Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

marți, 19 februarie 2013

plante vindecatoare

Ceaiul de busuioc regenerează părul! 
Ai încercat de toate: deodorante, şampoane contra mătreţii, plasturi antisforăit şi degeaba, nu scapi de aceste probleme mărunte, dar neplăcute? Schimbă foaia: noi îţi propunem nişte reţete naturale, “culese” din cartea “Leacurile bunicii”, de Yoland Chevrier. Da, autoarea este franţuzoaică, dar reţetele ei le ştiu şi bunicile noastre. Şi sigur ţi le-ar recomanda! 

Dacă îţi cade părul 
Pune 100 g de busuioc proaspăt într-un litru de apă rece. Ţine vasul pe foc până când dă apa în clocot, apoi redu flacăra la minimum şi lasă să fiarbă înăbuşit 20 de minute. Filtrează şi mai adaugă în ceaiul astfel obţinut 45 g de busuioc uscat. Masează pielea capului, de două-trei ori pe săptămână, cu acest preparat, apoi aplică imediat şamponul şi spală părul. 

Dacă ai negi (veruce) 
- Lasă la înmuiat coajă de portocală în oţet alb, timp de şase ore. Apoi aplico pe neg - o să vezi ce repede dispare!
- Răceşte apa în care ai fiert câteva ouă. Îmbibă cu ea un tampon şi aplică-l pe verucă. Repetă operaţia zilnic, până la dispariţia acesteia.
Dacă sforăi
- În cursul zilei, pune câte o picătură de suc de morcov în fiecare nară. Seara, pune şi câte o picătură de suc de lămâie. Foloseşte acest remediu zilnic, până când se rezolvă problema.
- Toacă un căţel de usturoi, pune-l într-un recipient şi toarnă peste el 15 ml de oţet de cidru şi 500 ml de apă clocotită. Fă inhalaţii timp de 5 minute.
 

Dacă ai mătreaţă 
- Masează pielea capului cu un pumn de sare de mare. Spală-te apoi pe cap ca de obicei. Repetă de două-trei ori pe săptămână, până când dispare mătreaţa.
- Pune la fiert spanac, scurge bine apa, lasă frunzele să se răcorească, apoi aplică pe cap cataplasma astfel obţinută. Las-o să acţioneze zece minute, apoi freacă părul ca şi cum l-ai şampona. La final, clăteşte bine. Foloseşte acest tratament câteva zile la rând, până când scapi de mătreaţă.
 

Ca să scapi de mirosul de transpiraţie 
Amestecă, în părţi egale, apă şi oţet alb sau oţet de cidru de mere (îl găseşti la magazinele naturiste). Lasă vasul în aer liber 20-30 de minute, ca să se evapore mirosul de oţet. Toarnă apoi lichidul într-un flacon pe care îl închizi ermetic. Îmbibă uşor cu această soluţie o bucăţică de vată şi tamponează zona care transpiră (axilele, pielea dintre degetele picioarelor etc.). 

Află ce plante te ajută să dormi!
 
Tulburările de somn sunt vechi de când lumea. De aceea, pentru a le face să dispară, poţi apela cu încredere la remedii binecunoscute ca somnifere naturale.
• Valeriană pentru somn adânc. Pe lângă avantajul de a te ajuta să adormi mai repede, datorită valerianei nu te vei mai trezi des noaptea. Explicaţia constă în faptul că această plantă calmează sistemul nervos şi pe cel cardiac, reglând palpitaţiile inimii. Ai nevoie de o linguriţă de rădăcină de valeriană mărunţită din care pregăteşti un ceai. Bei două căni pe zi, una cu 30 de minute înainte de culcare.
• Tei şi mac, amestec garantat. Florile de tei asociate cu petalele macului de câmp au efect uşor sedativ. În câteva minute îţi pregăteşti singură somniferul, cu o linguriţă de amestec la o cană de apă clocotită. Un alt ceai conţine, pe lângă cele două plante, o linguriţă de rădăcină de valeriană, una de sovârv şi două de hamei.
• Ulei de levănţică. Numai gândul la o baie fierbinte te face să închizi pleoapele. Efectul îl dublezi dacă adaugi zece picături de ulei esenţial de levănţică. Pe lângă parfumul îmbietor şi relaxant, este şi un tonic bun pentru sistemul nervos. După o zi plină, cu siguranţă îţi va reda calmul de care ai nevoie să adormi, în special dacă îl foloseşti şi pentru a-ţi masa corpul.
Ce alimente te ajută
• Lapte contra insomniei. Băut seara, laptele este un remediu delicios pentru insomnie. Explicaţia efectului său sedativ este simplă: conţine triptofan, aminoacid esenţial pe care corpul îl transformă în serotonină. Aceasta este un hormon cunoscut mai ales pentru faptul că îţi dă o stare de bine.
• Smochinele îţi redau calmul. Datorită conţinutului lor de magneziu, un mineral antistres, smochinele au avantajul de a absorbi calciul şi potasiul. La rândul lor, aceste două minerale normalizează ritmul cardiac şi combat insomnia. De aceea, sunt leacul perfect fie că eşti hiperactivă, fie doar puţin agitată.
• Bananele, somnifere naturale. Magneziul şi potasiul, pe care cercetătorii le-au descoperit în banane, relaxează muşchii, ajutându-te să adormi mai uşor. Mai mult, reglează şi tensiunea arterială, reducând în acest fel riscul hipertensiunii sau al producerii unui atac de cord. Un plus de B6 venit din banane te va feri de insomnie, iritabilitate şi senzaţia de slăbiciune a întregului organism.

modul în care fiecare vertebra este conectata la anumite zone şi funcţii ale trupului.

Duceti mouse-ul peste oricare dintre vertebre la nivelul coloanei vertebrale umane de mai jos pentru a afla modul în care fiecare vertebra este conectata la anumite zone şi funcţii ale trupului. Vedeti astfel cum o deplasare de vertebra poate provoca probleme de sănătate dacă nu este tratată cu grijă.

 

Cervicala 1 (C1)
-zona: glanda pituitara, scalpul, oasele fetei, creierul, urechea interna si de mijloc, sistemul nervos simpatic
-simptome posibile: dureri de cap, stari de nervozitate, insomnii, raceli in zona capului, tensiune ridicatat, migrene, caderi nervoase, amnezii, oboseala cronica, ameteala

Cervicala 2 (C2)
-zona: ochi, nervii optici, nervii auditivi, sinusurile, mastoidele, limba, fruntea
-simptome posibile: sinuzita, alergii, durere in zona ochilor, durere de urechi, lesin, anumite cazuri de orbire, strabism, surzenie

Cervicala 3 (C3)
-zona: obraji, urechea externa, oasele fetei, dinti, nervul trifacial
-simptome posibile: nevralgii, nevrite, acnee sau cosuri, eczeme

Cervicala 4 (C4)
-zona: nas, buze, gura, tubul lui Eustache
-simptome posibile: febra fanului, nas ce curge, pierderea auzului, polipi nazali

Cervicala 5 (C5)
-zona: corzile vocale, glandele gatului, faringe
-simptome posibile: laringite, raguseala, probleme ale gatului, amigdalita

Cervicala 6 (C6)
-zona: muschii gatului, umerii, amigdalele
-simptome posibile: torticolis, dureri in partea superioara a bratelor, amigdalita, tuse cronica, crup

Cervicala 7 (C7)
-zona: glanda tiroida, omoplati, coate
-simptome posibile: bursite, raceli, dereglari tiroidiene

Toracic 1 (T1)
-zona: bratele de la coate in jos, incluzand palmele, incheieturile mainilor si degetelor, sofag si trahee
-simptome posibile: astm, tuse,dificultati de respiratie, durere in brate si palme

Toracic 2 (T2)
-zona: inima, arterele coronariene
-simptome posibile: probleme cu inima si anumite probleme in zona pieptului

Toracic 3 (T3)
-zona: plamani, traheele bronsice, pleura, piept, sani
-simptome posibile: bronsite, plurezie, pneumonie, congestii, gripe

Toracic 4 (T4)
-zona: colecist
-simptome posibile: probleme cu vezica biliara, icter, zona zoster

Toracic 5 (T5)
-zona: ficat, plexul solar, circulatia sangelui(in general)
-simptome posibile: probleme ale ficatului, febre, probleme cu tensiunea, circulatie prosta a sangelui, artrita

Toracic 6 (T6)
-zona: stomac
-simptome posibile: probleme ale stomacului incluzand indigestii, arsuri la stomac, dispesie

Toracic 7 (T7)
-zona: pancreas, duoden
-simptome posibile: ulcere, gastrite

Toracic 8 (T8)
-zona: splina
-simptome posibile: ulcere, gastrite, rezistenta scazuta

Toracic 9 (T9)
-zona: glandele renale si suprarenale
-simptome posibile: alergii, urticarie

Toracic 10 (T10)
-zona: rinichi
-simptome posibile: probleme ale rinichilor, ingrosarea arterelor, oboseala cronica, nefrita

Toracic 11 (T11)
-zona: rinichi, uretere
-simptome posibile: probleme ale pielii cum ar fi acnee, cosuri, eczeme

Toracic 12 (T12)
-zona: intestinul subtire, circulatia limfatica
-simptome posibile: reumatism, balonari, anumite tipuri de sterilitate

Lombara 1 (L1)
-zona: intestinul gros, inelele inghinale
-simptome posibile: constipatie, colita, dizenterie, diaree, hernii

Lombara 2 (L2)
-zona: apendice, abdomen, zona superioara a picioarelor
-simptome posibile: crampe, dificultati de respiratie

Lombara 3 (L3)
-zona: organele sexuale, uterul, vezica urinara, genunchi
-simptome posibile: probleme vezica urinara

Lombara 4 (L4)
-zona: glanda prostata, nervul sciatic
-simptome posibile: sciatica, lumbago, urinare frecventa sau dureroasa, dureri de spate

Lombara 5 (L5)
-zona: partea de jos a picioarelor, gleze, talpi
-simptome posibile: slaba circulatie a sangelui in picioare, glzne umflate, picioare reci, crampe in zona picioarelor, slabiciune

Sacrum
-zone: bazin, fund
-simptome posibile: afectiuni ale articulatiilor sacro-iliace, deformari ale coloanei

Coccis
-zone: rect, anus
-simptome posibile: hemoroizi, prurit, dureri la baza coloanei vertebrale

Suferintele coloanei vertebrale in particular si ale aparatului locomotor in general se rasfrang asupra intregii fiinte. Cunoscut fiind inca din antichitate faptul ca suferinta somatica (organica, trupeasca) se rasfrange asupra starii psihice si viceversa.
Patologia vertebrala induce direct si indirect tulburari functionale si chiar imbolnaviri ale organelor interne si ale sistemului nervos vegetativ, deseori fiind afectata chiar si starea psihica (a se vedea nevroza anxioasa indusa de spondiloza cervicala, etc). In consecinta stabilirea conduitei terapeutice in cazul patologiei vertebrale trebuie facuta prin colaborare pluri-disciplinara: ortoped, neurolog, reumatolog, kinetoterapeut, specialist terapii manuale (osteopat, chiropractor, terapeut yumeiho, s.a.), psiholog/psihoterapeut.