Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 17 noiembrie 2011

Reguli pentru intarirea gandirii pozitive.

1. Inlocuieste semnul minus cu semnul plus. Inlocuieste-l pe " nu pot " prin " pot ". La sfarsitul zilei, in loc sa spui " sunt obosit ", spune: " trupul meu are nevoie naturala de refacere si simte bucuria acestei refaceri ". In loc de " sunt sfarsit ", spune " urmeaza un nou inceput ".
2. Evita in fata altora, propozitii care contin programari negative. Nu-i intimpina pe prieteni cu vorbe negative, de tipul: " Vai, ce rau arati ", ci distinge, la oricine, trasatura lui pozitiva, motivul sau aspectul in care acela ar putea excela. Pe acela subliniaza-l.
3. Intareste-ti energetismul, caci gandirea negativa si depresia tin de un dificit energetic. Agresivitatea, tine si ea, de un deficit energetic, ca si nesiguranta si spaima de esec. Orice intarire a energetismului sporeste pozitivitatea gandirii. Si orice pozitivare a gandirii sporeste energetismul. Este ceea ce numim cerc vicios ( si el rezulta din …purificarea cercului vicios ).
4. Ridica pragul de toleranta la frustare. Aceasta presupune un antrenamemnt sau o terapie contra " mal-sevraj " -ului ( termen provenit din limba franceza, avand sensul de rau-intarcat ). Se pare ca majoritatea oamenilor au fost " rau intarcati " de mame; de aici provin carentele de adaptare la real.
5. Controleaza-ti cele 1000 de trebuinte si incearca sa le restrangi. Cere mult de la viata, stiind sa te multumesti cu cat vine si continuand sa ceri mult de la viata.
6. Evita comparatiile care iti starnesc invidia. Evita comparatiile (cu semeni mai mult sau mai putin ilustri, cu semeni care sunt, mai mult sau mai putin, vedete ) care te deranjeaza, care te deprima. Fa numai acele comparatii din care sa vezi clar avantajele tale pe lumea asta.
7. Inlocuieste cuvantul " superior " ( care intretine rivalitate, stratificari, trufie, slava desarta ) prin cuvantul " autentic ".
8. Intareste-ti psihologia de invingator sau mentalitatea de invingator. Multumire ferma, stabilitate emotionala, liniste launtrica, staruinta. Nu te mahni ca poti pierde batalii de etapa : cea finala conteaza. Aminteste-ti aforismul acesta: " Reusita in viata este o parere. Dar o parere transformata in hotarire ". Mai aminteste-ti si aforismul urmator: " Orice castig este un DAR, orice pierdere este o restituire ".
9. Formuleaza-ti o tinta de etapa ( pozitiva si pragmatica), dar o tinta de existenta ( pontifical inalta ): realizarea personalitatii, implinirea spirituala. Treptat da prioritate tintei de existenta.

luni, 14 noiembrie 2011

carti de medicina alternativa in format electronic


*Tratamente si remedii naturiste*
Leacuri vechi pentru suferinte stravechi http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Leacuri-Vechi-Pentru-Suferinte-Stravechi.htm

*Despre plante medicinale*
"Plante medicinale" de *Maria Treben* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Maria-Treben-plante-medicinale.htm
"Utilizarea magica si rituala a plantelor" de *Richard Alan Miller*http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Richard-Alan-Miller-utilizarea-magica-si-rituala-a-plantelor.htm

*Despre cancer*
"Vindecarea prin gandire" de *Valeriu Popa* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Valeriu-Popa-Vindecarea-Prin-Gandire.htm
"Tratamentul total al cancerului" de *Rudolf Breuss*http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Rudolf-Breuss-Tratamentul-Total-Al-Cancerului.htm
"O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului" de *Max Gerson*http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/Max-Gerson-O-terapie-naturala-eficienta-pentru-tratarea-cancerului.htm
Tratamente pentru cancer http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/tratamente-pentru-cancer.htm
"Cancerul este o ciuperca" de *David Icke* http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/David-Icke-Cancerul_este_o_ciuperca.htm
*Fitness si gimnastica*
Cum sa aratam frumoase - Exercitii de gimnastica http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/cum-sa-aratam-frumoase.htm
Exercitii de fitness http://www.terapii-naturiste.com/gratis/carti/exercitii-de-fitness.htm

Cum sa ne protejam aura.....

Protectia aurica



Cand sunteti nevoit sa va confruntati cu oameni impuri, care au o orientare morala indoielnica, va simtiti obosit, stresat, nervos, tensionat?


· Constatati adeseori ca, dupa ce ati fost fixat cu privirea de o persoana cu ochi patrunzatori, vi se face rau? · Intrand intr-o anumita casa ati trait brusc senzatii de apasare si disconfort, simtind poate ca acel loc v-ar respinge? · Sunteti cuprins adesea de o teama nedefinita, paralizanta, inexplicabila, in timpul intalnirilor cu anumiti oameni? · Va simtiti inca foarte receptiv ori fragil interior in timpul confruntarilor existentiale pe care le aveti cu ceilalti?



Daca raspunsul la aceste intrebari este afirmativ, atunci cu siguranta ca starea dumneavoastra psihica si mentala nu este tocmai armonioasa, si ca aveti nevoie sa stiti ce inseamna si cum se realizeaza PROTECTIA AURICA.Aura omului sanatos este mare, de forma ovala, compacta, si inconjurata de o "plasa de protectie" de natura biomagnetica. Cand aceasta "plasa de protectie" este intacta, persoana respectiva se afla intr-o stare permanenta de armonie. Din pacate, in prezent, tot mai multi oameni au aura "ciuruita", distorsionata, afectata. Cum si in ce mod s-a ajuns la aceasta stare de uzura?


"Dusmanul de moarte" al aurei este nervozitatea si oricine intuieste aceasta daca ia in considerare, de pilda, faptul ca la persoanele rautacioase si iritabile apar cu timpul grave dezechilibre. Starea de nemultumire si impulsivitate sporita, ca de altfel toate celelalte stari negative pe care le manifestam deseori (frica, ura, gelozia, revolta), afecteaza aura dinspre interior, producand "gauri" prin care pot intra in orice moment energiile sau gandurile negative generate de alte fiinte umane inconstiente sau de fiinte dezgustatoare din planurile inferioare ale lumilor subtile paralele.


Spatiul eteric este intesat de tot felul de paraziti energetici si de fiinte cenusii care ne pot face rau in mod voit. Elementalii - asa sunt denumite aceste entitati - prefera sa paraziteze pe corpuri straine si pot ajunge chiar sa puna stapanire pe sufletul unui om care si-a mentinut prin gandurile si actiunile sale legatura permanenta cu lumile inferioare, sfarsind prin a fi posedat de acestia.


Entitatea negativa care incepe sa domine mintea si sufletul unei persoane din planul fizic cauta mai ales sufletul unui betiv, al unui dezmatat, sadic, ucigas, hot, avar sau rauvoitor, pentru ca acestia nu detin controlul propriei lor persoane, fiind dominati de pasiunile lor animalice. Elementalii se bucura insa si de suferinta si necazul omului, hranindu-se cu emanatiile rezultate din indignarea, durerea sau teama acestuia. Orice dezintegrare ii face sa jubileze. Vaporii alcoolului, duhoarea fumatului, mirosul de sange, ca de altfel toate tensiunile psihice ale omului sunt pentru ei un adevarat ospat!


Oamenii lanseaza, prin gandurile lor negative, sageti otravitoare


Iata de ce, in cunostinta de cauza, invataturile milenare yoga avertizeaza asupra pericolului intretinerii gandurilor meschine, inferioare, care "intoxica" spatiul si constituie focare de epidemii psihice si mentale, dar si al egoismului, care adauga zi de zi otrava ucigatoare la aura bolnava a planetei noastre.

Pentru fiecare gand emis avem o responsabilitate uriasa, deoarece un gand negativ generat de o fiinta poate fi captat mental de altcineva care va reactiona iresponsabil, devenind astfel o victima la a carei suferinta am contribuit si noi. Sustinem, fara riscul de a gresi, ca numarul crimelor invizibile este infinit mai mare decat numarul asasinatelor sangeroase din lumea fizica. Din ignoranta, ura sau frica, oamenii lanseaza, prin gandurile lor, sageti otravitoare a caror putere este uneori deosebit de mare. Noi putem interfera cu acestea si riscam sa ne lasam influentati de ele, ori de cate ori, prin starea noastra dizarmonioasa, favorizam in propria noastra aura aparitia fisurilor de care am amintit.

In plus, otrava urii si a nervozitatii, a suferintei si a tristetii, a pasiunilor inferioare "se depune" pe obiectele din jur, pe zidurile cladirilor, pe lucrurile personale. Toti cei care, ulterior, vin in legatura cu aceste obiecte, vor fi influentati mai mult sau mai putin, in functie de calitatea si de starea aurei lor.

Cu siguranta ca toate aceste revelatii cu privire la campul energetic, care exista nu numai in jurul corpului nostru fizic, ci insoteste orice manifestare din Univers, dovedeste - daca mai este necesar sa o spunem - ca trebuie sa stim cum ne putem proteja. Este asadar evident ca avem nevoie de o protectie aurica, ce ne va ajuta sa evitam interferenta cu aceste vibratii impregnate in locurile pe unde trecem.


Cum sa contracarezi energiile psihice malefice emise de altcineva asupra ta:

1. Pentru a reusi sa contracarezi un conflict este necesar sa raspunzi cu IUBIRE sau cu UMOR (care arata o stare de detasare). Procedand astfel, nu vei mai interfera cu vibratia energetica negativa a agresorului, ba chiar vei reusi sa-l faci sa constientizeze starea sa penibila, determinandu-l sa si-o modifice radical. Multi dintre noi am intalnit persoane despre care spunem: "Cu el (ea) nu te poti certa". Aceasta arata ca acel om are o structura psihica echilibrata si armonioasa, care il apara de conflicte si de agresivitatea celorlalti.

2. A doua modalitate necesita o forta interioara si mentala mult mai mare. Daca simtiti ca cineva va absoarbe energia, deliberat sau nu ori focalizand ganduri negative sau energii psihice malefice asupra voastra, invocati Lumina Alba Stralucitoare si trimiteti-o asupra persoanei in cauza. Vizualizati cum aura sa se umple de Lumina Alba si mentalizati ca aceasta reuseste sa anihileze energia negativa manifestata asupra voastra.

Alegeti-va una dintre aceste tehnici si aplicati-o perseverent, studiindu-i efectele.
Manifestati continuu o stare pozitiva si o gandire corecta

Integritatea aurei si starea noastra de bine pot fi aparate in primul rand cu ajutorul energiei psihice binefacatoare. Educarea, formarea psihoenergiei protectoare vor constitui o adevarata profilaxie a omenirii. Pentru inceput este necesar sa se emita insistent ganduri curate, benefice, asigurand patrunderea lor in substanta nervoasa prin repetare continua. Se va elimina astfel, treptat, orice tip de rezonanta cu energiile inferioare.

Gandul la Frumos indica totdeauna drumul catre Adevar si este cel mai important remediu pentru multe suferinte. In loc sa ne tanguim, sa ne indignam sau sa-i judecam pe altii, este mult mai bine sa ne canalizam gandurile catre Frumos, Adevar, Dreptate, Cinste, Prietenie, Iubire etc. Acest gen de ganduri constituie cea mai trainica si mai sigura punte catre Fortele Binelui din Univers.

Cel care trimite in spatiu bucurie o primeste inapoi indoit, cel care trimite amaraciune are, drept raspuns, amaraciune. Exemplu de sugestie pentru gandire corecta: Mentalul meu este purificat, puternic si clar. Gandurile mele benefice exprima intotdeauna bunatate, fericire, pace, iubire si frumusete.


Fiti atenti la perceptiile de moment

Al doilea lucru pe care trebuie sa-l realizati este ca, atunci cand sesizati ca prezenta cuiva nu va face bine, simtindu-va "infestati" sau vampirizati de acesta, sa va departati la o distanta suficienta pentru a nu mai sesiza aceasta interferenta. Daca acelasi lucru il percepeti referitor la o incapere si daca imprejurarea va permite, mai bine parasiti-o imediat, fara regrete.

Autosugestia cu idei-forta

O metoda foarte utila pentru a realiza protectia subtila o reprezinta autosugestia cu anumite idei-forta ce ne pun in rezonanta cu fortele subtile benefice si armonioase ale Universului. Afirmatiile urmatoare vor fi repetate de un numar suficient de ori, pentru a ne impregna in mod adecvat subconstientul cu ele. La incheierea fiecarei serii de repetari, ne vom vizualiza ca si cum ne-am privi pe noi insine din afara cat mai detasati, primind starile respective impreuna cu vibratiile luminoase benefice dorite. Procedand astfel, vom constata ca succesele in directia scontata nu vor intarzia sa apara. Afirmatiile sunt urmatoarele:

Pura Lumina Alba profund binefacatoare si atotputernica a Constiintei divine ma protejeaza inundandu-mi fiinta si aparandu-ma de tot ceea ce este impur. Prin prezenta Ei datatoare de fericire in propria mea fiinta, orice rau este neutralizat, deoarece eu am devenit invulnerabil si invincibil, gratie ajutorului Ei Divin.

Vizualizarea unui glob de lumina

Simultan sau separat de aceasta modalitate expusa anterior, putem apela la actiunea unui camp protector de energie divina. Vizualizati un glob de lumina alb stralucitoare in centrul pieptului vostru. Mentalizati ca aceasta lumina incepe sa se roteasca, marindu-se. Ea se dilata pana cand va umple corpul si se revarsa in exteriorul acestuia. Pe masura ce lumina expansioneaza, tot intunericul se retrage din fata ei. Mariti sfera de lumina pana cand ea va avea cam 50 cm grosime in jurul corpului vostru. Fiind cat se poate de focalizati, fixati aceasta imagine cat de mult timp puteti.


Reluati aceasta vizualizare de cat mai multe ori in timpul zilei.

Recomandari impotriva radiatiilor

Telefoanele mobile, monitoarele calculatoarelor, ecranele televizoarelor sunt aparate care prin radiatiile emanate, pot perturba armonia energiilor indeosebi in zona capului. Pentru a evita eventualele dureri care pot aparea in aceasta zona, recomandam o vizualizare cu lumina alba - ca in metoda descrisa anterior - cu deosebirea ca globul de lumina alba sa fie mentalizat la nivelul capului, avand drept punct de plecare si de expansiune zona centrala a fruntii - Ajna Chakra.

Protectia prin pietre pretioase

Exista, de asemenea, si alte metode de purificare, protectie si exorcizare prin intermediul pietrelor pretioase sau semipretioase, si al plantelor. Aceste metode prezinta un inedit aparte, pentru ca ele erau cunoscute si intrebuintate de catre civilizatiile stravechi. Nu este nimic magic in aplicarea lor, doar ca aceste metode se bazeaza clar pe fenomenul de rezonanta stabilit intre aceste pietre sau plante si diferite focare cosmice de putere si energie.

Recomandam deci purtarea urmatoarelor pietre pretioase sau cristale (dupa ce, in prealabil, au fost purificate timp de 7 zile in sare grunjoasa): onix, cuart, turmalina, agata, crizocol, cristal de stanca, jasp rosu, labradorit, rodonit, sodalit si malahit (care asigura protectia in timpul sarcinii pentru femeile gravide). Este foarte important ca piatra sa vina in contact direct cu pielea, fie pe deget - daca este montata pe un inel - fie pe piept - daca este vorba despre un pandantiv.

Ingerarea de plante medicinale

In ceea ce priveste plantele, indicam un tratament care este necesar sa se realizeze o perioada de minimum trei luni, dupa metoda care a fost descrisa de noi in numerele anterioare ale revistei (plante maruntite fin si tinute sub limba 15 minute, de 3-4 ori pe zi, inghitite apoi cu putina apa minerala). Acestea sunt: busuioc, scoarta de stejar, salvie, iarba sarpelui si iarba Sfantului Ion.


Pozitia corpului care ne ajuta sa ne aparam de vampirizarea energetica

Persoanele in varsta, bolnave sau cu tulburari psihice pot sa-i vampirizeze energetic pe cei sanatosi, exact asa cum un burete absoarbe apa. Pentru a evita acest pericol este necesar ca cei sanatosi sa nu fie receptivi si, mai mult decat atat, sa se concentreze mental asupra propriei aure, inchizand circuitele bioenergetice. Iata si o atitudine corporala care ii poate ajuta: stand cu bratele incrucisate si picior peste picior.


Selectati-va anturajul

Dupa o zi de munca, cei mai multi oameni ajung acasa epuizati fizic, psihic si mental. Unele dintre energiile daunatoare ne apartin; altele, cum sunt tensiunile inexplicabile, gandurile ciudate sau sentimentele stranii, nu sunt ale noastre, dar ne afecteaza pentru ca am interferat cu alte persoane, dominate de asemenea energii impure. Daca am fi atenti, am putea detecta persoanele de la care provin aceste trairi negative si fata de care noi ne deschidem si suntem receptivi.

De aceea este esential sa selectam oamenii in prezenta carora ne simtim bine si sa-i deosebim de cei care ne produc stari negative, mai ales pentru aceia care nu pot controla inca sistemul lor energetic.

Fiecare fiinta are anumite probleme interioare cu care se confrunta. A te incarca si cu problemele altora inseamna ignoranta, neputinta, si o sanatate compromisa.

Sursa: email

duminică, 13 noiembrie 2011

sa ne deconectam de la boala

de la editura ForYou

 
 
 
 
Cateva vederi panoramice
PUNETI CURSORUL PE IMAGINE SI MISCATI MOUSUL. Imaginea se va misca asa cum doriti.
 
 
Posibila conversatie cu o femeie inteligenta.

Intr-o scurta conversatie, un barbat intreaba o femeie:
 - Ce tip de barbat cauti?
 Ea ramase un moment tacuta, il privi in ochi si ii zise:
 - Vrei sa stii intr-adevar?
 El raspuse: Da!
 Atunci ea incepu sa zica:
 - Fiind femeie sunt in pozitia de a-i cere barbatului ceea ce eu nu pot face pentru mine. Platesc facturile, ma ocup de casa, merg la supermarket, fac cumparaturi si totul fara ajutorul unui barbat…Imi pun intrebarea: Ce poti tu sa aduci in viata mea?
Barbatul ramase privind. Gandea cu siguranta ca este vorba de bani.
Ea, stiind ce gandeste el, spuse:
- Nu ma refer la bani. Am nevoie de mai mult. Am nevoie de un om care sa lupte pentru perfectiune in toate aspectele vietii.
El isi incrucisa bratele, se aseza in fotoliu si privind-o ii ceru sa explice mai in detaliu.
Ea zise:
- Caut pe cineva care sa lupte pentru perfectiune mentala, pentru ca am nevoie de cineva cu care sa conversez si care sa ma stimuleze din punct de vedere intelectual. Eu nu am nevoie de cineva simplu din punct de vedere mental. Am nevoie de cineva suficient de sensibil ca sa inteleaga prin ce trec eu ca femeie, dar suficient de puternic ca sa ma incurajeze si sa nu ma lase sa cad. Caut pe cineva pe care sa il respect ca sa pot sa fiu “ascultatoare”. Nu pot sa fiu asa cu cineva care nu poate sa isi rezolve singur problemele. Eu caut un barbat care se poate ajuta pe sine insusi pentru a ne ajuta reciproc. Caut un barbat care sa inteleaga ca sexul are importanta lui intr-un cuplu dar ca nu determina existenta cuplului care se vrea cu adevarat fericit.  Si o femeie adevarata nu va accepta niciodata langa ea un barbat care este extraordinar ... dar numai o ora! Pentru simplul motiv ca ziua are 24 de ore !
Cand termina, se uita la el si il vedea foarte derutat si intrebator.
El ii zise:
- Ceri mult.
Ea raspunse:
- Valorez mult.
 
VenetiaItalia
7
                                                          «Veneţii» ale
                                                          Terrei ce
                                                          merită
                                                          vizitate
Veneţia este printre cele mai populare destinaţii ale turiştilor din întreaga lume. În fiecare zi, 50.000 de persoane sosesc în celebrul oraş italian pentru a vedea o lume aproape neschimbată de şase secole. Succesul său incredibil are, însă, şi o latură negativă: se estimează că în oraş, în lunile de vârf, se află mai mulţi turişti decât localnici. De asemenea, deoarece oraşul este foarte popular la nivel mondial, foarte mulţi străini şi-au cumpărat case în Veneţia, ridicând preţurile locuinţelor, astfel încât localnicii care menţineau atmosfera tipic veneţiană au fost nevoiţi să se mute în oraşele din împrejurimi. O altă victimă a numărului mare de turişti este Basilica San Marco: frescele de pe pereţi sunt afectate de condensul generat de respiraţia miilor de vizitatori ce calcă zilnic pragul celei mai cunoscute biserici veneţiene.
Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care din ce în ce mai multe persoane consideră Veneţia o destinaţie serios afectată de industria turismului şi încep să se îndrepte spre oraşe la fel de frumoase, dar asupra cărora nu şi-a pus încă amprenta turismul de masă. Dacă vă regăsiţi printre aceştia sau doriţi să descoperiţi locuri fascinante de pe Terra ce se aseamănă cu Veneţiadescopera.ro vă prezintă oraşele comparabile ca frumuseţe cu celebra cetate italiană.Fă o călătorie virtuală prin Veneţia!Amsterdam, Olanda Capitala Olandei este cunoscută pentru arhitectura sa deosebită, pentru canalele ce traversează oraşul, pentru nenumăratele sale biciclete şi, desigur, pentru atitudinea relaxată a locuitorilor, mai ales în ceea ce priveşte cartierul Felinarelor Roşii.Deşi este un oraş la fel de popular în rândul turiştilor precum Veneţia, mulţimea şi varietatea atracţiilor oferite de Amsterdam face ca multe locuri fascinante să rămână nedescoperite de cei mai mulţi. În capitala Olandei există peste 1.200 de poduri, mai multe decât în Veneţia, iar pe canalele Amsterdamului se pot vedea imagini ce nu se regăsesc în oraşul italian, de la casele plutitoare la petrecerile spectaculoase organizate de localnici pe propriile ambarcaţiuni. Amsterdam are câte ceva pentru fiecare. Iubitorul de artă se va pierde prin galeriile Rijksmuseum şi va sta răbdător la o coadă imensă pentru a pătrunde în muzeul Van Gogh, unde ghidul hi-tech explică operele celui mai cunoscut pictor olandez. Pasionaţii de arhitectură vor putea vizita Oude Kerk, cea mai veche biserică din oraş, sfinţită în anul 1306, vor putea admira casele uşor înclinate de-a lungul canalelor, observând evoluţia stilurilor arhitectonice de la un cartier la altul. Şi nu vor rata Begijnhof, un complex de locuinţe medievale de lemn ce a supravieţuit până astăzi. Cei ce iubesc verdele se vor putea plimba în Vondelpark, ce se întinde pe 47 de hectare în centrul oraşului. Aici se strâng localnicii pentru picnicuri şi concerte în aer liber. Pentru cei ce doresc să înţeleagă istoria, este esenţială o vizită în casa în care a trăit Anne Frank, unde un muzeu excepţional arată Amsterdamul sub ocupaţia nazistă. O plimbare cu barca pe canalele Amsterdamului vă va oferi o perspectivă diferită, dar semnificativă, asupra arhitecturii oraşului şi a portului ce-l deserveşte. Astfel veţi putea observa îndeaproape viaţa de zi cu zi a localnicilor ce deţin ambarcaţiuni. Dacă vizitaţi Amsterdamul pe timp de iarnă, puteţi avea şansa de a împărtăşi cu localnicii o experienţă cu totul specială: atunci când apa îngheaţă suficient, olandezii patinează pe suprafaţa îngheţată a canalelor. Pentru romantici, o plimbare prin elegantul cartier Jordaan la ceas de seară va crea o atmosferă deosebită, ce poate fi regăsită apoi într-unul din excelentele restaurante ce împânzesc oraşul. Deoarece Amsterdamul este un oraş prietenos şi deschis, astfel atrăgând imigranţi din întreaga lume, veţi putea explora oricare din bucătăriile planetei, din Uruguay până în Indonezia.Când să vizitaţi: Pe 30 aprilie, de Ziua Reginei (ziua naţională a Olandei), întreg oraşul sărbătoreşte. Cei care deţin bărci le lansează la apă si organizează petreceri "plutitoare", iar canalele devin neîncăpătoare. Nimeni nu ratează ocazia de a se îmbrăca în portocaliu, iar experienţa este una de neuitat.Cum se ajunge din România: KLM oferă zboruri directe Bucureşti - Amsterdam. Citeşte şi 10 atracţii ale oraşului Amsterdam
Giethoorn, Olanda Dacă Amsterdamul vi se pare prea aglomerat şi prea turistic, atunci Giethoorneste locul potrivit pentru vacanţa de vis. În acest sătuc olandez, cunoscut ca "Veneţia Olandei", nu există nici măcar o stradă! În partea sa veche existau doar canale până de curând, când a fost construită o pistă pentru biciclete. Micuţa localitate a rămas o oază de linişte pentru locuitori. De altfel, turiştii pot vizita acest sătuc doar cu ajutorul unei ambarcaţiuni intitulatăBarca Şoaptelor: o barcă electrică, silenţioasă, ce nu deranjează locuitorii.Cum ajungeţi acolo: Din Amsterdam luaţi trenul spre Steenwijk, de unde puteţi lua un autobuz care merge direct la Giethoorn.Citeşte mai mult despre Giethoorn!Hamburg, Germania Cea de-a doua aşezare ca mărime din Germania şi, totodată, cel mai mare port al ţării şi al treilea din Europa, Hamburg a devenit unul dintre cele mai bogate oraşe europene ca urmare a comerţului intens ce se poartă de pe ţărmul său de sute de ani. Aproape distrus în timpul celui de-al doilea război mondial, Hamburg este astăzi cel mai "verde" oraş din Europa. Aproape 50% din suprafaţa sa este formată din ape (57 de km pătraţi), păduri, ferme şi aproape 1.400 de parcuri şi grădini (care ocupă 12 kilometri pătraţi). De altfel, verdele este culoarea oficială a oraşului, care a fost numit, în 2011, Capitala Verde a Europei, devenind al doilea oraş ce primeşte această distincţie din partea Comisiei Europene, după Stockholm. Numele complet al oraşului este Freie und Hansestadt Hamburg, adică "Oraşul liber şi hanseatic Hamburg", şi reflectă istoria sa ca membru important al Ligii Hanseatice, alianţa comercială ce a controlat comerţul în Europa de Nord timp de peste patru secole. Hamburg este un oraş-stat, constituind unul din cele 16 state ale Germaniei. Situat la vărsarea râurilor Alster şi Bill în fluviul Elba, Hamburg este traversat de nenumărate canale. De altfel, este oraşul cu cele mai multe poduri din Europa, 2.302, mai multe decât în Veneţia şi Amsterdam la un loc. Cel mai vechi pod din Hamburg, Zollenbrücke, datează din 1633. De-a lungul istoriei, Hamburgul şi-a creat o imagine de "oraş al păcatelor", de vină fiind mai ales cartierul St. Pauli. În secolul al XIX-lea au fost interzise în centrul oraşului cele mai multe forme de divertisment, inclusiv teatrul. Toate aceste activităţi s-au mutat în zona portului, unde autorităţile au dat mână liberă distracţiei. Prostituţia este autorizată în zonă încă de la 1860, iar în zilele noastre lucrătoarele din industria sexului plătesc impozit pe venit şi se supun unui control medical la fiecare două săptămâni. De altfel, industria sexului este atât de respectată în Hamburg, încât una dintre cele mai populare beri locale se intitulează St. Pauli Girl. Pe lângă port, strada Reeperbahn reprezintă astăzi unul din pricipalele puncte de atracţie ale Hamburgului, fiind, alături de «cartierul felinarelor roşii» din Amsterdam, unul dintre puţinele locuri din Europa în care autorităţile nu impun limite distracţiei. Această libertate a dus la transformarea cartierului St. Pauli într-unul dintre cele mai populate din Europa. Aici convieţuiesc oameni din întreaga lume şi fiecare are o poveste fascinantă. Dacă vizitaţi Hamburgul, nu plecaţi până nu încercaţi Alsterwasser, o băutură extrem de populară în oraş. Purtând numele râului Alster, ce se varsă în Elba chiar pe teritoriul oraşului, băutura conţine bere şi limonadă în părţi egale. Cel mai bine este s-o beţi la un bar, alături de fanii clubului F.C. St.Pauli, unul dintre cele mai îndrăgite din întreaga lume. Atmosfera de la meciurile acestei echipe este extraordinară, fanii find recunoscuţi pentru atitudinea anti-rasistă, anti-fascistă şi anti-sexistă. De altfel, clubul se mândreşte cu cel mai mare număr de femei prezente pe stadion din întreg fotbalul german. Nu rataţi nici lacul Alster, aflat în centrul oraşului: o plimbare cu barca vă poate oferi o nouă perspectivă asupra obiectivelor aflate în apropiere, iar apoi puteţi recupera energia consumată într-unul dintre cele 4.000 de restaurante din oraş. Dacă vă plictisiţi, aveţi la dispoziţie 50 de muzee (printre care şi Miniatur Wunderland, cel mai mare sistem feroviar miniatural din lume), 31 de teatre, 10 săli de cabaret şi 6 săli de concerte.Când să vizitaţi: la începutul lunii mai, când se ţine Hafengeburtstag, o imensă petrecere anuală în cinstea portului. Veţi putea admira fregate, crucişătoare şi alte vase din întreaga lume, în timp ce petreceţi alături de miile de turişti şi de localnici, pe ţărm.Cum se ajunge din România: MALEV zboară de la Bucureşti la Hamburg, via Budapesta. Air Berlin oferă un zbor cu o escală la Viena.Bruges, Belgia Bruges este destinaţia perfectă pentru cei ce doresc să viziteze un oraş care arată la fel ca înainte de invenţia automobilului. Un oraş cochet, cu doar 117.000 de locuitori, Bruges rămâne o oază de linişte, un oraş în care arhitectura medievală s-a păstrat intactă şi care nu a cedat presiunilor epocii moderne. Neschimbat de sute de ani şi recunoscut de UNESCO drept una dintre comorile omenirii, centrul istoric al oraşului Bruges este traversat de zeci de străzi medievale, împrejmuite de canale şi de clădiri construite în stilul superbei arhitecturi gotice, toate creând o atmosferă de neuitat. Belfort, celebrul turn situat în centrul oraşului, domină vizual peisajul, fiind cel mai cunoscut reper al oraşului (graţie şi filmului In Bruges, care a adus oraşul în atenţia cinefililor din întreaga lume). În turn se găseşte un carillon, instrument format din 48 de clopote, iar cei norocoşi pot asista la un concert ţinut decarillonneur, unul din puţinii specialişti rămaşi în lume ce pot cânta la acest complex instrument. O plimbare cu barca pe canalele din Bruges este obligatorie - doar aşa veţi avea acces la perspective unice asupra caselor localnicilor, multe dintre ele nefiind accesibile decât pe calea apei! Dacă obosiţi după ce străbateţi oraşul la pas (nu uitaţi, maşinile nu pătrund în centrul istoric!), puteţi să închiriaţi o caleaşcă trasă de cai, pentru o plimbare romantică pe străzile înguste ale oraşului. După ce aţi vizitat oraşul, nu ezitaţi să vă opriţi într-unul din barurile sau restaurantele cochete pentru a încerca varietatea de beri ce se produc în oraş - nu rataţi delicioasele beri făcute din fructe (există inclusiv bere din nucă de cocos!) De asemenea, nu puteţi pleca fără să încercaţi cartofii prăjiţi şi, la desert,gauffre - ambele sunt invenţii belgiene!Când să vizitaţi: Dacă nu vă deranjează frigul, de la finalul lui noiembrie până la jumătatea lui ianuarie aveţi şansa să vedeţi în Bruges festivalul de sculpturi în gheaţă. Totuşi, pentru a aprecia cu adevărat atmosfera oraşului, este recomandată o vizită vara.Cum se ajunge din România: WizzAir şi BlueAir zboară la Bruxelles, de unde pleacă trenuri spre Bruges la fiecare 30 de minute.Stockholm, Suedia Capitala Suediei se întinde pe 14 insule, ce sunt legate între ele de 57 de poduri, aflându-se acolo unde se întâlnesc lacul Mälaren şi Marea Baltică. Centrul geografic al Stockholmului se află pe apă, în golful Riddarfjärden. Mai mult de 30% din suprafaţa oraşului este acoperită de apă, iar o treime e reprezentată de spaţii verzi şi de parcuri. În 2010, oraşul Stockholm a primit din partea Comisiei Europene distincţia de Capitală Verde a Europei, la prima acordare a acestui titlu. 95% din cetăţenii capitalei suedeze locuiesc la mai puţin de 300 de metri de o zonă verde. Apele din Stockholm sunt atât de curate, încât se poate pescui chiar şi în centrul oraşului. Drept urmare, unii localnici îşi câştigă hrana pescuind. Regina Kristina a Suediei a dat tuturor cetăţenilor din capitală dreptul de a pescui în apele sale încă din secolul al XVII-lea, iar acest obicei dăinuie şi astăzi. Începând cu anii 1970, peste 800.000 de somoni şi de păstrăvi de mare au fost introduşi în apele Stockholmului. În centrul oraşului se găseşte insula Djurgården, un loc de recreaţie minunat, vizitat anual de peste 10 milioane de persoane (luaţi în seamă faptul că populaţia Stockholmului este de 830.000 oameni!). Pe această insulă - de fapt, un parc imens -, se află cel mai vechi muzeu în aer liber din lume, Skansen, fondat în 1891. Acest muzeu, care se întinde pe 30 de hectare, reflectă istoria şi cultura suedeză din secolul al XVIII-lea până în zilele noastre, conservând clădiri, obiceiuri, dar şi specii de plante şi de animale (închipuiţi-vă o combinaţie incredibil de frumoasă între Muzeul Satului şi o Grădină Zoologică). Tot pe insula Djurgården se află Vasa, o navă celebră în întreaga lume, construită între 1626 şi 1628. Este singurul vas construit în secolul al XVII-lea ce s-a păstrat aproape în întregime. Tot aici se mai află o serie de muzee (Muzeul Biologic, Muzeul Nordic), câteva galerii de artă, un parc de distracţii foarte popular în rândul copiiilor (Gröna Lund), dar şi Palatul Rosendal, fostă reşedinţă regală. Lacul Isbladskärret, unul din cele 6 situate pe insula Djurgården, este un loc extrem de apreciat de iubitorii de păsări, care vin în număr mare pentru a observa exemplare din zeci de specii, dar şi o întreagă colonie de 100 de egrete, devenită celebră. Stockholm este un oraş foarte preţuit de turişti pentru faptul că este foarte uşor de străbătut pe jos, iar efortul fizic este recompensat cu panorame superbe. Începeţi cu centrul istoric, Gamla Stan, unul din cele mai bine conservate centre istorice medievale. Aleile înguste pavate cu piatră cubică şi casele vechi de sute de ani oferă o atmosferă de neuitat. Localnicii spun că o plimbare seara pe străduţele din Gamla Stan echivalează cu o călătorie în timp - aşa veţi înţelege cum era viaţa în Stockholm acum câteva secole. Tot în centrul istoric se găseşte Palatul Regal, reşedinţa oficială a Regelui Suediei, ce numără peste 600 de încăperi. Gazdă a 5 muzee, Palatul este deschis publicului spre vizitare. Pe lângă superbele galerii, nu rataţi ceremonia schimbării gărzii regale; alături de parada Gărzii, această ceremonie constituie una dintre cele mai populare atracţii ale Stockholmului. Pentru a vedea principalele puncte de interes turistic ale oraşului, se recomandă o plimbare cu barca. De-a lungul a 110 minute, ambarcaţiunea trece pe sub 15 poduri, străbate 2 ecluze şi oferă şansa unei priviri de ansamblu asupra superbelor insule ale Stockholmului. Dacă aţi epuizat obiectivele turistice din oraş, luaţi feribotul pentru o fascinantă croazieră în Arhipelagul Stockholm. Acesta se întinde pe 80 de kilometri în estul oraşului şi cuprinde 24.000 de insule şi insuliţe. Cea mai bună variantă o reprezintă excursia de o zi, însă există şi variante mai scurte, pentru cei mai puţin răbdători. Înainte să părăsiţi capitala Suediei, vă recomandăm un ultim popas: Monteliusvägen. Unul din locurile preferate ale localnicilor, Monteliusvägen oferă o perspectivă de ansamblu asupra întregului oraş şi este considerat unul dintre cele mai bune locuri pentru contemplarea unui răsărit sau a unui apus de soare.Când să vizitaţi: Verile sunt plăcute în Stockholm, temperaturile maxime înregistrate fiind de 22 °C, iar minimele de aproximativ 13 °C. În timpul verii, soarele răsare la ora 03:30 şi apune în jurul orei 22, astfel că veţi beneficia de peste 18 ore de lumină naturală!Cum se ajunge din România: Nu există zboruri directe Bucureşti - Stockholm. Puteţi zbura cu o escală prin Air Berlin, Malev, LOT, Lufthansa, KLM, Aerosvit sau Czech Airlines.Suzhou, China În China există o vorbă din bătrâni care spune că, înainte de a vedea frumuseţea Paradisului, oamenii au şansa de a vedea oraşul Suzhou, supranumit "raiul pe pământ". Suzhou este străbătut de Marele Canal, vechi de 2.000 de ani, ce leagă Beijingul de Hangzhou. Este cel mai lung canal din lume (1.776 km), fiind considerat, alături de Marele Zid, unul din simbolurile ingeniozităţii chineze. Zona este locuită de peste 2.500 de ani, iar oraşul a fost întemeiat în anul 514 î.e.n., atunci când Regele Helu şi-a înfiinţat capitala. Odată cu finalizarea construcţiei Marelui Canal, oraşul a devenit un punct strategic pentru comerţul de pe coasta de sud-est a Chinei. Pentru că este acoperit de apă în proporţie de 42%, oraşul Suzhou a fost poreclit, de-a lungul timpului, "Veneţia Orientului".Deşi regiunea traversează o perioadă de creştere economică imensă - în Suzhou se produc cele mai multe laptop-uri din lume - autorităţile locale au ştiut să gestioneze patrimoniul preţios al urbei. Zonele de la ieşirea din oraş, care acum 10 ani erau folosite pentru agricultură, au fost transformate în zone industriale, unde se produc multe din bunurile consumate de întreaga planetă. Oraşul impresionează prin canalele şi grădinile sale, acestea din urmă făcându-l pe Marco Polo să declare Suzhou drept cel mai frumos oraş din China. Frumuseţea grădinilor a dăinuit până în zilele noastre, fiind introduse de către UNESCO, în 1997, pe lista Patrimoniului Mondial. Construite între secolele al XI-lea si al XIX-lea, grădinile reflectă importanţa metafizică a frumuseţii naturii în cultura chineză. Dintre zecile de grădini ce dau oraşului Suzhou atmosfera sa unică, patru impresionează în mod deosebit. În Zhuo Zheng Yuan (Grădina Administratorului Umil) puteţi face o plimbare cu barca de-a lungul canalelor ce traversează grădina, ca apoi să admiraţi una dintre cele mai frumoase colecţii de bonsai din lume. Se spune că această grădină ar fi costat echivalentul unei bărci pline cu argint. O altă grădină fascinantă este Shi Zi Lin, care a fost, în trecut, parte dintr-o mănăstire budistă. Wang Shi Yuan, construită în 1140 şi refăcută în 1770, este una dintre cele mai frumoase grădini din Suzhou. Liu Yuan, aflată în patrimoniul UNESCO, este una din cele patru grădini recunoscute de guvernul chinez ca fiind de o valoare inestimabilă, alături de Grădina Administratorului Umil şi de grădinile imperiale din Beijing şi Chengde. Iar după ce aţi vizitat minunatele oaze de verdeaţă din Suzhou, nu trebuie să rataţi Poarta Pan, parte din zidul cetăţii ce se păstrează de acum 2.500 de ani, alături de o pagodă veche de 1.000 de ani. Un alt obiectiv important este Turnul Huqiu (cunoscut şi ca Pagoda Yunyan). Construit în 961, turnul s-a înclinat sub forţa celor 7.000 de tone, astfel că între baza şi vârful turnului există o diferenţă de la 2,32 metri. Din acest motiv, turiştilor nu le mai este permis să urce în pagodă. Dacă aţi vizitat toate aceste monumente, veţi avea nevoie şi de câteva momente de relaxare. În acest scop este recomandată o plimbare pe strada Ping Jiang, ce îşi păstrează de sute de ani pavajul cu pietre tăiate manual. Pe ţărm veţi regăsi ceainării şi magazine tradiţionale, iar pe canalul ce trece pe lângă strada Ping Jiang plutesc multe ambarcaţiuni tradiţionale, ai căror «gondolieri» cântă deseori pasagerilor cântece din folclorul chinez. Se recomandă şi o excursie la Zhouzhuang, un oraş ce aparţine prefecturii Suzhou, situat la 30 de km de oraşul Suzhou. Zhouzhuang este una din cele mai populare destinaţii din China şi impresionează prin casele ce se păstrează de sute de ani, prin canalele elegante ce traversează oraşul şi prin tradiţiile şi obiceiurile locale ce s-au menţinut peste veacuri.Când să vizitaţi: Primăvara şi toamna reprezintă cele mai bune perioade pentru a vizita acest oraş.Cum se ajunge din România: Cel mai apropiat aeroport de Suzhou este cel din Shanghai: distanţa este parcursă în aproximativ o oră şi 40 de minute cu autocarul. Companii precum Finnair sau Turkish Airlines zboară la Shanghai de la Otopeni, cu o escală.Udaipur, India Considerat cel mai romantic oraş din India, Udaipur este principala destinaţie a cuplurilor de pe subcontinent ce doresc să se căsătorească. Construit între 4 lacuri şi dominat de palate şi temple ce îmbogăţesc peisajul, «Oraşul Lacurilor», «Veneţia Orientului» sau «Oraşul Răsăritului» sunt doar câteva dintre denumirile prin care vizitatorii ajunşi în Udaipur au încerca să-i descrie frumuseţea. Cel mai cunoscut reper din Udaipur este Palatul de pe Lac, ce acoperă în întregime insula Jag Niwas (16.000 m2), situată în lacul Pichola. Construit în 1743-1746 ca reşedinţă regală de vară, palatul este astăzi un hotel de 5 stele, extrem de căutat de cuplurile indiene înstărite ce doresc să petreacă o vacanţă romantică. La fel de cunoscut este şi City Palace, care reuneşte 11 palate într-un complex ce domină vizual malul lacului Pichola. Complexul, creaţia a mai multor maharajahi de-a lungul ultimilor 300 de ani, găzduieşte o serie de muzee, galerii, restaurante şi grădini şi necesită multe ore pentru a putea fi vizitat în întregime. Lacul Fateh Sagar, construit de către un maharajah în 1678, este considerat de către localnici drept perla oraşului. Pe lac există trei insule: pe cea mai mare dintre acestea se găseşte Grădina Nehru, ce se întinde pe 4 kilometri pătraţi şi include o grădină zoologică; cea de-a doua insulă găzduieşte un parc public, iar ultima - un observator solar. În Udaipur s-au păstrat foarte bine numeroase temple hinduse şi jaine, atracţii foarte căutate de turişti. Unul dintre cele mai vechi temple care dăinuiesc încă este Jagdish, construit în 1651, un minunat exemplu al arhitecturii indo-ariene. Grădinile şi clădirile oraşului mărturisesc prin eleganţă şi stil faptul că Udaipur a fost reşedinţă imperială, partea veche a oraşului neschimbându-şi prea mult înfăţişarea din secolul al XVI-lea şi până acum. Fie că alegeţi să mergeţi într-o plimbare cu barca pe lacul Pichola, să cutreieraţi cetatea medievală sau să exploraţi împrejurimile într-o excursie exotică pe cămile, este imposibil ca oraşul Udaipur să nu vă cucerească.Când să vizitaţi: Udaipur este de evitat vara, din cauza temperaturilor maxime de 42°C. Perioada optimă pentru vizite este între lunile septembrie şi martie, iernile fiind blânde.Cum se ajunge din România: oraşul este situat la aproximativ 700 de km atât de Mumbai, cât şi de New Delhi, ceea ce înseamnă că este nevoie de un zbor local pentru a ajunge în Udaipur. Din Bucureşti puteţi ajunge în Mumbai cu British Airways, cu o escală la Londra. Aeroflot, Aerosvit, Finnair sau British Airways sunt câteva din liniile aeriene ce oferă zboruri de la Otopeni la New Delhi, toate necesitând o escală.Sankt Petersburg, Rusia Fondat în anul 1703 de către ţarul Petru I al Rusiei, Sankt-Petersburg a fost capitala Imperiului Rus mai bine de două sute de ani. Oraşul a fost construit de către iobagi, cu costul a mii de vieţi. Fosta mlaştină, situată la vărsarea Nevei în Marea Baltică, este astăzi cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, cu 4,5 milioane de locuitori. Sankt Petersburg este cel mai nordic oraş european cu peste 1 milion de locuitori. Centrul oraşului, supranumit şi muzeul în aer liber al neoclasicismului, a fost primul loc din Rusia înscris pe lista UNESCO a valorilor din patrimoniul mondial. Totuşi, UNESCO a luat în considerare retragerea oraşului de pe listă, din cauza unui plan de a construi un zgârie-nori de 403 m al Gazprom, care ar fi afectat panorama oraşului. Din cauza crizei financiare, autorităţile locale au anunţat, în decembrie 2010, că vor muta acest zgârie-nori în afara oraşului. Spre deosebire de Moscova, arhitectura istorică a Sankt Petersburgului s-a păstrat, multe clădiri din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea existând în continuare în centrul istoric. Piaţa Palatului, ce leagă bulevardul Nevsky Prospect de Podul Palatului, este principala piaţă a oraşului şi un loc plin de istorie, dat fiind că aici a avut loc Revoluţia Bolşevică. În piaţă se află Palatul de Iarnă, construit între 1754 şi 1762 ca reşedinţă de iarnă a ţarilor ruşi. În prezent, palatul face parte din complexul muzeal Ermitaj, care adăposteşte una dintre cele mai mari colecţii de artă din lume. Merită vizitat canalul Griboyedov, unul dintre cele mai frumoase canale ale oraşului. Construit în 1739, este traversat de 21 de poduri; el străbate centrul oraşului şi oferă o perspectivă superbă asupra Bisericii Mântuitorului Însângerat, ce a fost ridicată în locul în care a fost asasinat ţarul Alexandru al II-lea, căruia îi este dedicat lăcaşul de cult. Întreg oraşul este străbătut de peste 1.000 de poduri, dintre care 342 sunt de dimensiuni mari. 22 dintre acestea sunt poduri basculante. În fiecare noapte a perioadei de navigaţie, ce se întinde din aprilie până în noiembrie, aceste poduri se retrag pentru a permite traversarea navelor cargo şi a petrolierelor. Sistemul este programat să funcţioneze astfel încât întotdeauna să existe un pod ce nu este retras, pentru a putea fi folosit de serviciile de poliţie, ambulanţă şi pompieri, în caz de nevoie. Dacă vreţi să asistaţi la această veritabilă ceremonie, nu uitaţi să o faceţi de pe malul în care se situează hotelul la care sunteţi cazat; altfel, riscaţi să nu puteţi ajunge la el până a doua zi dimineaţa. Un alt canal ce merită vizitat este Canalul de Iarnă. Construit în 1718, este unul dintre cele mai scurte canale din oraş, având o lungime de doar 228 de metri. Atmosfera pitorească îi este dată de arcul ce leagă Muzeul Ermitaj de Teatrul Ermitaj. Între lunile mai şi septembrie, puteţi vedea oraşul din barcă, plimbările pe canale fiind o metodă eficientă de a vedea, într-un timp, scurt multe clădiri-monument. Majoritatea vizitelor ghidate cu barca trec pe lângă Fortăreaţa Sfinţii Petru şi Pavel, Palatul de Iarnă, Kunstkammer (primul muzeu al oraşului, fondat de Petru cel Mare), Grădina de Vară, Câmpul lui Marte, Biserica Mântuitorului Însângerat, Podul Trinităţii, Podul Anicikov, Catedrala Sf. Isaac şi multe alte obiective. Orice metodă aţi alege pentru a vedea comorile celui mai elegant oraş din Rusia, un lucru e sigur: nu aveţi cum să îl părăsiţi dezamăgit.Când să vizitaţi: La finalul lunii iunie, soarele este mereu prezent pe cerul Sankt-Petersburgului (răsare la 04:35, apune la 23:35, dar rămâne mereu la orizont). Atunci au loc celebrele Nopţi Albe, timp în care localnicii petrec, ies la picnicuri în parc. Tot atunci puteţi face plimbări cu barca noaptea - toţi cei ce au ales să facă acest lucru au spus că este o experienţă unică, de negăsit oriunde altundeva în lume.Cum se ajunge din România: Nu există zbor direct spre Sankt Petersburg. Puteţi opta pentru un zbor cu o escală prin WindJet, Lufthansa, Aerosvit, LOT sau Czech Airlines.
Citeste si:
Top-10-cele-mai-ciudate-asezari-ale-lumii Top 10 cele mai ciudate asezari ale lumii Recent, autoritatile din Sudan si-au anuntat planul de reproiectare a oraselor acestei tari in forma unor animale si fructe. Dezvoltatorii chinezi au… citeste tot 
Top-10-destinatii-internationale-hippie Top 10 destinatii internationale hippie Anii ’60 au trecut, dar adeptii hippie nu au disparut. Cu stiluri de viata libertine si alternative, care imbratiseaza si promoveaza pacea, dragostea… citeste tot 

Top-10-Orase-pe-care-n-o-sa-le-vizitezi-niciodata Top 10: Orase pe care n-o sa le vizitezi niciodata Creatorii lor au fost toti convinsi ca proiectele le vor depasi in grandoare marile capodopere urbanistice ale umanitatii, de la Constantinopole si Roma…citeste tot 
Cele-mai-frumoase-plaje-din-lume Cele mai frumoase plaje din lume Lagune care le depasesc in splendoare pe cele din filme, nisipuri aurite de soarele tropicelor, valuri de turcoaz, apus si rasarit in culori