Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 1 august 2009

Pavel Corut-Despre autosugestie


Proprietarul acestui fisier a dezactivat embed-urile

morcovul si virtutile sale terapeutice

Ce parti ale morcovului au valoare terapeutica?

Toate, adica radacina, frunzele, florile si semintele. Din motive de spatiu, astazi nu vom vorbi despre utilizarile medicinale ale radacinii de morcov, despre care se pot scrie adevarate tratate, concentrandu-ne, in schimb, asupra celorlalte parti, mai putin cunoscute:
* frunzele se culeg odata cu radacina, incepand din luna iunie si pana in luna octombrie. Pentru a avea efectele terapeutice maxime, frunzele de morcov se consuma cat mai proaspete.
* florile se recolteaza in zilele uscate si insorite, prin rupere. Inflorescentele se pot folosi verzi (pentru obtinerea de extracte) sau dupa uscare, sub forma de pulbere. Uscarea se face in strat subtire, in locuri umbrite.
* semintele se culeg la sfarsitul verii si toamna, cu putin inainte de a incepe sa se scuture. Dupa culegere, se lasa sa se usuce in strat de grosime medie, apoi se folosesc la obtinerea de extracte ori ca pulbere.

Mod de preparare si folosire

Salata de frunze

Se obtine prin spalarea unei maini de frunze de morcov, care apoi se taie fin, se amesteca bine cu frunzele tocate de la o legatura de patrunjel si, eventual, de la o legatura de menta proaspata, cu zeama de lamaie si cu rosii taiate subtire. Se consuma dimineata, ca aperitiv, ori la pranz si la cina, impreuna cu felul doi. Frunzele proaspete de morcov sunt foarte bogate in clorofila, o substanta care nu a putut fi niciodata sintetizata in laborator si care conform cercetarilor recente are proprietati antitumorale, depurative si antioxidante cu adevarat remarcabile. In opinia cercetatorilor, clorofila din morcov este substanta care sta la baza efectelor antitumorale observate de Dioscorides, inca de acum doua milenii.

Sucul de frunze

Se mixeaza doua maini de frunze proaspete, la care s-au adaugat 10 linguri de apa, dupa care se lasa ingredientele o jumatate de ora la macerat si se filtreaza. Lichidul obtinut trebuie sa se consume imediat sau sa fie pastrat la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proaspat din frunze de morcov este un remediu puternic si nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc de radacina de morcov. De regula, se iau de 3 ori pe zi cate 50 ml de suc de frunze de morcov, diluat cu aceeasi cantitate de suc de radacina de morcov.

Frunzele de morcov ca adaos in mancaruri

Se spala foarte bine cu apa, apoi se toaca fin si se pun impreuna cu patrunjelul, mararul sau telina in supe, ciorbe, tocanite etc. Se recomanda ca toate aceste zarzavaturi sa fie adaugate in hrana dupa ce s-a incheiat prepararea termica, asa incat principiile lor active sa fie cat mai putin alterate.

Pulberea de flori



Flori de morcov. Se pot folosi proaspete ...
Inflorescentele uscate de morcov se macina fin, cu rasnita electrica de cafea. Pulberea obtinuta se pastreaza intr-un borcan ermetic inchis, depozitat intr-un loc intunecos si rece. Se ia cate o jumatate de lingurita, de 4 ori pe zi, in cure de 28-56 de zile, urmate de doua-trei saptamani de pauza. Florile de morcov sunt un extraordinar stimulent si reglator al activitatii hormonale, actionand simultan la nivelul hipofizei, al gonadelor, al glandelor cortico-suprarenale.

Infuzia combinata de flori si seminte de morcov

Se pun 1 lingurita de seminte si trei lingurite de inflorescente uscate de morcov la macerat in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de infuzie combinata, care se administreaza intern (2-3 cani pe zi).

Vinul de morcov

Pentru tratamentul bolilor endocrine, in special al disfunctiilor gonadelor si glandelor cortico-suprarenale, se recomanda vinul de morcov: 75 de grame de flori uscate si 25 de grame de seminte se maruntesc si se pun in 1 litru de vin alb, sec. Se lasa sa macereze vreme de 10 zile, dupa care se adauga 200 g de miere de albine. Se agita pana se topeste mierea, apoi se strecoara si se pune in sticle. Se bea cate un paharel, inainte de masa.

Tratamente interne

* Boala canceroasa se recomanda cura cu suc proaspat de frunze de morcov, cate 150 de ml zilnic, administrat in trei reprize. Tratamentul dureaza vreme de 2 luni, dupa care se face o pauza de 2-3 saptamani si apoi se poate relua. Frunzele proaspete de morcov sunt recomandate si ca salata, avand proprietati antitumorale directe, sustinand organismul afectat de tratamentele contra cancerului, radio sau chimio-terapeutice.
In absenta frunzelor proaspete de morcov se recomanda pulberea de seminte, din care se iau 4 grame pe zi, in cure de 4 saptamani, urmate de alte 2 saptamani de pauza. Aceste seminte contin asa-numitii steroli vegetali, o categorie de substante care, intre altele, au efecte reglatoare hormonale, fiind considerate o speranta in tratamentul cancerului la san si ovarian, a cancerelor de etiologie endocrina, in general.


... si uscate
* Adenom de prostata, adjuvant in prostatita se recomanda salata de frunze de morcov si de patrunjel (a carei reteta a fost prezentata anterior), consumata zilnic, in cure de o luna, urmate de 1-2 saptamani de pauza. Frunzele verzi de morcov au efecte antiinflamatoare asupra prostatei si inhiba dezvoltarea tumorilor in aceasta zona. Suplimentar, se pun cataplasme cu frunze si flori de morcov tocate, care se tin vreme de 2 ore pe zona abdominala inferioara.
* Ganglioni limfatici mariti (adenopatie) de trei ori pe zi se consuma cate 50 ml de suc proaspat de frunze de morcov. Clorofila are efecte purificatoare asupra sangelui si asupra intregului sistem limfatic. Aceasta substanta ajuta la reglarea raspunsului sistemului imunitar, blocheaza multiplicarea multor virusi si bacterii (care sunt principalele cauze ale adenopatiei), incetineste proliferarea celulelor maligne. De asemenea, administrarea de clorofila extrasa din frunzele de morcov are efecte pozitive contra splenomegaliei.
* Infertilitate la barbati si la femei se recomanda vinul obtinut prin macerarea florilor si semintelor de morcov, din care se beau cate 25 de ml, de trei ori pe zi, inainte de mese. In doze moderate, substantele volatile si fitohormonii din aceste parti ale plantei stimuleaza hipofiza sa produca hormoni gonadotropi. De asemenea, semintele de morcov au efect afrodisiac, stimuland direct activitatea gonadelor si provocand o usoara vasodilatatie in zona genitala.
* Edeme se recomanda salata si sucul de frunze de morcov. Se consuma o portie de salata sau 100 de ml de suc de frunze pe zi. Tratamentul are efecte de mobilizare a apei din tesuturi si de eliminare a acesteia sub forma de urina. Frunzele de morcov, de asemenea, au efecte de stimulare a activitatii rinichilor si de protectie a acestora impotriva infectiilor si inflamatiilor.
* Disurie, retentie urinara se recomanda in mod special salata cu morcov si patrunjel, a carei reteta a fost prezentata anterior. Consumul acestei salate nu doar stimuleaza formarea urinei si eliminarea ei, ci si ajuta la scaderea nivelului ureei si al creatininei din sange, substante care in concentratii mari pot produce tulburari severe, mergand pana la moarte. Trebuie stiut ca, alaturi de frunzele de morcov si de patrunjel, si frunzele altor zarzavaturi din aceasta familie (Apiaceae) au efecte favorabile in aceasta categorie de afectiuni. Aceste zarzavaturi sunt leusteanul, mararul, telina si asmatuiul.
* Transpiratie excesiva se recomanda infuzia combinata din flori si din seminte de morcov, din care se beau cate 500 ml pe zi, in mai multe reprize. Este un remediu care actioneaza prin reglaj hormonal, facut la nivelul glandelor cortico-suprarenale si al
gonadelor.
Cele mai bune rezultate in tratament se obtin la pacientii la care acest simptom se coreleaza cu seboreea, cu acneea, cu circulatia periferica deficitara, cu hiper-emotivitatea.
* Hepatita virala de tip A, B si C se recomanda curele interne cu suc de frunze de morcov, facute vreme de 1 luna, alternate cu curele de suc de frunze de patrunjel, facute pe aceeasi perioada de timp. In timpul lunii de tratament cu suc de frunze de morcov se iau cate 200-300 ml din acest preparat, in timp ce in timpul lunii de tratament cu suc de frunze de patrunjel, se iau cate 150 ml. Ambele tipuri de sucuri proaspete contin mari cantitati de clorofila si de substante volatile, care au darul de a inhiba multiplicarea virusilor hepatitici (mai ales de tip B si C), ajutand la regenerarea ficatului si la prevenirea aparitiei cirozei si a tumorilor hepatice.
* Colesterol beta-sitosterolul, o substanta continuta din abundenta in frunzele verzi de morcov blocheaza absorbtia colesterolului, in timp ce alte substante active (clorofila, flavonele) previn oxidarea acestuia pe peretele arterelor. Pentru scaderea valorilor colesterolului negativ (LDL) din sange, se administreaza salata de morcov, cate o portie de 100 de grame la fiecare masa cu alimente ce contin grasimi.
* Efectul antioxidant se recomanda salata de frunze de morcov, din care se consuma 100 de grame o data la doua zile, in cure de 2-3 luni. Clorofila si flavonoidele din aceasta salata protejeaza celulele corpului uman de actiunea daunatoare a radicalilor liberi, incetinind procesele de imbatranire, prevenind afectiunile degenerative, mentinand tineretea tesuturilor.

Tratamente externe

* Gingivita, candidoza bucala se face cu ajutorul mixerului o pasta din frunze verzi de morcov. Se spala cu ea gingiile (cu ajutorul unei periute moi sau chiar cu degetul aratator) si fata interna a obrajilor. Dupa curatare, gura nu se clateste imediat, ci pasta se mai tine 5-10 minute, asa incat sa isi faca efectul in profunzime. Aplicatia se face de
2-3 ori pe zi, pana la completa vindecare.

* Ulcer al mucoasei bucale se mesteca incet, vreme de 10-15 minute, de trei ori pe zi, frunze proaspete de morcov, bine spalate in prealabil. Dupa mestecare, frunzele nu se inghit, ci se scuipa. Pe timpul tratamentului, care are efecte cicatrizante si antiinflamatoare foarte bune, nu se consuma alimente picante, foarte sarate sau iritante pentru mucoasa bucala.
* Rani frunzele de morcov bine spalate si apoi zdrobite se amesteca in proportie de 1:2 cu miere de albine lichida. Preparatul rezultat se pune pe rani ca antiseptic, cicatrizant si antiinflamator. Este o metoda de tratament populara care adesea si-a dovedit eficienta.
* Caderea parului, micoza a pielii capului ultima clatire, dupa spalarea parului cu un sampon bland, se face cu infuzia combinata obtinuta din flori si din seminte de morcov. Tratamentul are efecte antimicotice, antiinflamatoare, stimuleaza circulatia si procesele trofice la nivelul foliculilor pilosi.

PRECAUTII SI CONTRAINDICATII

* Semintele si florile de morcov sunt ferm contraindicate in perioada sarcinii, deoarece pot avea efecte abortive.
* Dupa aplicatia externa cu frunze de morcov, pielea tratata nu se expune la soare, deoarece furanocumarinele pe care le contin aceste frunze pot da fotosensibilitate.
* Cu 30 de minute inainte de a aplica pentru prima oara frunzele de morcov, vom pune o cantitate mica de planta pe piele, pentru a ne asigura ca nu avem alergie la ea.
Ilie Tudor

muzica de relaxare --delfini 5



muzica de relaxare --delfini 5
Asculta mai multe audio Muzica

LIVIU VASILICA SELECTII SUPER MELODII DE PETRECERE 60 MIN



LIVIU VASILICA SELECTII SUPER MELODII DE PETRECERE 60 MIN
Asculta mai multe audio Muzica

delfini[3]



delfini[3]
Vezi mai multe imagini din Animale

vineri, 31 iulie 2009

despre tinerete si batranete

Viziunea lui George Carlin despre BATRANETE

Constientizati ca singura data in viata cand ne place sa 'imbatranim'
este in copilarie? La mai putin de 10 ani, suntem asa de incantati de
asta, incat gandim si in fractiuni de an.
'Cati ani ai?' 'Am patru ani si jumatate!' Nu vei spune niciodata ca
ai 36 ani ...si jumatate. Da, dar ai patru ani si jumatate... Asta e
diferenta!
Ai ajuns adolescent, acum nu te mai pot opri. Sari de bunavoie la
numarul urmator sau chiar putin mai departe.
'Cati ani ai?' 'O sa am 16!' Poate ca ai 13, dar vei avea 16! Si vine
si cea mai grozava zi din viata ta.... ai 18. Chiar si cuvintele suna
ca o ceremonie: ai devenit major, ai 18 ani! YESSSS!!!
Apoi, faci 30. Oooohh, ce se intampla aici? Parca ai fi lapte batut!
Ala 'se face' si e numai bun de aruncat, nu mai e amuzant, te-ai
acrit. Ce nu e in regula? Ce s-a schimbat?
Ai DEVENIT major, FACI 30, MERGI PE 40. Whoa! Pune frana, o iei razna.
Pana sa bagi de seama, AJUNGI de 50 si toate visele s-au spulberat.
Dar, asteapta!!! IMPLINESTI 60. Nici tu nu credeai ca vei face si asta!
Deci: DEVII major, FACI 30, MERGI pe 40, AJUNGI de 50 si IMPLINESTI 60.
Asa viteza ai luat, incat ATINGI 70. Dupa asta este 'de pe o zi pe
alta': astepti 'SA O DUCI PANA MIERCURI'.
In varsta de 80 ani, fiecare zi e un ciclu complet: O TII pana la
pranz, AI PRINS si 4:30; AI AJUNS si seara asta. Si nu se opreste aici
!
In anii 90, o iei usurel inapoi: 'Abia am avut 92'
Apoi se intampla cel mai straniu lucru: dupa 100, devii iar copil 'Am
100 si ...jumatate! '
Va urez tuturor sa prindeti 100 si jumatate cu sanatate!
CUM SA RAMAI TANAR 1. Ignorati numerele ne-esentiale. Inclusiv varsta, greutatea si
inaltimea. Lasati doctorii sa-si faca griji in legatura cu astea.
De asta ii platim.
2. Inconjurati- va de prieteni veseli. Aia mohorati va deprima.
3. Invatati. Studiati computerul, mestesugurile, gradinaritul, orice.
Nu lasati creierul sa leneveasca. 'O minte inceata este atelierul
diavolului.' Si numele diavolului este Alzheimer.
4. Savurati lucrurile simple.
5. Radeti des, mult si din toata inima. Radeti pana nu mai puteti si
va trebuie aer.
6. Mai apar si lacrimi. Indurati, suferiti si treceti mai departe.
Singura persoana care va insoteste toata viata, suntem NOI INSINE.
Fiti 'VII', cat sunteti in viata.
7. Inconjurati- va cu dragoste, indiferent ca asta inseamna familia,
animalutele dragi, muzica, plante, hobbi-uri, ce-o fi. Casa voastra
este refugiul vostru.
8. Pretuiti-va sanatatea. Daca este buna, pastrati-o. Daca mai are
'hibe', reparati-o. Daca nu tine de voi 'reparatia', cautati sprijin.
9. Nu va cautati vina. Faceti vizita la mall, in alt judet, in alta
tara , dar NU unde este vina.
10. Spuneti-le oamenilor pe care ii iubiti, ca ii iubiti, cu orice ocazie.
SI NU UITATI NICIODATA:
Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in
momente care iti taie rasuflarea.

duminică, 26 iulie 2009

reiki muzica de meditatie


Reiki-Massage or meditation
Asculta mai multe audio Muzica

poiezie simpla

Am primit ca premiu
pentru curaj în himere-
un calculator personal
uşor ispăşit;
procesez de-atunci
la tastatură, cu ahtiere,
înduioşându-mi iluziile
pe-un monitor
săvârşit.

Câteodată
le dau însufleţire
la imprimantă,
şi iluziile
devin păsări de noapte,
ce zboară
în lumea largă,
elevată,
cu năzuinţi
şi iubiri flatate.

Şi viaţa le strânge
şi le salvează
ca pe nişte giuvaeruri
ingenioase;
când se ivesc zorile
şi se luminează,
le fac cadouri
inimilor de aur,
drept crezuri
afectuoase.