercitiul, pana cand nu mai exista frica in viata voastra.