Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

vineri, 9 iulie 2010

Reteta pentru vindecarea cancerului

ALOE VERA
Remediu natural contra CANCERULUI ! am primit-o prin email.....

Dragi prieteni : ceea ce veti citi in continuare , a fost publicat in ziarul " Listin diario " , in Santo Domingo , cu o luna in urma . Citind acest articol , nu credeam in ceea ce scria acolo. Acest remediu este a unui calugar franciscan , din Belén ( Brazilia ) , pe nume Fray ( calugarul ) Romano, de origine braziliana . Actualmente , este profesor la Seminariul din Belén. El zicea : " Eu tratez Cancerul si fiecare persoana poate sa o faca , fara sa faca miracole , doar aplicand produsele pe care le produce Natura . Inainte de a va da reteta , vreau sa va spun despre experienta mea personala asupra Binecuvantatei Retete . Stiu diverse persoane care s-au vindecat , dupa ce au baut remediul ( persoane carora li s-a dat doar 1 luna de trait , avand diverse tipuri de cancere terminale ) .
Dupa cunoasterea virtutilor acestui remediu total natural , mi-am propus sa fac sa circule , prin Internet, ptr. ca fiecare persoana care are un prieten , parinte, ruda cu aceasta teribila boala , sa-si poata prepara singur remediul si apoi sa il bea . O sa vedeti rezultatul chiar in saptamana in care ati inceput sa il luati , este ceva ce lucreaza rapid .

Reteta pentru tratarea CANCERULUI :


1. 1/2 sau 1 kg .de miere de albine .
2. 2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Sábila ( Vera )
3. 3 linguri de Cognac , Whisky sau Tuica ( ca dilatator ) .

Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza . Apoi , planta se taie in bucati mici. Astfel taiata planta, se introduc toate elementele intr-un mixer si se mixeaza, pana se face o pasta vascoasa. Astfel se poate deja intrebuinta.
Se poate pune in frigider sau lasa afara, dupa dorinta fiecaruia.
NU TREBUIE SA SE SCOATA PARTEA EXTERIOARA A FRUNZEI SI NICI SA NU SE TREACA PRIN SITA ACEST REMEDIU !!!

Calugarul Romano ne da sfatul ca trebuie luata 1 lingura mare de 3 ori pe zi , cu 15 minute inainte de fiecare masa. Aceasta cura trebuie sa dureze cel putin 10 zile si numai daca analizele arata ca nu ati avut rezultatul scontat, se mai poate repeta inca de 4 ori, pana la remiterea totala. Pot apare abcese ale pielii, dar acest fapt este un simptom bun si nu trebuie sa ne ingrijoram.
Daca dupa prima parte a tratamentului (10 zile) nu se vad rezultatele dorite, sa repetam tratamentul, dupa ce s-au facut examenele respective ca sa vedem daca tumoarea nu a cedat, sa mai facem inca pana la 4 tratamente (a cate 10 zile), pana la vindecarea totala.

De 6 ani, calugarul a folosit acest remediu, gratuit, cu rezultate optime. A tratat zeci de persoane in Belén si imprejurimi. El zice ca nu doar trateaza Cancerul, ci si il previne.
Trateaza cancerul de piele, de creier, de plamani, de prostata, leucemia.
De asemenea, povesteste ca a tratat o calugarita tanara, de numai 29 ani bolnava de scleroza. Cel ce doreste o marturie a unei persoane care s-a vindecat de cancer pulmonar, il poate contacta pe dl. Fausto Pimentel, in Santo Domingo , la telefonul : ( 809 ) 247-2316 . Acest domn a publicat ceea ce a scris mai sus, ca o multumire pentru viata, desi i se dadusera doar cateva zile de trait .
As vrea sa mentionez (nu eu , ci cel ce scrie articolul) , ca nu se trateaza doar cancerul, ci este si un restaurator al celulelor naturale si intareste sistemul nostru imunitar .

TE ROG SA DA MAI DEPARTE LA TOTI CUNOSCUTII. AJUTA PE CEI CE SUFERA DE CANCER DE SAN , FA-I SA INTELEAGA CA SUNT IMPORTANTI CA PERSOANE SI CA NE RUGAM PTR. EI.

miercuri, 7 iulie 2010

Ceasul biologic chinezesc si meridianele

Conform medicinei traditionale chinezesti, organismul uman functioneaza dupa un orar fix, la fel si starea de sanatate a organismului este fluctuanta.Aceste cicluri se repeta zilnic, lunar si anual. Toate acestea sunt controlate de „ceasul biologic” central, ajutat de alte „desteptatoare” locale la nivelul organelor principale
(inima, plamân, rinichi, ficat, etc.)
Energia care circula prin organism poate fi reprezentata printr-un ciclu de 24 de ore. La fiecare ora un organ este la activitate maxima, iar cel diametral opus pe reprezentarea grafica este în acelas moment la activitate minima. În consecinta, în orce directie influentam un organ la organul lui pereche vom obtine rezultate inverse
Orice boala sau afectiune are, în cursul unei zile simptomatologie oscilanta: Majoritatea crizelor biliare au loc în jurul orei 24, iar infarcturile cardiace între orele 11-13, mai ales vara.

Ritmurile ceasului biologic:

Orele 23 - 01 – perioada demaxima activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acest organ, în aceasta perioada se trezesc din somn sau nu pot adormi.
Orele 01 - 03 – Se activeaza ficatul. În aceasta perioada oxigenarea creierului este minima. Cei care sufera de afectiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc în aceasta perioada. Ficatul si vezica biliara fiind organe pereche, si cei suferinzi de afectiuni biliare prezinta aceleasi simptome. În aceasta perioada nu se recomanda fumatul, consumul de cafea, alimente grase si bauturi alcoolice.
Orele 03 - 05 – Se activeaza plamânii, deci în aceasta perioada fumatorii, astmaticii, cei raciti sau cu alte afectiuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Cei bolnavi sunt coplesiti de senzatia de teama si nesiguranta.
Orele 05 - 07 – Este perioada de activitate maxima a intestinului gros. Este perioada în care majoritatea oamenilor au scaune. Se recomanda evitarea stresului si grabei în aceasta perioada. Cei bolnavi cu acest organ se simt de obiciei mai rau decât în cursul zilei. Se recomanda consumul de ceaiuri din plante medicinale.
Orele 07 - 09 – Începe activitatea maxima a stomacului.Se va evita expunerea corpului la frig sau dusuri reci, este mai indicata ramânerea într-un mediu cald. Se recomanda administrarea de vitamine.
Orele 09 - 11 – Splina si Pancreasul sunt la activitate maxima. Este total contraindicat consumul de alcool! Se recomanda consumul de fructe si miere de albine(singura perioada din zi când organismul poate digera fara efort dulciurile). Se va evita efortul fizic. Din contra, disponibilitatea la efort psihic si intelectual este la maxim.
Orele 11 – 13 - Perioada de activitate maxima a inimii. În aceasta perioada nu se recomanda consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din aceasta cauza exista un risc marit pentru accidentare.
Orele 13 – 15 - În aceasta perioada intestinul subtire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii, deci este perioada ideala pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizica este pe curba ascendenta.
Orele15 -17 - Perioada hiperactiva a vezicii urinare.În aceasta perioada se recomanda consum marit de lichide ( apa, ceaiuri ), si activitate sportiva. Organismul este capabil sa digere mai usor si alimentele mai grele, creste în continuare predispozitia pentru activitatea fizica.
Orele17 – 19 – Rinichii functioneaza la capacitate maxima, este indicat sa se evite actiunile factorilor care îi îngreuneaza activitatea ( grasimi, zahar, sare, bauturi racoritoare, conservanti alimentari, cafea, alcool, dar mai ales stresul si frigul.
Orele 19 – 21 – Activitatea maxima a pericardului si sistemului circulator. Este perioada de maxima receptivitate a simturilor, optima pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzica. În aceasta perioada toate tipurile de medicatie au eficienta maxima (atât cele administrate oral, cât si cele aplicate extern).
Orele 21 – 23 – Este perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregateste de odihna, deci nu se recomanda nici o activitate care l-ar putea reactiva (exercitii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat ).





meridianele
meridianele:
Conform filozofiei medicinii traditionale chineze, prin corp circula fluxuri de energie vitala ( energia Chi), aceasta stând la baza mentinerii functionalitatii organelor. Canalele energetice prin care circula aceasta energie, se numesc meridiane. Exista 12 perechi de astfel de meridiane,( 12 pe partea stânga, 12 pe partea dreapta a corpului ), si doua meridiane impare. Meridianele au portiuni de suprafata, dar si portiuni în interiorul corpului.
Pe portiunile de suprafata se gasesc centre energetice - punctele de acupunctura.
Meridianul ficatului
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Afectiuni hepatice, tumori abdominale, rigiditatea coloanei, dureri lombare, migrene, acufene, vedere neclara, senzatia de suprasaturatie, stari de voma, constipatie, diaree, tulburari digestive, probleme de urinare, rezistenta fizica scazuta, crampe musculare, afectiuni ale ligamentelor, ten uscat si palid, par si unghii slabe, fara luciu.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Autocontrol exagerat, emotii si purtare instabile, lipsa vointei, crize de nervi, surexcitare nervoasa, sensibilitate exagerata fata de zgomote, mirosuri si arome, frustrare, stres, imposibilitatea de relaxare, planuri de viitor exagerate.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Regalen – Protektin
Meridianul guvernor
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Problemele sistemului
nervos, crize nervoase, epilepsie, junghiuri abdominale în directia inimii, probleme de urinare, hemoroizi, gât uscat, sterilitate, rigiditatea coloanei vertebrale, lesin, hernie, lipsa vitalitatii, probleme sexuale, dureri de spate.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Lipsa creativitatii, independentei, telurilor de viitor, lipsa simtului practic, gândire neclara, sentiment exagerat de raspundere, atentie exagerata pentru detalii, et
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Korolen- Ruticelit
Meridianul inimii
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Afectiuni ale inimii, aritmii, transpiratii nocturne excesive , îmbujorare frecventa, rezistenta slaba la efort, sensibilitate la schimbarile de temperatura, paliditatea fetei, a talpilor si palmelor, sete permanenta, gât uscat, dureri intercostale pe partea stânga, mâini reci sau prea fierbinti.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Neliniste sufleteasca, labilitate emotionala, lipsa de afectiune, crize sentimentale si de isterie, lipsa comunicarii, probleme de memorie, tulburari de somn, cosmaruri, etc.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Korolen-Ruticelit
Meridianul intestinului gros
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Dureri dentare, amigdalita, laringita, dureri abdominale, îngalbenirea globului ocular, usturimi la ochi, hemoragii nazale, rigiditatea degetelor aratatoare.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Secretomanie, lipsa sentimentelor, dispret fata de propria persoana, refuzul de a primi cadouri, sentimentul de a fi folosit de altii. Netratate, pot duce la depresie.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Vironal-Droserin
Meridianul pericardului ( vase-sex)
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Dureri acute pe parte de interior a antebratelor si coatelor, probleme de cord, aritmii, palme fierbinti, îmbujorarea exagerata a fetei, îngalbenirea globului ocular.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Nesiguranta sufleteasca, râs prelungit, fara motiv.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Korolen-Ruticelit
Meridianul intestinului subtire
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Dureri de gât, ceafa, umeri si brate, crampe abdominale, acufene, slabirea auzului, diaree, îngalbenirea globului ocular.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Nesiguranta sentimentala, simt critic exagerat, teama de viitor, rigiditate în gândire, neserioziotate, supraevaluarea propriilor limite, iritare, indiferenta fata de altii, crize de epilepsie.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Korolen-Ruticelit
Meridianul Plamânului
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Afectiuni respiratorii, tuse, astm, bronsita, dureri în zona pieptului, dureri de gât, frisoane, febra, sensibilitate exagerata fata de frig si infectii, aritmie, dureri ale încheieturilor, egzeme, ten uscat si dur, pierderea parului, greutati de urinare, etc
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Lipsa reactiilor emotionale, depresii, melancolie, complex de inferioritate
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Vironal-Droserin
Meridianul rinichi
Simptomele fizice : Afectiuni renale, lipsa poftei de mâncare, tenul închis la culoare, pleoape umflate, cearcane, egzeme, acnee, palme uscate, tuse, respiratie grea, cavitatea bucala uscata si calda, amigdalita, laringita, hepatita, vedere slabita, aritmie, dureri de inima, bataturi dureroase, oboseala cronica, dereglari hormonale, probleme sexuale, sterilitate, avort spontan, dureri în zona pelviana, a bazinului, coapselor, gambelor si gleznelor, arsuri la nivelul talpilor, probleme de auz si de echilibru, fragilitatea oaselor, carii dentare, amorteala si inertia membrelor inferioare.
Simptomele psihice : Nesiguranta, nehotarâre, imposibilitate de comunicare, nerabdare, cinism, neîncredere, probleme de memorare, lipsa motivatiei, lipsa perspectivei, tristete, fobii, teama, panica.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Renol-Artrin
Meridianul Splinei
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Rigiditatea limbii, stari de voma, dureri abdominale, balonare, diabet, durere toracica, constipatie, diaree, retentia apei în organism, tulburari de somn, edeme ale picioarelor, membre reci, lipsa vitalitatii, scurgeri nazale apoase, anemie, hematoame, rigiditatea vaselor sanguine, predispozitie la hemoragie.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Confuzie, gândire lenta, împrastiata, probleme de memorare, idei fixiste, dogmatism, exces de zel, autocompatimire, sentiment de nesiguranta, tristete nemotivata, imposibilitate de adaptare, etc.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Vironal-Droserin
Meridianul stomacului
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Balonare, probleme digestive, raceala picioarelor, febra mare, delirare, edeme dureroase la nivelul genunchilor, dureri de gât, dureri ale membrelor inferioare, etc.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Imposibilitatea de a simti iubirea, greutatea de a se integra, predispozitie la gândire negativa, indiferenta, disperare, tacere exagerata, superficialitate, crize de nervi.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Gynex-Cytovital
Meridianul trei focare
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian:Tulburari de auz, acufenie, laringita, transpiratie, insuficienta circulatorie, dereglari ale sistemului limfatic, imunitate scazuta, alergii, retentie de apa, dureri ale colturilor ochilor, pometi umflati, dureri la nivelul urechilor, umerilor, bratelor, antebratelor si al degetelor inelare.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Raceala în relatiile interumane, egoism, atentie exagerata fata de propria persoana si membrii de familie.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele:
Regalen – Protektin ; Gynex -Cytovital ; Korolen- Ruticelit
Meridianul vas de conceptie
Simptomele fizice :
La femei- probleme menstruale, dureri de sâni, scurgeri vaginale, predispozitie la avort spontan, depuneri adipoase (celulita, „aripioare”),
La barbati – diverse forme de hernie
La ambele sexe – sterilitate, diaree, constipatie, probleme de urinare, tuse, dureri dentare, dureri de gât, dureri pe toata lungimea meridianului.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian:Labilitate emotionala, frigiditate, emotivitate, nervozitate, bâlbâiala, vointa slaba.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Gynex-Cytovital
Meridianul vezicii biliare
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Afectiuni biliare, litiaza, gust amar , durei intercostale pe partea dreapta, ten uscat si palid, senzatie de caldura ale coapselor, dureri de cap la nivelul fruntii si la coltul gurii, transpiratie excesiva, frisoane, ganglioni umflati, dureri de articulatii (bazin, genunchi, glezne, degetele mici de la picioare), rigiditate cervicala, etc.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian:Indecizie, gândire neclara, lipsa de idei, lipsa telurilor si planurilor de viitor, atentia exagerata la detalii, zgârcenie, nemultumire constanta, nerabdare, iritare nervoasa.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Regalen – Protektin
Meridianul vezicii urinare
Simptomele fizice : Durei de cap, de ceafa, dureri oculare, rigiditatea dureroasa a coloanei, ( lombare), de genunchi, gambe si calcâi, hemoroizi, frisoane, stari de lesin, crize de personalitate, lacrimare frecventa, incontinenta urinara, infectii de prostata, afectiuni ale sistemului osos ( artrita, osteoporoza), caderea parului, încaruntire prematura, carii dentare, probleme de auz, rigiditatea degetelor mici de la picioare, senzatie de frig permanent la nivelul membrelor.
Simptomele psihice :Nesiguranta, timiditate, lipsa curajului, neseriozitate, delasare, hiperactivitate nervoasa, stres,spaima, groaza, lipsa senzatiei de mila.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Renol-Artrin

Filozofia chineza priveste organismul uman ca pe o versiune în miniatura a Universului.
Procesele vitale sunt în stransa legatura cu interactiunea dintre cele 5 elemente creatoare ale naturii prin intermediul teoriei principiului yin-yang. Conceptul celor cinci elemente este un rezultat al interactiunilor yin-yang. Cele cinci elemente sunt lemnul, focul, pamântul, metalul si apa.
Lemnul este activ, creste si poate fi ars, adica este yang.
Focul este cel mai activ, având nevoie de aer pentru a arde. El este elementul cel mai yang din cele cinci. Atât lemnul cât si focul sunt deasupra nivelului solului lucru considerat yang.
Pamântul constituie nivelul solului fiind astfel neutru. Sub pamânt se afla depozitele de metal si minerale care sunt considerate yin. Deasemenea metalul este yin deoarece este mult mai stabil în comparatie cu lemnul ce arde mai usor. Dar cel mai yin dintre toate elementele este apa care poate ajunge mult sub nivelul solului, chiar mai jos decât metalul.
Apa este indispensabila pentru cresterea copacilor astfel ca ciclul reîncepe cu elementul lemn.
Fiecare element (lemn, pamânt, metal, foc, apa ) are asociat un numar de organe sau tesuturi functionale, gusturi, emotii, culori si alte caracteristici.

luni, 5 iulie 2010

Drumul catre sinele interior......

Articol preluat
Ghidul Calatorului pe Drumul catre sine( Solarris)
Aminteşte-ţi că trăieşti în Lume. Aici valorile sunt într-atât de subiective, încât aproape că au luat chip uman – câte chipuri, atâtea valori. De aceea fereşte-te de a rătăci printre ele; stabileşte-ţi propria ta valoare şi caută a-ţi fi propria măsură!
Dacă te-ai hotărât să faci ceva în această privinţă, fă ceea ce cu adevărat îţi doreşti! În caz de nereuşită, vei avea puterea să o iei de la capăt; în caz de succes, vei fi înzecit mai fericit. Apoi caută-ţi un Drum!
Cere părerea oamenilor, dar nu asculta ce spun ei. Cîte capete-atîtea păreri!
Toate Drumurile au şi părţi uşoare şi părţi grele, şi urcuşuri şi coborîşuri, şi noapte şi zi. Eşti gata? Mai verifică-ţi o dată rucsacul !
Fiecare Drum are Povestea proprie. Eşti pregătit să o asculţi? Dacă nu-ţi place, nu îl alege pe acela. Şi, fii sincer: Drumurile citesc în sufletele oamenilor !
Dacă nu găseşti nici o poveste care să-ţi placă, poţi inventa una. Poţi crea apoi o potecă ori o autostradă care să poarte Povestea ta. Dar eşti sigur că ai ascultat toate Poveştile?
Dezavantajul tău că nu ţi-a plăcut nici una. Ai cîştigat posibilitatea de a te rătăci ori chiar de-a te pierde. Şi ca bonus: faptul de-a fi mereu singur – cine crezi că se-nsoţeşte cu un „nebun“ care vrea să facă un Drum nou?
Drumurile sînt de cînd lumea aceleaşi! – vei auzi spunîndu-se. Oamenilor le plac potecile bătătorite şi poveştile deja rostite! În felul acesta se mulţumesc să le asculte şi adorm înainte ca Viaţa să-i oblige a le trăi…
Aşa că ia-ţi Drumul tău şi du-te, Calatorule! Şi nu privi în urmă ! Mai tîrziu vor veni unii, apoi alţii, apoi mulţi, să te urmeze. Tot sprijinul tău e-acolo – Înainte, în Necunoscut, în Steaua-Călăuză ce te îndeamnă de Sus! Păşeşte în Noapte şi fă Lumină pentru cei ce vin! Dar mai ales, nu privi în Urmă !
Ţi-ai imaginat vreodată Sfîrşitul – sfîrşitul Drumului ? Dacă da, ia aminte: acela nu e Drumul, e doar o Potecă, ce te apropie sau te abate de la el! Drumul e cel care se pierde în Zare! Dar şi potecile pot fi de trebuinţă. Numai să păstrezi măsura: drumul e gelos din fire şi nu acceptă abuzurile! De-aceea, chiar de picioarele tale vor umbla pe poteci lăturalnice, privirea sufletului fie-ţi mereu asupra lui aţintită!
De vrei, poţi să te şi grăbeşti. Dacă te crezi în vreo competiţie cu cineva… Dar aminteşte-ţi: parcurgerea e mult mai importantă decît ajungerea! Cronometrul timpului e numai pentru cei ce vin după tine… Aşa că mai bine deschide ochii minţii şi umple-ţi rucsacul sufletului cu îmbelşugate roadele inţelegerii. Vei avea suficientă nevoie de ele mai tîrziu!
Nu te abate prea mult după florile de pe margine, ori după umbra răcoroasă. Deşi, uneori ele pot fi de mare ajutor, mai ales cînd străbaţi pustiuri aride. Dar nu zăbovi: Drumul tău te aşteaptă !
Nu dispera cînd lucrurile nu merg întru totul aşa cum ai prevăzut. Drumurile au şi ele nevoie de momentele lor de libertate, de potecile lor lăturalnice (aminteşte-ţi că şi tu le-ai fost infidel de atîtea ori!). Aşa că fă-i Drumului tău acest favor şi închide ochii. Atunci cînd îi vin năbădăile, lasă-l să te poarte acolo unde vrea el. Degeaba te opui: nu faci decît să-ţi răneşti singur sufletul.
Oricum, vei vedea, lucrurile se vor rezolva mai bine chiar decît sperai. Trebuie doar să fii cinstit cu tine şi să priveşti obiectiv: acum te afli într-o altă postură, într-o lumină nouă. Drumul te-a adus Aici !
(Trebuie să-ţi mărturisesc un secret: Drumurile nu sînt libere să facă ce vor; ele se supun Instinctului Universal, care le spune ce, şi cînd, şi cum să acţioneze. De-aceea nu are rost să te opui: tu eşti liber să alegi, dar ele ascultă de Legi mai presus de Fire – şi mai presus de tine! Îmi pare rău că trebuie să te descoperi atît de mic… Totuşi îţi poate rămîne consolarea Credinţei. Dacă nu, n-am cu ce să-ţi fiu de folos; trebuie să te descurci singur; pentru că, fără Credinţă, aşa şi eşti!)
Mergi cît te ţin picioarele, nu te opri. Cînd nu mai poţi, mai fă un pas în plus. Fiecare popas trebuie să fie o prăbuşire! Altfel nu vei şti niciodată dacă l-ai meritat cu-adevărat.
Primul tău gînd, cînd te-ai oprit să fie acela de-a porni, chiar dacă pe moment nu mai poţi. Trebuie să fii pregătit; ca atunci cînd te ridici, să mergi, nu să-ţi pierzi vrema gîndindu-te!
Din cînd în cînd trebuie să-ţi pui la încercare Drumul: să te abaţi voit de al el! Dă-te cîţiva paşi în lături şi revino apoi: vezi de-l mai recunoşti. Căci adevărata cunoaştere se naşte numai dintr-o repetată re-cunoaştere. Aşa vei şti mereu că e Drumul tău, şi vei putea proba aceasta oricui; mai ales ţie însuţi !
…Şi nu te îngrijora: Drumul se va bucura mai tare de revenirea ta, uitînd tristeţea părăsirii. La urma urmei, el ştie una: fidelitatea trebuie probată, căci cine nu s-a îndoit niciodată, n-a ajuns încă la credinţă!
Din cînd în cînd poţi să te gîndeşti şi la oameni. Dar ai grijă: nu privi în urmă! Nu întoarce privirea de la Steaua ta! În ea poţi săi vezi pe toţi: oamenii de mîine! Căci alţii nici nu există. Nu încă…
Atunci cînd te hotărăşti să porneşti la Drum, nu te grăbi să-ţi cauţi prea multi tovarăşi. Uneori Drumul se-ngustează atît de mult, încît de abia poţi să treci tu singur. Şi în plus, fiecare are Drumul său !
Pot fi momente cînd două Drumuri se petrec paralel. Bucură-te şi salută partenerul de vis-à-vis. Profită şi fă schimb (cinstit!) de experienţă cu el. Dar nu te aştepta să vă însoţiţi veşnic. În Geometria Naturii, paralelismul e un caz particular. Iar suprapunerea (identitatea) o imposibilitate. Cele mai multe Drumuri sînt în planuri diferite. De-aceea zic: fereşte-te de-al atrage pe Celălalt, pe Drumul tău. Rişti să-i răpeşti Realităţii din Planul lui ultimul (şi singurul) om. Te-ai gîndit cum suplineşti pustiul acesta; cum umpli golul? Cine va merge în continuare pe Drumul aceluia?
Pe de altă parte gîndeşte-te că şi tu poţi fi atras de pe Drumul tău pe altul paralel. Fii cu ochii-n patru! Oamenii, de multe ori, nu ştiu ce fac.
Dar mai ales fereşte-te de Interesecţii! Unele sînt simple încrucişări, însă altele adevărate răspîntii – dureros de ademenitoare capcane. Chiar şi cel mai mic popas te copleşeşte cu somnul uitării, iar la trezire nu vei mai şti încotro să o iei.
Aşa că mai bine nu poposi deloc ! Te vor ademeni multe glasuri petrecăreţe. În faţa isptei lor închide ochii şi astupă-ti urechile. Lasă-te în voia paşilor tăi, care, acum obişnuiţi cu mersul, vor şti să recunoască totdeauna continuarea Drumului. În felul acesta îţi vei săvârşi Călătoria!
Şi nu privi înapoi: vei vedea gloata ce te urma pe tine întîlnindu-se cu gloatele venite pe alte Drumuri. Se vor pune la taifas şi la distracţii. Într-un tîrziu, cînd îşi vor reveni, unul cîte unul se vor ridica şi vor merge – care-ncotro: ce contează de unde-au venit şi spre ce îi ducea Drumul! Pentru ei toate Drumurile sînt la fel. Tot ce le trebuie este tovărăşia şi petrecerea. Ei n-au auzit încă de Stele-Călăuză !
Dacă vrei să înţelegi oamenii cu-adevărat, priveşte-l pe fiecare ca un Univers în sine, cu Soarele lui Central, în jurul căruia gravitează toate. Şi orice intrus – vizitator, hoţ, colonist, sau pur şi simplu hoinar – trebuie redus la această regulă a Gravitaţiei. Chiar şi Adevărul e necesar să devină o planetă-satelit a Soarelui Central…
Dacă doreşti să şi comunici cu ei, trebuie, mai înainte de-a învăţa limbajul Sistemului, să te deprinzi a vedea în Lumina respectivului Soare. Dar mai ales, în altarul lui, nu aminti de alte Stele pe care le-ai întîlnit, ori le-ai zărit în Drumul tău: poate fi considerată blasfemie şi majoritatea Sorilor sînt tare geloşi din fire!
Dacă se-ntîmplă să fi urcat prea mult, ori prea repede, opreşte-te şi te uită în urmă: îi vezi venind pe ceilalţi? Dacă nu – nu-i nimic; nu zăbovi aşteptîndu-i! Nici o pasăre nu zboară prea sus dacă zboră cu propriile aripi ! Asigură-te numai că ai lăsat suficiente urme şi semne de sprijin, ca şi ei să găsească Drumul; dar mai ales, să te poată urma, urcîndu-l !
În Drumul tău s-ar putea să întîlneşti diverse lucruri: unele scăpate, altele aruncate, unele aflate acolo parcă de o veşnicie, altele abia atunci făcîndu-şi intrarea în lume. Ştiu că multe te vor atrage şi te vor îndemna să le iei, iar altele le vei dori înlăturate din calea ta. Însă, înainte de-a muta vreunul din aceste lucruri, zăboveşte o clipă de te-ntreabă: ce-ar fi dacă echilibrul marii balanţe a Universului ar sta în gramul de existenţă a acelui lucru? Eşti pregătit pentru haosul ce-l poţi produce în rosturile lumii?
Sau ai ceva de pus în schimb? Căci dacă nu vei pune nimic în loc, fii sigur: nici nu te vei alege cu nimic! Aceasta-i Legea Vieţii: nu poţi lua, fără-a da! Altfel n-ai cum mai fii !
Cînd te opreşti la popasul de noapte, nu-ţi pierde vremea cu focuri de tabără şi cîntece de chitară. Soarele răsare atunci cînd trebuie, şi dacă nu-ţi găseşte umbra paşilor în praful Drumului, să ştii de ce n-ai ajuns la timp!
În fiecare dimineaţă, înainte de a porni la Drum, rosteşte o rugăciune către Soarele tău. Dar fii cu băgare de seamă: rugăciunea nu-i o cerere! Iar în plus, între rugăciune şi blasfemie distanţa e-atît de mică!…De-aceea lasă-ţi mai bine Sufletul să vorbească: pentru că el, cu siguranţă e cel mai bun orator.
Iar tu, despovărat de această grijă, îndeletniceştete cu cele mai importante trei lucruri ale zilei:
primul, să-ţi aminteşti că exişti;
al doilea: să-ţi aminteşti încotro te îndrepţi;
al treilea: să-ţi aminteşti mereu de primele două… Acum eşti gata pentru Primul Pas !
Mai adu-ţi aminte că vulturii niciodată nu se grăbesc: ei sînt discipolii răbdării şi, tocmai de aceea, maeştri ai zborului. Şi ce altă pasăre este mai aproape de Soare ca ei?

duminică, 4 iulie 2010

Sfaturi utile....

Remedii naturiste contra indigestiei
Indigestia si arsurile stomacului sint cauzate de cresterea sau descresterea secretiei de acid gastric si a altor enzime cu un rol important in digestie. Simptomele includ arsuri, gaze, greata si senzatia de balonare. Refluxul esofagian este cauzat de urcarea acidului gastric din stomac spre esofag.
Acidul gastric da senzatia de arsura pe esofag
Arsurile la stomac apar deoarece unele sucuri gastrice urca din stomac spre esofag. Cind acesti acizi vin in contact cu esofagul, ard peretii acestuia cauzind acele dureri specifice.
Indigestia si arsurile stomacale sint in mod obisnuit cauzate de surplusul de alimentatie, obezitate, alimente grele, ciocolata, bauturi carbogazoase, alcool, consumul de cafea si tigari.
Indigestia poate sa apara daca mincati atunci cind sinteti nervosi, furiosi, tristi sau repede, nemestecind bine mincarea.
Eliminind aceste cauze faceti un prim pas in prevenirea aparitiei indigestiei
Incercati sa mincati putin, incet, limitati consumul de lichide in timpul meselor, evitati mincarurile condimentate si optati pentru carbohidrati care se gasesc in toate cerealele, piine, orez brun, paste. Evitati consumul de fructe in timpul mesei sau imediat dupa masa.
Incercati sa va odihniti mai mult noaptea si sa fiti relaxat atunci cind mincati.
Remedii naturiste foarte eficiente
Sucul de morcovi si sfecla, baut dimineata pe stomacul gol, este foarte bun in asemenea afectiuni.
Iata si citeva ceaiuri recomandate de toti specialistii:
- Ceaiul de menta, datorita efectului antispasmodic asupra sistemului digestiv este un bun remediu contra crampelor stomacale.
- Ceaiul de musetel are un efect antispasmodic si antiinflamator, permitind si eliberarea gazelor.
- Ceaiul de ulm ajuta la protejarea invelisului stomacului deoarece contine un agent antiulcer foarte puternic.
- Ceaiul de ghimbir reduce gazele, balonarea si durerea.
- Gelul de aloe vera alina durerile stomacului.
- Tabletele de carbune sint de asemenea utile in cazul durerilor provocate de gaze. Carbunele are proprietatea de a absorbi alte medicamente si trebuie sa fie luat dupa doua ore de la administrarea acestora.
Corectati pozitia corpului in timpul somnului
Pentru a reduce durerile noaptea, puteti folosi perne care sa va ajute sa stati mai ridicat cu cel putin 15 cm. Aceasta pozitie va micsora presiunea exercitata asupra stomacului si va preveni deplasarea continutului acestuia spre esofag.
Nu va culcati imediat dupa masa. Asteptati cel putin doua ore, faceti o plimbare si apoi culcati-va.
Este bine, de asemenea, sa va culcati pe partea stinga a corpului deoarece stomacul este mai usor in aceasta pozitie.
Stresul, obezitatea si presiunea exercitata asupra stomacului pot cauza indigestii. Aceste cauze pot fi eliminate daca faceti regulat exercitii fizice, plimbari pe jos sau cu bicicleta ori inotati.
Aromoterapia vine in ajutorul suferinzilor de stomac
Aromoterapia poate, de asemenea, ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de un stomac deranjat. Uleiurile esentiale din plante pot fi folosite in infuzie sau diluate cu uleiul de migdale sau de masline (patru picaturi de ulei de plante cu 30 de grame de ulei de migdale sau masline). Cu acest amestec se maseaza abdomenul.
Plantele cele mai eficiente sint: menta, maghiran, chimen, coriandru.
Citeva sfaturi utile daca va supara stomacul
- In cazul arsurilor stomacale este bine sa beti un pahar mare de apa imediat cum aveti aceasta senzatie. Aceasta va dilua acidul si-l va impinge inapoi in stomac.
- Beti suc proaspat de cartof. Stoarceti un cartof in coaja si beti sucul rezultat.
- Nu va culcati. Ramineti in picioare pentru a permite ca acidul gastric sa ramina in stomac.
- Nu consumati nimic care sa contina cafeina deoarece aceasta irita esofagul si relaxeaza sfincterul permitind continutului stomacului sa se ridice. Acelasi efect il are si tutunul.
- Consumind lapte va veti simti bine, acesta va cobori in stomac, dar, din pacate, stomacul va secreta mai mult acid.
- Reduceti consumul de bauturi carbogazoase deoarece acestea tind sa baloneze si creeaza o senzatie de disconfort.
- Aveti grija la antidepresive si sedative pentru ca acestea agraveaza arsurile de stomac. Aspirina are, de asemenea, acelasi efect.
Remedii naturale contra greturilor
Pentru toate neajunsurile create de aceasta stare exista o multime de medicamente, dar si remedii naturale spre care ne indreptam acum atentia. Greata nu este o problema medicala majora in sine, dar ea poate fi simptomul unei probleme mai mari. Daca ea persista sau este asociata cu febra este bine sa consultati un specialist.
Citeva sfaturi practice
- Evitati mincarurile acide, cum sunt tomatele, citricele si alimentele cu arome puternice (in special pestele).
- Nu consumati ciocolata sau alimentele condimentate. Chiar daca exista voci care afirma ca neplacerile cauzate de greturi sunt alinate de mincarurile condimentate, aceasta linistire este de scurta durata si greata va reaparea curind.
Eliminati din dieta dumneavoastra produsele lactate chiar si dupa 24 de ore de la incetarea starii de greata. Nu consumati alimente sau bauturi care contin cofeina, deoarece aceasta nu face decit sa creasca greata.
Consumati cit mai putine alimente uscate si sarate si alimente de culoare alba sau galbena, cum sunt pastele sau piinea.
- Sint recomandate ceaiurile de ghimbir, musetel, menta, anason, chimen, frunze de zmeura sau lavanda, cuisoare, ginseng.
Tehnicile de relaxare si acupresura pot ajuta
Stringeti pumnul de la mina stinga, incordati incheietura si apasati cu degetul mare al miinii drepte in zona aflata la aproximativ 3 cm sub pliurile incheieturii, in afara tendoanelor. Presati ferm timp de un minut, apoi mutati degetul mare deasupra incheieturii si presati ferm inca un minut. Repetati acest procedeu timp de 20 de minute.
Pentru un somn bun aveti grija de pozitia in care dormiti
Incercati sa dormiti mai degraba intr-o parte, pe stinga sau pe dreapta, decit pe burta sau pe spate. Folositi mai multe perne pentru a va sustine corpul si plasati una sub genunchi pentru a ridica picioarele deasupra stomacului.
Citeva sfaturi pentru femeile insarcinate care sufera de greata
1. Linistiti-va stomacul cu ajutorul mentei. Adaugati una sau doua picaturi de ulei de menta in limonada sau alt suc sau beti ceai de menta. Acesta se prepara foarte usor din citeva frunze de menta uscata adaugate la o cana de apa fierbinte. Se lasa citeva minute, dupa care se indulceste si se consuma.
2. Mincati citrice! Desi unii specialisti afirma ca acidul citric nu face bine, de multe ori, in astfel de cazuri, femeile insarcinate constata o alinare a suferintelor lor.
3. Atentie la pozitia capului. Nu mincati sau dormiti stind culcat decit daca medicul v-o cere.
4. Practicati exercitiile de relaxare pentru reducerea stresului.
5. Mincati mai multe mese si aperitive de-a lungul zilei! Nu va incarcati niciodata stomacul peste masura.
6. Luati vitamina B6 (de patru ori pe zi cite 50 mg)!
7. Incercati o dieta bazata pe banane, orez, suc de mere si piine prajita.
8. Faceti cit mai multa miscare!
9. Mestecati ghimbir proaspat sau dropsuri care sa contina esenta din aceasta planta.
10. Nu neglijati vitaminele pentru perioadele prenatale, dar consultati inainte medicul, poate este suficient sa va diversificati alimentatia.
11. Mincati dimineata, dupa ce va sculati, citiva biscuiti sarati!
12. Beti multe lichide intre mese!
13. Evitati alimentele grase!
Leacuri contra mahmurelei
Usturoi cu pătrunjel : tocaţi 2-3 căţei de usturoi şi 2-3 fire de pătrunjel verde. Amestecaţi-le cu 10 picături de untdelemn. Amestecul întinde pe pâine şi se mănâncă imediat ce băutura se urcă la cap.
Suc de varză : amestecaţi circa 30gr suc de varză dulce cu 30mg rachiu şi 30mg suc de ceapă. Lichidul obţinut se încălzeşte cât să nu fiarbă şi se bea pe nerăsuflate.
Aburi cu oţet de mere : puneţi într-o cratiţă largă şi smălţuită, oţet de mere şi apă în părţi egale. Vasul se pune pe foc şi se lasă să fiarbă încet. Când începe să iasă aburi, se apleacă capul deasupra vasului şi se inhalează adânc. Toate aceste reţete au fost verificate şi au dat rezultate.

Din nou despre colesterol.....

Mijloacele media au introdus o adevărată anxietate generală: teama de colesterol.
Oameni de o splendidă sănătate telefonează la cabinet şi cer, cu o voce tremurândă programare pentru "colesterol". Buletinul de analize le adânceşte angoasa, aducându-i pe marginea disperării. "Am două sute. E grav, dom' doctor ?"

Răspundem: nu, nu este grav.
Valoarea normală a colesterolului în România este 280 mg la 100 de ml de sânge.
Dacă este aşa, cum s-a ajuns totuşi că marea majoritate a laboratoarelor tipăresc buletine de analize pe care deja valori de 181 de mg % sunt trecute ca anormal de mari ?
Ei bine, aici este o altă poveste. Una discret ruşinoasă pentru tagma noastră medicală, dar care totuşi trebuie spusă.
Pacienţii sunt rugaţi să nu mai spună nimănui că au aflat de la mine cele ce urmează.
Dacă totuşi vor spune, atunci să nu scrie, iar dacă vor scrie, să nu semneze.
Dacă, totuşi, nesocotind acest sfat, vor semna, eu declar de pe acum că nu ştiu nimic şi că sunt cu totul străin de cele scrise mai jos.

Secretul este că scăderea valorii normale a colesterolului în sânge a urmat o curbă paralelă şi cu puţin ulterioară descoperirii unor medicamente care au proprietatea de a scădea colesterolul.
Astfel, în anii '80, singurul medicament cu această proprietate principală era acidul nicotinic.
Acesta era foarte ieftin şi, dealtfel, avea reacţii adverse importante, care îl făceau de utilitate atât de restrânsă, încât era departe de a trezi interesul firmelor de medicamente. De aceea, cei care vor deschide orice carte de medicină anterioară anului 1980, vor citi acolo valoarea normală a colesterolului, care este de 280 mg %, aşa cum am spus. Intervalul 260-280 mg % impunea atenţie şi regim, dar nu tratament medicamentos.
Odată cu descoperirea unor medicamente mai specifice, care scad colesterolul în mod mai eficient, mai scumpe şi aflate sub patent, interesul firmelor de medicamente pentru această clasă a crescut enorm. Cum numărul pacienţilor cu hipercolesterolemie reală era mic, specialiştii în marketing au făcut diferite socoteli, din care a reieşit că, dacă valoarea normală ar coborî de la 280 la 260 şi medicilor li s-ar induce ideea că este neapărat nevoie de tratament medicamentos cronic peste această valoare, firmele producătoare ar avea numai de câştigat. Cum, cel puţin oficial, valorile normale din fiziologie nu sunt stabilite de firmele de medicamente, ci de medici în baza unor studii, au început a se întruni "vârfurile cercetării medicale", mai întâi în congrese o dată la doi ani prin capitale europene, mai nou în congrese anuale prin locaţii mult mai exotice.
La astfel de "întruniri ştiinţifice mondiale", de regulă însoţite de un bogat program cultural-artistic (de la degustări de licori la safari) există deja obiceiul ca medicii participanţi să prezinte lucrări "ştiinţifice", în care se pretinde, folosindu-se cu multă măiestrie posibilităţile largi ale statisticii, că valorile normale sunt mai mici decât se credea, că există riscuri serioase pentru sănătate la valori care ar fi fost O.K. înainte de congres, că aceste date noi ridică serioase probleme de sănătate publică etc.

Să mai observăm că ceea ce este valabil pentru colesterol este valabil şi pentru valoarea normală a tensiunii arteriale şi (în măsură ceva mai mică) pentru glicemie.
Extrapolând, putem prevedea încă de pe acum că, dacă mâine va apărea un medicament care să modifice grupa sangvină, poimâine o mare parte dintre cititorii acestei pagini vor afla că suferă de o grupă sangvină de-a dreptul toxică.

Tratamentul hipercolesterolemiei
Dacă valoarea colesterolului este până la 260 mg %, nu este necesar nici un tratament, aşa cum am spus mai sus, deoarece nu putem vorbi de hipercolesterolemie în această situaţie.

Dacă valoarea colesterolului este între 260 şi 279 mg %, este recomandabilă ţinerea unui regim cu evitarea excesului de colesterol, împreună cu repetarea determinării colesterolului şi a fracţiilor sale (raportul HDL versus LDL, dacă nu a fost făcut)

Dacă valoarea colesterolului este între 280 şi 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemiant, cu evitarea smântânei, untului, laptelui gras, cărnii grase şi cu limitarea numărului de gălbenuşuri la 4 pe săptămână (albuşurile nu conţin colesterol).
Se recomandă un regim bogat în peşte (minimum 2 kg pe săptămână) şi folosirea cu generozitate a cimbrului şi usturoiului.
Toate fructele sunt indicate, dar merele ocupă primul loc în această privinţă.
Din 6 în 6 luni se face evaluarea rezultatelor regimului, dozându-se atât colesterolul total, cât şi fracţiile lui.

Dacă valoarea colesterolului este de 300 mg % sau peste, recomand tratament medicamentos.
De regulă cu Vasilip o tabletă de 10 mg pe zi imediat înainte de masa principală, sau o altă schemă în funcţie de datele culese la consultul medical.
Reevaluare după 3 luni, pentru a vedea dacă dozele sunt eficiente.

Tipuri de întrebări frecvente:
Am colesterolul 245, buletinul de analiză îmi dă această valoare în chenar negru şi în dreptul ei scrie: "above normal range". Şefa laboratorului, când mi-a înmânat buletinul de analiză, m-a rugat să stau jos. Vecinii şi cei din familie sunt îngroziţi de cât de mult colesterol am, iar medicul cardiolog mi-a prescris să iau 6 tablete de Sortis pe zi, spunându-mi că în caz contrar am să fac infarct.

Ce este de făcut ?
Răspuns: dacă încă nu aţi citit articolul acesta, citiţi-l.
Laboratorul dă valorile normale în funcţie de ce valori normale se introduc cu ajutorul tastaturii, nu în funcţie de valorile medii a unui grup de 85, 90 sau 95 % dintr-un eşantion considerat sănătos, aşa cum ar trebui, potrivit unei definiţii ştiinţifice a "normalului".
Vecinii şi cei din familie sunt victimele campaniilor media, iar cardiologul ar vrea să primească invitaţie şi sponsorizare şi la congresul de anul viitor de la Ouagadougou.
Dacă nu credeţi toate acestea, intraţi în primul anticariat şi uitaţi-vă în orice carte de medicină anterioară anului 1980 şi vedeţi cât este colesterolul normal.

Am auzit că uleiul de porumb nu conţine colesterol, e adevărat ?
Răspuns: nici un ulei nu conţine colesterol, deoarece plantele nu sunt capabile să sintetizeze colesterol ca atare. Deci, orice fruct sau legumă sau cereală este la fel de bună din punctul de vedere al regimului în cazul unei hipercolesterolemii, iar un număr mic de plante sunt în mod deosebit indicate, de exemplu: merele, usturoiul, cimbrul.
Este esenţial să nu mâncaţi de loc: carne grasă şi smântână şi să mâncaţi cât mai puţine gălbenuşuri de ou, care sunt saci cu colesterol. Dimpotrivă, peştele este foarte indicat. Orice fel de peşte şi cu precădere, în mod paradoxal, peştele gras. Deşi laptele şi multe brânzeturi conţin colesterol, ele nu cresc în mod semnificativ colesterolul dacă sunt folosite în cantităţi prudente.

Tratamentul medicamentos al colesterolului are reacţii adverse ?
Răspuns: Orice medicament, începând cu banala aspirină, are reacţii adverse.
Cu deosebire un tratament cronic, care se ia cu lunile şi anii, are posibile riscuri. Aceasta nu înseamnă să nu luăm medicamente de loc, ci să o facem atunci când, în urma unui raţionament medical, medicul nostru consideră că beneficiul scontat este mai mare decât riscul potenţial.
Urmez un regim strict vegetarian, şi totuşi colesterolul meu nu scade sub valoarea de 280 mg %.

De unde atâta colesterol, dacă eu în ultimele săptămâni am mâncat numai urzici şi mere ?
Răspuns: Această situaţie (relativ rară) în care vă aflaţi se explică printr-o tulburare reală de metabolism. Aşa cum spuneam, celulele animale sintetizează colesterol, iar cele umane nu fac excepţie. Uneori această sinteză este în exces. Va trebui să urmaţi un tratament medicamentos, în principiu toată viaţa, tratament în lipsa căruia există un mare risc să suferiţi de una sau mai multe din numeroasele boli favorizate de excesul de colesterol: cardiopatia ischemică, accidentul vascular cerebral, etc.

Am colesterolul mărit, dar nu suport să mănânc peşte, iar usturoiul îmi face rău.
Ce este de făcut ?
Răspuns: În loc de peşte, puteţi folosi numeroasele suplimente alimentare care conţin acizi omega-nesaturaţi, iar în loc de usturoi, încercaţi tablete de usturoi de la farmacie.
De asemenea, la farmacie sau la plafar mai puteţi găsi combinaţii din plante pentru ceaiuri hipolipemiante.

Colesterolul meu total este normal, dar raportul HDL-LDL nu este bun. Ce trebuie să fac ?
Răspuns: afectarea raportului dintre "colesterolul bun", adică HDL şi "colesterolul rău", adică LDL are importanţă mai ales în cazurile în care colesterolul normal este crescut sau are valori la limită.
Deci, în cazul dv nu se poate vorbi de hipercolesterolemie.
O importanţă mai mare acordată peştelui în alimentaţie ar fi indicată, totuşi.

Mereu aud despre marea problemă a colesterolului crescut. Dar eu am colesterol scăzut, sub limita normală. E vreo problemă ?
Răspuns: nu, deoarece nu există boli care să fie declaşate de prea puţin colesterol, aşa cum există în cazul invers. Totuşi, unele studii sugerează o legătură între colesterolul scăzut (sau la limita inferioară) şi depresie, fără a se putea preciza dacă e vorba de o legătură de tip cauză-efect sau de o corelare de altă natură.

Sfaturi pentru sanatate.....

Frica micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subalimentare a tuturor organelor, ceea ce cauzeaza boli organice, cum ar fi boala coronariana (ischemia), hepatita, impotenta si frigiditatea sexuala, boli de piele, nevroze si psihoze.
Gelozia, de regula, provoaca scaderea vederii, auzului, scleroza in placi, traumatismele capului, diabet, inflamatii articulare. Daca gelozia este grevata de trufie, atunci este de doua ori mai periculoasa. Cand cineva te jigneste, nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el, intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti, urmeaza ca purificarea sufletului sa se infaptuiasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta, ea vine prin moarte
Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea in masura in care reusim sa-i iertam, in aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime. Se cuvine sa iertam nu numai in gand, ci si cu sufletul.
Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate.
Dependenta naste frica, indoiala, depresia si supararea.
Nu cautati plata, nici lauda si nici o rasplata, orice ati face. Savarsind ceva bun noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorinte aduc ca rezultat suferinta. Cu cat veti intensifica dorintele omenesti cu atat va creste nivelul de agresivitate si se va intari programul de autodistrugere.
Orice dorinta cand se agata de tine devine stapanul tau. Cand esti manios, mania devine stapanul tau, te acapareaza complect. Astfel mania ta, in aceasta stare, va face lucruri pe care mai tarziu le vei regreta.
Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite, pentru ca ele pot prelungi durata lor. Cand nu ii vorbim cuiva despre problemele noastre, noi ne indepartam de ele. Indepartarea de ele este primul pas pentru depasirea acestora. Esential este cand vorbiti despre problemele si emotiile dvs. sa nu cautati mila sau compatimiri.
Tantarii si furnicile apar cand este prezenta trufia. Cand tantarul va inteapa este o umilinta pentru dvs. El este de mii de ori mai mic decat dvs. si reuseste sa va intepe simtitor. In aceasta situatie daca nu va enervati trufia descreste. Deci tantarii ne pot ajuta la ameliorarea destinului si micsorarea trufiei.
Nu trebuie sa avem in casa icoane facute de hoti, puscariasi si oameni preponderent negativi, pentru ca energia stocata in aceste obiecte de cult ne ataca sistemul imunitar, ca si hainele cumparate de la second-hand, purtate de alti oameni. Hainele, simbolul campului energetic, memoreaza si pastreaza campul energetic al stapanului. De aceea nu este bine sa daruim altor persoane hainele noastre, ci sa le ardem.
Daca aveti o mare suparare sau tristete incercati sa nu aduceti sentimente acasa. Iesiti in strada - cu deosebire in locurile inverzite – si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic. Daca locuiti de cativa ani si a-ti saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele in care v-ati certat si suparat, asezati-va in acel loc, iertati, anulati agresivitatea fata de iubire, rugati-va.
Daca vorbim la telefonul mobil in primele 30 de secunde energia organismului blocheaza influentele negative, ulterior incepe sa cedeze lent. O convorbire telefonica ce dureaza mai mult de un minut se poate rasfrange negativ asupra sanatatii. De altfel, oricat ar parea de straniu, cel mai puternic patimeste nu zona capului, ci zona sistemului genito-urinar.
Dupa o convorbire de trei minute are loc deformarea campului in zona capului, in zona sternului (adica are loc slabirea sistemului imunitar) si, de asemenea, in zona primei chakre. O convorbire telefonica care depaseste un minut este de nedorit.
Mancatul este un serviciu divin si, ca atare, nu trebuie sa se desfasoare intr-o atmosfera apasatoare. Mancarea ne poate da energii superioare daca este binecuvantata de Dumnezeu si este gatita cu devotament spiritual. Cea mai buna mancare, cel mai sanatos meniu natural, se transforma in otrava in corpul dvs. daca atmosfera in care gatiti (gandurile si sentimentele) si mancati este tensionata.
Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. Inseamna ca supraincarcarile nu trebuie sa fie permanente si in fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare si va dauna sanatatii.
Daca un om fura si insela pe altii o viata intreaga, el va fi pedepsit sa suporte si pagubele pe care le-a facut altora. In concluzie, cel care a facut bine va recolta binele, iar cel care a facut un rau fizic sau spiritual va recolta raul fizic sau spiritual.
Atasament inseamna alipirea sufletului de ceva sau cineva (parinti, persoana iubita, copii, profesie, obiecte, daruri etc). Atasamentul fata de cele pamantesti produce un urias rau lucrului de care ne atasam, in acelasi timp sufera si cel ce se ataseaza.
Daca omul se ataseaza sufleteste de: hrana, placeri sexuale, casa, avere, bani etc. sufletul lui este cuprins de lacomie, de ura si frustrare. In aceasta situatie el trebuie sa piarda toate bunurile pentru a-si purifica sufletul. Omul stie foarte bine ca nu va lua nimic cu sine in mormant.
Cu cat suntem mai atasati de stabilitate cu atat mai greu suportam schimbarile vremii si suntem mai bolnaviciosi. Atasamentul fata de dorinte duce la destramarea relatiilor familiare si a acelora din afara familiei.
In dragostea omeneasca trebuie intotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cat aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat cu atat mai mult creste dependenta de el. Dependenta de valorile umane ne va omori incetul cu incetul si spiritul si sufletul.
Cand casatoria este bazata numai pe sentimente sexuale, ea nu poate fi indelungata. Cand sentimentele slabesc intervine inselarea, iar casnicia se destrama. Familiile care sunt intemeiate in primul rand pe prietenie si respect sunt fericite si dureaza mult.
Un sot trebuie sa evite sa o transforme pe sotie intr-o copie fidela a sa. Fiecare om are personalitatea lui proprie si astfel de tentative sunt impotriva firii, ducand in timp la destramarea cuplului. Nu-l considerati pe celalalt ca fiind un obiect destinat sa va serveasca, ci ca pe o fiinta divina, cu individualitate si cerinte proprii.
Violenta in familie vine din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare incearca astfel sa aiba controlul si sa ramana deasupra intregii situatii. Cind controlezi o alta fiinta ii iei energia, iti faci plinul pe socoteala altuia. Astfel devii vampir energetic. Ori de cate ori cadem in acest prost obicei ne deconectam de la sursa si intram in suferinta.
Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ura.
O agresivitate subconstienta fata de barbati / femei se transforma intr-un program de autodistrugere. Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, atunci ei nu merita sa ramana impreuna...
Femeile din viata ta sunt doar inceputul experientei tale cu ele. Daca te parasesc ia-le asa cum sunt si multumeste-le ca te-au parasit.
Casatoria trebuie studiata intai cu ochiul, apoi cu microscopul si in sfarsit cu telescopul.
Cu cat ne concentram launtric asupra vietii imbatranim si ne despartim repede de viata.
Atunci cand sotia este geloasa isi critica in permanenta sotul si e nemultumita de acesta, atunci ea amplifica brusc in propria persoana si in copiii sai posibilitatea aparitiei unor afectiuni. Gelozia si supararea unei femei genereaza tocmai acele afectiuni care ne scurteaza viata, apropiind batranetea.
Uneori la femeie gelozia, supararile si pretentiile pot fi atat de profunde incat sotul poate muri sau se poate imbolnavi grav.
Barbatii gelosi si femeile geloase nici nu banuiesc ca ei mutileaza in primul rand sufletele copiilor lor si ca omoara copiii care inca nu au aparut pe lume. Pentru ca sa se nasca un copil armonios barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt.
Femeia geloasa si suparacioasa ataca in plan subtil pe sotul sau. In aceasta situatie sotul fie se va imbolnavi in permanenta, fie va deveni alcoolic, fie va divorta.
Daca sunteti gelos si va amplificati sentimentele agresive de profunzime, atunci puteti avea probleme cu orice animal, veti putea avea si alergie si boli contactate de la ele. De asemenea, veti putea deveni obiectul agresiunii din partea animalelor.
Dependenta naste agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Boala purifica sufletul omului si ii fortifica sistemul imunitar. Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia.
Cu cat este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atat mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea.
Cearta, mania, nerabdarea emit in tacere o mare forta distructiva.
Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor.
Este mai bine sa plangeti decat sa urati. Daca n-ati reusit sa va invingeti pe dvs. insiva agresiunea se acumuleaza in mod inevitabil. Atunci cand plangeti agresiunea aparuta se distruge.
Dragostea are o mare putere de vindecare fizica, mentala, emotionala si spirituala.
Placerea de a barfi, mintii si rani alti oameni provoaca efecte karmice devastatoare pentru sufletul care critica. El se condamna singur sa traiasca in inchisoarea nelinistii interioare.
Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava.
Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune v-a iradia atat de multa iubire catre intreaga lume incat iubirea se va intoarce la tine din belsug. Cum daruiesti asa primesti.
Razbunandu-te te faci egal cu adversarul. Iertandu-l te arati superior. Iertand ne eliberam pentru a ne putea inalta. Sa fim constienti ca iertand ii eliberam pe cei care ne-au gresit, deci iertand oferim libertate. Sa alegi calea iertarii, pentru ca numai ea desface rana inclestata in timp. Ca de nu iertati voi, nici Tatal vostru nu va va ierta voua greselile
Adevarata cauza a narcomaniei si alcoolismului este un nivel scazut de iubire. Aceasta apare din cauza unor puternice frustrari, a reprimarii dragostei fata de oameni. Omul trebuie sa inceteze sa mai poarte suparare pe lumea din jur, sa intre in armonie cu ea.
Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs.
O gandire sau o actiune negativa este resimtita dureros de mii de organisme. De aceea exista o lege a naturii si a stiintei conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua insine. De aceea straduinta de a ierta dusmanii si de a indrepta spre ei numai ganduri de pace si iubire constituie un act protector pentru noi.
Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem in atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: ganduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente etc. se intorc la noi producand efecte perturbatoare in campul nostru energetic. De aceea nimeni nu poate face rau altuia fara sa plateasca. De aceea oricand aveti ganduri negative despre o persoana sa va rugati in permanenta pentru sanatatea ei.
Cand ne gandim la cineva se creeaza instantaneu o punte energetica intre noi si omul la care ne gandim. De aceea, orice gand rau reprezinta un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod inconstient, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru. Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric poate provoca un rau atat siesi cat si unui alt om.
Imaginatia are puterea de a crea realitatea.
Campul parintilor incepe sa distruga campul copilului si acesta se va naste bolnavicios, fricos, obsedat.
Faptele mamei si comportamentul in timpul sarcinii determina soarta si sanatatea viitorului copil. Parintii le transmit copiilor o informatie complecta a comportamentului lor si al stramosilor lor. Aceasta informatie sta la baza formarii destinului copilului, a corpului, caracterului si spiritului acestuia.
Principala informatie ereditara se transmite nu numai genetic, dar si prin intermediul campului. Mama este indisolubil legata prin camp de copilul sau si, de aceea, trairile emotionale ale mamei il influenteaza activ pe acesta. Daca este vorba de ura, de separare de omul iubit, acest lucru va insemna o adevarata catastrofa pentru copil. Structura negativa a campului femeii determina multe din viitoarele nenorociri ale copilului.
O ura puternica, nutrita in timpul sarcinii actioneaza asupra copilului care se va naste suparacios sau pot aparea tulburari ale vederii sau auzului.
Daca o femeie isi reprima sentimentele de iubire fata de sotul ei, acest lucru se va rasfrange neintarziat asupra copilului. Sa nu uitati ca atunci cand ucideti iubirea infaptuiti o crima.
Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului, care poate determina diferite neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata. Supararea copilului pe parintii sai, a parintilor pe copii creeaza ruperea si deformarea celor mai fine structuri energetice, cu consecinte din cele mai grave.
Pentru ca sa se nasca un copil armonios barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt.
In timpul sarcinii femeia trebuie sa fie linistita si rabdatoare si nu trebuie sa se supere sau sa traiasca sentimente negative... Ea trebuie sa accepte cu seninatate realitatea, asa cum este si sa nu admita parerile de rau in legatura cu trecutul sau sa grabeasca viitorul.
Femeile gravide sa nu vizioneze filme care raspandesc violenta, intrucat agresivitatea lor subconstienta devine necontrolabila, cu efecte devastatoare asupra psihicului si trupului viitorului copil. De aceea oamenii adulti si copiii ar trebui sa vizioneze numai opere de arta, al caror nivel de agresiune subconstienta este negativ.
Nasterea cu picioarele inainte si prin cezariana reprezinta o trufie ridicata a mamei copilului. Nasterea prematura inseamna umilirea mandriei. Copiii nascuti prematur sunt deosebit de slabi si bolnaviciosi, iar aceasta inseamna aceasi blocare a mandriei.
Cand parintii aleg numele copilului acesta se fixeaza in karma copilului si ii influenteaza structurile campului. Numele se intipareste in campul bioenergetic si depinde de karma celui al carui nume il poarta copilul. Inainte, nu intamplator, copiilor li se dadeau nume de sfinti. Karma luminoasa, pura a sfintilor se unea cu karma copilului, il proteja si actiona in favoarea lui. Dandu-i copilului numele unei rude riscam, deoarece greselile si viciile sale va trebui sa le ispaseasca cel care a luat odata cu numele si o parte din karma, adica copilul.
O bunica in anii sai de tinerete a iubit un om, insa nu a dorit copilul si a facut avort. Pentru uciderea iubirii si a copilului a trebuit sa plateasca fiica si nepoata, adica urmasii ei. In cazul unei lovituri cu pumnul sufera unul singur – vinovatul, in cazul lovirii bioenergetice – intrucat omul este la nivelul biocampurilor, intr-o conexiune directa cu toate rudele sale, cu copii sai – lovitura traverseaza intregul lant de rudenie. Si, ca recul, vine pedeapsa impotriva agresorului si a familiei acestuia.
O femeie si-a sfatuit prietena sa faca un avort, la randul lui barbatul a insistat ca sotia sa avorteze. Aceasta dorinta exprimata in cuvinte sau in gand de a nimici viitorul copil este o incalcare a legilor pentru care omul plateste cu sanatatea si cu soarta sa.
O femeia s-a abandonat copilul in spital. Prin aceasta ea a savarsit o crima atat de mare incat nimeni n-o putea absorbi de pedeapsa. Dragostea fata de copii face parte din cele mai inalte legi ale universului si de aceea orice forma de incalcare a acestei iubiri, exprimata prin renegarea copilului, refuzul de a avea copii sau de a purta o sarcina, ne mai vorbind de avort, in special in fazele inaintate, renegarea omului iubit si nu numai cu faptele, cu vorba, ci chiar si cu gandul, poate duce la urmari din cele mai grave.
Sub nici un motiv sa nu spui unui copil: esti lenes, nu esti bun de nimic, esti prost etc. fiindca aceasta creeaza in el cusurul ce i se reproseaza.
Mama care spune copilului: uite daca ai sa fii cuminte, daca ai sa inveti bine iti cumpar cutare lucru face din copilul sau un sclav al carui stapan va fi lucrul promis. Daca parintele indeplineste toate capriciile copilului si incepe sa depinda de acesta, copilul se transforma intr-un tiran si poate muri.
Daca copilul este ocrotit in permanenta el se va deprinde a nu se mai pazi singur si in acest mod isi va pregati primejdii in viitor. Mamele care se sacrifica pana la umilinta pentru binele copiilor lor sfarsesc intr-o mare amaraciune. La fel si copiii, de a caror nastere parintii nu s-au bucurat, sunt profund nenorociti, intrucat traiesc intr-un chin spiritual.
Copiii tratati cu asprime nu devin buni. Ei vor vedea in parintii lor adevarati dusmani, cand acestia intrebuinteaza continuu pedepse si amenintari.
Egoismul, cruzimea inchid canalele energetice de legatura cu Dumnezeu si omul respectiv nu mai primeste energia necesara intretinerii vietii. In aceasta situatie el este nevoit sa ia energia de la alti oameni, devenind vampir energetic. Acest lucru distruge sistemul de protectie al copiilor sai. Copii incep sa fie bolnavi, pot avea tulburari psihice si alte probleme.
Cand simtiti ca cineva va fura energia, rugati-va ca aceluia sa-i fie daruita iubirea divina si energia care-l va schimba, ii va purifica sufletul si-L va uni cu Dumnezeu.
Raul nimicitor si total vine atunci cand copiii majori si capabili de munca continua sa traiasca langa mama lor, sa se bazeze pe ea, iar ea, la randul ei, permitand sa fie exploatata din toate punctele de vedere. In acest mod strazile se umplu in permanenta de copii neajutorati, incapabili de a se ingriji pe ei insasi.
Sa multumesti parintilor ceea ce esti tu astazi, iar copiii tai tie iti vor multumi pentru ceea ce vor fi ei maine.
Egoismul si interesul personal ne izoleaza de restul oamenilor si acest simt al separarii ii face pe oameni insensibili la nevoile altora.
O persoana egoista manifesta un atasament excesiv pentru ea insasi, este o plaga sociala. Egoistii au foarte putini prieteni. Cateva cunostinte si relatii superficiale le umplu viata. Contactele cu ceilalti sunt limitate. Prin felul de a gandi se inchid in lumea lor stramta. Prin gandurile voastre puteti sa schimbati un egoist facandu-l generos. Sa se emita spre el numai vibratii de generozitate si bunavointa.
Dispretul fata de noi si profunda nemultumire fata de sine constituie o agresiune fata de Dumnezeu.
Dispretul si blamarea omoara inainte de toate iubirea fata de un alt om. Orice ticalosie ar comite un om impotriva noastra noi nu avem dreptul sa respingem iubirea fata de el.
Barbatul care dispretuieste femeia se degradeaza spiritual, incepe sa sufere de diferite boli si imbatraneste mai repede ca de obicei. Trebuie sa va schimbati atitudinea fata de femei si fata de situatiile legate de ele.
Trufia si dispretul fata de oameni genereaza lipsa vointei de a trai, sentimentul pierderii sensului vietii.
Ura este o forta care te leaga de persoana pe care o urasti...
Ancorarea de intelepciune da nastere dispretului. Acesta incepe de la cap. De aceea se blocheaza biocampul in regiunea capului. In curand dispretul se intoarce impotriva propriei persoane. De aceea, se deterioreaza campul in jurul rinichilor si apare distrugerea acestora.
Nimeni nu poate strange bani daca-i dispretuieste. Zgarcenia si economia aduc boala si dezastre.
Multumesc Doamne pentru Tot ceea ce imi daruiesti!
"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

dr. Lidia Mandru

Aspartanul si cat de nociv este....

Conform legii NMSA 25-2-10, SUA, aspartamul este o substanţă otrăvitoare, care aduce prejudicii grave sănătăţii. Producătorii aspartamului au ştiut de la început de pericolele acestei substanţe nocive şi de faptul că ea va distruge sănătatea populaţiei, şi totuşi au insistat ca aspartamul să fie comercializat. Documentele referitoare la toxicitatea aspartamului spun că, pentru a fi manipulat în laborator, este nevoie să se folosească mănuşi şi măşti de protecţie chimică, şorţ special şi purificatorul de aer!
Lobbyştii, medicii, politicienii şi cercetătorii care susţin aspartamul sunt nişte criminali atroce, care, ştiind cât de nocivă este această otravă, mint cu neruşinare, condamnând oamenii la moarte. Mulţumită acestei josnice şi lacome alianţe, aspartamul s-a bucurat până acum de 27 de ani de succes comercial, fiind prezent în 7 până la 9 mii de produse alimentare şi medicamente şi utilizat de sute de milioane de oameni din întreaga lume. În urma unor teste de laborator, s-a găsit aspartam şi în produse care nu îl aveau menţionat pe etichetă. Odinioară aflat pe lista Pentagonului ca armă biochimică, în prezent este nelipsit din alimentaţia zilnică a populaţiei mondiale!

Pentru obţinerea aspartamului se utilizează metode de inginerie genetică

Aspartamul este cel mai răspândit îndulcitor artificial din lume, dar şi cel mai periculos aditiv. Denumirile lui comerciale sunt NUTRASWEET, EQUAL, SPOONFUL, EQUAL-MEASURE, CANDEREL, BENEVIA, NEOTAME. Are o putere de îndulcire de 150-200 de ori mai mare decât zahărul şi este lipsit de calorii. Neotame este o otravă şi mai puternică decât aspartamul, fiind derivat din acesta. Are o structură puţin modificată şi o putere de îndulcire mai mare. Aspartamul este obţinut printr-un proces de iginerie genetică. Componenta principală a aspartamului, fenilalanina, este produsă de o bacterie. Compania Monsanto a modificat genetic bacteria pentru a produce mai multă fenilalanină. Monsanto, care, pe lângă culturile de plante modificate genetic produce şi acest îndulcitor, minte încă o dată şi ne asigură că aspartamul nu este nociv. Oamenii de ştiinţă care sunt sinceri recunosc că nu se ştie suficient despre procesul lui de obţinere, iar efectele sale nocive sunt evidente.
Compania producătoare a acestui îndulcitor artificial a avut doar în anul 1990 un profit de 996 de milioane de dolari. Aspartamul este un drog foarte sofisticat, care nu ar fi putut fi descoperit niciodată „accidental“. Chimistul despre care se spune că şi-a lins degetele atunci când lucra la un medicament împotriva ulcerului nu a fost intervievat niciodată. Oare de ce?
Efectul aspartamului este intensificat de prezenţa glutamatului şi a altor excitotoxine. O doză mică de aspartam adăugată la o doză mică de glutamat se transformă într-o doză şi mai toxică decât ar fi ele separat. Aspartamul a fost descoperit în cadrul companiei G.D.Searle din statul Illinois, SUA, companie care a mai produs, în ultimele decenii, şi alte substanţe periculoase ce sunt incluse în alimente (de exemplu, hormonul bovin de creştere, RBGH). La început, aspartamul s-a folosit ca agent antiulceros. El se obţine din doi aminoacizi (fenilalanina şi acidul aspartic) şi metanol.

Mecanismul de acţiune al aspartamului

În urma procesului de metabolizare în corpul uman, aspartamul se descompune în: 50% fenilalanină, dicetopiperazină (DCP), aproximativ 40% acid aspartic, 10% metanol. Fenilalanina este un aminoacid care se găseşte în mod normal în creier. Persoanele care suferă de fenilcetonurie nu pot metaboliza fenilalanina. Aceasta conduce la acumularea unor niveluri foarte ridicate de fenilalanină în creier, care uneori pot fi chiar letale. Dr. Russell Blaylock specifică faptul că mai ales în anumite zone ale creierului se acumulează niveluri foarte ridicate de fenilalanină: hipotalamus, medula oblongata, corpus striatum. Pentru a susţine creşterea rapidă a fătului, sunt necesari mulţi aminoacizi. Aminoacizii din venele fătului sunt de 4 ori mai mulţi decât în sângele mamei. Hrana naturală este un amestec complex de aminoacizi. Nici un aliment nu are unul sau doi aminoacizi izolaţi, aşa cum are aspartamul. Dr. Louis J. Elsas, profesor de pediatrie de la Universitatea Emory, a depus mărturie în faţa Congresului American: „Am petrecut 25 de ani în cercetări biomedicale, încercând să previn defectele de naştere cauzate de excesul de fenilalanină. Şi iată care este îngrijorarea mea: aspartamul este o neurotoxină şi o substanţă teratogenă binecunoscută, care, în doze nedefinite încă, produce efecte adverse grave reversibile la adult, dar ireversibile în creierul fătului sau al copilului.” El a mai arătat că fenilalanina este mai bine metabolizată de către rozătoare decât de oameni. Aşa-numitele suplimente alimentare, cu fenilalanină izolată, acid aspartic, acid glutamic şi alţi aminoacizi dicarboxilaţi sunt neuroexcitotoxine comercializate ori dintr-o crasă ignoranţă, ori dintr-o răutate intenţionată. Ele fac exact opusul a ceea ce sunt destinate să facă. Fenilalanina izolată produce întreruperea transmiterii neuronale, subnutrirea creierului, neurotoxicitate, ceea ce duce la funcţionarea redusă a creierului, depresie, migrene etc. S-a estimat că, din aproximativ 200 de milioane de americani care consumă anual aspartam, 20 de milioane nu pot metaboliza fenilalanina, şi această incapacitate genetică există în special la copii, conducând, în timp, la retardare mintală. Acest lucru înseamnă un risc de retardare pentru milioane de copii.

Dr. William M. Pardridge de la UCLA a declarat că un tânăr care bea peste 4 băuturi răcoritoare dietetice pe zi are un nivel incredibil de ridicat al fenilalaninei. Acidul aspartic (ASP) Este al doilea aminoacid din aspartam, existent în proporţie de 40%. Acest aminoacid, atunci când este izolat, este o excitotoxină, excitând neuronii până la distrugerea lor completă. La fel ca formaldehida, aspartamul este un agent care distruge cromozomii. Pericolele neurologice pentru făt sunt evidente. Distrugerile cromozomiale din corpul mamei pot fi moştenite de copil, şi toate generaţiile viitoare sunt în pericol prin moştenirea distrugerilor cromozomiale, dar şi prin vătămarea ovulelor potenţiale (în cazul fătului de sex feminin), datorită consumului de aspartam al mamei în timpul sarcinii. Dicetopiperazina (DCP) apare prin descompunerea aspartamului. Alături de molecula intactă de aspartam, ea este responsabilă pentru cea mai masivă epidemie de tumori pe creier apărută vreodată. Dr. John W. Olney a observat că DCP produce în intestine un compus similar cu N-nitrozoureea, o puternică substanţă chimică ce determină tumori cerebrale. Unii cercetători spun că DCP se formează după
ingerarea aspartamului. Dr. Blaylock spune că DCP se formează în produsele lichide care conţin aspartam, în urma unei depozitări îndelungate.

În 1987, toxicologul dr. Jacqueline Verrett, în mărturia ei în faţa Senatului American, arată că DCP este implicată şi în apariţia şi dezvoltarea de polipi uterini şi în modificările colesterolului în sânge. Metanolul (alcoolul metilic) se metabolizează prin oxidarea aspartamului şi formează formaldehida, şi apoi acidul formic (acesta se acumulează treptat în organism şi inhibă metabolismul oxigenului). Metanolul se obţine la nivelul intestinului subţire, atunci când gruparea metil din aspartam întâlneşte enzima chimotripsină. Formaldehida este o neurotoxină letală care interferează în procesul de replicare a ADN-ului şi determină efecte teratogene. Intoxicarea cu alcool metilic şi formaldehidă generează o serie de boli degenerative cumulative precum şi anomalii funcţionale în organism. Asociaţia pentru Protecţia Mediului (EPA) spune: „Metanolul este o otravă cumulativă pentru că, o dată ingerată, se elimină foarte greu din organism.. În corp, metanolul este oxidat şi se descompune în formaldehidă şi acid formic: ambele sunt extrem de toxice.“ De aceea, EPA recomandă o doză-limită de consum de metanol, de 7,8 mg/zi. Însă 1 l de băutură dietetică îndulcită cu aspartam conţine în jur de 56 mg de metanol! Dr. Woodrow Monte precizează: „Cei care consumă o cantitate foarte mare de băuturi aşa-zis dietetice zilnic, ingerează 250 mg de metanol pe zi, adică de 32 de ori mai mult decât limita admisă pe zi, stabilită de EPA. „Metanolul natural este prezent în anumite fructe şi legume (de exemplu, în roşii), dar el nu se găseşte niciodată izolat de etanol şi pectină, acestea din urmă împiedicând metanolul să fie metabolizat în formaldehidă şi în acid formic, ambele toxine letale. Metanolul sintetic este o otravă letală. Doza letală este de 1 ml/kg corp! O absorbţie de 50 până la 100 ml este mortală pentru om, deşi există cazuri în care moartea a survenit la mai puţin de 30 ml. Conţinutul de metanol în aspartam este de 1.000 de ori mai mare decât cel din alimentele obişnuite, conform publicaţiei americane Medical World News din anul 1978. În plus, metanolul din aspartam este „metanol pur“, care nu se găseşte ca atare în natură. Metanolul din natură este întotdeauna în amestec cu etanolul şi cu alţi compuşi, care îi scad concentraţia atunci când metanolul este eliberat în organismul uman.

Este suficient ca sticlele de Coca-Cola sau Pepsi-Cola light să rămână mai multe ore într-un depozit sau într-un vehicul fără răcire şi expus la soare, pentru ca ele să devină extrem de toxice. Mii de containere de băuturi light au fost trimise militarilor care au participat la operaţiunea Furtună în Deşert. Navetele de băuturi carbogazoase au rămas timp de săptămâni întregi în containere, la o temperatură ambiantă de peste 40 de grade C. Numeroşi soldaţi au manifestat diverse tulburări, identice cu simptomele otrăvirii cu aspartam.
Simptomele otrăvirii cu metanol includ: dureri de cap, acufene, ameţeală, greaţă, tulburări gastrointestinale, slăbiciune, vertigo, frisoane, pierderi de memorie, amorţeala membrelor, tulburări de comportament. Cele mai cunoscute probleme ale otrăvirii cu metanol sunt tulburările de vedere: pierderea treptată a vederii, înceţoşarea vederii, restrângerea progresivă a câmpului vederii, întunecarea vederii, vătămarea retinei, iar în final, orbirea. Datorită lipsei unor enzime-cheie, oamenii sunt mult mai expuşi la efectele toxice ale metanolului decât animalele. De aceea, testele cu aspartam şi metanol realizate pe animale nu reflectă în mod corect pericolele acestor substanţe asupra oamenilor. Mai mult decât atât, formaldehida este recunoscută ca fiind un activator puternic, care face ca proteinele străine să fie recunoscute de către sistemul imunitar ca antigene şi care activează răspunsuri imunitare de distrugere a lor. Din cauza acestei acţiuni auxiliare a ei, formaldehida este inclusă în multe vaccinuri. Abilitatea formaldehidei de a crea antigenicitate, în special în combinaţie cu moleculele de aspartam, este atât de mare, încât produce reacţii grave autoimune ale ţesuturilor deformate de polimerizarea formaldehidei. Sistemul imunitar se întoarce împotriva propriilor ţesuturi, şi astfel apare. lupusul eritematos (o boală cronică ce se manifestă prin inflamaţie, durere şi leziuni ale ţesuturilor din întregul organism. Lupusul este o boală autoimună, în care sistemul imunitar al bolnavului nu reuşeşte să facă diferenţa între ţesuturile proprii şi intruşi, atacându-le). Aspartamul denaturează ţesuturile fetale, creând stimuli antigenici, care atrag distrugerea lor de către sistemul imunitar. Această încheiere a sarcinii poate fi atât de rapidă, încât mama nu are timp să observe diferenţa dintre întârzierea menstruaţiei şi avort. În afară de pericolul de a genera atacul din partea sistemului imunitar al mamei, aspartamul atacă direct şi fătul. Un exemplu bun este sindromul alcoolului fetal. Chiar şi consumul moderat de băuturi cu aspartam al mamei aduce fătului grave prejudicii pe viaţă. Apar diformităţi care marchează bebeluşul pentru întreaga viaţă, invaliditate şi lipsa acuităţii mintale la copiii care supravieţuiesc intoxicaţiei alcoolice uterine. Intoxicaţia cu alcool metilic este de 50 de ori mai puternică decât intoxicaţia cu alcool etilic (din băuturile alcoolice), iar intoxicaţia cu formaldehidă este de 5.000 de ori mai puternică.

Asamblate cu grijă în molecula de aspartam, aceste neurotoxine sunt de 20.000 de ori mai puternice decât băuturile alcoolice. Datorită extremei toxicităţi a aspartamului, chiar şi dozele mici sunt extrem de distructive, vătămând sistemul nervos al fătului şi structurile legate de acesta. Vederea şi auzul sunt şi ele afectate. Toate ţesuturile sunt vătămate, căci dincolo de efectele neurologice de intoxicare, alcoolul metilic este cea mai puternică bază organică din organismul viu şi este şi un agent de polimerizare. Nu există scăpare în faţa acestei otrăviri, fiind obligatoriu metabolizată de către enzima alcooldehidrogenază a alcoolului metilic în formaldehidă, transferându- se 75% în citosol (citoplasmă) şi 25% în mitocondrie.

Capacitatea chelatoare aspartamului

În limba latină, chelate înseamnă gheară, iar n chimie, prin substanţă chelatoare se înţelege o ubstanţă chimică ce reţine alte substanţe chimice, el mai adesea metale. Unul dintre motivele entru care FDA a respins la început aprobarea aspartamului este puternica sa activitate chelatoare, prin care extrage rapid metale toxice sau netoxice şi le transportă în întregul organism (extrage chiar metale pe care în mod normal corpul le-ar respinge din timpul digestiei şi le-ar elimina rapid). Apare, de exemplu, pericolul de otrăvire cu plumb al creierului şi al altor organe. Multe dintre metalele pe care NutraSweet le poartă prin întregul nostru organism sunt la fel de toxice ca plumbul. Acidul aspartic se combină (formează chelaţi) cu cromul (un element necesar pentru funcţionarea corectă a glandei tiroide). Persoanelor care consumă mari cantităţi de aspartam li se poate atribui, după o anumită perioadă de timp, un diagnostic fals – boala Basedow-Graves –, pentru tratarea căreia, bolnavul este supus unei terapii alopate prin iradierea glandei tiroide, fără a se trata cauza reală!!!

Efectele nocive ale acestei toxine au determinat apariţia unei noi boli: boala aspartamului

Când pacienţii care se plâng de simptomele asociate aspartamului încetează să mai consume produsele care conţin aspartam, simptomele dispar, dar ele revin atunci când persoana începe din nou să consume aspartam. Mulţi medici se referă la această simptomatologie ca fiind „boala aspartamului“. Simptomele pot apărea imediat, gradat sau pot degenera în boli cronice. Dr. Lendon Smith a declarat că o mare parte a populaţiei suferă de efectele secundare asociate aspartamului, deşi nu au nici cea mai vagă idee de ce medicamentele, suplimentele şi plantele nu le vindecă simptomele. Apoi, există şi consumatori de aspartam care nu „par“ să sufere deloc de reacţii imediate. Aceştia însă sunt susceptibili de a dezvolta afecţiuni pe termen lung. Conform unui raport din 1994 de la Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane (DHHS) din SUA, multe dintre bolile cauzate de aspartam sunt foarte serioase, consumul lui în cantităţi mari putând duce şi la deces. Faţă de ceilalţi aditivi care se folosesc până în prezent, acest îndulcitor a înregistrat cele mai multe plângeri (80-85% din totalul de plângeri) din partea consumatorilor. Consumul de aspartam generează următoarele afecţiuni:

LA NIVELUL OCHILOR
• conjuctivită
• dilatarea pupilei
• sindrom exoftalmic; umflarea ochilor
• iritaţii, durere şi presiune oculară
• orbirea treptată a unuia sau a ambilor ochi
• probleme la folosirea lentilelor de contact
• reducerea lichidului lacrimal
• cecitate, scăderea vederii şi/sau alte probleme de vedere, cum ar fi: înceţoşare, fulgerări luminoase,viziunea unui tunel, pete sau linii.

LA NIVELUL URECHILOR
• intoleranţă severă la zgomot
• probleme cu auzul, pierderea auzului
• tinitus (ţiuituri în urechi)

LA NIVEL NEUROLOGIC
• ameţeală, clătinare din picioare, mers instabil, probleme de echilibru
• amorţeli ale extremităţilor, dureri ale extremităţilor
• artrită
• atacuri cerebrale parţiale sau complexe
• atacuri de panică
• confuzie
• convulsii
• crize de apoplexie
• crize epileptice
• durere locală, slăbiciune în membre
• dureri ale încheieturilor şi articulaţiilor
• dureri de cap, migrene, unele chiar acute (femeile sunt mult mai vulnerabile)
• dureri faciale atipice
• dureri generalizate
• dureri musculare şi la nivelul scheletului
• febrilitate
• halucinaţii
• hiperactivitate acută şi nevoia de a mişca încontinuu din picioare
• hiperactivitate la copii sau adulţi
• incapacitate de concentrare, pierderea memoriei, tulburări de gândire
• îngreunarea vorbirii, dificultăţi de vorbire, dicţie neclară
• leşin, inconştienţă şi comă
• modificarea formei şi a texturii sânilor
• parestezie şi amorţeala membrelor
• retardare la copii
• senzaţie de greutate în corp
• spasme musculare
• tremurături ale muşchilor
• tremurături severe
• tulburări neurologice
• umflarea diferitelor părţi ale corpului

LA NIVEL PSIHOLOGIC/PSIHIATR IC
• agresivitate
• anxietate
• depresii moderate până la severe (deoarece scade nivelul de serotonină)
• fobii
• insomnie, somnolenţă, probleme de somn
• iritabilitate
• modificări de personalitate
• oboseală accentuată
• schimbări rapide în calitatea şi intensitatea dispoziţiei

LA NIVELUL PIEPTULUI
• aritmie
• dispnee
• dureri în piept
• hipertensiune
• modificări ale presiunii sanguine
• palpitaţii, tahicardie
• respiraţie astmatică
• respiraţie scurtă datorită modificării poziţiei

LA NIVEL GASTROINTESTINAL
• balonare
• constipaţie
• crampe
• diaree, uneori cu cheaguri de sânge
• durere şi dificultăţi la înghiţire
• dureri abdominale
• greaţă, vomă
• modificarea apetitului
• modificarea sensibilităţii gustative
• modificări în greutate
• probleme ale sinusurilor
• probleme de salivare
• sete persistentă şi reţinerea apei în organism
• sialoree
• tendinţă de a mânca şi a bea excesiv
• tuse cronică
• urme de sânge în vomă sau fecale
• uscarea gâtului, dureri de gât

LA NIVELUL PIELII
• la nivelul pieptului, agravarea alergiilor respiratorii (de exemplu, astmul)
• eczeme
• înroşirea feţei
• leziuni dermatologice
• reacţii alergice în regiunea gurii şi a buzelor
• senzaţii de mâncărime, fără erupţii cutanate
• urticarie şi alte probleme de piele

LA NIVEL ENDOCRIN ŞI METABOLIC
• accelerează şi generează apariţia diabetului la persoanele care sunt susceptibile la diabet, dar care nu ar fi dezvoltat niciodată această boală dacă nu consumau aspartam
• accelerează procesele clinice ale diabetului
• adenopatie
• agravarea hipoglicemiei
• agravează şi simulează retinopatia şi neuropatia diabetică
• diverse tulburări metabolice, anemie
• căderea părului sau subţierea lui
• agravarea complicaţiilor diabetice: retinopatie, cataractă, neuropatie şi gastropareză
• crampe în perioada dintre ciclurile menstruale
• creşte apetitul pentru carbohidraţi
• creşterea gradată în greutate
• diabet şi complicaţii ale diabetului
• dificultăţi în timpul sarcinii
• dismenoree
• hematurie
• hiperglicemie sau hipoglicemie
• modificarea coloraţiei unghiilor şi a pielii
• modificarea mirosului corporal
• modificări ale aspectului părului şi unghiilor
• modificări ale transpiraţiei
• noduli
• obezitate
• pierderea şi modificarea gustului
• probleme şi modificări menstruale
• produce un control scăzut asupra diabetului la pacienţii care iau insulină sau antidiabetice orale
• scăderea bruscă în greutate

LA NIVEL UROGENITAL
• impotenţă
• reducerea funcţiei sexuale
• tulburări sexuale
• dificultăţi de urinare
• modificări ale cantităţii urinei
• probleme urogenitale
• urinare frecventă şi senzaţie de arsură

ALTE TULBURĂRI
• modificarea temperaturii corpului
• probleme cu dantura
• probleme nespecifice
• scăderea imunităţii, sensibilitate crescută la infecţii
• sete excesivă, retenţia de lichide, umflarea picioarelor

CELE MAI GRAVE EFECTE
• comportament agresiv
• creşterea incidenţei cancerului, precum şi a gradului de malignitate a tumorilor pe creier
• defecte la naştere (incluzând retardarea mintală) şi avorturi spontane (nu doar în cazul în care mama a consumat aspartam, ci atunci când şi tatăl a consumat)
• dependenţa de aspartam şi apetitul exagerat şi incontrolabil faţă de dulciuri
• depresii severe
• hiperactivitate la copii
• moarte subită
• schizofrenie
• tendinţe suicidare
• ulcer peptic
• vătămarea iremediabilă a creierului

BOLI CAUZATE DE ASPARTAM
• boala Alzheimer
• boala Basedow-Graves
• boala Lyme
• boala Ménière
• boala Parkinson
• deficit de atenţie
• epilepsie (forma „grand mal“ şi „petit mal“)
• fibromialgie
• hipotiroidie datorată mercurului din plombele dentare
• limfom malign non-Hodgkin
• limfom la nivelul creierului (este o tumoare cu o rată foarte crescută de mortalitate, fiind asociată cu consumul de aspartam)
• lupus eritematos diseminat
• retardare mintală
• scleroză laterală amiotrofică
• scleroză multiplă
• sensibilitate crescută la amalgamurile dentare cu mercur
• sindromul cronic de oboseală
• sindromul de mialgie eozinofilică (EMS)
• tumori cerebrale, ale glandei tiroide, mamare, pancreatice, testiculare, ovariene, uterine, adenomuri ale glandei pituitare, tumori uterine.

Aspartamul modifică nivelul de aminoacizi din sânge, blocând sau scăzând nivelul de serotonină, tirozină, dopamină, norepinefrină şi adrenalină. Apar astfel tulburări emoţionale, cum ar fi depresia. Chiar şi o singură doză de aspartam creşte semnificativ nivelul de fenilalanină din sânge. Aceste tulburări încetează imediat după eliminarea aspartamului din dietă. Dacă unor persoane cu deficienţe genetice li se administrează aspartam, ele pot manifesta dureri de cap, insomnie, depresie, atitudini ostile, anxietate şi alte reacţii negative. Nu este de mirare că medicamentul Prozac înregistrează vânzări extrem de mari… pentru că el tratează toate aceste tulburări! Este tipic ca simptomele intoxicării cu aspartam să nu poată fi detectate de testele obişnuite de laborator sau de razele X. Tulburările şi bolile pot fi de fapt semnele intoxicării cu aspartam. Deşi există un număr foarte mare şi în continuă creştere de atacuri de apoplexie produse de aspartam, Fundaţia Americană pentru Tratarea Epilepsiei promovează practic aspartamul. La Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), au fost monitorizate 80 de persoane care suferiseră anterior atacuri de apoplexie după ingerarea de aspartam. Institutul de Nutriţie Comunitară a concluzionat, în urma acestui program de supraveghere: „Aceste 80 de cazuri se potrivesc perfect definiţiei generale date de FDA riscului iminent asupra sănătăţii publice, fapt care ar necesita imediata retragere de pe piaţă a produsului în cauză.” Institutul de Cercetare a Cancerului din SUA a descoperit o creştere a incidenţei tumorilor maligne la nivelul creierului, în anii care au urmat obţinerii licenţei aspartamului pentru băuturi (după 1983). Una dintre plângerile cele mai frecvente ale victimelor aspartamului este pierderea memoriei. Ca o ironie, în 1987, compania G.D.Searle căuta să descopere un medicament pentru a combate sindromul pierderii de memorie cauzat de distrugerile provocate de aminoacizii cu rol excitator. Trei persoane din cinci care consumă acest îndulcitor au migrene, iar G. D. Searle (compania producătoare) este de părere că rata efectelor negative este nesemnificativă în comparaţie cu milioanele de doze de băuturi cu aspartam, consumate zilnic, de atâţia oameni la nivel planetar, şi de aceea aspartamul este indicat ca înlocuitor al zahărului.
Aspartamul distruge procesul de fertilizare prin faptul că ruinează răspunsul sexual al femeii şi induce disfuncţii sexuale la bărbat. Mai mult decât atât, aspartamul întrerupe dezvoltarea fătului prin avort sau generează defecte din naştere. Aspartamul distruge structura ADN-ului fătului, punând un stigmat pe generaţiile care vor urma. Proprietăţile aspartamului de inducere a avortului sunt inerente datorită structurii sale.

Aspartamul este inclus în planul conspiraţiei planetare care vizează un genocid biologic

Anual, tone de aspartam sunt deversate, în mod deliberat şi în deplină cunoştinţă de cauză în ce priveşte efectele devastatoare pe care le produce, către populaţia planetei. Prin falsificarea şi denaturarea documentelor, prin informarea eronată, oamenii sunt încurajaţi să utilizeze această substanţă, toate aceste lucruri făcând parte dintr-o imensă conspiraţie criminală planetară. Continuarea acestei acţiuni este încurajată de interesele pentru profiturile enorme obţinute de companiile producătoare de aspartam şi din industria farmaceutică şi medicală, care promovează acest îndulcitor, pentru ca apoi să trateze oamenii afectaţi de efectele lui. Dacă reuşim să rupem doar o verigă din lanţul vicios al toxinelor, prezentând realitatea şi efectele dezastruoase ale acestora, oamenii încep să gândească: „Dacă m-au minţit în legătură cu această problemă, recomandându- mi acest medicament, care, iată, mi-a făcut rău, atunci mă întreb care este adevărul cu restul lucrurilor?“ Şi atunci, oamenii încep să îşi pună întrebări despre mai multe lucruri. Chiar dacă la început iese la iveală doar un singur adevăr, acesta deschide poarta pentru o trezire a conştiinţelor şi pentru vindecarea reală a oamenilor. Folosirea aspartamului este o otrăvire în masă a populaţiei mondiale. Fiecare metabolit al aspartamului are o toxicitate foarte mare, şi el a fost declarat foarte periculos pentru consumul uman. În prezent se fac eforturi în întreaga lume de a se stopa otrăvirea populaţiei cu aspartam. Toţi oamenii trebuie să ştie că aspartamul interacţionează cu toate medicamentele şi vaccinurile, deci cât timp un pacient consumă aspartam, nici un medicament pe care îl ia nu este sigur.

Cancerul si alimentatia,mai mult despre cancer...

Congresul cancerului ţinut recent la Paris a confirmat capacitatea excepţională a fructelor şi legumelor de a preveni şi vindeca tumorile ucigătoare. „Bomba” acestui congres a fost victoria morcovului şi a rubedeniilor lui împotriva bolilor oncologice. Fructele şi legumele au triumfat. Un studiu mamut, întins pe o durată de 35 de ani şi efectuat pe 500.000 de subiecţi, a dovedit fără drept de apel că alimentaţia vegetariană reduce drastic apariţia cancerului. Practicanţii terapiilor naturiste au avut dreptate. Când Dumnezeu a lăsat boala, a lăsat şi leacurile care o pot vindeca.
„De necrezut!”, a exclamat profesorul francez Michel Boiron, preşedintele fondator al congresului internaţional al cancerului. „Scepticismul nostru este învins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigaţia europeană prospectivă privind cancerul şi alimentaţia) sunt de necombătut. Legătura dintre cancer şi alimentaţie este edificată.”
Deşi nu este nouă, ideea că hrana joacă un rol decisiv în stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multă vreme respinsă, minimalizată sau privită cu scepticism de către lumea medicală occidentală. Cancerul era interpretat ca o boală în sine, declanşată prin dereglarea necontrolată a unor celule. Un soi de „nebunie” organică. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare anchetă realizată vreodată asupra relaţiei dintre nutriţie şi cancer. Studiile efectuate compară alimentaţia şi modul de viaţă a 500.000 de indivizi din ţările nordice şi sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt şi de cărnuri grase, ceilalţi – consumatori de legume, fructe şi untdelemn de măsline. Începând cu anul 1970, majoritatea subiecţilor au fost urmăriţi fiecare în parte, în medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate în iunie 2005 şi comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat, cu prelevări de sânge şi ADN, stocate în bănci biologice, pentru cercetarea indicilor nutriţionali. Concluzia e clară: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecvenţa cancerului. Iată şi cateva prescripţii importante rezultate din studiul EPIC.
Consumaţi cât mai multe fructe şi legume
Persoanele care consumă în medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (şapte porţii de fructe şi de legume mâncate pe întinderea unei zile) reduc riscul îmbolnăvirii de cancer cu 40%. Cifra creşte, dacă pe lângă alimentaţia vegetariană veţi fi atenţi să vă şi mişcaţi. Mai ales cancerul intestinal şi cel de colon sunt ţinute în frâu printr-o alimentaţie adecvată combinată cu sport. „Marele progres al acestui studiu constă în faptul de a arăta că riscul cancerului poate fi drastic redus prin creşterea consumului de fructe şi de legume, principalele surse de fibre alimentare”, spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial în probleme de nutriţie şi cancer.
Vegetalele: bariera împotriva cancerului de colon
Includeţi în fiecare din mesele dvs. o legumă sau o salată şi un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele conţin combinaţii de substanţe protectoare. Pentru a beneficia de ele, variaţi culorile: după ce mâncaţi un măr roşu, gustaţi o pară aurie sau un strugure negru. La fel şi în cazul legumelor: după o tomată roşie, consumaţi un broccoli verde sau o ridiche neagră. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar în coloranţii din plante. Eficienţa lor a fost constatată nu doar în cancerul de colon, ci şi în cel de prostată, pancreas, plămâni, esofag.
Uitaţi de carnea roşie, mâncaţi mai degrabă peşte.
Se bănuia de multă vreme ca excesul de carne nu este sănătos. Studiul EPIC confirmă şi această realitate. Analiza efectuată a grupat carnea în trei categorii: carne roşie, mezeluri şi carne de pasăre. Din prima grupă fac parte carnea de vită, porc, proaspată, tocată sau congelată. Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vită, conservate în saramură, cu sau fără nitraţi, afumăturile, carnea uscată sau conservată prin fierbere: jambonul, cârnaţii, pateul de ficat, crenvurştii, etc. Păsările au fost reprezentate de gâscă şi pui. Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne şi mezeluri. În schimb, nu există nicio problemă cu carnea de pasăre, cu condiţia să nu fie din crescătorii. Ca soluţie alternativă pentru carne se recomandă peştele, deşi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune că anumiţi acizi graşi, prezenţi în mare cantitate în uleiul de peşte, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase.
Leguminoase şi cereale complete
Grâu, orz, ovăz, mei, secară, linte, fasole, soia, seminţe de in şi susan – „E timpul să redescoperim cerealele şi leguminoasele”, ne îndeamnă studiul EPIC. „Bogaţia lor în fibre participă, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. Ar fi bine ca pâinea cotidiană să fie înlocuită de saşe porţii de grâu încolţit, consumat pe durata unei zile.”
Unele leguminoase (mai ales soia) prezintă un alt atu: conţinutul lor bogat în fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consumă multe leguminoase încă de la vârsta copilăriei, sunt mult mai puţin atinse de cancerul de sân. Ipoteza avansată: aceşti micro-constituenţi sunt capabili să blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. În schimb, o posibilă cauză de apariţie a cancerului de sân poate fi excesul de kilograme acumulate după menopauză.
În concluzie, puneţi linte în toate salatele, mâncaţi cu încredere soia, mâncaţi cereale complete. Protejaţi-vă intestinul şi controlaţi-vă greutatea.
Optaţi pentru o alimentaţie variată
Decât să mănânci un anume aliment, mai bine consumi câte puţin din toate. Reduceţi şi consumul de alcool. De fapt, ideea generală care s-a desprins la congresul de la Paris a fost că nu există atât alimente protectoare, cât un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean: legume stropite din belşug cu ulei de măsline.
Un alt principiu recomandat priveşte alimentele proaspete şi crude, netrecute prin foc. Favorizaţi, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate şi fructe de toate gusturile şi culorile. Activitatea fizică reduce riscul cancerului de sân.
O a doua surpriză a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a efectului deosebit pe care sportul şi mişcarea o au în stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialiştii recomandă includerea lor în viaţa cotidiană. Nicio zi fără plimbare în aer liber, fără cateva minute de gimnastică sau de alergat. Mişcarea reduce în proporţie de 40% incidenţa cancerului, mai ales de sân şi colon, de prostată, plămâni şi uter. Diminuarea riscurilor apare şi la persoanele subţiri, care fac constant mişcare. De unde ideea că nici cei care au o greutate normală nu sunt feriţi de teribila maladie. Un studiu american a demonstrat că densitatea sânului la mamografie se modifică radical după o oră de exerciţiu fizic.
Cum se explică efectul protector al vegetalelor?
Omul a apărut într-un anumit cadru natural, iar de la facerea lumii, Dumnezeu i-a dat acestuia ca hrana „toată iarba ce are sămânţă şi tot pomul ce are rod în el”. Din păcate, foarte puţine vegetale din cele pe care le mâncăm sunt naturale. Roadele de pe mesele noastre sunt cel mai adesea prelucrate de tehnologiile industriei alimentare. Legislaţia actuală este mult prea permisivă cu aditivii alimentari. Rapiditatea cu care apar, în fiecare an, sute şi chiar mii de coloranţi alimentari, spune multe despre deficienţele şi fraudele grave ale sistemului actual. „Galbenul de unt” (paradimetil – azobenzenul), ca să dau numai un singur exemplu, întrebuinţat până nu de mult pe scară largă, produce experimental la animalele de laborator cancerul ficatului (hepatomul malign). Iată pe scurt o demonstraţie inversă pentru întrebarea dvs. şi o pledoarie fierbinte pentru consumul produselor vegetale proaspete.
Semnalul de alarmă a fost tras de specialişti acum mai mulţi ani. Agricultura şi alimentaţia biologică tind să se afirme tot mai mult, iar prin cercetări de ultimă oră, nutriţia se conturează ca o perspectivă reală a unei noi terapii în boala canceroasă.
Produsele vegetale cultivate corect sunt aproape complet lipsite de toxicitate. De aceea realizează un inter-schimb firesc cu mediul intern celular şi nu blochează deloc filtrele biologice ale organismului. Dimpotrivă, mulţi microconstituenţi naturali din legume, fructe, cereale, dar şi din plante şi-au dovedit deja rolul lor anticancerigen, în diverse colţuri ale lumii. În paginile revistei „Formula AS” s-a scris şi se va mai scrie încă mult despre potenţialul de vindecare al fibrelor vegetale, antioxidanţilor naturali, retinoizilor antitumorali, betacianinelor, etc., despre usturoi, pătrunjel, morcovi, grâu, cătină sau condimente, iar cazurile spectaculoase de vindecări prezentate de dvs. de-a lungul timpului au produs stupefacţia lumii medicale de la noi şi îi susţin cu o rază de speranţă şi optimism pe cei aflaţi în suferinţă.
De ce să consumăm legume nefierte?
Acum 100 de ani, în oraşul Zurich din Elveţia, doctorul Bircher-Benner demonstra colegilor săi că „vegetalele în stare crudă şi proaspete” au o mare putere de vindecare şi reprezintă pentru oameni o hrană vie de cea mai bună calitate. Argumentaţia se baza pe numeroase cazuri vindecate în clinica sa, dotată cu cele mai moderne laboratoare din acea vreme. Şi nu se descoperiseră încă vitaminele, enzimele, imunostimulatorii sau agenţii antitumorali naturali. De-a lungul timpului, aceste adevăruri au fost afirmate răspicat de Max Gerson, Rudolf Breuss, Robert Jackson, Kristine Nolfi şi mulţi alţii, dar din nefericire medicina actuală merge parcă prea obsesiv într-o direcţie greşită. Pentru a înţelege rolul crudităţilor în prevenirea şi tratarea cancerului, să observăm că cea mai mare frecvenţa a bolii este întâlnită la persoane în vârstă de peste 50-60 de ani, la care componentele tisulare intră în procese lente de degenerare, iar astfel organele nu mai fac faţă asaltului de toxine cancerigene de care vorbeam mai devreme. Intuim acum usor de ce curele de crudităţi, posturile cu sucuri de legume şi fructe, hrana vie sunt o speranţă pentru cei disperaţi şi sunt confirmate din ce în ce mai mult de ultimele comunicări ştiinţifice.
Legumele şi fructele de pe piaţa românească au calitatea de medicament anticancer sau au suferit modificări genetice care le-au mortificat?
Puneţi această întrebare la graniţa de Vest a ţării şi veţi auzi un „da” pe sute de mii de voci din piepturile românilor care vin de la muncă, din străinătate. Veţi putea aduna relatări amănunţite despre parfumul, gustul, vitalitatea şi savoarea fructelor şi legumelor de la noi. Veritabile declaraţii de dragoste pentru mere, prune, gutui, roşii, ardei, etc. Personal, cunosc mulţi oameni bine situaţi în Occident care vin special în România să facă o cură cu crudităţi. Dacă ministrul agriculturii ar avea inspiraţia să-i pregătească pe ţăranii români să intre pe pieţele europene ale produselor biologice, România ar mai deveni o dată în istorie grânarul (bio) al Europei, iar plugul, coasa şi căruţa trasă de cai nu ar mai fi atât de mult şi inutil blamate. În Franţa, doar 7% din agricultură este biologică, în Germania şi Austria 13-16%, în Elveţia 23%, iar preţul la aceste produse este de 3-4 ori mai mare decât la celelalte. La noi, mai mult de 50-60% din agricultură depinde doar de ciclurile naturale de producţie şi de aceea cred că dacă am avea azi autostrăzi, turismul rural ar relansa economia. Într-o societate bazată pe adevăr şi înţelepciune, cercetările care demonstrează potenţialul vindecător al dietei anticancer ar trebui utilizate la maximum în folosul bolnavilor, iar procesul de producere, preparare şi comercializare al hranei să fie coordonat cu mai mare grijă.
Alimentaţia anticancer
La mijlocul lunii februarie, la Viena s-a ţinut un congres la care au participat cercetători de pe toate meridianele globului. Tema conferinţei: alimentaţia şi cancerul. Concluzia unanimă: cele mai eficiente remedii pentru stoparea acestei boli cumplite se găsesc în… farfurie! Unul din doi bolnavi incurabili ar putea fi salvat printr-o alimentaţie sănătoasă. Nu numai fructele şi legumele conţin substanţe bioactive, ci şi cerealele, mirodeniile, etc. Ele ne pot ajuta să trăim mai mult, în deplină sănătate. Vă prezentam interviul acordat pe această temă de prof. dr. S. Knasmiller, unul dintre marii cancerologi germani, prezent la lucrările conferinţei.
Meniul oferit participanţilor la conferinţa de la Viena a fost de-a dreptul bizar: rulouri de salată verde cu sfeclă, salată de andive cu rădăcină de tătăneasă, fileuri de peşte cu rozmarin, şarlotă de lămâie cu sos de soc, etc. Nu sună mai degrabă a Plafar? Bucătarul a transpus în realitate în mod exemplar rezultatele cercetărilor noastre. Multe din ingredientele folosite au proprietăţi anticancerigene. Meniul demonstrează că alimentaţia anticancer poate fi extrem de gustoasă.
Care sunt efectele acestei alimentaţii?
Concluzia după ani îndelungaţi de cercetare este că un bolnav incurabil din doi (sau din trei) ar putea fi salvat. Ştim de mult că broccoli, dar şi alte legume pot preveni apariţia cancerului. Acum ştim cum acţionează ele. Anihilează, de exemplu, efectul cancerigenelor, adică al substanţelor chimice din mediul înconjurător şi al conservanţilor alimentari. Substanţele existente în crucifere (varză, conopidă, broccoli, etc.) şi cele din usturoi pot să împiedice acest proces.
Ştim că a fost studiat efectul anticancerigen al verzei roşii şi al celei de Bruxelles. Este efectul acesta benefic doar pe şoareci? Nu. Recent s-a constatat că aceste legume din familia cruciferelor pot activa şi la om o anumită enzimă din ficat, care îl protejează împotriva cancerului. Numele ei prescurtat este GST.
Este suficient doar să mâncăm cât mai multe legume pentru a ne apara de cancer? Nu. Ar trebui să consumaţi şi mai multe cereale, mai ales soia. În cereale ca: ovăz, grâu, mei, etc., există o multitudine de substanţe anticancerigene. Mai cu seamă în produsele din cereale integrale (uruiala şi tărâţe nerafinate). În ceea ce priveşte soia, ea conţine hormoni naturali, care sunt o mare speranţă pentru prevenirea cancerului de sân.
Cum acţionează aceşti hormoni vegetali?
Reduc efectul estrogenilor proprii organismului. Ei împiedică celulele din ţesuturile hormonodependente (de exemplu, din sâni sau prostată) să se transforme în celule canceroase.
Unele soiuri de cereale au un efect mai deosebit? Produsele integrale, da. În nici un caz faina albă. O mare parte a substanţelor active se află în învelişul exterior al boabelor. Acestea stopează cancerul de colon.
Dar mirodeniile? Care e contribuţia lor la prevenirea cancerului? În această privinţă s-au efectuat studii foarte interesante. Mirodeniile ajută de fapt la “repararea” defectelor ereditare. Printre candidaţii cu perspective strălucite se numără: vinarita, vanilia şi scortişoara.

Există şi substanţe care provoacă “moartea” celulelor canceroase? Resveratrolul din struguri şi, în special, din vinul roşu pot declanşa apoptoza celulei canceroase. În laborator s-a descoperit că acelaşi efect îl are şi varza de Bruxelles. Deci un pahar cu vin roşu pe zi ne apară de cancer. Dar ce rol are radacină de tătăneasă în meniul anticancer? Rădăcina de tătăneasă se compune în proporţie de 30% din inulina, o fibră care fixează substanţele cancerigene şi le “împinge” spre canale, reducând astfel riscul îmbolnăvirii de cancer la colon. Conform unor studii canadiene, creşterea consumului zilnic de fibre cu 13 g ar fi suficientă pentru a reduce la jumătate riscul cancerului de colon. Eficiente sunt, de asemenea, cerealele şi morcovii. Un alt medicament “gustos” împotriva cancerului este iaurtul.
Bacilii lactici din alimentele fermentate precum varza acră, branza şi iaurtul pot fixa şi ei substanţele toxice din intestin, care sunt, astfel, eliminate.
Tabletele cu fibre din farmacii au vreun efect? Alimentele bogate în fibre conţin şi fenoli, care protejează membrana celulei. Aceştia se găsesc mai ales în cerealele integrale şi în tărăţe. Fibrelor tratate chimic le lipseşte această componentă, de aceea efectul lor este nul.
Cum s-a descoperit, de fapt, că alimentaţia influenţează apariţia cancerului? Prin studiile efectuate pe emigranţi, în ţara lor, bărbaţii japonezi suferă foarte rar de cancer la prostată, iar femeile japoneze nu prea fac cancer la sân. La început, oamenii de ştiinţă au crezut că acest fapt ar avea legătură cu genele. Dar studiind emigranţii japonezi din SUA, ei au constatat că numărul celor bolnavi de cancer la prostată (este vorba de cea de-a doua generaţie) este egal cu numărul americanilor bolnavi. Japonezii eliminaseră din alimentaţia lor peştele crud, brânza de soia şi orezul, înlocuindu-le cu carne de vită şi cartofi prăjiţi.

Studiile arată că numărul vegetarienilor cu cancer digestiv este cu 50% mai scăzut decât cel al consumatorilor de carne. Să devenim, oare, vegetarieni? Din cercetări nu rezultă că boala ar fi produsă de carnea în sine. Valabil este următorul principiu: carnea de porc este nocivă dacă o consumăm grasă şi în cantitate mare. Supragreutatea sporeşte şi ea riscul îmbolnăvirii. Recomandarea din clipa de faţă este: cu cât mai puţină carne, cu-atât mai bine. Maximum 80 g pe zi.
Ar trebui să fim mai atenţi şi la tigaie. Prăjitul la peste 200°C este tabu, pentru că în suprafaţa maronie a cărnii se formează substanţe cancerigene: carburile policiclice. În experimentele făcute pe animale s-a observat că aceste substanţe produc cancerul hepatic şi cancerul glandelor intestinale şi mamare.
Pot fi anihilate aceste substanţe prin consumul de mirodenii? Da. Condimentând cele 80 g de carne cu rozmarin, cimbru, salvie sau usturoi. Marinatele preparate cu ulei de măsline, oţet de mere, zeamă de lămâie, usturoi, muştar, sare şi zahăr brun pot împiedica în proporţie de 90% formarea combinaţiilor nocive. Recomandarea mea: o felie subţire de grătar + cereale sau orez natural + legume verzi. Acestea conţin clorofilă, o substanţă anticancerigenă.

Un studiu efectuat recent în China arată că un consum regulat de varză (de crucifere, în general) reduce riscul cancerului pulmonar cu 38%. Putem să fumăm dacă mâncăm varză? Un pachet de ţigări pe zi înseamnă un risc mult mai mare. Doar nefumând putem profita de efectul anticancerigen al acestor legume.
Ce plantă ar trebui să preferăm? Eu recomand cu căldura ceaiul verde (mult), care ne protejează de cancer pe mai multe planuri. Cercetătorii americani au descoperit faptul că o substanţă componentă a ceaiului verde poate “nimici” tumorile, privându-le de hrană. Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhibă dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentată cu sânge, tumora moare. Rezultatele acestor studii îndeamnă la continuarea cercetărilor. De la experienţele în eprubetă sau pe animale, până la studiile efectuate pe oameni, e cale lungă.
Glucosinolatele, adevărate “pesticide naturale” protejează varza de agenţii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activează enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeţi varza! În felul acesta, substanţele protectoare sunt mai bine valorificate de către organism.
Resveratrol se numeşte “medicamentul” anticancer din struguri, din zeama de struguri şi din vin. Această substanţă stopează producerea infecţiilor şi calcifierea arterelor. Pentru frumuseţe: sâmburii (seminţele) de struguri împiedică apariţia petelor de bătrâneţe.
Licopenul este “multimedicamentul” natural pe care-l conţin roşiile. Un antioxidant care împiedică apariţia cancerului de pancreas, de intestin, de prostată, de plămâni. Efectul este mai puternic dacă roşiile sunt fierte.
Seleniul este microelementul care menţine la “turaţie maximă” o enzimă ce împiedică dezvoltarea tumorilor. Se găseşte în grâul şi în grişul nerafinate industrial.
Vitamina C din citrice previne cancerul. Cei care combină, de exemplu la micul dejun, felia de şuncă cu un grapefruit pot preveni formarea nitrosaminelor cancerigene. În pieliţa albă a citricelor se găsesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.
Înapoi la natură!
Fiecare om se poate apăra şi singur de cancer, dar trebuie să o facă imediat. Iată ce recomandă specialiştii.
Alcool cu măsură: bărbaţii – maximum 2 pahare/zi; femeile: maximum 1 pahar/zi. Ideal: vinul roşu care conţine resveratrol.
Carne puţină: nu mai mult de 80 g/zi. Mai multă carne de pui sau peşte, decât carne de miel sau de vită. Carnea nu trebuie prăjită prea tare şi se consumă bucăţile mai slabe. Ideal: somonul, care conţine acizi graşi Omega 3 şi vitamina D.
Fără grăsimi animale: înlocuiţi-le cu grăsimi vegetale, mai ales cu ulei de măsline. El conţine acizi graşi nesaturaţi şi vitamina E, care ne protejează de cancer.
Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Înlocuiţi-o cu mirodenii şi verdeţuri, bogate în substanţe anticancerigene.
Multe cereale şi leguminoase: experţii recomandă 600-800 g/zi, împărţite în 7 sau mai multe porţii. Optaţi pentru produsele integrale. Consumaţi zilnic produse din soia: lapte, brânză (tofu), iaurt, etc.
Multe legume şi fructe: zilnic, între 400- 800 g , împărţite în 5-10 porţii. Substanţe bioactive se găsesc mai ales în crucifere (varză, conopidă, broccoli, gulie, etc.) şi în usturoi.
Citricele conţin vitamina C, la fel şi merele (soiurile vechi), afinele, socul, caisele, morcovii.
Ceaiul verde: băutura ideală.
Zahăr, aproape deloc: pentru că îngraşă, iar supragreutatea sporeşte riscul îmbolnăvirii de cancer. Înlocuiţi-l cu miere!
Cancer
Tumorile canceroase maligne nu sunt cauzate de celule care « mutează » asa cum ne povesteşte de industria farmaceutică de zeci de ani şi în care cei mai mulţi oameni cred, ci exact asa cum a scris Dumnezeu prin Hildegard acum 1000 de ani : din cauza unor nişte paraziţi numiti de ea « viermişori »» sau « răcuşori », (racul provine de la cuvântul cancer, zodia racului, a cancerului).
Acest lucru descris de Hildegard acum 1000 de ani s-a descoperit şi redescoperit de multi savanţi de peste 170 de ani încoace. Chiar până nu demult toţi doctorii erau convinşi că cancerul este cauzat de un parazit. Aceasta cauza reala a fost candva transformata intr-o celula schimbatoare din cauza DNA-ului, lucru neadevarat. De când se poate face bani cu medicamentele teoria adevărată a fost înlocuită cu un basm şi o minciună care încă mai ţine bine in ciuda erei informaţiei.
Deşi acesti paraziţii - trichomonade - se vad destul de bine la microscop, medicii oncologi nu sunt în stare să-i vadă. Acest lucru simplu şi elementar despre ţesutul cancerigen încă nu este cunoscut şi recunoscut de mai nici un doctor. Se aplica fără crutare şi fără gandire cele mai mortale tratamente care există pe aceasta planetă, tratamente care mai degraba elimina omul decat celulele canceroase: radiere si citostatice.
Prin operaţie paraziţii aceştia se împrăştie de obicei foarte repede în tot organismul, creeind metastaze. Metastaze” apar de regulă de abia după ce pacienţii fac tratamentele tipice de cancer sau dupa ce au fost operaţi, ceea ce dovedeşte adevarul acestei afirmatii. Este clar că o operaţie în cazul unui bolnav grav nu poate aduce niciodata un efect pozitiv – ci numai unul negativ şi anume slăbirea şi mai mare a corpului - căci cancerul nu este o bucata de carne ci o colonie de milioane de paraziţi. Acestia trec in sange sau in tesuturi si nu pot fi eliminati cu bisturiul
Dr. Tamara Lebedwa (vezi articolul) a confirmat inca odata existenta acestor paraziti, dar ea, ca ci ceilalti doctori dinaintea ei sunt ignorati din 1920, de cand Dr. Rife a dovedit primul existenta acestor microbi cancerigeni.
« Dr. Tamara Lebedewa cut off parts of a tumor and put it in a culture high in nutrition. Within several days she noticed three-tailed amoeba (trichomonads) swimming in the culture. In fact, these may not have been amoeba, but instead a special kind of very large bacteria. In either case, she has shown the presence of a microbe inside of cancer cells.”
Aceşti paraziţi se înmulţesc în funcţie de slăbiciunea corpului, iar operaţia, radiaţia şi otrava injectată în sânge slăbesc organismul EXTREM de mult şi ajută numai paraziţilor şi acelora care vând sau prescriu aceste tratamente. In plus deja frica de moarte şi şocul la aflarea diagnozei de cancer este în stare să omoare omul şi fără ca acesta să fie bolnav de cancer.
Cine scapă cu viaţă de un astfel de “tratament” scapă de fapt numai datorită voinţei lui Dumnezeu şi nu datorită tratamentului căci acesta omoară după cum arată statisticile nefalsificate peste 90% de pacienţi tratati în decurs de cel mult de 3 ani.
O statistică la autopsia pacienţilor care muriseră din cauza bolilor cardiovascolare a arătat că majoritatea morţilor din cauza inimii aveau de fapt şi cancer nedepistat înca de doctori.
Adică orice om are cancer – deci paraziţi - aşa cum orice om are gripă. In cazul “cancerului” diagnosticat de medici – adică la un cancer avansat - aceşti paraziţi s-au înmulţit peste măsură, dar asta nu este un motiv de panică, căci tot aşa cum ei au venit ei pot şi să dispară prin metode care întăresc corpul şi mai ales sufletul şi care înlătura problemele psihice şi sufleteşti, căci la baza oricarei boli stă de fapt o problema sufletească majoră.
Cine este interesat de adevarul despre cancer poate citi cartea scrisă de cercetatoarea rusă cu pseudonimul Tamara Lebedewa, cercetatoare care a redovedit ştiinţific pentru a suta oara cel puţin – că celulele cancerigene maligne sunt de fapt o adunătură de paraziţi monocelulari—tricomonade!
Totuşi nimeni din cei care conduc ţările, spitalele şi ministerele nu vor sa stie acest lucru.
Cateva lucruri esentiale in caz de cancer
Cancerul este pe plan sufletesc urmarea luptei omului cu problemele sufletesti pe care le are.
Cancer este declansat în mod abrubt sau incet, de ex. atunci cand omul isi pierde slujba, copilul, parintii, cand este tracasat de colegi, de familie, cand are conflicte dese cu partenerul, cand nu poate sa ierte cuiva, cand uraste, cand isi aduna prea multe griji, etc., cand are teama de ceva.
Aceste probleme daca nu sunt rezolvate la timp se manifesta atunci intr-o anumita forma de cancer. Femeiile fac cancer la sani din cauza conflictelor cu partenerul sau din griji mari cu copii, cei carora le e frica de moarte fac cancer la oase, cei cu apasare sufleteasca la plamani, cei cu griji fac cancer la intestine, etc. Nu intamplator este locul unde apare cancerul. Acest lucru a fost dovedit demult de Dr. Hamer.
Insa doctorii descopera multe tumori care inca nu sunt cancer şi care nu ar trebui operate caci prin operatie apar şi mai multe probleme sufletesti şi mai ales de sanatate, caci corpul este dupa o operatie imediat slabit. Alimentatia este un factor care conteaza enorm la orice boala şi cu atât mai mult în cazul cancerului. Unul din cei mai importanti factori din alimentatie sunt grasimile nesaturate si evitarea zaharului. De aceea un bolnav de orice boala ar trebui sa ia în considerare aceste aspecte:
Evitarea tuturor grasimilor rafinate şi hidrogenizate (margarina, uleiul rafinat si produse cu acestea) şi inlocuirea lor imediata cu grasimi nesaturate din ulei presat la rece de in sau floarea soarelui şi cu unt.
Dr. Johanna Budwig a vindecat timp de 40 de ani bolnavi de cancer numai cu dieta alimentara şi cu un amestec de branza dulce cu ulei de in presat la rece. Dupa cercetarile ei indelungate pt. care ea chiar a fost nominata de 6 ori pentru premiul Nobel, uleiul rafinat blocheaza multe functii la nivel de celula şi organe şi impiedica alimentarea celulelor cu oxigen.
Amestecul de ulei de in cu branza dulce da oxigen şi anumite substante sulfuroase cu care membrana celelulor se poate reface. Autorul chiar cunoaste personal pe cineva care a biruit cancerul prin folosirea acestui amestec.
Ulei de in presat la rece se poate procura la plafar sau la Ronatura in Bucuresti sau prin comanda: http://www.ronatura.ro/alimentatie.php
Ajutatoare in caz de cancer s-au dovedit si urmatoarele lucruri:
· Masaje cu ulei de masline insorit (presat la rece) 2-3 saptamani la soare intr-o sticla de sticla inchisa ermetic şi scuturata des. Acest ulei se pastreaza dupa aceea intr-o sticla maron bine inchis.Prin masajul cu acest ulei se dau la organism fotonii solari atât de necesari la functionarea celulelor. Şi bai de soare sunt recomandate ca şi evitarea ochelarilor de soare.
· Consumatul de apa insorita. Apa se pune intr-o sticla transparenta şi se tine 1-2 ore la amiaza sau cand este soare.Aceste lucru are efect numai intre luna aprilie şi noiembrie. Vara se poate face de la ora 11 la 5, primavara şi toamna numai la amiaza. Pentru a inmagazina razele importante de soare, acesta trebuie sa faca un unghi de cel puţin 45 de grade cu orizontul. Prin bautul apei insorite nu numai ca apa se purifica, ci se incarca cu fotoni solari care pot fi absorbiti de corp f. usor şi care au un impact urias la restabilirea sanatatii. Despre importanta soarelui la vindecare şi metode de vindecare cu ajutorul soarelui cititi va rog aici. Atunci cand sticla se vopseste de culoare violeta deschis sau albastra atunci insorirea ei este mai eficace. Daca se foloseste o sticla mai mare sau un borcan mare atunci se poate folosi apa aceasta la gatit, ceai, pt. toate familia. Efectul apei insorite asupra santatii şi psihicului este incredibil.
· Consumul de mujdei de ustoroi , betram si si/sau de boabe de ienupar care sunt antimicrobiene şi sunt în stare sa lichideze fara efecte secundare celulele canceroase.
· Multi oameni folosesc un “Beck Zapper”, un mic aparat electronic inventat de Dr. Beck care electrifiaza sangele cu un curent mic intarind astfel sistemul imunitar
· Electrifierea sangelui (facuta in mod natural de splina in cea mai mare parte) se poate face in mod natural si prin consumul de castane comestibile(sau faina din ele ) sau cu ceai facut din praf de castane salbatice care au fost uscate la soare cateva zile dupa ce au cazut din copac si au fost descojite. Electrifierea sangelui se face si prin plamani prin frecarea moleculelor de oxigen cu cele de azot.
· Respiratia de oxigen pur asa cum se practica prin spitale nu numai ca este foarte nesanatoasa, dar s-a dovedit ca distruge si celulele datorita raeactiilor de reducere prea puternice ducand la moartea lor. De asemenea s-a dovedit ca morfina blocheaza respiratia si alte functi importante din organism.
· Evitarea zaharului cât mai mult, caci celule canceroase, mai precis microbii din ele, sunt mari consumatori de glucoza.
· Rugaciune de vindecare din inima adresata personal - şi nu prin preoti şi alte persoane - la Dumnezeu sau la Iisus. Boala este de fapt un mecanism de aparare a sufletului şi are ca scop ocrotirea sufletului. Dumnezeu ne poate vindece de toate, chiar şi de cancer, dar fara a-L ruga personal nu prea este posibil . Aveti incredere în El, caci El ne intinde tot timpul mana dar noi nici nu o vedem şi nici nu ne mai gandim la El în disperarea noastra. Cititi va rog aceste cuvinte de la Iisus poate ca realizati cât ne poate ajuta Dumnezeu atunci cand avem incredere în ajutorul Lui.
· Iertare din inima la toti oamenii cu care nu sunteti inca impacati, fie morti, fie vii, pentru ca şi Iisus sa ne poata ierta şi noua. Acest lucru este un pas mare spre vindecare ca şi pentru ascultarea rugaciunii
· Inlaturarea sau rezolvarea problemelor sufletesti este cel mai important factor la cancer ! Pentru asta trebuie studiat si ce a descoperit Dr. Hamer despre cancer (vezi http://www.newmedicine.ca)