Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 14 noiembrie 2009

homeopate pentru stress postraumatic

Remedii homeopate pentru stresul traumatic


Remediile homeopate pot ajuta la diminuarea efectelor stresului traumatic insa sunt limitate in vindecarea totala a persoanelor care sufera de aceasta afectiune la un nivel mai profund. Procesul de vindecare se realizeaza in etape, de aceea necesita timp. Inima si sufletul trebuie sa se vindece, iar unele etape din procesul de vindecare pot fi mult mai lungi decat ne putem imagina.

Tragediile de mari proportii, precum atentatul de la World Trade Center din Statele Unite starnesc o larga paleta de raspunsuri la nivel emotional. Socul si oroarea urmate de neintelegerea a ceea ce s-a intamplat, negarea si, intr-un final, o stare de insensibilitate. Urmeaza apoi furie si manie, durere in cazul celor care au pierdut pe cineva, vinovatie pentru cei ramasi in viata, anxietate si teama pentru ceea ce va urma, lipsa de speranta si depresie, disperare.

Iata o serie de remedii folosite de specialistii homeopati in cazul persoanelor care au trecut prin astfel de traume.

Omagul (Aconitum, a. Napellus), Laurul (Datura Stramonium) si Arnica (Arnica Montana)

Primele doua remedii la care se pot gandii specialistii pentru starile de soc sunt omagul si arnica. Omagul este utilizat atunci cand pacientul este abatut, pare speriat incat ii poti simti frica. Simptomele care apar sunt tremurul si frica de moarte. Aceasta frica iese usor la suprafata dupa o stare de soc sau dupa un cosmar. Un remediu care da simptome similare cu omagul este laurul. In timp ce omagul se identifica cu doua tipuri de simptome: socul si frica (de moarte) insotite de tremur, laurul poate duce la exprimarea in mai multe feluri a furiei (de la isterie la nerecunoasterea realitatii). Chiar daca teama de moarte este prezenta, laurul se foloseste mai ales in cazul pacientilor cu teama de intuneric (cum ar fi copii care se trezesc tipand speriati dupa un cosmar si nu reusesc cateva minute bune sa distinga realitatea sau sa-si recunoasca parintii). La polul opus se afla cei care au nevoie de arnica, acestia, la prima vedere parand a fi complet in regula. Spun insistent ca n-au nimic si nu resimt nici un fel de simptom in timpul zilei, insa noaptea cele mai adanci temeri se transpun in cosmaruri.

Opium si acidul fosforic

Opiumul preparat in scopuri homeopate se adreseaza celor care nu arata in mod evident a avea probleme dar sunt abatuti. Adesea se uita in gol. Nu se plang si nu cer nimic. Imaginile traumatizante ii bantuie in mod constant si de fiecare data cand se gandesc la ce s-a intamplat sunt coplesiti de aceleasi sentimente resimtite in acele momente. Adorm cu mare dificultate si sunt foarte sensibili la zgomote. Cei care au nevoie de acidul fosforic se scufunda in apatie incat nici nu mai vor sa vorbeasca. In ciuda unei imense apatii reusesc totusi sa-si adune energia pentru a-si duce la indeplinire activitatile fizice pe care le au de facut. Cei care au nevoie de acest remediu resimt tot timpul sete si simt nevoia sa bea in special sucuri de fructe.

Ignatia

Ignatia este un remediu pentru cei care au suferit o pierdere si nu vor sa vorbeasca despre acest lucru; vor doar sa fie lasati in pace sa poata plange. Nu reuseste nimic sa-i consoleze. Resimt tot timpul un nod in gat datorita tensiunii emotinale create de retinerea inauntru a sentimentelor. Sunt bantuiti de sentimente de vinovatie si regrete.

Acidul azotic

Cei care au nevoie de acid azotic sunt epuizati si furiosi. Furia lor este extrema. Firea lor sensibila si plina de compasiune nu poate intelege tragedia prin care au trecut si reactioneaza cu ura, viseaza o razbunare impotriva "dusmanului", nu reusesc sa doarma noaptea si devin foarte nelinistiti. Furia ii macina si izbucneste necontrolat, ducand, intr-un final, la depresie.

homeopate pentru insomnie

Tratamentul homeopat pentru insomnie
 

Simptomele sunt singurele semne exterioare care arata ca sistemul imunitar se lupta sa infranga o boala. Homeopatii profesionisti nu prescriu, in general, solutii pentru vindecare locala. Un medicament homeopat este prescris pentru toate afectiunile corpului. O prescriptie medicala corecta este esentiala pentru succesul homeopatiei.

In cazul insomniilor, un remediu natural prescris de medic, este dilutia ultramoleculara administrata in conditiile stabilite de medic. Nu este indicat folosirea uleiurilor aromate in acelasi timp cu remediile homeopatice.

Prezentam o lista a unor remedii homeopate cu efect curativ asupra insomniei.

Arnica
Este folosita in cazul suprasolicitarilor fizice, a oboselii si cand simtiti patul tare si inconfortabil.

Omar
Este folosit pentru insomnia cronica provocata de socuri emotionale, spaime, vesti proaste sau alte suparari.

Arsenicum album
Folosit pentru starile de somnolenta din timpul zilei si starile de neliniste din timpul noptii (cosmaruri si vise chinuitoare).

Calciu fosfat
Cand aveti dificultati in trezirea matinala, pentru durerile de dinti la sugari, stari de anxietate, iritabilitate, stari de neliniste.

Causticum
Folosit pentru copii care fac in pat in timpul noptii. Acest incident se datoreaza sensibilitatii excesive manifestata si prin schimbari neasteptate de comportament sau frica de intuneric.

Musetel
Pentru copii care au pielea iritata si nu pot fi linistiti, pentru insomnie cauzata de dureri de dinti, colici sau nervozitate, pentru plansete in timpul somnului.
Este antidotul perfect pentru abuzul de cafea care cauzeaza insomnie si neliniste pe parcursul noptii continuand cu cosmaruri.

Cocculus laurifolius
Se foloseste in cazul suprasolicitarilor si epuizarilor (schimbari ale mediului). Nopti nedormite (stresul privind ingrijirea persoanelor bolnave).

Coada calului
Pentru copii care uda patul in timp ce dorm (subdezvoltarea sistemului nervos).

Ignatia amara
Folosit in cazul somnolentelor cauzate de socuri, stres emotional sau suparare. Pentru extenuari fizice si psihice, irascibilitate.

Kali phos
Este util la pacientii suferind de anxietate, stari de frica, tulburari ale stomacului (voma, stari de voma), surmenaj, colaps mental (neurastenie) si fizic (febra musculara), isterie (stres si suprasolicitare), insomnie, terori nocturne.

Nux vomica
Excelent pentru persoanele care sunt iritabile sau care sufera de somnolenta (cauzata de sedative sau de epuizare mentala). Pentru insomnii cauzate de abuz de alcool sau de mancare (mancaruri picante). Pentru cazuri in care o persoana nu poate sa adoarma noaptea si are stari de somnolenta ce apar inainte sa sune ceasul desteptator.

Opium
Folosit in situatii in care o persoana este somnolenta, dar nu poate sa doarma (se simte inconfortabil in pat) si pentru somn obositor.

Deditel mare
Folosit in cazul cosmarurilor, pentru situatii de agitatie in somn, stari de sufocare, pentru insomnii cauzate de mancaruri grele.

Sepia officinalis
Folosit in oboseala fizica, depresie si stres mental. Pentru iritabilitate si somnolenta din timpul zilei, dureri de cap, greata si ameteala datorata oboselii.

Sulfura
Folosit pentru starile de stres care impiedica odihna (somn nelinistitor), pentru cosmaruri, insomnie, treziri repetate in timpul noptii.

Tuia
Folosit pentru persoanele care se trezesc cu dureri musculare, care au friguri noaptea , care vorbesc in somn, pentru cosmaruri si dureri de cap.