Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

miercuri, 7 aprilie 2010

Efectele rugaciunii Tatal Nostru

Efectele rugaciunii “Tatal nostru”

Edgar Cayce, celebrul medium american considera ca modalitatile de patrundere a bolilor si suferintei corpului uman, sunt urmarea “otravurilor cognitive”, secretate de gandurile negative. Astfel in Statele Unite s-a lansat o adevarata campanie a optimismului si celebrul indemn “think positive” s-a popularizat tot mai mult in randul oamenilor.
Cayce spunea: Gandind pozitiv putem vindeca, gandurile optimiste avand puterea de a actiona benefic asupra organismului regland activitatea glandelor vitale. Cayce recomanda pentru aceasta un mijloc simplu si fundamental de meditatie, prin intermediul rugaciunii Tatal Nostru.Totodata, el explica corespondenta dintre fiecare verset al rugaciunii si respectivii centrii glandulari ce sunt influentati de aceasta. Trebuie sa incerci sa resimti fiecare val de semnificatie al fiecarui verset, sa extragi sensul energetic al acestuia si sa il directionezi catre organul in cauza, sa simti cum acest verset curge prin corpul tau. Caci se produce in corpul fizic un raspuns la reprezentarile corpului energetic: se construieste astfel o reactie chimica, fiind posibila vindecarea“, concluzioneaza autorul.
>
Iata dar, dupa Edgar Cayce, corepondenta intre versetele rugaciunii si principalele glande endocrine stimulate:
Tatal nostru care esti in Ceruriactioneaza asupra glandei pituitare, cu rol de declansator al procesului
Sfinteasca-se numele Tau actioneaza asupra glandei pineale
Vie Imparatia Ta deschide tiroida si regleaza functia acesteia
Faca-se Voia Ta, precum in Cerdeschide tiroida
Asa si pe Pamint actioneaza asupra timusului
Piinea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi deschide gonadele, glandele sexuale masculine si feminine
Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostriactioneaza asupra glandelor suprarenale
Si nu ne duce pe noi in ispitaactioneaza asupra celulelor Lyden
Si ne izbaveste de cel rau actioneaza din noi asupra timusului
Caci a Ta e Imparatia actioneaza din nou asupra tiroidei
Si puterea actioneaza asupra glandei pineale
Si Marirea redeschide pituitara
AMIN formula de inchidere a acestor centri energetici si de reconectare la planul terestru.
Astfel Cayce este de parere ca riscul aparitiei unor boli sau afectiuni nervoase este mai scazut pentru persoanele care gandesc pozitiv sau se roaga in mod frecvent..
Este adevarata aceasta informatie, adica legatura vibrationala intre rugaciunea Tatal Nostru si glandele endocrine, ea fiind recunoscuta astazi si de preoti.
Ce este de adaugat, este faptul ca rugaciunea aduce in cimpurile energetice umane, in aura, energia divina, lucreaza asupra sistemului nervos, apoi pe glandele endocrine in special pe hipofiza, apoi starea informationala de bine este transmisa tuturor celulelor cu ajutorul aparatului circulator si, in special, al sistemului sanguin.
Parintele Arsenie Boca, arata in cartea sa Mare indrumator al sufletelor in sec.XX ca: Adevarat este ca o baza biologica a patimilor si a urmarilor lor o formeaza si glandele endocrine al caror echilibru sau dezechilibru functional se rasfringe in toata fiinta omeneasca.
Mai adauga parintele: ,,Oamenii au ajuns in robia patimilor, cenzura mintii lor a slabit si omul si-a pierdut libertatea. Fiecare patima poate fi o caramida a unui zid care il indeparteaza pe om de Creatorul sau”.
Sa alegem sa incetam a construi ziduri, sa incercam a darima ceea ce a fost construit gresit pentru a ne resacraliza, asa cum am venit in chip de copil, plini de Dumnezeu.
Putem face acest lucru prin rugaciuni si post, asa cum frumos ne indeamna parintele Arsenie Boca: Trupul nu se poate trata decit prin post, caci el nu stie si nu recunoaste convingerile, pentru ca atunci puterile potrivnicului slabesc si porcii patimilor nu mai vin sa se scalde, nemaiavind locas, postul putind lucra chiar si asupra patimilor mintii – ochii vad lucrurile, mintea vede gindurile. Postul curăţeşte ochiul, rugăciunea curăţeşte mintea.Rugăciunea are şi stări superioare, când izbăvindu-se patimile, se deapănă de la sine fără cuvinte, într-o nesfârşită dragoste de Dumnezeu, de oameni şi de toată făptura.

luni, 5 aprilie 2010

Vindecarea corpului prin afirmatii,eliberarea de trecut...

Suntem singurii responsabili pentru orice gand pe care il avem iar gandurile si sentimentele noastre creeaza tipare ale bolii in corpul nostru. pe care le-am alimentat de-a lungul anilor.
Putem folosi si o afirmatie generala care sa ne ajute sa ne reglam relatia pe care o avem cu corpul nostru:
“In infinitatea vietii unde sunt, totul este perfect, intreg si complet. Imi recunosc trupul ca pe un prieten bun. Fiecare celula in corpul meu are Inteligenta Divina. Ascult ce imi spune si stiu ca sfatul ei este bun.Sunt intotdeauna aparat, protejat in mod Divin si indrumat. Aleg sa fiu sanatos si liber. Totul este bine in lumea mea.”
Mai jos redam o lista a tiparelor mentale probabile care creeaza boli in organism, dar si tipare de gandire noua sau afirmatii pentru vindecare:
Problema: Accident cerebral
Cauza: Te dai batut. Impotrivire. “Mai bine mor decat sa ma schimb.”
Noul tipar de gandire: Viata e schimbare si eu ma adaptez usor la nou. Accept prezent, trecut si viitor.
Problema: Alcoolism
Cauza: La ce bun? Sentiment de zadarnicie, de vinovatie,de a fi inadecvat. Respingere de sine.
Noul tipar de gandire:Traiesc in momentul prezent. Fiecare clipa e noua.Aleg sa-mi vad propria valoare. Ma iubesc si ma aprob.
Problema: Alergii
Cauza: La cine esti alergic? Negarea propriei puteri.
Noul tipar de gandire: Lumea este buna si prietenoasa.Sunt in siguranta, ocrotit. Sunt impacat cu viata.
Problema: Anemie
Cauza: Atitudinea: “Da, dar…”Lipsa de bucurie. Frica de viata. Nu te simti destul de bun.Inflexibilitate si vinovatie.
Noul tipar de gandire: E bine pentru mine sa traiesc bucurie in orice aspect al vietii mele. Iubesc viata.
Problema: Anxietate
Cauza: Nu ai incredere in curgerea si in procesul vietii.
Noul tipar de gandire: Ma iubesc si ma aprob, si am incredere in procesul vietii. Sunt ocrotit
Problema: Bulimia
Cauza:Teroare fara speranta. Un ciclu nebunesc de indopare si ura de sine.
Noul tipar de gandire: Sunt iubit si hranit si sustinut de insasi Viata. E bine pentru mine sa traiesc.
Problema: Cancer
Cauza: Durere adanca. Resentiment de lunga durata. Secret ascuns al durerii care mananca din tine. Porti ura.
Noul tipar de gandire: Iert si ma eliberez cu dragoste de trecut. Aleg sa-mi unplug lumea mea cu bucurie. Ma iubesc si ma aprob.
Problema: Colon
Cauza: Frica de a lasa sa se duca. Ramai agatat de trecut.
Noul tipar de gandire: Las cu usurinta sa plece ceea ce nu imi mai este de nici un folos. Trecutul s-a dus si eu sunt liber.
Problema: Comedoane /Acnee
Cauza: Mici explozii de manie
Noul tipar de gandire: Imi calmez gandurile si sunt senin.
Problema: Diabet
Cauza:A tanji dupa ce ar fi putut sa fie. O mare nevoie de a avea control. Tristete adanca. Nu a mai ramas nici un pic de dulceata.
Noul tipar de gandire: Momentul acesta e umplut cu bucurie. Aleg acum sa traiesc dulceata zilei de azi.
Problema: Dureri de cap/ migrene
Cauza:Invalidarea propriei persoane. Autocritica. Frica.
Noul tipar de gandire:Eliberez trecutul cu dragoste. Ei sunt liberi si eu sunt liber. Totul este bine acum, in inima mea.
Problema:Ficatul
Cauza: Locul maniei, a furiei si a emotiilor primitive.
Noul tipar de gandire: Dragoste si pace si bucurie e tot ce stiu.
Problema: Gastrita
Cauza: Incertitudine prelungita. Sentiment de pieire, de sfarsit
Noul tipar de gandire: Ma iubesc si ma aprob. Sunt in siguranta.
Problema: Insomnie
Cauza: Frica. Nu ai incredere in procesul vietii. Vinovatie.
Noul tipar de gandire: Las cu dragoste ziua sa se duca si alunec intr-un somn linistit, stiind ca ziua de maine va avea grija de ea insasi.
Problema:Oboseala
Cauza: Impotrivire, plictiseala. Lipsa de dragoste pentru ce faci.
Noul tipar de gandire: Sunt entuziasmat de viata si plin de energie si de entuziasm.
Daca suferiti de una din aceste afectiuni sau aveti prieteni care se confrunta cu astfel de probleme, incercati sa repetati de cel putin 30 ori pe zi afirmatiile pozitive care pot duce la spargerea tiparelor negative care au creat boala. E minunat sa stim ca avem leacul la indemana noastra, nu?

ELIBERAREA DE TRECUT

Totul este energie. Aceasta energie cuprinde inclusiv sentimentele nerezolvate si ingropate adanc in subconstientul nostru, ramase in urma unor experiente neplacute legate de diferiti oameni si de diferite locuri, evenimente si circumstante. Aceste energii lasa undeva in fiinta noastra o amprenta puternica.
Noi si trecutul nostru reprezentam o singura structura continua, care contine toate faptele inregistrate si care continua sa opereze dincolo de pragul mintii noastre constiente. Pentru noi, aceste fapte tin de istorie. Ele par imposibil de modificat si definitiv ancorate in trecut. In realitate, ele continua sa traiasca, facand parte integranta din momentul prezent al vietii noastre.
Tot ce am simtit, gandit, spus si am facut vreodata, tot ce am vazut, auzit, citit sau ce ni s-a intamplat continua sa fie inregistrat in ADN-ul nostru celular. Energia se poate transforma, dar nu poate disparea vreodata. De aceea, singura modalitate prin care ne putem elibera de greselile si de ranile din trecut consta in rezolvarea acestora, adica in transformarea energiei lor corespondente.
Tot ce a existat vreodata continua sa existe prin energia pe care a creat-o. In acest fel, trecutul continua sa existe si sa genereze rezultate. Acestea se concretizeaza in diferite feluri, dar primele semne indicatoare ale ranilor noastre interioare sunt sentimentele si gandurile noastre negative, care ne tulbura starea de pace interioara.
Unul dintre cele mai eficiente exercitii care trebuie practicate zilnic este re-trairea la nivel mental a evenimentelor negative petrecute in cursul zilei care tocmai s-a incheiat si re-formularea lor asa cum ti-ai fi dorit sa se petreaca ele. Altfel spus, experimentarea in imaginatie a versiunii revizuite a zilei care tocmai s-a incheiat, exact asa cum ti-ai fi dorit sa se petreaca ea.
Sa spunem ca astazi ai primit vesti neplacute. Seara, imagineaza-ti ca ai primit vestile pe care ti le doreai. Rescrie scrisoarea primita si reciteste-o mental de mai multe ori.
Aceasta este esenta procesului de revizuire. El consta in inversarea unei amintiri si in crearea unui canal diferit pentru vechea energie.
Revizuirea joaca un rol foarte important daca avem intentia de a ne transforma si dorinta sincera de a deveni mai buni. Ori de cate ori retraim un eveniment asa cum ne-am dorit sa se petreaca el, noi re-modelam practic rezultatul obtinut.
Daca revizuim cel putin o parte din problemele pe care le-am avut de-a lungul zilei, acestea le influenteaza inclusiv pe celelalte. Orice revizuire reprezinta o victorie a sinelui impotriva dusmanului interior. “Singurii dusmani ai omului sunt cei din propria sa casa.” (Matei, 10:36). Prin casa, evanghelistul se referea la starea sa de spirit sau la constiinta omului.

Vindecarea emotionalului

Tapping-ul sau EFT-ul este o tehnica extraordinar de puternica, situata intre presopunctura, meditatie si autohipnoza, cu ajutorul careia putem elimina negativitatea din corpul nostru si din viata noastra. Denumit si EFT (Emotional Freedom Techniques), tapping-ul este un fel de acupunctura pentru emotii, prin care stimulam anumite puncte ale meridianelor energetice.
Facuta in mod corespunzator, aceasta tehnica reduce durata procesului terapeutic de la luni sau ani la ore sau minute.
Pot fi eliminate probleme emotionale de o viata in cateva minute. Si, datorita faptului ca stresul emotional duce la crearea de dureri boli si dezechilibre in corpul fizic, foarte adesea EFT-ul inlesneste si producerea unor vindecari uluitoare la nivel fizic.
Fiecare gand negativ al nostru are atasat de el un sentiment sau o emotie. Aceasta emotie creeaza un dezechilibru in sistemul nervos. Daca lovim usor cateva puncte specifice de pe corpul nostru (tapping= bataie usoara), aceste emotii vor fi eliberate iar gandurile noastre vor incepe sa se schimbe, nivelul vibrational personal incepe sa creasca.
Fiecare dintre noi s-a confruntat cel putin o data cu situatia in care a incercat sa se concentreze pe ceva pozitiv, insa gandurile negative au inceput sa ne asalteze ( “daca nu sunt pregatit pentru asta?”,”nu voi putea termina la timp”,”nu sunt in stare sa fac asta”,etc). Aceasta interferenta se datoreaza mecanismelor de supravietuire ale corpului fizic. Corpul, bazandu-se pe experiente trecute, percepe orice actiune noua ca pe un potential pericol.
De fapt, corpul ne “reaminteste” ca altadata cand am incercat sa realizam ceva, totul s-a terminat cu…suferinta. Suferinta este o emotie negativa, care atrage dupa sine ganduri negative. Mecanismul de supravietuire isi face datoria…poate putin prea entuziast.
EFT este metoda prin care emotiile atasate unor ganduri sunt eliminate, asfel incat trecutul este eliberat de povara negativa si vom putea fi pregatiti de actiune.
Metoda este extrem de simpla, poate fi invatata in cativa pasi, insa, ca orice lucru bun, necesita perseverenta si repetare.
In ce consta metoda?
In batai usoare asupra unor puncte pe varful capului, spranceana, coltul exterior al ochiului, sub ochi, sub nas, barbie, clavicula, sub san, sub brat.

In acelasi timp cu bataile pe puncte, ne focalizam pe emotiile negative de care vrem sa scapam, spunand cu voce tare: “Chiar daca am aceasta (boala, suferinta, amintire dureroasa, dependenta etc), ma iubesc si ma accept complet si profund asa cum sunt.”
Asa cum vedem din formula de mai sus, putem folosi aceasta tehnica pentru orice fel de problema: fobii, frici, anxietate, dependente, dureri fizice, vinovatie, insomnie, boli din cele mai variate, alergii, amintiri traumatice, imbunatatirea imaginii de sine.