Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

vineri, 10 decembrie 2010

Ce trebuie sa faci cand organismul te avertizeaza

Indicii pe care organismul ti le da si nu trebuie sa le ignori

Organismul tau iti da semnale cand ceva nu este in regula. Insa, este greu sa iti dai seama ce semnifica fiecare "alarma" pe care corpul tau ti-o da.

Iata o lista cu simptome pe care le experimenteaza femeile tinere:
Menstruatia nu a mai aparut
Cand menstruatia lipseste timp de doua luni la rand (si nu esti gravida), ceva este in neregula - nivelul de stres. Nervozitatea amana sau chiar stopeaza ovulatia, asa ca nu ai menstruatie. Pentru ca menstruatia sa apara, relaxeaza-te si anuleaza iesirile in oras. O alta cauza care poate duce la lipsa menstruatiei este o dieta excesiva sau un program de exercitii fizice intens.
Aceste doua activitati lasa corpului un nivel prea scazut de grasime, astfel incat ovulatia nu mai poate fi sustinuta. Mergi la medicul ginecolog si rezolva problema.
Pleoapa "se zbate" incontrolabil
Spasmul pleoapei este cauzat, cel mai adesea, de timpul indelungat petrecut in fata calculatorului. Pentru a opri "zbaterea", tine ceva rece pe pleoapa. Recele calmeaza nervul care determina miscarea. Cel mai important: ia o pauza de doua minute de la monitor dupa doua ore de munca. Daca spasmul se repeta in mod constant, consulta un medic oftalmolog.
Vezi "stele verzi"
Privirea iti este "invadata" de diverse puncte si alte forme ciudate. Indiferent de forma lor, aceste "corpuri" sunt infofensive, dar iti distrag atentia. Nu ai cum sa scapi de aceasta problema, cheia este sa inveti sa le ignori.
Te trezesti in mijlocul noptii si nu mai poti sa adormi
Vinovat poate fi alcoolul. Doar doua pahare cu alcool pot perturba somnul, facand sa te trezesti la doar cateva ore dupa ce te-ai culcat. Bea un singur pahar cu cel putin patru ore inainte de somn. Daca metoda nu functioneaza, poate fi insomnie pe baza de stress. Calmeaza-ti simturile cu cateva ore inainte de somn cu ajutorul cititului.
Iti apar cearcane de culoare inchisa sub ochi
Cand nu dormi suficient o perioada lunga de timp, circulatia sangelui se reduce, asa ca vasele de sange de sub ochi se umfla si lasa sa se vada o culoare albastra sub piele. Incearca sa dormi suficient, cel putin opt ore pe noapte, si nu atinge zona afectata. Daca culoarea inschisa de sub ochi persista, poate fi un semn de anemie.
Te doare capul, iei pastile si te doare din nou capul
Cand iei un analgezic, creierul tau devine sensibil la efectul sau, iar cand incetezi sa il mai iei, poti suferi de simptome asemenatoare cu cea intitiala, adica inca o migrena. Scapa de recidiva migrenelor evitand analgezicele. Pentru a evita ca acest lucru sa se mai inatmple, nu lua un analgezic mai mult de doua zile la rand.
Cand stai in picioare, ai senzatia ca lesini
Inseamna ca esti deshidratata. Deshidratarea face ca presiunea sanguina sa scada, iar tu vei avea o stare de ameteala. Regula celor opt pahare cu apa de zi este un bun inceput, dar trebuie sa incepi sa consumi si alimente care au un continut ridicat de apa: supe, salate si fructe.
Diana Spranceana

Planta *pedicuta* cat de buna este pentru tabagism si alcoolism

Crezi că ai încercat toate variantele pentru a te lăsa de fumat. Mai ai o soluţie: ceaiul de pedicuţă. Este de preferat ca primul ceai să fie băut dimineaţa pe stomacul gol, iar apoi din 4 în 4 ore pe parcursul zilei. „Efectul antitabagism este pus pe seama conţinutului de alcaloizi, care reduc dorinţa de a fuma”, precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med. Ceaiul se prepară din 250 ml de apă şi o lingură de plantă.
Vine de hac viciilor
Un alt viciu combătut cu ajutorul aceluiaşi ceai este cel al alcoolismului. Pentru obţinerea unor rezultate mai bune, pedicuţa se asociază cu obligeană. Astfel, o linguriţă rasă de pulbere de pedicuţă şi una de rădăcină rasă de obligeană se pun într-o jumătate de litru de apă şi se lasă la macerat la temperatura camerei, de seara până dimineaţa. Acest preparat se bea înainte de cele trei mese principale, precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.
Rol preventiv
În litiaze, ceaiul de pedicuţă are un rol preventiv. Astfel, pietrele ră­mân la aceeaşi dimensiune, prevenindu-se mă­rirea lor. La nivelul rini­chi­lor, ­cea­iul ajută la eliminarea pie­tre­lor mici. De asemenea, ceaiul este bi­ne­venit în perioada de convalescenţă pentru că energizează organismul. În aceste ca­zuri, pedicuţa se poate admi­nis­tra şi sub formă de tinctură. Speci­a­listul nos­tru atrage atenţia că se ad­mi­nis­trea­ză numai persoanelor peste 12 ani. Se vor administra 25-75 de pi­că­turi, în doză unică sau de două ori pe zi.
Uz extern
Spălăturile cu ceaiul de pedicuţă ajută la tratarea eczemelor. Asupra rănilor deschise are rol antiseptic, iar băile de şezut cu acest ceai combat hemoroizii. Dar cel bun efect al ceaiului de pedicuţă este în combaterea durerilor reumatismale. În acest sens, se foloseşte perniţa de pedicuţă. Se confecţionează un săculeţ sau se foloseşte un ciorap de bumbac, în care se pune plantă de pedicuţă. Se aşază pe zona dureroasă 20-25 de minute. Aceeaşi perniţă are rolul de a asigura un somn liniştit, de a elimina stresul acumulat de-a lungul zilei. Pentru aceasta se aşază în imediata apropiere a pernei pe care se doarme.

Miere cu scortisoara

O COMBINATIE CURATIVA
 
INTRODUCERE:
 
¬    S-a descoperit ca o combinatie de miere cu scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor.
¬    Mierea este produsa in majoritatea tarilor lumii.
¬    Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea Yunani au utilizat mierea ca remediu vital timp de mai multe secole.
¬    Oamenii de stiinta de astazi accepta si ei mierea ca pe un remediu Ram Ban (foarte eficient) in tratarea multor tipuri de afectiuni.
¬    Mierea poate fi utilizata in multe tipuri de afectiuni fara a avea efecte secundare.
¬    Stiinta contemporana ne spune ca desi mierea este dulce, daca se administreaza in doze corespunzatoare, ca medicament, nu va dauna pacientilor cu diabet.
¬    O revista faimoasa, Weekly World News, care apare in Canada, a publicat in editia din 17 ianuarie 1995 o lista de afectiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinatiei de miere cu scortisoara, in urma studiilor efectuate de savantii occidentali.
 
ARTRITA
 
¬    Amestecati o parte de miere in doua parti apa calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor in partea de corp care va doare.
¬    Durerea cedeaza in interval de 15 minute, in cele mai multe cazuri.  
¬    Pacientii cu artrita isi pot administra zilnic cate o cana de apa fierbinte cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra..
¬    Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita cronica poate fi vindecata.
¬    Intr-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand doctorii le-au administrat pacientilor o combinatie de o lingura de miere cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra inainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri in interval de o luna. Majoritatea acestor pacienti nu puteau merge sau aveau o libertate de miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput sa mearga cu mai putine dureri.
 
CADEREA PARULUI
 
¬    Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.
¬    S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp de 5 minute..
 
INFECTII URINARE
 
¬    Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere intr-un pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.
DURERI DE DINTI
 
¬    Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara pudra si cinci lingurite de miere si aplicati pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) pana cand dintele nu mai doare.
 
COLESTEROL
 
¬    Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml.. de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sange cu 10% in interval de 2 ore.
¬    Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.
¬    Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea in stare pura consumata zilnic impreuna cu mancarea inlatura problemele de colesterol.
 
RACELI
 
¬    Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o lingura de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra timp de 3 zile.
¬    Acest remediu vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile.
 
INFERTILITATE
 
¬    Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica sperma barbatilor.
¬    Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de miere inainte de culcare, problema lor se va rezolva.
¬    In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile, dar si cele care doresc fortificarea uterului, au luat scortisoara pudra, timp de secole.
¬    Femeile sterile pot sa ia un varf de cutit de scortisoara pudra cu o jumatate de lingurita de miere si sa isi frece gingiile cu aceasta combinatie, in mod frecvent pe toata durata zilei, astfel incat combinatia sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda in corp.
¬    Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani, pierzandu-si speranta ca vor fi capabili sa procreeze vreodata. Cand au aflat despre acest remediu, atat femeia cat si barbatul au inceput sa consume miere si scortisoara in modul aratat mai sus. Femeia a ramas insarcinata dupa cateva luni si a nascut gemeni la termen.
 
DERANJAMENTE STOMACALE
 
¬    Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si indeparteaza ulcerele stomacale de la radacina.
¬    BALONARE : In conformitate cu studiile efectuate in India si Japonia, s-a descoperit ca mierea, in combinatie cu scortisoara pudra, ajuta si indeparteaza balonarea si durerile de stomac.
 
BOLI CARDIOVASCULARE
 
¬    Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti pe paine sau umpleti clatitele cu aceasta pasta in loc de dulceata sau gem si mancati cu regularitate la micul dejun.
¬    Reduce colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord.
¬    Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmati acest remediu zilnic, pentru a preveni aparitia unui alt atac.
¬    Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea si intareste ritmul cardiac.
¬    In America si Canada , mai multe spitale si-au tratat pacientii cu succes, cand au descoperit ca arterele si venele isi pierd flexibilitatea si tind sa se astupe. Mierea si scortisoara imbunatatesc circulatia sanguina.  
 
SISTEMUL IMUNITAR
 
¬    Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva bacteriilor si atacurilor virale.
¬    Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine diferite vitamine si fier in cantitati mari.
¬    Consumul regulat de miere intareste corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virale.  
 
INDI G ESTIE
 
¬    Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele mancaruri.
 
GRIPA
 
¬    Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvand pacientul de la imbolnavire.
 
LON G EVITATE
 
¬    Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, incetineste efectele imbatranirii.
¬    Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1 lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa.
¬    Beti 1/4 de cana, de 3 pana la 4 ori pe zi. Va pastreaza pielea sanatoasa si fina si incetineste efectele imbatranirii.
¬    De asemenea, creste speranta de viata, va veti simti mult mai tanar(a) !
 
ACNEE
 
¬    Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri seara inainte de culcare si spalati-o cu apa calduta, in dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina.
 
INFECTII ALE PIELII
 
¬    Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra pe partile afectate.
 
CURE DE SLABIRE
 
¬    In fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun si seara inainte de culcare, beti miere si scortisoara pudra fierte intr-o cana de apa.
¬    Daca se administreaza in mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutatii chiar si a celor mai obeze persoane.
¬    De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi in organism, chiar daca persoana respectiva consuma o dieta hipercalorica.
 
CANCER
 
¬    Studii recente efectuate in Japonia si Australia au aratat ca s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal si osos.
¬    Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui sa ia zilnic o lingura de miere cu o lingurita de scortisoara pudra timp de o luna, de 3 ori pe zi si sa continue tratamentul prescris de oncolog. Nu strica!
 
OBOSEALA
 
¬    Studii recente au aratat ca continutul de zahar din miere este mai degraba folositor si nicidecum daunator vitalitatii organismului.
¬    Persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara, in parti egale, au mai multa vitalitate si flexibilitate.
¬    Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate in acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere intr-un pahar cu apa, presarat cu pudra de scortisoara consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam pe dinti, si din nou  dupa amiaza in jurul orei 3.00 atunci cand vioiciunea organismului este in scadere, duce la imbunatatirea vitalitatii organismului, in interval de o saptamana.
 
HALENA
 
¬    Locuitorii din America de Sud:
Primul lucru dimineata, fac gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra amestecate in apa fierbinte.. Astfel, respiratia lor isi pastreaza prospetimea pe durata intregii zile.
 
PIERDEREA AUZULUI
 
¬    Mierea cu scortisoara pudra, luate zilnic in cantitati egale duc la refacerea auzului.
 
Si daca tot incercati terapia …
......Trimiteti-o si altora, ca sa poata profita si ei

Diareea,solutii rapide

1. Consumă multă apă plată şi eventual poţi să adaugi plicuri cu săruri minerale de la farmacie pentru a înlocui sărurile pierdute;

2. Alegele alimentele care nu-ţi înrăutăţesc situaţia: bananele, pâinea prăjită, orezul şi cartofii fierţi în varianta simplă;

3. Evită următoarele alimente până te simţi mai bine: cafeina şi alcoolul care deshidratează organismul şi irită stomacul, produsele lactate deoarece pot cauza intoleranţă la lactoza în primele zile după stabilizarea stării tale, alimentele grase şi prăjite care sunt greu digerabile;

4. Diareea este frecvent întâlnită, însă în cazul în care ai constatat că starea se prelungeşte câteva zile şi se adaugă alte simptome precum febra sau durerile abdominale este recomandat să te programezi pentru un consult specializat.

5. Bea ceai de muşeţel sau de mentă care au proprietatea de a calma stomacul.

Alimente care pot să favorizeze diareea

Există câteva alimente care pot cauza diaree la majoritatea persoanelor, însă dacă te confrunţi frecvent cu această problemă este indicat să ţii un jurnal alimentar şi să limitezi alimentele suspecte.
  • O dieta bogata in fibre
  • Alimentele picante
  • Glutenul
  • Produsele lactate
  • Cafeaua
  • Alcoolul
  • Băuturile carbogazoase
  • Grăsimile
  • Îndulcitorii artificiali
  •  
  • .preluat de pe Top sanatate

miercuri, 8 decembrie 2010

lamaia si cancerul

Binefacerile lamaii
Lamaia este un produs miraculos ptr. omorarea celulelor canceroase.

Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia.
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Ptr. ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice care le aduc imense beneficii.
Voi puteti de asemeni sa ajutati un prieten care are nevoie facandu-l sa stie ca sucul de lamaie ii este benefic ptr. a preveni boala.
Gustul sau este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul dvs. sau in gradina dumneavoastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie ptr. a nu putea fi atinse beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Cum stiti, lamaiul este acolo jos, el nu ocupa mult loc si este cunoscut ptr. varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in maniere diferite: puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet, patiserii, etc.
I se atribuie multe virtuti dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un  remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate variantele de cancer. Este considerata de asemeni ca un agent antimicrobian cu larg spectru, care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala f. inalta si este antidepresiv, combate tensiunea si bolile nervoase.
Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul dintre cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca ea distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat normal in lume, ptr. incetinirea cresterii celulelor canceroase.
Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge nu numai celulele maligne canceroase dar nu afecteaza celulele sanatoase.
Institutul de Stiinte in Sanatate, L.L.C.819 N.....

5 remedii naturale pentru reumatism

articol preluat de *eva.ro*
Ai probleme cu reumatismul, mai ales acum la schimbările bruşte de temperatură? Simţi durere la nivelul încheieturilor, oaselor şi muşchilor? Iată 5 leacuri care te ajută la nevoie!
Termenul de reumatism este folosit ca să descrie dureri şi probleme la încheieturi, oase şi muşchi, potrivit Ligii Române contra Reumatismului. Există peste 200 de boli reumatice (numite şi afecţiuni musculo-scheletice sau articulare), care afectează numai în Europa peste 100 milioane de persoane.
Iată ce soluţii naturale ne-a dat mama natura şi le avem la îndemână!1. Ghimbirul
Ameliorează durerile articulare. Fierbe 150 de grame de ghimbir ras în 2 litri de apă, după care lasă-l să stea 10 minute. Strecoară şi foloseşte amestecul în apa de baie. Mai poţi să apelezi la compresele cu ghimbir: opăreşte puţin ghimbirul ras, strecoară şi umezeşte un prosop în această licoare pe care îl aplici apoi pe zona dureroasă.2. Hreanul
Este folosit din Antichitate pentru tratarea reumatismului cronic, durerilor musculare şi de piept. Răzuieşte o rădăcină de hrean, pune-l într-un prosop şi aplică pe zona dureroasă. Chiar dacă simţi că te arde, nu te îngrijora, deoarece stimulează circulaţia sanguină şi va ameliora durerea.3. Sucul de cartofi
Răzuieşte cartofi cruzi şi stoarce sucul. Bea 1-2 linguriţe din acest suc înainte de masă.4. Lavanda
Adaugă în apa de baie 1/2 cană cu flori uscate de lavandă. Stai în cadă şi relaxează-te! mai poţi să prepari un ceai din 1 linguriţă flori de lavandă la o cană cu apă. Se poate bea sau poţi să faci o compresă pe care sa o aplici pe zonele dureroase.5. Nucile
Nu uita de ele! Este indicat să consumi în fiecare zi 4-5 nuci, deoarece sunt bogate în acizi graşi omega 3 şi au capacitatea de a reduce inflamaţiile.

marți, 7 decembrie 2010

Cum adaugam ani vietii

In afara de renuntarea la tigari si urmarea unui regim de viata axat pe activitatea fizica, mai sunt si alti factori care iti pot prelungi viata cu ani buni
Stiai, spre exemplu, ca daca privelistea din biroul tau este grozava, ai putea trai mai mult? Sau ca atunci cand nu ai incredere in tine "stergi" ani buni din viata?
Pornind de la o lungime a vietii in medie de 70 de ani, publicatia Daily Mail a contabilizat toti factorii care pot sa adauge sau sa scada ani din viata ta:
Camera cu priveliste
+2 ani
Studiile au aratat ca pacientii care au fost repatizati, in spital, intr-o camera cu o priveliste placuta si-au revenit mai repede dupa operatie decat cei care aveau in fata geamului un zid de caramida.
  Teoria este ca o priveliste placuta imbunatateste starea de spirit, relaxeaza si da optimism. In lipsa privelistii, te poti inconjura de fotografii sau imagini placute.
  Dezordinea
-1 an
  Majoritatea oamenilor se simt stresati si deprimati cand sunt inconjurati de haos. Fie ca e vorba despre posesiuni materiale sau facturi neplatite, dezordinea in viata ridica tensiunea, iar hormonul stresului, adrenalina, isi face linistit de cap in organism.
  Animalul de casa
+2 ani
  Cei care au un animal de casa tind sa-si viziteze doctorul mai rar si sa sufere mai putin de depresie. Mangaierea sau apropierea de un animal de casa reduce tensiunea arteriala.
  Sexul
+4 ani
  Sexul este foarte bun! Barbatii care au orgasme frecvente - cel putin de doua ori pe saptamana- au de doua ori mai putine sanse sa moara prematur decat cei care fac sex mai rar.
  In plus, femeile care nu au o viata sexuala multumitoare din diverse motive au mai multe sanse sa moara in urma unui atac de cord.
  Poluarea fonica
-1 an
 
Expunerea pe termen lung la zgomotul din trafic este responsabila pentru cel putin 3% din decesele care au ca si cauza principala bolile de inima. Zgomotul puternic creaza un tip de stres cronic ce pune corpul intr-o stare de alerta ridicata.
 
Chiar si cand dormi, corpul continua sa reactioneze la sunete, pompand hormonii stresului.
  Esti femeie
+10 ani
  Femeile traiesc mai mult decat barbatii in aproape toate tarile lumii.
  In afara de motivele genetice si de mediu, acest fapt este pus pe seama testosteronului, asociat cu comportamentul agresiv si competitiv care conduce uneori la morti violente, datorate accidentelor si activitatilor riscante.
  Casatoria
+7 ani
  Cuplurile casatorite traiesc in general mai mult decat cele necasatorite, cei ramasi vaduvi sau divortati. Doua treimi dintre cei care nu se casatoresc au sanse sa moara mai repede. Se pare ca cei casatoriti au mai putine dificultati financiare si probleme mentale si fizice.
  Divortul
-3 ani
  Adultii divortati au sanse mai mari sa dezvolte tulburari emotionale, sa moara accidental sau din cauza unei afectiuni a inimii. Acestia risca si nivele ridicate de cancer, tensiune ridicata si ciroza.
  Nu toate divorturile sunt insa periculoase: cand te afli intr-o casatorie cu adevarat nefericita, divortul aduce o reducere a stresului si sanatate mai buna.
  Postura defectuoasa
-2 ani
  Daca stai cocosat iti stresezi muschii, tendoanele si ligamentele, ceea ce poate duce la dureri de spate si artrita. Persoanele mai in varsta cu cocoasa au sanse mari sa moara mai devreme, datorita bolilor cardiovasculare.
Fericirea
+9 ani
Cercetatorii au descoperit ca oamenii optimisti tind sa actioneze in moduri mai sanatoase decat pesimistii - fac mai mult sport si iau parte la tot soiul de activitati sociale. 
O privire pozitiva asupra propriei vieti se traduce prin recuperarea mai rapida dupa o boala sau rana, o viata mai lunga si sanse mai mici de a deveni imobilizat la pat. Fericirea ar da un impusl pozitiv si imunitatii, marind numarul de celule disponibile pentru a lupta cu virusii si bacteriile.
Somnul insuficient
-5 ani
 
Somnul fragmentat ridica nivelul colesterolului, cortizolului si tensiunea, marind sansele afectiunilor cardiovasculare. Lipsa somnului reduce si din puterea creierului.
Credinta
+7 ani
 Mai mult de 1.000 de studii au relevat o legatura intre credinta si longevitate. 
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Iowa au descoperit ca cei care participa la slujbele religioase cel putin o data pe saptamana au cu 35% mai multe sanse de a trai mai mult decat cei care nu au mers niciodata la o biserica.

De ce ne ingrasam,ne imbolnavim si imbatranim





: 



  De ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim
Mai jos sunt cateva explicatii extrase dintr-o revista de stiinta (Ion Life Detox News nr.7/2004), care explica de ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim.In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si conditiei fizice de apa ionizata, restul lumii afland de ea doar   de cativa ani. Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit "apa ionizata" este ca, in Japonia, o familie din 5 consuma apa ionizata. Noi toti   avem prea mult aciditate. Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide, iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste reziduuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul   fiind depozitate de-a lungul vaselor de sange si tesuturi.
Pentru a putea trai, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline   (sangele are pH-ul de 7,35). Pentru a-si pastra alcalinitatea, organismul nostru face o mica "scamatorie" , prin care converteste reziduurile acide in reziduuri acide solide Daca corpul poate mentine aceste reziduuri nediluate, le poate stoca pe o perioada nedeterminata, neafectand pH-ul in restul corpului. Asa ca le stocheaza intr-o gramada de locuri si moduri, inclusive in   grasime. Ingrasarea poate fi rezultatul necesitatii reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare.
Concluzie: prima data suntem acizi si apoi apare grasimea
Exemple ale reziduurilor acide solide in corpul nostru sunt: colesterolul, acizi grasi, acid uric, pietre la rinichi, urati, sulfati si fosfati.
Acumularea acestor reziduuri acide reprezinta procesul imbatranirii. Formula chimica pentru colesterol si acizii grasi este arderea incompleta a carbohidratilor. Colesterolul si acizii grasi sunt rezultatul consumului de paste si paine. Acidul uric si amoniacul provin de la toate tipurile de carne.Acidul fosforic provine de la cereale, cum ar fi orezul si bauturi tip cola.Acidul sulfuric provine de la galbenusul de ou. Acizii sulfuric si fosforic sunt otravitori.
Ei trebuie neutralizati de minerale alcaline, inainte sa devina ceva benign. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline   in dieta noastra, corpul nu are de ales si va fura calciul din oase,neutralizand acesti acizi,transformandu- i in sulfati, fosfati si urati; asa apare in timp osteoporoza. Una dintre marile probleme ale reziduurilor acide este ca ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza, multe persoane sufera de hipertensiune arteriala. In functie de locul in organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sangelui in acea zona este slaba si este posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange, devenind disfunctional. Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii.
Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide in jurul pancreasului. Celulele canceroase sunt acide, in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline Celulele normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduuri acide. Oricum, anumite persoane au gene puternice, care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid. Asa se  dezvolta celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va   reapare dupa o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor, inainte de operatie.
Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase, putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor de sange, dar in cazul unor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca
  vasele capilare din zona creerului provocand accidente cerebrale. Alcalinul neutralizeaza acidul. Apa alcalina ionizata neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate de catre rinichi.Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea de pe maini, dupa ce spalam carnea. Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet.
Avem nevoie de un sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea. Grasimea este acida si sapunul este alcalin. Ne spalam corpul la exterior, indepartand murdaria, dar neglijam complet murdaria din interior. Deci ne conducem dupa dictonul "Ceea ce ochii nu vad, nu exista". In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Cand vom intelege ca bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide, nu va mai fi nici un mister ca utilizarea apei alcaline ionizate ne imbunatateste sanatatea. Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa,  mai intai trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru. 
Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina ionizata. Prin eliminarea particulelor reziduriloracide din sange, eliminam riscul imbolnavirilor care pot duce la moarte subita. Apa alcalina ionizata nu are valoare nutritionala sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, pastrand alcalinitatea acestuia - deci sanatatea si starea de bine.
 
Sfaturi pentru sanatate
 
BETI APA PE STOMACUL GOL: In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercatatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Publicam mai jos   o descriere a folosirii apei pentru cititorii nostri. Pentru cei in varsta si   pentru bolile grave ca si pentru bolile moderne, tratamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli:  Dureri de cap, dureri ale corpului,sistemul circulator, artrita, batai puternice ale inimii, epilepsie,grasimi in exces, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli de ficat si urina, voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, toate bolile de   ochi, cancer la organelle genitale si dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului.
METODA DE TRATAMENT:
1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4x 160 ml apa  aproximativ o jumatate de litru in total
2. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic 45 minute.
3. Dupa 45 minute puteti bea si manca normal.
4. Dupa 15 minute de la micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti nimic 2 ore.
5. Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa la inceput   pot incepe prin  a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la 4 pahare pe zi.
6. Metoda de mai sus va vindeca boli si toata lumea se poate bucura de o viata
  sanatoasa.  Urmatoarea lista da numarul de zile de tratament necesar pentru   vindecarea/ controlul/ reducerea principalelor boli:
1. Presiune ridicata a sangelui- 30 zile
2. Gastrita - 10 zile
3. Diabet 30 zile
4. Constipatie- 10 zile
5. Cancer- 180 zile
6. Tuberculoza- 90 zile
7. Pacientii cu artrita ar trebui sa urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zile   in prima saptamana si incepand din a doua saptamana zilnic.  Aceasta metoda de   tratament nu are efecte adverse; oricum, la inceputul tratamentului s-ar putea   sa fie necesar sa urinati de mai multe ori . Este si mai bine daca continuati   acest tratament ca o activitate de rutina in viata voastra. Beti apa si ramaneti sanatosi si activi.  Intelegem acum de ce chinezii si japonezii beau   ceai fierbinte si la masa apa ce nu este rece. Poate este timpul sa adoptam obiceiul lor de a bea apa in timp ce mancam!!! Nimic de pierdut, totul de castigat. 
Pentru cei carora le place sa bea apa rece, aceste randuri sunt pentru voi!
Este placut sa bei o ceasca cu o bautura rece dupa o masa. Apa rece va solidifica mancarurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat. Va va incetini   digestia. Odata ce acest noroi reactioneaza cu acidul, va fi absorbit mai repede decat hrana solida. Va depune un strat pe intestine.  Foarte curand,acesta se va transforma in grasime si va duce la cancer Este cel mai indicat   sa beti supa fierbinte sau apa calda dupa masa.  

O nota importanta despre atacurile de inima: Femeile ar trebui sa stie ca nu fiecare simptom de atac de   inima va fi durerea in mana stanga.  Fiti atente la durerile intense in maxilar. S-ar putea sa nu ai niciodata prima data durere in piept, in timpul unui atac de inima.  Greata si transpiratul intens sunt si ele simptome obisnuite. 60% din persoanele care au atac de inima in timp ce dorm, nu se trezesc.  Durerea in maxilar va poate trezi dintr-un somn adanc. Fiti cu grija   si atente Cu cat stim mai multe, cu atat sansele de a supravietui sunt mai mari.
 
Un cardiolog spune ca, daca fiecare din cei care primeste acest mail, il trimite la toti cunoscutii sai, putem fi siguri ca vom salva cel putin o viata.