Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

marți, 23 martie 2010

Leacuri naturiste partea III

MÂINI

Palme aspre şi crăpate; 1 lingură de acid boric se fierbe într-un litru de apă, se răceşte şi se spală mâinile în ea, de 2 - 3 ori/zi, se lasă să se usuce , apoi se ung cu cremă de gălbenele, se foloseşte până la vindecare, dacă reapare se repetă.

Unghii sfărâmicioase, exfoliate; de 2 ori/zi timp de 10 zile,unghiile se ung cu suc de lămâie sau ceapă

Fractura; se consolidează mult mai repede când se administrează coada calului, bogată în săruri de calciu, magneziu, permiţând asimilarea lor mult mai repede. 4 linguriţe pe stomacul gol, cu 5 min. înainte de masă.



PICIOARE

Apă la genunchi; o frunză de brusture se pune pe masă şi se zdrobeşte cu o sticlă, apoi se pune pe o compresă pe genunchi, procedura se face timp de o săptămână de 3ori/zi.
Cancer genunchi; pe linga tratament cu citostatice si cobaltoterapie, se face tratament naturist, antitumoral cu Tian Xian şi Carctol (informaţii 021/212.62.72)

Călcâie crăpate; rădăcină de tătăneasă în 100ml. alcool 50 - 60 se macerează 3 - 4 zile, apoi se ung tălpile.
In fiecare seară după ce v-aţi spălat şi frecat cu o perie sau piatră ponce, ungeţi-le cu ulei de parafină 100g. amestecat cu vitamina A o fiolă, apoi încălţaţi-vă cu o pereche de şosete.
Sau grăsime curată de porc, amestecată cu câteva picături de ulei de măsline.
Epitelin – unguent conţinînd gặlbenele, muşeţel şi luminiţa nopţii, se aplicặ de 2 ori/zi.

Circulaţie periferică; pentru îmbunătăţirea ei se foloseşte hrean dat pe răzătoare 1 pahar de 100 g. ca măsură, se amestecă cu 2 pahare de 100 g. de făină de porumb, se freacă între palme ca să se umezească, se pune într-o folie de plastic, se pune piciorul, se leagă, se pune o şosetă. Cantitatea indicată este pentru un picior. Aplicarea de face seara, la culcare, se lasă până dimineaţa, apoi cataplasma se scoate şi se păstrează în frigider, se poate folosi 7 zile la rând. Dacă amestecul pişcă şi se produc iritaţii sau alergii, spălaţi-vă cu apă caldă şi renunţaţi. Pentru circulaţie defectuoasă procedeul se practică doar 3 nopţi, iar pentru varice, ulcer varicos, flebite, se face 21 de nopţi, cu pauză de 3 nopţi.

Cârcei; dezechilibru metabolic de ioni pozitivi (sodiu, potasiu, calciu, magneziu). Înainte de fiecare masă se iau 2 linguriţă de miere cu lăptişor de matcă, şi apilarnil. După fiecare masă se ia 1 linguriţă de miere cu 6 pic. tinctură de propolis. Zilnic se bea 1 cană ceai de măceşe, una de pedicuţă, una cu urzică, coada calului, busuioc. Se face reflexoterapie.

Bătături; se ia o ceapă se taie în două, de pune într-un pahar cu oţet, timp de 24 ore. Se pune pe bătătură câte o felie de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Jumătate de smochină, pusă pe bătătură, în fiecare seară.
Durerile provocate de bătături vor dispărea dacă se pun câteva prune uscate în lapte fierbinte, apoi se pune o prună fără sâmbure pe locul dureros, se repetă până dispare bătătura.
Propolis solid, înmuiat în apă caldă, până se face ca o plastilină, apoi de aplică pe bătătură şi se fixează cu leucoplast. Se schimbă destul de des, dar înainte de o nouă aplicare se face o baie fierbinte, apoi se îndepărtează partea de piele moartă.

Dureri de picioare; 1 buc. hrean ras se amestecă cu 1 lingură de sare grunjoasă , 1 lingură făină şi spirt medicinal cât cuprinde, ca să formeze o pastă. Compoziţia se pune într-un săculeţ, o seară se pune pe o talpă a doua seară pe cealaltă talpă. Tratamentul durează 10 seri cu o pauză de 5 zile. In timpul celor 10 seri se bea ceai depurativ
Sau unguentul VEIULARE, antiinflamator, elimină senzaţia de greutate în picioare, calmează durerile şi reduce spasmele din gambe, stimulează circulaţia limfei şi împiedică retenţia apei. Unguentul conţine o substanţă hirudină, secretată de glandele din gâtul lipitorilor. Suplimentar se poate lua un preparat natural PROTECT 4 LIFE, 2 tb./zi, protejează vasele de sânge şi inima.
Sau se face masaj cu ulei de sunătoare şi ulei de coada calului în părţi egale, iar intern ceai de măceşe.

Fractură de colfemural; cu dureri în călcâi, 300g. frunze de tătăneasă, proaspătă sau uscată, se pune cu 5 litri de apă, se lasă la macerat 1 zi, după care se fierbe, se lasă să se răcească, se pune piciorul în ea timp de 20 min. Nu se aruncă, a 2 a zi se repetă operaţia. A 3 seară se repetă operaţia cu alte 300g. de frunze. Tratamentul durează 3 săptămâni, în fiecare seară. Concomitent din rădăcină de tătăneasă se foloseşte tinctură şi unguent
Tinctură din 50 g. flori sau fructe de castan în 500 ml. alcool de 50, se lasă 1 săptămâni într-un loc cald şi la întuneric, agitând vasul zilnic .Se iau câte 30 - 40 pic. de 3 ori/zi, timp de 3 - 4 săptămâni. Preparatele din castan scad tensiunea, întăresc pereţii capilarelor şi ai venelor, previn formarea cheagurilor şi acţionează la dizolvarea lor. Preparatele din castan se folosesc intern şi extern pentru tratarea hemoroizilor, crampelor vasculare, tulburări digestive, în dischinezie biliară.
Coada calului, vezi mâna.

Guta, tinctură muguri plop negru (vezi cap), 50 pic. cu 1 linguriţă de miere 3 ori/zi, timp de 3 luni.
Este o afecţiune datorită dereglării metabolismului bazelor purinice, deci nu poate elimina acidul uric, care se acumulează în sânge provocând dureri articulare, poate duce la disfuncţionalitatea rinichilor.
Tratamentul se face cu un amestec de produse naturiste antiinflamatorii care contribuie la eliminarea acidului uric, dar şi la împiedicarea formării de cristale: Spirea Olmaria (elimină acidul uric), Gheara Diavolului (antiinflamator), Saponaria (antireumatic, depurativ), Solidago şi Parietaria. Produsele se găsesc sub formă de capsule, sau tincturi. Rezultatele se obţin în timp. laviniamed@libero.it
Se bea zilnic compot de mere îndulcit cu miere.
Se coace la cuptor un nap cu tot cu coajă, după ce s-a răcit, se taie în două şi se freacă locul afectat de gută.
Flori de muşeţel uscate şi ulei de măsline în proporţie de 1:8, se încălzeşte la bain-marie, timp de 1 oră, se pune într-o sticlă fără dop, se lasă la macerat la soare 4 zile, se strecoară şi se foloseşte la frecţii.
Se amestecă într-un mixer 200 g. miez de pară, bine coaptă cu un pahar de lapte degresat. Se consumă pe parcursul unei zile câte 2 – 3 linguriţe de 3 – 4 ori/zi.
Se beau 1 – 2 pahare de suc de frunze de ţelină/zi
O lặmâie coaptặ, se stoarce, sucul se pune separat într-un vas, fructul se taie în felii subţiri, se pune în 250 ml. apặ şi se fierbe 15 min. Dupặ rặcire se pune peste suc, se îndulceşte cu miere. Ceaiul se bea în fiecare dimineaţặ, timp de 30 zile, apoi se face o pauzặ de o sặptặmânặ.

Infecţie la un deget, panariţiu; 1 căţel de usturoi zdrobit legat cu tifon, timp de 3 zile.
Frunză de muşcată din ghiveci.
Câteva flori de crin foarte mirositoare din perioada caldă, se pun cu spirt de 70, după macerare se pune o petală pe locul afectat.
În timpul zilei frunză de aloe legată cu tifon iar seara cataplasmă cu argilă pastă.
Se rade un morcov şi de pune cataplasmă pe locul afectat.

Luxaţia; pentru îndreptarea ligamentelor se va fricţiona zona cu oţet, ulei de măsline sau usturoi zdrobit, apoi se înfăşoară cu o bucată de pânză curată din bumbac sau lână. Se bea mult ceai de trifoi sau platan.

Monturi; se ia o foaie de varză albă crudă, i se strivesc nervurile cu o sticlă şi se pune pe mont, dimineaţa şi seara, timp de câteva luni. Durerile dispar după 15 - 30 min., dar cu timpul monturile se micşorează.
Se tamponează montul cu tinctură de iod, se taie o măslină în două se scoate sâmburele şi se aplică măslina pe mont, se fixează cu un bandaj, se lasă toată noaptea, tratamentul durează o lună.
Într-un săculeţ de pânză se pune hrean ras, amestecat cu făină şi puţină apă caldă, până se obţine o pastă, se pune pe mont, timp de 10 - 15 min., tratamentul durează câteva zile.

Picior de atlet; infecţie a pielii, cu o ciupercă microscopică denumită Tinea Pedis. Ciuperca se dezvoltă pe talpa piciorului, îi plac întunericul, umezeala şi căldura - condiţiile din pantofi. Cele mai afectate sunt degetele, pielea se înroşeşte, se crapă, se cojeşte, cu aspect rugos, uscat, toate fiind însoţite de mâncărimi insuportabile.
Tratamentul constă în aplicarea de 2 ori/zi a unei creme anti-micotice CLOTRIMAZOL, LAMISIL, MICONAZOL, KETOCONAZOL, durează 2 - 4 săptămâni, chiar dacă simptomele au dispărut, deoarece infecţia poate fi încă activă şi poate recidiva, dacă se întrerupe tratamentul.

Picioare bolnave; într-o sticla de 1 litru se pun frunze de panoxginsec , până la jumătate, se completează cu alcool 70, se macerează la întuneric o săptămână. Cu soluţia filtrată se masează picioarele din talpă timp de 4 luni.

Picioare neliniştite; în 1945, neurologul suedez Axel Ekbom, distinge 2 forme.
Forma parestetică, cu senzaţie de furnicături şi strânsuri, care irită când picioarele sunt în repaus.
Forma algică, în care predomină durerea în timpul somnului. Infuzie din talpa gâştei 2 linguriţe la o cană de apă, de 3 ori/zi

Polineuropatie senzitivo-motorie; tulburare a inervaţiei membrelor inferioare, cât şi o afectare a sistemului circular (arteriopatie, tromboflebită). Tratament cu reflexologie, acupunctură şi regim alimentar, gimnastică medicală, masaje locale şi ceaiuri . Amestec de ceaiuri format din măceşe, sulfină, talpa gâştei, coada şoricelului. Pentru masaj folosiţi unguent de arnică sau ienupăr şi băi de muşeţel sau mentă.

Tromboflebita; alune de pặdure dar şi frunzele şi scoarţa copacului, se pregặteşte o infuzie, o linguriţặ la 1 pahar de apặ clocotitặ, se bea câte ¼ de pahar de 3 – 4 ori/zi.
Varice; se caracterizează prin dilataţia venoasă permanentă a venelor superficiale sau profunde datorită pierderii tonicităţii pereţilor acestora. Venele safene ale picioarelor fac varice cu prioritate, factorii mecanici sunt statul în picioare şi cei hormonali, sarcina, menopauza. Au ca efect mersul greoi, crampe dureri şi furnicături. Dacă nu sunt tratate pot duce la dermite, ulcere varicoase, hemoragii şi inflamaţii. Repaus la pat cu picioarele ridicate, folosirea ciorapilor elastici şi cure termale. Regimul alimentar trebuie ţinut 42 - 45 zile, pentru rezultate bune, se consumă numai ; orez, grâu, porumb, supă fasole boabe mari, produse lactate, exceptând iaurtul şi telemeaua, dovleac, castravete, spanac, miere, struguri şi alte fructe, între mese se va bea apă. Alimente interzise; carne porc, de vită, de berbec, de bivol, peşte, alcool, sare, fructe acre, lămâi, roşii, ananas, condimente iuţi, fasole soia, ulei de susan, băuturi fierbinţi, ceai, cafea, cartofi, ridichi, legume verzi, iaurt, oţet, mâncăruri grase, alimente fripte sau prăjite. Masajul
se face din mijlocul tălpii până la scobitura ei, aproape de călcâie, timp de 10 min. pe rând ambele picioare. Grâuşor infuzie din 1 linguriţă sau 2 în 200ml. Apă clocotită timp de 15 - 2o minute, se pun compresii locale
Mierea şi usturoiul, eficiente în cazul afecţiunilor vasculare ale picioarelor, varice, artrita, în cazul cardiopatiei ischemice, 250 g. miere se amestecă cu 250 g. usturoi pisat, se macerează 7 zile, se ia 1 lingură cu 4o min. înainte de masă, de 3 ori/zi, timp de 2 luni.
Alifie; 5g extract de mărul lupului cu 50g untură fără sare, se ung zonele bolnave.
Frunzele se culeg înainte ca planta să înflorească. Planta se foloseşte numai pentru uz extern.

Vene trombozate; seara cataplasme cu varza crudă, pe zona afectată faşă de bumbac şi apoi se acoperă cu lână. Dimineaţa se scoate varza şi se spală locul cu vată înmuiată în apă cu sare ( 1 linguriţă sare la o cană cu apă fiartă). Tratamentul se face până se vindecă locul.
Tinctură de spânz; într-o sticlă închisă la culoare se pune rădăcină de spânz 1 cm. 6 cm. Alcool 60, se lasă la macerat 30 zile la întuneric, se pun compresii locale, pe pilea sănătoasă fără răni şi zgârieturi, vă spălaţi pe mâini şi pune-ţi sticla la loc ferit pentru că este o plantă otrăvitoare. Este eficientă şi în tratamentul local al artrozelor.
Infuzie din 1 lingură frunze de alun şi 1 lingură scoarţă de alun de pădure în 1 pahar cu apă clocotită. Se bea câte ¼ din pahar de 3 - 4 ori/zi înainte de masă.
Tinctură din 50 g. flori sau fructe de castan în 500 ml. alcool de 50, se lasă 1 săptămâni într-un loc cald şi la întuneric, agitând vasul zilnic .Se iau câte 30 - 40 pic. de 3 ori/zi, timp de 3 - 4 săptămâni. Preparatele din castan scad tensiunea, întăresc pereţii capilarelor şi ai venelor, previn formarea cheagurilor şi acţionează la dizolvarea lor. Preparatele din castan se folosesc intern şi extern pentru tratarea hemoroizilor, crampelor vasculare, tulburări digestive, în dischinezie biliară.

Veruci plantare; 2 linguriţe unguent de gălbenele, se amestecă cu 1 linguriţă de acid salicilic, se omogenizează, se ung bătăturile, fără a atinge pielea în jur, se pune o bandă de leucoplast peste bătături, se pune o şosetă de bumbac. Se scoate şoseta şi banda de leucoplast, care se va dezlipi cu bătătură cu tot. În cazul când bătătura nu se dezlipeşte de tot, se va ţine piciorul timp de 30 min. într-un litru de apă caldă cu un vârf de cuţit de acid salicilic. După o bună înmuiere se răzuie cu unghia bătătura. Pentru bătăturile mai vechi care se desprind mai greu, se repetă tratamentul. După scoaterea bătăturii se unge locul cu unguent de gălbenele.
Următorul tratament, este cu Dulcissima de la Ardes Cosmetici, o pomadă pe bază de camfor natural, mentă şi mentol, care elimină monturile şi bătăturile.

Vinişoare bleu; se atenuează foarte bine cu cremele Gheara diavolului şi Arnică, de la Ardes Cosmetici,
se masează zilnic picioarele de jos în sus.




OASE, COLOANA VERTEBRALĂ

Artroză; pe fondul kilogramelor în plus, activitatea articulaţiilor şi mai ales a genunchilor se desfăşoară cu mai mare dificulate. Cea mai bună soluţie este slăbitul şi simtomele artrozei vor scădea în intensitate. Vitamina C dă rezultate bune, se consumă citrice, pătrunjel, coacăze negre. Sucuri de legume, ţelină, morcovi, roşii, varza albă.
Să se consume de 2 ori/săptămână peşte – somn, macrou, ton, hering, reduc inflamarea articulaţiilor. Se evită grăsimile animale, se consumă lactate semidegresate, carne de pui şi vită. Decoctul de salcie acţionează la o aspirină naturală, calmând durerile. Se beau câte 3 ceşti/zi. Şi ceaiul de creţuşcă are rol antiinflamator.

Anchiloza; 20 lame de ras din oţel inoxidabil se bagă într-o sticla de lapte cu gura mare, se toarnă ½ litru de esenţă de oţet, se acoperă cu un dop, se scutură în fiecare zi. Se aşteaptă până se dizolvă toate lamele. Cu lichidul rezultat se aplică comprese pe locurile anchilozate, până ce pielea se înroşeşte. Înaite de a se folosi şi după se unge locul cu alifie de gălbenele.

Cifoscoliozặ şi spondilitặ dorsalặ; dr. Viorel Butnaru, cabinet SOMAVITA, str. General Berthlot nr. 86, sec. 1, tel. 3120602.

Dureri lombare; dormitul pe o suprafaţă tare. Se fac băi de şezut cu coada calului, în care se stă 20 min. După 3 băi, durerile dispar.
Se pune la macerat în 200 ml. spirt medicinal următoarele plante, fructe de tuia, sunătoare, sânziene şi tătăneasă, câte 20 g. din fiecare, se ţin la macerat într-un borcan cu capac timp de 12 ore, apoi se fierb la bain-marie timp de 3 ore, în 400 ml. ulei de floarea soarelui. Se filtrează şi se adaugă 10 ml. ulei volatil de cuişoare. Cu acest ulei se face masaj începând de la baza capului, de-a lungul coloanei, insistând în zona lombară.
Tratament cu Balsam de rozmarin de la Ardes Cosmetici, o cremă termogenică, pe bază de camfor natural şi rezorcină. Este recomandat de medicii naturişti ca activator circular în afecţiuni musculare, articulare, inflamaţii şi reumatisme.

Durei articulare; Bio-seleniu+zinc, Bio-Marin Plus.

Dureri de spate; tratamentul terapeutului Tiberiu Kovacs tel. 0744/160118, din Zalặu, jud Sặlaj, remediazặ afecţiuni de coloanặ, mâini, picioare, scoliozặ,hernie de disc, torticolis, dorsargii.
Joint Protex, Shark Aid, Primose Oil – toate se iau cu ½ orặ înainte de masặ. Este benefic în scoliozặ, spondilozặ, spondilitặ, hernie de disc, discopatii, inflamaţii articulare, reumatism, crampe musculare, întinderi de ligamente, durerea genunchilui.

Fractura;

Hernia de disc; raze calorice în faţa sobei, cu uşa deschisă, când este numai jar, cu spatele gol. Durata unei şedinţe este de 20 min. dimineaţa şi 20 min. seara. După 10 - 15 şedinţe durerile se diminuează, iar după o lună au dispărut

Osteoporoză; 200 g. făină de orez, 200 g. miere de pădure, 50 g. polen, 100 ml. lapte dulce nefiert, se omogenizează, se păstrează în vase închise la culoare şi la frigider, se iau zilnic 3 linguri, cu 2 ore înainte de masă, până se termină.
Tratament cu Tonocalcin, 3 injecţii/săptămână, timp de 2 luni, Calciu cu vitamina D, drageuri 3/zi, 15 zile/lună, timp de 6 luni, Fosamax 70 mg. 1/săptămână, timp de un an, Celebrex 2/zi, 10 zile/lună, timp de 3 luni.

Poliartrită reumatoidă; Bio-seleniu+zinc.

Reumatism; bucăţi de ţelină se opăresc în clocot, după de s-a răcit puţin se bea zeama în care au fiert legumele..
Ţelina fiartă se toacă cu puţină făină, lapte şi miere, se amestecă până se obţine o pastă, se poate consuma ca salată, umplutură pentru cartofii fierţi sau unsă pe pâine prăjită.
Se beau 1 – 2 pahare de suc de ţelină/zi , tratament cu efecte foarte puternice
Frunze de ţelinặ opặrite cu apặ clocotitặ, se lasặ sặ se rặceascặ şi se pun pe articulaţiile dureroase, timp de 2 ore.
Ceaiul de pătrunjel luat înainte de masă, stimulează rinichii, ceea ce previne manifestarea accentuată a reumatismului.
Ca remediu extern, pentru gută şi reumatism, cel mai indicat este cu o bucată de lână, ţinută deasupra unui vas cu aburi. Când lâna absoarbe vaporii fierbinţi de apă, se pune compresa pe zona afectată. Peste compresa calda se pune o pânză unsă cu unguent antireumatic, cu rol în a provoca perspiraţia. Se schimbă compresa de câte ori s-a răcit.
Ulei de dafin. 30 g. frunze uscate şi pisate se pun în 200 ml. ulei vegetal, se macerează 5 - 6 zile, se masează zona dureroasă.
Loţiunea cu ulei de in şi terebentină, ajută la alinarea durerilor.
Amestecul a 4 - 5 căţei de usturoi cu puţin ulei de măsline, se pune cu o compresă pe zona afectată, mai ales la gută.
Vezica biliară de la porc cu pieliţă cu tot, alcool rafinat sau ţuică 1 litru, se lasă la macerat 6 săptămâni, se filtrează apoi se frecţionează locurile dureroase.
Uleiul de angelică şi spirtul – preparat din ulei de angelică, camfor, alcool – se frecţionează locul afectat.

Sciatică; se pot prevenii durerile prin masarea zonelor afectate cu ulei de muşeţel

ratament pentru reumatism, osteoporoză, artroză, contraindicat la boli cardiovasculare.
- baie cu apă fierbinte timp de o ora
- îmbrăcat în halat de baie flauşat îmbibat în apă rece şi oţet de mere şi culcat pe pat fără saltea, învelit complet în pături, lângă pat se pune un calorifer dat la maxim.
- peste bolnav şi calorifer se mai pun 2 pături..
- halatul se usucă apoi bolnavul transpiră până îl udă.
- bolnavul stă nemişcat timp de 2 ore - iese un miros urât.
- se schimbă în haine călduroase şi mai stă în pat 3 ore.
- în timpul tratamentului şi apoi 6 - 12 ore după să nu ajungă frigul la bolnav
- tratamentul se face pe nemâncate pe nebăute.

.
PIELE


Aluniţe; frunză proaspătă de aloe sau tulpină, se unge locul de 2 - 3 ori/zi, ustură puţin dar în timp dispar

Acnea; 4 linguriţe pulbere de rădăcină de măcriş se amestecă cu 4 linguriţe de miere, se consumă pe parcursul zilei, pe stomacul gol. Cura durează 2 luni.
Intr-o sticlă se pune o rădăcină de hrean rasă cu oţet de vin, cît să-l acopere, se lasă la macerat 10 zile la temperatura camerei. Se aplică dimineaţa şi seara locurile afectate, avînd faţa udă.

Arsuri; se unge locul cu ulei de cătină.
Pentru a calma durerea şi a înpiedica formarea băşicilor se rade un morcov, se aplică sub formă de cataplasmă.

Boli de piele; acnea, alergia, psoriazicul,forme de lupus, (vezi constipaţia).

Cicatrizare estetică a rănilor sau tăieturi; cataplasmă cu tătăneasă şi mărul lupului în părţi egale, o dată pe zi timp de o oră

Cancer de piele; o dată la 2 zile clismă (vezi cancer genital cu mărul lupului) se aplică zilnic cataplasmă, (vezi cicatrizare estetică).
Scaiul măgăresc, planta proaspătă se stoarce prin presare, cu sucul obţinut de badijonează de câteva ori/zi zona bolnavă

Dermatită herpetiformă. (During- Brocq); este o alergie la o proteină - gluten aflată în grâu, orz secară, şi ovăz. Se ţine regim.
Tratament cu ulei de cătină 20 pic. de 3 ori/zi

Dermatită de stază; în timpul somnului se pune o pernă sub picioare, circulaţia de întoarcere a sângelui se va face mai uşor, iar coloraţia maronie a pielii va ceda. Local se pun comprese cu Rivanol, timp de 1 oră, apoi se unge pielea alternativ cu cremă de gălbenele şi cremă de tătăneasă timp de 2 săptămâni. După masă se ia de 3 ori/zi, vitamina A+D2,

Degerături; se aplică ulei de cătină pe locul afectat, atât cât absoarbe pielea, sau pe zonele care vor fi expuse la frig.
După intensitatea gerului şi după timpul de expunere la frig, degerăturile sunt de 3 grade:
- gradul întâi, pielea din zona care începe să îngheţe, devine mai albă, fără sânge, după câteva minute sau ore culoarea devine roşie vineţie, se umflă, apar furnicături, ustură, amorţeşte.
- gradul doi; pe fondul descris mai sus apar băşicuţe pline cu lichid gălbui roşiatic, umflăturile se accentuează, sensibilitatea la căldură, la pipăit şi durere este absentă.
- gradul trei; în această fază se produce distrugerea pielii, a ţesuturilor şi urmează cangrenarea. Pielea este de culoare negricioasă, tare, zbârcită şi insensibilă la căldură şi înţepare. Cangrena se poate infecta.
Primul ajutor constă în scoaterea victimei de sub acţiunea gerului, transportarea ei într-o încăpere caldă. Zonele îngheţate se vor reîncălzi treptat, mâinile şi picioarele se pun într-un vas cu apă la 15 - 20 grade şi se va adăuga treptat apă mai caldă, aşa încât să ajungă la temperatura corpului. Nu trebuie să se fricţioneze pielea energic cu o cârpă sau zăpadă, deoarece se pot produce leziuni. Reîncălzirea se poate face şi cu aer cald, în mod progresiv, după care se masează corpul cu ulei, sau vaselină. Dacă apar băşicuţe, nu se sparg, se dezinfectează cu spirt şi se aplică pe ele unguente sau antibiotice. Pentru degerăturile de gradul trei, se aplică aceleaşi proceduri, iar persoana se transportă de urgenţă la spital.
Frunze de morcov, 100 g. Într-un litru de apă se fierbe şi fac spălături locale sau compresii.

Descuamare; cremă de mâini cu 5 uleiuri vegetale şi ceară de albine, produsă de ARDES.

Escare; spălături cu ceai de coada calului şi aplicaţii de ulei de tătăneasă, gălbenele, sunătoare, amestecate în părţi egale şi un unguent veterinar Mibazon. Se pudrează rana cu un amestec de antibiotice de uz veterinar, puternic cicatrizant, folosit după ce se castrează porcii.

Furuncule; se aplică vreme de 2 - 4 ore cataplasme de in (4 linguriţe seminţe de in măcinate se amestecă cu 4 linguri pulbere de muşeţel, după care se adaugă apă până se formează o pastă omogenă. Se pune pe o bucată de tifon şi se aplică pe locul afectat).
Se rade un morcov, se pune cataplasmă pe locul afectat.
Tratament cu Mibazon, unguent produs de Iaşi, sau Mastilone, produs de Pfizer care se gặseşte în farmaciile veterinare, amândoua au în componenţa lor tetraciclinặ, eritromicinặ şi neomicinặ în concentraţie mare. Se unge locul afectat în 24 de ore se observặ cum începe sặ se retragặ, se micşoreazặ şi se resoarbe fặrặ sặ se spargặ. Se continuặ ungerea câteva zile.


Hemangiom; se unge cu suc proaspặt de gặlbenele (date prin maşina de tocat) din flori de mai multe ori/zi. Noaptea se unge cu alifie de gặlbenele.
Se unge cu Bitter de cel mai bun dupặ ce se dặ cu alifie de gặlbenele.
Douặ linguri de tặmâie bunặ - smirnặ, mặrunţitặ fin, 2 linguri de cearặ de albine, datặ prin rặzặtoare, se amestecặ bine cu ulei de mặsline 6 linguri. Se pune pe foc în baie de abur, pânặ se topesc. Se amestecặ cu o spatulặ de lemn, trebue sặ fie ca o cremặ de faţặ. Dacặ este tare se mai pune puţin ulei şi se pune iar pe foc. Se unge locul afectat se pune un tifon steril şi un leucoplast, nu se umblặ la pansament 24 – 48 de ore, se face o pauzặ de 2 zile şi se repetặ procedura pânặ la dispariţie.

Herpes Simplex; remedii homeopatice sau locul afectat se tamponeazặ cu tincturặ de muguri de plop de 3 – 4 ori/zi. In 2 zile se rezolvặ.

Ihtiozặ; cap blue – unguent şi spray, conţin zinc pirithion activat molecular, reduce sau anuleazặ descuamặrile pielii.
Timp de 21 – 26 zilese foloseşte sprayul, a 27 zi se foloseşte crema un strat subţite. Pentru baie se foloseşte gelul cap blue.

Impetigo; se rade un morcov, se pune într-un tifon, se aplică pe locul afectat, crustele vor cădea destul de repede.

Keratodermie; starea pielii este în legătură directa cu starea intestinului gros, se recomandă un regim în care să se elimine proteina animală (carne, ouă, lapte) să se consume legume şi fructe pentru fibrele de celuloză şi vitamine.

Leziuni produse de radiaţii; pe locul afectat se pune o cataplasmặ cu petale de trandafir, se ţine o orặ. Tratamentul repetat consecvent face sặ se retragặ ulcerele pielii şi vindecặ arsurile produse de ultraviolete sau din spectrul gama.

Micoze; Terbisil unguent, trateazặ micozele cutanate, onicomicoze (unghi îngrozate),

Noduli provocaţi de injecţii; compresii cu felii subţiri de lămâie, după 4 ore se schimbă cu altele până dispar definitiv.
Comprese cu bitter suedez după ce se unge locul cu cremă de gălbenele, se lasă câteva ore sau toată noaptea

Negi; se ung de 2 ori/zi cu zeamă de păpădie.
Coaja de la 2 lămâi, se lasă la macerat 8 zile în 500 ml. oţet de fructe, se ung negii de 2 ori/zi, se repetă până la dispariţie.
Metioninặ, se ung negii, care se usucặ şi dispar, fặrặ a lặsa urme. Apariţia negilor este favorizatặ de o proastặ funcţionare a ficatului, tocmai din lipsa acestui acid metionina. Trebuie tratat ficatul.
Se spalặ porţiunea afectatặ cu sặpun şi apặ. Se şterge fặrặ a freca, apoi se ia un melc cu cochilie din grặdinặ şi se lasặ sặ meargặ cu talpa lui pe zona respectivặ. Tratamentul se face dimineaţa şi seara, pânặ la vindecare. Dupặ ungere rặmâne un strat foarte subţire fặinos, nu se şterge, acesta vindecặ. în 2 – 3 zile zona afectatặ.
Cretặ albặ simplặ, se fereacặ negul timp de 10 – 15 zile pânặ se usucặ.

Pete pe piele; se beau zilnic pe stomacul gol 2 - 3 căni de decoct de rădăcină de măcriş, având efect benefic asupra ficatului. Cura durează 1 lună, este mai eficientă dacă se adaugă şi 1 linguriţă de trei fraţi pătraţi.

Pete brune; se mai numesc „pete de ficat”, zilnic se freacă petele cu ulei de ricin, seara şi dimineaţa, timp de 1-2 luni. Pentru cura internă se prepară un ceai de sunătoare, infuzie 1 lingură de plantă la 250 ml. apă fierbinte, se beau 2 căni/zi cu ½ de oră înainte de masă. Trebuie ţinută o dietă hipocalorică, fără grăsime de animal, preparate cu unt şi dulciurile cu cacao

Pitiriazis; răşină proaspătă de brad sau pin se aplică direct pe zona afectată..

Pitiriazis versicolor; netratată această ciupercă se întinde pe tot spatele, devenind inestetică. Vara petele nu se bronzau. Se poate folosi Clotrimazol unguent.
Se mai poate folosi Selegel shampoing dermatologique produs de Laboratoarele Ducray Paris, este în farmacii. Se spală cu el pe tot corpul, timp de 2 săptămâni, zilnic. La duş se lasă să acţioneze timp de 5 min., se dă pe tot corpul din cap până în picioare, nu se foloseşte alt şampon
Sau Biazol 1% (Bifonazol), tratament folosit câteva săptămâni.
Sau o soluţie din ; acid salicilic 4 g., rezorcină 8 g., alcool 70 200 ml..

Pitiriazis uscat; unge cu vaselină salicilică 10%, în fiecare dimineaţă 3 zile la rând, în fiecare seară spălaţi-vă, iar în apa de clătit pune-ţi infuzie de urzică

Protecţia pielii la frig, vânt, radiaţii solare; se unge pielea cu un strat subţire de ulei de cătină înainte de a fi expusă la factorii agresivi de mediu, având efect de filtrare a radiaţiilor ultraviolete şi a altor tipuri de radiaţii cu efecte nocive.

Psoriazis; acid formic D30 , aplicaţii cu pudră de grafit. Lecitină 9 capsule/zi de 3 ori înainte de masă. Ceai de viorele de câmp 60g. la 1 litru apă, 3 căni/zi. Se evită complet zahărul, cafeaua, grăsimile, prăjelile, făinoase, alcoolul şi alimentele acide. Se consumă numai legume şi fructe. Morcovii au un rol deosebit cu valoare nutritivă mare, cereale, grâu, făină de porumb. Pentru golirea intestinului se ia 1 linguriţă de ulei de măsline la 3 zile. După ultimele descoperiri ceaiurile de lumânărică, muşeţel, tei şi brusture ajută la epurarea organismului. Masaj cu ulei de arahide pe leziunile cutanate. Se va masa şi coloana vertebrală pentru stimularea nervilor şi circulaţia sângelui. Tărâţe puse la macerat şi apoi comprese pe locul afectat 1 dată /zi apoi locul se unge cu cremă de tătăneasă
Dezintoxicare 7 zile cu ceai de tei şi ceai de urzică neândulcit, 3 căni/zi alternativ, o zi tei, o zi urzică.
Alimentaţie fără sare - sarea este un blestem, alcool, condimente, pâine, murături, slănina, mezeluri, telemea, conserve, nici un fel de dulce (zahăr, fructe, ciocolata), bulion, cafea, tutunul.
Alimente permise, brânza dulce de vaci, cartofi fierţi, copţi cu margarină şi brânză, mămăligă fără sare, lapte bătut, salate crude date pe răzătoare, cu lămâie sau cu ulei crud, sucuri naturale de ţelină, sfeclă, morcovi. Borşi proaspăt 1 litru/zi, ouă moi sau româneşti, carne slabă de găină, de pui, de vacă sau viţel - fiartă, rasol sau friptură la grătar, peşte slab, piure de cartofi, ceaiuri de urzică, tătăneasă, rostopască, sunătoare, coada şoricelului, în loc de apă.
Post de 24 ore/ săptămână, vinerea
Tratament intern de minimum 2 luni cu lei de cătină 20 pic. de 3 ori/zi.

Scabia (râia); boală iritantă, netratată la timp, poate căpăta forme grave ce pot provoca moartea. Pentru a scăpa de mâncărimile date de scabie, se foloseşte uleiul de rozmarin, se freacă pielea din oră în oră, până se observă o ameliorare, apoi se răreşte progresiv tratamentul. Vechii scandinavi puneau pe zonele afectate felii de măr decojite. Sau un amestec din 2/3 de oţet cu 1/3 apă, sau o cremă pe bază de bicarbonat de sodiu. Înainte de a aplica pe piele unul din remediile de mai sus, este indicată o baie fierbinte, să se frece pielea cu un burete aspru, porii pielii se deschid, fapt ce contribuie la o vindecare mai rapidă. Nu se mai face baie timp de 12 ore.
Se taie un măr în două, se scot mijlocul şi seminţele, în golul rămas se pune puţină floare de sulf. Cele 2 părţi se leagă cu o sforicică se pune la cuptor se coace. Se lasă la răcit, se zdrobeşte şi se frecţionează părţile bolnave cu terciul obţinut.
Pentru rufărie se foloseşte leşia, în loc de detergent, se pune într-o găleată cenuşă de cu seara, peste ea apă, a doua zi apa limpede se foloseşte la spălat lucrurile contaminate şi lenjeria. Pielea se freacă cu o pomadă, din cenuşă şi gaz, pe locurile afectate.

Scarlatina; loţiune pe bază de oţet şi eucalipt în părţi egale, cu proprietate antiseptică şi scade febra..

Transpiraţie excesivặ; se bea ceai de salvie, creţişoarặ, coada calului, o canặ dimineaţa pe stomacul gol o perioadặ cât mai lungặ.

Zona Zoster; 10g. muşeţel, 25g . rozmarin, 25g. levănţică, 10g. cimbru, 20g. brusture, 20g salvie, se amesteca, se face o infuzie 1 linguriţă la 1 cana apă clocotită, se pun comprese călduţe pe locul afectat timp de 15 min. de câteva ori in 1 zi.
În a 2 a zi, 2 g, rozmarin, 1 g. ulei ienupăr, 90 ml. alcool 90, se amestecă, se unge locul afectat de 2 - 3 /zi. Se iau zi 1g. ulei citronela, 1g. ulei levănţică, 2g. ulei busuioc, 2g. ulei salvie, 1g. ulei cimbru. 2g. ulei vitamine naturale sau B
Sau pentru creşterea imunităţii se ia SPIRULUNĂ 400 mg., câte 3 tb. /zi, 2 dimineaţa şi 1 la prânz, cu 30 min. înainte de masă şi tinctură de Echinaceea, 30 pic. de 3 ori/zi. Împotriva infecţiei dimineaţa şi seara câte 30 pic. propolis, pe o bucăţică de pâine. Pe locul inflamat se pune o foaie de varza crudă, zdrobită cu sticla. Dimineaţa după igiena locului afectat se unge cu alifie de gălbenele.
Sau 100 g. ceară de albine, 25 g. răşină de brad, 50 g. untdelemn, 250 g. margarină. Se topeşte ceara, răşina, margarina, apoi se adaugă uleiul, se păstrează în recipiente la rece. Se aplică pe locul afectat de 2 - 3 ori/zi.
Sau unguent Zona Zoster Lis de dr. Ciuhri. Durerile dispar după câteva ore de la aplicarea medicamentului. În paralel se mai ia Sinerdol.

Verucă; în fiecare seară se aplică propolis brut fixat cu un plasture. Vindecarea se obţine după o lună. Se mai poate folosi albuşde ou, umectâd verucile ziua şi noaptea, le v-a sufoca şi dispar.

Vitiligo; nu se expune la soare, vara se poartă o pălărie, tratament cu complexul de vitamine B, se consumă multe mere ionatane şi ţelină, nu se consumă anticoncepţionale. Tincturặ de ţelinặ, 100g ţelinặ rasặ sau tocatặ cu 250g alcool de 60, se macereazặ timp de 2 sặptặmîni, într-o sticlặ închisặ la culoare îi la întuneric, se ajita. Când este gata se tamponeazặ zona afectatặ.


MEDICAMENTE, CEAIURI, UNGUIENTE

Acidophilus & Bifidus; recomandat în balonări, colon iritabil, diaree, constipaţie cronică, candidoze intestinale şi vaginale, tulburări ale florei intestinale, cauzate de tratamente cu antibiotice, expunere la agenţi patogeni prezenţi în alimente sau apă.( produs de Mondopharm Corporation).

Aloe vera; capsule cu soluţie lichidă, menţine sănătos tractul digestiv, rezolvă problemele neplăcute ce survin primăvara: slăbiciune, iritaţii gastrice, acutizarea ulcerului, constipaţia şi problemele hepatice.
Macerat; aloe vera în vârstă de 3 – 5 ani, 1,5Kg., ne udată de 5 zile se dă prin maşina de tocat, 2,5 Kg. miere pură, 3,5 litri de vin roşu tare de 18 – 20 grade şi dulce. Toate ingredientele se pun într-un vas de sticlă brună, se amestecă, se lasă la întuneric, timp de 5 zile. Apoi se ia după cum urmează, primele 5 – 7 zile câte o linguriţă de 3 ori/zi, cu 2 ore înainte de masă. In zilele următoare doza se creşte cu câte o linguriţă de 3 ori/zi cu o oră înaintea mesei. Cura este de minim de 2 săptămâni. Este recomandată în TBC pulmonar, ulcer gastric, artrita, angina, gripa, astm, scleroză, hipertensiune, trombo-flebită sciatică, septicemie, gută, paralizie, reumatism, tulburări cardiace, afecţiunile rinichilor, organelor genitale.

Arnică gel; 2 plante sunătoare şi arnică, echimoze, vânătăi, contuzii, oboseală musculară.

Artroflex G şi C; previne artroza, reface cartilajul.

Asorian (Biofarm) , eczemă cronică hiperatizată.

Ananas; sucul conţine o enzimă, numită bromelaină, cu proprietăţi antiinflamatorii. Se pune suc pe locul unde s-a făcut o extracţie dentară, pentru a evita umflarea sau se bea suc pentru a calma durerea din gât.

Angelica; o legendă străveche spune că un înger i s-a arătat în vis unui pusnic, ţinând în mână o plantă, cu puteri miraculoase, care ar putea să vindece ciuma, să apere de spiritul răului, de vrăjitorii, de farmece. De-a lungul secolului, botaniştii au folosit-o în timpul epidemiei de ciumă, din Italia în 1510, în Renaştere, medicii au numit-o „rădăcina Sfântului Spirit”. Chiar dacă legenda a exagerat însuşirile plantei, angelica are într-adevăr numeroase virtuţi medicale.
In bucătărie angelica de grădină, se consumă integral, mugurii cruzi şi tocaţi se consumă la salate, peşte şi desert, aromatizându-le. Laponii şi irlandezii consumă tulpina pe post de sparanghel, fiartă în lapte. Frunzele mature se adaugă la ciorbe, supe, în cantitate mică. Tijele tinere, confiate în zahăr, parfumează şi decorează patiseriile. Florile aromatizează băuturile, gin, vertmult, dulciurile. Fructele foarte picante sunt utilizate drept condiment.
In medicină, infuzia din rădăcină calmează isteria, nevralgiia, durerile reumatice, stimulează pofta de mâncare, reduce fatulenţa, stimulează digestia, uşurează durerile de stomac, vindecă gripele, răcelile, bronşitele cronice şi anemia. Ceaiul din frunze uscate sau proaspete combate balonările şi erupţiile cutanate.
Uleiul şi spirtul de angelică, preparat din ulei de angelică, camfor, alcool, se folosesc ca frecţii pentr4u durerile reumatice.

Antialcoo & antitabac FITO; împotriva alcoolului şi tutunului, administrabil fặrặ ştirea pacientului.

Avocado; bogat în vitamina E şi C, potasiu şi fibre, acid folic care exclude riscul dezvoltării unor anomalii genetice la copil în cazul femeilor gravide, apără ficatul de acţiunea toxinelor dăunătoare, conţinând substanţe care apără ficatul de hepatită. Conţin multe calorii, depăşind carnea şi ouăle, pentru absenţa grăsimilor nesaturate scade nivelul colesterolului ( o ½ de fruct/zi), scade tensiunea arterială, nu este interzis în diabet. În cazul gastritei acide scăzute şi anemiilor este recomandat. Este folosit în stimularea intestinului. Măştile cu Avocado sunt indicate pentru tenul uscat. În psoriazis pentru calmarea mâncărimilor se consumă în fiecare zi o ½ de fruct, pe lângă medicamentele prescrise. Coaja, frunzele şi ramurile se folosesc împotriva viermilor intestinali.

Bioparox spray; candida albicans

Caise; cel mai puternic efect îl are miezul sâmburelui, care conţine vitamine şi minerale nu numai în reducerea incidenţei cancerului ci şi în terapii de întinerire şi revigorare.

Calciu; asigurặ bặtặile regulate ale imimii, se ia împreunặ cu vitamina D.

Cartilagiile de la copanelor puilor; au un conşinut ridicat de calciu. a

Cătina; planta capabilă să trăiască în sihăstrie, pe povârnişurile sărace de piatră, rabdă foamea, setea, căldura din şesurile Europei şi frigul din Himalaya şi Alpi, fiind una din cele mai adaptabile plante de pe Terra. Se poate găsi la 2000 m. altitudine în Alpi, dar şi la 5000 m. în Himalaya. Fructele sale portocalii se coc la începutul toamnei şi rezistă pe ramuri până primăvara. Fructele se pot culege şi iarna pe îngheţ, conţin maximum de vitamină C. De regulă se recoltează ramura cu fructe cu tot, arbuştii supuşi acestui tratament, primăvara vor scoate mai multe ramuri noi.
Fructele proaspete sunt desprinse de pe ramuri cu ajutorul unei furculiţe. Uscarea fructelor se face pe ramuri, la temperaturi mari de 40 - 50 grade (în caz contrar fermentează şi le scade puterea terapeutică), până ce fructul capătă consistenţa şi aspectul unei stafide.
Pulberea de cătină; fructe uscate, măcinate cu râşniţa. Se ia 1 linguriţă de pulbere 3 - 4 ori/zi, pe stomacul gol, se ţine sub limbă câteva min., apoi se înghite cu apă.
Suc proaspăt; zdrobirea se face într-un vas de porţelan, cu o lingură de lemn, se formează o pastă, care va fi consumată imediat, pentru a nu se oxida.
Sucul de cătină nu se consumă singur ci în combinaţie cu suc de morcov, ½ pahar amestecat cu 4 - 5 linguri de suc de cătină, pe stomacul gol, de 2 - 3 ori/zi.
Sirop de cătină; suc proaspăt de cătină, 1 parte se amestecă cu 2 părţi de miere, se omogenizează, până se formează o pastă, se păstrează în borcane bine închise în loc întunecat şi răcoros. Se iau 4 - 6 linguriţe/zi.
Ceaiul de cătină; extractele în apă obţinute din cătină, nu sunt eficiente, deoarece vitaminele A, E, F, se pierd. Este bine de înlocuit ceaiul cu pulberea, sucul sau siropul de cătină.
Uleiul de cătină; fructele de cătină mai ales coaja, conţin 2 - 8% ulei gras, cu proprietăţi terapeutice puternice, care nu se poate obţine casnic, ci cu ajutorul unor instalaţii speciale. Acest ulei conţine vitaminele A şi E, asimilate uşor de organism, cu efect regenerator.
Adulţii pot lua 20 pic. de 3 ori/zi, copiii peste un an 5 pic. de 3 ori/zi
Uleiul de cătină este un elixir pentru ochi, mărind acuitatea vizuală, combate oboseala oculară, încetineşte evoluţia bolilor, datorită vitaminei A.
Fiind bogat în vitamina E, vitamina tinereţii şi fertilităţii, tratamente de 2 - 3 luni ajută activităţii glandelor sexuale.
Regenerează ţesuturile după arsuri, răni, operaţii, după o cură de 1 lună, micşorând timpul de vindecare.

Ceai de fortificare; 250g măceşe uscate cu 1 litru de apă clocotită se pun la macerat 12 ore, se filtrează se amestecă cu 500g miere, se fierbe .Siropul se consumă cu apă minerală

Ceai anti-cancerigen : planta LARREA MEXICANA, ½ linguriţă de plastic sau de lemn de pulbere într-o cană cu apă clocotită. Se bea ceaiul cât se poate de fierbinte şi o ½ ora nu se bea şi nu se mănâncă nimic. Se bea timp de 2 luni apoi pauză 2 săptămâni.
ATENTIE : se întrerupe tratamentul dacă urina se închide la culoare sau se îngălbenesc ochii.

Ceapă verde sau uscată; reduce incidenţa cancerului, ovarian mamar, genital la bărbaţi, renal şi tiroidian. Ajută la echilibrarea hormonală. Este prin excelenţă un bun diuretic, elimină ureea şi sodiul în exces. Şi în tratamente externe favorizează eliminarea apei. Cu o jumătate de ceapă proaspătă se freacă în zona rinichiului, ori în partea de jos a abdomenului, în dreptul vezicii urinare, pentru a constata o creştere de 25% a debitului urinar. Aceleaşi masaje au efect bun şi în caz de sciatică. Cura de tinctură de ceapă (vezi colica renală), este benefică şi pentru gută, edeme, retenţie de urină, reumatism, albuninurie. Elimină toxinele din organism, prin transpiraţii abundente. Consumată sub formă de tinctură nu mai miroase.

Cholestone; medicament pentru scăderea colesterolului, care conţine în formula sa, ulei de in, usturoi, pectină de măr, lecitină, crom, vitamina C şi E. Cură de 3 luni

Cireşe şi vişine; protejează rinichii, căile urinare şi intestinul, prin capacitatea lor de dezintoxicare. Sunt recomandate cure de 7-10 zile, în care se consumă 1/2Kg./zi.

Clor; în cantitate insuficientặ duce la cặderea pặrului şi a dinţilor.

Coacăz negru; pe lingă hipotensor este antiaterosclerotic si diuretic, putînd elimina din organism acidul uric în exces prezent în sânge

Coral D; sursă naturală de calciu de origine biologică şi a 73 minerale asociate cu magneziu şi vitamina D, pentru deficit de calciu şi magneziu.

Cordyang: fortificặ sistemul de apặrare, detoxifiant hepatic, antioxidant, vitaminizant tradiţional chinezesc

Deer Antler: extract din corn de cerb, un tonic puternic, o sursặ naturalặ şi bogatặ de minerale, benefic 4n suferinţele articulare, reface rapid tegumentele traumatizate, menţine Ca în oase, întặreşte dinţii8, fortificặ muşchii

Diabecon; reduce glicemia, corectează profilul lipidic, previne complicaţiile vasculare, reduce modificările retinopatiei diabetice.

Extract muguri de carpen; colon iritabil.

Farebil; afecţiuni hepato-biliare, litiază biliară.

Flavotan; stimulează şi protejează funcţiile cerebrale, afecţiunile circulatorii cerebrale, atenţia, tulburări de memorie, hipoacuzie şi vertij.

Finocarbo plus; cărbune vegetal, muşeţel, balsam de lămâie ulei vegetal, ajută la absorţia gazelor, stimularea secreţiilor biliare şi gastrice.

Gazex; „sindrom dispeptic” (dureri abdominale, balonare, flatulaţii, greaţă, regurgitare, hiperaciditate),conţine ghimber, componentă principală a produsului

Ginger; rădăcina are proprietăţi antiinflamatorii şi protejează stomacul de iritaţiile cauzate de medicamente. Este indicat şi în cazul migrenelor şi greţurilor.

Golden Yacca; curăţă şi dezinflamează intestinul gros (colonul), imuno-stimulator, reduce colesterolul, elimină toxinele.

Hepaton plus; conţine fosfolipide, care protejează celula hepatică şi împiedică acumularea de colesterol în ficat, papaia, o enzimă vegetală, care contribuie la digestia proteinelor, uşurând rolul ficatului, Mg, Zn şi vitamine cu rol detoxifiant şi de stimulare metabolică. Se administrează până la 3 comprimate/zi.

Insuveg; insulină vegetală inventată de un român Dr. Farm. Ovidiu Bujor, produs de Laboratoarele Fares Bio Vital, intervine în metabolismul glucidic ducînd la scăderea glucozei. Se recomandă în diabetul de tipII şi adjuvant în diabetul de tipI.

Îndulcitori artificiali;
Zaharina; este de aceeaşi vârstă cu zahărul fiind descoperită în 1879, este foarte săracă în calorii şi de 200 - 500 de ori mai dulce decât zahărul, s-a impus ca hrană pentru diabetici şi supraponderali.
Din 1977, experimentele de laborator pe animale au scos în evidenţă anumite efecte toxice. Măreşte indicele de apariţie al cancerului vezicii urinare, celui genital şi de prostată. Apoi s-au demonstrat indicele de toxicitate asupra sistemului hormonal, a activităţii nervoase şi imunităţii.
Din 1996 în S.U.A. este pe lista alimentelor cu potenţial cancerigen, iar în Canada este interzisă.
Aspartamul; a fost descoperit în 1965, are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zahărul, costă mai puţin şi nu are nici o calorie. Este în compoziţia sucurilor light, a ciocolatei, bomboanelor şi produselor de cofetărie. Este îndulcitor de bază al unor produse ca; Equal, Nutra Sweet.
Are şi efecte adverse constând în dureri de cap, greaţă, palpitaţii, mâncărimi, dureri la încheieturi, insomnie, pierderea memoriei.
Testele făcute la Institutul de Medicină Aero-spaţială din S.U.A., au dat primul semnal, sucurile şi dulciurile consumate de piloţii liniilor aeriene, dau probleme de concentrare, pierderea temporară a auzului, tulburări de vedere, iritabilitate, deci sunt contraindicate.
Al doilea semnal, a fost în rândul copiilor de vârstă şcolară, a apărut o proliferare a violenţei, culminând cu atacuri armate asupra profesorilor şi colegilor.
La nivelul anilor 2000, legislaţia mai multor ţări interzice introducerea în alimente a acestui îndulcitor, acuzat de producerea mai multor boli şi tulburări, depresia insomnia, parkinsonul, Alzheimer, scleroza în placi, diabetul şi bolile tumorale.
Din păcate în ţara noastră e folosit în sucurile light, energetice, produse dietetice, bomboane mentolate, gumă şi în multe alimente şi suplimente nutriţionale de slăbit

Îndulcitori naturali;
Mierea de albine; îndulcitor ideal pentru ceai, lapte, cafea, suc. Nu poate fi folosită la prepararea unor prăjituri, nici a cozonacilor, (aluatul îndulcit cu miere nu creşte), preparată termic la 70 grade devine toxică.
Zahărul brut; granule ca zahărul obişnuit dar sunt închise la culoare. Pentru gătit se comportă ca şi cel obişnuit, dar are punctul de topire mai jos, face mai puţină spumă.
Firma exportatoare Sano-Vita 021.222.03.47, 072237186.

Lămâia; sucul stimulează pofta de mâncare. 2 linguriţe de suc, neândulcit cu 1 pahar de apă, se bea înainte de masă cu ½ de oră, ajută la stimularea fluxului de salivă şi a sucurilor gastrice..

Lenicalm; 3 plante, vinariţă, păducel şi tei, pentru insomnie, reduce nervozitatea la adulţi şi copii.

Lipostop;combinarea oţetului de mere cu bio-crom, care stimulează procesele de ardere a grăsimilor şi a glucozei în sânge, scade apetitul pentru dulciuri, transformă depunerile adipoase în energie.
Liv. 52; hepatoprotector şi detoxifiant, un supliment nutritiv care optimizează funcţiile ficatului. Conţine cicoare, coada şoricelului, dar şi plante din zonele înalte din Himalaya, precum Tamarix gallica, cu rol tonic, reglator al metabolismului hepatic.

Livo smilin; remediu naturist, protector al ficatului, cu dublă acţiune asupra viruşilor, toxinelor, cât şi împotriva modificărilor patologice ale ţesutului hepatic, care apar în aceste cazuri. Regenerează celula hepatică, ameliorează circulaţia sanguină intahepatică şi a proceselor metabolice.

Lactat de magneziu şi vitamina B6; carenţe de magneziu şi vitamina B6, datorate alimentaţiei dezechilibrate, efort fizic, stres, anxietate,astenie, insomnie, spasmofilie, palpitaţii.

Maca; o plntă cu rădăcină robustă care creşte pe platourile alpine din Peru, face parte din gama nutraceutice innovatics. Reface echilibrul organismului, întăreşte sistemul imunitar, un tonic fizic şi mental, acţiune asupra sistemului endocrin, reduce disconfortul fizic şi emoţional asociat cu sindromul premenstrual şi cu menopauza.

Macerat de usturoi; 2 căţei de usturoi pisaţi se macerează o săptămână în 250ml. vin alb natural. Se bea câte 1 linguriţă dimineaţa 3 săptămâni

Măcriş; frunzele lui stimulează digestia, efect detoxifiant,neutralizează otrăvurile preluate din mediul înconjurător, pareze ale nervilor periferici, adjuvant în hemiplegie (1/2 pahar de suc dimineaţa şi seara, timp de 2 săptămâni cu una de pauză). Raţia maximă zilnică pentru un adult este de 70-100 g., peste această doză apar fenomene de demineralizare, tlburări digestive, ameţeli, tulburări nervoase.

Mặrarul; folosit ca adaus la mâncare, dar şi ca medicament, fiind menţionat într-un papirus egiptean vechi de 4000 de ani. Este intens folosit de medicina tibetanặ şi indianặ, unde este administrat ca tonic digestiv, antiinfecşios şi antiinflamator. In antichitate era preţuit de romani, fiind un remediu contra tulburặrilor digestivặ şi a durerilor de cap ce apặreau dupặ petrecerile îmbelţugate. Sucul proaspặt se dặdea pentru bolile de inimặ, contra tusei.

Mărul lupului, unguent; 6 linguri tinctură se lasă pe o farfurie până se evaporă alcoolul şi rămâne o pastă groasă, care se amestecă cu ¼ dintr-un pachet de unt uşor înmuiat lângă foc, cu o lingură de lemn se omogenizează, se păstrează la frigider
Mărul lupului, este o plantă toxică. Administrată intern fără avizul medicului, utilizată extern nu prezintă pericol cu condiţia să fim atenţi la manipulare şi depozitare .Este cea mai veche plantă folosită ca medicament în Egiptul antic acum 5000de ani, numită iarba cobrei fiind singurul remediu.. Galii o foloseau pentru tumori şi a oricăror excrescenţe de pe corp În Spania se folosea de către cavaleri pentru tămăduirea rănilor,prevenirea infecţiilor. Englezii recomandau mestecarea a 2 frunze , pentru întărirea organismului la epidemii şi eliminarea abceselor dentare.. Avertizau asupra toxicităţii ei dacă este folosită mai mult de 3 săptămâni,dăunează rinichilor, vezicii urinare şi tubului digestiv.

Măr, struguri, afine; conţin polifenol (antioxidant) care ucide viruşii.

Mentusin; conţine lemn dulce, eucalipt, cimbru, coada şoricelului, indicat pentru tuse, bronşită, răguşeală, stări gripale.

Mentat; conţine 2 plante Centella şi Bacopa, scade emotivitatea în timpul examenelor, ajută la asimilarea cunoştinţelor, creşte capacitatea de concentrare, atenţia şi memoria, înlătură oboseala, epuizarea psihică şi insomnia

Medicamentele Dr. Mircea Ciuhri; Hepato-Liz, supliment nutritiv şi Imuno-Max imuno-stimulator.
Crema pentru îngrijirea pielii, măreşte elasticitatea tenului, elimină ridurile, petele maronii, bătăturile, aluniţele, nevii şi verucile.
Crema pentru picioare, împotriva varicelor, reduce inflamaţiile articulaţiilor.
Crema pentru glezne, efect în artroze şi arterite, regenerarea ţesuturilor mărind fluxul sanguin în zonele afectate.
Crema pentru decolteu, pentru nodulii mamari, asigurând absorţia acestora.
Cremă anticelulitică.
Crema pentru piele descuamată, elimină crustele cutanate, pentru psoriazis.
Crema pentru masaj corporal şi zona Zoster.
Lipogel pentru unghii, elimină ţesutul mort, hrăneşte rădăcina şi tratează micozele.
Gel pentru cavitatea bucală, tratează Candidozele şi micozele bucale.
Gel V, pentru absorţia varicelor esofagiene.
Gel pentru îngrijirea dinţilor şi gingiilor şi a paradontozei.
Intim gel V, pentru zonele intime, reglează flora mucoasei vaginale, în tratarea micozelor vaginale.
Intim gel H, pentru fibroamele uterine şi a hemoroizilor.
Adenom-Liz, pentru prostată, sub formă de supozitoare.
Kerato-Liz, afecţiuni cutanate grave, carcinoame, melanoame şi alte formaţiuni tumorale ale epidermei.
Sediul în Str. Toamnei nr. 100 tel. 2100082/2103470.

Macerat gliceric de arin negru; ulcer gastroduodenal.

Metabol: extract din alge, crom oeganic, L- carnitinặ - pentru lipsa de iod din organism.

Morcov; sucul conţine beta-caroten, potasiu şi substanţe anticanceroase, fiind cel mai important furnizor de vitamina A, conţine fier, în combaterea anemiei şi a tulburărilor de creştere, pentru intestine acţionează ca un regulator şi cicatrizant gastric, în tinereşte celulele şi stimulează funcţiile hepatice. Se consumă crud ras sau suc.
No-spa;.dureri biliare,gastro-intestinale (ulcer, gastrită, colon iritabil, dureri menstruale, anexită).
Normobil; normalizează secreţia biliară, se ia 30 min. înainte de masa.

Omega 3 – 6 – 9; scade colesterolul şi trigliceridele, previne ateroscleroza şi HTA, creşte imunitatea, previne depresia, a scăderii capacităţii de atenţie şi a Alzeheimerului, afecţiuni dermatologice – eczeme, psoriazis acnee, tulburări premenstruale, crampe uterine. ( produs de Mondopharm Corporation)

Oscillococcinum; un medicament homeopatic folosit în prevenirea şi vindecarea stărilor gripale. O singură doză pe săptămână pentru a preveni boala. La primele simptome ale bolii, se ia o doză, se repetă o dată sau de 2 ori la interval de 6 ore. Când se instalează gripa se ia o doză dimineaţa şi una seara timp de 3 zile.

Osteocicatrat – TR; unguent uz veterinar, conţine extract de rădăcină de tătăneasă şi rostopască, pentru afecţiunile oaselor: entorse, luxaţii. dureri articulare, accelerează formarea calusului osos. In reumatism articular, afecţiuni ale pielii, plăgi cutanate, produse de înţepături, tăiere, arsuri, degerături, ulcer varicos, eczeme greu vindecabile, papilomatoză. Produsul se aplică pe zona afectată, în strat subţire, cu ajutorul spatulei din ambalaj. Tratamentul se face timp de 4 – 5 zile, sau până la 14 zile în afecţiuni grave. Nu are contraindicaţii.

Osteocynesine; pentru fixarea şi metabolismul Ca, sugari, copii adolescenţi, femei însărcinate, fracturi, osteoporoză, se poate folosi şi în medicina veterinară.

Ovăz; hipotiroidă, fulgii de ovăz vor fi trecuţi pentru mult timp în dietă, suplimentar se va bea ceai din 7 linguri boabe fierte ½ oră în 1 litru apă, este recomandat în astenie, surmenaj, somnolenţă, pietre la rinichi, impotenţă.

Prodigest capsule; procesul digestiei, dureri abdominale, gastrită, paraziţi intestinali.

Păducel; frunzele şi florile sale culese primăvara au efecte tonice cardiacice puternice, dilată arterele inimii, reglează tensiunea arterială, calmează psihicul. Florile si frunzele se culeg, se usucă, se macină cu râşniţa electrica, se administrează 1 linguriţă de pulbere pe stomacul gol, de 3 ori/zi. Durata tratamentului este de 1 lună, pentru prevenirea bolilor de inima şi de 3 luni pentru bolnavii cardiovasculari cronici. Cura are efecte bune în tratarea ischemiei cardiace, a ischemiei dureroase (anghina pectorală), sclerozei coronariene, arteriosclerozei. De asemenea pentru aritmii cardiace, hipertensiune sau tensiune oscilantă. Pentru cardiopatiile de origine diabetică se face un amestec de pulbere de păducel, anghinare, afin, în parţi egale, se ia 1 linguriţă rasă de 4 ori/zi, la orele 8, 12, 18, 22.

Pătrunjel; conţine mai multa vitaminặ C decât lặmâia, vitamina K, beta – caroten, magneziu ţi calciu. In antichitate, la început de varặ se mesteca pặtrunjel verde pentru a feri de insolaţie, infecţii digestive şi dureri de cap.Medicii din evul mediu susţineau cặ dặ imunitate la otrặvire ţi la intoxicaţiile lente de tot felul. Cercetặrile moderne aratặ o puternicặ acţiune la nivelul ficatului şi a splinei, precum şi asupra sistemului endocrin şi digestiv. Consumat crud, protejează plămânii şi căile respiratorii, ficatul, intestinul, rinichiul. Ameliorarea tumorilor cerebrale, reduce efectul nociv al alcoolului.

ătlagina; rol hipotensor, este bună în ateroscleroză şi hipercolesterolemie, fiind un „detergent” al sistemului circulator.

Păpădia; atât frunzele şi rădăcina, sunt un excelent tonic circulator, cu acţiune în ateroscleroză.

Plantele amare; sunt considerate adevărate catalizatori ai organismului. De obicei se suprapune cura cu plante depurative, cu cele amare, pentru ca dezintoxicarea să fie mai puternică. Apoi plantele amare se pot lua şi în afara tratamentului de dezintoxicare, mai ales când există probleme cu ficatul, bila constipaţia.
Pelin; indicat în cura de purificare mai ales la persoanele cu trai sedentar. Se administrează sub formă de tinctură, se iau 3 linguriţe /zi diluate în puţină apă, de regulă câte 1 linguriţă înainte de masă, cura durează 2 săptămâni, urmată de o pauză de 10 zile, după care se poate relua tratamentul. Se respectă timpul de pauză.
Rostopasca; toxică, dar cu efecte asupra ficatului şi bilei foarte puternice, fiind drenor şi regenerator. Se ia sub formă de pulbere, 1 vârf de cuţit de 3 ori/zi., pe stomacul gol.
Bitter suedez; o ½ lingură - 1 lingură înainte de fiecare masă, puse în apă sau ceai.
De regulă depurativele se iau primele, cu ½ oră înainte de masă, în timp de plantele amare se iau cu 10 min. Efectul plantelor amare sa fie complet ele se mai iau încă o săptămână după ce s-a terminat tratamentul cu plantele depurative.
Plantele amare contribuie la stimularea şi reglarea imunităţii.
Pelinul remediu pentru compensarea efectelor sedentarismului şi atoniei digestive.
Rostopasca recomandată în dischinezie biliară, hepatită.
Bitter suedez spectru mult mai larg, datorită compoziţiei sale, stimulează digestia, recomandat pentru gastrită hipoacidă, indigestie.
Plantele amare nu pot fi folosite de persoanele slăbite, surmenate fizic sau psihic. Pelinul nu va fi folosit de gravide, de cele care suferă de gastrită.

Pinosol; nas înfundat

Plante depurative; cu rol să facă curăţenie generală în organism, determinând eliminarea reziduurilor pe toate căile principale, transpiraţie, urină, fecale. Purificarea este atât de intensă, încât pot apărea fenomene neplăcute ca transpiraţie abundentă, urât mirositoare, urinare abundentă, erupţii, cu timpul dispar.
Trei fraţi pătraţi; pentru persoanele sensibile la bolile sezonului rece, mai ales la guturai şi bronşită, astmă, reumatism.. Se prepară un ceai din 2 - 3 linguri de plantă mărunţită intr-o jumătate de litru de apă plată. Planta se lasă la macerat la temperatura camerei, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Maceratul se lasă, iar planta rămasă se opăreşte timp de ½ oră cu ½ litru de apă clocotită, apoi se filtrează şi se lasă la rece. Se combină maceratul cu extractul, iar preparatul va fi băut pe parcursul unei zile.
Boabele de ienupăr; eficient pentru persoanele care acumulează foarte multă apă în ţesuturi, care au probleme cu rinichii şi căile urinare. Se ia sub formă de tinctură, 1 linguriţă diluată în ½ pahar de apă, de 3 ori /zi. Într-un borcan cu apă 15 linguriţe de boabe de ienupăr măcinate cu râşniţa de cafea, după care se adaugă un pahar de alcool alimentar de 70, se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat timp de 10 zile, se filtrează.
Fructele de soc; cele mai puternice şi depurative. Se foloseşte tinctura obţinută din fructe proaspete. Tinctura deblochează tranzitul intestinal, fiind de un ajutor pe termen lung persoanelor constipate sau cu o eliminare leneşă. Mobilizează toxinele din organism şi intensifică eliminarea lichidelor din corp prin diureză şi transpiraţie. Cel mai spectaculos efect al acestui remediu este reglarea rapidă a greutăţii corporale. Mai ales în sezonul rece, când Kilogramele se depun cu uşurinţă. Se administrează 1 - 2 linguri de tinctură pe zi, dimineaţa pe nemâncate. Pentru persoanele obeze se recomandă o schemă; în prima zi se ia 1 linguriţă la ora 18; a 2-a zi se iau 2 linguriţe la aceeaşi oră ş,a.m.d., până în ziua a 7-a, când se ajunge la 7 linguriţe luate toate o dată. Se menţine această doză 30 zile. Dozele progresive se iau pentru a nu crea un şoc tranzitului intestinal, care va fi foarte accelerat, la fel ca şi diureza.
O cură este determinată de gravitatea problemelor. Pentru oi persoană cu o viaţă echilibrată 2 săptămâni. Persoanele foarte sensibile la răceli 1 lună.
Această cură ne face să ne simţim mai uşori, proaspeţi, capacitate de muncă sporită, somn odihnitor, o piele mai curată, mai strălucitoare, o rezistenţă fizică şi psihică mai bună.
Cura cu trei fraţi pătaţi, ajută la eliminarea bolilor respiratorii cronice (bronşita şi astmul) şi bolilor alergice.
Cura cu tinctură de ienupăr, măreşte imunitatea la nivelul rinichilor şi a vezicii, ceea ce duce la vindecarea cistitelor, nefritelor.
Cura cu tinctură de fructe de soc, elimină constipaţia şi ajută la scăderea în greutate.

Porumb;, în obezitate, mămăliga conferă senzaţia de saţietate, în hipotiroidă, sunt reduse efectele ca îngrăşarea, somnolenţa, lipsa de tonus fizic şi mintal. Măreşte secreţia biliară şi grăbeşte golirea ei, gastrita şi ulcerul sunt ameliorate de mămăliga caldă, având efect de reducere a acidităţii.. Consumată frecvent ameliorează diabetul, litiaza renală şi hepatita

Reumador gel; tratarea afecţiunilor dureroase, inflamaţii oasteo-articulare, musculare, articulaţii dureroase, contuzii, entorse, luxaţii (piroxicam 0,5%)

Roiniţa; ulei eteric cu un miros puternic de lămâie (i se mai spune lămâiţă) şi multă vitamină C. Se foloseşte ca antispasmodic, calmant, scăderea tensiunii, în migrene, insomnie, isterie, nevralgii, respiraţie greoaie, astmă, afecţiuni ale pielii, arterosclerozei. Decoctul şi infuzia în cazul durerilor menstruale.

Sarea de bucặtặrie; o sursặ naturalặ de clor.

Schinduf; folosit în nordul Africii, India şi Asia mică, cu aplicaţii medicale şi culinare. Vechii egipteni îl foloseau în prepararea soluţiilor pentru îmbălsămare. Seminţele sale sunt hrănitoare, pentru convalescenţi, a celor slăbiţi, dar trebuie evitate de femeile gravide, provoacă contracţii uterine. Totodată s-a descoperit că seminţele pot inhiba dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul ficatului, scad colesterolul şi sunt excelente pentru diabetici. Frunzele se pot utiliza atât proaspete cât şi uscate, iar seminţele se recoltează când sunt bine coapte şi uscate. Frunzele şi seminţele sunt antiinflamatorii, qantitumorale, carminative, expectorante, febrifuge, galactogene, hipoglicemice, laxative, tonice uterine. Mucilagiile sunt folosite în tratarea inflamaţiilor la nivelul stomacului, intestinului, ca şi vindecarea ulcerului. Seminţele sunt hrănitoare, conţin mult fier şi stimulând metabolismul dau rezultate bune în caz de debilitate fizică datorită anemiei sau bolilor infecţioase, mai ales când este afectat sistemul nervos. Extern pot fi utilizate sub formă de cataplasme, după ce au fost măcinate şi amestecate cu puţină apă şi oţet, pentru tratarea rănilor sechise sau purulente.

Septilin; pentru sistemul imunitar zilnic timp de 3 - 5 săptămâni.

Sfeclă; sursă de magneziu, beta-caroten, vitamina C şi E, potasiu şi acid folic.

Silvit F: pentru afecţiunile hepatice, cirozặ, steatozặ, cu acţiune hepatoprotectoare, antifibrozantặ, antioxidantặ. Se iau 1 capsulặ / zi.

Soyfem: amelioreazặ sintomele menopauzei.

Spasmocalm: calmeazặ durerea în afecţiuni biliare, renale, gastrointestinale, colon iritabil, pancreatita, constipatie, meteorism, ginecologice, dureri menstruale

Substanţele nutritive din sucurile de fructe şi legume;
- beta-caroten - morcov, papaya
- acid folic - portocale, napi, brocoli
- vitamina B6 - napi, spanac, nap turcesc
- vitamina C - ardei gras, citrice, varză
- vitamina K - brocoli, nap, urzici, fragi, căpşuni
- calciu - nap, bok choy (varză chinezească)
- crom - măr, varză, ardei dulce
- mangan - varză de Bruxelles, varză
- potasiu - ţelină, roşii
- seleniu - măr, usturoi
- zinc - morcov, ginger, mazăre verde

Talpa gaştei; actiune în afecţiunile de origine nervoasă, reducînd totodata şi tensiunea arterială.

Terapia cu petrol; petrol distilat între 100 - 120, timp de 6 săptămâni, dimineaţa 1 lingură, pe stomacul gol, cu o ½ de oră înainte de masă, 4 săptămâni pauză, apoi încă 4 săptămâni se ia câte 1 lingură de petrol dimineaţa, pe stomacul gol, cu ½ de oră înainte de masă.

Terbisil; tratamentul rapid al micozelor, onicomicoze, micoze interdigitale, axilare, inghinale, se aplicặ de 1 – 2 ori/zi.

Traista ciobanului; reglează tensiunea arterială.

Ţelină; substanţe anti-cancerigene, bogat în potasiu, sodiu, ajută la scăderea tensiunii, înlocuieşte pierderea de minerale şi lichide consumate în procesului de transpiraţie, disfuncţie sexuală. Se consumặ sub formặ de salatặ.

Unguent muguri de plop negru; (vezi fibrom), răni deschise, cicatrice inestetice, herpes, cancer de piele, hemoroizi, ulcer varicos, comprese cu tinctură, apoi crema( vezi fibrom), (Firma producătoare S.C. Dacia Plant S.)

Usturoi verde; anticanceros datorită substanţelor oxidante şi imuno-stimulatoare, reduce incidenţa cancerului pulmonar, esofagian (înlătură o parte din efectele negative ale fumatului),genital, intestinal şi pancreatic.

Usturoi; acţionează ca un antibiotic natural, subţiază sângele, reduce colesterolul.

Valeriana; recomandata pentru cei care sufera de boli de inima ce apar pe fondul stressului psihic, a epuizarii, insomniiei, pe fond emotional, furie, nervozitate, iritabilitate, anxietate, pentru femeile ajunse in pragul menopauzei.

Varza; calităţi curative în tratarea ulcerului, dar trebuie combinat cu tratament medicamentos adecvat.

Vâsc; actiune remarcabila in hipertensiunea arteriala, ateroscleroza si tulburari circulatorii.
Extraxtul de vâsc se găseşte la noi sub 2 forme: Iscador şi Isorel. Dintre cele 3 tipuri de isorel A, M si P numai primul este omologat. Este preparat şi administrat în doze homeopatiuce în produsul Iscador.în terapia cancerului.

Vita care; aloe Vera pentru constipaţie şi arsuri stomacale, ulcer gastric şi duodenal, în afecţiuni hepatice, antiinflamator şi antioxidant

Vitacaps; ulei din seminţe de in, colon iritabil, reglează tranzitul intestinal, scade colesterolul.

Vitamina B7 – biotina: hrặneşte pielea şi pặrul, se gặseşte în drojdia de bbere, ficat, gặlbenuş de ou, roşii, boabe soia, orez,nedecorticat, tặrâţe, nuci, arahide, migdale, ciuperci, morcovi. Primele semne ale deficitului de buotinặ pot fi, oboseala, nervozitate, irascibilitate, probleme dermatologice, piele prea uuscatặ sau prea grasặ, cặderea pặrului, depresie, moleşealặ, dureri musculare. Femeile au nevoie de 250 micrograme de B7 /zi. Bặrbaţii de 300 micrograme / zi

Vitamina B 17; se administreazặ preventiv pentru tratarea cancerului, se gặseşte în sânburii de caise, mere, piersici, prune.

Vitamina PP sau B 3; scade tensiunea arterialặ şi reduce colesterolul.

Veral gel; (diclofenac) antiinflamator şi analgezic care pătrunde în profunzime la locul durerii. Recomandat în traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor, articulaţii, dureri postoperatorii şi posttraumatice.

Zahặr invertit; 1 kg. zahặr alb, 450 ml. apặ, 1 linguriţặ acid citric, saqu tartric (sare de lặmâie). Aceste ingredinte se pun la foc domol ( nu direct) într-o oalặ emailatặ fặrặ pete de ruginặ, timp de 10 min. Se amestecặ cu o lingurặ de lemn şi se strînge spuna. In felul acesta se obţine un amestec de 2 monozaharide (glucozặ şi fructozặ), cu o putere dublặ de îndulcire. Sporeşte capacitatea de asimilare a calciului îm intestin, combate şi vindecặ rahitismul, provine formarea calculilor renali, dizolvặ uraţii, nu este cancerigen ca zahặrul alb.

Zincul; pentru senilitate se ia zinc şi magneziu, zincul acţioneazặ mai bine în prezenţa vitaminei A.

Wobenzym R: combinaţie unicặ de enzime naturale, (bromelinặ, papainặ, pancreatinặ, tripsinặ, amilazặ, lipazặ, rotozid ), micşoreazặ inflamaţia şi edemul – artroze, artrite, traumatisme, îmbunặtặţeşte circulaţia sanguinặ perifericặ şi microcirculaţia – varice, tromboflebite, creşte capacitatea de apặrare a organismului, creşte eficienţa antibioticelor reducând perioada de administrare, regleazặ metabolismul şi încetineşte îmbặtrînitra – hipercolesterolemie şi obezitatea.
.

5 comentarii:

  1. Cea mai completa si diversificata
    postare despre leacuri din natura.
    SARBATORI FERICITE,SANATATE SI MULTA PUTERE DE MUNCA!

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur draga Luz ca iti place pagina mea.Te invit sa revii cand mai ai timp si placere....

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu prea le am pe cu naturistele

    RăspundețiȘtergere
  4. disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Tensiometre Hartmann Tensoval Duo Control

    RăspundețiȘtergere