Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

miercuri, 4 ianuarie 2012

ILUZIILE PE CARE LE AMPLIFICAM SAU PUTEREA SCHIMBARII ?

Traim intr-o lume in care alegerile pe care la facem, deciziile pe care le luam, precum si actiunile noastre, se realizeaza sub inpulsul unor energii mentale a caror setari, de cele mai multe ori, nu ne apartin si nici macar nu reprezinta valorile noastre materiale, morale sau spirituale.... Ele sunt efectul energiilor (cu o incarcatura puternica de vibratie), cu care propria energie (de regula de o putere scazuta ca intensitate si frecventa de vibratie), a interferat dealungul timpului si continua sa interfereze. Lumea nostra fizica este in mare parte formata si dominata de ILUZII. O dorinta, este o iluzie inca nematerializata pe plan fizic. Teama este o proiectie a mintii, care de asemenea este ireala, itr-u-cat obiectul temerii inca nu exista sub forma materializata...deci este tot o iluzie. Toate visurile noastre sunt iluzii...si majoritatea lor raman in acest stadiu... parte din ele s-ar putea totusi materializa in lucruri concrete prin puterea vointei..., iesind astfel din lumea imaginara a mintii noastre. Dezamagitor, este faptul ca majoritatea dintre noi nu constientizam ca lucrurile stau astfel. Respingem si refuzam sa acceptam faptul ca, mare parte a vietii o traim ca parte sau ca angrenaj al visurilor "celor puternici"... renuntand la visuri sau la speranta propriilor impliniirii. O facem asta zi de zi, de multe ori chiar 40-50 de ani, mergand la servici si devenind un instrument si un angrenaj pus in slujba realizarii visurilor si telurilor celorlalti.....care nici macar nu converg catre propriile scopuri sau visuri. Majoritatea dintre noi stingem cu buna stiinta, altii din ignoranta.... flacara iubirii sau a sperantei... Permitem ca in inima si sufletele noastre, sa se infiripeze... samburele indoielii... pe care apoi il tot hranim si o alimentam prin suferinta... si "plangeri de mila", pana sfarsim in a materializa in lumea fizica, continutul temerii noastre.
Care e solutia? - CONSTIENTIZARE a tot ceea ce nu ne este prielnic (ca valori morale, etice sau spirituale)... ; - INTELEGERE motivelor si a mecanismelor prin care aceste "cauze" ne trag inapoi, anuland credinta si increderea in implinirea telurile si scopurile noastre... intelegand ca nemultimirile noastre, sunt doar efectel (lumilor (trairilor) noastre mentale, emotionale sau spirituale)... "rodu" care nu mai poate fi schimbat!!!; - DISOCIEREA, sau detasarea de "mediul" neprielnic (iesind di starea semi robotica in care ne tin setarile nevoilor biologice si dependenta de placeri fizice) si de lucrurile (obiceiurile) care ne fac rau, invatand lectia si platind-o prin iertare; RE-SETAREA, sau reconditionarea programelor noastre mentale distructive, pe care aceasta le deruleaza (fara ca noi sa ne dorim sa intervenim). E nevoie sa formam obiceiuri si deprinderi noi (mai sanatoase) renuntand le cele vechi si paguboase (setate in mintile noastre de altii...), care nu ne mai sunt de folos. E nevoie sa iertam tot ceea ce ne-a creat suferinta, si sa intoarcem curajosi, o fila noua a unui destin fericit. AVEM CU TOTII SOLUTIILE IN NOI. PUTEM SA NE RE-CREAM LUMEA (din interiorul nostru spre exterior) ASA CUM O DORIM,... prin materializarea unor iluzii fericite ce ne apartin si asupra carora avem si ne pastram mereu controlul...si o facem in mod constient. Avem insa nevoie de credinta, vointa, speranta si multa rabdare. INDOIALA...nu va face altceva decat sa continuie sa ne scurga energiile benefice... asemeni unui cauciuc gaurit...in care oricat aer am baga... el va continua sa se dezumfle mereu! 
Celor ce vreti sa atrageti schimbarea in viata voastra si credeti in puterea voastra de a o face..., va stau cu drag la dispozitie, alaturi de echipa din care fac parte.


Sandor Kasza

luni, 2 ianuarie 2012

Zodia si meseria


Comportamentul profesional, in functie de zodie

 
Berbec
Berbecul este competitiv si ii place actiunea, atat in cariera, cat si in viata de zi cu zi. Nu prea ii place sa piarda, ceea ce inseamna ca, in majoritatea cazurilor, va iesi invingator. Iar cand "competitia" este in toi, nu mai vede nimic in jurul lui decat linia de final, asa ca toti ceilalti ar face bine sa elibereze pista.
Berbecului ii place sa conduca si nu prea se simte bine in rolul de subordonat. De fapt, asta nu prea e o problema, caci, fiind plin de idei si foarte sigur pe el, va fi cel care da startul proiectelor noi si care isi indruma colegii. Berbecul este intotdeauna gata de actiune. Chiar daca nu este mereu un diplomat, e capabil sa tina seama si de nevoile colegilor. Va da dovada de un mare curaj si de multa energie pe "campul de lupta".
Berbecul are nevoie de actiune si provocari. Sedintele lungi si plictisitoare nu sunt pentru el. Prefera sa fie in mijlocul actiuni, pe teren, la intalniri cu clientii. Provocarile trebuie sa se succeada rapid, altfel se plictiseste repede.
Biroul unui berbec este spatios, aerisit, decorat doar cu cateva trofee care ii amintesc de succesele sale.
I se potrivesc meseriile care il tin tot timpul "in priza": pompier, chirurg, sportiv de performanta, om de afaceri .


Taur
Taurul ar putea sa fie albinuta lucratoare a zodiacului. Este de incredere, loial, muncitor si un bun jucator de echipa. Fiind un semn de pamant, e si foarte practic.
Daca ai o problema ce trebuie rezolvata neaparat, cheama un Taur. Probabil va fi nevoie sa-l suni de mai multe ori, pentru ca e putin lenes si dureaza ceva timp pana se pune in miscare, dar odata ce a inceput lucrul, fii sigur ca-l va duce la bun sfarsit. Taurii au o vointa puternica si sunt incapatanati, deci e bine sa i se spuna din timp care sunt regulile. Dupa aceea, Taurul isi va asculta superiorul, va urma exemplul colegilor si va munci mai mult decat toti. De fapt, este atat de hotarat si de muncitor, incat poate sa devina stalpul unei companii . Nici cu organizarea nu sta prea prost. Este meticulos si practic, deci va excela in probleme de organizare.
Desi este o fire practica, Taurul are si o latura artistica. Cam greu de observat, dar este acolo. Mai usor de observat este, in schimb, incapatanarea proverbiala a Taurului si temperamentul sau, uneori destul de dificil. Din fericire, Taurul va uita repede de orice suparare, deci daca esti pe faza si te apleci cand vezi capsatorul zburand spre tine, poti sa supravietuiesti lucrului alaturi de el.
Biroul lui este vizuina lui, unde se poate ascunde oricand si unde oaspetii se simt bine veniti.
I se potrivesc cel mai bine meseriile de artist, bancher, contabil, gradinar, sau orice alta profesie care necesita rabdare si hotarare.


Gemeni
Cand ai in echipa un Geaman, poti sa zici ca ai beneficiat de o super-oferta. Geamanul este genul "doi in unul". Vorbeste de doua ori mai repede si de doua ori mai mult decat ceilalti. Si are de doua ori mai multe idei. La un moment dat, va ajunge fabrica de idei a firmei.
Geamanul gandeste repede si bine. Neobosit, trece mereu de la un proiect la altul, fara sa le incurce si fara sa dea gres.
I se potriveste rolul de intermediar pentru ca ii place la nebunie sa vorbeasca. Daca ai nevoie de o "pila" atunci cere-i-o unui Geaman, pentru ca el are tot timpul o lista lunga de contacte. Cunoaste tot felul de persoane cu care se lanseaza intr-un vartej social unde este mereu provocat si stimulat. In momentul in care lucrurile devin plictisitoare, n-ai sa-l mai vezi pe la birou.
Din pacate pentru el, Geamanul da dovada de o curiozitate extrema, care il baga in tot felul de belele. Ii place sa-i invete pe cei mai tineri, sa impartaseasca din experienta si cunostintele lui.
Biroul unui Geaman este plin de telefoane, faxuri, computere, poate un televizor, orice il ajuta sa comunice. Intr-un colt, are mereu o valiza gata de calatorie.
I se potrivesc meseriile de scriitor, vanzator de orice fel, traducator, publicist.


 
Racul
Racul poate fi luat drept un incompetent. De fapt, munceste la fel de mult si la fel de bine ca toti ceilalti, numai ca are un fel subtil de a lucra si nu-i place sa se laude cu reusitele sale. Sensibilitatea sa se observa si in problemele de afaceri. Prefera sa evite confruntarile directe pentru a se proteja pe sine insusi si pe cei din jurul sau. Precautia este crezul unui Rac, iar daca se simte amenintat, se retrage imediat in carapacea sa.
Racului ii place sa conduca si, daca este multumit de indatoririle primite si de cei cu care lcureaza, are toate sansele de a reusi in orice domeniu. Poate crea in jurul lui o armonie si o intelegere deplina, cu conditia sa-si stapaneasca emotiile. Empatia si intuitia il transforma pe Rac intr-un protector al celor mai tineri, mai neexperimentati, dar uneori nu stie cand sa se retraga in carapace si ceilalti pot profita de slabiciunile sale.
Racul nu pare pornit sa cucereasca lumea, dar, in felul sau, poate avea succese mari. Este creativ, plin de imaginatie, calitati care il ajuta sa gaseasca mereu solutii ingenioase. Desi pare inofensiv, Racul nu trebuie calcat pe coada. Clestisorii sai se pot transforma rapid in gheare ascutite.
In biroul unui Rac, te simti ca acasa. Probabil ca are pe undeva o canapea sau un fotoliu foarte confortabil si un ceainic intotdeauna plin.
I se potrivesc meseriile menite sa ajute si sa aiba grija de ceilalti: doctor, farmacist, profesor, bucatar.

Leu
Leului ii place sa fie mereu in centrul atentiei. Si de ce n-ar fi ? Este mandru, energic, increzator in sine. Nu poti sa nu-l admiri. Straluceste in orice situatie. Este foarte concentrat pe munca sa si poate fi un lider excelent. Este genul care pare pornit sa cucereasca lumea si e gata oricand se riste oricat pentru asta.
Orice proiect ai pregati, daca incluzi in echipa un Leu, deja esti mai aproape de succes si sigur vei atrage atentia. Personalitatea lui puternica si optimismul molipsitor il vor aduce mereu in lumina reflectoarelor. Datorita calitatilor sale de lider si simtului dreptatii, Leul va deveni un adevarat model pentru colegii mai tineri.
Din pacate, toata atentia pe care o primeste i se urca la cap uneori si, ocupat sa zambeasca in fata blitz-urilor, uita de ce este acolo, de fapt. Daca nu are langa el pe cineva care sa-l traga de maneca, Leul va crede dintr-o data ca este o vedeta si va uita ca trebuie sa munceasca pentru a-si mentine statutul. Oricum, daca exista undeva o competitie care trebuie castigata, echipa Leului va fi invingatoare. Da, echipa, pentru ca, oricat i-ar placea lui sa faca pe vedeta, este loc, pe langa el, si pentru echipa lui.Biroul leului este dominat de tronul din spatele mesei. In lipsa unui tron adevarat, de pe care sa-si domine supusii, Leul cauta cel mai mare si mai frumos scaun managerial. I se potrivesc meseriile care il aduc in centrul atentiei : manager, arhitect, inventator, profesor, sportiv, politician.

Fecioara
Ai nevoie de o solutie rapida la problemele tale ? Cheama o Fecioara. Aceasta este persoana care va veni cu un raspuns genial in momentul in care toata lumea pare a fi in pana de idei. Fecioara este inteligenta, comunicativa, ii place sa ajute si sa faca servicii altora. Chiar si asa, are nevoie de independenta si de un spatiu doar al ei. Nu te astepta sa-si dea mereu toate cartile pe fata. Intotdeauna va avea cate ceva de ascuns.
Fecioara este realista si va stabili scopuri practice, usor de atins, atat pentru sine, cat si pentru echipa sa. Este foarte organizata, foarte loiala si adesea devine vocea constiintei intr-o echipa. Daca cineva vrea sa foloseasca mijloace mai putin ortodoxe, Fecioara il va dojeni imediat.
Nu tine neaparat sa i se recunoasca meritele, desi uneori duce in spate toata echipa. Nevoia de perfectiune, dorinta de a fi mereu mai buna ii pot produce mici probleme de sanatate , deci are nevoie de putin echilibru si de cineva care sa-i aminteasca ca nu trebuie sa fie mereu perfecta.
Fecioara poate face multe lucruri. Dar cel mai bine se pricepe sa construiasca o echipa de invingatori. Are un mare talent de a alege oamenii potriviti si, in plus, ii place sa organizeze, sa gandeasca, sa rezolve probleme , sa sprijine echipa. Din pacate, tot criticandu-i pe cei din jur, uita ca oamenii au nevoie si de laude.
Biroul fecioarei este bine organizat si plin de gadget-uri menite sa eficientizeze munca sa.
I se potrivesc meseriile de chimist, doctor, nutritionist, manager, om de afaceri.





Balanta
Daca esti in cautarea adevarului, ai face bine sa lucrezi cu o Balanta. Ea va intoarce problema pe toate partile, va cantari bine argumentele si abia apoi va lua o decizie, care intotdeauna va fi corecta. Balanta uimeste prin simtul dreptatii si fair play-ul sau. Ii place sa conduca si va munci din greu pentru a merita acest privilegiu.
Simte mereu nevoia sa faca schimb de idei, sa discute, iar daca poate sa faca asta intr-o situatie sociala, cu atat mai bine. Ii place sa fie omul de legatura, sa aiba o retea intreaga de cunostinte, sa uneasca oamenii, iar acest spirit de mediator se manifesta cu orice ocazie. Pune mare pret pe armonie si intelegere la locul de munca, dar si in viata de zi cu zi.
Simte nevoia sa aiba alaturi un partener. Sigur, toti cei din jurul sau sunt de treaba, dar un partener care sa-i fie alaturi la bine si la greu este de nepretuit. Ii place ca toate colaborarile si parteneriatele sale sa decurga lin, fara probleme, si este gata sa depuna eforturi serioase in acest sens.
Balantei ii lipseste acea rapiditate in luarea deciziilor. Sigur ca ia mereu cele mai bune decizii, dar atat se gandeste si ezita incat, uneori, decizia buna nu-i mai poate folosi la nimic pentru ca a venit prea tarziu. Totusi, cand se afla intr-o situatie de criza, se arunca imediat in mijlocul actiunii, chiar daca nu-i face prea mare placere.
Biroul Balantei este intotdeauna frumos aranjat, cu flori proaspete in vaza. Dintre toate zodiile, Balanta este cea mai interesata de feng-shui si va muta mobila pana cand aranjamentul i se pare armonios.
I se potrivesc meseriile de diplomat, judecator, relationist, avocat, psiholog, artist.

Scorpion
Daca te asteapta un conflict in afaceri cu un Scorpion, fa repede rost de o asigurare de viata. Scorpionul esteTerminatorul zodiacului, cand vine vorba de afaceri.
De fapt, Scorpionul este gata oricand sa-ti faca o favoare si sa-ti sara in ajutor, cu conditia sa nu-l calci pe coada. Daca l-ai suparat cu ceva sau esti in competitie cu el, s-a zis cu prietenia. Energicul Scorpion, crede cu tarie ca invingatorul ia tot si este singurul care va sta mereu cu ochii pe acel "premiu" fara ca macar sa clipeasca.
Este pasional si traieste la maxim fiecare victorie. Ii place pozitia de invingator si este gata sa treaca peste cadavre pentru a ajunge acolo. Totusi, nu vei vedea sange in jurul lui. Scorpionul trage exact la tinta, ia trofeul si pleaca intr-o clipita.
Este totusi devotat celor care l-au ajutat si au stiut cum sa-i castige respectul. Una dintre cele mai mari calitati ale sale este acea ca poate impune schimbari, numai prin simpla vointa. Dar cand aceasta calitate se transforma in nerabdare, atunci incep problemele. Daca isi poate controla tendintele catre agresivitate, razbunare si lipsa de flexibilitate, va putea sa realizeze multe. N-ar strica sa-si stapaneasca si dorinta de a controla. Ii place sa arate mereu cine e seful si uneori poate avea de suferit din cauza asta. Biroul Scorpionului este atat de sobru si pus la punct incat devine inspaimantator pentru ceilalti, care se vor simti datori sa umble in varful degetelor.Scorpionului i se potrivesc meserii ca cea de medic, ecologist, manager, inginer, navigator, agent secret.

Sagetator
Sagetatorul este cea mai potrivita persoana pentru o echipa de vanzari. In mod sigur va reusi sa incheie tranzactia. Asta daca nu cumva jignste clientul, din greseala, chiar inainte de a semna. Sagetatorului ii place sa se distreze, sa se simta bine la locul de munca, sa rada cu colegii. Este foarte pasional si lupta din rasputeri pentru lucrurile in care crede. Este un bun jucator de echipa si, de cele mai multe ori, va fi cel care isi idruma colegii catre drumul cel bun. Cea mai importanta calitate a Sagetatorului este speranta. Daca ajungi vreodata pe o nava care se scufunda, ai grija sa fie si un Sagetator la bord. Este o persoana pozitiva, optimista, care nu inceteaza sa lupte pentru ceva in care crede. Pasiunea sa poate rasturna oricand o situatie ce parea rezolvata. Are nevoie de libertate si loc ca sa se desfasoare. Ii plac situatiile sociale si este foarte curios, ceea ce uneori il ajuta, uneori ii creeaza probleme. Pentru el, cunoasterea inseamna putere, ceea ce il face un cercetator excelent. Ii place sa filosofeze, sa discute, dar il atrag si calatoriile. Este gata oricand sa porneasca la drum, sa cunoasca locuri noi si oameni noi, care nu vor fi noi pentru prea mult timp, caci Sagetatorul isi face repede prieteni. Din pacate, nu e foarte atent la detalii si asta nu-l ajuta in relatii interumane. Despre biroul lui, nu se pot spune prea multe. Este un birou doar cu numele pentru ca Sagetatorul este foarte mult pe drumuri, pe teren, la intalniri. I se potrivesc meserii ca: agent de turism, explorator, profesor, fotograf, ambasador.




Capricorn
Capricornul e poate cel mai muncitor dintre personajele zodiacului. Nu lasa aparentele sa te insele. Poate ca pare o caprita firava, dar, in realitate, e foarte capabil. Ii place sa munceasca mult, este practic, conservator, rabdator, inteligent. E singurul care persevereaza cand altii se dau batuti.
Se simt bine in pozitia de lider si chiar prefera acest statut, pentur ca ii ofera mai mult control asupra situatiei. Capricornul este foarte responsabil si foarte priceput cand vine vorba de alinierea trupelor in asa fel incat sa scoata ce e mai bun din fiecare. Are nevoie de independenta si i-ar placea ca biroul sau sa fie un turn de fildes din care sa poata conduce batalia, dar cand e nevoie de el, nu se fereste sa se arunce in mijlocul actiunii.
Nu are nevoie de un cerc de prieteni la locul de munca. Ii ajung cateva persoane de incredere. Fiind un traditionalist, Capricornul pune mare pret pe imagine si insista ca toti colegii sai sa fie la fel de prezentabili ca si el. Este foarte bine organizat si devine un exemplu pentru cei mai tineri. Este exclus ca echipa lui sa dea gres vreodata pentru ca un Capricorn stie cum sa se foloseasca de fiecare membru in parte si nu se fereste sa poarte el insusi cea mai grea povara.
Toata aceasta munca poate fi extrem de obositoare, de aceea Capricornul nu trebuie sa uite de relaxare, chiar daca i se pare un concept foarte indepartat. Totusi, Capricornul care lasa o parte din povara si pe umerii altora, se descurca cel mai bine pe termen lung. Biroul sau e prezentabil si previzibil, cu lucruri de calitate, care il ajuta sa fie mai eficient. I se potrivesc meserii ca: general, administrator, ministru, manager, IT-ist, inginer.

Varsator
Varsatorul este un idealist care isi urmareste scopul cu inversunare, chiar daca nu ar avea el insusi niciun beneficiu. Sa nu te mire daca gasesti cativa in ONG-uri. Sunt in stare de orice pentru a face bine.
Varsatorul este un rebel, dar un rebel cu o cauza, caruia ii pasa atat de mult de cei din jur, cunoscuti si necunoscuti, incat nu se opreste niciodata din incercarea de a cunoaste si a obtine raspunsuri.
Fie ca il asteapta o sedinta plictisitoare sau o mare provocare, Varsatorul le va face fata cu brio si va trece prin ele cat mai repede. Are convingeri puternice si face tot ce-i sta in putinta pentru a-si duce sarcina la bun sfarsit. Se gandeste mereu care sunt noutatile, ce lucruri noi si misterioase au mai aparut si cum le poate folosi pentru a ajuta pe cineva. Varsatorul este un pionier, dar si un renegat, care vede lumea in felul sau unic.
Ii place independenta si nu suporta constrangerile. Obiceiurile invechite si incercarile de pastra aparentele ii sunt straine. Nu cunoaste granite si nu tine seama de reguli sociale.
Biroul unui Varsator tipic este foarte "zen", cu o masa foarte joasa si pernute in loc de scaune.
Il vei gasi cu meserii ca: inventator, politician, scriitor, om de stiinta, astronaut, artist, astrolog.

Pesti
Pestele este emotiv, visator si incearca in permanenta sa gaseasca un echilibru intre nevoia de implinire si dorinta de visare. E mai degraba sensibil decat practic si prefera viata de artist – pictor, scriitor. Nu poate sa aiba decat o meserie pe care o iubeste si se simte cu atat mai bine daca stie ca cineva are cu adevarat nevoie de el.
Foarte intuitiv si hotarat, uneori boem, Pestele traieste mai intens decat ceilalti si nu-si gaseste linistea pana nu isi indeplineste scopurile. Asta poate sa il copleseasca uneori, dar este atat de idealist incat nu ar vrea sa traiasca altfel. Traieste pentru a-i ajuta pe ceilalti, iar empatia este una dintre calitatile lui cele mai importante. Majoritatea pestilor au un talent artistic, iar lumea este muza lor.
Se dedica scopurilor umanitare si artistice. Sa nu te mire daca vezi un Peste pictand in tmp ce-ti vorbeste despre minele antipersonal. Defectul Pestelui este ca uneori se pierde printre visele sale, uitand sa mai coboare cu picioarele pe pamant. Din cand in cand, are nevoie de ajutor pentru a reveni la realitate.
Biroul unui Peste este relaxant, primitor, plin de canapele cu perne moi, draperii din catifea si covoare pufoase.
Meseriile preferate sunt cele de veterinar, biolog, artist, doctor, psiholog, medium.