Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 22 august 2009

trucuri pentru sanatate

Interesante si unele chiar bine de stiut pentru a fi aplicate !!!


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com



1- Aveti idee cum puteti scapa de o durere de masele "fara sa deschideti gura"?
Va dam un indiciu: eliminati din start raspunsurile gen pastile, injectii, palinca, ceapa etc. Va spun numai atat: s-a gasit o metoda care nu are, aparent, nicio legatura cu stomatologia. Scapati de durere de dinti fara sa deschideti gura!
Este de ajuns sa frecati o bucatica de gheata intre degetul mare si aratator. Terminatiile nervoase care se afla in zona in forma de V a mainii stimuleaza o regiune din creier care blocheaza receptionarea semnalelor de durere provenite de la fata si de la maini.
Un studio canadian arata ca puteti incerca aceasta metoda si fara gheata, insa ar avea o eficienta cu 50% mai scazuta.


2 - Daca va racaie pe gat, scarpinati-va in ureche!
Cum nu puteti sa va scarpinati direct in gat, incercati sa rezolvati problema altfel - prin ureche.
Medicii ORL-isti explica: atunci cand sunt stimulati nervii care se afla in ureche se creeaza un act reflex in gat, care provoaca un spasm al muschiului. Acest spasm face ca gadilatura sa dispara.

3 - S-a descoperit leac contra fricii de injectii.
Cercetatorii germani au descoperit ca daca tusiti in timpul unei injectii nu va mai doare atat de tare intepatura.

De ce?
Pentru ca acest truc produce o crestere brusca si temporara a tensiunii in piept si in c ana lul spinal, inhiband structurile care conduc durerea la cordul spinal.

4 - Cum sa stingeti arsurile la stomac.
Dormiti pe partea stanga, va sfatuiesc medicii gastroenterologi.
Explicatia este simpla: cand dormiti pe dreapta, stomacul se afla mai sus decat esofagul, permitand mancarii si acidului sa alunece spre gat. Cand stati intinsi pe stanga, stomacul este mai jos decat esofagul si gravitatia lucreaza in favoarea dumneavoastra.

5 - Cum sa nu va mai curga sange din nas.
Cand eram mici si ne curgea sange din nas, eram pusi sa ne tinem cu 2 degete de nas si sa ne intindem pe spate, p ana se oprea sangerarea.
Cum altfel se mai poate rezolva aceasta problema, fara sa atrageti privirile indiscrete? Puneti o bucatica de bumbac pe gingia de sus, sub varful buzei, si apasati cu putere pe bucata de material..
"Sangele provine in special din partea anterioara a septului..
Apasand aici, veti opri sangerarea", apreciaza medicii.

6 - Cum sa scapati de ameteala.
Ati baut cateva pahare si v-ati ametit?
Tineti-va cu m ana de ceva stabil.
Mecanismul responsabil cu echilibrul se afla in urechea interna si pluteste intr-un fluid care are aceeasi densitate ca si sangele.
Cum alcoolul dilueaza sangele, se modifica si structura lichidului, fapt care afecteaza echilibrul. Asadar, creierul este dezorientat si are nevoie de o confirmare, care, in cazul de fata, este data de
simtul tactil. In felul acesta, punand m ana pe un obiect stabil, va veti recapata echilibrul.

7 - Cum sa tineti inima in frau.
Nu o lasati sa o ia la galop!
Daca simtiti ca aveti palpitatii si nu va stiti suferind de inima, puteti incerca sa apasati usor carotida, imediat sub mandibula.
Veti stimula nervul vag si puteti scadea frecventa batailor.

8 - Preveniti miopia!
Miopia are rareori o cauza genetica, sustin oftalmologii.
De obicei, poate avea drept cauza prea mult timp petrecut in fata computerului. Asadar, ca sa nu aveti probleme, ar fi bine ca de cateva ori pe zi sa inchideti ochii, incordati muschii, inspirati adanc si, dupa cateva secunde, expirati si destindeti-va.
Intinzandu-va si relaxandu-va bicepsii si glutealii puteti pacali muschii involuntari, precum cei ai ochilor, sa se relaxeze.

9 - Invatati sa va folositi urechile!
Daca stati de vorba cu cineva la o petrecere unde este foarte mult zgomote, este bine sa ascultati cu urechea dreapta.
De ce nu cu stanga? Cercetatorii americani sunt de parere ca dreapta va ajuta sa descifrati mai rapid un discurs.
Daca veti incerca sa va dati seama ce melodie se aude intr-o camera indepartata, folositi-o pe stanga. Este mai buna cand vine vorba sa capteze tonurile muzicale.

10 - Cum sa nu obositi repede cand alergati.
Daca sunteti asemeni majoritatii oamenilor, cand alergati, obisnuiti sa expirati atunci cand puneti pe pamant piciorul drept.
In felul acesta nu faceti decat sa exercitati presiune asupra ficatului (care se afla in partea dreapta) care apoi incepe sa va intepe.
Cum sa scapati de aceasta neplacuta senzatie?
Simplu. Expirati atunci cand puneti pe pamant piciorul stang.

Multa sanatate!

despre graul incoltit

PRIETENUL NOSTRU HEMEL SE GANDESTE LA SANATATEA NOASTRA!

www.hemelco.com

Graul , baza , aliment sau medicament………

Istoria utilizarii graului incoltit (suc deshidratat de grau)incepe in 1984 , , cand directorul executiv al institutului Hipocrite, din Boston Massachusettes, pe nume Brian Clement , a prezentat munca de o viata a omului de stiinta AnnWugmorein domeniul cercetarii si consumului plantei de grau.
Rezultatele prezentate lumii au fost spectaculoase ! Comform doctorului Robinson “ Graul este un aliment organic . Prin puterea bioactiva pe care o are , opreste si vindeca acele cauze nocive pentru celule cu pana la 75% .Rezultatele investigatiilor au comfirmat faptul ca planta de grau este astazi printre cele mai eficiente programe bioactive de vindecare a organismului .
In anii 80 la initiativa Morariei Desaia , presedinta guvernului Indian , Ann Wigmore a stabilt cateva centre ambulante care faceau tratamente bioactive unde a inclus planta de grau ca si ingredient de baza in programul de hranire pentru bolile cronice , atat la pacientii varstnici , cat si la cei tineri . Rezultatele publicate au socat lumea.” Graul este plin de putere bioactiva care ne hraneste celulele . In acelasi timp ajuta celulele sa lupte impotriva toxinelor care ne ataca . este ideal pentru diabetici , atleti , persoane cu un stil de viata accelerat si pentru cei care se lupta cu boli si dureri .”
( Hipocrite, institute Boston, Ann Wigmore )

Graul de la aliment la supliment nutritiv

Aici incepe povestea . Ultimele cercetari ale institutului Hypocrites despre planta de grau ne-au entuziasmat , asa ca am unit ultimele noutati de stiinta ,tehnologia si cunostintele medicale si in demersul nostru am descoperit puterea particolelor bioactive din planta de grau.
Cele mai noi realizari in domeniul revitalizarii celulelor ,al distrugerii coagularilor sangelui , al clorofilei, enzimelor si antioxidantilor au rezultat in urma faptului ca am inceput sa dezvoltam produsul Fitogen.
Am creat structura stiintifica si tehnologica prin care se pastreaza proaspete sucurile graului incoltit intr-o asemenea forma incat consumatorul sa se bucure intr-un mod mult mai usor decat in cazul unui lung si anevoios proces de cultivare si stoarcere a sucului din planta de grau. Rezultatul acestei munci s-a numit Fitogen , calificat ca si supliment nutritiv.

PLANTA DE GRAU PUTEREA BIOACTIVA A VIETII …..

In vremurile moderne oamenii tot mai usor opteaza pentru suplimente nutritive care promit sa preia o mare parte din sarcina pe care viata o atarna zii de zii asupra SANATATII NOASTRE . Credem ca , daca o sa consumam multa viatmina C , o sa
ne protejam corpul de bacterii , ca luand glutamina , ne vom creste nivelul imunitatii . Pe de alta parte exageram in consumul de bauturi , alimente nesanatoase , ne supunem stresului si avem un stil de viata foarte agitat. Astfel se creeaza dezarmonia. Si asta inseamna ca noi cream conditiile ideale pentru dezvoltarea radicalilor simpli care, ascunsi, ne distrug inauntru organismul chiar de la baza celulelor . Cand acest echlibru este deranjat , apare boala care ne paote opri viata .
Cercetari indelungate in domeniul coagularii sangelui au aratat influenta parametrilor negativi mentionati mai sus asupra CREERI COAGULARILOR DE SANGE si astfel oprind aprovizionarea celulelor cu hrana necesara unei functionalitati normale .

Mai simplu spus : cand se creeaza coagularea sangelui numarul de molecule (independente ) de sange scade , in numar mic la inceput , apoi din ce in ce mai mare . Asfel celulele noastre primesc si mai putin oxigen , proteine , vitamine , enzime , antioxidanti … Din aceasta cauza c multe celule raman infometate si sarace . Apararea lor e tot mai slaba lasand loc sa intre radicalii simpli . Din aceasta cauza in unele situatii organismul si sistemul nostrum imunitar incep sa piarda batalia .
Dupa atatia ani de cercetari efectuate in acelasi timp de laboratoarele independente din toata lumea a fost creata scala asa numitelor elemente cu potential oxido-reductiv pozitiv (+ORP) , negative (-ORP) sau creat metode valoroase de neutralizare .
Consuml bauturilor carbonate simple duce la formare radicalilor simpli (negativi )
In concentratie de +600mV (miloviti). Pe de cealalta parte sucul de morcov are potential negative (bun ) – 120ORP, dar numai proaspat obtinut din cultivare organica spre deosebire de cel non-organic care are valoare ORP de 0! Dintre toate plantele si fructele cunoscute , plata de grau ( specia pe care noi am ales-o sa o folosim ) are cel mai bun ORP negativ de pana la 400 mV ! Am reusit sa pastram acea putere in mare masura chiar si in urma procesului de hidratare a sucului de grau. Datorita acestui lucru Fitogen este resura nepretuita a puterii naturale de neutralizare a radicalilor simpli .

Cauza acestui lucru consta in faptul ca Fitogen are la baza clorofila , multi aminoacizi ne-esentiali , vitamine si enzime care influenteaza , impreuna puterea de viata a plantei de grau . Fitogenul prin ORP-ul sau negativ ne protejeaza celulele pentru a lucra nederanjate . Fitogenul este suplimentul nutritiv natural , destinat tuturor celor care doresc sa-si ajute organismul

PLANTA DE GRAU DE LA GERMEN LA ESNTA DE GRAU
Dorinta de a pastra potentialul –ORP al plantei de grau a rezultat printr-o procedura stiintifica noua , care ajuta la pastrarea nevlului caracteristicilor antioxidante si anticoagulative prin procesul de deshidratare la rece a sucului de grau in pulbere.
Fitogen este suc de grau extras la rece , deshidratat care contine 95% elemente bioactive si numai 5% aditivi autorizati pentru alcatuirea tabletei .
Astfel obtinut acest procent ridicat de elemete bioactive , a trebuit sa-l pastram cu mare grija in toate fazele sale pana la aparitia esentei de grau .

Germeni de grau atent selectati de provenienta autohtona cu certificate UE pentru provenienta bio , au fost plantati intr-un sol natural organic , care nu a fost tratat chimic cu aditivi biochimici .
Am pastrat pajistea naturala printr-o tehnologie care permite si maruntirea celui mai rigid sol. Am pastrat in acest fel conditiile optime pentru cresterea plantei de grau fara aditivi .
Inainte ca planta de grau sa ajunga in faza in care creeaza glutenul , o taiem manual si printr-un process tehnologic rapid , din care obtinem cel putin 8% suc de grau , colectam aceasta esenta . Pulverizarea sucului se face printr-u (vaporizator ) care permite crearea microparticulelor de suc de grau chiar dupa terminarea tehnologiei de preparare fapt ce pstreaza caracteristicile bioactive ale plantei de grau . Asfel obinuta esenta de grau o transformam in tableta in conditii farmacologice fara conservanti si coloranti .
Doar producand in acest fel esenta de grau se poate garanta un supliment nutritiv cu atestat European . Datorita acestui lucru suntem mandri de produsul cunoasteri noastre .
Fitogen care reprezinta productia noastra in cooperare cu parteneri renumiti , care alaturi de noi se concentreaza pe calitate de top, standarde europene si care garanteaza pentru calitatea produsului .

ESENTA ARMONIEI FITOGENULUI IMPOTRIVA RADICALILOR SIMPLI
FITOGEN CONTINE AMINOACIZI ESENTIALI SI ENZIME .

Aminoacizii pot fi cu usurinta comparati cu materialul de constructie pe care-l folosim la construirea unei case, caz in care enzimele joaca rolul de constructori.. Aminoacizii si enzimele sunt responsabile pentru multe operatii si procese din organismul nostrum de la crearea hormonilor pana la formarea tesutului muscular , a sangelui si a organelor . Fitogen are 8 aminoacizi esentiali pe care corpul nu-I poate produce in mod independent dar pe care trebuie sa-I absoarba din alimente . Acestia sunt >
- Lisina , asa numitul factor antia-age , important in cresterea organismului , pentru o mai buna circulatie a sangelui .
- -izoleucina este importanta in special pentru cresterea tinerilor si pentru regularizarea proteinelor la adulti .
- Leucina mareste potentialul energetic si ne mentine treji .
- Triotofanul se intalneste in combinatiile vitaminelor si mineralelor si este foarte important pentru formarea sangelui , pentru un par si o piele sanatoasa , avand complexul de vitamine B , calmeaza starea de nervozitate si imbunatateste digestia .
- Fenilanina imbunatateste activitatea glandei tiroide prin crearea hormonilor tiroixina - -important pentru stabilitatea mentala si spirituala
- Teronina are o influenta pozitiva la digerarea alimentelor si a asupra metabolismului .
- Valina activeaza functiile creerului , influenteaza coordonarea activitatii musculare si calmeaza nervonitatea .
- Lipsa ei paote afecta calitatea somnului .
- Metionina ajuta la curatarea si regenerarea rinichilor si a ficatului si stimuleaza cresterea parului .

Pe langa acestia mai contin urmatorii aminoacizi:
-alanina agent al sangelui
- arginina ,agent important al lichidului seminal.
- histidina , influenteaza auzul si sistemul nervos
- tirosina, importanta penrtru formarea parului si a pieli precum si pentru protejaraea celulleor impotriva imbatraniri.
Fitogen , contine clorofila .
Dintre toate ingredientele plantei de grau clorofila este printre cele mai importante . Clorofila este un fel de substanta a vieti , sangele plantelor care transforma energia solara in hrana , care transforma fitogenul intr-un depozit de energie solara . Clorofila este prin structura sa foarte asemanatoare hemoglobinei . Diferenta este data de existenta magneziului in centrul clorofilei , in timp ce hemoglobina contine fier . Odata cu intrarea clorofilei in corp , rezultatele sangelui se imbunatatesc , de asemenea si transmisia oxigenului spre celule si structura celulara.

FITOGEN CONTINE SILICIU
Silicul are un rol important in formarea si functionarea celulelor si opreste procesul de imbatranire in tesut . Este de asemenea vitala pentru alcatuirea si functionarea intregului tesut conjunctiv , mentine rezistenta siflexibiliatatea sistemului sangvin.
Silicu este prezent in corp ca si micro-element si realizeaza functii importante pentru un aspect sanatos , frumos si tanar .
Printr-o continua absorbtie de siliciu procesul de imbatranire este redus , pentru ca organismul nu are nevoie sa ia silicu din rezerva care se afla in tesutul conjunctiv , ci din alimente si/sau fitogen.

FITOGEN IN ARMONIE CU TIMPUL….
Stim ca procesul de dezvoltare trebuie sa continue chiar si dupa ce produsul este gata . Tehnologia pe care am dezvoltat-o face sa cream multe suplimente nutritive pe baza bioactiva cu o mare putere de absorbtie chiar si a celor mai puternice concentratii , intr-un mod usor pentru consumator . Tinem pasul cu timpul si datorita acestui lucru punem Fitogen la dispozitia consumatorilor ca si posibilitate , nu doar ca si privilegiu

vineri, 21 august 2009

relaxare


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

propolisul si virtutile lui

A
MySpace Graphics
laturi de miere, propolisul este un produs al albinelor cu proprietati vindecatoare deosebite, folosit ca mijloc de aparare impotriva microbilor si mucegaiurilor datorita actiunii sale bactericide, bacteriostatice, antifungice, fapt ce previne imbolnavirea albinelor.
In decursul timpului oamenii au sesizat efectele benefice ale propolisului, iar daca la inceput s-au bazat pe intuitie, observatia efectelor sale benefice si utilizarea empirica a calitatilor sale, in ultima vreme oamenii de stiinta au cercetat compozitia biochimica a propolisului si l-au supus la numeroase studii desfasurate in laboratoare medicale si spitale.
Compozitia chimica reprezinta un cocktail de substante cu efecte terapeutice deosebite, cum sunt: derivatii flavonici, acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv si Gram negativ), ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenti, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, strontiu), substante antibiotice, rasini, acizi aromatici, acizi, in functie de compozitia si specia vegetala de pe care s-a cules propolisul. El contine in medie 55% rasini si balsamuri, 30% ceruri si 10% uleuri eterice, proportii care sunt asemanatoare pentru orice fel de propolis.
Derivatii flavonici (flavonoidele), foarte raspanditi in mediul vegetal, au foarte multe calitati terapeutice, cele mai importante fiind actiunea asupra capilarelor, asupra permeabilitatii si fragilitatii vaselor de sange (le conserva integritatea), efectul vasodilatator si hipotensiv. De asemenea, flavonoidele au actiune benefica asupra aparatului digestiv (fluidifica bila, antimicrobian digestiv in enterite si colite), asupra sistemului endocrin (tiroida, pancreas, suprarenale), au efect antimicrobian, antiparazitar si antivirotic; toate acestea sunt urmare a structurii lor sub forma unor molecule chimice complexe, care in organism se desfac in derivati activ terapeutic. In propolis se gaseste si acidul ferulic, cu actiune antibacteriana (bactericida si bacteriostatica) si aglutinanta (calitati utile in tratarea ranilor greu vindecabile).
Unde poate fi folosit propolisul ?
Efectele benefice ale propolisului se adreaseaza unei liste foarte lungi de afectiuni. Poate fi utilizat atat extern cat si intern, fiind conditionat sub numeroase forme ce permite cele doua feluri de administrare.
Intern, se foloseste sub forma de tinctura, miere propolizata, apa de propolis, sau tablete si se recomanda in urmatoarele afectiuni :
- candidoza orala care produce afte si stomatite - propolisul se aplica sub forma de solutie glicerinata in badijonari ;
- infectii gripale - are atat efect preventiv potentand sistemul imunitar cat si curativ datorita proprietatilor sale antibacteriene si antivirale ; se remarca prin proprietatea sa de a nu da fenomene rezistenta, crescand totodata sensibilitatea microbilor la
- boala canceroasa - numeroase studii, cu rezultate mai mult decat promitatoare, cu extracte de propolis, folosite atat intern cat si extern, s-au facut in diverse laboratoare de medicina experimentala si spitale din intreaga lume. Folosit intern, 30-50 de picaturi de tinctura administrate de 4 ori pe zi, propolisul impiedica dezvoltarea celulelor maligne, creste capacitatea sistemului imunitar de a fagocita celule canceroase, ajuta la restabilirea echilibrului organic al bolnavilor de cancer. Rezultate bune s-au obtinut cu tratamentul intern cu propolis in tratarea cancerului la san, a cancerului de colon si genital, a melanomului malign, a metastazelor pulmonare si hepatice
- prevenirea fenomenelor de ateroscleroza cerebrala precum si a accidentelor cerebrale,
- bronsita, bolile respiratorii cu secretii abundente - propolisul este un excelent antibiotic, care actioneaza progresiv inhiband dezvoltarea bacteriilor, refacand tesuturile lezate de catre acestea, favorizand eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii;
- boli digestive precum gastrita si ulcerul pot fi tratate cu success cu ajutorul curelor cu propolis;
- boli hepatice virale beneficiaza de pe urma tratamentului cu propolis; este important ca acesta sa fie poaspat pentru ca efectul antivirotic sa fi maximal;
- dibetul zaharat - tinctura de propolis poate avea efect in ambele tipuri de diabet (in cel insulino-dependent - de tip I - poate conduce la reducerea dozei de insulina, iar la diabetul de tip II poate produce o scadere a nivelului glicemiei)
In utilizare externa se pot folosi sprayuri, tinctura sau pulbere de propolis:
- arsurile - se aplica extern pe suprafata lezata, are efect regenerator, dezinfectant si anestezic; se aplica sub forma de spray si se obtine un strat potector la suprafata leziunii, arsurii sau escarei ;
- eczeme infectioase - se pun zilnic comprese cu tinctura de propolis care se tin vreme de o ora. In eczemele uscate se fac aplicatii cu unguent de propolis sau cu crema de galbenele si propolis (se gaseste in comert), de 2-3 ori pe zi;
- cosuri, acne, abcese;
- ulcer de piele, ulcer varicose
- escoriatii, julituri;
Alte afectiuni ce pot fi tratate cu propolis:
- efect benefic in varice, edeme, arsuri,
- fenomenele de tulburare ale circulatiei membrelor inferioare,
- scad tensiunea arteriala,
- sunt benefice in purpura, echimoze,
- contribuie la scaderea colesterolului.
Reactiile alergice la terapia cu propolis sunt destul de tare. Totusi ele exista si este bine sa aveti acest lucru in vedere la debutul unui tratament cu propolis. La anumite persoane propolisul poate da, administrat intern sau in contact cu pielea, reactii alergice. Din acest motiv, inainte de a incepe un tratament cu acest produs este necesar sa facem un test, administrand intern sau aplicand pe piele cateva picaturi de tinctura si vazand care este reactia. Daca apar senzatii neplacute de iritatie, inflamatie, daca se declanseaza catar respirator sau apare inrosirea pielii, nu se va face tratament cu propolis.

joi, 20 august 2009

sfaturi intelepte

nu strica sa stim:

1. Ia o pauza de 10 minute la cel mult 2 ore de munca. Extinde acest obicei si la restul vietii cotidiene si foloseste aceste pauze pentru a te gandi la tine si a-ti constientiza atitudinile.
2. Invata sa spui NU, fara a te simti vinovat si fara a crede ca vei rani pe cineva. A dori sa multumesti pe toata lumea este un efort si o risipa enorma.

3. Planifica-ti activitatea zilnica, dar intotdeauna lasa-ti intervale importante (intre activitati) pentru orice neprevazut, constientizand ca nu totul depinde de tine.

4. Concentreaza-te pe rand asupra fiecarei sarcini pe care vrei sa o rezolvi. Chiar daca beneficiezi de cea mai rapida minte pentru a trece de la o activitate la alta, tot va obosi pana la urma.

5. Paraseste o data pentru totdeauna gandul ca esti indispensabil la locul de munca, acasa, sau in grupul in care esti obisnuit sa traiesti. Chiar daca iti va displace, realizeaza ca daca nu esti tu insuti cu adevarat, totul poate continua si fara tine....
6. Inceteaza sa te mai simti responsabil pentru placerile altora. Nu esti nici sursa dorintelor, nici eternul maestru de ceremonii.

7. Cere ajutor intotdeauna cand e necesar, cautand sa-ti dezvolti simtul ce-ti permite sa-l ceri persoanelor cele mai indicate!

8. Separa problemele reale de cele imaginare si elimina-le pe ultimile, caci sunt pierdere de timp si ocupa un spatiu mental pretios ce iti este necesar pentru probleme mai importante.

9. Cauta sa descoperi placutul din actiunile zilnice simple, cum ar fi dormitul, mancatul, plimbatul, fara a crede insa ca asta e tot ceea ce iti poate oferi viata.

10. Evita sa te invalui in nelinisti si tensiuni straine tie, sau sa te preocupi de ceea ce se refera la nelinisti sau tensiuni. Ia mai bine o mica pauza si apoi intoarce-te la dialog si la actiune...

11. Familia ta NU este totuna cu tine insuti, poate fi strans unita in jurul tau, poate insemna tot universul tau, dar nu se poate substitui tie insuti.

12. Intelege ca principiile si convingerile rigide pot constitui o mare piedica in calea miscarii, cautarii si evolutiei.

13. Este necesar sa ai intotdeauna pe cineva in care sa ai incredere si caruia sa-i poti vorbi deschis. Nu te ajuta cu nimic daca aceasta persoana se afla departe.

14. Invata sa-ti dai seama cand vine momentul propice pentru a te ridica de la masa la o cina, ori a parasi o reuniune. Niciodata sa nu ignori importanta sentimentului de a parasi orice activitate la momentul oportun.

15. Sa nu vrei sa stii daca te-au vorbit de rau, si nici sa nu te deranjeze acest gunoi mental. Asculta-i mai bine pe cei ce te vorbesc de bine, dar si pe acestia cu o anumita rezerva, analizand ce spun si fara a-i crede in totalitate...
16. A concura cu fiinta ce iti este pereche, in situatii de distractie, de munca ori de viata este ideal pentru cei ce vor sa-si oboseasca relatia sau vor sa piarda ceea ce este mai important in ea.

17. Rigiditatea este buna pentru pietre, dar nu si pentru fiintele umane.

18. O ora de placere enorma inlocuieste linistit cel putin trei ore de somn pierdut. Placerea recompenseaza mai mult decat visatul. De aceea, nu pierde ocaziile de a te distra bine si frumos.

19. Nu abandona pe cei trei mari si nepretuiti prieteni: Intuitia, Pacea sufleteasca si Credinta.

20. Concluzionand cele de mai sus intelege odata pentru totdeauna, in mod definitiv, ca TU ESTI CEEA CE TU FACI DIN TINE INSUTI...

minuni facute de om

"Toate structurile vii si nevii sunt patrunse de spiritul lui Dumnezeu" .

Minunile d-nei Marioara Godeanu

"Toate structurile vii si nevii sunt patrunse de spiritul lui Dumnezeu"

Plante care lesina de frica

Copaci care tipa cand mor

Nucul care transmite arii de opera

Piramida care purifica apa

Doamna Marioara Godeanu este un distins biolog. Eminent cercetator si profesor, are studii si realizari de valoare internationala, recunoscute si premiate de mari foruri stiintifice ale lumii: un dulap plin cu titluri, diplome si medalii. Cu toate astea, prin natura descoperirilor sale, doamna Godeanu pare m
ai degraba o mare maestra a alchimiei, o magiciana care a izbutit sa fabrice in retorte minuni: o piramida construita dupa proportia piramidei lui Keops, in care apa se purifica de la sine si vegetatia creste mai repede ca in exterior, un film (rasplatit cu multe premii internationale) in care a demonstrat ca natura poseda un sistem perfectionat de transmitere si receptare de informatii (plantele vorbesc intre ele, au sentimente si trairi afective, rad de bucurie si plang de durere, asemenea oamenilor). Dar cea mai mare descoperire a doamnei Godeanu este realitatea de dincolo de granitele stiintei, o realitate pe care tot mai multi savanti ai mileniului o recunosc: prezenta Creatorului Unic in toate formele de manifestare ale materiei din Univers.

Alarma in lumea plantelor

Nu trageti in flori

- Doamna Marioara Godeanu, cei care va cunosc spun ca faceti miracole. De pilda: ca va puneti mainile deasupra unor pietre si ele incep sa emita o energie vizibila pe ecranul computerului...

- Nu e nici un miracol. Pietrele sunt si ele structuri vii. Sunt supuse acelorasi legalitati ca si organismele vii si pot acumula informatie. Reteaua cristalina este vie. Cristalul este viu, el poate acumula si transmite informatie. Prin gandire si concentrare poate fi influentata incarcatura energetica a structurii cristaline pe care o au pietrele.

- Dar dialogul dvs. cu plantele cum a inceput? Ce v-a facut sa credeti ca plantele sunt fiinte vii?

- Povestea a inceput in 1975, la o sesiune de experimente care priveau testele de toxicitate efectuate asupra plantelor. Atunci am observat cu surprindere ca plantele-martor, care se aflau la o oarecare distanta de plantele supuse experimentului, mureau in numar mai mare decat cele care erau otravite efectiv. La inceput, am crezut ca studentii si laborantii nu sunt atenti cand folosesc substantele. Dar imediat dupa aceea mi-am dat seama ca planta-martor, cea care asista la "executia" suratei ei, primea un semnal de la "condamnata la moarte" si suferea la fel de mult ca si ea, ba poate chiar mai mult. Atunci mi-am spus: acesta este obiectivul biologiei viitorului, transmiterea informatiei intre structurile vii, respectiv - comunicarea intre plante. Am reluat imediat experimentele in conditii speciale (sa nu fie nici un factor care sa perturbe desfasurarea lor) si, mergand din aproape in aproape, am ajuns pana la folosirea metodei de captare a imaginii in infrarosu. Concluzia a fost clara: plantele comunica intre ele printr-un sistem energo-informational, adica isi transmit una alteia informatiile prin emisie si captare de energie.

- Ce contin aceste mesaje in cazul experimentelor dvs.?

- Planta care urmeaza sa fie agresata (sa i se aplice substanta toxica ucigasa) da un semnal inainte sa inceapa agresiunea impotriva ei. Pe imaginea in infrarosu apare un halou care se intensifica inainte de momentul inceperii agresiunii. Dar foarte important este faptul ca si plantei-martor, aflata la distanta sau separata prin polistiren, i se intampla acelasi lucru, ca si cum si ea ar fi agresata. Haloul, aura energetica respectiva, aparea in zonele periproximale (dincolo de marginea frunzei). Bineinteles, s-au facut experimente la diferite temperaturi, in camere special climatizate, ca sa nu se modifice parametrii, si am constatat ca, intr-adevar, aceste plante isi transmit intre ele mesaje. Ba si mai mult, literatura de specialitate afirma ca atunci cand un daunator intra intr-o padure (taietori de lemne, de pilda), padurea este deja informata de aparitia sa. In conditiile tehnologiilor moderne, aceste afirmatii sunt lesne de dovedit, prin conectarea senzorilor la un computer. Strigatele padurii se vad pe ecran.

miercuri, 19 august 2009

cauzele bolilor

CELE ŞAPTE SENTIMENTE:

- Bucuria
- Furia
- Tristeţea sau suferinţa sufleteascã
- Ingrijorarea
- Teama şi spaima

CELE ŞASE "SCHIMBĂRI CLIMATICE":

- Vântul
- Frigul
- Umezeala
- Focul
- Cãldura verii
- Uscãciunea

ALTE CAUZE ALE APARIŢIEI BOLILOR:

- Constituţie slabã
- Suprasolicitare
- Activitate sexualã excesivã
- Probleme de nutriţie
- Traume fizice
- Paraziţi şi otrãvuri
- Tratament incorect
- Fapte neconforme cu morala



--------------------------------------------------------------------------------





CELE ŞAPTE SENTIMENTE

- Bucuria
- Furia
- Tristeţea sau suferinţa sufleteascã
- Ingrijorarea
- Teama şi spaima

Furia afecteazã ficatul,
Bucuria duce la îmbolnãvirea inimii,
Ingrijorarea slãbeşte splina,
Teama şi spaima aduc prejudicii grave rinichilor,
Tristeţea sau suferinţa sufleteascã îmbolnãvesc plãmânii."

"Mânia (furia) determinã mişcarea energiei cãtre partea superioarã a corpului,
Bucuria încetineşte circulaţia energeticã,
Suferinţa sufleteascã şi tristeţea consumã energia,
Teama şi spaima o tulburã, iar
Ingrijorarea duce la stagnarea ei."

BUCURIA

Bucuria excesivã afecteazã inima se activeazã excesiv funcţia de deschidere a celulelor inimii şi se inhibã funcţia de închidere a celulelor inimii.

Bucuria încetineşte circulaţia energeticã.

Teama şi spaima (corespund elementului apã) controleazã bucuria (corespunde focului). In situaţia în care cineva a primit o veste foarte bunã (a reuşit la un examen, a câştigat o sumã mare de bani, ş.a.m.d.) se recomandã ca el sã fie speriat pentru a opri efectul bucuriei excesive. In caz contrar energia inimii va fugi cãtre exterior, ceea ce poate duce la lipsa de energie a inimii şi chiar la oprirea acesteia.

Simptomele care apar în situaţia unei bucurii excesive sunt:
- Palpitaţii
- Insomnie
- Gândire neclarã
- Manifestãri maniace (afectarea spiritului)
- Infarct

Medicina tradiţionalã chinezã prezintã cele şapte sentimente: bucuria, furia, tristeţea, suferinţa sufleteascã, îngrijorarea, teama şi spaima, specificând faptul cã excesul acestora duce la apariţia bolilor. Aceste şapte sentimente, care sunt rãspunsuri normale ale organismului la diverşi stimuli (interni sau externi) nu provoacã o stare de boalã decât atunci când sunt duse la extrem.
Atunci când stimularea emoţionalã este repetatã, bruscã sau exacerbatã, pragul de adaptabilitate al organismului este depãşit, fiind afectate funcţiile sale fiziologice. In aceastã situaţie neplãcutã vor fi afectate sângele şi energia organelor interne, ceea ce va duce la apariţia bolii.

FURIA

Furia afecteazã ficatul şi provoacã ascensionarea energiei.

Tristeţea şi durerea sufleteascã (ce corespund elementului metal) controleazã furia (este asociatã elementului lemn).

Simptomele asociate sunt:
- Dureri de cap
- Ameţeli
- Creşterea tensiunii
- Atac vascular cerebral
- Irascibilitate
- Eructaţii
- Suspine
- Menstruaţie neregulatã
Energia ficatului (lemn) atacã splina şi stomacul (pãmânt). Este situaţia în care energia elemntului lemn este prea puternicã şi afecteazã elementul pãmânt, pe care în mod normal îl controleazã. Drept urmare vor interveni urmtoarele manifestãri:
- Insuficienţã energeticã a splinei
- Energia stomacului urcã în loc sã coboare
- Sângerãri:
a) la nivelul nasului (cauzate de ascensionarea energiei stomacului)
b) în alte porţiuni ale corpului (din cauza slãbirii splinei: nu mai poate sã îşi exercite funcţia de menţinere a sângelui în interiorul vaselor)

O altã situaţie ce poate apãrea din cauza furiei este situaţia în care elementul controlat (lemn) se întoarce împotriva elementului care îl controleazã (metal) Lemnul corespunde ficatului iar metalul este ataşat plãmânilor. Este vorba de situaţia în care ficatul se întoarce împotriva plãmânilor, ceea ce genereazã astm.

Din punct de vedere al organelor "pereche", ficatul este organul Yin, care deţine energie, iar vezica biliarã este organul Yang, ce transportã energia. Excesul de energie la nivelul ficatului va afecta vezica biliarã, ducând la incapacitatea de a lua decizii, ce este guvernatã de vezica biliarã.

TRISTEŢEA ŞI SUFERINŢA SUFLETEASCĂ

Tristeţea sau suferinţa sufleteascã afecteazã plãmânii, ce corespund elementului metal.

Aceste douã sentimente slãbesc energia corpului şi o dizolvã.

Sentimentul care controleazã tristeţea sau suferinţa sufleteascã este bucuria (focul controleazã metalul).
Simptomele cauzate de tristeţe sau suferinţa sufleteascã sunt:
- Senzaţia cã spaţiul de la nivelul pieptului este prea mic
- Astm
- Plâns excesiv
- Rãceli frecvente (slãbirea energiei de apãrare)
- Probleme ale pielii

Scãderea energiei pectorale afecteazã şi inima: uneori apar probleme circulatorii.


ÎNGRIJORAREA

Ingrijorarea (gândurile excesive) afecteazã splina, ce corespunde elementului pãmânt.

Ingrijorarea produce stagnarea energiei.

Sentimentul care controleazã îngrijorarea este furia (lemnul controleazã pãmântul).

Simptomele asociate sunt:
- Palpitaţii
- Insuficienţã energeticã a splinei
- Insuficienţã sanguinã


TEAMA ŞI SPAIMA

Teama şi spaima afecteazã rinichii, care corespund elementului apã.

Atunci când un om este speriat sau îi este teamã energia sa va coborî. Traiul în teroare este cel care slãbeşte cu precãdere rinichii. Vezica urinarã este de asemenea afectatã de aceste douã sentimente. Deseori, vezica urinarã nu mai este bine controlatã.

Pãmântul (splina) controleazã apa (rinichii): îngrijorarea este cea care controleazã teama şi spaima.
Teama şi spaima afecteazã ficatul şi vezica biliarã (ficatul corespunde lemnului, iar rinichii apei: atunci când apa este afectatã, lemnul va fi şi el influenţat). Vor rezulta simptome precum:
- Depresie
- Lipsa capacitãţii de decizie
- Confuzie
- Lipsa curajului

Apa (rinichii) nu mai controleazã focul (inima); de aici rezultã situaţia în care focul scapã de sub control:
- Anxietate
- Incapacitatea de a se odihni.

CELE ŞASE SCHIMBĂRI CLIMATICE

Medicina tradiţionalã chinezã descrie cele şase "schimbãri climatice":

- Vântul
- Frigul
- Umezeala
- Focul
- Arşiţa verii
- Uscãciunea

In mod obişnuit, aceste "schimbãri climatice", cunoscute şi sub denumirea de "cele şase tipuri de energii", nu provoacã modificãri patologice în organism. Acţiunea lor poate determina apariţia bolii numai atunci când schimbãrile climatice sunt bruşte sau extreme, sau dacã rezistenţa organismului este scãzutã. Atunci când sunt privite ca factori ce stau la baza apariţiei bolilor, aceste schimbãri climatice sunt denumite "cele şase energii perverse".
In momentul în care produc îmbolnãvirea, "cele şase energii" invadeazã corpul, din exterior spre interior, prin piele, nas sau gurã.
Afecţiunile provocate de aceşti factori sunt strâns legate de schimbãrile de vreme şi de mediul înconjurãtor. De aceea, ele mai sunt denumite şi "boli de sezon".


VÂNTUL

Vântul este asociat cu ficatul, lemnul, primãvara, Yang-ul. El poate invada cu uşurinţã corpul atunci când acesta este transpirat sau în timpul somnului.

Vântul este asociat cu mişcarea şi cu activitatea şi poate aduce şi celelalte "energii perverse" în interiorul corpului, odatã cu el. Vântul este considerat cea mai importantã "energie perversã", fiind denumit generic ca fiind "cauza celor o sutã de afecţiuni".

Vântul disperseazã energia în sus şi în exterior

- Având caracter Yang, energia vântului tinde sã urce şi sã se extindã.
- Afecţiunile cauzate de vânt se manifestã iniţial la nivelul pãrţii superioare a corpului: cap, organe de simţ şi piele.

Manifestãrile clinice sunt: dureri de cap, obstrucţie nazalã, dureri şi usturimi în gât, umflarea feţei, transpiraţii şi sensibilitate la vânt.

Apariţie rapidã şi schimbãri rapide

- Declanşeazã afecţiuni acute, cu evoluţie rapidã, precum febra, bolile infecţioase.

In naturã vântul bate în rafale şi acţiunea sa este caracterizatã de schimbãri rapide. Drept urmare, tulburãrile provocate de vântul patogen sunt însoţite de simptome "migratoare", modificãri bruşte de stare şi instalarea violentã a afecţiunii. Astfel, durerile articulare ce apar se mutã, "migreazã" în corp.
Un alt exemplu îl constituie urticaria produsã de acţiunea vântului, afecţiune ce dã mâncãrimi ale pielii şi pustule care apar şi dispar pe suprafaţa corpului.

Creazã mişcãri anormale şi bruşte

- Spasme, convulsii, ticuri


Posibile afecţiuni

- Atac vascular cerebral
- Ceafã înţepenitã cu rãcealã

Vântul este cel mai des întâlnit primãvara

Cel mai adesea vântul care apare primãvara are o putere foarte mare, el penetrând cu uşurinţã în interiorul corpului.


FRIGUL

Frigul, deşi caracteristic iernii, poate apãrea şi în alte anotimpuri.
Existã mulţi factori care permit frigului patogen sã invadeze corpul:
- îmbrãcãmintea prea subţire, neadecvatã temperaturii mediului ambiant,
- staţionarea în ploaie (umezealã),
- bãile în lacuri pe timp geros,
- menţinerea corpului transpirat pe timp friguros.

a) Frigul este un factor patogen Yin şi drept urmare el va afecta Yang-ul (energia şi funcţiile) corpului. Frigul tulburã mecanismul homeotermiei şi apar simptome de boalã caracteristice: membre reci, scaune diareice conţinând resturi alimentare nedigerate, micţiuni frecvente şi cantitãţi mari de urinã, ş.a.m.d.

b) Acţiunea frigului este însoţitã de contracţie şi stagnare, având drept consecinţe apariţia unor dezechilibre în mecanismul de închidere şi deschidere al porilor, contractarea spasmodicã a tendoanelor şi meridianelor, împiedicarea circulaţiei normale a energiei şi a sângelui. Drept simptome secundare pot fi menţionate: durerea, aversiunea faţã de frig, lipsa transpiraţiei, posibilitatea limitatã de mişcare a membrelor.

c) Frigul afecteazã cu uşurinţã partea inferioarã a spatelui, genunchii, articulaţiile, stomacul, intestinele şi ficatul.


UMEZEALA

Umezeala reprezintã tipul de energie predominantã din timpul verii târzii - acel interval dintre vara propiu-zisã şi toamnã - anotimp care în China este caracterizat de ploi abundente şi de cãldurã. In aceastã perioadã, umezeala patogenã invadeazã cu uşurinţã corpul, din cauza staţionãrii prelungite în ploaie sau în zone ceţoase, din cauza purtãrii unor haine ce nu permit absorbţia transpiraţiei abundente.

a) Umezeala este caracterizeazã prin greutate şi turbiditate crescutã a unor secreţii şi excreţii.
Pacienţii se plâng adesea de dureri de cap cu senzaţia de apãsare în cap şi - uneori - în tot corpul; în unele cazuri apare inflamaţia dureroasã a încheieturilor.
Pe piele pot fi întâlnite leziuni supuroase sau eczeme zemuinde.
Urina este tulbure, apar scaune ce conţin mucus sau chiar sânge, leucoree purulentã şi cu miros înţepãtor.

b) Umezeala se caracterizeazã prin vâscozitate şi stagnare.
Pacienţii au de obicei limba foarte încãrcatã, scaunele foarte consistente şi greu de evacuat, micţiunea este dificilã.
Afecţiunile care apar tind sã se prelungeascã şi sunt rebele la tratament.

c) Umezeala afecteazã Yang-ul şi împiedicã circulaţia energiei.
Manifestãrile clinice includ senzaţia de greutate în piept, distensie abdominalã, micţiune dificilã şi cantitate scãzutã de urinã, evacuarea dificilã a scaunelor ce conţin mucus.
Splina preferã uscãciunea şi se teme de umezealã. Din acest motiv, umezeala va afecta funcţionarea splinei, provocând senzaţia de apãsare în epigastru şi în abdomen, constipaţie, edeme. Toate acestea sunt consecinţe ale afectãrii funcţiilor de transport şi transformare a fluidelor în corp (asigurate de splinã).


FOCUL

Adesea, vara existã un exces de Yang (cãldurã, luminã) şi drept urmare apare "focul". El poate fi însã întâlnit şi în alte anotimpuri.
Cãldura, arşiţa şi focul sunt manifestãri de intensitate diferitã ale Yang-ului:
- Cãldura este cea mai blândã
- Arşiţa este o manifestare a Yang-ului ceva mai intensã decât cea a cãldurii
- Focul este forma cea mai severã a Yang-ului.

Focul este un factor patogen de naturã Yang.

- Acţiunea focului este caracterizatã de ardere şi deplasare spre partea superioarã.
Simptomele ce ţin de deplasarea focului spre partea superioarã a corpului:
- febrã, agitaţie, sete, transpiraţie, ulceraţii ale mucoasei bucale, dureri ale gingiilor, dureri de cap, ochi congestionaţi;
- dacã focul patogen atinge mintea apar: insomnii, delir, comã.

Focul (Yang) consumã fluidele (Yin) corpului: atunci când focul arde poate provoca ieşirea forţatã a fluidelor cãtre exterior, provocând o deshidratare gravã.
Simptomele ce ţin de consumarea fluidelor corpului:
- dorinţa de a consuma multe lichide, buzele şi gâtul se usucã, intervine constipaţia, urina este în cantitate foarte redusã şi foarte concentratã.

Focul care invadeazã corpul stârneşte vântul şi provoacã perturbaţii ale funcţiilor sanguine.
1. Excesul de foc afecteazã meridianul ficatului şi tendoanele, stârnind vântul în ficat.
Simptomele "arşiţei care stârneşte vântul":
- febrã mare, comã, convulsii, rigidizarea gâtului, privire fixã.

2. Afectarea sângelui de cãtre foc duce la creşterea vitezei de circulaţie a sângelui, iar pulsul devine foarte ridicat. In formele severe sângele este scos din vase, ducând la:
- epistaxis, hematurie, sângerãri uterine, menoragie.
Focul patogen ce stagneazã poate descompune carnea şi sângele, ceea ce duce la:
- furuncule, ulceraţii, abcese.


CĂLDURA VERII - ARŞIŢA VERII

Arşiţa sau cãldura excesivã este forma predominantã de energie din timpul verii şi, spre deosebire de ceilalţi factori patogeni, ea nu este întâlnitã decât pe durata acestui anotimp.
Bolile pe care le provoacã sunt induse de temperaturi înalte şi apar în urma expunerii excesive la soare sau staţionarea pentru mai mult timp în locuri supraîncãlzite şi cu ventilaţie proastã.

Cãldura verii este un factor patogen de naturã Yang. Simptomele sunt:
- febra ridicatã, sete, transpiraţii excesive, agitaţie, puls crescut.

Cãldura verii este caracterizatã de acţiune la nivelul zonelor superficiale, dispersie şi consumarea lichidelor corpului.
De obicei, afecteazã capul şi ochii, provocând ameţeli şi tulburãri de vedere.
Cãldura verii poate de asemenea sã blocheze funcţia de închidere a porilor, menţinându-i deschişi. In acest mod vor apare pierderi mari de fluide prin transpiraţie excesivã. Va apare:
- setea, limba şi gura devin uscate, urina este foarte concentratã, stare de epuizare.

Vara este adesea foarte umedã şi, de aceea, cãldura patogenã este combinatã cu umezeala patogenã.
Simptome: greutate în cap, senzaţia de sufocare, anorexie, epuizare, febrã şi agitaţie.


USCĂCIUNEA

Toamna este de obicei foarte uscatã în China. De aceea, uscãciunea a fost asociatã în medicina tradiţionalã chinezã cu acest anotimp.


Uscãciunea consumã lichidele din corp, ducând la:
- uscarea nasului, a gurii şi a gâtului
- apariţia de crãpãturi ale pielii
- pierderea strãlucirii pãrului
- constipaţie
- reducerea cantitãţii de urinã.

Uscãciunea afecteazã adesea plãmânul. Acesta este organul deţinãtor de energie cel mai delicat. Funcţiile plãmânului sunt legate de împrãştierea fluidelor şi de umezire. Afectarea plãmânului va duce la obstrucţia funcţiei de dispersie a fluidelor. Uneori va apare o tuse seacã, însoţitã de secreţii ce poartã urme de sânge.

ALTE CAUZE ALE APARIŢIEI BOLILOR


- Constituţie slabã
- Suprasolicitare
- Activitate sexualã excesivã
- Probleme de nutriţie
- Traume fizice
- Paraziţi şi otrãvuri
- Tratament incorect
- Faptele neconforme cu morala

CONSTITUŢIE SLABĂ

Constituţia depinde de:

- Sãnãtatea pãrinţilor în general, şi în mod particular de starea lor în momentul concepţiei viitorului copil
- Sãnãtatea mamei pe durata sarcinii

Factori ce afecteazã constituţia viitorului copil:

- Concepţia în stare de ebrietate
- Mama este prea în vârstã în momentul concepţiei
- Consumul alcoolului, tutunului sau al drogurilor pe durata sarcinii
- Suportarea unui şoc pe durata sarcinii (afecteazã energia inimii fãtului)


Constituţia unei persoane este stabilitã în momentul concepţiei, dar ea poate fi modificatã şi pe durata sarcinii:

- In momentul concepţiei, unirea energiei "Cerului şi a Pãmântului" produce noua fiinţã,
- Energia ancestralã a pãrinţilor este transmisã fãtului,
- Constituţia se fixeazã în general în acest interval.

Totuşi, cei care au o constituţie slabã pot sã-şi modifice energia printr-un mod de viaţã echilibrat, prin evitarea stress-ului şi a exceselor (de muncã sau sexuale), odihnã corespunzãtoare, alimentaţie corectã, practica exerciţiilor de respiraţie, exersarea unor sisteme de tehnici de cultivare şi întãrire a interiorului (practica Qigong-ului şi a Taijiquan-ului).

Constituţia slabã este indicatã prin:

- Urechi mici
- uls slab, leneş
- Limba foarte flascã, fãrã "spirit"
- Pertusis: indicã slãbiciunea dobânditã a plãmânilor


SUPRASOLICITAREA

In perioada modernã suprasolicitarea este una din cauzele comune ale apariţiei bolilor. Pentru a o contrabalansa este nevoie de schimbarea modului de viaţã, de odihnã şi de exerciţii energetice de întãrire a interiorului.
Atunci când muncim, noi consumãm energie; în momentul odihnei sau al exersãrii tehnicilor energetice, energia noastrã creşte.

In viaţa de zi cu zi noi consumãm energie. Esenţa corporalã constituie însã baza materialã a vitalitãţii noastre pe termen lung.

Energia folositã zilnic poate fi recuperatã rapid prin odihnã, alimentaţie şi tehnici energetice.
Dacã suprasolicitarea este menţinutã un timp foarte îndelungat (de ordinul anilor), energia nu mai poate fi recuperatã suficient de rapid de cãtre splinã (prin procesul de digestie). In acest caz, corpul persoanelor respective va începe sã se bazeze pe esenţa corporalã. In acest mod vor fi afectate fluidele corpului şi va interveni o insuficienţã a Yin-ului corpului. Remedierea aceastei situaţii necesitã un timp îndelungat.

a) Suprasolicitare mentalã

Este foarte des întâlnitã în societãţile dezvoltate: orele lungi de stress şi de suprasolicitare mentalã sunt asociate şi cu dezordinea alimentaţiei. Aceste lucruri afecteazã stomacul, splina şi rinichii. Alimentaţia neregulatã (sau mesele consumate seara târziu) pot cauza deficienţa energiei stomacului sau a fluidelor stomacului.

b) Suprasolicitare fizicã

Afecteazã în principal energia splinei (splina dominã cele patru membre). Munca fizicã solicitã de asemenea un aport sanguin la nivelul tendoanelor/musculaturii ce va fi asigurat de cãtre ficat. De aceea, suprasolicitarea fizicã poate duce în timp şi la afectarea sângelui ficatului.
Folosirea excesivã a unei pãrţi a corpului (mişcãrile de repetiţie) pot cauza stagnarea energiei în acea parte.
Ridicarea excesivã de greutãţi poate slãbi rinichii şi spatele.
Statul excesiv în picioare slãbeşte de asemenea rinichii.

In scrierile clasice se menţioneazã "cele cinci suprasolicitãri":

- Folosirea excesivã a ochilor afecteazã sângele (inima);
- Menţinerea excesivã a poziţiei culcat va slãbi energia (plãmânii);
- Şederea îndelungatã va afecta musculatura (splina);
- Statul excesiv în picioare slãbeşte oasele (rinichii);
- Exerciţiile fizice în exces vor afecta tendoanele (ficatul).


c) Exerciţiile fizice excesive

Acestea duc la slãbirea energiei, afectând şi sângele ficatului.
Ele sunt foarte nocive mai ales pentru fete pe durata pubertãţii, deoarece ulterior vor genera probleme menstruale.

Anumite tipuri de exerciţii pot cauza stagnarea energiei în unele porţiuni ale corpului:

Ex: Ridicarea greutãţilor - cauzeazã stagnarea energiei la nivelul pãrţii inferioare a spatelui
Ex: Alergarea - duce la stagnarea energiei la nivelul genunchilor
Ex: Tenisul - provoacã stagnarea energiei la nivelul coatelor

d) Lipsa exerciţiilor

Exerciţiile fizice executate periodic, într-o manierã naturalã, permit o bunã circulaţie energeticã.
Lipsa exerciţiilor fizice produce stagnarea energiei.

Principiul care trebuie respectat este cel al evitãrii excesului cât şi a insuficienţei.

Anumite exerciţii fizice (Qigong, Taijiquan) sunt apreciate atât pentru exersarea corpului cât şi pentru producerea energiei.


ACTIVITATE SEXUALĂ EXCESIVĂ

Activitatea sexualã excesivã slãbeşte esenţa rinichilor, în special la bãrbaţi.
Fluidele sexuale masculine sunt manifestarea esenţei rinichilor: de aceea pierderea acestor fluide duce la slãbirea temporarã a esenţei rinichilor.
Fluidele sexuale feminine ţin mai mult de Jingye (fluidele corpului mai dense, ce circulã prin interiorul corpului).
Fluidele sexuale sunt susţinute de cãtre esenţa dobânditã şi în mod normal ea nu slãbeşte. Dar dacã activitatea sexualã este excesivã, corpul nu va avea timp pentru a reface esenţa dobânditã.

Simptomele excesului în viaţa sexualã sunt:
- Obosealã evidentã
- Apariţia ocazionalã a ameţelilor
- Vedere neclarã
- Dureri ale spatelui, în zona inferioarã a acestuia
- Slãbiciunea genunchilor
- Urinare frecventã

Din punct de vedere al anotimpurilor se considerã cã viaţa sexualã poate fi un pic mai intensã pe durata primãverii şi ar trebui sã fie ceva mai reţinutã pe durata iernii.
Pe durata tratamentului problemelor sexuale se recomandã reducerea vieţii sexuale.

Esenţa rinichilor slãbeşte
a) la bãrbaţi: din cauza excesului vieţii sexuale
b) la femei: din cauza naşterilor repetate.

Lipsa vieţii sexuale poate fi una din cauzele apariţiei bolilor.
Dorinţa sexualã este o mãsurã a energiei (Yang-ului) rinichilor.

Insuficienţa energiei (Yang-ului) rinichilor duce la lipsa libido-ului.
Insuficienţa esenţei (Yin-ului) rinichilor provoacã interes excesiv faţã de viaţa sexualã, însoţit de lipsa capacitãţii de finalizare, vise erotice (în special la femei) şi emisie seminalã nocturnã (la bãrbaţi).

Alte cauze ale unei vieţi sexuale neîmplinite: lipsa armoniei în cuplu, probleme sufleteşti, lipsa fericirii, stress-ul.


PROBLEME DE NUTRIŢIE

Alimentaţia incorectã este una din principalele cauze ale apariţiei bolilor.

a) Supraalimentaţia şi malnutriţia

Cantitatea de hranã consumatã trebuie sã fie adaptatã nevoilor organismului. Dacã aportul de hranã este fie exagerat, fie insuficient, el poate cauza îmbolnãvirea.

Consumul exagerat de alimente - când este depãşit necesarul de elemente nutritive vor fi afectate splina şi stomacul, se va acumula flegma şi vor stagna elementele nutritive în interiorul corpului. Vor apãrea urmãtoarele simptome: eructaţii însoţite de regurgitãri, dureri în epigastru şi în tot abdomenul, diaree, vãrsãturi.

Subalimentarea - duce la imposibilitatea creãrii bazei necesare pentru producerea sângelui şi a energiei. Dupã un timp se ajunge la diminuarea energiei de apãrare.
Incercarea de a slãbi prin "înfometare" duce la slãbirea energiei splinei. Din cauza faptului cã splina nu mai are o funcţionare foarte bunã, ea nu va mai putea sã-şi exercite cu succes funcţiile de transport şi de transformare a fluidelor, ceea ce va provoca stagnarea acestora şi creşterea în greutate.

b) Consumul preferenţial al unui singur tip de alimente

Necesitãţile organismului pot fi satisfãcute doar atunci când acesta primeşte o alimentaţie echilibratã. Consumul unui singur tip de alimente poate duce la malnutriţie sau la alte boli.

De exemplu, populaţiile care se hrãnesc în exclusivitate cu orez decorticat prezintã o frecvenţã ridicatã a bolii beri-beri.
Locuitorii teritoriilor unde apa nu are iod în cantitate corespunzãtoare suferã de tulburãri ale glandei tiroide.
Excesul de vegetale crude, de salate sau de fructe slãbeşte energia splinei, ele fiind contraindicate persoanelor ce au o slãbiciune a acesteia.

Când în alimentaţie predominã hrana rece va fi slãbitã energia splinei putându-se dezvolta rãceala şi umezeala interioarã. Simptomele caracteristice acestei situaţii sunt: dureri abdominale şi diaree.

Alimentele extrem de fierbinţi vor duce la eliberarea cãtre exterior a energiei vitale, afectând energia şi sângele corpului.

Cãldura excesivã, în special cea provenitã din fumat şi din consumul bãuturilor alcoolice, va consuma Yin-ul (fluidele) corpului, provocând uneori chiar şi stagnarea sângelui. De asemenea, consumul exagerat de dulciuri sau fãinoase, grãsimi, produce cãldurã umedã în corp, cauzând stagnarea energiei şi a sângelui.
Simptome: senzaţia de greutate în piept, ameţeli, hemoroizi sângerânzi, furuncule.

Dacã mâncarea este limitatã doar la câteva feluri, energia internã va avea de suferit.

Gustul picant este absorbit de cãtre plãmâni. Energia din mâncarea condimentatã este uşor absorbitã prin canalul plãmânului.
Dacã mâncarea este condimentatã într-o manierã moderatã atunci fiziologia aparatului respirator va fi îmbunãtãţitã.
Excesul de condimente va afecta însã energia plãmânilor.

Gustul amar este legat de inimã, de sânge şi de fluidele corpului (Jingye). Excesul de alimente amare va creşte focul de la nivelul inimii, conducând la consumul fluidelor.

Gustul sãrat influenţeazã rinichii şi oasele. Persoanele ce au probleme cu oasele sau cu rinichii nu vor avea voie sã consume decât alimente ce sunt uşor sãrate.

Gustul acru guverneazã ficatul şi tendoanele. Excesul alimentelor acre va afecta ficatul, provocând rigidizarea tendoanelor şi a articulaţiilor.

Gustul dulce corespunde splinei şi musculaturii. Persoanele ce suferã de afecţiuni ale stomacului şi ale splinei vor consuma cât mai puţine dulciuri.


c) Consumul de mâncare alteratã, toxicã sau în condiţii neigienice

Aceste situaţii vor duce la afectarea splinei şi a stomacului. Semne clinice: greţuri, vãrsãturi, diaree, dureri în epigastru şi abdomen.


TRAUME FIZICE

Traumele fizice cauzeazã stagnarea sângelui şi a energiei.

Traumele uşoare duc la stagnarea energiei, în timp ce traumele grave produc stagnarea sângelui.

In general, în cazul traumelor se observã afectarea regiunilor musculare însoţitã de dureri, sângerãri, lezarea tendoanelor şi în unele cazuri grave chiar şi a organelor interne, fracturarea oaselor, dislocarea articulaţiilor, ş.a.m.d.
Un pericol foarte mare îl constituie invadarea corpului, prin porţiunile rãnite, a energiilor patogene, ceea ce în unele cazuri poate duce chiar la comã sau convulsii.


PARAZIŢI ŞI OTRĂVURI

Infestarea cu paraziţi este foarte des întâlnitã la copii.
Factorii care contribuie la infestare: hranã insuficientã, consumul excesiv de grãsimi şi de dulciuri, ce conduc la creşterea umezelii (ce este mediul perfect pentru paraziţi sau pentru ciuperci).


TRATAMENTUL INCORECT

Tratamentul incorect poate duce la agravarea unei afecţiuni.
De exemplu: folosirea unei proceduri ce tonificã Yang-ul (energia) în situaţia în care ar trebui de fapt sã întãreascã Yin-ul.
Un alt exemplu îl constituie (întãrirea Yin-ului) creşterea umezelii atunci când în organism existã retenţie de apã.

FAPTELE NECONFORME CU MORALA (conform teroriei din Qigong)


Qigong-ul pune un foarte mare accent pe moralã. Se spune mereu:

"Pune morala pe primul loc"

sau:

"Morala ridicatã, nivel avansat în practicã".

Morala nu are însã legãturã numai cu nivelul practicantului de tehnici energetice, ci şi cu sãnãtatea noastrã. Atunci când noi punem accentul pe moralã, când facem fapte bune, când acceptãm numai gânduri pozitive, când rostim numai adevãrul, intrãm în rezonanţã cu un câmp pozitiv foarte puternic aflat în Univers.
Aceastã rezonanţã apare la nivelul câmpului conştiinţei noastre (Yin), dar se va regãsi şi la nivelul componentelor materiale (Yang), al corpului.
In cazul în care noi suntem obişnuiţi cu "minciuna necesarã", spunând lucruri care nu sunt reale, dar a cãror rostire o considerãm necesarã celor cu care ne întâlnim, atunci când acceptãm gânduri urâte despre cei din jurul nostru, în momentele în care cu voia sau fãrã voia noastrã facem fapte rele, noi declanşãm un mecanism ce duce la umplerea câmpului nostru (al conştiinţei dar şi al corpului) cu semnale care ne vor perturba normalitatea. In timp vor apãrea tensiuni la nivelul conştiinţei, vor fi afectate diferite pãrţi ale corpului ce au legãturã cu locurile în care se aflã semnalele de nemulţumire ale celor pe care i-am afectat.
O persoanã moralã este o persoanã sincerã, fericitã, sãnãtoasã. In interiorul sãu nu existã tensiuni, nu existã blocaje. Atunci când ne putem deschide faţã de toate persoanele cu care ne întâlnim, atunci când nouã, dar şi lor, le va fãcea plãcere sã ne întâlnim, momentul întâlnirii va duce la crearea unui câmp nou (obţinut din rezonanţa câmpurilor individuale). Acest nou câmp va avea mai multã putere decât câmpurile individuale şi va influenţa pozitiv persoanele ce fac parte din el.

Medicina tradiţionalã chinezã foloseşte mecanismul descris de teoria Yin - Yang:

"In mijlocul Yin-ului apare Yang-ul,
Yang-ul este cel care activeazã Yin-ul."

Câmpul are caracter Yin. Noul câmp obţinut prin rezonanţa a douã sau mai multe câmpuri, ce au aceleaşi caracteristici (aceeaşi parametri), va produce în timp modificãri la nivelul Yang-ului, al structurii materiale.
Persoanele cu o moralã avansatã vor intra cu uşurinţã în rezonanţã cu alte persoane ce pun accentul pe moralã, pe când cei care nu sunt atât de dispuşi sã-şi asume realitatea, ci doresc sã o transforme prin minciunã, prin fapte negative, vor intra mai uşor în rezonanţã cu partea "mai puţin pozitivã" a Universului. In acest câmp, "nu tocmai bun", se gãsesc semnale ce nu permit relaxarea, intrarea într-o stare de linişte sufleteascã, de echilibru. Ceea ce se va afla în câmpul acestor din urmã persoane va fi mai degrabã stress-ul decât împãcarea, boala şi nu sãnãtatea, supãrarea şi nu fericirea.
Inţelegerea şi asumarea acestor lucruri este foarte importantã.

Aceste rânduri au fost preluate din cartea Maestrului Cezar Culda maeastru

luni, 17 august 2009

pentru sanatatea noastra

http://www.slabire-sanatate.ro/electrosomatogr...

ELECTROSOMATOGRAF TRIDIMENSIONAL
Dispozitiv Medical de Investigare si
Diagnostic Functional Asistat de Calculator
certificat de
MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI DIN ROMANIA si
COMUNITATEA EUROPEANA

HARTA SANATATII
Electrosomatograma(esg) este o metoda noua, revolutionara de investigare globala a starii de sanatate prin scanarea computerizata a spatiului extracelular si evidentierea modificarilor echilibrului acido-bazic

ELECTROSOMATOGRAFUL TRIDIMENSIONAL

Este cel mai performant aparat de diagnosticare computerizata. Permite vizualizarea tridimensionala a organelor explorate functional cu posibilitatea investigarii aprofundate a numeroase zone din organism. Reprezinta metoda viitorului de examinare globala RAPIDA, NEINVAZIVA, NEDUREROASA a functionalitatii a 96 de organe oferind exprimarea rezultatului printr-o grafica moderna si dinamica.

- Reportaj la stirile PROTV Cluj in data de 15 ianuarie 2009 -
- Interviu Alpha Tv Cluj (Prima Tv) in data de 07 aprilie 2009 -

--------------------------------------------------- ------------------------------

PROGRAMARI:
Pentru jud. Cluj
Cabinet medical PROMPT-MED
Str. Tache Ionescu, Nr. 27 A, Cluj-Napoca
Tel: 0264 444 727; 0741-029271; 0724 240 559

Pentru jud. Sibiu
Policlinica Medica
Str. Frigoriferului nr. 1
Tel: 0724 240 559, 0741 029 271

Pentru jud. Maramures
Cabinet medical privat
Str. Ciprian Porumbescu, bl. 5, ap. 29, Baia Mare
Tel: 0724 240 559, 0741 029 271

Pentru jud. Satu Mare
Clinica SFANTUL ANTON
Str. Aurel Vlaicu, Nr.8, Satu Mare
L-S , 8-20
Tel: 0741-029271; 0724-240559

Pentru jud. Covasna
Str. Textilistilor, nr. 1, Sf. Gheorghe
Tel: 0723 695 082; 0724 240 559

Pentru jud. Alba
Str. Crisanei (fosta Partizanilor), nr. 1
Tel. 0741-029271; 0724-240559

--------------------------------------------------- ------------------------------

CONSULTATIA MEDICALA DE SPECIALITATE este asigurata de

Dr. MERCEA CALIN LAURENTIU

Medic primar CHIRURGIE GENERALA SI ONCOLOGICA
Medic Specialist UROLOGIE
Competenta in ECOGRAFIE GENERALA
Doctorand in Oncologie
Atestat in Ultrasonografie
Programari:
Tel: 0741 029 271
Email: doctor_mercea@yahoo.com

Cabinet medical PROMPT-MED
Str. Tache Ionescu, Nr. 27 A, Cluj-Napoca

Dr. Mercea Calin Laurentiu a urmat cursuri de specializare in utilizarea acestei metode si are atestat in ultrasonografie. Avand o practica medicala de peste 20 de ani atat in diagnosticare cat si in chirurgie Dr. Mercea Calin considera ca Electrosomatograma este un dispozitiv medical deosebit de eficient care permite atat diagnosticarea disfunctiilor prezente cat si a celor viitoare. Executa scanarea intregului organism cu vizualizarea starii functionale a fiecarui organ.

Consultatia consta intr-o examinare rapida, nedureroasa si neinvaziva oferind posibilitatea depistarii dezechilibrelor existente dar si prevenirea unor posibile imbolnaviri la care este predispus pacientul. Diagnosticul este sigur iar tratamentul include recomandari bazate atat pe medicatie alopata cat si pe produse si terapii naturiste.

--------------------------------------------------- ------------------------------

DDFAO-ESG ofera urmatoarele INFORMATII:

O imagine clara si globala a starii de sanatate a organismului uman
Analiza completa a organelor interne ale corpului
Rezultate specifice si usor de inteles de catre medic si pacient deopotriva
Diagnosticarea atat a disfunctiilor si bolilor prezente cat si analiza preventiva a predispozitiei organismului spre anumite dezechilibre viitoare
Starea sistemului imunitar
Starea centrilor energetici si a energiei globale a corpului
Gradul de stres oxidativ
Starea sistemului endocrin si neurovegetativ prin determinarea hormonilor
Ph-ul si gradul de oxigenare a tesuturilor
Nivelul blocajelor functionale la nivelul coloanei vertebrale
Tulburarile de nutritie si metabolism, carentele de vitamine si minerale
Ofera un bilant al tuturor punctelor bioenergetice dispunand de un dispozitiv stiintific unic in lume de masurare a meridianelor.

DDFAO-ESG prezinta urmatoarele AVANTAJE:

Este rapid: un test dureaza doar 10 minute
Sigur si nedureros, fara taieturi, fara ace, fara radiatii si fara substante chimice introduse in corp
Este o modalitate de diagnostic utilizata in multe tari de pe mapamond
Dispozitivul medical de Depistare si Diagnostic Functional Asistat de Calculator(DDFAO) este certificat de Ministerul Sanatatii si Familiei din Romania
Un instrument nepretuit pentru orice medic indiferent de specializare
Un punct forte al dispozitivului o constitue posibilitatea de masurare cu precizie a compatibilitatii unui remediu cu subiectul analizat. Intr-un timp foarte scurt putem stabili daca remediul selectionat(homeopatic, alopat sau de alta natura) va ameliora starea pacientului, o va agrava sau nu va produce nici o modificare.
Cercetarile stiintifice privind crearea unui sistem de analiza si diagnostic rapid pentru specialistii care lucreaza in conditii extreme (aviatie, spatiul cosmic, centrale nucleare, submarine, etc) au condus la realizarea unui dispozitiv complex, computerizat care nu are egal in lume. Aceasta noua tehnologie este fructul sintezei lucrarilor stiintifice a numerosi cercetatori, medici si informaticieni. Astazi Electrosomatograful este folosit in zeci de tari de catre sute de mii de pacienti.

DDFAO va schimba practica medicala cotidiana integrand componenta functionala a bolii si interconexiunea diferitelor organe si sisteme in relatia "psiho-neuro-endocrino-functionala". Fiabilitatea si precizia sistemului face ca acesta sa fie prezent in numeroase spitale din Europa si Centre de Sanatate din Franta, Germania, Israel, Rusia, Croatia, Romania.

Sistemul DDFAO permite masurarea activitatii electrice(conductanta, voltaj, intensitate) a lichidului extracelular al organismului in format 3D(tridimensional) prin aplicarea principiilor tomografiei prin impedanta electrica.
Corpul uman este un sistem deschis, cu un mediu interior care se numesteInterstitiu care este influentat de buna functionare a organelor si sistemelor. Aceasta se numeste Homeostazie. Interstitiul "scalda" ansamblul celulelor organismului. Acest mediu apos incarcat de ioni, de molecule si gaze serveste drept tampon intre sange si mediul intracelular. Interstitiul are un rol important in metabolismul celular.
Sistemul DDFAO prin analiza electrica a Interstitiului permite analiza mentinerii homeostaziei si implicit ofera indicatii privind modul de functionare a organelor si sistemelor. Examenul este neinvaziv si rapid.
Sistemul DDFAO si aplicatiile sale in cadrul medicinii predictive face parte din programul de diploma universitara in domeniul acupuncturii, neurofiziologiei si in examenul de diploma universitara in medicina preventiva si genetica din Franta.

Rezultatele testelor clinice complexe efectuate la Institutul Gustave Roussy din Paris, au concluzionat ca folosirea sistemului DDFAO in practica medicala permite investigarea, diagnosticarea si aplicarea unui tratament compatibil cu fiecare pacient:

Depistarea bolilor prezente cat si predispozitia spre anumite afectiuni viitoare
Prevenirea bolilor prin depistarea tulburarilor functionale intr-un stadiu incipient si indicarea unor investigatii tintite
Evaluarea profilului psihologic al pacientului, prin masurarea nivelelor de neuromediatori in punctele specifice
Stabilirea compatibilitatii intre pacient si medicament
Recomandarea unor tratamente alopate
Tratamente specifice complementare
Tratament prin biorezonanta
Tratament homeopatic
Tratament prin acupunctura
Tratament cu suplimente nutritive
In functie de situatia constatata aparatul indica si alte eventuale examinari necesare precizarii diagnosticului.
O abordare diferentiata a examenului lezional in sensul in care boala se prezinta sub forma unor grafice diferentiate corespunzatoare pronosticului sau eficacitati tratamentului
Principalele avantaje pentru practica medicala:

Masurarea cu precizie a compatibilitatii unui remediu cu subiectul analizat. Intr-un timp foarte scurt medicul poate stabili daca remediul selectionat va ameliora starea pacientului, o va agrava sau nu va produce nici o modificare, acest remediu putand fi unul homeopatic, alopat sau de alta natura
Scanarea incrucisata a bioconductibilitatii electrice in peste 22 de directii permite selectarea informatiilor privind starea functionala a peste 40 de sisteme individuale diferite, care acopera toate zonele corpului
Semnalul bioinformatic descrie corect si direct starea organelor investigate intrucit este creat de insusi organismul testat
Sistemul meridianelor energetice regleaza sau participa la reglarea tuturor functiilor organismului ceeace permite sa se estimeze si sa se monitorizeze functionarea organismului ca intreg chiar inainte de aparitia unor simptome manifeste.
Cea mai noua aplicatie o constituie soft-ul 3D(Tridimensional) care permite afisarea virtuala tridimensionala a organelor cu posibilitatea manipularii in diferite planuri, redimensionare etc. pentru a vizualiza in cele mai mici detalii rezultatele scanarii.
Testul ESG – DDFAO are un rol important in medicina preventiva si ofera posibilitatea anticiparii eventualelor patologii prin determinari functionale si urmarirea acestora in timpul si dupa incetarea tratamentului.
Prin compararea imaginilor obtinute in cursul mai multor masuratori succesive ESG ofera posibilitatea unei analize dinamice asupra starii de sanatate a subiectului. Aceasta permite aprecierea evolutiei in functie de eventuale tratamente aplicate.
Testul DDFAO controleaza echilibrul functional al organelor si sistemelor corpului, detectand acele zone care nu functioneaza corespunzator (hipo sau hiperfunctie).
D.D.F.A.O. este un sistem compus dintr-o unitate centrala prevazutacu trei perechi de electrozi (patru dintre ei de forma unor placi pe care se plaseaza palmele si talpile, iar doi de forma unor plasturi care se plaseaza in zona frontala) si un calculator la care aceasta este conectata. Unitatea centrala detecteaza, prin intermediul electrozilor, potentialul electric al diferitelor zone ale corpului si apoi transmite aceasta informatie calculatorului. Procesul de scanare a diferitelor parti ale organismului uman poate fi vizualizat pe toata durata sa pe monitorul calculatorului. Informatiile preluate de la unitatea centrala sunt prelucrate prin intermediul unui program care afiseaza apoi diagnosticul detaliat al starii de sanatate a persoanei examinate.O imprimanta conectata la calculator va lista rezultatele obtinute in mod direct prin intermediul programului de calculator precum si comentariile si recomandarile medicului care efectueaza testul.

Rezultate Precise si Complete

Sistemul DDFAO – ESG este sustinut de un program sofisticat si puternic, care se actualizeaza permanent. Prin intermediul acestui program complex, sistemul DDFAO furnizeaza medicilor si pacientilor deopotriva, rezultate clare, usor de citit si inteles. Numeroasele optiuni pe care le ofera sistemul cu ajutorului programului permit medicului sa puna un diagnostic exact. Simplitatea partilor componente, combinata cu perfectiunea programului, reduce la minim posibilitatea de eroare, DDFAO devenind astfel un dispozitiv de diagnostic de mare precizie.

Teoria conform careia activitatea electrica pe care sistemul DDFAO. o masoara in corpul uman este sesizata inaintea oricaror simptome clinice sau disfunctii, face ca acest sistem sa fie nu numai o excelenta metoda de diagnostic, dar si o modalitate unica de a evalua starea noastra de sanatate viitoare.

Rapoartele si datele pe care le genereaza programul DDFAO apar in forma electronica, oferind astfel posibilitatea de transmitere a rezultatelor (prin e-mail) catre alti medici, pentru verificare incrucisata, in vederea obtinerii unui diagnostic cat mai complet.

Toate caracteristicile mentionate fac din DDFAO un sistem de incredere, usor de utilizat, precis, care furnizeaza rezultate detaliate. Este un instrument util pentru medici, ajuntandu-i sa puna un diagnostic instantaneu si sa faca o prognoza a sanatatii pacientului.
← v

interesant!

http://www.adanima.org/2008/02/12/un-profesor-...

Profesorul Constantin Bursuc afirmă că a pătruns într-o vastă reţea de galerii subterane artificiale. „Există o reţea de tunele fizice, reale, sub toată România. Eu am cartat, prin măsurători la faţa locului, doar unele dintre aceste căi de comunicaţie subterane, care se află la 4-5 km adâncime sub pământ,” afirmă profesorul Constantin Bursuc.

Deocamdată domnia sa nu poate spune cu precizie cine şi cu ce scop a făcut aceste construcţii misterioase, dar continuă cercetările, urmând a face publice rezultatele obţinute. Susţine însă că în realizarea acestora sunt implicate inteligenţe din alte lumi din Univers sau din alte dimensiuni spaţio-temporale.

Profesorul relatează: „Am fost contactat de anumite entităţi subtile din Univers care mi-au comunicat că trebuie să facem un sistem de semnalizare pentru aterizarea navelor extraterestre de mare capacitate, să-i zicem un fel de aeroport aerospaţial. Pentru a îndeplini acest lucru, mi s-a permis să pot face decorporalizări şi salturi în spaţiu şi timp. Am început investigaţiile în urmă cu trei ani, timp în care am fost însoţit de două entităţi terestre care au contact permanent cu civilizaţiile extraterestre”. Nu putem publica momentan detaliile tehnicilor de dedublare, nici informaţii despre entităţile respective sau despre locaţiile exacte unde se desfăşoară cercetările. Printre preocupările profesorului şi ale entităţilor care îl ghidează se află şi localizarea reţelei de tuneluri din subsolul României.

Labirintul subteran

„Am început cercetările din Suceava, unde se află o poartă de intrare spre aceste construcţii. Trebuie să vă spun că există, la 5km sub pământ, un «Centru spiritual», în care am avut acces numai în urma unei comenzi speciale, transmisă de entităţile care m-au însoţit,” a precizat dl Bursuc. Apoi, a descris o sală imensă, luminoasă, cu pereţii din bazalt lustruit, luminescenţi şi cu un soare mare, de aur, pe peretele dinspre răsărit.

Profesorul susţine că a intrat efectiv (nu prin dedublare) într-un tunel din Ceahlău, însoţit fiind până la intrare de prof. Traian Stănciulescu, director tehnic la Institutul de Inventică, filiala Iaşi. Tunelul respectiv era în pantă, avea cam 10m lăţime şi 15m înălţime, cu boltă, iar în el gravitaţia se anula parţial, astfel că deplasarea în interior se făcea în salturi. Acest fenomen, pe care nu îl poate explica deplin, i-a permis să parcurgă distanţe destul de mari într-un timp scurt prin aceste labirinturi subterane. Conform hărţilor profesorului, un asemenea tunel misterios, aflat la o adâncime de 1.500 m sub pământ, leagă Munţii Retezat (Sargesia) de Bucegi (Buşteni), Ceahlău (Sucidava) şi Satu Mare. În vara anului 2007, dl profesor Bursuc a efectuat cercetări în Masivul Godeanu, la vest de Mânăstirea Tismana, unde a găsit alte construcţii subpământene.

Există mai multe afirmaţii privitoare la existenţa unor enigmatice construcţii în adâncurile pământului României, unele dintre ele fiind cunoscute şi păzite cu străşnicie chiar de autorităţi. Modul în care au fost realizate din punct de vedere tehnic aceste tuneluri este o enigmă. În ceea ce priveşte destinaţia lor, cea mai plauzibilă ipoteză este că ele fac parte din reţeaua de tuneluri care există pe întreaga planetă şi care fac legătura cu lumea misterioasă a Shambalei.

Profesorul ieşean Constantin Bursuc este posesorul unor inedite brevete de invenţie, printre care menţionăm motorul reactiv cu plasmă turbionară folosit cu succes în construcţia rachetelor. El este şi autorul volumului „Construiţi-vă cu mijloace proprii un OZN”, apărut la editura Miracol.

Porţi către Shambala, tărâmul tainic al înţelepţilor

de Monica Dascălu

Mesajul esenţial al Shambalei este acela că realizarea spirituală supremă, eliberarea spirituală ultimă, nu este un scop abstract, de neatins, ci poate fi obţinut prin aspiraţie sinceră şi efort spiritual susţinut chiar aici şi acum. Aceasta este învăţătura Shambalei. Shambala este precum un Soare spiritual în jurul căruia gravitează întreaga înţelepciune planetară: toate marile religii, toate marile tradiţii iniţiatice, curentele esoterice divin inspirate, toate şcolile şi căile spirituale autentice sunt inspirate de Shambala. De aceea, Shambala este supranumită Centrul Spiritual al planetei noastre.

Acest centru spiritual nu este totuşi localizat în planul fizic, deci propriu-zis pe Pământ, ci într-o dimensiune subtilă paralelă, mai precis în planul eteric, care coexistă în simultaneitate cu universul fizic. Acest aşa-numit plan eteric este dimensiunea subtilă cea mai apropiată, ca frecvenţă de vibraţie, de planul fizic, şi astfel se explică faptul că fiinţele din Shambala pot acţiona instantaneu, cu o mare putere şi un foarte mare impact, în planul fizic. Planul eteric poate fi considerat ca aflându-se la limita inferioară (ca frecvenţă de vibraţie) a universului astral, şi este acea dimensiune intermediară care face legătura dintre planul fizic şi universul astral.

Comunicarea dintre lumea Shambalei şi lumea fizică a planetei noastre este permanentă şi vie, chiar dacă foarte puţini dintre locuitorii planetei noastre sunt conştienţi de aceasta. Există, desigur, şi perioade mai „întunecate” ale istoriei, şi atunci lumea Shambalei este ocultată, ascunsă, prea puţin cunoscută de oameni. Tradiţional însă se afirmă că, în perioadele de înflorire spirituală a umanităţii, existenţa Shambalei este deplin revelată oamenilor. Aşa va fi în viitorul apropiat.

Ce înseamnă „comunicarea cu lumea Shambalei”? Ea este o comunicare în primul rând subtilă, paranormală, empatică şi telepatică. Se manifestă deseori prin inspiraţie, protecţie paranormală, fenomene de sincronicitate şi, de ce nu, prin fenomene miraculoase. Deci această comunicare este preponderent energetică, nu este neapărat o comunicare de natură fizică. Acest fenomen este uşor de înţeles pentru orice practicant yoga şi exprimă în realitate stabilirea unei stări de rezonanţă sau punere la unison a fiinţei umane cu lumea cea tainică a Shambalei.

Un aspect cu mult mai misterios este legat de călătoriile în Shambala pe care tradiţia planetară le relatează de multe ori cu discreţie, dar cu amprenta indubitabilă a certitudinii şi autenticităţii. Sunt cunoscute multe cazuri de mari înţelepţi care au călătorit în Shambala. Dintre occidentali, Apollonius din Tyana, Paracelsus, Nicholas Roerich, sunt doar câteva nume celebre. Este oare acest lucru posibil?

Cunoaştem, ca yoghini, faptul că omul este înzestrat, pe lângă corpul fizic, cu alte structuri sau corpuri de natură subtilă, adică neaparţinând lumii fizice, ci unor niveluri superioare ca frecvenţă de vibraţie lumii fizice. Cu ajutorul acestor structuri, corpuri, vehicule de natură subtilă (adică de o natură mai rafinată decât nivelul fizic grosier), orice fiinţă umană poate „călători” în orice dimensiune subtilă a manifestării macrocosmice. Astfel, prin punerea în aplicare cu perseverenţă a unor metode yoghine specifice, orice fiinţă umană se poate antrena în acest sens şi poate învăţa să se deplaseze, la voinţă, călătorind în „vehiculele” sale subtile, către alte tărâmuri tainice, mirifice, paradisiace.

Dar în ceea ce priveşte călătoriile în Shambala există relatări ale unor fiinţe care au translatat cu totul, adică, inclusiv cu corpul fizic, în acestă lume subtilă care există în planul eteric. Altfel spus, ele au pornit la drum din planul fizic şi au ajuns la destinaţia călătoriei lor în planul eteric, cu totul, printr-un misterios fenomen de translaţie. Acest gen de călătorii extraordinare, şi incapacitatea oamenilor de a înţelege anumite fenomene fireşti într-un univers multidimensional au dus la ideea că Shambala de fapt se află undeva în lumea fizică, ascunsă fie în munţii Himalaya, fie în ţinuturile deşertice din Asia Centrală, fie în vreo insulă îndepăratată din Nord.

Dar Shambala se află în planul eteric. În plan fizic există doar zone privilegiate, având o anumită încărcătură energetică cu totul specială, care sunt veritabile „trambuline”, tuneluri, ferestre… „porţi” către lumea Shambalei. Acestea sunt anumite locuri de pe Pământ unde rezonanţa cu Shambala este foarte puternică. Acolo totul este posibil pentru cei care aspiră să intre în legătură cu Shamabla şi cu Regele Shambalei: atât comunicarea telepatică, cât şi percepţiile de natură subtilă, iar călătoriile extracorporale în lumea Shambalei se realizează cu foarte mare uşurinţă, dacă desigur sunt îndeplinite câteva condiţii. Puritatea inimii şi aspiraţia se numără printre acestea. Deci, mai ales pentru yoghinii începători (începători în arta de a comunica şi de a călători în Shambala) aceste „porţi” tainice sunt o veritabilă şansă de a accede în realitatea misterioasă a tărâmului Shambalei.

Unde se află „porţile” despre care vorbim? Şi ce sunt ele, căci ele nu sunt porţi fizice? Ele sunt mai degrabă anumite structuri energetice care se află în plan subtil în anumite locuri speciale care au o încărcătură energetică puternică specifică rezonanţei cu Shambala. Aceste structuri energetice se constituie în veritabile „tuneluri” subtile care ne leagă direct cu Shambala, analogic „găurilor de vierme” din fizica modernă.

Locurile care au încărcătură energetică specifică rezonanţei cu Centrul spiritual planetar sunt toate acele locuri de pe Pământunde există sau unde a existat în trecutul oricât de îndepăratat un centru iniţiatic puternic. Pentru că toate şcolile spirituale autentice, toate focarele de spiritualitate sunt permanent susţinute şi inspirate de Shambala. Astfel, toate locurile sacre ale planetei noastre se încadrează în această definiţie, fie că este vorba de muntele Kailasa din Tibet, de templul lui Apollo din Delfi, de piramidele din Egipt sau de piramidele de la Teotihuacan, din Mexic.

În toate aceste locuri, o fiinţă elevat receptivă poate simţi cu uşurinţă „amprenta” energetică de neconfundat a Shambalei. Dar există diferenţe. Unele focare enegetice pot fi mai puternice decât altele. Unele pot fi în mod evident active (dinamizate intens), în timp ce altele pot fi latente (adormite). Impregnarea specifică fiecărui astfel de loc este strâns corelată cu specificul locului şi al perioadei anume din trecut când acel focar spiritual a fost activ. În ciuda diferenţelor, pentru cel iniţiat este evident filonul comun.

Mulţi dintre căutătorii Shambalei o asociază cu Tibetul şi au adânc înrădăcinată această convingere, că în Tibet (sau altundeva în Himalaya sau în Asia Centrală) au cele mai multe şanse de a găsi „porţi” tainice către Shambala. Pentru toţi yoghinii India, Nepalul şi Tibetul trezesc nostalgii care deseori vin din vieţile anterioare. Şi cu atât mai mult e necesar să ştim şi să înţelegem că Shambala nu aparţine exclusiv unei tradiţii anume. Dacă ne construim o imagine fantasmagorică despre Shambala nu facem decât să ratăm şansa pe care fiecare dintre noi o avem aici şi acum de a trăi la unison cu sublimul tărâm al înţelepţilor, ale cărui porţi sunt acum larg deschise pentru cel pur, curajos şi mai ales dăruit lui Dumnezeu şi semenilor săi.

Există nu una, ci multe „porţi” tainice către lumea Shambalei chiar pe teritoriul ţării noastre, pentru că şi aici au existat în diferite perioade din trecut comunităţi şi focare spirituale. Şi ţara noastră are propriul ei tezaur de locuri sacre. Oricât de departe pe firul timpului ar fi existat aici acea magnifică tradiţie spirituală dacică care ne înfierbântă multora dintre noi imaginaţia, forţa ei mai răzbate şi acum în locuri sacre precum Sarmisegetuza, Sfinxul din Bucegi, Vârful Omu… şi de aceea putem spune fără nici cea mai mică umbră de îndoială că în toate aceste locuri, şi nu numai, există „porţi” tainice către Shambala.

În România, în ultimii ani, s-au făcut foarte multe revelaţii spirituale excepţionale. Există în această ţară acum un număr foarte mare de yoghini care au primit iniţieri în foarte multe metode spirituale cu totul revoluţionare pentru societatea occidentală. Cu atât mai mult ne dăm seama că, dacă este să căutăm un loc sau o zonă de pe planetă unde avem cele mai mari şanse de a parcurge drumul mistic către Shambala, România este un loc privilegiat. Nu este necesar să mergem la capătul lumii, pentru că pe teritoriul ţării noastre există aceste focare foarte active de rezonanţă cu lumea Shambalei, există multe veritabile „porţi” deschise prin care putem accede cu uşurinţă în acest veritabil Centru Spiritual planetar. Acolo îl putem întâlni chiar şi pe măreţul Rege al Shambalei, cel despre care tradiţia afirmă că este veritabilul Rege al planetei noastre.

În România există porţi către lumea cea tainică a Shambalei

de Monica Dascălu

De ce să mergeţi până în Tibet pentru a căuta ceea ce deja acolo nu mai există? Occidentul a proiectat vreo trei secole asupra Tibetului toate năzuinţele sale către o lume spirituală tainică şi ascunsă, ferită de griji şi pericole. Pentru yoghinii occidentali, Tibetul exercită o fascinaţie greu de egalat. Realitatea Tibetului este cu totul alta. Acum, cel puţin, Tibetul este o ţară complet devastată din punct de vedere spiritual. În schimb, în întreaga lume există nenumărate focare spirituale, unele latente, altele încă vii, unele chiar foarte intense, care ne pot pune în legătură cu tărâmul cel tainic al înţelepţilor, Shambala. În România există multe astfel de focare active, care sunt veritabile porţi permanent deschise, care ne permit să translatăm în lumea Shambalei şi să intrăm în stare de comuniune profundă cu această lume.

Comuniunea noastră cu lumea Shambalei se poate realiza în diferite forme. Într-o stare de comuniune spirituală telepatică, preponderent afectivă sau mentală, vom simţi apariţia unor stări speciale sau a unor idei inspirate de tărâmul cel tainic al Shambalei; este posibil să nu se manifeste percepţii astrale clare (imagini, sunete etc), dar intensitatea trăirilor profund pozitive care apar atunci, precum şi remanenţa lor, ne vor convinge în timp că este vorba de fenomene autentice. Putem reuşi de asemenea proiecţii astrale în care să ne proiectăm cu toate simţurile sau măcar o parte dintre ele, astfel încât să percepem şi imagini, sunete, mirosuri, arome sau atingeri din Shambala. Trebuie să fim foarte lucizi şi să urmărim în timp să ne obiectivăm şi să ne confirmăm aceste percepţii, conform informaţiilor spirituale pe care le avem sau consultând un instructor yoga.

Proiecţia în timp (în trecut, în acest caz) este de fapt o proiecţie în memoria magnetică universală, AKASHA, acolo unde sunt înregistrate fidel absolut toate evenimentele care au avut loc vreodată pe planeta noastră (şi în întreg universul). Vă puteţi imagina AKASHA ca pe nişte imense arhive celeste. Pentru a avea acces în AKASHA este esenţială dinamizarea centrului de forţă vishuddha chakra. Ne ajută de asemenea foarte mult, pentru a selecta cu precizie destinaţia proiecţiilor noastre în timp, dinamizarea foarte intensă a lui ajna chakra. Atunci când ne aflăm într-un anumit loc cu o încărcătură spirituală specială, ne ajută foarte mult faptul de a atinge cu mâna stângă vestigiile istorice care există acolo (o piatră, o coloană, o statuie).

Sarmisegetuza

În complexul de la Sarmisegetuza, cel mai încărcat loc din punctul de vedere al rezonanţei cu Shambala este chiar „Soarele de andezit” sau discul solar. În zonă se remarcă o încărcare vitală cu totul şi cu totul excepţională, evidenţiată şi de dimensiunea mult peste medie a arborilor şi a vegetaţiei din jurul sanctuarului dacic. Acesta este un loc extraordinar pentru a realiza proiecţii în timp, mai ales dacă nu avem idei preconcepute în ceea ce priveşte tradiţia spirituală dacică – pentru că adevărata tradiţie care a înflorit pe aceste meleaguri este cu mult mai veche decât datele vehiculate de istoria convenţională.

„Am simţit foarte clar că deasupra discului de piatră era un tub ascendent luminos pe care eu l-am perceput atunci precum o poartă care se deschide. Şi acolo, în interiorul acelui tub, erau valabile cu totul alt fel de legi ale timpului şi ale spaţiului, totul era complet diferit de tot ceea ce ştiam sau am simţit eu vreodată. Mi se părea atunci evident faptul că pot să ajung oricând doresc, imediat, în Shambala, mi se părea că pot întinde mâna şi să ating acea lume, că pot vorbi cu fiinţele care trăiesc acolo. Mă simţeam invincibil şi nemuritor, una cu pământul şi cu stelele”. (Horia, 45 ani)

„De câte ori ajung la sanctuarul de la Sarmisegetuza am sentimentul că aş vrea să rămân acolo pentru totdeauna şi că aş putea rămâne mereu acolo, căci acolo este tot ceea ce îmi doresc. Ceea ce simt mai ales este o nevoie organică de-a dreptul covârşitoare de a atinge discul solar, de a mă lipi de el, de a mă întinde de exemplu pe acest disc. Atunci am certitudinea că sunt pe de o parte în deplină siguranţă şi pe de altă parte că sunt conectată la un fel de baterie vitală care mă încarcă cu forţa vieţii. De asemenea, atunci eu vorbesc în inima mea în mod tainic cu Regele Shambalei şi pentru mine acest dialog este dincolo de orice îndoială. De oricâte ori vreau să intru în stare de comuniune tainică cu Regele Lumii din Shambala, pentru mine este suficient să evoc foarte intens momentele în care ating piatra acelui disc de la Sarmisegetuza”. (Andreia, 26 ani)

Sfinxul din Bucegi

Un alt focar tainic de putere care ne permite să intrăm în rezonanţă cu Shambala este Sfinxul din Bucegi, chiar corpul de piatră al Sfinxului şi mai ales „capul” său. Deşi se consideră în general că acesta este numai o stâncă modelată într-un mod mai special de ploaie, zăpezi şi vânt de-a lungul a milioane de ani, Sfinxul din Bucegi este totuşi învăluit în mister. Roca din vârful Sfinxului este foarte diferită de rocile existente în zonă şi, se spune, este similară cu cea din care este făcut Sfinxul din Egipt. Dacă vom realiza în această zonă proiecţii în trecutul îndepărtat vom putea pătrunde cu uşurinţă într-o perioadă fascinantă a miturilor, în Vârsta de Aur a umanităţii, de unde răzbat până la noi ecourile unei sacralităţi dincolo de cuvinte. Pe atunci oamenii erau asemenea zeilor şi nu erau deloc limitaţi la existenţa în această lume fizică.

„Totul părea să vină către mine precum o cascadă luminoasă care pornea de undeva din negura timpului. Mă simţeam eu însumi precum un fel de stea, o fiinţă gigantică dilatată în cosmos, trăind undeva în sfera marilor adevăruri universale (în planul cauzal, n.n.). Şi Sfinxul era precum un Mare Spirit aflat undeva în inima lumii. Aveam sentimentul foarte clar al lucrurilor măreţe care s-au petrecut acolo, al fiinţelor de lumină care au trăit pe aceste meleaguri. Totul era sub semnul luminii, sub semnul Soarelui şi al înţelepciunii. Acest Mare Spirit al Sfinxului din Bucegi părea în mod covârşitor pentru mine a fi undeva înafara timpului şi mult deasupra noastră. Părea a fi protectorul nostru al tuturor şi părintele nostru.” (Mihai, 35 ani)

„Era ger şi se stârnise o furtună de zăpadă; ne-am aşezat într-un fel de cerc, eram patru prieteni pe care un imbold dincolo de puterea noastră de înţelegere ne îndemnase să mergem atunci la Sfinx să medităm. Imediat s-a creat între noi un fel de vortex de energie foarte puternic care parcă radia căldură, şi acea energie ne-a propulsat cu forţă într-o lume a liniştii şi armoniei, într-o lume unde era foarte multă lumină şi frumuseţe, aveam senzaţia unei bunătăţi şi bucurii divine care pluteau în aer şi am ştiut fără nici un dubiu că suntem în Shambala. Interesant a fost faptul că eram împreună cu toţii şi acolo, în Shambala, şi ne-am îndreptat împreună către un fel de templu minunat şi fastuos unde ne-a întâmpinat Regele Lumii şi ne-a numit „Cavaleri” ai lui. Nu am reuşit să îi vedem chipul, dar eram siguri că este chiar el, Regele Shambalei, şi că el era cel care ne-a chemat acolo la Sfinx pentru a putea mai uşor să intrăm în legătură cu el.” (Daniel, 30 ani)

Vârful Omu

Conexiunea acestui loc special cu lumea Shambalei este directă, prin simbolismul de centru, axă a lumii sau buric al pământului care este asociat în tradiţia românească acestui loc cu totul extraordinar.

„Vedeam parcă în faţa mea, în ceaţă, un şir de oameni tineri şi frumoşi îmbrăcaţi în alb. Ei păreau a aparţine unei tradiţii imemoriale, sau poate unei alte lumi. I-am urmat cu toată fiinţa mea şi am simţit că păşesc în miracol, undeva într-o lume a ritualurilor şi spiritualităţii, într-o lume a Soarelui şi a Luminii. Apăruse de undeva de nicăieri Soarele şi era foarte aproape de mine; încercând să îl privesc am realizat că de fapt acolo între Soare şi mine era de fapt o prezenţă plină de putere şi orbitor de luminoasă. Poate că de fapt era acea prezenţă cea pe care eu o asociam cu Soarele. Fiinţa aceea mi-a spus că este Regele Shambalei. Mi-a spus că va veni curând o vreme când şi Pământul va deveni un loc sacru, va deveni un tărâm al luminii. Ceea ce am simţit atunci şi mi-a rămas apoi cel mai intens în amintire este senzaţia de purificare intensă a inimii şi a minţii. Parcă aveam un fel de cristal în cap şi un fel de foc în inimă.” (Maria, 32 ani)

Peştera Ialomiţei

Un alt loc sacru al tradiţiei sprirituale dacice străvechi. Legendele asociază mari mistere cu această peşteră, se spune că aici aveau loc iniţierile dacice şi unii cred că aceasta era peştera lui Zamolxe. Chiar şi printre călugării care locuiesc acolo la schit în ultimii ani circulă poveşti despre pasaje tainice prin care se poate trece direct în Shambala, lumea nevăzută a înţelepţilor…

„Eram un grup destul de mare şi am meditat în întuneric perfect. La început acest lucru era inconfortabil, dar cu timpul am început să percep întunericul ca pe ceva viu, cald şi chiar uşor luminos. Am început să mă simt din ce în ce mai sigur pe mine şi protejat. Sinţeam că acel întuneric este un fel de barieră din ce în ce mai fragilă între mine şi alte lumi. Mi-am dorit atunci foarte intens, din tot sufletul, să translatez în lumea Shambalei. Lăuntric, a fost ca un fel de aruncare, ca şi cum m-am aruncat cu pieptul înainte pentru a sparge acea barieră subtilă. Am simţit imediat cum ea s-a rupt şi apoi instantaneu am fost catapultat într-o lume plină de lumină şi culoare. Am certitudinea că aceasta a fost o proiecţie autentică în lumea Shambalei, pentru că ulterior am avut posibilitatea să experimentez foarte mult în diferite circumstanţe proiecţii astrale în Shambala.” (Bogdan, 25 ani)

Lângă Peştera Ialomiţei mai există o mică peşteră unde mai mulţi yoghini au mers să realizeze meditaţii, în special urmărind comuniunea cu lumea Shambalei.

„Am fost să medităm în această peşteră împreună cu un grup de prieteni, trei dintre noi eram înăuntru şi meditam, iar ceilalţi doi erau la intrarea peşterii şi se odihneau. La un moment dat am început să auzim voci – toţi cei trei care eram în peşteră şi meditam am avut aceleaşi percepţii cu o acureteţe şi similitudine uluitoare pentru noi. Se auzeau deci tot felul de voci în special bărbăteşti, ca şi cum erau mai mulţi oameni ştrânşi la o adunare. Vocile se auzeau din ce în ce mai aproape, noi la început am crezut chiar că era cineva la intrarea peşterii şi apoi că au intrat în peşteră, dar colegii noştri de afară ne-au asigurat de faptul că nu fusese nimeni şi că ei au menţinut o linişte perfectă. Ne-am dat seama apoi că nu înţelegem limba în care vorbesc acei oameni, deşi ne părea foarte familiară. Apoi s-a făcut brusc linişte şi apoi la un moment dat a început un fel de ritual însoţit de incantaţii care practic ne-au indus la toţi o stare de transă pentru câteva ore. Eram siguri, nu ştiam de ce, că e vorba de un ritual pentru pacea pe Pământ(…) În noaptea aceea am dormit cu toţii la gura peşterii şi am avut vise extraordinar de frumoase, în care se făcea că hoinăream prin lumea Shambalei.” (Cristina, 30 ani)

Insula Şerpilor

Este un loc privilegiat unde, se spune, a existat un templu închinat lui Apollo pe care însă ruşii l-au demontat piatră cu piatră şi au transportat bucăţile la Moscova în secolul XIX şi astfel vestigiile au dispărut complet. Insula Şerpilor sau Insula Albă este strâns legată de tradiţia Shambalei şi, din acest punct de vedere, faptul că administraţia Constantinescu a cedat în mod absurd această insulă Ucrainei este cel puţin bizar. Deşi acum acolo nu mai este nimic, probabil memoria vremurilor trecute ne va descoperi multe taine atunci când va fi din nou permis să se viziteze această insulă.

Histria

Cetatea de pe malul mării unde s-a dezvoltat în antichitate o tradiţie înfloritoare… şi aceasta, ca şi cea de la Sarmisegetuza, mult anterioară istoriei oficial recunoscute. Şi foarte diferită de ceea ce se învaţă la şcoală la istorie. Faptul că aici a existat o tradiţie spirituală puternică şi autentică este uşor resimţit în meditaţii, iar rezonanţa cu lumea Shambalei este şi acum vie.

„Atunci când ne-am apropiat de Histria, pe şoseaua spre Constanţa, am remarcat cu încântare tot felul de manifestări luminoase de excepţie pe cer. Raze care se conturau într-un mod mirific, curcubee, explozii de culori. Deşi nu intenţionam deloc să vizităm Histria, am simţit că toate aceste manifestări erau un semn special pentru noi. Aşa că ne-am dus până la ruinele cetăţii. Acolo, într-o stare de contemplare profundă, am simţit cum cerurile se deschid pentru noi. Spontan, am început să facem meditaţie de comuniune cu lumea Shambalei. Am simţit foarte clar răspunsul plin de graţie al Regelui Lumii şi în momentul în care am deschis ochii ne-a încântat sufletele un nou curcubeu. Am interpretat acest curcubeu ca pe un semn divin, ca pe acea punte care leagă lumea fizică de lumile nevăzute. A fost un moment extraordinar de frumos, de neuitat.” (Alin, 40 ani)

………………………………………..

Aceste articole au fost preluate de pe

www.yogaesoteric.ro