Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 20 februarie 2010

Cum recunoastem fructele si legumele modificate genetic

Nu este deloc greu sa inveti sa le recunosti insa problema e ca si in
cazul E-urilor: sunt trecute niste cifre pe ambalaj iar daca nu
esti bine informat in ceea ce priveste continutul lor, risti sa cumperi
alimente imbibate de chimicale.
Asadar, intregul secretul consta in citirea etichetei, adica acel autocolant lipit direct pe coaja
legumei/fructului sau, dupa caz, pe punga in care sunt ambalate acestea
(de ex. la portocale).
Orice eticheta are intre 4-5 cifre: daca produsul are 4 cifre (de ex. 4021) inseamna ca a fost crescut
intr-un mediu normal, insa nu BIO.
Produsul insa NU a fost modificat genetic.
Daca produsul are 5 cifre iar prima cifra incepe cu 9 (de ex. 96584) inseamna ca este BIO.
Daca produsul este format din 5 cifre iar prima cifra este 8 (de ex. 86584) inseamna ca acesta a fost modificat genetic.
Asadar tineti minte aceste amanunte atunci cand cumparati fructe sau legume din hypermarket.
Aveti grija de sanatatea voastra - de voi depinde.

rugaciune pentru arhangheli...

Este vorba despre:
Arhanghelul Mihail cu raza de lumina albastra a curajului si hotararii
Arhanghelul Jofiel cu raza de lumina galbena a intelepciunii si intelegerii
Arhanghelul Chamuel cu raza de lumina roz a iubirii, care e liantul Universului
Arhanghelul Gabriel cu raza de lumina alba a puritatii si echitatii
Arhanghelul Rafael cu raza de lumina verde a vindecarii si abundentei
Arhanghelul Uriel cu raza de lumina rubinie si aurie a pacii in familie si in lume
Arhanghelul Zadchiel cu raza de lumina violet a transmutarii negativului in pozitiv
Astfel, pe 17 februarie 2010 la ora 23:30 ii vei primi pentru 7 zile in casa ta si vei pregati un mic altar astfel:
- o lumanare alba ce trebuie sa arda in permanenta (fara sa o stingi) timp de 7 zile (se gasesc la unele florarii sau la Carrefour, intr-un recipient de plastic rosu in general)
- o floare alba
- un plic in care sa introduci o hartie pe care ai scris cele 7 dorinte ale tale, dintre care una sa fie pt Univers
- pe plic vei pune un mar pe care il vei manca dupa plecarea arhanghelilor.
Exact la ora 23:30, cand vor veni la tine, vei citi urmatoarea rugaciune:
"Intrati si fiti bineveniti, voi Arhangheli trimisi de..(numele persoanei care ti i-a trimis).
Va multumesc ca purificati si aduceti linistea in acest loc, in fiintele care traiesc in el si in cele care vin in acest loc.
Va multumesc pentru Bucuria, Armonia, Iubirea si Pacea pe care le creati prin realizarea Abundentei, acum, in viata mea si-n anturajul meu. Va multumesc pentru indeplinirea dorintelor dragi inimii mele."
Este indicat sa faci aceasta rugaciune in fiecare zi, sa meditezi, sa-i contempli pe Arhanghelii trimisi, indiferent de momentul zilei, dupa cum ai timp si dispozitia necesara.
Vor ramane la tine 7 zile si, dupa ce le vei multumi si-ti vei exprima recunostinta, ii vei trimite la 3 persoane la alegerea ta, cu acelasi mesaj.
Deci, vor pleca de la tine miercuri, 24 februarie 2010, ora 23:30.
Iti doresc sa ai o relatie frumoasa cu acesti Arhangheli si sa ii simti mereu prezenti in viata ta.

vineri, 19 februarie 2010

Ce semnifica numele persoanelor....

Profetia numelui tau

Vechii greci credeau ca numele are puterea de a ne influenta destinul si foloseau ca metoda de predictie analiza primei litere a prenumelui.
Onomantia (intalnita si ca onomomantie) este o arta divinatorie care se bazeaza pe analiza numelui. Denumirea deriva din greaca veche, unde "onoma" inseamna nume, iar "manteia" - profetie. Aceasta disciplina era intens practicata in vremurile de demult cu scopul de a descifra destinul omului si, uneori, chiar pentru a-l determina. Primii si cei mai inflacarati sustinatori ai onomantiei au fost adeptii lui Pitagora.
De la greci, practica a fost preluata mai tarziu de romani, care aveau chiar si un dicton - "Nomen omen" - care in traducere libera ar insemna "Numele atrage soarta". Acestia erau atat de convinsi de puterea numelui de a influenta mersul lucrurilor, incat au extins aplicatiile onomantiei inclusiv asupra localitatilor. Geograful antic Pomponius Mela nota in lucrarea "De chorographia" ca autoritatile romane au schimbat numele unui oras ilir proaspat cucerit, pentru a-l face mai favorabil Romei (este vorba despre actualul port albanez Durres).
Prima litera a prenumelui
Una dintre cele mai folosite metode onomantice este analiza primei litere a prenumelui uzual. Prenumele uzual nu este neaparat cel inscris in cartea de identitate, ci cel cu care ni se adreseaza zilnic rudele, prietenii, colegii. Puterea lui de influenta e foarte mare, iar dintre toate literele care-l compun, prima are cel mai mare impact. Ea aduce informatii pretioase despre caracterul si temperamentul nostru, despre felul in care reactionam la stimulii exteriori, la oportunitatile si obstacolele vietii.
In linii mari, nota dominanta a reactiilor poate fi de natura fizica, mentala, emotionala sau intuitiva. Tind sa raspunda:
fizic - cei ale caror prenume incep cu D, E, F, M, N, O, V, W, X
mental - cei ale caror prenume incep cu A, H, J, Q, S, Z
emotional - cei ale caror prenume incep cu B, C, K, L, T, U
intuitiv - cei ale caror prenume incep cu G, I, P, R sau Y
Influenta vocalelor
Una dintre regulile onomantice mai putin cunoscute in ziua de astazi sustine ca daca numele contine un numar par de vocale, imperfectiunile fizice tind sa se manifeste pe partea stanga a corpului, in timp ce un numar impar de vocale conduce la imperfectiuni pe partea dreapta.
Prima vocala
Nu numai prima litera a prenumelui este importanta in onomantie. Prima vocala, de exemplu, ofera indicii interesante cu privire la reactiile instinctive pe care le avem in fata surprizelor, a schimbarilor neasteptate. Astfel:
A - poate raspunde iritat sau agresiv, tinzand sa respinga ceea ce vine din exterior.
E - primeste foarte bine noul, ba mai mult, atunci cand se plictiseste tinde sa-l provoace.
I - reactioneaza intuitiv, dar cam ilogic si subiectiv, cu posibile regrete ulterioare.
O - reactioneaza lent, este greu de scos din ale sale si cauta sa-si controleze foarte bine emotiile.
U - raspunde cu pasiune, poate un pic teatral, si adesea diferit de cum te-ai astepta.
Cand prima litera a prenumelui se intampla sa fie chiar o vocala, persoana respectiva poate intampina dificultati in a separa logica de emotie, capul de inima.
Ce spun literele despre tine
Litera A
Imprima o atitudine plina de ambitie si curaj. Cei al caror prenume incepe cu A sunt oameni puternici, independenti si activi. Au o mentalitate de invingator, cauta sa-si impuna vointa si nu se dau batuti in fata capriciilor sortii. Sunt directi si urmaresc obiective precise. Le place sa actioneze pe cont propriu, in mod ferm si original. Sunt creativi, iubesc viata si natura.
Defecte: Cele mai vizibile sunt impulsivitatea, agresivitatea, incapatanarea, lipsa de finete si egoismul. Uneori, mai pot aparea scepticismul, aroganta si critica.
Litera B
Imprima o atitudine discreta si moderata. Oamenii B sunt sensibili, emotivi, uneori timizi sau retrasi. Au insa un suflet insetat de dragoste si prietenie, sunt afectuosi, loiali si intelegatori. Lucreaza bine in colaborare si sunt mult mai eficienti in a desavarsi decat in a initia. Cauta pacea si armonia, apreciaza arta, muzica si frumusetea si sunt deseori dotati cu fantezie si talent.
Defecte: Nehotararea si nesiguranta, mai ales atunci cand se incearca sa fie compensate prin lacomie si posesivitate. Lenea, lasitatea sau tendinta la compromis sunt alte cateva defecte ale lor.
Litera C
Imprima o atitudine inteligenta si sintetica. Cei al caror prenume incepe cu C sunt mandri, hotarati si ambitiosi. De regula au o minte scaparatoare si spontana si excelente abilitati de comunicare. Pot repera rapid esenta unei probleme si gasi cele mai eficiente rezolvari. Sociabili si foarte expresivi, au priza la public. Pun pret pe prietenie, fiind amici sinceri, generosi si devotati.
Defecte: Neglijenta, nepasare, dezorganizare. Uneori, lipsa de rusine sau de scrupule. Avand multe interese, risca sa-si risipeasca timpul si energia.
Litera D
Imprima o atitudine practica si organizata. Cei ale caror prenume incep cu D sunt oameni cu o mare vointa, organizati si tenace. Capacitatea lor de a se focaliza asupra telurilor este uluitoare. Au autoritate, simt practic si financiar, sunt buni in pozitii de conducere sau in afaceri. Conceptiile lor sunt solide si conformiste, iar sentimentele, durabile. Multi sunt pasionati de plante si gradinarit.
Defecte: In situatii tensionate pot deveni fixisti, radicali, incapabili de concesii, rigizi si uneori de o indaratnicie prosteasca. Tendinte la posesivitate, gelozie.
Litera E
Imprima o atitudine indrazneata si inventiva. Oamenii de tip E sunt deschisi si adaptabili. Invata repede si au abilitati de comunicare. Nevoia de libertate este foarte mare - se simt bine cand pot sa-si largeasca orizontul: sa se miste, sa calatoreasca, sa acumuleze noi cunostinte. Sunt plini de resurse, talentati, creativi si originali. Au un puternic instinct sexual, sunt pasionati si seducatori.
Defecte: Multe persoane al caror prenume incepe cu E tind sa fie iresponsabile, inconstante, frivole. Altele mai pot fi irascibile si aprige la manie.
Litera F
Imprima o atitudine energica si decisa. Oamenii de tip F sunt impetuosi, puternici si fasci­nanti. Indiferent ca se remarca in bine sau in rau, nu pot trece neobservati. Le place sa uimeasca si sa fie admirati. Sunt inteligenti, au o logica excelenta, sunt harnici, priceputi si buni profesionisti. Au o sexualitate viguroasa si tanjesc dupa adrenalina. Sunt prieteni buni si statornici.
Defecte: Pot avea reactii excesive si pot ajunge in situatii extreme. Desi au o personalitate forte, sunt predispusi la anxietate si depresie.
Litera G
Imprima o atitudine intreprinzatoare si perspicace. Oamenii al caror prenume incepe cu G au o parere buna despre sine si multa incredere in capacitatile proprii. Sunt hotarati, practici, perseverenti, ageri la minte si razbatatori. Au convingeri ferme, indrazneala si aptitudini de lider. Se pricep sa speculeze oportunitatile ivite, au adesea noroc de bani si cuceresc usor atentia sexului opus.
Defecte: Li se reproseaza adesea tupeul, aroganta, incapatanarea si uneori lipsa de scrupule. Pot ascunde insa multe frustrari si framantari interioare.
Litera H
Imprima o atitudine autonoma si motivata. Cei al caror prenume incepe cu litera H urmaresc sa detina controlul, sa acumuleze putere si bani. Au o personalitate puternica si dominanta, dar sunt totodata prudenti, rezervati si abili. Dotati cu spirit de observatie si o gandire profunda, actioneaza in baza unor planuri chibzuite si nu renunta pana nu-si ating obiectivele. Iubesc natura si sportul.
Defecte: Pot dezvolta tendinte obsesive si manipulatoare. In anumite situatii se inchid in sine sau devin sceptici, banuitori, ranchiunosi, extremisti, tiranici.
Litera I
Imprima o atitudine idealista si creativa. Oamenii de tip I sunt romantici si emotivi. Majoritatea au simt estetic si inclinatii artistice, iubesc armonia, eleganta si confortul. Sunt afectuosi si intelegatori cu cei din jur, dar nu le place ca acestia sa interfereze cu libertatea sau cu planurile lor. Sunt inteligenti, insa le lipseste simtul practic si curajul. Au o buna rezistenta fizica.
Defecte: Cand nu se simt in siguranta, pot avea caderi nervoase, schim­bari bruste de stare de spirit, devin timizi, irascibili si se ofenseaza usor.
Litera J
Imprima o atitudine sincera si foarte bine intentionata. Persoanele al caror prenume incepe cu J sunt inteligente, au imaginatie si talent. Le face placere sa fie de folos si sa-i ajute pe ceilalti si se straduiesc sa se faca placute. Sunt increzatoare, optimiste si au aspiratii inalte, uneori chiar mai inalte decat le permit posibilitatile. Au o inima calda, sunt generoase si loiale celor dragi.
Defecte: Isi gasesc greu o motivatie, riscand sa-si risipeasca talentele. Nu prea au simtul prevederii, ceea ce le expune la situatii neplacute.
Litera K
Imprima o atitudine ambitioasa si inspirata. Oamenii de tip K sunt intuitivi, creativi si vizionari. Au o minte scaparatoare, o gandire percutanta si rapida, capabila sa gaseasca solutii ingenioase. Pot avea talent in mai multe domenii. Sunt mandri si constienti de valoarea lor. Cauta succesul, il merita si cel mai adesea il obtin, capatand un plus de autoritate, respect si popularitate.
Defecte: Latura negativa, pe care incearca din rasputeri sa o mascheze, este caracterizata de tensiuni nervoase, ezitari, temeri, lipsa de incredere.
Litera L
Imprima o atitudine increzatoare si sociabila. Cei al caror prenume incepe cu L sunt isteti, curiosi si comunicativi. Se misca mult, calatoresc frecvent, se muta in alte locuri etc. Nu suporta nici un fel de constrangeri. Sunt plini de resurse, au diverse aptitudini, dar le lip­seste viteza de reactie necesara specularii oportunitatilor. Sunt senzuali, insa tind sa-si treaca emotiile prin filtrul mental.
Defecte: Au tendinta de a acumula tensiuni, pe fondul carora pot dezvolta o tendinta la adictii si excese, predispusi la accidentari. Leonardo DiCaprio - in topul celor mai vanati burlaci.
Litera M
Imprima o atitudine constructiva si optimista. Persoanele "M" sunt responsabile, tenace si muncitoare, dar stiu sa se bucure si de viata. Realiste si practice, acorda o mare importanta sigurantei financiare. Au insa o fire afectuoasa, sunt atasate de familie, dornice de dragoste, generoase si receptive la problemele celor din jur. Invata repede, au curaj si sunt capabile sa-si modeleze personalitatea.
Defecte: Oamenii "M" sunt cam pripiti si iuti la manie. Pot avea accese de incapatanare si, in unele privinte, viziuni prea conservatoare.
Litera N
Imprima o atitudine sociabila si comunicativa. Oamenii de tip N sunt facuti sa traiasca in cuplu, sa aiba multi prieteni si o activitate sociala bogata. Amabili, veseli si originali, atrag sim­patia. Le place sa se distreze si pot da impresia de frivolitate, dar in realitate sunt inteligenti, abili, planificati si-si urmaresc bine interesele. Sunt norocosi, atrasi de mister si foarte senzuali.

Defecte: Pot fi nelinistiti, disimulanti, derutanti si inclinati catre schimbari frecvente, purtarea lor dandu-le celor apropiati o senzatie de nesiguranta.
Litera O
Imprima o atitudine hotarata si responsabila. Oamenii de tip O au vointa, convingeri puternice, scopuri clare si simtul datoriei dezvoltat. Totusi, au o inima entuziasta, porniri erotice intense si pot ajunge in situatia de a trebui sa aleaga intre sentiment si datorie. Au nevoie de dragoste, dar vor sa-si pastreze independenta. Sunt inteligenti si dornici sa invete.
Defecte: Pot avea tendinta de a le da celorlalti cam multe indicatii. Uneori actioneaza impulsiv. Sunt gelosi si posesivi.
Litera P
Imprima o atitudine inteleapta si stabila. Cei al caror prenume incepe cu P sunt oameni puternici, laboriosi si prolifici. Foarte inteligenti, sunt adesea inclinati spre studiu, cultura sau spiritualitate. Sunt insa firi mai retrase, care nu socializeaza cu prea multa tragere de inima si care-si selecteaza atent anturajul. Cu toate astea, fac impresie, au influenta, iar parerile lor sunt ascultate.
Defecte: Pot fi distanti, aroganti, secretosi sau lipsiti de buna­vointa si rabdare fata de ceilalti. Uneori sunt rigizi, lacomi sau foarte posesivi.
Litera Q
Imprima o atitudine ingenioasa si originala. Cei (putini, de altfel) al caror prenume incepe cu Q sunt plini de idei, intuitivi si inspirati. Multi dintre ei au preocupari neobisnuite, sunt atrasi de mistere si subiecte neconventionale. Au o personalitate puternica si capacitatea de a-i fascina si influenta pe ceilalti, dar sunt greu de cunoscut si de analizat. Se pricep la afaceri si atrag banii.
Defecte: Pot fi dificili, complicati si ascunsi. Cand sunt stresati, creeaza multa tensiune in jur. Uneori vorbesc prea mult, plictisindu-i pe ceilalti.
Litera R
Imprima o atitudine determinata si reflexiva. Cei al caror prenume incepe cu R sunt profunzi, au spirit analitic si multa dorinta de cunoastere. Au un suflet bun, sunt milosi si gata sa puna umarul la indeplinirea unei cauze nobile. Interesele lor par a fi mai mult spirituale decat materiale. Sunt muncitori si seriosi, dar ating reusita doar in urma unei straduinte constante.
Defecte: Au framantari interioare, tind sa fie fragili emotional, nervosi si iritabili. Pot fi expusi la pierderi de bani sau de posesiuni.
Litera S
Imprima o atitudine instinctiva si incordata. Cei al caror prenume incepe cu S au sentimente puternice si ambitii inalte. Sunt ageri, patrunzatori, intuitivi si imaginativi. Ambitia ii motiveaza si ii ajuta sa-si focalizeze energiile. Destinul lor este adesea presarat cu obstacole, lupte si framantari. O parte dintre ele ar putea fi generate sau intretinute de propria impulsivitate.
Defecte: Emotivitatea si nervozitatea, care ii tensioneaza si-i imping la reactii neadecvate. Nestapanirea, subiectivismul, lipsa de tact si prevedere.
Litera T
Imprima o atitudine dinamica si sociabila. Oamenii de tip T sunt puternici, vivace, spontani, ingeniosi si constructivi. Nu pot sta pe loc; trebuie sa avanseze, sa evolueze, sa creeze, sa fondeze. Au initiativa, decizie rapida, aptitudini pentru organizare si comanda. Totusi, sunt dependenti de ceilalti, de afectiunea si sprijinul lor. Au mare nevoie de dragoste, familie, prieteni si colaboratori.
Defecte: Au o tendinta spre agresivitate (mai ales verbala, dar nu numai) si isi pot pierde destul de repede controlul. Se ofenseaza usor.
Litera U
Imprima o atitudine metodica si superioara. Cei al caror prenume incepe cu litera U sunt organizati, muncitori, practici si performanti. Ii atrage insa si cunoasterea, spiritualitatea, misterul si pot avea talent artistic. Adesea sunt in impas, nestiind cum sa se imparta intre tendintele materialiste si cele idealiste, deopotriva de puternice. Au o parere foarte buna despre sine si le place la nebunie sa fie adulati.
Defecte: Sunt egoisti, teatrali, ingamfati si laudarosi. Le place sa critice. Au o nesiguranta interioara care ii poate impinge catre adictii
Litera V
Imprima o atitudine respectabila si impozanta. Cei al caror prenume incepe cu V au planuri marete, dar urmaresc implinirea lor in mod prudent, tenace si planificat. Dotati cu o inteligenta vie, intuitie si inspiratie, au o mare capacitate de anticipare, ce poate fi luata drept spirit profetic. Sunt responsabili, eficienti, loiali si onorabili. Au emotii puternice, pe care cauta sa le controleze.
Defecte: Le lipseste flexibilitatea si se adapteaza greu la schimbari. Sunt acaparatori, posesivi si gelosi, iar uneori pot deveni chiar cruzi. Vanessa Paradis si Johnny Depp formeaza unul dintre cele mai stabile cupluri de la Hollywood.
Litera W
Imprima o atitudine expresiva si adaptabila. Oamenii "W" sunt curiosi, prietenosi, plini de farmec, vioi, inteligenti si comunicativi. Sunt consecventi in urmarirea scopurilor, dar abili si flexibili in metodele aplicate pentru a le atinge.
Defecte: pot fi dezordonati, delasatori, instabili si imprevizibili.
Litera X
Imprima o atitudine inflacarata si senzuala, magnetism si un inepuizabil apetit erotic, vitalitate si spirit intreprinzator. Sunt creativi, comunicativi si lideri inascuti.
Defecte: Inclinatia catre placeri si excese, dependente si risipa. Pot fi nepasatori, neseriosi sau iresponsabili.
Litera Y
Cei al caror prenume incepe cu Y sunt pasionali, independenti, dinamici si curajosi, dar si intuitivi, sensibili si creativi. Au inclinatii romantice sau idealiste. Sunt emotivi si romantici. Au o buna rezistenta fizica.
Defecte: Pot avea dificultati in luarea deciziilor. Au reactii bruste si schimbari subite de dispozitie.
Litera Z
Imprima o atitudine increzatoare si combativa. Cei al caror prenume incepe cu Z sunt curajosi si competitivi. Cauta puterea si faima. Pot avea interese financiare sau politice, dar daca sunt motivati din punct de vedere psiho-emotional, pot atinge succesul in orice domeniu, inclusiv artistic sau sportiv. Au instincte bune, o intuitie ascutita si o inteligenta iscoditoare. Sunt oameni pasionati, fascinanti si plini de forta.
Defecte: Acestia au defectele comune firilor puternice: tind sa fie incapatanati, pripiti, nesupusi, impulsivi si inclina sa-i comande sau sa-i controleze pe cei din jurul lor, situatie care poate crea tensiuni.

Corpul tau si ce nu stii inca despre el....

Corpul tau: tot ce nu stii despre el!

Generalitati
Majoritatea persoanelor au impresia ca in urma orelor de biologie si antropologie invata totul despre organismul uman, insa materialele dedicate si cartile editate nu dispun de suficient spatiu pentru a cuprinde toate informatiile legate de acest subiect.
Unele dintre informatiile prezentate in acest material pot fi considerate banale, altele "depasite" din punct de vedere al actualitatii, insa oricare dintre acestea ar putea sa va salveze viata intr-un moment neasteptat.
Fapte neobisnuite
Probabil va veti intreba de ce nu ati aflat aceste informatii in timpul orelor de biologie; de la tratamentul mahmurelii si pana la Sindromul Cefalgic (durerile de cap), toate aceste informatii trebuiesc cunoscute.
1. Fiecare persoana are o amprenta a limbii unica, la fel ca si cea digitala
2. Consumul de fructe si legume ar putea ajuta organismul sa-ti produca propria aspirina
Conform Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara, persoanele care consuma acid benzoic - substanta naturala ce se gaseste in fructe si legume - ar putea sa-si prepare propriul acid acetilsalicilic - componentul cheie care confera aspirinei proprietatile antiinflamatorii si calmante.
3. Bicarbonatul de sodiu ajuta la albirea dentara, usturoiul poate fi de ajutor in tratarea "piciorului atletului", iar mierea poate calma mahmureala.
4. Facebook poate fi de ajutor sanatatii
Studiile demonstreaza ca mentinerea relatiilor cu familia si prietenii previne pierderile de memorie si prelungesc viata.
5. "Sindromul capului care explodeaza" este real (desi extrem de rar)
Asociatia Americana de Medicina a Somnului explica ca persoanele ce prezinta acest sindrom se confrunta cu zgomote foarte puternice si indescifrabile care par sa-si aiba originile in interiorul propriului cap.
6. Exercitiile regulate pot sa scada riscul de cancer la femei, insa doar in conditiile in care orele de somn sunt suficiente.
Institutul National de Cancer a urmarit timp de 10 ani 5.968 de femei, timp in care 604 dintre ele au dezvoltat diferite tipuri de cancer. Persoanele cu o activitate fizica crescuta au prezentat un risc de 20% mai mic de a dezvolta cancer decat persoanele mai putin active. Pentru un segment din persoanele urmarite, mai putin de 7 ore de somn pe noapte, a scazut vizibil beneficiile oferite de exercitiul fizic; riscul de cancer era mai mare doar in cazul femeilor care aveau activitate fizica dar dormeau mai mult, insa mai mic decat al celor care nu practicau niciun sport.
7. Oasele corpului se pot auto-distruge
In afara de sustinerea organelor si a muschilor, oasele regleaza nivelul de calciu; oasele contin fosfor si calciu, cel din urma fiind necesar sistemului nervos si musculaturii. Daca necesarul de calciu nu este acoperit, anumiti hormoni vor cauza distrugerea oaselor cu scopul de a creste nivelului de calciu din organism pana la obtinerea concentratiei necesare.
8. Pozitia corpului afecteaza memoria
Nu va puteti reaminti un eveniment din copilarie? Atunci incercati sa va asezati in genuchi. Memoriile au la baza anumite simturi; un anumit parfum sau un zgomot pot evoca un episod din copilarie.
9. Creierul are un "apetit" enorm
Desi cantareste doar 2% din greutatea totala a corpului, creierul solicita 20% din totalul de oxigen si calorii din organism.
10. Pubertatea remodeleaza creierul
De ce adolescentii sunt atat de nemultumiti din punct de vedere emotional? Hormoni precum testosteronul influenteaza dezvoltarea neuronilor, iar schimbarile ce intervin in structura creierului au multe consecinte la nivelul comportamental, precum: stanjeneala, apatie, dificultati in luarea de decizii.
Greutatea
11. Greutatea corporala este genetica
Cand au descoperit-o prima oara, cercetatorii au denumit-o "gena ingrasarii"; au descoperit apoi ca exista o legatura intre aceasta gena si diabet si redenumit-o gena FTO (gena obezitatii): persoanele care prezinta 2 copii ale acestei gene prezinta un risc cu 40% mai mare de a dezvolta diabet si sanse de 60% mai mari de a deveni obezi decat restul persoanelor.
Cu toate aceastea, conform expertilor, o predispozitie genetica spre ingrasare nu trebuie considerata o sentinta pe viata; o alimentatie corespunzatoare si un program de exercitii fizice regulat, pot indeparta riscul de obezitate.
12. Unele persoane au mai multe celule grase
Diferentele dintre numarul de celule grase de la doua organisme pot fi enorme: unele persoane pot avea de 2 ori mai multe celule grase decat altele.
Celulele grase apar din copilarie pana in adolescenta. Acele persoane predestinate sa dezvolte un numar mare de celule grase, incep sa le produca inca de la varste foarte fragede (2-3 ani), iar rata de crestere a celulelor este mai rapida decat in mod normal.
In situatiile in care se pierd/castiga cateva kilograme, numarul de celule grase ramane constant.
Desi numarul de celule grase din organism nu poate fi redus, exista masuri ce pot fi adoptate pentru a le mentine la dimensiuni reduse.
13. Metabolismul poate fi schimbat
O echipa de cercetatori au supus atentiei schimbarile care au loc la nivel celular atunci cand se inregistreaza o crestere in greutate. Cresterea in greutate cu 5 kilograme poate avea ca rezultat incetinirea metabolismului si declansarea unui cerc vicios: cu cat creste tesutul adipos, cu atat reducerea lui devine mai dificila. Cu toate acestea, conform specialistilor, activitatea fizica poate readuce metabolismul la un nivel optim de ardere a grasimilor.
14. Stresul duce la ingrasare
Momentele stresante cresc nevoia de carbohidrati a organismului; astfel, in perioadele stresante majoritatea indivizilor au tendinta de a manca alimente bogate in grasimi.
15. Comportamentul alimentar pe perioada sarcinii influenteaza in viitor greutatea fatului
Conform specialistilor, alimentele dulci si grasimile consumate de mame in sarcina pot influenta greutatea fatului pe parcursul vietii (modul de asimilare a grasimilor).
16. Mai multe ore de somn, mai multa grasime eliminata
Conform Universitatii din Chicago, privarea organismului de somn deregleaza echilibrul hormonal, cauzand o scaderea a nivelului leptinei (hormon care influenteaza apetitul si induce starea de satietate) si cresterea nivelului de grelina (hormon care produce senzatia de foame).
17. Greutatea partenerului de viata este importanta!
Cercetatorii sustin ca o crestere in greutate a partenerului de viata poate fi contagioasa. Conform unui studiu publicat in New England Journal of Medicine, obezitatea unuia dintre parteneri creste cu 37% riscul de obezitate pentru celalalt membru al cuplului.
18. Obezitatea poate fi cauzata de un virus
Adenovirusii sunt responsabili pentru o serie de boli, de la infectii ale tractului respirator superior si pana la afectiuni ale sistemul digestiv. Totodata, infectiile cu adenovirusi par sa favorizeze cresterea numarului de celule grase din organism, precum si continutul gras al acestora.
19. Dulciurile provoaca dependenta
Desi alimentele nu provoaca acelasi tip de dependenta precum cocaina sau alcoolul, cercetarile din ultimii ani au descoperit unele reactii similare. Pe parcursul unui studiu, participantii au fost supusi unui test in cadrul caruia le-au fost enuntate anumite alimente preferate; in mod surprinzator, la aplicarea stimulului, au fost sensibilizate aceleasi parti ale creierului ca si in cazul dependentei de droguri.
Reactia ar putea avea legatura cu dopamina, neurotransmitator corelat cu motivatia si placerea; daca persoanele obeze au mai putini receptori de dopamina, vor simti nevoia de mai multe alimente pentru a putea obtine efectul de placere.
20. Dieta pentru care se opteaza este irelevanta!
Ceea ce conteaza cu adevarat este abilitatea individuala de a modera cantitatea de alimente consumate.
Sanatatea inimii
21. Rasul este o excelenta terapie
Vizionarea unei comedii pentru mai mult de 15 minute poate creste fluxul sanguin.
Amintiti-va sa radeti in fiecare zi - pentru a va mentine inima sanatoasa.
22. Durerea in piept nu este singurul simptom al infarctului
Simptomele majoritatii infarcturilor includ durere in piept, disconfort la nivelul umarului sau dificultati respiratorii (dispnee). Alte simptome includ greata, ameteala, transpiratia.

23. Dupa varsta de 20 de ani se recomanda testarea colesterolului
Dupa implinirea varstei de 20 de ani, testarea regulata a colesterolului, presiunii arteriale si a glicemiei sunt foarte importante pentru sanatatea fiecarui om.
In cazul unui nivel ridicat de colesterol (hipercolesterolemie), pe piata sunt disponibile medicamente pentru tratarea aceste probleme, insa pot fi utilizate si alte instrumente pentru scaderea colesterolului.
24. Obezitatea cauzeaza, in multe cazuri, diabet de tip 2
Cercetarile au demonstrat ca prin consumarea unei cantitati ridicate de fructe, vegetale si fibre sensibilitatea fata de insulina a tesuturilor celulare poate fi modificata in mai putin de doua saptamani.
25. Mersul pe jos poate salva viata
Un studiu recent a demonstrat ca o femeia sedentara, de 40 de ani, care incepe sa faca plimbari zilnice de cel putin o ora, poate reduce riscul de infarct, ajungand aproximativ la acelasi nivel cu al unei femei care a fost activa pe parcursul intregii vieti.
26. Si copiii pot suferi de hipertensiune
Aproximativ 5 din 100 de copii au o presiune arteriale mai mare decat normalul.
Oamenii au super-puteri
27. Super forta
Legendele conform carora anumite persoane ridica greutati remarcabile in situatii de urgenta, sunt bine cunoscute.
Desi greu de crezut, raspunsul biologic la stres acut al organismului poate conferi persoanei puteri nebanuite, precum forta de a ridica o masina sau de a impinge un bolovan de 300 de kilograme.
28. Auz supersonic
Ecolocatia este un sistem de orientare situat la nivel cerebral, care poate compensa lipsa sau slabirea vederii; este modalitatea prin care persoanele cu probleme vizuale continua sa realizeze activitati surprinzatoare.
Desi acest sistem de orientare este specific liliecilor, oamenii de stiinta sustin ca, in timp, creierul uman se poate adapta sa perceapa mediul pe baza ecourilor produse de anumite obiecte aflate in proximitate.
29. Super-memorie
Teoretic, creierul uman are abilitatea de a memora fiecare amanunt/obiect pe care l-a auzit sau vazut macar o data in viata.
Sindromul hipertimestic este o afectiune prin care individul beneficiaza de o memorie autobiografica superioara. Persoanele care sufera de acesta afectiune retin cu lux de amanunte toate experientele cu care se confrunta de-a lungul vietii, in functie de data la care acestea s-au petrecut.
30. Imunitate la durere
Senzatia de durere este parte importanta a vietii, acea lectie grea pe care cu toti trebuie sa o invatam in procesul de dezvoltare psihica si fizica.
Cu toate acestea, in momente de soc/ trauma creierul transmite senzatiile dureroase de intensitate mult redusa fata de momentul in care socul/trauma va disparea.
Spre exemplu, in cazul unui accident de masina - soldat cu rani dureroase - persoana va cauta mai intai sa se salveze din acesta situatie - sa iasa din masina contorsionata - neglijand durerea provocata de rana. Numai dupa ce socul va disparea, senzatia de durere va fi pe deplin resimtita.
31. Manipularea timpului
Viteza cu care trece timpul este conditionata de mintea fiecarui individ, deoarece creierul are doua modalitati de a experimenta lumea, una rationala si alta experientiala.
Pielea
32. Cel mai mare organ
Pielea cel mai mare organ al corpului
33. "Greutatea pielii"
Pielea unui adult de inaltime medie cantareste aproximativ 3,5 kilograme, se poate intinde pe o suprafata de aproximativ 2 metri patrati si contine aproape 12 kilometri de vase sanguine.
34. Transpiratia
Pielea poate elimina in zilele extrem calduroase pana la 11 litri de transpiratie. Singurele zone ale corpului care nu transpira sunt unghiile, marginile buzelor si membrana timpanului urechii.
35. Mirosul neplacut
Mirosul corpului este determinat de un tip secundar de transpiratie - o secretie produsa de glandele sudoripare apocrine. Mirosul este provocat de bacteriile aflate la nivelul pielii, care se hranesc cu componentele de grasime eliminate prin transpiratie.
36. Crima perfecta
Unele persoane nu prezinta amprente digitale; de acesta situatie sunt responsabile doua afectiuni genetice rare, cunoscute sub denumirile de Sindromul Naegeli si Dermatopatia pigmentara reticulata.
37. Pielea, ochii celor nevazatori
In cazul persoanelor care si-au pierdut vederea, cortexul raspunde stimurilor primiti prin atingerea obiectelor sau prin auz, astfel in cat aceste persoane "vad" prin atingeri si sunete.
38. Melamina
Pielea alba a aparut acum aproximativ 20 - 50.000 de ani, ca urmare a migrarii persoanelor cu piele neagra in zonele cu clima rece si pierderea pigment numit melanina de la nivelul pielii.
39. Oameni foarte... foarte... albi
Albinismul este o afectiune ereditara rara, caracterizata print depigmentarea totala sau partiala a pielii si parului.
Albinismul este de multe ori utilizat in filme pentru a caracteriza personajele cu rol negativ: Codul lui Da Vinci, Die Another Day, Matrix Reloaded, ca urmare a asocirieii pielii albe cu vampirii sau alte creaturi mitice ale noptii.
40. Cine mai are nevoie de cheie?
Mai mult de 2000 de persoane au cipuri de identificare prin frecventa radio (RFID) implantate sub piele. Acestea servesc la oferirea de informatii medicale, logarea pe computer sau deschiderea masinilor.
41. Receptorii
Exista cel putin 5 tipuri de receptori la nivelul pielii care raspund de senzatia de durere si percep atingerea.
Igiena
42. "Suntem cu adevarat murdari"
Organismul uman este gazda pentru peste 1000 de specii de bacterii; exista mai multi germeni in organism decat intreaga populatie a SUA.
43. Atentie la produsele de spalat
Sapunurile antibacteriene nu sunt cu nimic mai eficiente in prevenirea infectiilor comparativ cu sapunurile normale, iar triclosanul (ingredientul activ) poate avea efecte negative asupra hormonilor sexuali.
44. Urinarea in stil egiptean
In antichitate, egiptenii si aztecii obisnuiau sa urineze pe piele pentru a trata leziunile/arsurile de la nivelul tegumentului. Ureea, compus chimic al urinei, este cunoscuta drept distrugatoare de fungi si bacterii.
45. Bacteriile si rezervoarele de apa
Este recomandata evitarea consumarii de apa din dispozitivele tip fantana sau alte tipuri de rezervoare; exista mai multe bacterii in masinile de gheata din fast-fooduri decat in vasul de toaleta.
46. Mancarea scapata pe dusumea nu mai este comestibila
Nu exista o "regula de 5 secunde" cand vine vorba de scaparea mancarii pe dusumea; contaminarea alimentelor cu bacterii nu necesita timp.
47. Televizorul poate ucide
Telecomanda televizorului raspandeste stafilococi rezistenti la antibiotic, care contribuie la 90.000 de decese anuale cauzate de infectiile capatate pe perioada de spitalizare.
48. Asigurati-va ca medicul dvs. se spala pe maini
49. Febra puerperala
Aproape o patrime din femeile care au nascut in spitalele din Europa si America in secolele XVII-XIX, au murit de febra puerperala, o infectie raspandita de asistente si medici prin nerespectarea regulilor igienice.
50. Nu uitati de igiena orala
Prima periuta adevarata de dinti a fost inventata in anul 1498 in China si era confectionata din par de mistret siberian, fixat pe un suport (din os sau bambus). Cu toate acestea, spalatul pe dinti nu a devenit rutina pana ce nu a fost impus soldatilor in cel de-al 2-lea razboi mondial.
Totul despre...sex
51. Oare ce au asteptat?
Viata a aparut pe pamant cu aproximativ 3,8 miliarde de ani in urma, dar sexul s-a dezvoltat abia peste 2 miliarde de ani mai tarziu.
52. De ce este nevoie de doi?
Raspunsul la aceasta intrebare nu este cunoscut de specialisti, din moment ce reproducerea asexuata este o strategie evolutionara mai buna din anumite puncte de vedere.
53. Mai bun pentru ficat decat tylenol-ul
Sexul vindeca durerea de cap. Endorfinele secretate in timpul actului sexual nu ofera doar o senzatie de placere, ci actioneaza asemeni unui calmant puternic.
54. Ciocolata versus sex
79% dintre femei ar prefera sa manance ciocolata decat sa faca sex.
55. Mentine viata
Sexul este benefic pentru sanatatea inimii. Relatiile sexuale frecvente (de cel putin 2 ori pe saptamana) scad riscul de infarct.
56. De fapt ... un medicament universal
Printre beneficiile sexului se mai regasesc si reducerea durerii provocate de crampele menstruale si artrita; creste nivelul de endorfine si corticosteroizi reducand durerea.
57. Stare de calm
Sexul reduce stresul, asa ca incercati sa aveti contact de cateva ori pe saptamana.
58. Ce legatura are cu dragostea?
Simplul act sexual si dragostea romantica activeaza arii distincte ale creierului - iar dragostea este cu soguranta mai puternica.
59. Curiozitate?
Studii recente sugereaza ca femeile sunt (in natura lor) bisexuale si cu cat au un libido mai crescut, cu atat creste dorinta sexuala fata de ambele sexe.
60. Asexualitatea
1% dintre adulti manifesta interes 0 (zero) fata de actul sexual si nu s-au simtit nicioadata atrasi sexual de o alta persoana.
Sanatatea mentala
61. Afectiunile mentale sunt mai comune decat se crede
Institutul National de Boli Mentale a raportat ca unul din patru adulti experimenteaza o tulburare mentala, intr-un anumit moment, pe parcursul vietii.
62. Nu doar adultii sunt afectati de bolile mentale
Conform rapoartelor, 10% dintre copiii si adolescentii din America sufera de o tulburare emotionala si mentala serioasa care le influenteaza activitatile de zi cu zi, de acasa sau de la scoala.
63. Afectiunile mentale afecteaza tinerii
Afectiunile mentale afecteaza de regula adolescentii sau adultii tineri. Toate varstele sunt succeptibile, insa tinerii si batranii sunt cei mai vulnerabili.
64. Implica costuri ridicate
Costul economic al bolilor mentale netratate depaseste in Statele Unite peste 100 miliarde de dolari pe an.
65. Sunt tratabile
Majoritatea persoanelor care traiesc cu o boala mentala serioasa pot sa-ti imbunatateasca simtitor calitatea vietii prin adoptarea masurilor potrivite.
66. Actioneaza rapid
Identificarea timpurie a afectiunilor mentale este vitala pentru tratarea acesteia.
67. Nu fiti aspru
Stigmatizarea afecteaza increderea in tratarea afectiunii.
68. Tulburarea bipolara nu tine cont de sex
Peste 10 milioane de americani sufera de tulburare bipolara, iar boala afecteaza in egala masura barbatii si femeile.
69. Suicidul este o problema serioasa
In fiecare an, in America, aproximativ 2 milioane de adolescenti comit tentative de suicid si peste 700.000 dintre acestia necesita ingrijiri medicale.
70. Tulburarile afective sezoniere pot fi genetice
Multe persoane afectate de tulburarile afective sezoniere prezinta in istoricul medical familial cel putin inca un caz cu aceasta tulburare, de regula o depresie severa (55% din cazuri) sau abuz de alcool (34%)
Prevenirea cancerului
71. Varza murata la fiecare masa
Procesul de fermentare pe care il preusupune acrirea verzei produce o serie de compusi anticancerigeni, incluzand triptofan si sulforafan. Pentru a reduce continutul de sodiu, clatiti varza inainte de a o servi la masa.
72. Brocoli
Mancati brocoli in orice cantitate, insa preparati-l in abur si nu in cuptorul de microunde!
Brocoli face parte din lista de super-alimente care previn cancerul; cu toate acestea, prepararea la microunde distruge 97% dintre flavonoidele care ii confera proprietatile anticancerigene.
73. Salata cu nuci braziliene
Presarati in salata cateva nuci braziliene prajite, deoarece aceste, prin continutul bogat de seleniu si minerale distrug celulele de cancer si ajuta la repararea ADN-ului.
74. Usturoi in toate preparatele
Usturoiul contine compusi de sulf care stimuleaza in mod natural sistemul de aparare al organismului impotriva celulelor cancerigene si ar putea avea potentialul de a reduce dezvoltarea tumorilor. Studiile sugereaza ca prin consumarea de usturoi se poate reduce incidenta cancerului de stomac pana la 12 procente.
75. Pepenele galben: o alegere sanatoasa
Pepenele galben este o sursa minunata de carotenoizi - benefici in reducerea riscului de cancer pulmonar.
76. Cat mai multa apa...
Cantitatea de apa pe care o consuma femeile este corelata cu riscul pentru cancer de colon, consumul suficient de lichide reducand riscul de cancer cu 45%.
77. 15 minute de soare pe zi
Cantitatea insuficienta de vitamina D creste riscul pentru mai multe tipuri de cancer, incluzand cancerul mamar, ovarian, de prostata sau afectiuni precum osteoporoza, diabetul, scleroza multipla si hipertensiunea.
78. O "ploaie" de praz peste salata
O alimentatie bogata in ceapa poate reduce riscul de cancer de prostata cu 40 de procente; efectele pozitive sunt insa mai puternice atunci cand vegetalele se consuma proaspete sau preparate in abur.
79. Doza zilnica de limonada
Servirea zilnica a unei portii de suc natural din citrice poate reduce la jumatate riscul de cancer bucal, de gat si stomac, conform cercetatorilor australieni.
80. Stresul si prietenii
Conform unui cercetari, barbatii cu un nivel ridicat de stres sau cei cu relatii sociale/familiale nesatisfacatoare, prezinta un nivrel ridicat de PSA (antigen specific prostatic) in sange, un marker al dezvoltarii cancerului de prostata.

joi, 18 februarie 2010

Meditatie de iubire pentru planeta pamant

Meditatie de iubire pentru planeta pamant

horoscop naturist

Horoscop naturist

“Dumnezeu a facut sa creasca o planta pentru fiecare
boala – cu exceptia prostiei”, spune un proverb german
si, daca ne uitam la avantul pe care l-au luat in
ultima vreme homeopatia, medicina naturista, medicina
alternativa in general, vechiul proverb devine din ce
in ce mai de actualitate. In S.U.A. anilor ‘90, circa
o treime dintre pacientii cu program de asigurare
medicala (health care) dezertasera, optand definitiv
pentru metodele de tratament alternative. Principalul
motiv invocat de ei a fost ca metodele alternative
sunt mult mai putin agresive, pe de o parte, si ca
procesul vindecarii nu se margineste la repararea
corpului fizic, ci se extinde si asupra starii psihice
a bolnavului.
Astrologia cuprinde, la randul ei, date
cunoscute din vechime, cu privire la alimente, plante,
minerale benefice nativilor nascuti sub vibratiile
specifice ale unei planete. Cunoscandu-le mai bine, ne
vom putea convinge singuri de efectele acestora.
Insusi Hipocrate, parintele medicinii, afirma in
scrierile sale: “Nunquam bonus medicus nisi
astrologus” – nu poti fi un medic bun fara a fi
astrolog.


BERBEC
Marcati de influenta planetei Marte, Berbecii
sunt firile cele mai dinamice ale cercului zodiacal.
Marte guverneaza capul si fata (cu exceptia nasului),
precum si cele doua emisfere cerebrale. Planeta este
asociata cu fierul, asa incat guvernarea sa se extinde
si asupra sangelui (in compozitia caruia fierul joaca,
dupa cum bine stim, un rol esential).
Mai intotdeauna, “martienii” au o cicatrice
in zona capului, semn al firii lor aventuroase si a
placerii de-a sfida pericolele de orice fel, care ii
face sa se aleaga in copilarie cu semne de buna
purtare – bineinteles in zona corpului guvernata de
planeta lor, capul. Berbecii au nevoie de mult
exercitiu fizic pentru a se mentine in forma, dar si
pentru a preveni prefacerea energiei lor fizice
debordante in energie nervoasa. De aceea sunt atat de
buni sportivi, exceland in sporturile care necesita un
mare consum fizic si curaj.
Regimul alimentar al Berbecilor trebuie sa
cuprinda ceapa si praz, care au un dublu efect
benefic: contribuie la fluidizarea sangelui si au un
efect usor sedativ. Le place la nebunie mancarea
condimentata, care ingerata in cantitati rezonabile le
face bine, dar, din pacate, nativii acestei zodii au
tendinta de-a face exces de ardei iute, boia si
mustar, care in cantitati modice au chiar un efect
curativ.
Cand se imbolnavesc, Berbecii o fac lata -
mai intotdeauna bolile apar sub forma acuta, dar nu
dureaza mult timp deoarece vitalitatea martiana le
permite o recuperare la fel de rapida, pe cat de
brusca este imbolnavirea. In aceste cazuri, ceaiul sau
siropul de paducel vor face minuni pentru restabilirea
cat mai rapida si mai completa a starii de sanatate.
Berea este pentru Berbeci mai mult un aliment decat o
bautura, deoarece hameiul pe care-l contine ii
fortifica.
Vitaminele care ii ajuta pe Berbeci sa-si
mentina forma maxima sunt PP si B12, iar remediile
homeopatice adesea prescrise pentru aceasta zodie sunt
Arnica, Blonoidum si Nux vomica.


TAUR
Calmi, robusti, maestri ai savurarii
placerilor vietii, Taurii stau sub semnul planetei
Venus, intruchipand fertilitatea. Venus confera un
temperament sangvin, dar acesta este intrucatva
ingreunat de elementul pamant de care apartine zodia,
asa incat rezulta un temperament aproape placid,
marcat de izbucniri colerice. In corpul uman, zodia
Taurului guverneaza gatul, amigdalele, laringele si
faringele, gura, limba, maxilarul inferior, glanda
tiroida, vertebrele cervicale, o parte a nervului
optic si, impreuna cu Pluto, organele genitale interne
la femei, jugulara si carotida.
Gustand peste masura din placerile vietii,
Taurii se imbolnavesc cel mai adesea de stomac
(efectele supraalimentatiei), amigdalita pultacee,
laringita, difterie, dar si boli genitale. Femeile
sunt deosebit de fecunde. Alimentele care sunt in
rezonanta cu organismul Taurilor sunt sparanghelul,
anghinarea, cerealele si fasolea de orice fel.
Fructele cele mai recomandabile sunt toate
sortimentele de struguri, merele, perele si fructele
de padure. Majoritatea condimentelor Taurilor le fac
bine (sac!). Plantele cu efect terapeutic pentru Tauri
sunt menta, izma creata, cuisoarele (cativa stropi de
ulei de cuisoare adaugati apei de baie ii remonteaza
numaidecat) si macrisul.
Ca orice semn de pamant, Taurul se reface in
contact nemijlocit cu natura, si mersul cu picioarele
goale il ajuta sa-si echilibreze energia, la fel
gradinaritul si robotitul prin casa. Tendinta de
ingrasare trebuie tinuta in frau inca din copilarie,
pentru ca nativii din Taur sunt adevarati gurmanzi,
inzestrati cu un apetit rabelaisian.
Remediile homeopatice cele mai eficiente sunt
cele corespunzatoare vibratiilor planetei Venus:
Cuprum, Thuya Apis si Pulsatilla, dar si Antimonium
crudum care se afla in rezonanta cu vibratiile lunare.
Vitamina recomandata acestor venusieni este vitamina
F.

GEMENI
Agili, rapizi si indemanatici, cu reflexe
deosebit de bune – in mod special cele ce presupun
finete in executie -, Gemenii nu sunt insa
caracterizati indeobste de forta fizica. Musculatura
este longilina si are tonus. Planeta guvernatoare,
Mercur, le confera un temperament nervos, dinamic si o
mare disponibilitate in comunicare. In plus, mobilii
mercurieni pastreaza cel mai adesea un aer tineresc
pana la o varsta inaintata. In corpul uman, Gemenii
sunt considerati guvernatorii cailor respiratorii
superioare (traheea si bronhiile), ai plamanilor, ai
umerilor, sternului, mainilor (de unde si o mare
dexteritate manuala). Dintre glande, timusul cade sub
incidenta Gemenilor, iar in cadrul sistemului
circulator Gemenilor le revin circulatia vaselor
capilare si artera pulmonara. O parte a nervilor
optici este, de asemenea, asociata cu aceasta zodie.
Bolile cel mai frecvent intalnite la Gemeni
sunt starile de anxietate, tendintele de surmenaj,
frecventele raniri ale umerilor si mainilor,
nevralgiile intercostale, afectiunile acute sau
cronice ale plamanilor sau bronhiilor (ca astma si
pleurezia) si afectiunile sistemului nervos periferic.
Uneori, afectiunile nervoase pot genera disfunctii
sexuale. Mancarurile care le priesc Gemenilor sunt
cele care contin mazare, fasole cu bobul lat, morcovi,
nuci, dar mai ales migdale nepreparate – care joaca un
rol important in combaterea starilor de anxietate -,
alune si arahide. Plantele care au un efect benefic
asupra acestui semn mutabil de aer sunt lavanda si
lacramioarele (in aromoterapie), feriga, origanul
(popular: sovarv), semintele de anason si cele de
chimen (sub forma de ceaiuri, uleiuri sau tincturi).
Remediile homeopatice in consonanta cu
specificul zodiei sunt Mercurius, Argentum nitric, iar
sarea biochimica este Kali muriatric, folosita mult in
homeopatie. Dupa unii autori acestora li s-ar adauga
Arsenicum si Kali phosphoricum. Vitaminele indicate
Gemenilor sunt vitamina B1 si vitamina F.

RAC
Pentru a-si mentine in forma sensibilul
sistem organic de lunarieni, Racii au nevoie sa fie
dusi la inot inca de mici, ceea ce le fortifica nu
doar corpul, ci ii echilibreaza si emotional, si ar
trebui sa-si petreaca mult timp pe… ringul de dans.
Asta pentru ca miscarile ritmice sustinute au un efect
fortifiant deosebit asupra structurii corpului lor,
unde trebuie avuta o deosebita grija de sistemul
circulator si cel limfatic. Temperamentul
racului este limfo-sangvinic.
Racului ii corespund in corpul uman stomacul,
duodenul si partea inferioara a esofagului, sanii,
ochiul stang precum si varful plamanilor. Multe dintre
problemele de sanatate ale Racilor sunt in legatura cu
retentia de lichide in organism, care poate duce la
intoxicatii si afectiuni misterioase, de natura
psihosomatica si nu functionala. Disfunctiile
digestive se fac simtite periodic, sub forma
dispepsiilor organice sau functionale, care apar inca
din copilarie si duc adesea la anemie. Aceleasi
probleme digestive duc la pierderi de saruri minerale
si vitamine din corp, la batranete apare frecvent
incontinenta urinara.
Alimentele cu un efect tonifiant si
regenerator asupra organismului Racilor sunt varza
alba si rosie, napii, pestele, lactatele (dar nu cele
prea bogate in colesterol). Un aport suficient din
alimentele mentionate reuseste sa mentina, in general,
in echilibru acest organism delicat. Plantele cu un
efect bun in aromoterapie sunt trandafirii albi,
nuferii si crinii. Tarhonul ajuta la refacerea
stocului de saruri minerale, la fel Verbina,
iarba-surzilor si ochii-soarecelui sunt recomandate
mai ales sub forma de tincturi. Remediile homeopatice
cuprind Selenium, Argentum, Silicea, Antimonium crudum
si Kali carbonicum. Periodic, Racii au nevoie de
un aport de vitamina B2.

LEU
Puternica vitalitate pe care le-o confera
Leilor astrul zilei se manifesta in lume sub forma
unui temperament bilios si nervos. Leii nu sunt insa
foarte priceputi in a-si doza efortul si acest lucru
se razbuna, mai curand sau mai tarziu, asupra
sanatatii lor. De multe ori, orgoliul ii impiedica pe
Lei sa-si marturiseasca suferintele fizice. Pe de alta
parte, le cam sta in fire sa se neglijeze.
Primul lucru de care trebuie sa se ocupe un
Leu care doreste sa-si mentina sanatatea este dozarea
efortului, altfel vitalitatea sa se va risipi curand
si bolile de inima nu vor intarzia sa apara. Leii
care-si asuma prea multe responsabilitati vor avea de
suferit cu coloana vertebrala (in mod special
vertebrele dorsale). Ochiul drept este, de asemenea,
un punct slab pe harta sanatatii Leilor, iar cei care
se consuma prea mult nervos si nu-si gasesc o forma de
expresie creativa pot avea de suferit ingrozitoarele
dureri ale nevralgiei de trigemen. Circulatia
arteriala poate claca la nivelul cordului sau/si al
ochilor. Seara, vitalitatea si rezistenta nervoasa a
Leilor scade brusc. Leilor li se recomanda sa faca
dus, si nu baie, pentru ca baia le scade nivelul
energetic.
Leilor nu le sta bine sa fie vegetarieni,
carnea le fortifica organismul, la fel ca mierea si
orezul, care trebuie sa faca parte constant din
alimentatia lor, la fel ca spanacul, urzicile si
lintea, care contin mult fier.
Plantele in afinitate cu vibratiile solare sunt:
floarea-soarelui (evident), galbenelele si rostopasca
- unul dintre remediile-minune pentru afectiuni
specifice zodiei. Ierburile aromatice precum sofranul,
rozmarinul, menta, dafinul si ruta (cunoscuta si sub
numele de varnant), adaugate in mancaruri, au, de
asemenea, un efect terapeutic asupra organismului
leonin. Remediile homeopatice de baza sunt Aurum,
Natrium muriarticum, Phosphorus si Ignatia. Leii nu
trebuie sa uite sa-si refaca energia luand vitaminele
A, D si H2.

FECIOARA
Cea de-a doua zodie guvernata de Mercur are o
preocupare innascuta pentru sanatate, apreciind mult
remediile naturiste si regimul vegetarian. Pentru
aceasta zodie de pamant, remediul natural cel mai
eficient este… aerul, de aceea plimbarile lungi in
aer liber (si pe cat posibil nepoluat) au un efect
imediat de calmare asupra temperamentului nervos al
Fecioarelor, si asta ajuta la mentinerea sanatatii
intr-o masura mult mai mare decat si-ar putea imagina.
Mersul cu bicicleta (dar nu pe strazile unui oras
aglomerat), de preferinta in mijlocul naturii, este,
de asemenea, recomandat.
Fecioarele guverneaza circulatia sangvina si
limfatica a abdomenului, intestinele, pancreasul
(partial) si nervul motor ocular extern. Temperamentul
nervos al acestor mercurieni ii predispune la stari de
ingrijorare nevrotice, care pot genera dureri surde,
dar persistente de cap, ce pot fi inlaturate, insa,
neasteptat de usor printr-o alimentatie adecvata si
prin plimbarile mai sus mentionate sau prin exercitii
de yoga (in special exercitiile de relaxare).
Problemele lor serioase de sanatate sunt insa legate
de tractul digestiv: probleme de asimilare
intestinala, dureri abdominale (provocate de “nervi”
care se duc direct la stomac), perturbari ale
tranzitului intestinal (sunt adesea constipati), exces
de fermentare. Alte pericole care pandesc Fecioarele
sunt diabetul insipid, apendicita, pancreatita si
peritonita. Femeile sunt destul de des sterile.
Sistemul nervos al Fecioarelor este sensibil la stres
si la starile prelungite de ingrijorare care
contribuie la subminarea sanatatii lor.
Fecioarelor le face foarte bine sa consume
cartofi, gulii, telina si alimentele mentionate la
zodia Gemenilor (pentru ca au acelasi guvernator -
planeta Mercur). Plantele aromatice si medicinale
sunt, de asemenea, identice, la fel remediile
homeopatice, comune celor doua zodii mercuriene.

BALANTA
Inzestrate cu acelasi temperament sangvin
placut si gentil ca Taurii, Balantele sunt insa
departe de robustetea si vigoarea specifice zodiei
fixe de pamant. Vitalitatea lor este cu mult mai
scazuta, in schimb sunt firi mai rafinate, de multe
ori artistice, efect al planetei Venus intr-un semn de
aer. Tendinta catre leneveala (caracteristica ambelor
zodii venusiene) le face sa evite exercitiul fizic, de
care au, de fapt, nevoie in mai mare masura decat
multe alte zodii. Lipsa de miscare fizica, pe care ar
trebui s-o practice cu regularitate, le pricopseste
rapid cu cearcane si migrene sacaitoare persistente.
Balanta guverneaza rinichii si vezica
urinara, in corpul barbatesc – prostata, partea
lombara a coloanei vertebrale (impreuna cu
Sagetatorul), precum si nervul facial.
In general, tendinta organismului de-a retine
toxinele este cea care duce la afectiunile renale, cum
ar fi insuficienta renala acuta sau cronica.
Disfunctiile renale pot duce si la edeme ale membrelor
inferioare (picioare umflate). Colibaciloza este, de
asemenea, o boala des intalnita in randul Balantelor,
la fel ca insuficienta circulatorie venoasa si
limfatica, mai ales la nivelul bazinului, si
afectiunile genito-urinare, ca cistita si anexita.
Igiena intima trebuie respectata cu cea mai mare
strictete.
Regimul alimentar al Balantelor, carora le
cam plac mancarurile grele, trebuie sa contina multe
cereale, fructe de padure, sparanghel, fasole si,
surprinzator, mai toate condimentele, in mod special
ardeiul iute. Menta, sub orice forma, ajuta la
claritatea proceselor mentale. Uleiul sau parfumul de
trandafiri imperiali, de zambile si de toporasi,
folosit in aromoterapie, produce calmarea nervoasa.
Principalele remedii homeopatice sunt Cuprum,
Pulsatilla, Anacardium, Thuya si Apis. Organismul
Balantelor cere un aport sporit de vitamina F.

SCORPION
Acesti nativi, marcati de doua energii extrem
de puternice – cea a temerarului Marte si cea a
necrutatorului Pluto – au un temperament paradoxal. In
aparenta sunt calmul personificat (in astrologie se
vorbeste despre “masca scorpionica”), datorat
autocontrolului plutonian, dar de sub aceasta
suprafata apar izbucnirile martiene, capabile sa
reduca la tacere pana si pe cel mai vajnic dintre
Berbeci. Avem deci o structura temperamentala
limfatico-bilioasa. In reprezentarea astrologica a
corpului uman, Pluto guverneaza organele genitale
externe si interne, colonul, partial prostata, rectul
si anusul. El este, de asemenea, pus in legatura cu
nasul si nervii auditivi.
La fel ca rudele lor martiene, Berbecii,
Scorpionilor le fac bine mancarurile condimentate (dar
nu in exces), ceapa, datorita efectului ei benefic
asupra fluiditatii sangelui, urzica, prazul si ardeii
capia. Un puternic efect linistitor si, in acelasi
timp, afrodiziac il au asupra lor esenta de glicina,
uleiul de rododendron si cel de aloe.
Plantele medicinale in afinitate cu semnul
Scorpionului sunt: mintea matei (catusnica), alunul de
munte si porumbarul. Siropul sau decoctul de porumbele
are un efect deosebit de puternic asupra reducerii
febrei mari pe care o fac Scorpionii si ajuta la
regenerarea rapida dupa forme acute de boala -
deoarece Scorpionii sufera doar rareori de afectiuni
cronice.
Scorpionii trebuie sa se fereasca de
hemoroizi, deci constipatiile prelungite nu trebuie
trecute cu vederea. Sunt, de asemenea, predispusi la
contractarea maladiilor venerice. Barbatii fac adesea
prostatita, pe cand femeile au, de multe ori, probleme
cu ovarele si uterul, cum ar fi leucoreea (sangerari
intermitente intre menstre), dismenoree (ciclu
neregulat), chist sau fibrom si ulceratii.
Remediile homeopatice de baza sunt Lochesis, Thuya si
Platina. Pentru a intari rezistenta organismului,
Scorpionii au nevoie de vitaminele P si B12.

SAGETATOR
Sagetatorii sunt binecuvantati de marele
benefic Jupiter cu un temperament sangvin, care are
insa si o componenta bilioasa. Adica, sunt vioi si au
un bun echilibru intre stimuli si reactie, dar din
cand in cand pot avea iesiri de manie care ne aduc
aminte de Jupiter – Zeus, tatal zeilor. Le place sa se
impartaseasca din placerile vietii si nu prea tin
justa masura nici la mancare, nici la bautura.
Placerea de miscare este mare si le face foarte bine,
insa arareori exista disciplina. Desi sportul ii
atrage, ei exerseaza fie prea mult, fie prea putin.
Partile corpului ce corespund zodiei Sagetatorului
sunt: ficatul, vezica biliara, in parte, pancreasul,
coapsele si partea sacrala si coxigeala a coloanei
vertebrale, nervul sciatic, circulatia arteriala in
ansamblul ei. Mancarea foarte consistenta si bautura
afecteaza invariabil ficatul si pancreasul, a caror
leneveala produce in timp obezitate, cu tot cortegiul
ei de afectiuni digestive. Grasimile si zaharurile se
prelucreaza foarte greu, ceea ce poate duce la
pancreatita si diabet. Coxartroza si artroza lombara
si alte afectiuni sau traumatisme pot afecta femurul
si nervul sciatic. Citricele, mai ales grapefruitul si
coacazele rosii sau negre pot face minuni pentru un
ficat obosit si pot mentine elasticitatea vaselor
sangvine, prevenind, de asemenea, hipertensiunea.
Ceapa si usturoiul, in cantitati cat mai mari,
fortifica organismul de tip jupiterian, iar telina si
dafinul adaugate in mancare le fac, de asemenea,
foarte bine.
Plantele medicinale in afinitate cu
Sagetatorul sunt: anasonul, scortisoara, melisa si
rasinile aromatice. Remediile homeopatice
corespunzatoare planetei Jupiter sunt Sulfur,
Colchicum si Nux vomica. Vitaminele de care are nevoie
un jupiterian sunt multe la numar: F, K, B6, H, I si
J.

CAPRICORN
Saturnienii sunt potcoviti de marele malefic
cu un temperament limfatico nervos, adica inchis,
tensionat, adesea inclinat catre depresii. Ii salveaza
umorul sec, care trebuie cultivat pentru ca este un
remediu excelent impotriva incarcarii nervoase la care
semnul este predispus. Sedentarismul de care sufera
multi capricorni le poate accentua starile negative.
Moderati din fire, capricornii sunt mai degraba
anorexici, decat rubiconzi si pot pierde usor cateva
kilograme in conditii de stres.
In corpul omenesc, Capricornilor le
corespunde scheletul osos in general, cu accent asupra
genunchilor, care se intepenesc cu mare usurinta.
Pielea este guvernata tot de Saturn, iar dintii si
maselele cad tot in curtea lor, deoarece semnul pierde
mult calciu din organism.
Lipsa de exercitiu duce la atrofierea
incheieturilor, ceea ce poate duce in timp la diverse
tipuri de scleroza. Tot din sedentarism decurg si
atrofia musculara si reumatismul articular. In cazuri
extreme se poate instaura paralizia. Scleroza atinge
adesea nervul auditiv, ceea ce poate duce la surzenie,
iar pielea este de cele mai multe ori uscata, cu
tendinte de descuamare. Eczeme de multe tipuri pot sa
apara pe un fond de stres prelungit, iar in cazuri mai
rare psoriazisul. Ceea ce este remarcabil este cat de
rezistenti sunt Capricornii la boli, mai ales la cele
cronice. Paradoxul acestui semn este ca tinde sa fie
extrem de bolnavicios in copilarie, iar sanatatea se
fortifica pe masura ce inainteaza in varsta.
Alimentele cu un efect imediat reconfortant
asupra Capricornilor sunt cele care contin amidon:
cartofi (ca si alt semn de pamant, cel al Fecioarei),
pastele, maltul, ovazul, cele care contin fier – ca
sfecla rosie si spanacul – si ciupercile de padure, in
mod special hribii si manatarcile. Fructul ideal
pentru Capricorn este gutuia.
Plantele aromatice si medicinale in afinitate
cu Saturn sunt: canepa, tataneasa, matraguna (daca
Socrate era Capricorn, cupa de matraguna i-ar fi facut
bine) si vinetelele (sau floarea-graului). Mirosul
discret de panselute, de vita cataratoare si
amaranthus are un efect deosebit in aromoterapie.
Remediile homeopatice de baza sunt: Plumbum, Iris
vesicolor, Silicea. Saturnienii se refac cu ajutorul
vitaminei C si L1.

VARSATOR
Excentricii copii ai lui Uranus au un
temperament nervos cu coloratura bilioasa. Asta
inseamna ca acumuleaza cu usurinta stresul, mai ales
stresul mental, si au probleme in exteriorizarea
starilor de nervi si se inchid in ei, devenind ursuzi.
Acest semn fix de aer are o adevarata predilectie
pentru racoare si tinde sa se imbrace prea usor cand
afara este frig, iar de-aici i se trag multe belele.
Pentru a se motiva sa faca exercitii fizice,
Varsatorii trebuie sa urmeze un program creativ, nu
repetitiv sau bazat pe rutina.
Varsatorul guverneaza circulatia periferica
la nivelul gambelor, incheietura gleznei, sistemul
nervos simpatic, cortexul cerebral si nervul spinal.
Problemele de sanatate la care se pot astepta
uranienii sunt, in primul rand, de ordin nervos.
Glumind, Linda Goodman scria: “Varsatorii furnizeaza
70% dintre nebuni si 70% dintre genii” (care nici ei
nu sunt prea normali – n.r.).
Oboseala nervoasa, starile de depresie si
angoasa pot duce la spasmofilie. Toate afectiunile
sistemului nervos central cad, de asemenea, in ograda
uranienilor (encefalita, tumori, Parkinson si nevroze
obsesive). Varicele si arteritele sunt rezultatele
proastei circulatii periferice. Varsatorii sunt
predispusi la accidente violente. Cel mai indicat
aliment pentru Varsatori il constituie fructele de
toate felurile: fructele exotice – precum kiwi, mango
- si fructul pasiunii, iar fructele uscate – caise,
curmale, prune sau mere – ii ajuta foarte eficient
sa-si recupereze energia nervoasa.
In aromoterapie, esentele florilor de pomi
fructiferi si discretul parfum al orhideelor au efecte
remarcabile. Plantele aromatice si condimentele
benefice pentru uranieni sunt cele cu gust si miros
foarte pregnant, cum ar fi ardeiul iute, piperul alb
sau negru sau curry. Remediile homeopatice sunt
Uranium si Phosphorus. Toate vitaminele din complexul
B au un efect tonic si binevenit asupra sistemului
nervos al Varsatorilor.

PESTI
Razele lui Neptun ii inzestreaza pe nativii
din Pesti cu un temperament limfatic, care poate
imbraca orice alta coloratura temperamentala, semnul
fiind eminamente adaptabil, reusind sa se integreze in
orice mediu social. Hipersensibilitatea neptuniana
este difuza, ei intrand in rezonanta pana si cu cele
mai nesemnificative detalii din mediul inconjurator,
cum ar fi temperatura, zgomotul de fond etc. Orice
disonanta a mediului le poate provoca simptome fizice,
dar acestea nu sunt rezultate ale ipohondriei, ci
simptome psihosomatice, cat se poate de reale. Se
poate ajunge la situatii cu adevarat grave, pentru ca
Pestii sunt rareori activi, deci sunt receptori
empatici ai lumii inconjuratoare si le lipseste
agresivitatea naturala. Nevoia de-a se izola de
stimuli neplacuti ii face pe multi dintre ei sa se
refugieze in alcool sau droguri si devin foarte repede
dependenti. Neptun stapaneste labele picioarelor,
intregul sistem limfatico-ganglionar si tesutul
reticulo-endotelial.
Vitalitatea Pestilor este indeobste scazuta,
ceea ce de multe ori se datoreaza abuzului de alcool,
tigari, sedative, tranchilizante sau droguri. Faptul
ca organismul lor are tendinta de-a retine toxinele
inrautateste situatia, ceea ce impune necesitatea de-a
avea un regim alimentar foarte echilibrat si de-a
consuma suficiente lichide pentru a-si mentine
organismul detoxifiat. Pana si la medicamentele
prescrise de medici, Pestii pot avea reactii
inexplicabile, de aceea se recomanda evitarea, pe cat
posibil, a medicamentelor produse pe cale chimica.
Pestii ar trebui sa manance alimente cu un inalt
continut de lichide, cum ar fi pepenii, dovleceii,
castravetii si salata verde.
Plantele medicinale si aromatice
corespunzatoare neptunienilor sunt florile de tei,
cicoarea si muschiul de copac. Principalele remedii
homeopatice recomandate Pestilor sunt: Tabaccum,
Coffea si Petroleum