Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

marți, 31 august 2010

Remedii naturale pentru maini si picioare reci

Cum iarna asta e cam mofturoasa, este posibil sa resimti mai puternic viciile de functionare ale circulatiei tale. Nu e momentul sa stai cu mainile in san, poti interveni folosind ceea ce natura iti pune la indemana.
Remedii naturale, vechi de cand lumea, despre care se poate sa fi uitat din cauza vietii agitate. Adesea, nici nu mai bagi in seama degetele dureroase. Nu e cazul sa le ignori cand exista atatea remedii la indemana, despre care s-a dovedit, din punct de vedere medical, ca ajuta.
Cat despre o circulatie optima, aceasta nu serveste doar pentru ca extremitatile sa-ti ramana calde, dar si pentru oxigenarea si transportul glucozei, vitaminelor si mineralelor catre tesuturi.
Cand temperaturile sunt scazute, vasele de sange se contracta, uneori intr-atat de mult incat fluxul sangvin este minim. Atunci intervin durerile si dificultatea de a-ti folosi degetele.
Femeile sunt mai cu seama expuse acestui pericol, ele fiind cele care resimt frigul mult mai puternic decat barbatii, dupa cum explica Dr. Sarah Brewer, citata de publicatie.
Inainte ca totul sa devina o problema, e momentul sa intervii cu usturoi, scortisoara, ghimbir, ardei iute, gingko biloba, extract din coaja de pin sau rozmarin.
Ardei iute si chilli
Capsaicina, care se regaseste atat in ardeiul iute autohton, cat si in mai exoticul chilli, stimuleaza circulatia la nivelul mainilor, picioarelor si capului. Aceasta are ca efect vasodilatatia, stimuland terminatiile nervoase, fapt ce are ca efect senzatia de caldura la nivelul extremitatilor.
Nu e nevoie sa mananci ardei pana iti dau lacrimile, o muscatura ocazionala, mai ales atunci cand simti ca ti-e frig, facandu-si foarte bine treaba.
Usturoi
Usturoiul imbunatateste circulatia deoarece subtiaza sangele, pastrand totodata arterele si capilarele elastice.
Un studiu al Universitatii Saarland din Germania a aratat ca 800 de mg de pudra de usturoi, echivalentul a jumatate de catel de usturoi, luate zilnic, timp de o luna, imbunatatesc circulatia sangelui in capilare si artere cu 47,6%.
Daca nu-ti place sa-l consumi ca atare, adauga o jumatate de catel de usturoi maruntit sau pisat in salate sau sosuri.
Ghimbir
Si ghimbirul are efect de vasodilatator, imbunatatund circulatia sangvina. O cercetare realizata la Scoala Medicala Cornell din SUA a aratat ca ghimbirul reduce nivelul de colesterol rau din sange, subtiindu-l si prevenind formarea cheagurilor de sange.
Daca ti-e frig, fa-ti o infuzie de 30 de gr de radacina de ghimbir proaspata, pisata cu furculita, si consuma lichidul dupa ce ai strecurat bine.
Gingko Biloba
Studiile au demonstrat ca extractul de gingko biloba imbunatateste circulatia la nivelul palmelor, talpilor si creierului. Acest extract este foarte bogat in flavonoide, care protejeaza vasele de sange si imbunatateste memoria.
In cadrul unui experiment in care voluntarii au luat acest supliment zilnic, s-a aratat ca circulatia sangvina la nivelul mainilor si picioarelor s-a imbunatatit cu 57% in decurs de doar o ora.
Acest fenomen s-a intamplat chiar si in cazul celor afectati de maladia Raynaud, a caror circulatie periferica s-a imbunatatit, dupa o cura cu extract de gingko biloba de numai 10 saptamani, cu 56%, dupa cum au aratat experimentele duse la spitalul Ninewells, din Dundee.
Extract de coaja de pin
Circulatia sangvina, mai ales cea la nivelul capilarelor, este vizibil imbunatatita si cu extract de coaja de pin, dupa cum se arata in jurnalul Angiology. In plus, acest extract grabeste vindecarea in cazul bolnavilor de ulcer cronic.
Scortisoara
Folosita in medicina traditionala chineza de multa vreme, scortisoara imbunatateste circulatia sangvina mai ales la nivelul extremitatilor. Poate fi folosita chiar si sub forma de ulei esential.
Dupa cum au aratat si cercetarile derulate la Universitatea Georgetown, din SUA, scortisoara are ca efect, pe langa o circulatie mai buna la nivelul mainilor si picioarelor, si micsorarea presiunii arteriale.
Tot scortisoara ajuta la pastrarea echilibrului glucozei din organism. Se recomanda presararea ei peste budinca sau capuccino, pentru un plus de energie si un efect de incalzire aproape instantanee a extremitatilor.
Rozmarin
Intocmai ca si ginko biloba, rozmarinul, in forma sa naturala sau sub forma de uleiuri esentiale, imbunatateste circulatia. In plus, rozmarinul tine tesuturile tinere mai multa vreme.
Un studiu derulat la Institutul Burnham din California a aratat ca rozmarinul protejeaza creierul, mai ales daca persoana in cauza a trecut printr-un atac cerebral sau este doar varstnica.
Nu intamplator exista numeroase produse pe baza de rozmarin care sunt folosite pentru masarea scalpului.
Rozmarinul poate fi folosit ca si condiment pentru mancare, dar din el se poate face un ceai extrem de sanatos si aromat.

luni, 30 august 2010

Culorile,rolul lor si tratament..

Cromoterapia



Terapia prin culori
Cromoterapia este o forma de medicina alternativa, bazata pe dirijarea asupra zonei bolnave a unei raze de lumina colorata.
Fiecare culoare stimuleaza redresarea echilibrului energetic din zona afectata.
Culoarea preferata de majoritatea oamenilor este albastru apoi urmeaza in ordine: rosu, verde,violet, portocaliu.
Psihologii impart culorile astfel:
-culori calde-rosu,oranjul,galben
-culori reci-indigo,albastru,violet
-culoare neutra-verde
Culorile calde favorizeaza procesele de adaptare ,avand virtuti stimulatoare,energizante.
Culorile reci au virtuti neutralizante,sedative,inhibante.
Tratamente
ALCOOLISM
Se va trata direct pe piele suprafata din zona ombilicului cu lumina rosie ,timp de 15 minute si zona fruntii cu albastru ,timp de 25 de minute.
Se executa o singura data pe zi in cazurile acute.
Se va utiliza culoarea galben-lamaie ,in zona ombilicului,timp de 20 min. in cazurile cronice.
Suplimentar,se va trata zona plexului solar cu lumina violet timp de 15 minute.
TULBURARI ALE GLANDELOR ENDOCRINE
Se focalizeaza lumina rosie la baza coloanei vertebrale ,timp de 20 de minute.
TULBURARI EMOTIONALE
Se focalizeaza lumina albastra ,20 min. ,asupra fruntii apoi asupra tamplelor,10 min. ptr. Fiecare in parte.
TULBURARI NERVOASE
Se expune intreg corpul gol ,20min. , la culoarea verde.se focalizeaza apoi culoarea verde asupra zonei plexului cardiac,timp de 10 minute.
ANEMIE
Se expune intregul corp la lumina rosie ,20 min., urmand sa focalizam aceeasi culoare timp de 10 min.pe zona dorsala ,apoi alte 10 min., pe zona plexului solar.
Se recomanda ca timp de 12 ore sa se bea apa dintr-o sticla de culoare rosie, care a stat in prealabil la soare.
CALCULI BILIARI
Se expune zona abdomenului timp de 25 de min la lumina portocalie,dupa care la aceeasi lumina expunem organele genitale 10 min.
Se bea apa solarizata intr-o sticla portocalie.
CALCULI RENALI
Se expune intregul corp nud, 20 de minute,la lumina portocalie.
Expunem apoi zona plexului cardiac alte 20 de minute tot la lumina portocalie.
Se bea un pahar de apa polarizata intr-o sticla portocalie.
Cromoterapia in vestimentatie
Hainele rosii
-se utilizeaza ptr. a ne energiza ,in special cu energie yang
-se recomanda in competitii sportive,eforturi fizice ce necesita rezistenta
-stimuleaza combativitatea,actiunea,apetitul
Hainele portocalii
-dau o stare de buna dispozitie, chiar euforie, optimism
-maresc tonusul sexual
Hainele galbene
-intareste si dinamizeaza nervii si creierul
-este indicat sa purtati galben atunci cand va simtiti suprasolicitat intelectual sau in stari de criza afectiva
Hainele verzi
-se indica in perioade de mari tulburari emotionale sau mentale
-se recomanda verdele pur si nu se poarta perioade foarte lungi de timp.
Hainele albastre sau violete
-ne rafineaza launtric, ne ajuta sa ne gasim echilibru interior, ne armonizeaza cu anturajul.
Nu purtati permanent haine de culoare albastra!In timp ,da nastere la oboseala,constipatie,indigestie cronica!
Hainele albe
-ii face pe privitori sa ne vada exact asa cum suntem
-simbol al puritatii si elevarii
Hainele negre
-simbol al austeritatii, rigorii, detasarii de lucrurile materiale

Despre arome si rolul lor in sanatate

Aromoterapie

Virtutile uleiurilor volatile, caci ele stau la baza aromoterapiei, sunt binecunoscute inca din antichitate. Acestea sunt extrase din radacini, seminte, scoarta, frunze, stiindu-se ca un anumit parfum poate genera un anumit efect asupra organismului datorita principiului rezonantei. Uleiurile folosite in aromoterapie trebuie sa fie uleiuri naturale si nu derivati sintetici.
Diverse tratamente in aromoterapie
Pentru ameliorarea durerilor reumatice, se prepara un amestec din uleiuri volatile de musetel si sovirv (3 ml din fiecare), brad (5 ml), ienupar (10 ml) si ardei iute (150 ml). Se fac frictiuni cu acest amestec in locurile dureroase.
Cistita -se face un amestec din ulei de brad si eucalipt (3 ml din fiecare) si alcool etilic (50 ml). Se iau, de 3 ori/zi, cate 10 picaturi in apa indulcita cu miere. Cura dureaza timp de o saptamana.
Afectiuni pulmonare (bronsite, gripa, tuberculoza)- un amestec din uleiuri de jneapan, salvie, cimbru (cate 1 ml din fiecare), menta, eucalipt (cate 2 ml din fiecare) si alcool etilic (100 ml). Adultii vor lua cate 25 de picaturi, de 3 ori/zi, in putina apa calduta indulcita, copiii intre 7-12 ani vor lua cate 10 picaturi, de 3 ori/zic, iar copiii intre 4-6 ani vor lua cate 3 picaturi, de 3 ori/zi.
Migrene, dureri de cap, guturai -se recomanda amestecul din uleiuri de anason si jneapan (5 ml din fiecare), menta si brad (10 ml din fiecare), glicerina (20 g) si alcool etilic (50 ml). Se ung tamplele si fruntea, de 2-3 ori/zi.
Colite, enterocolite, paraziti intestinali -amestec din uleiuri de chimion, sovirv, levantica, salvie (1 ml din fiecare), cuisoare (0,5 ml) si alcool etilic (100 ml). Adultii vor lua cate 25 de picaturi, de 3 ori/zi, in putina apa calduta, inaintea meselor principale. La copii, doza va scadea proportional cu virsta.
Relaxare si Slabire cu Aromoterapie
Mergeti la un Plafar sau chiar la unele farmacii si cumparati 3 uleiuri volatile: levantica, rozmarin si lamaita. Puneti intr-un lighean 500 ml apa calduta si 10 picaturi de ulei - cam 3 din fiecare. Apoi luati un prosop sau o carpa din bumbac si inmuiati-o in lighean. Storceti-o bine si puneti-o pe burtica apoi acoperti-va cu haine si o plapuma. Ideea e sa stati la caldura... si e de preferat sa faceti operatiunea inainte sa va culcati. Astfel, veti merge la culcare foarte relaxate si totul va mirosi frumos. Stati cam 45 de minute cu prosopul pe burtica si repetati operatiunea de 2 ori pe saptamana.
Raceli, sinusuri blocate, cefalee, tuse, expectoratii, tensiune arteriala, dureri cervicale- uleiul mentolat de eucalipt-10 picaturi pe un servetel de hartie sau o batista, urmata de inhalarea propriu-zisa. Se recomanda asezarea unei batiste pe perna, la nivelul nasului in fiecare noapte in cazul de congestie a mucoasei nazale
-cateva picaturi de esenta eterica uleioasa in apa fierbinte si inspirarea vaporilor care se degaja...cantitate: 10 picaturi de esenta la 100 ml de apa fierbinte. Se inspira profund pe cale nazala pana ce mirosul specific dispare (recomandat este sa va acoperiti capul cu un prosop).
Tratamentul trebuie repetat de 3 ori pe zi.
Afectiuni cardiace cu substrat nervos (nevroza cardiaca, sufocari, palpitatii)
•Bai cu esenta de brad (ulei de brad, pin, molid) sau ulei de levantica. Se face un amestec in parti egale de ulei de plante cu alcool de 70°, din care se pun 10 g la o baie. Se face o cura de 20 bai.
•Bai cu extract de valeriana (100 g/baie), frunze de pir (150 g extract/baie), levantica cu actiune sedativa si dezodorizanta, la temperatura de 37°, 20 sedinte, dintr-un macerat de 1-2 linguri planta la 200 ml apa.
•Bai cu frunze de pin - 150 g extract/1 baie, cura de 20 de bai sau lavanda, extract 1-2 linguri planta la 250 ml apa.
Vindecarea acneei: musetel, morcovi, mir, plama rosa, geranium (muscata), lacramioare, lavanda si eucalipt.
Va prezentam mai jos cateva tratamente fitoterapeutice care au la baza uleiurile
volatile.Nu recomandam folosirea lor femeilor insarcinate si copiilor, decat sub
stricta supraveghere medicala.
Afte-muscata,smirna
Alcoolism- fenicul,trandafir
Alergii-musetel,roinita
Anemie-musetel
Astm-chiparos,eucalipt,levantica,menta,rozmarin,maghiran
Ciroza hepatica-rozmarin,ienupar
Bronsita-busuioc,bergamote,eucalipt,levantica,lemn de santal,rozmarin,tamaie,lemn de cedru
Cistita-bergamote,eucalipt,ienupar,lemn de santal,levantica,lemn de cedru
Depresii-busuioc,bergamote,muscata,iasomie,musetel,camfor,roinita,flori de portocal,patchuli,trandafir,ylang-ylang,hamei
Dureri de cap-musetel,cardamoma,levantica,maghiran,menta,trandafir,rozmarin
Dureri de stomac-muscata,musetel,menta buna,menta de apa
Epuizare psihica-busuioc,cardamoma,menta,rozmarin
Gingivita-musetel,smirna
Hemoragie nazala-tamaie,chiparos
Hipertensiune arteriala-levantica,maghiran,roinita,ylang-ylang,isop
Hipotensiune-camfor,rozmarin,isop
Impotenta-iasomie,trandafir,ylang-ylang
Infectie gripala-eucalipt,levantica,menta buna,piper negru,chiparos
Infectii faringene-eucalipt,muscata,levantica
Insomnii-busuioc,musetel,levantica,maghiran,trandafir,valeriana,lemn de santal
Isterie-rozmarin,isop,flori de portocal,busuioc,musetel
Lesinuri-piper negru,rozmarin,busuioc,levantica,menta
Dismenoree/ciclu dureros/-iasomie,musetel,maghiran,roinita,ienupar,chiparos
Oligomenoree/ciclu rar/-busuioc,levantica,roinita,menta,maghiran,trandafir,rozmarin
Menoragie/ciclu puternic si lung/-trandafir,chiparos
Nevralgii-eucalipt,muscata,musetel,menta
Obezitate-fenicul,patchuli,ienupar
Paralizii-busuioc,levantica,menta
Pierderea vocii-levantica,chiparos
Sterilitate-la barbati-muscata,trandafir
Sterilitate-la femei-roinita
Tic-maghiran
Amigdalita-bergamote


Bai cu efecte miraculoase
BAIE CU ROINITA
-recomandata in nevroza cardiaca,neliniste generala
si insomnii
-doua linguri de ulei de roinita la o cada cu apa calda.
BAIE CU ROZMARIN-indicata in hipotensiune arteriala,varice,afectiuni reumatice,
luxatii si contuzii
-infuzie din 50 gr. frunze si 0,5l apa clocotita
-se adauga in cada cu apa calda
BAI CU VALERIANA
-in insomnii sau stari de nervozitate
-250 gr. tinctura de valeriana sau infuzie din 100 gr. radacini de valeriana la o cada plina cu apa calda.
ATENTIE!
EFECTUL ESTE ATAT DE RELAXANT INCAT SE RECOMANDA SA FIE DE FATA SI A DOUA PERSOANA PTR. A NU ADORMI IN CADA EXISTAND POSIBILITATEA SA VA INECATI.

BAIE CU MUSETEL
-rani care se vindeca greu,eczema cronice,hemoroizi
-baie de aburi asupra zonei afectate
BAIE CU LEVANTICA
-recomandata femeilor afectate de menopauza si in epuizare nervoasa
BAIA CU CIMBRU
-in cazul tusei cronice,a tusei convulsive la copii,a tusei spastice

Despre tratamente cu plante......

Fitoterapia


Termenul vine din limba greaca si inseamna "a te ingriji prin plante si proprietatile acestora"...Fitoterapia este o ramura a terapiei naturiste care foloseste plante si preparate din plante ca mijloc de reparare si tratare a bolilor. Plantele medicinale pot fi folosite sub forma de ceaiuri, tincturi, tablete sau creme si pulberi. Daca va hotarati sa urmati aceasta terapie trebuie sa cunoasteti foarte bine plantele, sa le uscati in anumite conditii pentru a putea beneficia pe deplin de efectul lor.
Tuse - ceaiuri din lamaita,de ceapa, de praz, de salvie
Boli de ficat si fiere se recomanda un amestec din ceai de menta, papadie si galbenele.
Diaree - ceaiuri din sunatoare, frunze de nuc sau musetel. Acestea se consuma neindulcite.
Constipatie - ceaiuri din flori de soc, urzica.
Rinichi - ceaiuri din radacina de urzica, codite de cirese.
Dureri menstruale - ceai de menta sau musetel indulcit cu miere.
Reumatism - ceai din rozmarin, frunze de mesteacan si urzica.
Probleme respiratorii - ceaiul din salcam, busuioc, soc, macese, muguri de pin
Hepatita,hipertensiune,constipatie,hemoroizi - ceai de anghinare
Gastrite hiperacide,ulcer,bronsite,anemii - coada calului,galbenele
Actiune imunostimulatoare - ceai de echinaceea
Bronsita cronica,enterocolita,eczeme,acnee - ienupar,echinaceea
Anorexie,balonare,gripa,stari depresive - ceai de obligeana
Afectiuni cardiace,nevroza cardiaca,aritmie - ceai din fructe de paducel
Colici,diskinezie biliara,angina pectorala,rani - ceai de rostopasca
Diskinezie biliara,hepatita,rani,arsuri,depresii,diaree - ceai de sunatoare
Stari depresive,hipertensiune,menopauza - ceai de talpa gastei
Afectiuni renale
-I reteta - frunze de merisor: se pun 20 g frunze uscate intr-un ceainic de portelan, apoi se toarna apoi un pahar cu apa fierbinte; dupa ce s-a racit, se adauga in infuzie o lingura de miere. Se bea cite un pahar de infuzie, de 3 ori/zi, inainte de masa.
-a II a reteta - se dizolva 50-100 g miere de albine intr-o cantitate egala de infuzie de macese si se bea in fiecare seara, inainte de culcare.
Pentru febra pricinuita de rani purulente, leziuni, abcese neglijate, in urma extractiilor dentare, indeparteaza slabiciunile musculare (adinomiile, miopatiile) si articulare, in anemii, in leziunile postnatale, in relaxarea organelor pelviene la femeile care au avut nasteri grele sau predispozitia spre avort (pentru fixarea sarcinii) si fortifierea fibrelor uterine in toate bolile de femei - ceai de cretisoara..Pentru hernii inghinale - 4 cesti de ceai de cretisoara pe zi.
CEAI DE CIUBOTICA CUCULUI
Este recomandat impotriva insomniei, in tulburarile nervoase, are efecte linistitoare asupra inimii si a nervilor, are efect depurativ, elimina substantele toxice, calmeaza migrena, cefaleea, elimina calculii vezicii urinare.
Se beau 2-3 cesti pe zi.
CEAI DE COADA CALULUI
1 lingurita cu varf de planta la 1 litru de apa clocotita, se opareste, se lasa sa stea putin sa se infuzeze, se strecoara si se beau cate 2-3 cesti pe zi, caldut, cu inghitituri mici. Este recomandat in dureri reumatismale, artrite si nevralgii, hemoragii si varsaturi cu sange, in cazul racelilor vezicale, a durerilor spastice,
ajuta in retentiile de apa in pericard, in pleura sau in tulburarile renale de dupa scarlatina si alte boli infectioase grele cu dereglari in eliminarea apei.
Se mai foloseste in eruptii de piele insotite cu mancarimi. Coada calului amestecata cu sunatoare, oparita si consumata 1-2 cesti pe zi, in timp ce seara se consuma hrana solida, ajuta in incontinenta urinara.
Se recomanda gargara de coada calului in amigdalite, inflamatii ale mucoasei bucale, stomatite ulceroase, sangerari ale gingiilor, gingivite, fistule si polipi in cerul gurii si gat, in tumori maligne, acestea din urma putand fi stopate.
CEAI DE CRETISOARA
Se face o infuzie din 1 lingurita cu varf de planta la 1 l apa clocotita. Se beau 2-3cesti pe zi si este indicat in febra pricinuita de rani purulente, leziuni, abcese neglijate, in urma extractiilor dentare, indeparteaza slabiciunile musculare (adinomiile, miopatiile) si articulare, ajuta in anemii, in leziunile postnatale, in relaxarea organelor pelviene la femeile care au avut nasteri grele sau predispozitia spre avort (pentru fixarea sarcinii) si fortifierea fibrelor uterine in toate bolile de femei.In asociere cu traista ciobanului se foloseste in histeroptoza (prolaps uterin) si hernii inghinale. In aceste cazuri se beau 4 cesti pe zi.
In obezitate se beau 2-3 cani de ceai.
CEAI DIN PLANTE MEDICINALE ptr. AFECTIUNI PULMONAR-RESPIRATORII
Are in compozitie 14 plante medicinale:
-musetel
-cimbritor
-trei frati patati
-coada soricelului
-lumanarica
-galbenele
-podbal
-menta
-patlagina
-busuioc
-ventrilica
-sovarf
-scai vanat
-ciubotica cucului
Indicat in:
-Degajarea cailor respiratorii
-Laringita(rosu in gat)
-Astm bronsic
-Traheita
-Gripa
-Aprindere de plamani
-Guturai
-Alergii
-Tuse convulsiva
-Insuficienta respiratorie
-Bronsita cronica sau acuta
-Raceli
Modul I: (persoanele care sufera de tuse rebele, cronice, gripa, rosu in gat, raceli diferite)- se face o infuzie din 3 linguri de plante la un litru apa, cura cu ceai se poate face mai des si inainte de masa si intre mese in cursul unei zile.
Se vor consuma minim 5 cani pe zi inainte de principalele mese, neindulcit sau indulcit cu miere de albine poliflora,chiar in loc de apa. Aceasta formula este valabila si pentru copii.
Modul II: (pentru persoanele care sufera de astm bronsic, astm alergic care se manifesta numai la schimbare de timp, bronsita cronica, acuta, insuficienta respiratorie)-se face o infuzie din 2 linguri de plante la 500 ml. apa.
Pentru un efect mai bun si mai rapid se recomanda folosirea concomitent a siropului de muguri de pin la ambele moduri, inainte sau dupa ce ati consumat ceaiul. Se va consuma 3 cani pe zi inainte de principalele mese.Pentru persoanele care folosesc spray, acest ceai este binevenit.
Rol terapeutic
Pentru persoanele tinere aceste afectiuni se pot trata si vindeca dupa o perioada de 6 luni tratament.Acest ceai nu ar trebui sa lipseasca de la nici o familie pe timp de iarna.
CEAI ptr. SLABIT
Flori de porumbar - 20 g - stimuleaza digestia.
Radacina de papadie - 20 g - depurativ.
Frunze de bradisor - 20 g - diuretic.
Frunze de menta - 20 g - imbunatatesc gustul.
Flori de galbenele - 20 g - dezintoxicant.
Se opareste de trei ori pe zi cate o lingurita din acest amestec cu o ceasca cu apa clocotita, se lasa sa se infuzeze 5 minute si se bea, inghititura dupa inghititura, inaintea meselor principale.
CEAI ptr. AFECTIUNI ALE SISTEMULUI NERVOS
Se realizeaza prin amestecul a 14 plante medicinale:
-ciubotica cucului
-hamei
-tei
-arnica
-conuri de hamei
-coada calului
-sunatoare
-coada soricelului
-valeriana
-urzica
-paducel
-menta
-roinita
-talpa gastei
Indicat in:
-Migrene
-Stress
-Insomnii
-Oboseala psihica
-Anemii feriprive
-Nevrozitate
-Depresii
-Nevroza cardiaca
-Tulburari comportamentale
-Nevralgii
-Ameteli
-Agitatii
Mod de preparare
Se face o infuzie dintr-o lingura mare de plante si 500 ml apa, cand apa da in clocot se pun plantele, se opreste din fiert, se acopera si se lasa la racit 15-20
de minute.
Mod de administrare
Se bea doua cani pe zi dimineata si seara inainte de masa (in caz de nevoie chiar si in cursul zilei). Tratamentul trebuie urmat pe parcursul a 1-3 luni in functie de vechimea si gravitatea bolii. Se recomanda folosirea concomitent a tincturii de Paducel si Valeriana la fiecare cana de ceai, cate o lingurita.
CEAI DE NAPRAZNIC (inamicul cancerului)
Adjuvant in:
-cancer ovarian
-impotenta
-cancer intestinal si gastric
-chisturi ovariene, ovare polichistice
-cancer la san
-tuberculoza, cancer pulmonar
-leucemie
-hematurie
-sterilitate
-iradiere
Mod de preparare
O lingura de frunze si flori uscate, se pun cu o cana (250ml) de apa la macerat de seara pana dimineata. Dimineata se filtreaza licoarea rezultata (maceratul) iar planta ramasa se opareste cu inca o cana cu apa. Dupa ce se lasa sa se raceasca vreme de jumatate de ora la temperatura camerei, aceasta infuzie se filtreaza. La sfarsit se combina maceratul cu infuzia.
Atentie!
Pentru ceaiul de napraznic nu se foloseste apa de la robinet, ci doar apa plata sau, mai bine, apa de izvor care nu trebuie sa fie mai veche de 48 de ore.
Mod de administrare
Se beau 3-4 cani din acest ceai pe zi, pe stomacul gol. Ceaiul se bea inghititura cu inghititura (unii terapeuti recomanda sa se bea cu lingura), neindulcit.
Recomandam a fi folosit si sub forma de pulbere sub limba timp de 15-20 de minute, de 2-3 ori pe zi, intre curele cu ceai.
Cura necesara este de 42 de zile, 21 zile prima transa, 5 zile pauza si inca 21 zile. Fara indoiala napraznicul si-a castigat celebritatea datorita cazurilor spectaculoase de vindecare a cancerului. Cel mai receptiv la tratamentul cu napraznic este cancerul genital, dar pe lista cazurilor vindecate se afla si cancerul pulmonar cu metastaze, cancerul mamar, cancerul de prostata, cancerul la intestin si cancerul gastric. In toate cazurile vindecate, tratamentul cu ceai de napraznic a fost insotit de un regim alimentar sever, cu sucuri si cruditatisau cu cereale integrale.Acest ceai nu are contraindicatii putand fi consumat si de catre copii.
CONTRA TUSEI
-siropul de lamaie: o lamaie curata se ruleaza cu palma pe o suprafata plana ca sa fie zemoasa. Apoi se fierbe intr-un vas cu emailul intact, timp de 10 minute, dupa care se taie in doua si se stoarce intr-o cana de ceai in care s-au pus 2 linguri de glicerina. Se amesteca cu 50 de grame de miere si se administreaza de 3 ori pe zi (in total 4 – 8 lingurite, in functie de varsta).
-siropul de ridiche se poate prepara astfel: se curata o ridichie neagra de dimensiuni mari, se scobeste, si in lacasul ramas se pune zahar sau miere si o lingurita de hrean ras. Se coace in cuptor, cu atentie sa nu se verse lichidul rezultat, si din sucul care se formeaza se iau 3-4 lingurite pe zi.
-salata verde (calmanta si antispasmodica), sub forma de decoct: se fierb 1-2 lingurite de salata intr-un litru de apa timp de 15 minute si se poate indulci cu zahar sau miere. Se bea treptat in cursul zilei.
-Ceaiul de ceapa:se pun la fiert intr-un litru de apa ,3-4 cepe intregi, cand apa a scazut la jumatate, ceaiul e gata.
Se indulceste cu miere si se bea fierbinte.
-Prazul este indicat in afectiunile traheobronsice, folosit ca antitusiv si expectorant.
CEAI ptr. HIPERTENSIUNE ARTERIALA, OSCILATII ALE TENSIUNII
Este un amestec din 11 plante medicinale
-paducel
-ciubotica cucului
-coada toricelului
-salvie
-vasc
-talpa gattii
-anghinare
-traista ciobanului
-cimbritor
-coada calului
-roinita
Indicat in:
-Regleaza tensiunea arteriala
-Ateroscleroza
-Hipertensiune
-Astenie
-Scade colesterolul
-Aritmie
-Anemie feripriva
-Afectiuni aortice
Mod de preparare
O lingura mare de plante se pune in 500 ml apa rece si se lasa la macerat de seara pana dimineata, se da in clocot, se lasa 20 de minute la racit, se imparte in doua doze.
Mod de administrare
Se beau doua cani pe zi dimineata si seara inainte de masa.
Durata tratamentului este de la 1-3 luni in functie de starea pacientului si gravitatea bolii.
Pentru un efect benefic recomandam folosirea tincturii de Paducel si Valeriana la fiecare cana de ceai. Pentru hipotensiune se recomanda folosirea tratamentului de la afectiuni cardiace ceai si tinctura. Tratamentul este indicat a fi folosit pe o perioada de la 1 la 3 luni in functie de vechimea si gravitatea bolii.
CEAI ptr. AFECTIUNI GINECOLOGICE
Este un amestec din 12 plante medicinale:
-musetel
-coada racului
-coada toricelului
-roinita
-troscot
-napraznic
-urzica moarta
-cicoare
-galbenele
-cretisoara
-coada calului
-traista ciobanului
Indicat in:
-Fibrom uterin ,Rupturi de la nastere ,Dismenoree,Distrofie ovariana,Chisturi ovariene ,Amenoree
Se face o infuzie dintr-o lingura mare de plante si 250 ml apa, cand apa da in clocot se pun plantele, se opreste din fiert, se acopera si se lasa la racit 15-20 de minute.Se vor consuma trei cani de ceai neindulcit pe zi, dimineata la pranz si seara inainte de masa cu 15-20 minute.
Tratamentul se va face de la 1 la 3 luni in raport cu vechimea bolii.
CEAI SPECIAL ptr. TOATE BOLILE DE CANCER INCLUSIV PROSTATA
Se obtine din amestecul a 11 plante:
-pufulita cu flori mici
-traista ciobanului
-ghimpe
-mesteacan
-napraznic
-dragaica
-coada calului
-urzica moarta
-matase de porumb
-trifoi rotu
-turita mare
Mod de preparare
Se face o infuzie dintr-o lingura mare de plante si 500 ml apa, cand apa da in clocot se pun plantele, se opreste din fiert, se acopera si se lasa la racit 15-20 de minute.
Mod de administrare
Se beau doua cani pe zi, dimineata pe stomacul gol si seara inainte de culcare, in cazul in care afectiunea este in faza incipienta.
Pentru adenom de prostata sau cancer prostatic tratamentul se poate dubla cantitativ (4 cani pe zi) pe o perioada lunga de timp, urmat in acelasi timp cu tinctura de pufulita cu flori mici si ghimpe, 2 lingurite la o cana de ceai.
Acest ceai este recomandat ca tratament preventiv, de la varsta de 50 de ani, o luna pe an.
Durata acestui tratament este de 1-3 luni sau chiar 6 luni, in functie de cronicitatea si vechimea bolii.
Rol terapeutic
Acest ceai stimuleaza mictiunea astfel incat substantele active existente in planta sa ajunga in meatul urinar unde actioneaza prin cicatrizarea ranilor la fel ca si la o operatie cu laser. Ajuta la disparitia adenomului si a infectiilor.



Plantele si vitaminele
Vitamina A sub forma de carotina in - varza,piersici,boia iute,morcovi
Complexul de vitamine B in - mazare,linte,spanac,varza,salata verde,fasole,cartofi,rosii,in - special in drojdia de bere comprimata.
Vitamina C - beti ceaiuri de maces,catina,coacaz negru,lamaie
Vitamina D in - untura de peste,salata verde,spanac,manatarca,zbarciog,lichenul polar,in uleiul de soia si maslin
Vitamina E - laptuca,spanac,lucerna,ovaz,grau,soia,ulei de masline
Vitamina H in - drojdia de bere-dimineata pe stomacul gol
Vitamina I - lamaie,coacaze negre,mazare,ardei
Vitamina K - vegetal in seminte de canepa si in,in galbenusul de ou
Vitamina P - in lamaie,ardei



Plante si afectiuni
Anason-crampe stomacale,dureri menstruale
Angelica-balonari,dureri de stomac,tulburari respiratorii
Arnica-lovituri,hematoame,luxatii
Cimbrisor-tulburari digestive,anemie
Ciubotica cucului-bronsite,tuse,hipertensiune
Coada calului-boli de rinichi,infectii
Coada soricelului-astm,hemoroizi,reumatism
Cozi de cirese-boli de rinichi,prostata
Fag salbatic-scleroza
Fenicul-tuse,tulburari digestive,dureri de san
Flori de soc-raceli,constipatie
Flori de tei-insomnie,neliniste,raceli
Frunze de nuc-tulburari digestive,paraziti intestinali,anemie
Frunze de stejar-tonic in convalescenta,boli de plamani,boli de ficat
Galbenele-varice, boli de plamani,boli de ficat
Levantica-boli de inima,neliniste,crampe
Licheni de piatra-raceala,raguseala,diabet
Lumanarica-boli de plamani,tuse,astm
Menta-dureri de cap,raceli,dureri de stomac
Musetel-neliniste,dureri de stomac
Obligeana-boli de stomac,febra,litiaza renala
Paducel-hipertensiune,migrene,
Papadie-hemoroizi,obezitate,ulcer,boli de ficat,celulita
Patlagina-tuse,rani
Pedicuta-dureri musculare,dureri reumatice
Pelin-lipsa poftei de mancare,boli de ficat,comprese si bai ptr. infectii locale
Roinita-tahicardie,neliniste,greturi
Mierea si Scortisoara
Amestecul de miere si scortisoara vindeca majoritatea bolilor.
Miere se produce in majoritatea tarilor din lume...Oamenii de stiinta din zilele noastre accepta, de asemenea, mierea ca medicament(foarte eficient)pentru toate tipurile de boli.
Stiinta spune ca, desi mierea este dulce, daca este luata in anumite doze ca medicament, nu face rau pacientilor diabetici.
Faceti o pasta din miere si pudra de scortisoara, intindeti-o pe paine, in loc de dulceata sau gem, si mancati-o regulat la micul dejun. Aceasta reduce colesterolul in artere si salveaza pacientul de la atacurile de cord. De asemenea, cei care au suferit deja un atac, daca procedeaza asa zilnic, evita timp indelungat un nou atac. Procedand asa in mod regulat, se inlatura pierderea respiratiei ritmate si se intareste bataia inimii.

Daca se ia regulat, chiar cei cu artrita cronica se pot vindeca, atunci cand doctorii si-au tratat pacientii cu un amestec de o lingura miere si ½ lingurita de scortisoara inainte de micul dejuan, au descoperit ca, din 200 de persoane tratate in acest fel, practic, 73 de pacienti au fost complet eliberati de dureri si in decurs de o luna, majoritatea pacientilor care nu puteau sa mearga sau sa se miste din cauza artritei, au inceput sa mearga fara dureri.
Cei care sufera de raceli comune sau severe trebuie sa ia o lingura de miere si ¼ lingurite de scortisoara pudra in apa calduta zilnic timp de trei zile. Aceasta procedura va vindeca si cea mai cronica tuse, raceala si curata sinusurile.
Mierea luata cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si, de asemenea, curata ulcerul stomacului din radacina.

Folosirea zilnica de miere si scortisoara pudra intareste sistemul imunitar si protejeaza corpul de bacterii si atacuri virale.Folosirea zilnica de miere intareste corpusculii albi din sange in lupta cu bacteriile si cu bolile virale.Scortisoara pudra presarata peste doua linguri de miere, luata inainte de masa, elimina aciditatea si usureaza digestia celor mai grele mancaruri.
Ceaiul facut cu miere si pudra de scortisoara, luat regulat, opreste ravagiile imbatranirii. Patru linguri de miere si o lingura de scortisoara pudra se fierb in trei pahare de apa – se face ceai. Se bea ¼ pahare de tre-patru ori pe zi. Aceasta mentine pielea prospata si catifelata si opreste imbatranirea. Speranta de viata creste si chiar la 100 de ani incepeti sa faceti treaba ca la 2o de ani.
Se face o pasta dintr-un amestec de miere si scortisoara pudra in cantitati egale; aplicata pe zonele afectate, vindeca eczemele, pecinginea si toate tipurile de infectii de piele.
In fiecare dimineata, cu jumatate de ora inainte de micul dejun, pe stomacul gol si seara, inainte de culcare, beti miere si scortisoara pudra fierte intr-un pahar de apa. Luat regula, scade greutatea chiar la cele mai obeze persoane. De asemenea, bauta regulat, aceasta mixtura impiedica acumularea de grasime in corp chiar si la persoanele care au o dieta cu multe calorii.
In America de Sud, primul lucru care se face dimineata este gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra amestecate in apa fierbinte; in acest fel, respiratia ramane prospata toata ziua.
Zilnic, dimineata si seara, miere si scortisoara pudra, luate in parti egale, restabileste auzul…

tratarea unor afectiuni prin meloterapie

Meloterapia Din punct de vedere psihologic, meloterapia este o forma de psihoterapie ce foloseste drept instrument principal muzica. Prin meloterapie pot fi tratate stari de agresivitate ascunsa, tulburarile afective, anumite blocaje mentale, dar si unele probleme psihosomatice cum sunt astmul sau tulburarile de alimentatie.

Meloterapia poate lua doua forme:
Modalitatea activa practica unui instrument muzical
Modalitatea pasiva ascultarea muzicii.
Influenta sunetului asupra psihicului uman
Inaltimea sunetului este determinata de un anumit numar de vibratii pe secunda ce sunt definitorii pentru sunetul respectiv. Modul in care se succed sunetele de diferite inaltimi in cadrul unui fragment melodic influenteaza foarte mult impactul psihologic al melodiei asupra ascultatorului.
Durata este reprezentata de timpul efectiv in care este sustinut sunetul. De durata sunetelor depinde ritmul melodiei. Este un lucru stiut ca orice fiinta umana este apta de ritmicitate. Ritmul ne relaxeaza sau energizeaza. Dupa nastere, copilul adoarme mai usor daca este leganat in ritmul batailor inimii mamei, iar in armata marsul ritmat stimuleaza mersul.
Intensitatea este caracterizata de numarul de decibeli ai sunetului. In acest sens, intonarea aproape in soapta a unei melodii lente poate fi un factor deosebit de favorizant al introspectiei, in timp ce anumite melodii ascultate lo intensitate mare pot favoriza efectul cathartic (de descarcare afectiva).
Timbrul este dat de numarul specific de armonice care insotesc fiecare sunet in parte. Fiecare voce, fiecare insument are un timbru specific. S-a demonstrat faptul ca persoanele care au o voce caracterizata printr-un numar mare de armonice sunt percepute ca fiind o prezenta placuta, linistitoare. Acest fapt este deosebit de important in domeniul hipnozei si al meloterapiei, deoarece terapeutul trebuie sa fie capabil sa induca relaxarea pacientului prin inflexiunile vocii sale.
Meloterapia este o modalitate terapeutica complexa, cu efecte benefice in domeniul bolilor psihosomatice si in cel al ariei psihopatologice sau al normalitatii psihice, pentru relaxare, motivare ori descarcare afectiva.
Tratarea diferitelor afectiuni prin meloterapie
Studiile de psihologie efectuate pana acum au permis elaborarea urmatoarelor recomandari:
1. Pentru calmarea sistemului nervos : Concertul nr. 5 pentru pian si orchestra de Beethoven si Uvertura operei Parsifal de Wagner.
2. Pentru destindere psihica si relaxare: Sonata pentru flaut, alto si harpa si Clar de luna de Debussy, Nocturnele lui Chopin si Apocalipse des animaux de Vanghelis.
3. Pentru combaterea oboselii si surmenajului: Poemul simfonic Vltva de Smetana si Dimineata de Grieg.
4. Pentru tratarea starilor depresive: Carnavalul de Dvorak.
5. Pentru calmarea starilor de agitatie: Oda bucuriei de Beethoven si Corul pelerinilor de Wagner.
6. Pentru tratarea nevrozei astenice si a tulburarilor vegetative: Mica serenada si Simfonia nr. 41 de Mozart.
7. Pentru calmarea marilor suferinte care apar in urma unor intimplari tragice: Concertul pentru violoncel de Dvorak si Patetica de Ceaikovski.
Modalitati de tratament
Unul dintre cei mai cunoscuti oameni de stiinta care a descris legatura dinte notele muzicale, numere si influenta planetelor asupra omului a fost Pitagora dar izvorul acestei stiinte sacre se afla in vechile temple de mistere ale initiatilor egipteni. Meloterapia ca stiinta bazata pe principii solide exista inca din cele mai vechi timpuri. Astazi ea este destul de bine expusa de principiile psihanalizei moderne. Repetivitatea armoniilor sonore creaza stari modificate ale constiintei. Este vorba in special de muzica pura, armonioasa, elevata. O muzica zgomotoasa gen rock, metal sau jazz induce chiar stari negative, depresie, angoasa pentru ca rezoneaza cu energii de joasa frecventa. Amerindienii aveau asa numitele dansuri sfinte cu ajutorul carora vindecau bolnavii prin modulatii melodice repetate. La triburile africane vracii vindecau de asemenea in ritmul magic al tobelor. In Tibet sunetele scoase de clopote, mici trompete ori tobe speciale erau folosite pentru vindecarea migrenelor, a bolilor psihice ori dezechilibrelor metabolice. Cercetari mai ample au demonstrat ca fiecare nota muzicala are o frecventa specifica de vibratie care influenteaza anumite zone ale corpului uman ori determina anumite reflexe in organism (in acest sens medicina holistica recomanda ascultarea unei muzici in care predomina nota vindecatoare).
DO - este folosita in circulatie proasta, anemie, afectiuni ale sangelui, paralizie, dificultati de urinare, melancolie, umflarea gleznelor, racirea picioarelor. Guverneaza colonul, gatul, genunchii si nasul.
RE - este folosita in astm, bronsita, guta, pietre la vezica biliara, obezitate, purificarea toxinelor, letargie si apatie. Guverneaza sanii, organele sexuale, perineul picioarele si limba.
MI - este folosit in constipatie, indigestie, flatulenta, afectiuni ale ficatului, gastrointestinale, tuse, dureri de cap, piele, apatie, plictiseala. Guverneaza capul, ochii, plexul solar, zona ombilicala.
FA - este folosita in guturai, alergii, raceli, traume, socuri, colici, epuizare, ulcere, iritabilitate, tensiune marita, piele uscata. Guverneaza rinichii, glandele suprarenale, umerii, pieptul, colonul si gambele.
SOL - este folosit in laringita, amigdalita, inflamatii ale gatului, afectiuni oculare, boli de piele, mancarimi, voma, spasme musculare, dureri menstruale, febra, stimuleaza centrul atentiei si calmul. Guverneaza saliva, parul, si sistemul reproducator.
LA - este folosita in toate afectiunile nervoase, convulsii, oboseli, dereglari ale echilibrului, sangerari, dificultati respiratorii, umflaturi, paralizie, pecingine, actioneaza pe osul sacru la baza coloanei.
SI - este folosita in intreg corpul dar cu deosebire in dezechilibrul glandelor, nevralgii, deficiente imunitare, metabolismul vitaminelor ori dereglari nervoase.
Modalitati practice
Intinsi, alegem un fond muzical adecvat, linistitor, confortabil.
Intram treptat intr-o profunda stare de relaxare lasand muzica sa ne cuprinda fiecare celula a corpului. O ascultam cu atentie focalizata. Dupa un timp, cand procesul se desfasoara de la sine constientizam prezenta noastra absoluta aici si acum. In aceasta prezenta ascultam acum muzica dintre sunete. Nu tonurile care creaza muzica ci o esentializare a ei, dincolo de ele insasi, in spatiile dintre sunete. Aceasta ne va introduce intr-o stare de relaxare foarte profunde pe fondul unei observatii clare si perfecte, comparabila cu starile celebrale gamma. Acum poate fi resimtita o profunda si placuta regenerare fizica si poate fi surprinsa modalitatea de actiune a undelor muzicale care actioneaza in corp.
Recomandari
Pentru relaxare
•Claude Debussy - Sonata pentru pian si harpa
•Nicolo Paganini - Concert nr. 4 in Re Minor
•Piotr Ilici Ceaikovsky - Uvertura operei "Frumoasa din padurea adormita"
Pentru liniste interioara
•Ludwig van Beethoven - Concertul imperial nr. 5 (Adagio din sonata pentru violoncel si orchestra in sol minor)
•Franz Schubert - "Rosamunda"' "Ave Maria"
•Piotr Ilici Ceaikovsky - "Lacul lebedelor"
•Robert Schumann - "Reverie"
•Wolfgang Amadeus Mozart - Concert nr. 21 pentru pian si orchestra
Pentru reglarea nivelului tensiunii arteriale
•Wolfgang Amadeus Mozart - "Don Juan"
•Franz Lizst - "Rapsodie maghiara"
Pentru surmenaj intelectual
•Johann Sebastian Bach - "Fugile"
Pentru ameliorarea unor dureri fizice
•Ludwig van Beethoven - "Pastorala"
•Maurice Ravel - "Bolero"
•Frederick Chopin - Concert nr. 1 in Mi Minor
Pentru stimularea si energizarea organismului
•Giuseppe Verdi - Marsul din opera "Aida"
•Johann Sebastian Bach - Brandenburgicele