Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 30 octombrie 2010

Interviu cu prof.Ioan Brad despre o alimentatie sanatoasa

Otravurile alimentare
- Domnule profesor Ion Brad, sunteti unul din cei mai mari specialisti in biochimie alimentara, multe din studiile dvs. (mai ales cele privind catina) avand rezultate medicale de-a dreptul spectaculoase. In ce masura sanatatea noastra depinde de alimentatie? De ce nu toata hrana noast
ra este "sanatoasa"?

- Explicatia consta in compozitia biochimica a alimentelor. Fara a intra in obositoare explicatii stiintifice, trebuie sa amintesc faptul ca in hrana noastra folosim alimente care nu au toti metabolitii (vitamine, aminoacizi esentiali etc.).
Altele au chiar a ntimetaboliti naturali sau de sinteza,proveniti din agenti poluanti, des intalniti in agricultura. E bine, de pilda, sa stim ca anumite soiuri de mere au antivitamina C. Soiuri de ovaz demineralizeaza organismul de calciu. Soiuri de spanac, macris sau de tomate au acid oxalic, un demineralizant puternic. Lista poate sa continue de la mustar (cu efect antitiroidian), pana la berea obtinuta in conditii precare, bere ce contine forme de mucegai cancerigen. Prin urmare, luand in discutie numai acest aspect, e limpede ca omul bolnav trebuie sa evite in cunostinta de cauza anumite alimente, pentru a se proteja de complicatii sau agravari.
- Am impresia ca ne otravim cu mana noastra.
- Pe langa un stil de viata neadecvat, se adauga certe otravuri alimentare. Afumaturile, de pilda, sunt sigur cancerigene. Apoi, eliminarea industriala a unor substante folositoare, cum ar fi taratele din paine, rafinarea uleiului si a zaharului, tratarea termica exagerata sau adaosul de substante conservante, toate acestea cer un greu tribut de sanatate.
- Ce trebuie sa stie despre alimente un om sanatos?
- Alimentul este nu numai hrana, ci si medicament preventiv. Ca sa fie sanatos, omul trebuie sa fie cumpatat si in cunostinta de cauza. In Occident se renunta tot mai mult la legumele cu cresterea provocata (rosiile, ardeii, cepele mari etc.), tratate cu pesticide sau hormoni de crestere. E deja dovedit ca produsele tratate contin antivitamina PP si anti-B2, ca micsoreaza rezistenta imunitara a organismului. Apoi, se renunta tot mai mult la margarina sau la indulcitorii industriali: aspartam, zaharina etc. Revenind la omul sanatos, el trebuie sa aiba o alimentatie echilibrata, axata pe proteine mai usoare (lapte, oua, peste, icre) si completata obligatoriu cu vitamine. Recomand ghiveciul, care este o mancare complexa, cruditatile si obligatoriu foarte multa apa - alimentul metabolic numarul unu.
Apa de viata lunga
- De ce tot mai multi medici recomanda terapia cu apa?
- Discutia e mai complicata. E suficient sa amintim ca, de pilda, vitamina PP, ca sa actioneze metabolic, are nevoie de multa apa. Lipsa ei poate duce la simptome asemanatoare pelagrei sau asemanatoare amocului - o boala de nebunie aparenta, provocata de carenta vitaminelor PP si B6. Oricum, bem prea putina apa si ar trebui sa stim ca un pahar de apa dimineata si altul seara prelungesc viata cu 5-10 ani. Personal, recomand apa inainte de masa.
- Ce alte greseli mai facem in alimentatie?
- Vorbeam de margarina, care in mod eronat se considera a fi grasime vegetala, cand, de fapt, prin hidroliza, ea devine untura de porc vegetala. O alta greseala e salamul de Sibiu, care contine un indice ridicat de ranced, in ciuda gustului placut. Tot la capitolul greseli, trebuie sa amintim consumul de ou crud (care spoliaza organismul de vitamina B12), prajirea in ulei, fierberea legumelor, piureul de cartofi (care intra direct in duoden si da fermentatii), uleurile rafinate din care se elimina lecitina etc.
- Ce parere aveti despre vegetarieni? Nu credeti ca eliminarea carnii e o solutie?
- Ce-i mult nu e bun. Nu e realist sa trecem cu totii pe vegetale. Trebuie in orice sa avem simtul proportiei. In loc sa excludem complet carnea, mai bine am evita greselile marunte pe care le facem. De pilda, mancam cartofi cu paine, fasole cu carnat (amandoua proteine). Peste toate, e bine ca niciodata sa nu mananci pana te saturi. Adeseori, senzatia de saturare apare cu intarziere si de aici excesul alimentar. Putin si des e un principiu sanatos in sine.
Solutia salvatoare: produsele naturale cumparate de la tarani
- Sa ne intoarcem la otravurile din alimente
- Problema principala o reprezinta ingrasamintele chimice si hormonii de crestere. Aceste substante nu se distrug prin fierbere si prin urmare unii copii, consumand carne de pasare tratata cu hormoni, au devenit acromegalici. Pe termen lung, e o mare primejdie si nu intamplator in Occident produsele naturale sunt cu mult mai scumpe decat celelalte. La asta, se adauga alimente cu grad mare de risc. Sa amintim cafeaua, care, in cantitati mari, tulbura metabolismul. Dovada e ca tarile cultivatoare de cafea inregistreaza de 5-10 ori mai multe cancere de pancreas decat celelalte. Alte produse alimentare devin periculoase doar in anumite conditii. Spre exemplu, carnea care provine de la gatul animalului trebuie interzisa persoanelor cu hipertiroidie.
- Se pot evita aceste "otraviri" alimentare?
- Solutia sta in informarea corecta a cumparatorului. E nevoie de un control strict in ceea ce priveste administrarea ingrasamintelor si a hormonilor de crestere. E nevoie de organisme autorizate care sa faca alimentelor de pe piata analize biologice serioase si sa impuna agricultorilor sa foloseasca uree, fara nitrati sau nitriti. E nevoie de medici specialisti in biochimie si nutritie.
Suntem inca departe de modelul occidental. Nu ramane decat sa ne aparam singuri si sa ne informam corect. As impartasi cititorilor interesati un mic truc - sa lase rosiile cumparate sa stea trei zile, timp suficient pentru ca excesul de azotati sa dispara.
Un fruct-miracol: catina
- Schimband putin subiectul, v-as propune sa discutam despre catina, marea dvs. pasiune. Ce noutati au aparut in tratamentul cu catina alba?
- Rezultatele de pana acum sunt surprinzator de bune. In maladiile canceroase, in mod cert, catina dubleaza efectul medicatiei, mareste imunitatea naturala a organismului si, deopotriva, micsoreaza sau chiar elimina efectele secundare nocive ale citostaticelor, cum ar fi caderea parului.
Rezultate mai mult decat incurajatoare am obtinut in SIDA. Cele trei negativari ale unor seropozitivi HIV arata ca sunt pe drumul cel bun, ca efectul imunoinductor al catinei poate fi miraculos. Repet, e vorba de niste pasi. Drumul e lung, dar cazurile exista, fiind confirmate de analize, inainte si dupa tratament.
- Cum se explica efectul anticancerigen al catinei?
- Cum stiti, m-am ocupat de tratarea cancerului in lucrarea mea de doctorat si, impreuna cu alti oncologi (dr. Ciustea, de pilda, care are acum o clinica de specialitate in Mexic), am tratat unele forme de cancer. Aceasta colaborare, dar si studiile ulterioare, au aratat ca dincolo de multimea substantelor active, in catina sunt reversori esentiali in lupta impotriva cancerului. Spre exemplu, acidul dehidroascorbic. E un acid care provine in principal din vitamina A, o vitamina ciudata - care in cantitate mare favorizeaza cancerul, iar intr-un complex metabolic anume, ajuta la vindecare.
Prof. ION BRAD - Alimentele - medicamente sau otrava?
- N-ar fi singura ciudatenie.
- Desigur. De ce persoanele usor hipertiroidiene fac foarte rar cancer? De ce grupa de sange este importanta? De ce persoanele cu B3 sunt cele mai rezistente la agenti patogeni, iar cele mai expuse au A2, 01, AB4? De ce fara vitamina B12 mori, dar aceeasi vitamina se interzice bolnavilor de cancer, pentru ca prin sinteza proteinelor ajuta la diviziunea celulara? Lumea stiintifica si medicala are inca mult de trudit pana la aflarea unor raspunsuri certe.
- In ce alte afectiuni s-a confirmat tratamentul cu catina?
- Paleta afectiunilor tratate este extrem de larga. Extractele de catina sunt imbatabile in arsuri si anumite boli de piele, in psoriazis, de pilda. Nu cu mult timp in urma, un caz de psoriazis generalizat s-a vindecat in doar 6 zile. E de precizat ca tratamentul in bolile de piele trebuie bine individualizat, ca unele forme de psoriazis sunt, de fapt, ori forme precanceroase, ori forme alergice, datorate noxelor profesionale.
Revenind, trebuie subliniat faptul ca extractul de catina mareste spectaculos efectul medicamentelor, cum este cazul in diabet, iar prin calitatile ei de stimulare a imunitatii se adreseaza multor afectiuni - de la boli hepatice pana la boli ale sistemului digestiv.
- Unde se pot gasi produsele din catina?
- Aceste produse se gasesc in unele farmacii, iar uleiul de catina se extrage la Orastie, Bistrita, Bucuresti. Si industria farmaceutica romaneasca a inceput sa foloseasca virtutile catinei, dar chiar si asa, se face prea putin pentru valorificarea acestei imense bogatii naturale, pe care o avem la indemana.

vineri, 29 octombrie 2010

Leacuri din batrani..

Formula As
Pietre la rinichi

Se spala bine o lamaie, se taie bucati mici, cu coaja cu tot, si se fierbe cu un litru de apa, la foc potrivit, pana cand lichidul scade la un sfert. Se bea dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun. Dizolva nisipul si pietricelele de la rinichi.
Panaritiu

Se acopera locul infectat cu o frunza proaspata de varza, bine spalata si putin sfaramata, ca sa iasa sucul. Se fixeaza si se lasa 12 sau 24 de ore, dupa care se schimba cu alta frunza. Tratamentul se face mai multe zile, pana cand cedeaza, sunt sanse mari sa scapi de chirurg!
MARINA SAFRONIE - Bucuresti

Ciocuri pe coloana

Alifie de sanziene: 20 g planta uscata, bine maruntita, se pun la macerat timp de 12 ore, in 30 ml spirt sanitar, intr-un borcan inchis ermetic. Se adauga 200 ml de ulei de masline si se tine in bain marie, timp de 3 ore, agitand vasul din cand in cand. Se lasa in repaus trei zile, dupa care se filtreaza. Dupa filtrare, s
e pune intr-un vas pe foc si se adauga 50 g de ceara de albine, amestecandu-se continuu pana se topeste. Dupa racire, se pastreaza la rece. Se fac frictionari de-a lungul coloanei vertebrale in fiecare seara.
Tinctura din 70 g marul-lupului, 10 g tataneasa, 10 g cimbru. Peste aceste plante, intr-un borcan, se adauga 500 ml spirt sanitar. Borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat 15 zile, agitandu-se din cand in cand. Se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Cu aceasta tinctura se pun comprese pe zona afectata, tinandu-se de seara pana dimineata. Sa va fie de leac!
SERBAN MARIA - tel. 0721/74.65.30

Energizant natural pentru anemie cronica

Acum cativa ani, sotia mea, dupa o intrerupere de sarcina, a pierdut mult sange si era foarte slabita. Abia se mai tinea pe picioare. A stat in spital 6 luni, timp in care i s-au facut multe perfuzii. Cu toate acestea, era asa de slaba incat ajunsese sa cantareasca abia 32 kg. Dupa ce am luat-o acasa, m-am rugat lui Dumnezeu sa-i dea sotiei mele putere si sa se faca bine. Atunci Dumnezeu mi-a luminat mintea si mi-a scos in cale tratamentul salvator. Este vorba despre un energizant natural, care se prepara din: 1 kg miere poliflora, 300 g polen, 2 sticlute de tinctura de propolis, 2 sticlute de ulei de catina, 200 g miez de nuca, 200 g coacaze negre uscate. Se amesteca toate intr-un borcan mare, care se tine apoi la frigider. Se ia din borcan cate o lingura dimineata, inainte cu jumatate de ora de masa, timp de o luna, cu o pauza de 3 saptamani, si, la nevoie, se repeta tratamentul. Paralel, a baut si trei pahare de sucuri de cruditati pe zi - morcov, sfecla rosie, telina, mere - in parti egale. I-am mai dat si cate o friptura slaba la gratar. Dupa 8 luni de tratament, s-a refacut complet, iar acum este sanatoasa.
I. SERBAN

Un leac ideal pentru durerile de stomac: PORUMBARUL

Eu am fost un suferind cronic de stomac (gastrita cronica) si am consumat, cred, kilograme de medicamente, in special Calmogastrin, care imi alina pentru scurt timp suferinta. Aveam dureri puternice, atat inainte, cat si dupa masa. La varsta de 32 de ani, nu mai intrevedeam o perspectiva de vindecare. La aceasta stare a mea contribuia, desigur, si natura serviciului pe care il prestam. Tot timpul in deplasare, cu mese neregulate, mancand alimente gatite in cantine si hrana rece. Si eram permanent stresat. Desi nu am fost fumator si nu am abuzat de bauturi alcoolice, aveam aceste dureri.
Intamplarea a facut sa descopar virtutile porumbelor. La sfarsitul lunii august 1962, ma aflam cu familia in concediu de odihna in statiunea Sovata. Acolo, cu prilejul unor plimbari prin imprejurimi, am cules si consumat in doua zile consecutiv cate o mana de boabe coapte de porumbe (le cunosteam din copilarie) si am observat efectul imediat de calmare a durerii de stomac. Simteam cum alina durerea pe masura ce consumam aceste fructe miraculoase.
 Pe loc, am cules o punga de porumbe, pe care le-am fiert sub forma de compot si am consumat cate o cana de ceai seara, la culcare, si dimineata, pe stomacul gol. In cele zece zile cat am stat in statiune, nu am mai avut dureri de stomac, desi mancarurile se preparau dupa obiceiul locului, cu mult rantas, paprica si zahar, greu de suportat si pentru un stomac sanatos. Pentru siguranta, am prelungit cura de compot cu fructe uscate si acasa, aproape 3 luni. Proprietatile curative antiseptice si astringente au condus la cicatrizarea ranilor din stomac si m-am vindecat.
In prezent, am 70 de ani si ma simt sanatos pentru aceasta varsta. Uneori, am mai avut cate o recidiva la stomac, cand am consumat otet, muraturi, ardei iute, mancaruri prajite si aspirina, de aceea, pe cat imi sta in putinta, le evit si in prezent.
Fructele, fiind comestibile, nu au contraindicatii si nici efecte secundare. Pot fi consumate ca atare si sub forma de compot ca orice compot preparat din visine sau cirese. Pacat ca nu sunt comercializate si valorificate pe piata, in farmacii si magazine "Plafar".
Porumbarul (Prunus spinoza) este un arbust spinos, cu flori albe. Fructele, cand se coc, sunt negre-albastrii, cam ca afinele, au un gust dulceag-astringent si contin un sambure mare, ca de visine. Se recolteaza toamna, de la culesul porumbului si pana cad primele brume.
P. IONASCU CONSTANTIN

Sfaturi pentru femeile cu vaginita, rani pe uter si vagin (cervicita), diferite scurgeri, infectii

Bai vaginale facute cu irigatorul, cu ceai de pelin. Doi pumni plini cu pelin se pun intr-un litru si jumatate de apa clocotita. Se mai fierbe inca 10 minute, apoi se acopera. Se strecoara prin tifon triplu (atentie, sa nu fie nici un fir de planta). Se fac bai (sa fie fierbinti cat suporta degetul cel mic). Daca sunt prea fierbinti, lasati sa se mai raceasca putin, dar nu adaugati apa rece nefiarta. Totul sa fie foarte steril (irigatorul sa fie fiert in apa clocotita, tifonul si oala la fel, folosite numai si numai in acest scop. Irigarea este foarte importanta.) Intai va spalati cu ceai si sapun pe exterior, apoi folositi irigatorul. Va stergeti cu hartie igienica, nu cu prosop. Intotdeauna lenjeria intima sa fie fiarta. Femeile care vor sa faca copii sa nu repete tratamentul mai mult de zece bai.
DOINA PINTILIE - Bucuresti

Coxartroza

Sunt veteran de razboi, merg spre 88 ani, sufar de coxartroza bilaterala de circa 10 ani. Nu am voie sa ma operez fiind suferind de inima (insuficienta cardiaca). In urmatoarele randuri, expun pentru cei suferinzi de aceeasi boala, cum am rezistat si ce am folosit pentru ameliorarea durerilor.
* Ceaiuri: coada-calului - se opareste o lingura de planta, se bea o ceasca dimineata, cu 1-2 ore inainte de micul dejun, o alta ceasca seara, inainte de cina cu 30 de minute.
* Ceai de urzica - se opareste o lingurita de planta, se bea o ceasca dupa masa de pranz si una dupa masa de seara. In fiecare ceasca punem o lingurita de bitter suedez (il gasiti fie la farmacie, fie la magazinele naturiste).
* De doua ori pe saptamana comprese cu bitter suedez, durata 4-5 ore. Se umezesc bine cu bitter doua tifoane mari si impaturite, si se aplica pe ambele solduri. Se acopera cu pungi de plastic.
* De doua ori pe saptamana frunze de varza cruda. Se aplica pe locul dureros, invelite cu o carpa plusata. Mai intai curatam nervurile cu un cutit, apoi cu o sticla sau sucitor de taitei, se maseaza frunzele pentru a se zdrobi nervurile. Se aplica seara, la culcare, si se tin legate si ziua intreaga.
* De trei ori pe saptamana, seara, la culcare, punem 2 perne cu pedicuta pe ambele solduri. Planta se gaseste la Plafar sau in piata, la tarani. Din 4 pachetele de planta confectionam doua perne din material plusat. Se pun pe ambele solduri, seara, la culcare, pana dimineata.
Compozitie originala: 100 g boabe ienupar pisate bine, o capatana usturoi pisat, o lingura hrean razuit, o lingura sare dura. Toate se pun intr-un borcanel peste care se toarna otet de mere si o lingura spirt medicinal. Se lasa 3-4 zile la dospit. Ne frictionam dimineata si seara la culcare.
Unguent: Indometacin, Apireven (venin de albine, de la "Apicola"). Ne frictionam dimineata si seara, la culcare.
Supozitoare: Indometacin, de doua ori pe saptamana, cate unul, dimineata.
Aplicati toate indicatiile mentionate mai sus cu incredere si credinta in Dumnezeu si va asigur ca durerile se vor ameliora in mod simtitor.
In final, va recomand ca pe o perioada mai indelungata sa tineti regim lacto-vegetarian si naturist.
Interzise: carnea de porc, mezelurile.
Permise: carnea de pasare, vitel, carnea de vita (fiarta) si peste, prin rotatie; multe fructe, sucuri de zarzavat (morcov, sfecla rosie, telina). Lunar, cel putin sucul de la 6 lamai, indulcit cu miere. Recomand multa miere in locul zaharului, care este otrava ficatului. Va dorim multa sanatate!
BADEA IRIMESCU, veteran de razboi - str. Avram Iancu nr. 15, Lugoj, jud.
Timis

Ceaiurile calugarului Mihai Neamtu si cuvintele care nu trebuie rostite niciodata


Calugarul vindecator Mihai Neamtu ne-a lasat mostenire zeci de retete de ceaiuri cu care el a tamaduit, in timpul vietii, peste un milion de romani
Toti il stiau cu numele de Unchiul Mihai. Era un calugar de prin partile Ardealului de Nord, harazit de Dumnezeu cu puteri vindecatoare. A salvat multi oameni de la interventii chirurgicale, prin tratamente cu plante. Pe langa aceste ceaiuri de viata lunga, calugarul tamaduia suferinta insufland credinta. Cei care i-au urmat sfaturile au ajuns sa se bucure de viata. Unchiul Mihai nu mai e in lumea pamanteasca, dar ne-a lasat retetele lui miraculoase. Ingredientele sunt acestea: plante si rugaciune. Asa a reusit el sa vindece peste un milion de romani.
O viata pentru cei suferinzi
Calugarul Mihai Neamtu s-a nascut la 12 octombrie 1924 in satul Prilog, judetul Satu-Mare . si-a dedicat intreaga viata credintei crestine si a suferit prigoana comunista, fiind izgonit de la Manastirea Bixadului. Din 1970, a inceput sa mearga din sat in sat sa vindece oamenii cu ajutorul tratamentelor cu ceaiuri si indemnandu-i la rugaciune. Cu timpul, vestea i s-a dus in toata tara , si au inceput sa vina zilnic sute de oameni bolnavi la Prilog. Toti cei care l-au cautat au fost primiti. Dar calugarul vindecator refuza bani pentru binele pe care-l facea celor suferinzi. Programul de primire a celor bolnavi era de la ora 9 dimineata pana tarziu in noapte, astfel incat Unchiul Mihai, cum i se zicea, avea doar doua pauze de masa pe zi. Chiar extenuat, continua sa primeasca bolnav dupa bolnav. Nu se plangea niciodata de nimic, ca si cum el n-ar fi avut nici un necaz. La 23 iunie 2000, s-a stins din viata la Prilog. La inmormantare au participat mii de pelerini, oameni care l-au iubit, l-au ascultat si pe care i-a vindecat trupeste si sufleteste. Acesti credinciosi i-au ridicat Unchiului Mihai o biserica in gradina casei sale, sfiintita in 1997. Inca din timpul vietii lui, biserica a devenit loc de pelerinaj pentru cautatori de adevar si sanatate.
Minuni cu plante si rugaciuni
Orice boala poate fi vindecata, cu exceptia bolilor aflate in ultimul stadiu. Aceasta era credinta calugarului Mihai. El nu recomanda sa se renunte la terapia medicamentoasa aducatoare si ea de efecte benefice. Spunea doar ca medicamentele trebuie ajutate cu ceaiuri naturiste. In plus, indemna la rugaciune. In modestia lui credea cu toata convingerea ca orice om are in el o particica de Dumnezeu, de aceea fiecare bolnav se poate vindeca. "Nu fiti tristi, caci bucuria Domnului este Puterea voastra", spunea el. Ii cunostea bine pe toti care ii calcau pragul. Le raspundea la intrebari legate de boala, de tratamente, la intrebari legate de viata de zi cu zi. Cine urmeaza terapia indicata de Unchiul Mihai trebuie sa tina cont de cateva sfaturi generale. Ceaiurile se pot indulci doar cu sirop natural de afine, lamaie, brad, zmeura, mure. Lichidele nu trebuie baute reci sau fierbinti, la fel si mancarea. Periodic, bolnavul trebuie sa faca analize si controale medicale. Impartasania, luata constient, conduce spre sanatate sufleteasca si trupeasca.
Cele doua ceaiuri de baza
Iata un ceai care este recomandat si persoanelor sanatoase. Va revigora organismul si va ameliora toate suferintele. Nu are nici o contraindicatie. Se iau cate trei linguri din fiecare planta: frunze de alun, brusture, cicoare, coada-calului, coada-soricelului, frunze de corn, frunze si fructe de mar paduret, frunze de nuc, flori si fructe de paducel, de porumbar, frunze de stejar, tataneasa, flori de trifoi rosu, troscotel si urzica. Se pun intr-un saculet de panza subtire, deasa. Se fierb doua minute in 4 litri de apa. Ceaiul se toarna intr-un cazan peste care se pun inca 8 litri de apa rece. Se sta cu mainile si picioarele in baia de ceaiuri timp de 20-25 de minute. In timpul baii se transpira mult. Este preferabil sa se faca seara inainte de culcare, produce somn profund. Plantele din saculet se pot folosi timp de 5 zile, dupa care se arunca. Frunze de alun, cicoare, maces, menta, mur, musetel, mesteacan, coada-soricelului, patrunjel, stejar si trifoi rosu, cate trei linguri, se pun in saculet. Se fierb doua minute in 4-5 litri de apa. Se face gargara pentru afectiuni ale gatului, dintilor si ale corzilor vocale. Se fac bai de sezut intr-un lighean timp de 10-15 minute pentru hemoroizi si dereglari menstruale. Ceaiul se bea pentru vindecarea majoritatii afectiunilor.
Ceaiul care "taie" boala
Cele doua ceaiuri de mai sus se folosesc in aproape orice suferinta. In plus, calugarul recomanda si tratamente ajutatoare. Contra caderii parului, se iau cate trei linguri din fiecare planta: cimbrisor de camp, coada-soricelului, flori de trifoi salbatic, salcie galbena, salcie rosie, sunatoare, porumbar, urzica vie, alun, paducel, mur si nuc. Amestecul se fierbe un minut in doi litri de apa. In fiecare seara se fac bai la cap. Nu se sterge parul, ci se infasoara capul cu un material din lana de culoare alba (o caciula) si se tine pana a doua zi dimineata. Un alt ceai care "taie" boala, actionand in sensul vindecarii: se ia cate o lingura rasa din: albastrele, catina, cicoare, ciubotica-cucului, patrunjel, patlagina, salcie, porumb, plop, lumanarica, soc, visin, vasc, trei-frati-patati, troscotel, urzica moarta. Se pun in 1,5-2 litri de apa care fierbe. Se lasa aproximativ doua minute la fiert, dupa care se stinge focul. Dupa ce se raceste, se strecoara si se poate bea. In timpul tratamentului nu se bea apa. Nu se ia mai mult de sase zile la rand. Ceai contra diareei: chimion, corn, grau, iarba mare, maces, paducel, urzica vie, urzica moarta, dud, fasole, mesteacan, rachitan, vasc, volbura.
Ca sa arati la 80 de ani ca la 50
Cu acest ceai, vom obtine o stare de liniste sufleteasca si mai multa putere de munca. Procesul de imbatranire este mult incetinit. Unchiul Mihai spunea ca acest ceai baut permanent ajuta persoana respectiva sa ajunga la varsta de 80 de ani si sa arate ca la 50. Trebuie baut 21-22 zile pe luna. Gustul e bun, iar in caz de indulcire, aceasta se face cu miere. Ceaiul contine catina, ciubotioca-cucului, coada-calului, coada-soricelului, cimbrisor, cires, crusin, dud, levantica, musetel, maces, menta, mesteacan, paducele. Se pune cate o lingura in 2 litri de apa aflata la fiert. Se beau, din 30 in 30 de minute, cate 50 mililitri sau se bea o ceasca de 250 de mililitri inainte si una dupa masa de dimineata, de pranz si de seara. O alta combinatie cu acelasi efect: papadie, patlagina, patrunjel, pir, porumb, vasc, volbura, traista-ciobanului, troscotel, urzica moarta, vasc, volbura, trifoi.
"Fumuri" pentru pietrele de la rinichi
Pentru probleme de canal urinar si blocaj urinar, calugarul recomanda ceai concentrat de carpen, mesteacan, vasc, scai vanat, indulcit cu miere sau sirop natural. Pentru coloana vertebrala dureroasa, se amesteca spuma de lapte fiert cu coada-soricelului, musetel si patrunjel si se fierb in apa. Se poate pune compresa 10 pe locurile dureroase. Pentru descompunerea pietrelor de la rinichi, ficat si fiere: se ia cate un bob de rasina de brad si clei de cais, cires, piersic, visin, prun. Se pun pe o plita incinsa sau pe jar. Se pune o palnie de metal peste continut, cu teava in sus. Se trage o gura de fum plina si se inghite. Bolnavul va tusi de patru ori la rand. Se iau patru guri de fum inainte de mancare cu o ora, dimineata. Dupa o jumatate de ora, se ia o lingurita de ulei de masline, apoi 100 ml de bere proaspata si 100 ml de apa cat mai sulfuroasa. Dupa o jumatate de ora se poate manca.
Un copac vindeca de cancer
Contra cancerului, se alege un trunchi de mesteacan care sa aiba scoarta sanatoasa. Se taie trunchiul de la 5-10 cm deasupra solului. Trunchiul trebuie sa aiba lungimea de 2 m. La inaltimea pe care o are bolnavul, trunchiul trebuie sa aiba circumferinta egala cu circumferinta capului bolnavului. Pentru a se pastra bine pe durata tratamentului, partea inferioara a trunchiului se pune in apa. Se decojeste lemnul, inelar, in forma de dreptunghiuri cat palma bolnavului. Se iau bucatile de coaja si se maruntesc. Se pun la fiert 3 litri de apa. Se pun 7 linguri de grau si se fierb incet pana ce graul devine comestibil, adica plesneste. Se adauga coaja de mesteacan maruntita si se mai fierbe inca doua minute impreuna cu graul. Ceaiul se bea. La indicatiile calugarului Mihai, la tratament se adauga si un trunchi de rachita care se alege si se pregateste la fel.
Comprese de oblojit ranile
Pentru oprirea hemoragiei: se macina o lingura de cafea naturala prajita, una de seminte de chimion, alta de scortisoara, alta de zahar si un varf de lingura de cuisoare. Se adauga trei linguri de sare mare. Din amestec, se ia cate o lingurita la fiecare ora, dupa care se beau 100-200 ml lapte fiert si racit. Pentru cicatrizarea ranilor, se fierbe un litru de lapte in vas emailat. Dupa ce se raceste se toarna in alt vas curat. Fierberea se repeta de cinci ori. Se curata un cartof rosu cu pielita groasa si se taie cat se poate de marunt cu un cutit cromat sau de lemn de stejar uscat. Se introduce in lapte cand fierbe a 5-a oara si se amesteca pana se face pasta. Se pune pe orice fel de rana, un cm grosime si se leaga cu un tifon alb, sterilizat. Se pastreaza legatura doua zile si doua nopti. In caz de puroi cu febra, calugarul Mihai recomanda comprese asezate mai jos de locul care supureaza. Se folosesc 4 bucati de panza alba subtire si deasa, imbibate in lapte fiert, tuica de prune de 50-55 grade, vin alb-cristalin si vin rosu. Peste ele se aplica un strat subtire de frunza de sfecla de zahar sau o felie subtire de sfecla taiata in lung. In loc de sfecla de zahar se mai pot pune frunze de podbal sau brusture. Prima compresa, cea cu lapte trebuie sa fie pusa pe piele, a doua peste prima, si tot asa, pana la cea cu vin rosu.
Contra reumatismului si prostatei
Pentru prostata, se ia un fier magnetizat, incalzit si invelit intr-o carpa cu vin si se pune pe basica. De cate ori se incalzeste fierul, se schimba pozitia corpului. In timpul celor 20 de zile de tratament nu se bea apa, ci doar ceaiuri din ametec de patlagina, scai vanat, troscotel, grau, galbenele, vasc, volbura, catina, patrunjel, musetel, crusin, fasole, traista-ciobanului, salcie. Ceaiul din cimbrisor, busuioc, menta, mesteacan si maces e bun pentru cei care vor sa se ingrase. Pentru slabire, e bun ceaiul din frunze de nuc, talpa-gastei si papadie. Se bea o ceasca inainte de fiecare masa. Ceai contra reumatismului: se pune la fiert un litru de apa. Se ia o lingura rasa din fiecare planta (galbenele, mesteacan, carpen, cimbrisor, coada-soricelului, coada calului, cires, dud, mar paduret, mur si menta) si se pun toate deodata in apa care fierbe. Se lasa aproximativ doua minute la fiert. Dupa racire, se strecoara si se poate bea.
Leacuri pentru tensiune si probleme de vedere
Pentru anemie, se mananca in fiecare zi la fiecare masa un ou proaspat cu coaja cat mai rosiatica si o bucata de carne de vanat de marimea unui ou. Apoi se bea un pahar de vin de butuc. Pentru tensiune mare, se iau 6 boabe de fasole, se macina si se amesteca cu apa. Se formeaza un fel de pasta. Se bea o lingurita la fiecare 4 ore. Pentru deficiente de vedere, sa se priveasca lumina soarelui in apa curgatoare la rasarit si la asfintit. Se poate si intr-un lighean. In caz de dezechilibru hormonal, se bea ceai din urmatorul amestec: flori de coada-soricelului, coada-calului, coada-racului, marul-lupului, urzica moarta, urzica vie, lacramioare, mar paduret, trifoi cu flori rosii, catina, mesteacan. Pentru boli genitale, se bea si se fac spalaturi cu infuzii de coada-calului, coada-racului, coada-soricelului, iarba mare, papadie, patlagina, osul-iepurelui, patrunjel de camp, tataneasa.
Ceaiuri si frectii pentru sanatatea mintii
Ceai pentru tematori, pentru cei ce n-au incredere, n-au curaj si sunt nelinistiti: trifoi rosu, stir de apa, osul-iepurelui. Se pun la fiert 400-500 ml de apa. Se ia din fiecare planta cate o jumatate de lingura si se pune in apa. Se fierb doua minute. Se maseaza, de la umar, prin spatele urechii, pe deasupra urechii, pe frunte si pe deasupra ochilor. Se incepe o data din stanga si apoi din dreapta. Ceai pentru memorie: soc, musetel, patrunjel, cimbrisor, albastrele, flori de narcise. Se ia cate o lingura din fiecare planta si se pun intr-un litru de apa care fierbe. Ceaiul se toarna in spirt sanitar si se face frectie. Nu se bea. Frectia se face circular in partea de jos, sub buric si la organele sexuale. Calugarul mai recomanda, pentru cei cu boli psihice ca, in fiecare an, in luna martie, sa se bea seva de mesteacan si de carpen.
Pentru inima si plamani
Ceai pentru boli de inima: paducel, troscotel, trifoi cu foi rosii, trifoi cu foi albe, macris domnesc, nalba mare, nalba mica, talpa-gastii, mesteacan, cimbrisor de camp, menta, macris de padure, cicoare, musetel. Ceai pentru boli de plamani: fenicul, musetel, alun, par paduret, scai vanat, anason, ovaz, salvie, par de livada, arnica, chimion, paducel, potbal, tataneasa. Contra tusei convulsive: crenguta de par, ovaz, soc, frunze de alun, urzica moarta, scai vanat. Se pune la fiert un litru de apa. Se ia o lingura rasa din fiecare planta si se pun toate deodata in apa care fierbe. Se lasa aproximativ doua minute la fiert. Se beau 700-1.000 ml pe zi, o ceasca inainte de fiecare masa.
"Fiti buni si faceti bine!"
Pe langa retetele de sanatate, Unchiul Mihai ne-a transmis si invataturile lui pline de intelepciune, care ne vor face viata mai buna. "Fiti veseli!", "Inainte de orice, fii moral!", "Nu te enerva!", aceastea sunt principiile de baza ale filosofiei lui. "Certaretii au fata urata, brazdata de riduri, iar cei buni, care sunt gata sa ierte oricand si orice greseala, au fata linistita, placuta si luminoasa. Daca de la noi pleaca o fapta buna, locul nu ramane gol, ci se va inmulti binele de 10 ori in acel loc. Incercati sa urmariti si voi cand faceti un lucru bun: va simtiti mai bine si asa se va simti si cel caruia ii faceti binele. Invata si pe altii care aud sau vad fapta, sa o faca si ei. Daca sunteti toata ziua binedispus, puteti observa cum creste puterea in voi. Cand ne certam cu cineva, suntem nervosi, nu mai putem manca, nu ne putem odihni, imprastiem agitatie in jurul nostru si, daca se repeta des, ne imbolnavim", aceasta era credinta calugarului intelept. Cat priveste rugaciunea ca metoda de tamaduire, el spunea: "Vindecarea depinde de harul dat de la Dumnezeu persoanei respective si de credinta cu care este spusa rugaciunea".
"Cele 24 de cuvinte care nu trebuiesc rostite"
Parintele ne indeamna sa nu mai folosim deloc anumite cuvinte si expresii, eventual sa le inlocuim cu altele, pozitive, aducatoare de dumnezeire:
1. Sudalma
2. Blestemul
3. Dracul
4. Raul
5. De ce ai facut?
6. Nu a trebuit sa faci!
7. Nu ai facut bine
8. Nu stiu
9. Nu pot
10. Nu reusesc
11. Baiul
12. Greul
13. Necazul
14. Nu merg
15. Nu fac
16. Nu vreau
17. Nu vad
18. Nu aud
19. Nu gasesc
20. Nu inteleg
21. Am uitat
22. Am pierdut
23. Am spart
24. Am stricat
Ca sa se stearga efectul pronuntarii acestor cuvinte, sa se rosteasca urmatoarea rugaciune: "O, Fecioara Maria, conceputa fara de prihana stramoseasca, roaga-Te pentru noi, care alergam la Tine, si pentru cei ce nu alearga. Amin.

marți, 26 octombrie 2010

Sfaturi utile de la dr.Max Gerson

1.Alcalinizarea organismului
1.alcalinizare
2.Deparazitare
3.Detoxifiere
4.Regenerare
5.Prevenire
Dr.Max Gerson - O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave.
Cancer - ucigasul tacut, el coabiteaza ani de zile cu organismul nostru si loveste napraznic. Cancerul este boala intregului organism si se poate vindeca numai daca tratam organismul uman ca pe un intreg : trupul, mintea, sufletul, familia, cariera, succesul, societatea, finantele, solul, apele,padurea, natura - adica cosmosul. Adica redescoperim spiritul oriental si medicina Hipocratica.
Care este esenta terapiei Gerson:
1.Sucuri de legume si fructe prospete si organice
2.Dieta : legume si fructe organice, sucuri de mere+morcovi, supe de legume bogate in potasiu(v.Supa Hipocrate)
3.Medicatia: suplimente cu potasiu, solutie de Lugol, vitamina B-12, hormoni tiroidieni, injectable Crude Liver Extract, enzime pancreatice, clisme cu cafea organica/cofeina fiole si cu plante medicinale
Detoxifiere: tesuturi,singe, colon, intestine, etc..., clismele cu cafea
Informatii suplimentare de pe site-ul
www.gerson.com si din cartea/DVD recomandata. Exista spitale in Ungaria, Cehia, Mexic...
Cancer : Dr. Max Gerson
1.Organismul bolnav necesita o detoxifiere intensa, care trebuie mentinuta o perioada de timp mai indelungata. 2.Simptomele nu sunt expresia unei boli, ci indicatori ai metabolismului 3.Tratamentul simptomatic este nociv oriunde este aplicat, in natura sau in medicina:asupra solului,plantelor,animalelor, oamenilor. 4.Sarcina ideala a terapiei cancerului este de a restabili functia sistemului de oxidare din intregul organism(celulele canceroase se dezvolta anaerob,fermentativ): detoxifiere, furnizarea mineralelor esentiale din grupa potasiului, adausul continuu de enzime oxidante(suc de frunze verzi,suc de morcovi+2 comprimate de ficat de vitel(500 mg fiecare) desicat+2 comprimate de spirulina, suc de mere)
Cancer : Dr. Max Gerson
5.Civilizatia moderna produce o stare premorbida,preneoplazica aproape tuturor fintelor umane, fiind diferit doar gradul acestei stari (1 din 6 in SUA prin 1950, 1 din 4 in 2000) 6.Nivelul iritatiei produs de fiecare intoxicatie zilnica este foarte probabil prea scazut ca sa cauzeze o reactie de aparare, in timp ce tumora poate sa creasca, iar organismul lipsit de aparare lasa toxinele sa se acumuleze continuu. 7.Intr-un organism normal, totul este viu, mai alesa substantele de baza, constituite din minerale ce au potasiul activ sau ionizat si minerale din grupa potasiului, cu potential electric pozitiv. In organismul bolnav � in principal in cancer � potasiul este inactiv, sodiul si mineralele din grupa sodiului sunt ionizate, cu potential negativ. In consecinta, pe aceasta baza se dezvolta toate celelalte procese anormale. In scopul vindecarii, organismul trebuie detoxifiat � activat cu minerale ionizate, cu hrana naturala � astfel incit organele esentiale sa poata functiona din nou. 8.Cancerul se dezvolta intr-un organism care, intr-o masura mai mare sau mai mica, si-a pierdut functiile metabolice normale, ca o consecinta a intoxicarii cronice, zilnice, acumulate mai ales in ficat.
Cancer : Dr. Max Gerson
9.Oamenii care accepta in mare masura genul modern de nutritie, se imbolnavesc, intr-un timp relativ scurt, de boli degenerative, inclusiv de cancer. 10.Cele trei sferturi din alimentele care trebuie consumate pentru protectia functiilor organelor esentiale, include urmatoarele: -sucuri de fructe proaspat preparate -salate de fructe -supe reci de fructe -pireuri de banane -mere crude rase -sos de mere, etc -legume fierte inabusit in sucul propriu -legume crude sau rase fin : morcovii,conopida, telina -salate de legume, supe -unele fructe si legume uscate, dar nu inghetate -cartofi copti in cuptor fara grasime sau fierti in coaja -salate din frunze verzi sau amestecate cu rosii, fructe, legume, etc. -faina trebuie sa fie cit mai putin rafinata(griu, secara, ovaz) -zahar negru, miere, bomboane din extras de seva de artar -lapte si preparate din lapte(brinza de vaci slaba si nesarata, lapte acru, iaurt si putin unt) -inghetata este otrava pentru copii
Sfertul ramas din dieta , la discretia individului : carne, peste , oua, nuci, bomboane, prajituri, sau orice altceva. -fara nicotina, lichior, vin, bere, cafea, ceai negru -ceaiuri din : menta, musetel, flori de tei, flori de iasomie, flori de portocal, coji de mere, afine, macese -fara sare, bicarbonat de sodiu, peste sarat si afumat, piper, ghimbir -ceapa, frunze de patrunjel, arpagic, telina, radacini de hrean si lamiie -sfecla rosie trebuie preparata ca si cartofii, in coaja si cu apa -spalati si frecati legumele temeinic, cu o perie speciala, fara a le coji sau razui 11.Sunt sigur ca problema bolilor cronice nu este o problema de biochimie, de chimie si nici nu consta in simptomele observate in corp si pe corp. Problema se datoreaza mai degraba fortelor profunde ce cauzeaza �deficite energetice�. Medicii observa simptomele biologice si lucreaza numai cu acestea. Fortele care actioneaza in realitate in spatele modificarilor chimice vizibile sunt energiile fizice, numite de Einstein �cimp electromagnetic�. Potentialele electrice , in cancer sunt scazute.
Cancer : Dr. Max Gerson
12.Descoperirile de laborator au pus in evidenta faptul ca, in bolile cronice, sodiul si calciul, ambele incarcate negativ, invadeaza organele slab incarcate pozitiv; in consecinta, din aceste organe se pierde potasiul, deschizindu-se astfel usa pentru alte transformari metabolice negative viitoare.. Aici incepe boala, nu insa si simptomele. 13. Ceea ce am mostenit nu este un set de substante chimice, ci un �model de energii dinamice� care distribuie si ionizeaza mineralele, hormonii, enzimele, etc., pentru realizarea unei cooperari armonioase in celulele si tesuturile de care apartin, si in care trebuie sa actioneze si sa influenteze tesutul in crestere. 14.Metabolismul cancerului are loc odata ce organismul nu mai este in stare sa produca un �metabolism inflamator� activ� organismul canceros fiind alergic la inflamatie. Organismul normal poate distruge cancerul prin producerea unui proces inflamator.
Cancer : Dr. Max Gerson
15.Atunci cind exista un dezechilibru al sarurilor, acestea devin sursa afectarii metabolismului celular. Regimul pacientilor cu cancer are un efect extraordinar asupra proceselor neoplazice: dieta fara sare si detoxifierea duc la scaderea sodiului si a apei in intregul sistem. Aceasta reprezinta indepartarea edemului celular, simultan cu reducerea potentialelor electrice negative.In acest mod se deschide calea minerealelor din grupa potasiului(care trebuie sa fie 60% in majoritatea organelor vitale atit la plante cit si la animale si oameni) si a componentelor iodului�.. Celulele neoplazice pot numai sa fermenteze, prin urmare ele nu se pot adapta schimbarilor noi, intense-ele se sparg si mor. Prin urmare, putem presupune ca aproape toate functiile vitale, functiile metabolismului mineral restabilit, detoxifierea etc., necesare capacitatii de vindecare, sunt intarite de ficat. Cancerul este o boala a ficatului� De aici pot fi influentate patologic si afectate sau intoxicate celelalte organe. 16.Sarcina principala care revine dietei fara sare este de a elimina sodiul, clorul si apa retinute, impreuna cu toxinele si otravurile din toate tesuturile organismului.

Cancer : Dr. Max Gerson

17.Unele deficiente minerale se manifesta prin maladii acute si cronice sau se transmit generatiilor viitoare(deficitul de iod genereaza la unele plante o scadere a recoltei in generatiile urmatoare, iar la scroafe la nasterea unor purcei fara par, fierul administrat la soareci isi va face efectul in a 5-a sau a 6-a generatie,etc.) prin intermediul aparatului reproducator(ovulul sau spermatozoidul): defictul de potasiu si calciu=dinti stricati, calciu si fosfor=rahitism, cupru si fier=anemie, iod=gusa si mexedem(boala Basedow), etc. 18.Pentru maladiile degenerative, nu sunt bune centrifugele de facut suc, intrucit enzimele ultrasensibile sunt distruse prin centrifugare(substante macromoleculare sensibile) datorita cimpurilor electromagnetice care apar prin turatiile inalte ale rotorului. Accesul aerului in procesul de macinare find insuficient cind mecanismul de farimitare se roteste impotriva unui material rezistent se produc sarcini electrice pozitive care induc incarcarea peretilor din jur cu sarcini electrice negative. Schimbul de sarcini pozitive si negative distruge enzimele oxidative, macromoleculare, ultrasensibile, facind ca sucul sa fie incomplet.

Cancer : Dr. Max Gerson
19.Din nefericire medicii sunt pregatiti in acest mod-cauza unei boli(afectiuni) si medicatia trebuie sa fie ceva specific. Trebuie tinut minte faptul ca o stare(evolutie) precanceroasa nu inseamna stadiul anterior oricarui tip de cancer, dar inseamna intoxicarea treptata, cu pierderea continutului normal de elemente din grupa potasiului si a iodului din tesuturile organelor vitale. Aceasta pierdere cronica deschide usa invaziei de sodiu, clor si apa in celule, producind o forma de edem. Dupa parerea mea, trebuie presupus, ca regula, ca sodiul impreuna cu iodul favorizeaza cresterea rapida nediferentiata, constatata la embrioni si in neoplasm, in timp ce potasiul impreuna cu iodul asigura o crestere mai lenta si mai diferentiata, cu diviziunea normala a celulei. Aici sodiul si potasiul sunt exponentii a doua grupe minerale cu potentiale electrice opuse care mentin organismul intr-un echilibru controlat, bineinteles, cu ajutorul sistemului nervos vegetativ al hormonilor, vitaminelor, enzimelor, etc. Toate acestea sunt de cele mai multe ori dereglate foarte incet de intoxicatia cronica si de edemul ce urmeaza.
Cancer : Dr. Max Gerson
20.La debutul tuturor afectiunilor cronice, se afla pierderea de potasiu din celule si patrunderea sodiului in celule, care atrage dupa sine apa. Aceasta duce la aparitia edemelor si a malfunctiilor ulterioare, la pierderea potentialelor electrice din celule, la formarea de enzime improprii, la reducerea oxidarilor celulare etc. Procedurile chirurgicale, iradierea si chimioterapia nu refac functia normala si completa a intregului sistem la pacientii cancerosi, ci tind sa altereze in continuare ficatul si celelalte organe vitrale. 21. Cancerul nu este o boala localizata, ci una generalizata, cauzata in principal de otravirea alimentelor prin agricultura moderna si prin intermediul industriei alimentare. 22.Pentru a sustine(ajuta) functiile celulelor, mineralele trebuie sa fie activate sau ionizate, dupa care ele actioneaza(in parte) ca un perpetum mobile.Medicatia trebuie sa aduca in organism doua minerale-iodul si potasiul. N.B. Institutul National American pentru Cancer recomanda mai mult de 5 feluri de legume si fructe zilnic : broccoli, varza de Bruxelles, varza alba, rosie, conopide, napul, etc.
Cancer : Dr. Max Gerson
23.Organismul se va autovindeca daca va fi alimentat cu substantele potrivite si daca va fi ajutat in procesul de detoxifiere(principalul mijloc de detoxifiere este reprezentat de clismele cu cafea-cofeina dilata caile biliare, stimulind eliminarea toxinelor ). Acest proces nu poate fi simplificat prin administrarea apei, pentru a suplini lichidele, si a unor tablete ce contin vitamine, minerale si enzime. Sistemul care este deja intoxicat si grav afectat, nu poate sa absoarba si sa utilizeze tocmai aceste preparate concentrate. Tabletele si substantele concentrate au tendinta de a irita si mai mult pacientul, care este deja grav bolnav, si de a determina pierderea si mai accentuata a propriilor rezerve, deja diminuate. 24.Deoarece fluorurile se afla printre cei mai puternici inhibatori de enzime si intrucit procesul de vindecare necesita reactivarea enzimelor, este evident ca fluorurile treebuie eliminate, pe cit posibil, din toate alimentele si din sursele de apa. In zonele in care apa este fluorurata, pentru a pregati supa(lui Hipocrate), ceaiurile si chiar pentru clisme pacientii trebuie sa folosesca apa de izvor, sau apa distilata. Pastele de dinti fluorinate sau care contin enzime inhibatorii, trebuie evitate si, odata cu acestea, si substantele toxice de tipul spray-urilor impotriva insectelor, a deodorantelor si a substantelor toxice sau demachiante care astupa porii.
Ficatul : fabrica proteine, metabolizeaza nutrimentii asimilati din intestine, curata singele, stocheaza nutrimente, ficatul hraneste inima, iar el este hranit de catre rinichi, �focul� ficatului ataca stomacul si prin repercusiune afecteaza inima. Energia stagnanta cauzeaza dureri in piept si hipocondru, apar migrenele, cefalee, un gust amar in gura si tensiuni in corp. O jumatate de sfecla rosie si un pahar de suc(eventual,lamiie+morcov+ castravete) in 3 reprize zilnic(contraindicat diabeticilor, recomandat cure lunar).
Dr. Max Gerson
1.Cancerul se dezvolta intr-un organism care, intr-o masura mai mare sau mai mica, si-a pierdut functiile metabolice normale, ca o consecinta a intoxicarii cronice, zilnice, acumulate mai ales in ficat. Inainte cei care mureau de cancer aveau 60-70 de ani, acum 1 din 4 sau chiar 1 din 3 oameni mor de cancer. Sunt tot mai multi copii care au leucemie :inghetata se face cu zahar invertit, Coca-cola contine acid fosforic, etc. Prevenirea cancerului se poate realiza impiedicind lezarea ficatului. Acest lucru este posibil numai prin evitarea consumului de alimente alterate, moarte(fierte) sau otravite(chimic, prin insecticide, conservanti etc.). In caz contrar nu facem decit sa ne otravim zilnic. Inainte de toate, consumati cit mai multe alimente crude, nepoluate, mentineti nivelul potasiului ridicat si luati iod.
Dr. Max Gerson
2. Oamenii care accepta in mare masura genul modern de nutritie, se imbolnavesc, intr-un timp relativ scurt, de boli degenerative, inclusiv de cancer. Intoxicarea grava a ficatului este factorul cheie in intelegerea acestor afectiuni.
3.Treizeci de ani de experimentari clinice au condus la aparitia unei terapii de succes pentru cazurile avansate de neoplasm.Aceasta terapie se bazeaza pe o serie de concepte, si anume: (1)conceptul conform caruia pacientii neoplazici prezinta o imunoreactivitate scazuta, leziuni tisulare generalizate si in special leziuni ale ficatului si (2) conceptul conform caruia atunci cind cancerul este distrus, in fluxul sanguin apar produsi de degradare toxici, care conduc la coma si deces prin insuficienta hepatica.
Dr. Max Gerson
Terapia consta intr-un regim alimentar bogat in potasiu si sarac in sodiu, fara grasimi, fara uleiuri si cu un continut minim de proteine animale.Sucurile de fructe si legume crude furnizeaza enzimele oxidative active, care faciliteaza regenerarea ficatului. Se foloseste de asemenea un supliment de iod si de niacina. Clismele cu cafea dilata caile biliare, facilitind excretia produsilor de degradare toxici din cancer, prin intermediul ficatului si dializa produsilor toxici din singe, prin peretele colonului.
Dr. Max Gerson
4.Ficatul elimina toxinele din organism transformindu-le in asa fel incit ele sa poata patrunde in caile biliare si sa fie eliminate odata cu bila. Ficatul intervine in procesul de prelucrare a sucului gastric, sub reglajul sistemului nervos vegetativ. Ficatul ajuta pancreasul sa sintetizeze tripsina, pepsina si lipaza, enzime cu rol in digestie � toate aflate sub reglajul sistemului nervos vegetativ. Ficatul reactiveaza enzimele oxidative- iodul stimuleaza si sustine capacitatea oxidativa. Pacientii neoplazici prezinta un nivel scazut al functiei enzimelor oxidative, se alimenteaza foarte greu, nu mai au suc gastric, ficatul nu functioneaza, la fel pancreasul, nimic nu mai este activ.
Dr. Max Gerson
5.Supa lui Hipocrate :intr-o oala de 2 l puneti urmatoarele legume si le acoperiti cu apa � 2 cepe mijlocii, putin patrunjel verde, 750- 1000g de rosii, ˝ kg de cartofi, o capatina de telina mijlocie(in extra sezon se poate inlocui cu 3-4 lujeri cu frunze), o radacina mijlocie de patrunjel, 2 bucati de praz mic(se pot inlocui cu doua cepe mici). Usturoiul se poate folosi la discretie pentru gatit, sau ca mujdei proaspat in supa fierbinte. Nici una dintre aceste legume nu se cojeste; se curata bine prin spalare, apoi se taie in bucati mari; se fierb incet la foc mic timp de trei ore; apoi se paseaza prin sita in cantitati mici; nu trebuie sa mai ramina fibre. Se pastreaza in frigider acoperita bine, se incalzeste doar cantitatea necesara.
Dantura : alimentatia are un rol hotaritor in aparitia cariilor-inainte de introducerea fainei si zaharului, in insula Tristan da Cuhna, doar 10% din locuitori aveau carii, dupa 15 ani 54%, iar dupa 25 de ani 87%. In preneolitic 2-3% aveau carii, in epoca bronzului 20%, in epoca fierului 40%.
Dr. Max Gerson

educatie pro si contra........

Părinţi străluciţi, profesori fascinanţi 


Generaţia actuală de părinţi a vrut cumva să compenseze lipsurile copilăriei lor şi a încercat să dea copiilor ce aveau mai bun: cele mai frumoase jucării, haine, plimbări, şcoli, televizor şi calculator. Alţii le-au umplut timpul copiilor cu multe activităţi educative ca învăţarea limbilor străine, informatică, muzică. Intenţia este excelentă, însă părinţii nu au înţeles că televizorul, jucăriile cumpărate, internetul şi excesul de activităţi blochează copilăria, în care copilul are nevoie să inventeze, să înfrunte riscuri, să sufere decepţii, să aibă timp de joacă şi să se bucure de viaţă.  Acest lucru se întâmplă pentru că inteligenţa lor a fost blocată, noi ne-am transformat în maşini de muncit iar pe ei îi transformăm în maşini de învăţat. 
1. Blocarea inteligenţei Sistemul educaţional actual aduce foarte multă informaţie, de cele mai multe ori inutilă. 
Copiii şi tinerii învaţă cum să opereze cu fapte logice, dar nu ştiu cum să abordeze eşecurile. Învaţă să rezolve probleme de matematică, dar nu ştiu să-şi rezolve conflictele existenţiale. Sunt antrenaţi să facă calcule fără să greşească, dar viaţa este plină de contradicţii şi probleme care nu pot fi calculate. Acest lucru se întâmplă pentru că inteligenţa lor a fost blocată, noi ne-am transformat în maşini de muncit iar pe ei îi transformăm în maşini de învăţat.
2. Utilizarea greşită a funcţiilor memoriei 
Prin sistemul educaţional actual memoria copiilor este transformată într-un depozit de informaţie inutilă, iar excesul acesteia blochează inteligenţa copiilor şi bucuria lor de a trăi. Cea mai mare parte a informaţiilor pe care le acumulăm nu vor fi folosite niciodată. Numărul actual de şcoli este mai mare decât în orice altă epocă, însă acestea nu produc persoane care gândesc, şi nu e de mirare că elevii au pierdut plăcerea de a învăţa. Pe de altă parte, mediile de informare îi seduc cu stimuli rapizi, gata preparaţi, care îi transportă pe tineri, fără ca ei să facă vreun efort, în mijlocul diverselor aventuri – sportive, de război, politice sau sentimentale. Bombardamentul acesta de stimuli care vin prin televiziune şi internet acţionează asupra subconştientului, mărindu-le nevoia de plăceri în viaţa reală. Astfel în timp ei nu mai găsesc plăcere în micii stimuli ai rutinei zilnice şi vor căuta stimuli tot mai puternici, trebuind să facă foarte multe lucruri pentru a avea puţină plăcere. Toate acestea generează personalităţi fluctuante, instabile şi nemulţumite.

3. Informăm şi nu formăm
 
Noi nu îi formăm pe tineri, ci doar îi informăm. Ei cunosc tot mai mult despre lumea în care se află, dar nu ştiu mai nimic despre lumea lor interioară. Educaţia este tot mai lipsită de ingredientul emoţional şi produce tineri care rareori ştiu să îşi ceară iertare, să îşi recunoască limitele sau să se pună în locul celorlalţi. Care este rezultatul?
O generaţie de copii şi tineri mai bolnavă psihic decât oricare alta din istoria umanităţii: copii depresivi, preadolescenţi şi adolescenţi care dezvoltă obsesii, sindroame de panică, timiditate, fobii sau agresivitate. În plus, tot mai mulţi dintre ei caută plăcerea de moment în consumul de tutun, alcool şi droguri.
CE ESTE DE FĂCUT? 
Dr. Augusto Cury ne spune că în ziua de azi nu ajunge să fim părinţi buni, ci trebuie să devenim părinţi inteligenţi.
Pentru aceasta ne vorbeşte despre şapte deprinderi ale „părinţilor buni” şi cum trebuie transformate ele de către „părinţii inteligenţi” ...
MESERIA DE PĂRINTE
         Părinţii buni dau cadouri, părinţii inteligenţi dăruiesc propria lor fiinţă
Părinţii buni au grijă să satisfacă, în măsura posibilităţilor lor economice, dorinţele copiilor lor. Fac petreceri pentru aniversări, le cumpără pantofi, haine, produse electronice, organizează excursii.
Părinţii inteligenţi dau copiilor ceva incomparabil mai valoros. Ceva ce nu se poate cumpăra cu toţi banii din lume: fiinţa lor, povestea vieţii lor, experienţele lor, lacrimile lor, timpul lor.
Părinţii care le fac în permanenţă daruri copiilor lor sunt păstraţi în amintire doar pentru un moment. Părinţii care se preocupă să le dăruiască copiilor exemple şi povestiri din viaţa lor rămân de neuitat.
        
Părinţii buni alimentează corpul, părinţii inteligenţi alimentează personalitatea
Astăzi, părinţii buni cresc copii zbuciumaţi, înstrăinaţi, autoritari şi angoasaţi, pentru că societatea s-a transformat într-o fabrică de stres. Părinţii care nu-şi  învaţă copiii să aibă o viziune critică asupra publicităţii, a emisiunilor de televiziune şi a discriminării sociale îi transformă într-o pradă uşoară pentru sistemul acaparator. 
Pentru acest sistem, copilul vostru nu este o fiinţă umană, ci un consumator. Pregătiţi copilul pentru „ a fi”, căci lumea îl va pregăti pentru „ a avea”.
            Ajutaţi-vă copiii să nu fie sclavii problemelor lor. Alimentaţi  amfiteatrul gândurilor şi teritoriul emoţiilor cu curaj şi îndrăzneală. Nu le acceptaţi timiditatea şi nesiguranţa. Dacă problemele se pot rezolva, vor fi rezolvate, iar dacă nu, trebuie să ne acceptăm limitele.
 
     Părinţii buni corectează greşelile, părinţii inteligenţi îşi învaţă copiii cum să gândească
Vechile corecţii şi binecunoscutele predici nu mai funcţionează. Când deschideţi gura să repetaţi acelaşi lucru, declanşaţi un resort din subconştient care deschide anumite arhive ale memoriei, ce conţin critici mai vechi. 99% din criticile şi corecţiile părinţilor sunt inutile în influenţarea personalităţii tinerilor.
            A-ţi surprinde copilul înseamnă a spune lucruri la care ei nu se aşteaptă. De exemplu: copilul a ridicat glasul la voi. Se aşteaptă să ţipaţi şi să-l pedepsiţi. Dar puteţi începe prin a tăcea şi a vă relaxa, apoi puteţi spune:”Nu mă aşteptam să mă superi în felul acesta. În ciuda durerii pe care mi-ai provocat-o, eu te iubesc şi te respect mult”. Apoi copilul trebuie lăsat să se gândească.
            Părinţii buni spun: „ Greşeşti”; părinţii inteligenţi spun: „Ce părere ai despre comportamentul tău?” „Gândeşte înainte să reacţionezi” ·        Părinţii buni îşi pregătesc copiii pentru aplauze, părinţii inteligenţi îşi pregătesc copiii pentru eşecuri
Părinţii buni educă inteligenţa copiilor lor, părinţii inteligenţi le educă sensibilitatea. Stimulaţi-i pe copii să aibă obiective, să caute succesul în studiu, în muncă, în relaţiile sociale, dar nu vă opriţi aici. Ajutaţi-i să nu le fie teamă de insuccese. Nu există podium fără înfrângeri. Mulţi nu strălucesc în munca lor pentru că au renunţat în faţa primelor obstacole, pentru că nu au avut răbdare să suporte un „nu”, pentru că nu au avut îndrăzneala de a înfrunta unele critici, nici umilinţa de a-şi recunoaşte greşeala.
Perseverenţa este la fel de importantă ca şi capacităţile intelectuale. Pentru părinţii inteligenţi, a avea succes nu înseamnă a avea o viaţă fără greşeli. De aceea sunt în stare să spună copiilor lor: „Am greşit”, „Scuză-mă”, „Am nevoie de tine”. Părinţii care nu-şi cer scuze nu-şi vor învăţa copiii cum să abordeze aroganţa.   ·        Părinţii buni vorbesc, părinţii inteligenţi dialoghează ca nişte prieteni
A sta de vorbă înseamnă a vorbi despre lumea care ne înconjoară, a dialoga înseamnă a vorbi despre lumea în care suntem:  a relata experienţe, a împărtăşi ceea ce se află ascuns în inima fiecăruia, a pătrunde dincolo de cortina comportamentelor. Peste 50% din părinţi n-au avut curajul de a dialoga cu copiii lor despre temerile, pierderile şi frustrările personale.
Nu trebuie să deveniţi o jucărie în mâna copilului, ci un prieten foarte bun. Adevărata autoritate şi respectul solid se nasc din dialog. Dialogul este o perlă ascunsă în inimă. Ea este scumpă, pentru că aurul şi argintul n-o pot cumpăra.   ·        Părinţii buni dau informaţii, părinţii inteligenţi povestesc istorioare
Captaţi-vă copiii prin inteligenţa voastră, nu prin autoritate, bani sau putere. Ştiţi care este termometrul care indică dacă sunteţi agteabil? Imaginea pe care o au despre voi copiii şi prietenii acestora. Dacă le face plăcere să fie în preajma voastră, aţi trecut testul.
Odată, una dintre fiicele mele a fost criticată pentru că era o persoană simplă. Se simţea tristă şi respănsă.După ce am auzit povestea ei, mi-am pus imaginaţia la treabă şi i-am spus următoarea pildă: unii preferă un soare frumos pictat într-un tablou, alţii preferă un soare real, chiar dacă este acoperit cu nori. Am întrebat-o: ce soare preferi? A ales soarele real Atunci, am adăugat, chiar dacă unii oameni nu cred în soarele tău, el străluceşte. Tu ai lumina proprie. Într-o zi norii se vor risipi şi oamenii te vor vedea. Să nu-ţi fie teamă că îţi pierzi lumina.
PĂRINŢII INTELIGENŢI ÎŞI STIMULEAZĂ COPIII SĂ-ŞI ÎNVINGĂ TEMERILE ŞI SĂ AIBĂ ATITUDINI BLÂNDE.  
·        Părinţii buni oferă oportunităţi, părinţii inteligenţi nu renunţă niciodată
Părinţii inteligenţi sunt semănători de idei şi nu controlează viaţa copiilor lor. Ei seamănă şi aşteaptă ca seminţele să germineze. Pe timpul aşteptării poate să apară mâhnire, dar, dacă seminţele sunt bune, vor încolţi. 
Nimeni nu-şi ia diplomă în misiunea de a educa. Înainte, părinţii erau autoritari; astăzi sunt copiii. Învăţaţi să spuneţi „nu” fără teamă. Dacă ei nu aud „nu” de la d-voastră, nu vor fi pregătiţi să audă „nu” de la viaţă. Părinţii nu trebuie să cedeze în faţa şantajelor şi presiunii copiilor. În caz contrar, emoţia copiilor va deveni un balansoar:: astăzi sunt docili, mâine explozivi. Trebuie stabilite clar ce aspecte pot fi negociabile. De exemplu, a merge la culcare noaptea târziu în cursul săptămânii şi a se trezi devreme pentru a învăţa este inacceptabil şi prin urmare ne-negociabil.
 Trăim vremuri grele. Părinţii din toată lumea se simt pierduţi. Cucerirea planetei sufletului copiluluieste mai compexă decât cucerirea planetei. CELE 7 PĂCATE CAPITALE ALE EDUCAŢIEI 1.  A corecta în public
2.  A exprima autoritatea cu agresivitate
3.  A fi excesiv de critic: a obstrucţiona copilăria celui educat
4.  A pedepsi la furie şi a pune limite, fără a da explicaţii
5.  A fi nerăbdător şi a renunţa să mai faci educaţie
6.  A nu te ţine de cuvânt
7.  A distruge speranţa şi visele
Augusto Cury
Dr. Augusto Cury, psihiatru şi psihoterapeut, şi-a dedicat 17 ani din viaţă cercetării modului în care construieşte şi se dezvoltă inteligenţa. Analiza pe care o face societăţii contemporane ajunge la următoarea concluzie: singurătatea nu a fost niciodată atât de intensă: părinţii îşi ascund sentimentele de copii, copiii îşi ascund lacrimile de părinţi şi profesorii se refugiază în autoritarism. Cantitatea de informaţie şi cunoştinţe disponibile este mai mare; cu toate acestea, noile generaţii nu sunt formate pentru a gândi, ci pentru a repeta informaţii. În cartea sa, „Părinţi străluciţi, profesori fascinanţi“, tradusă şi în română, Dr. Augusto Cury atrage atenţia asupra necesităţii schimbării felului în care se face educaţia contemporană. 

De ce nu au acces femeile la muntele Athos?

Avatonul. De ce nu au voie femeile in Sfantul Munte Athos?

Mareste imaginea.
Avatonul este legea care interzice femeilor a intra in Sfantul Munte Athos. "Avaton" inseamna "neumblat", prin acest cuvant facandu-se referire la interdictia femeilor de "a umbla" pe pamantul Sfantului Munte Athos. Avatonul este actul care a permis locului sa ramana pana astazi unul sihastresc si monahal, singurul de acest gen din intreaga lume. Avatonul este o un fel de granita naturala a Sfantului Munte.
Calugarii athoniti au ales locul, salbatic si neumblat, si tot ei au zidit manastirile si bisericile de pe stanci. Calugarii au sfintit locul, cu rugaciunile si sangele lor, si tot calugarii au hotarat, intr-un glas, ca "avaton-ul" sa ramana valid, indiferent de legile si poftele lumii pagane.
O randuiala asemanatoare mai pastreaza si alte manastiri ortodoxe din lume. Dintre acestea, le amintim aici pe urmatoarele:  Manastirea Frasinei, Romania; Manastirea Sfantul Visarion - Dosikou, Grecia; Manastirea Sfantul Sava cel Sfintit, Israel.

Manastirile de la Meteora aveau si ele acest "avaton", insa in anul 1948, acesta a fost anulat. Dupa construirea unei sosele care faciliteaza accesul catre manastirile din varful stancilor, turismul a inceput a devasta orice urma de sfintenie care mai exista la Meteora. Astazi, manastirile de la Meteora au ajuns muzee, "cimitire" ale autenticului monahism de odinioara. La manastirea Marea Meteora vin anual circa un milion de turisti. Toate sarcinile din complexele monahale au trecut in sarcina mirenilor angajati. Calugarii mai coboara in biserica doar pentru slujba, dupa ce poarta se inchide si turistii nu mai au voie sa intre in manastire.
Sfantul Munte este ales, zidit si pastrat de calugari cu pretul vietii
Muntele Athos a fost declarat loc sfant al calugarilor in urma decretului imparatului bizantin Vasile I Macedoneanul, emis in secolul al IX-lea. De-a lungul anilor, nenumarati calugari si-au jertfit viata spre a pazi Sfantul Munte, impotriva piratilor si a paganilor, care au cautat sa pangareasca si sa distruga locul.

Muntele Athos a inceput sa fie un loc de retragere pentru calugari inca din timpul ultimelor persecutii romane impotriva crestinilor, iar in anul 726 cand a fost dat primul edict impotriva icoanelor si pana in anul 843, un insemnat numar de calugari de pe intreg teritoriul bizantin a venit la Muntele Athos. Ei au dus aici acte, documente, moaste, obiecte de arta, numeroase icoane. Din aceasta perioada au inceput sa se zideascasi primele "lavre" athonite.
Pentru a-i pune la adapost de diferitele pretentii ale locuitorilor din Peninsula Chalcidica, imparatul Vasile I Macedoneanul, printr-un decret emis in anul 885, a oprit trecerea ilegala peste Canalul Xerxes, declarand in mod oficial Athosul ca "loc al calugarilor" si i-a scutit de plata oricarui fel de taxe catre Stat. Aceasta masura a fost reconfirmata de Leon al VI-lea Filozoful, in anul 911, si de Roman I Lecapenul, in anul 920, care le-au ingaduit sa-si agoniseascasi bunuri personale.

Generalul Nichifor Focas l-a ajutat foarte mult pe Sfantul Atanasie Athonitul, in punerea bazelor primei mari manastiri athonite, anume Marea Lavra, in anul 963. Noua organizare monahala a lui Atanasie se baza pe: impunerea stilului chinovial, oprirea calugarilor de a poseda averi personale, interzicerea deosebirii dintre calugarii greci si cei apartinand altor popoare, supunerea tuturor unui protos, cu drepturi superioare fata de cele ale staretilor, oprirea intrarii pe teritoriul Athosului a femeilor, organizarea comunitatii monahale in mod independent fata de orice autoritate.
Toate aceste hotarari au fost stabilite legal, in anul 970, cand imparatul Ioan I Tzmiskes aproba un Tipikon, care urma sa aiba valabilitate pe intreg teritoriul Muntelui Athos. Acest act a fost semnat de Sfantul Atanasie, alaturi de ceilalti 54 de conducatori ai asezamintelor monahale athonite existente la acea vreme.

La granita dintre Muntele Athos si Grecia se afla gard de sarma, care are din loc in loc panouri metalice pe care este scris "avaton-ul", adica interdictia accesului femeilor pe teritoriul republicii monahale. Acest act este semnat de toti marii stareti ai manastirilor athonite de astazi. Pe intreaga insula nu se afla nici macar animale de sex feminin, afara de gaini si pisici, cat si de pasarile salbatice.
Toti cei care au ajutat la construirea Sfantului Munte, imparati ortodocsi si voievozi, greci si de alte nationalitati, precum si patriarhi ecumenici, au dorit ca locul sa ramana sub protectia Avatonului, lucru intarit de nenumarate hrisoave si sigilii.

Fiind intrebat un parinte, de ce calugarii tin atat de mult la "avaton-ul" Sfantului Munte, a raspuns, zicand: "Pentru ca iubesc femeile." Cine are urechi de auzit, sa auda! In intreg Sfantul Munte nu am intalnit nici un parinte care sa urasca femeile, ori care sa le dispretuiasca. Toti calugarii athoniti indeamna familia spre fapte cuvioase si, cu multa dragoste, vorbesc despre mama si despre sotie, despre sot, despre tata si despre copii.
Mai toti marii duhovnici din Athos s-au facut parinti si sprijin crestinilor din lume, prin carti si prin conferinte, prin spovedanie si povatuire. Pentru a ajunge mari duhovnici, acesti parinti mult s-au folosit de linistea si "avaton-ul" Sfantului Munte.

Originea traditionala a "avaton-ului"  este confirmata de legislatia in vigoare, mai precis de articolul 186 din Carta Constitutionala a Muntelui Athos (1924), intrata in vigoare in anul 1926, prin ratificarea de catre Statul Grec, prin decretul din 10/26 septembrie 1926.
Galla Placidia si mustrarea Maicii Domnului "Antifonitria"
Icoana Maicii Domnului numita "Antifonitria" , adica "Impotriva Graitoarea", este una dintre cele mai vechi icoane ale Maicii Domnului din Sfantul Munte Athos. Icoana se pastreaza inca si astazi in Manastirea Vatoped, zugravita pe peretele stang al pronaosului bisericii celei mari. Candele ard neincetat in fata acestei icoane slab luminata de putina lumina ce intra printr-o mica fereastra.
Aceasta icoana isi leaga numele de fiica imparatului Teodosie cel Mare (379-395), numita Galla Placidia. In anul 385, dupa moartea primei sotii, Plachila, praznuita ca sfanta in ziua de 14 septembrie, imparatul Teodosie cel Mare s-a casatorit cu Galla. Din prima casatorie, imparatul a avut trei copiii (Arcadie, Honorie si Pulcheria), iar din a doua casatorie, el a mai avut o fiica, anume pe Galla Placidia, viitoarea mama a imparatului Valentinian al III-lea.

Manastirea Vatoped a fost intemeiata, potrivit traditiei locului, undeva pe la sfarsitul secolului al IV-lea, de catre imparatul Teodosie I cel Mare. In anul 382, trecand cu corabia de la Roma, spre Constantinopol,  fiica imparatului, Galla Pacidia, a venit in Sfantul Munte Athos, spre a vedea si ea ctitoria tatalui ei.
Vrand sa intre in biserica, femeia a auzit o voce ca de tunet, zicandu-i dinspre icoana Maicii Domnului: "Ramai pe loc si sa nu mai cutezi a veni aici, de acum inainte. Cum indraznesti tu, o femeie, sa calci in acest loc?" Credincioasa fiind, fiica imparatului s-a smerit si a plecat in graba din Sfantul Munte Athos. Din dragoste si pocainta, femeia a ctitorit in incinta manastirii un paraclis, inchinat Sfantului Mare Mucenic Dimitrie.
Cine doreste desfiintarea "avaton-ului" ?
Desfiintarea "avaton-ului" este dorita de toti cei cu viata lumeasca, avand o minte axata pe turism secular si interese financiare. De asemenea, acest lucru este dorit de toti aceia care urasc sau dispretuiesc Biserica Ortodoxa de Rasarit, al carei Sfant Munte este "un varf de lance" in lupta cu duhurile lumii si cu diavolul, care lucreaza in chip viclean, spre piederea cat mai multora.

Desfiintarea "avaton-ului" este ceruta insistent de catre miscarile feministe, grupari de femei straine de dreapta credinta a Ortodoxiei si de orice cuviosie a vietii. Acestea isi cer dreptul de a vizita si de "a umbla" pe Sfantul Munte. Oare acesta sa fie singurul loc din lume pe care nu l-au "vizitat", spre a suferi de pe urma "avaton-ului? ! Oare daca l-ar vizita si pe acesta, ar dobandi fericirea si odihna ?! Cate inselare cuprinde inima acestor femei. Niciodata nu vor avea  pace, odihna si liniste.
Mai mult inca, nici una dintre feministe nu isi doresc sa intre in Athos, pentru binecuvantari si minuni, atata timp cat exista legaturi puternice aruncate asupra femeilor care ar indrazni sa se atinga de Munte, ci mai ales din curiozitate si ambitie psihica.
In ziua de 8 ianuarie 2008, politia Sfantului Munte a dat afara din peninsula athonita un grup de femei si barbati (in jur de 500 de persoane), care au incalcat interdictia pasirii femeilor pe Sfantul Munte, avand drept scop o "profanare simbolica a locului", dupa marturia lor, ca protest concret impotriva "avaton-ului" . Purtatoarea de cuvant a grupului, Kyriaki Malama, a spus, ignorant: "Este vorba de un act simbolic, am incalcat avatonul."

In ziua de 11 martie 2008, conducerea athonita a trimis o scrisoare oficiala de protest la adresa Patidului Parlamentar numit SIRIZA, adica "Uniunea Radicala de Stanga", privind ambitiile acestuia de a anula "avaton-ul". Partidul SIRIZA este cunoscut pentru pozitiile lui negative fata de "privilegiile" Bisericii Ortodoxe in societatea greceasca.
Soula Panaretou, responsabila a SYN, un mic partid de stanga, foarte progresist in ceea ce priveste problemele religioase, hiper-sensibile in Grecia, declara: "Muntele Athos este un anacronism in cadrul Uniunii Europene. Interdictia privind accesul femeilor ar trebui ridicata."
Pana in anul 1953, incalcarea "avaton- ului" nu era pedepsita in nici un fel de lege. Dupa acest an, ca urmare a debarcarii mai multor femei pe teritoriul Muntelui Athos, in timpul celui de-al IX-lea Congres International de Studii Bizantine, care a avut loc in aprilie 1953, la Tesalonic, statul grec a luat masuri. Astfel, decretul-lege numarul 2623, din anul 1953, hotaraste ca incalcarea "avaton- ului" sa atraga dupa sine o pedeapsa cu inchisoarea pentru o perioada cuprinsa intre doua luni si un an.

Parintele Macarie Simonopetritul, spune: "Prin anul 1960, existau deja previziuni, din partea responsabililor politici, de a transforma manastirile in hoteluri, de a face sosele asfaltate la standarde europene, de a transforma Muntele Athos intr-un soi de muzeu bizantin si de a-i concentra pe toti monahii in una sau doua manastiri, restul manastirilor urmand a fi transformate in muzee."
Ministrul Culturii din primul guvern socialist, actrita-politician Melina Mercouri (ministru intre anii 1981-1989 si 1993-1994), a propus, cu ignoranta, "ca monahii athoniti sa fie mutati la manastirile din Meteora si in alte cateva locuri, iar manastirile sa fie transformate in hoteluri, caci trapezele s-ar potrivi perfect pentru jocuri de noroc, iar chiliile ar oferi privelisti minunate asupra marii". Propunerea acesteia a scandalizat opinia publica mondiala, chiar si o seama de neortodocsi exprimandu-se impotriva.
Autonomia Sfantului Munte si "ajutorul" dat de Uniunea Europeana
In perioada de ocupatie otomana a Greciei, Sfantul Munte a scapat de desfiintarea "avaton-ului" , cat si de distrugere, prin plata anuala a unei sume mari de bani. Autonomia Sfantului Munte a fost pastrata, in vremurile de mare incercare, prin ajutorul tuturor crestinilor din lume. Romanii, alaturi se sarbi, bulgari si rusi, au contribuit semnificativ la acest lucru.

In perioada anilor 1960-1970, Sfantul Munte Athos cunoaste o criza monahala fara precedent, numarul vietuitorilor athoniti imputinandu- se dramatic. In aceasta vreme se ajunsese chiar sa se vorbeasca despre transformarea Muntelui Sfant in statiune turistica, iar a manastirilor in muzee, monahismul urmand a fi desfiintat, ori extrem de limitat.
In anul 2002, numarul calugarilor a ajuns la un total de 1610 de vietuitori. Astazi, numarul calugarilor s-a inmultit, insa odata cu aceasta s-au inmultit si primejdiile ce ameninta autonomia Sfantului Munte. Uniunea Europeana si Comisia Patrimoniului Mondial UNESCO au alocat fonduri enorme pentru dezvoltarea drumurilor si a cailor de acces spre manastiri, cat si pentru restaurarea manastirilor, a frescelor si a tuturor dependintelor acestora.
Din pricina alocarii acestor fonduri considerabile, majoritatea manastirilor athonite intreprind lucrari intense si ample de constructie, reconstructie si restaurare. La mai toate marile manastiri se pot zari macarale, schele si santiere (Marea Lavra, Vatoped,  Iviron, Xenofont, Dochiariu, Dionisiu, etc).
Potrivit unor calcule periodice, numai pana in anul 1998, Uniunea Europeana a dat 23,4 milioane de euro manastirilor din Sfantul Munte Athos, "pentru a-si conserva si restaura cladirile si mostenirea culturala". Cand totul va fi restaurat si rezidit cu bani veniti de la acestia, oare nu vor insista asupra anularii autonomiei Sfantului Munte ?!

Aderarea Greciei la Uniunea Europeana, in anul 1981, a facut Peninsula Athos eligibila pentru fondurile de conservare ale Uniunii Europene. Cand a intrat in Uniunea Europeana insa, Grecia a negociat si a obtinut un statut aparte pentru Sfantul Munte Athos, anume dreptul Republicii Monahale Athonite de a-si pastra randuielile vechi de secole, printre care se numara si "avaton-ul", adica interdictia ca femeile sa intre pe teritoriul sau.
Statutul special al republicii este mentionat in protocolul semnat intre Grecia si Uniunea Europeana, la data de 6 noiembrie 1991, pentru intrarea in "spatiul Schengen". De asemenea, in declaratia greceasca din anul 1997, este reinnoit continutul declaratiei comune despre Sfantul Munte, declaratie anexata Actului final al Tratatului de Accesiune a Greciei la Comunitatea Europeana, in anul 1979.
Fondurile Europene pot face insa mult rau Sfantului Munte Athos, deoarece nici un banut nu se da gratuit in lumea aceasta, din partea necredinciosilor. Orice donatie poate ridica o pretentie.
Drept urmare, continuarea era fireasca. Astfel, la data de 15 ianuarie 2003, pretentia Parlamentului European impotriva "avaton-ului" se concretizeaza in rezolutia cu numarul A5-0451, din anul 2002, neobligatorie insa. "Parlamentul European cere ridicarea interdictiei care impiedica accesul femeilor pe Muntele Athos din Grecia, zona geografica de 400 de kilometri patrati, unde accesul acestora este interzis in virtutea unei decizii luate in anul 1045, de catre calugarii celor 20 de manastiri ale regiunii, decizie care violeaza astazi principiul universal recunoscut al egalitatii genurilor, al non-discriminarii, ca si legislatia comunitara asupra egalitatii, precum si dispozitiile relative la libera circulatie a persoanelor in cadrul Uniunii Europene."

Presedinta "Comitetului pentru Drepturi si Sanse Egale pentru Femei", din cadrul Parlamentului European de la Strasbourg, anume grecoaica Anna Karamanou, lupta aprig pentru desfiintarea avaton-ului. Astfel, la data de 21 ianuarie 2003, la scurt timp dupa adoptarea rezolutiei Parlamentului European, ea a emis o declaratie din care citam:
"Aceasta decizie (avatonul) a fost luata cu o mie de ani in urma, in timpul perioadei intunecate a Evului Mediu in Europa si reflecta conditiile sociale ale acelei ere. Astazi, egalitatea genurilor si drepturile femeilor au fost acceptate si recunoscute universal. Prin urmare, aceasta decizie nu mai poate fi legitima, deoarece este in dezacord nu numai cu perceptia dominanta asupra drepturilor femeii, ci si cu religia crestina si credinta insasi. Ma intreb, pe ce Evanghelie, pe ce dogma se intemeiaza aceasta decizie, care interzice la jumatate din specia umana sa intre in Muntele Athos?
In societatile democratice nu pot exista tabu-uri. Respectul pentru traditie nu poate fi folosit ca alibi pentru restrangerea drepturilor omului si impunerea de discriminari pe baza de gen. Monahii athoniti trebuie sa-si reconsidere decizia care atribuie unuia dintre genuri un privilegiu negat celuilalt, tratandu-l pe ultimul (propriile lor mame) ca pe copiii unui Dumnezeu mai mic. Nici o traditie, nici un obicei nu poate fi deasupra respectului pentru drepturile omului si demnitatii umane.
Este demn de notat ca Uniunea Europeana a finantat generos regiunea monahala a Muntelui Athos pentru restaurarea si renovarea manastirilor si pastrarea comorilor culturale care apartin atat barbatilor, cat si femeilor. Nu mai este necesar sa spunem ca femeile platitoare de impozite din Europa au contribuit la aceste fonduri."
Aceeasi femeie, Anna Karamanou, deputata a Miscarii Socialiste Panelene Pasok, si fost euro-deputat, care s-a situat in fruntea luptei duse la Strasbourg pentru ridicarea acestei interdictii, spune: "Este o rusine sa stii ca pentru Muntele Athos se acorda subventii de milioane de dolari pentru renovarea manastirilor, printre contribuabili fiind si femei, care n-au totusi dreptul sa mearga in acele locuri."

La data de 4 septembrie 2003, din partea Parlamentului European a venit o noua rezolutie, cu numarul A5-0281, care cere Guvernului Grec sa anuleze hotararea penala care impune o pedeapsa cuprinsa intre doua luni si un an de inchisoare, pentru femeile care incalca interdictia de a intra in Muntele Athos. Cu aceasta ocazie, se repeta deci cererea ca interdictia asupra intrarii femeilor in Muntele Athos sa fie ridicata.
Motivul invocat intotdeauna de necredinciosi este urmatorul: democratia nu permite discriminarea intre sexe. Un al doilea motiv este cel ridicat de feministele din Occident, care spun ca, din moment ce contribuie si ele, alaturi de barbati, prin impozite si taxe, la sprijinirea Sfantului Munte (prin fondurile alocate), si ele au dreptul de a avea aceleasi beneficii precum barbatii.

Nimeni nu este impotriva restaurarii si a repararii comorilor materiale din Sfantul Munte Athos, care zac in paragina de atata multime de ani, ci impotriva duhului modernist secular, care stinge flacara monahismului autentic. Finantarea lucrarilor de catre Uniunea Europeana are o intentie ascunsa, anti-crestina, urmarea finala fiind distrugerea autentic ului duh monahal athonit.
Parintele Nicodimos, secretar al Sfintei Comunitati, care administreaza republica monastica athonita, spune: "Muntele Athos are o traditie de 1200 de ani, multumita unui decret al Bizantului. Acest statut trebuie pastrat pentru totdeauna".
Ce se va intampla daca "avaton-ul" se va desfiinta ?
Parintii din Sfantul Munte, spun intr-un glas: "Daca femeile intra aici, vine sfarsitul lumii. Asa ne-au invatat batranii nostri, asa au profetit sfintii nostri, care erau facatori de minuni, cuviosi, asceti sau nebuni pentru Hristos." Acest lucru este marturisit de toti parintii athoniti contemporani.

Sfantul Nil Athonitul, vietuitor in Sfantul Munte Athos intre anii 1612-1692, vorbeste despre momentul in care Maica Domnului va parasi Sfantul Munte Athos si nu il va mai ocroti, anume in momentul pasirii pe Munte a femeilor, zicand: "Ascultati, o, parinti, iata ca v-am spus propovaduirea lui Iona spre pilda, ca cel ce are urechi de auzit sa auda si sa nu se intoarca catre altele, spre vatamarea sufletului sau. Precum a deslusit acel filosof propovaduirea lui Iona, asa si eu va spun: precum magnetul nu a lasat fierul, la inaltime de patru vanturi lovindu-se, si apoi din pricina ruginei l-a lasat, si iarasi, dupa ce a fost curatit, l-a ridicat magnetul, asa este Doamna noastra, de Dumnezeu Nascatoarea, Acoperamantul binecredinciosilor, care a tinut Muntele acesta pana in ziua de astazi, precum magnetul pe fier. Si daca magnetul, fiind lucru neinsufletit, are atata putere, oare cata putere, tarie si indrazneala are Doamna noastra de Dumnezeu Nascatoarea? !
Singuri vedem cum tine Muntele acesta cu atottiitoarea ei putere. Insa precum clatina vantul magnetul ca sa lase fierul, asa se ridica asupra acestui Munte neamurile, si in tot chipul umbla sa-l rapeasca din mainile Maicii Domnului, dar nu pot. In sfarsit se va lasa din mainile ei, nu din pricina slabiciunii ei, nici din puterea neamurilor, ci numai pentru pacatele celor ce locuiesc intr-insul, pentru ca acestea s-au facut ca o rugina inaintea Maicii Domnului. Ca, daca veti subtia gatlejul vostru cu postul si veti usca trupul vostru, dar intre voi nu aveti dragoste si unire, cu curatenia trupului vostru, nici un rod al dreptatii nu aveti."
Cand "avaton-ul" va fi desfiintat, atunci vom sti ca pentru pacatele noastre si pentru putina noastra rugaciune, Biserica Ortodoxa a fost lipsita de scumpul si nepretuitul Sfant Munte Athos. Cand dragostea si rugaciunea se imputineaza, urmarile nu intarzie niciodata sa apara, iar o lume lipsita de dragoste si rugaciune este o lume in care paganii si necredinciosii, oameni trupesti si straini de orice forma de vietuire duhovniceasca, fac ce vor, urmand poftelor trupului si setei de putere.
Teodor Danalache

luni, 25 octombrie 2010

Zodiac pe zile.....

Creat din antichitate de calugarii burmanezi, zodiacul acesta este bazat pe numarul 8, energia cosmica si echilibrul acestui numar fiind considerate demne de divinitate. Pentru ei, numarul 8 este reprezentantul binelui, protectorul impotriva dezechilibrelor si problemelor pamantului. Numarul petalelor de lotus este tot 8 si ele intruchipeaza perfectiunea astrala.
Persoana nascuta Luni: Tigrul
Esti foarte inteligent si intuitiv.
Ai un ochi format pentru detalii.
Esti puternic si rabdator, dar pana la un punct, deoarece nu suporti oamenii care iti irosesc timpul pretios.
Orientat spre scopuri clare, iti urmaresti succesul.
Respecti legea si iti asumi responsabilitatea pentru actiunile tale.
Persoana nascuta Marti: Leul
Esti un lider innascut, curajos si nobil.
Ai o vointa puternica si faci totul sa te folosesti de oportunitati, dar in general esti corect si nu intreci masura.
Iei usor decizii, dar nu iti place sa faci compromisuri.
Faci fata tutoror provocarilor cu brio.
Ii aperi pe cei mai slabi ca tine.
Persoana nascuta Miercuri inainte de masa: Elefantul cu colti din fildes
Esti entuziast, dar impredictibil.
Ai gust pentru aventura si pentru actiune, dar adesea ajungi in incurcaturi.
Esti spontan si oamenii te iubesc pentru pasiunea de care dai dovada.
Esti independent si iti place sa controlezi toate situatiile.
Viata ta este plina de evenimente interesante.
Persoana nascuta Miercuri dupa-masa: Elefantul fara colti din fildes
Actiunile tale sunt greu de prezis din cauza naturii tale contradictorii.
Esti o persoana care tii mult la intimitatea ta si nu iti place cand altii vor sa se amestece in viata ta personala.
Esti foarte bun in a face publicitate muncii tale si a te prezenta pe tine insuti intr-o lumina favorabila.
Iti place sa actionezi, dar nu iti place sa risti.
Esti capabil sa iti realizezi telurile fara ajutor, pe cont propriu.
Persoana nascuta Joi: Sobolan
Esti inteligent, amuzant, dar si viclean.
Ai abilitatea de a scoate la iveala resursele.
Privesti mereu partea pozitiva a lucrurilor si cauti mereu oportunitatile.
Poti fi introvertit si linistit, dar nimeni nu te poate opri cand esti pe drumul de a obtine ceea ce vrei.
Ai o abilitate remarcabila de a inainta in orice fel de conditii.
Persoana nascuta Vineri: Porc de Guineea
Ai simt artistic innascut si o creativitate debordanta.
Esti plin de idei fabuloase, dar ai cu greu timpul de a le duce la indeplinire.
Eziti sa te limitezi la un singur lucru, deoarece te plictisesti usor si te oboseste sa faci acelasi lucru mereu.
Foarte afectuos si amabil, esti indragit de toata lumea.
Esti atent la cei din jur si devii un prieten minunat.
Persoana nascuta Sambata: Dragon
Ai o natura intelegatoare si te atrage studiul filosofiei.
Oamenii sunt in mod natural atrasi de tine deoarece esti relaxat si sigur pe tine.
Preferi sa muncesti de unul singur deoarece consideri ca tu esti stapanul propriului tau destin.
Nu iti place sa depinzi de altii.
Ai un simt al umorului foarte fin.
Persoana nascuta Duminica: Garuda – pasare mitica
Esti amabil si foarte generos, ajuti intotdeuna pe altii.
Iti plac provocarile in viata, cu cat obstacolul este mai mare cu atata esti tu mai motivat ca sa rupi barierele si sa iti atingi telul.
Esti plin de energie si optimist, chiar idealist.
Nu lasi ca problemele sa iti strice viziunea pozitiva asupra vietii.
Motivezi si inspiri pe cei din jurul tau intr-un mod natural.