Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 28 august 2010

Durerile de spate..ghid de ingrijire...

Durere de spate

Durerea de spate este o problema care afecteaza aproximativ 80% din populatia tarilor occidentale, si din pacate exista indicii ca se afla în plina crestere.

De ce?


Oare nu ar fi de asteptat ca în urma progresului tehnologic si îmbunatatirii metodelor de lucru sa avem tot mai putin probleme de sanatate?

Realitatea este însa alta.

Corpul omenesc a fost conceput pentru miscare, pentru activitate fizica, înzestrat cu viteza si precizie ca factori importanti. Copiii care se nasc azi sunt la fel si poseda acelasi echipament fizic pe care l-au avut si înaintasii nostri. Acestia obisnuiau sa mearga la vanat, sa se catere în copaci pentru a culege fructe, sa parcurga kilometri întregi în cautarea cerealelor - cu alte cuvinte erau extrem de activi. Chiar si dupa domesticirea animalelor salbatice si cultivarea fructelor si cerealelor au ramas la fel de activi, pentru ca toata munca se facea cu bratele.

Sederea “pe vine” a fost pozitia de electie nu numai pentru odihna, ci si pentru confectionarea ustensilelor - prima industrie umana. Faciliatea miscarii era folosita la maximum. Mobilitatea în toate articulatiile era mentinuta, iar muschii mari erau folositi pentru tipul de activitate pentru care sunt conceputi-propulsarea corpului în orice directie si ridicarea oricarui tip de greutate care trebuia deplasata. Daca urmarim firul progresului uman de-a lungul veacurilor, se poate observa modul în care am conceput cu mare grija si metodic propria ruina fizica. Indiscutabil, tehnologia ne aduce multe beneficii, dar a adus cu sine si schimbari care ne-au creat probleme. Am dat gres în încercarea noastra de a ne adapta în mod adecvat la aceste probleme prin reducerea gradului de mobilitate.

Desi ne lipsesc informatiile directe despre bunastarea fizica a primilor nostri înaintasi, putem învata mult din studierea triburilor primitive din zilele noastre. De exemplu, aborigenii din Australia sufera foarte rar din cauza durerii de spate, si s-a remarcat ca curbura coloanei lombare inferioare este mai redusa la membrii acestui trib decat la europeni. De asemenea, incidenta herniei de disc la triburile africane este foarte redusa, în timp ce miscarile în articulatiile coloanei vertebrale inferioara la aceste populatii sunt foarte ample. Din acest motiv se poate spune ca mobilitatea mai mare si forma fizica mai buna prin munca manuala sunt de fapt rasplata pe care aceste populatii primitive o primesc, alaturi de lipsa durerii de spate. Acest concept formeaza si cadrul masurilor preventive pe care acest capitol se bazeaza.
STRUCTURA SI FUNCTIILE COLOANEI VERTEBRALE
Structura - Coloana vertebrala este formata dintr-o coloana de oase numite vertebre care sprijina craniul si care se sprijina pe bazin (sau solduri).Între vertebre se afla discurile intervertebrale care actioneaza ca absorbanti ai socurilor. Discul este alcatuit dintr-un inel exterior, cartilaginos, si un centru de consistenta semilichida. În partea posterioara a coloanei se afla mici rticulatii între vertebre, iar acestea sunt solidarizate de ligamente. Coloana este consolidata si mobilizata de un grup de muschi. Aceasta structura transforma spatele dintr-un baston rigid într-o coloana mobila.
Functii - Coloana poarta greutatea jumatatii superioare a corpului si o transfera bazinului.
Protectie - Coloana include canalul medular, care reprezinta un canal protector pentru maduva spinarii. Maduva este legata direct de creier. Maduva este legata de nervii care strabat gaurile intervertebrale si care controleaza miscarile trunchiului, mainilor si picioarelor, aducand în acelasi timp si toate informatiile senzoriale. Discurile intervertebrale, marginite de ligamente si muschi, fac posibile miscarile si flexibilitatea. În lipsa lor coloana ar fi asemenea unei tulpini de bambus si ne-ar fi imposibil sa ne aplecam înainte, înapoi, într-o parte sau sa privim în spate.

TIPURI DE DURERE DE SPATE

Exista peste 100 de cauze acceptate de durere lombara, uzura constituind cea mai frecventa dintre ele. În cele ce urmeaza se vor prezenta cateva din aceste cauze de durere:

Probleme mecanice

Hernia de disc (sau prolapsul de disc intervertebral) - Aceasta este cauzata de slabirea sau uzura inelului extern al discului, ceea ce permite continutului central al acestuia sa hernieze. Cand se petrece lucrul acesta, continutul discului preseaza asupra unuia din nervii care parasesc canalul medular. Aceasta înseamna ca durerea va fi resimtita în alta parte - de exemplu în sciatica durerea este produsa prin comprimarea nervului sciatic de catre nervul sciatic.
Uzura (sau artrita sau boala degenerativa) - Uzura poate afecta discurile si articulatiile dintre vertebre. Cartilajul sau învelisul neted al articulatiei devine aspru si uzat, iar la periferia articulatiei încep sa creasca proeminente osoase. Aceasta împiedica miscarile libere în articulatie si duce la anchiloza. Discurile se pot subtia iar proeminentele osoase pot comprima terminatiile nervoase care parasesc canalul medular provocand dureri si senzatii cum sunt întepaturile, furnicaturile sau amorteala. Modificarile date de uzura coloanei pot fi constatate chiar de la varsta de 25 de ani sau chiar mai devreme, daca au existat leziuni precedente. Cu toate acestea, majoritatea acestor schimbari produc putine probleme, iar cand o fac, acestea dureaza numai pentru scurt timp.Exista un numar de cauze de durere de spate datorita uzurii excesive - de exemplu o leziune anterioara, activitate fizica intensa pe o perioada îndelungata de timp, excesul ponderal si lipsa antrenamentlui fizic.
Întinderea musculara (Lumbago) - Muschii se întinde prin suprasolicitare. Aceasta se produce de obicei prin efectuarea unei miscari bruste sau neasteptate, cum ar fi prinderea unui obiect greu în cadere. Muschii neantrenati, neîncalziti sau obositi sufera mai usor întindere.
Întinderea ligamentara - Ligamentele previn miscarea excesiva în articulatiile coloanei. Ele pot fi lezate atunci cand o articulatie este tinuta întinsa la limita prea mult timp, sau întinderea se face prea des.
Probleme interne - Durerea de spate nu este produsa întotdeauna de probleme ale coloanei vertebrale. Uneori afectiunile organelor interne pot provoca dureri de spate - de exemplu litiaza renala sau eziunile renale, litiaza biliara în care calculii au blocat canalele vezicii biliare, problemele ginecologice le femei sau herpesul zoster.
Probleme emotionale - Durerea de spate poate fi uneori produsa de probleme emotionale. Data fiind stransa interactiune dintre minte si corp, trebuie sa fim constienti de rolul emotiilor asupra sanatatii spatelui. Multe din problemele spatelui sunt rezultatul sau cel putin sunt înrautatite de stresul cronic de zi cu zi. Organismul supus stresului continuu cedeaza în cele din urma, iar stresul capata un nou nume - “durere de spate”. Datorita depresiei, îngrijorarilor, anxietatii, nemultumirii sau nefericirii, durerile si neplacerile dealtfel normale ale spatelui devin mai evidente. Disconforturi minore pot deveni astfel veritabile dureri de spate.
Alte cauze - Durerea de spate poate fi cauzata de urmatoarele boli:
Tumori, TBC, anomalii congenitale, osteoporoza, stari inflamatorii, etc. Acestea sunt raspunzatoare pentru doar 5% din durerile de spate.
Tratament - Daca aveti dureri de spate ar trebui sa va prezentati mai întai la medic pentru consultatie. Numai medicul va poate spune daca motivul durerii de spate de care suferiti este legat de o problema a coloanei sau este vorba de o alta cauza, ca de exemplu o boala sau o problema emotionala. Începerea tratamentului înainte de a fi vazut de medic poate sa duca de fapt la înrautatirea situatiei.
Important - Prezentarea timpurie la medic poate ajuta la prevenirea prelungirii durerii de spate.
PREVENIREA DURERII DE SPATEPostura - Postura buna este orice pozitie care permite o buna folosirea a corpului pentru a îndeplini o anumita sarcina, si care este confortabila pe toata durata cat este mentinuta. Chiar daca o postura incorecta poate sa nu provoace nici un disconfort, pe termen lung posturile incorecte duc invariabil la aparitia durerilor de spate. Curbura coloanei lombare (de deasupra pelvisului) se numeste lordoza. În pozitia stand în picioare aceasta curbura este prezenta în mod natural si difera de la o persoana la alta.Curbura poate fi modificata prin schimbarea înclinarii bazinului. Accentuarea sau diminuarea curburii pentru perioade mai lungi de timp, si adeseori chiar si pentru perioade mai scurte provoaca durere. Pe scurt, postura corecta este cea mai importanta modalitate de prevenire a durerii de spate.
Posturi
În pat - Faceti rost de un pat tare, de preferinta din scanduri de lemn pesete care se plaseaza o saltea. Cand va asezati în pat, fie ca stati pe o parte sau pe spate, îndoiti genunchii, întrucat aceasta este una din cele mai relaxante pozitii pentru spate.
Perna trebuie sa sprijine gatul, permitandu-i sa se odihneasca într-o pozitie echilibrata. Cele mai bune sunt pernele din pene sau materiale care se muleaza dupa forma gatului. Cand va ridicati din pat, întoarceti-va pe o parte, ridicati-va ajutandu-va de brate si lasati picioarele sa coboare pe marginea patului.
Sederea - Alegeti un scaun care are înaltimea potrivita pentru dvs.
* picioarele trebuie sa se sprijine de podea
* picioarele nu se tin atarnate deasupra podelei si nu se misca
Alegeti scaune care ofera suport lombar. Un scaun bun trebuie sa sprijine curburile normale ale spatelui.
Alegeti un scaun cu suporturi pentru brate - nici prea înalte, nici prea joase.
Postura si pozitia pe scaun sunt foarte importante atunci cand se lucreaza la birou sau masa. Se vor lua totdeauna masurile
necesare ca:
* scaunul sa aiba înaltimea potrivita si sa va sprijine spatele;
* suporturile pentru materialele de citit sau pentru monitorul computerului sunt flexibile si ajustabile, astfel încat sa nu trebuiasca
sa va aplecati peste birou.
Statul în picioare - Daca trebuie sa stati în picioare sau sa mergeti mult va trebui sa purtati încaltaminte cu tocuri joase pentru a mentine în limite normale curbura lombara a coloanei vertebrale.
Pentru a micsora solicitarea spatelui, indiferent de ceea ce faceti, secretul este sa ridicati un picior mai sus decat celalalt. De exemplu, cand asteptati autobuzul, ridicati unul din picioare pe ceva, si schimbati frecvent pozitia picioarelor între ele.
La locul de munca, pentru a micsora presiunea asupra spatelui din cauza statului prelungit în picioare, asezati unul din picioare pe un scaunel sau o treapta de lemn de sub suprafata de lucru. O alta modalitate de a preveni suprasolicitarea spatelui în timpul statului în picioare este plasarea suprafetei de lucru la un nivel adecvat, ceea ce înseamna la jumatatea distantei dintre încheietura pumnului si talie masurata stand drept în picioare, cu bratele atarnand libere pe langa corp.
Conducerea auto - Daca scaunul autovehiculului este prea adanc (din fata spre spate) si daca spatarul acestuia nu va sprijina corespunzator, umpleti spatiul cu o perna mica sau altceva similar. Pozitia corecta la volan presupune ca genunchii sa fie situati mai sus decat soldurile. Daca lucrurile nu stau astfel, trageti scaunul înainte si, pentru mai mult confort, asezati o mica perna sub coapse. Daca trebuie sa faceti regulat curse lungi este foarte util sa va opriti si sa faceti exercitii fizice pentru a contracara stresul sederii prelungite.Iesirea din masina se face prin rotirea corpului catre usa deschisa, asezarea picioarelor pe sol si apoi ridicarea corpului.
Ducerea greutatilor - Folositi aceleasi principii ca si în cazul ridicarii, dar nu uitati ca daca aveti de dus o greutate, trebuie sa va echilibrati corpul prin: Ducerea a doua greutati mai mici mai degraba decat una mare - de ex., mergeti la cumparaturi cu doua sacose mai mici în loc de una singura, mare. Daca greutatea nu poate fi împartita, duceti-o tinand-o strans cu ambele maini cat mai aproape de corp. Asigurati-va ca vedeti pe deasupra greutatii.

Ridicarea - Respectati ÎNTOTDEAUNA urmatoarele principii cand ridicati greutati, indiferent daca acestea sunt mari sau mici: Apropiati-va de obiectul care trebuie ridicat si relaxati-va genunchii. Nu uitati ca miscarile de aplecare trebuie sa înceapa la nivelul genunchilor, nu al capului. Apucati obiectul. Echilibrati-va cat mai bine îndepartand picioarele. Unul din picioare se va situa automat mai în fata decat celalalt. Începeti sa ridicati greutatea prin îndreptarea genunchilor, folosind astfel muschii puternici ai picioarelor. NU UITATI sa verificati greutatea obiectului înainte de a-l ridica (si sa ridicati tinand partea mai grea aproape de corp). Ridicati gradat, usor si fara smucituri, mentinand obiectul aproape de corp si spatele drept (ceea ce nu înseamna în mod necesar vertical). Nu va rasuciti spatele. Folositi picioarele ca pivot de rasucire. Daca greutatea este prea grea, CERETI AJUTOR!
Tragerea si împingerea - În timpul tragerii sau împingerii tineti spatele drept (desi nu în mod necesar vertical), aplecati-va îndoind soldurile si genunchii si folositi muschii picioarelor mai degraba decat ai bratelor sau spatelui pentru a deplasa obiectul. Împingerea nu este atat de
Prinderea si luarea de sus - Daca trebuie sa luati obiecte de sus, faceti-o cu genunchii usor îndoiti si cu barbia adusa spre piept. Daca nu este posibil acest lucru, folositi un scaun sau o treapta. Reduceti greutatea daca aceasta trebuie ridicata deasupra nivelului taliei. Evitati întinderea excesiva.
MÃSURI GENERALE DE PREVENIRE A DURERII DE SPATE
Forma fizica- Lipsa conditiei fizice predispune la lezarea spatelui, întrucat acesta nu este suficient de flexibil. Din acest motiv, pastrarea unei bune forme fizice este importanta pentru prevenirea durerii de spate.
Controlul greutatii corporale - Kilogramele în plus suprasolicita toate articulatiile care sprijina greutatea corpului, inclusiv pe cele ale coloanei vertebrale. Aceasta va duce la accentuarea curburilor ei (lordoza) si la accelerarea uzurii articulare. A fi supraponderal însemna a nu avea o conditie fizica buna, iar lipsa conditiei fizice predispune la aparitia durerii de spate.
Mobilitate - Postura corecta nu este posibila în absenta mobilitatii coloanei si a unui tonus muscular bun. Flexibilitatea coloanei si forta muschilor care o sustin sunt factori importanti, fara de care coloana îsi pierde din capacitatea de absorbtie a socurilor si devine mai vulnerabila la leziuni.Articulatiile trebuie folosite pentru a se mentine mobile, dupa cum si muschii - atat cei abdominali, cat si cei ai spatelui, trebuie folositi pentru a-i mentine puternici.
Stilul de viata al multora dintre noi nu este de natura sa mentina o buna mobilitate articulara si un tonus muscular puternic,
motiv pentru care adoptarea unui program de exercitii fizice este esential pentru mentinerea articulatiilor si muschilor în cea
mai buna stare de functionare. Lucrul acesta poate fi realizat foarte bine prin efectuarea exercitiilor generale cum sunt înotul,
mersul pe jos s.a., care au în plus si avantajul ca cresc forma fizica. Pe langa aceste exercitii generale, exercitiile prezentate mai jos, daca vor fi efectuate odata zilnic, vor asigura întretinerea mobilitatii coloanei si fortei musculare care ajuta la prevenirea leziunilor spatelui.
Exercitii - Aceste exercitii au rolul de a preveni durerea si le puteti practica numai cu conditia sa nu aveti dureri de spate înainte de a le începe. În caz contrar, sau daca în timpul efectuarii lor apar dureri de spate, va trebui sa consultati medicul sau fizioterapeutul pentru a putea fi siguri ca le puteti continua. Exercitiile se vor efectua într-o maniera lenta, controlata, începand doar cu cateva repetitii pentru fiecare si crescand treptat, timp de mai multe zile, pana la numarul de repetitii recomandate.
1.Exercitiu de flexie.
*Pozitia de start: - stand pe spate cu genunchii îndoiti în sus si cu talpile pe podea.
*Se ridica ambii genunchi catre piept. Se plaseaza ambele maini în jurul genunchilor si cu grija dar ferm se trag genunchii cat mai aproape de corp posibil. Se mentin în aceasta pozitie pana se numara la 5 si apoi se revine la pozitia de start. Relaxare. *Se repeta întinderea de 5 ori.
2.Exercitiu de întarire a musculaturii abdominale.

Pozitia de start: - stand pe spate cu genunchii îndoiti în sus si cu talpile pe podea. Se plaseaza mainile în spatele capului pentru a-l sustine usor, tinand bratele paralele cu tavanul. Se ridica capul si umerii în sus, catre tavan. Se mentine pana se numara la
5 si apoi se revine la pozitia de start. Relaxare. Se repeta întinderea de 10 ori. Numarul de repetitii pentru acest exercitiu se va creste treptat pana se ajunge la trei seturi de cate zece.
3.Exercitiu de întarire a spatelui.
Pozitia de start: - stand cu fata în jos si cu o perna sub abdomen se îndoaie bratele si se plaseaza sub frunte.
(a) Se ridica capul, umerii si bratele la o înaltime de 20 cm de podea. Se mentine pana se numara la 5 si apoi se revine la
pozitia de start. Relaxare. Se repeta întinderea de 10 ori.
(b) Cu genunchii drepti, se ridica un picior la 20 cm de podea. Se mentine pana se numara la 5 si apoi se revine la pozitia de start. Relaxare. Se ridica si celalalt picior în acelasi fel, mentinandu-l ridicat pana se numara la 5.
Relaxare. Se repeta de 10 ori cu fiecare picior.
Este important ca atunci cand se face exercitiul (b) sa se mentina soldurile pe podea pe tot parcursul ridicarii piciorului.
Numarul de repetitii pentru acest exercitiu se va creste treptat pana se ajunge la trei seturi de cate zece.
4.Extensie.
Pozitia de start: - stand cu fata în jos, cu mainile sub umeri, ca si cum ar urma efectuarea unei ridicari.
Se întind bratele si se ridica usor capul si umerii cat mai sus posibil, pentru a creste curbura spatelui. Este important ca pe
parcursul efectuarii acestei întinderi sa mentineti soldurile pe podea. Se mentine pana se numara la 5 si apoi se revine încet la pozitia de start. Relaxare. Exercitiul se repeta de 5 ori.
ÎNGRIJIREA SPATELUI ACASÃ
Activitatile gospodaresti presupun ridicari, purtari de greutati, aplecari, trageri, împingeri si lucrul de la niveluri diferite.
Executarea constanta a acestor activitati poate cauza durere de spate. Faceti astfel ca suprafetele de lucru si mesele sa fie
astfel situate încat ustensilele sa fie cat mai la îndemana.
Posturi
Statul în picioare - Întrucat foarte multe din activitatile gospodaresti se executa din picioare, este foarte important ca suprafata pe care se lucreaza sa fie la înaltimea adecvata - adica la jumatatea distantei dintre încheietura pumnului si talie atunci cand se sta în picioare cu bratele atarnand pe langa corp. Daca suprafata de lucru este prea joasa, atat portiunea inferioara cat si cea cervicala a spatelui, precum si bratele si umerii sunt suprasolicitate în mod ne-necesar. Nu este întotdeauna posibil sa se asigure conditii ideale de lucru, dar zona în care se lucreaza poate fi adaptata folosind putina imaginatie, de ex.: Daca chiuveta din bucatarie este prea joasa, se poate aseza în ea un mic lighean cu fundul în sus, deasupra caruia se plaseaza vasul în care se spala. Nu uitati ca înaltimea mesei de calcat poate fi ajustata. De asemenea, avand în vedere ca petrecem atat de mult timp stand în picioare, papucii de dormitor nu ar trebui sa fie purtati toata ziua. Cei mai potriviti sunt papucii cu tocuri de 2,5-3 cm.
Pentru a va odihni spatele în timpul lucrului în picioare, se va aseza unul din picioare pe un scaunel sau întru-un sertar de dulap deschis. Nu stati niciodata în picioare daca puteti sa va asezati, de ex. în timp ce calcati rufe, curatati zarzavatul, mixati, etc.
Statul pe scaun - Prezenta unui scaun înalt în bucatarie este o necesitate. Exista scaune înalte care au partea pe care se sta usor înclinata înainte. Aceasta permite celui ce sta pe el sa aplice talpile pe podea în timp ce spatele adopta o postura adecvata în timpul lucrului.
Ridicarea - Principiile ridicarii greutatilor expuse mai sus se vor aplica întotdeauna. Ori de cate ori este posibil, evitati ridicarea obiectelor direct de pe podea - de ex. prin plasarea cosului de rufe pe un scaun înainte de a se umple, evitand astfel aplecarea
ne-necesara. Aceleasi principii se aplica si în cazul ridicarii de pe un scaun sau suprafata de lucru.
Ducerea greutatilor - Se folosesc aceleasi principii de baza care au fost expuse mai sus. Apucarea de sus Se îndoaie usor genunchii si se aduce unul din picioare usor mai în fata. Este preferabil ca în loc sa se apuce obiectele de sus, de deasupra capului, sa se foloseasca un scaun cu partea pe care se sta mai mica decat baza.
Tragerea si împingerea - Se vor folosi aceleasi principii de baza ca cele expuse mai sus. În timpul tragerii sau împingerii obiectelor - de ex. mobila - mentineti spatele drept, desi aceasta nu înseamna în mod necesar ca el va fi vertical.
Activitati cotidiene

Exista multe activitati cotidiene care merita o mentiune speciala, de ex.:
Mersul la cumparaturi - Aceasta activitate implica multe miscari care solicita spatele, cum ar fi ridicarea cosului cu cumparaturi, transportarea lui pana la casa, ridicarea si transportul sacoselor cu cumparaturi pe strada, în autobuz, etc.
Daca aveti o masina cu portbagaj spatios, împartiti cumparaturile, asezati-le apoi pe rand pe marginea portbagajului si
coborati-le înauntru prin îndoirea genunchilor, cu un picior mai în fata. Daca obisnuiti sa mergeti la cumparaturi cu caruciorul, tineti-o aproape de corp pentru a evita rasucirile ne-necesare.
Facerea patului - În timpul facerii patului este bine sa îngenunchiati, sau cel putin sa îndoiti genunchii.
Sederea - Îndoiti genunchii pentru a ridica sticle cu lapte sau alte articole de acest fel.
Rufele - Pentru a evita aplecarea înainte sau rasucirea în timpul umplerii cu rufe a masinii de spalat sau uscatorului cu umplere prin fata aplecati-va pe un genunchi. Sprijiniti-va la revenirea la pozitia normala.
Aspirarea prafului - Amintiti-va de urmatoarele doua principii de baza în timp ce aspirati:
Relaxati-va picioarele si tineti picioarele departate. Aceasta va face ca greul sa revina picioarelor, nu spatelui. Lasati ca piesa aspiratorului sa alunece liber pe covor. Nu apasati în jos ca si cum ati încerca sa “sapati” în covor.
Curatarea sobei - Îngenunchiati în fata usii sobei si apropiati-va cat mai mult posibil în timp ce înlaturati cenusa din ea.
Ridicarea cosului de gunoi - Cosurile de gunoi mai mari vor fi ridicate de doua persoane. Daca nu exista decat o singura persoana disponibila, se vor folosi cosuri mai mici si se vor aplica principiile ridicarii greutatilor expuse mai sus.
Îngrijirea copiilor - Îngenunchiati întotdeauna atunci cand îmbaiati sau uscati copilul.
Nu mai purtati copilul în ham în fata de îndata ce-si poate tine capul singur. Purtati-l în spate dupa aceasta. Alegeti un carucior usor, rabatabil si cu maner înalt. Îndoiti genunchii atunci cand ridicati copilul de jos sau din patut. Alegeti un patut care sa aiba una din margini mobila. Coborarea ei va usura mult ridicarea si asezarea copilului în patut.

SUMAR

Dumneavoastra jucati rolul cel mai important în prevenirea problemelor spatelui.
Constientizati-va permanent postura, indiferent de ceea ce faceti, si luati masuri pentru adaptarea locului de munca si a
spatiului unde va petreceti timpul liber pentru a va menaja spatele cat mai mult posibil.

Ghid de îngrijire a spatelui

Atentie la postura!
Alegeti scaune care ofera sprijin ferm coloanei vertebrale - acasa, la locul de munca sau în masina.
Folositi un pat cat mai ferm si adoptati o pozitie corecta în timpul somnului.
Asigurati-va ca suprafetele de lucru se afla la înaltimea corespunzatoare atat în timpul lucrului în picioare cat si sezand.
Daca trebuie sa ridicati greutati, respectati instructiunile din sectiunea corespunzatoare.
Divizati greutatile înainte de a le purta.
Mentineti-va greutatea corporala sub control. Asigurati-va o cantitate adecvata de exercitiu fizic în fiecare zi.
Însusiti-va normele de protectia muncii, întrucat caderile sau socurile bruste va pot leza spatele.
Nu uitati ca majoritatea durerilor de spate nu ar aparea daca s-ar lua masuri de precautie elementare pentru prevenirea lor.

marți, 24 august 2010

medicamente care fac rau.....

(preluare de pe net)
medicamentele au efect asupra animalelor. Mai precis ca animalele nu mor imediat cand aceste medicamente, facute de fapt pentru oameni, le sunt date cu forta in conditii total nenaturale. Doar ca testele pe animale nu au absolut nicio valoare stiintifica.

Scandaluri socante legate de medicamente:

- Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis in anii `60 in jur de 3500 de pacienti. Cu toate acestea el se comercializeaza in continuare in tara noastra si este prescris in diverse afectiuni ale inimii.
- Medicamentul Stilbestrol a fost dovedit ca producand tumori uterine si mamare la femei si a fost scos de pe piata in unele tari europene. In Romania este produs si comercializat de patru companii farmaceutice: Amniocen, Farmacom, Imedica, Mediplus Exim.
- Un scandal legat de cunoscutul Paracetamol a avut loc in Anglia in 1971. 1500 de pacienti au fost internati in spital in dupa ce au luat Paracetamol. Cei mai multi au avut probleme si mai mari in spital din cauza tratamentului ulterior.
- In SUA medicamentul Orabilex a creat boli de rinichi care au dus la moarte.
- Somniferul Contergan a facut ca zeci de mii de copii sa se nasca degenerati fizic. In Germania, in anul 1958 producatorul acestui „medicament" a trimis peste 40.000 de scrisori la doctori convingandu- i ca acesta este cel mai bun somnifer pentru gravide si mame care alapteaza copii. In ciuda scandalului legat de Contergan concernele farmaceutice au continuat sa vanda otravuri la gravide si copiii. In 1978 s-a facut cunoscut public ca medicamentele Primodos, Amonorn, Duogynon, Bebendox si Bndectin au condus la malformatii ale noilor nascuti..
- In 1970 au fost scoase de pe piata tranchilizantele Pronap si Plaxin pentru ca produceau moartea noilor nascuti.
- Trilergan a fost confiscat de politie in 1975 in Italia pentru ca producea hepatita (deci hepatita nu vine neaparat de la un virus, asa cum se crede).
- Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras in 1976 de pe piata, dupa ce s-a constatat ca duce la pierderea constiintei. Acest medicament se comercializeaza in continuare in Spania.
- In 1979 a fost recunoscut in mod oficial ca Valium creaza dependenta, chiar si in doze mici. Mai mult de 15% din americanii adulti luau regulat Valium.
- Inhibitorii de apetit Preluin si Maxiton au fost scosi de pe piata in Germania dupa ce s-a constatat ca afectau grav inima si sistemul nervos.
- Medicamentul pentru afectiuni ale inimii Eraldin, prescris intre 1970 si 1975 la un numar de peste 100..000 de britanici, a cauzat daune la ochi si intestine, precum si numeroase decese. Eraldin exista in farmaciile romanesti.
- S-a constatat ca antinevralgicul Phenacitin, care s-a vandut in lume sub 200 de nume diferite, impiedica functia rinichilor, chiar distrugandu- i complet, produce tumori la rinichi si distruge globulele rosii din sange.. Un alt antinevralgic, Amydorphirin a fost interzis in peste 160 de tari (nu in toate, in multe se mai vinde inca) fiindca impiedica formarea celulelor albe din sange, ceea ce conduce la moarte. Antinevralgicele si antireumaticele Tanderil si Butazoludin (Ciba-Geigy) au condus in intreaga lume la moartea a peste 10.000 de pacienti.
- Unul dintre cele mai populare medicamente din Romania, algocalminul, este unul dintre cele mai otravitoare remedii de pe piata.. Algocalminul este interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor. Medicii spun ca medicamentul poate provoca o boala fatala, care distruge celulele din maduva osoasa, aflate in stransa legatura cu celulele sangvine. Din cauza lipsei de informare, romanii profita de pretul accesibil al medicamentului, cumparandu-l la scara larga, chiar daca in tari precum Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia, Danemarca acesta este trecut la categoria otravuri.
- In 1978 medicamentul complet nefolositor Oxichinolin, prescris in probleme digestive, a provocat un scandal mondial: peste 30.000 de oameni au orbit ori le-au paralizat picioarele dupa administrarea sa. Acest medicament a provocat si numeroase decese (peste 1000 numai in Japonia).
- In 1977 a fost retras de pe piata Phenformin, un medicament pentru diabetici, dupa ce facuse peste 1000 de victime in fiecare an!
- Rasperpin, medicament impotriva hipertensiunii, creste de trei ori riscul de cancer la san, creeaza cosmaruri si depresii si se banuieste ca produce tumori la creier, la hipofiza, la piele, la ovare si la uter. in prezent se comercializeaza si se gaseste si in farmaciile romanesti
- New York Post a scris ca peste 852 pacienti carora le-a fost injectat medicamentul pentru inima Epinepheren au decedat.
- "Daily Telegraph" a facut cunoscut in 1983 ca anestezicul Hypnomidate a condus intr-un spital de urgenta din Glasgow la o crestere rapida a deceselor. Medicii au refuzat insa sa publice numarul deceselor in randul celor care au urmat tratamentul cu acest medicament. In Romania inca se mai foloseste in spitale, anestezic administrat ca solutie injectabila.
- In 1983 au fost publicate in Suedia dosare secrete de la firma Ciba-Geigy din care reiese ca concernul era informat de moartea la peste 1182 presoane din cauza antireumaticului Butazolidin si Tanderil. Dupa alte surse cifrele adevarate ale deceselor din urma acestor medicamente este de peste 10.000. La noi in tara se comercializeaza inca Tanderil ca medicament antireumatismal.
- New York Times a scris in 1984 ca medicamentul Selacryn 1980 a fost retras de pe piata dupa ce au fost recunoscute peste 510 cazuri de distrugere a ficatului si de moarte.
- Dupa ziarul Guardian din 4 ianuarie 1985, medicamentul impotriva infectiilor cu ciuperci Nizoral a condus la 5 decese si la 77 de cazuri grave de boala.
- In martie 1985 ziarul Neue Presse, a raportat ca Fansidar, medicament impotriva malariei, a condus la boli de piele grave, cu pericol de moarte.. In Romania medicamentul este recomandat de medicii parazitologi pentru tratarea toxoplasmozei. Se comercializeaza in farmacii.
- In iulie 1985 ziarul Guardian scrie ca somniferele Largactil au fost scoase de pe piata pentru ca au condus la disfunctii grave ale creierului.. Substanta cunoscuta si sub numele de largactil sau torazina este un neuroleptic de veche generatie, utilizat inca in unele spitale de psihiatrie.. Acesta are efecte dezastruoase asupra organismului. . Cifra victimelor se ridica la un milion de oameni care s-au imbolnavit de dischinezie, dereglari ale aparatului locomotor sau au pierdut pentru totdeauna capacitatea de a controla muschiul limbii sau intregul corp.
- In decembrie 1985 concernul Ciba-Geigy a fost pus in situatia de a recunoaste public ca a falsificat datele de la 46 de antibiotice si de la alte medicamente atunci cand au fost cerute de Ministerul Sanatatii si OMS.
- In mai 1985 autoritatile din SUA si Marea Britanie au interzis prescrierea de hormoni care stimuleaza cresterea, pentru ca pacientii care ii folosesc se imbolnavesc de infectii nevindecabile, chiar la multi ani dupa aceea. Hormonii respectiv au fost obtinuti din creierul mortilor!
- In decembrie 1985 Guardian a raportat ca antidepresivele Merital si Nomifensin produc oprirea rinichilor, anemie si pneumonie. Nomifensin este prescris in Romania in cazurile consumatorilor de droguri. Tot in decembrie 1985 acelasi ziar a raportat ca peste 2000 de oameni s-au imbolnavit din cauza medicamentului Felden administrat pe cale rectala. Acest medicament se gaseste azi in farmaciile romanesti. 77 de pacienti au murit, aproape toti din cauza ruperii si sangerarii intestinelor. Concernul Pfitzer (producatorul Viagra) a declarat ca si mai inainte ca acest medicament este „suportat bine" de pacienti.
- Vaccinul HEXAVAC folosit din anul 2000, cu care au fost vaccinati deja 1,5 milioane de copii in Germania a fost scos in anul 2005 de pe piata fiindca „nu functioneaza cum s-a asteptat si nu ofera protectie". Asta e declaratia oficiala, probabil ca producea boli sau moarte evidenta. Mortii si cei ramasi bolnavi pe viata din cauza vaccinurilor nu prea apar in presa. Si in Romania a fost folosit acest vaccin, dar acum este retras de pe piata.
- Vaccinul impotriva bolilor create de capuse, TicoVac, singurul vaccin de acest gen pentru copii, a fost scos in 2006 de pe piata fiindca producea febra puternica si efecte secundare masive.
- Medicamentul Vioxx al Firmei Merck pentru artroza si dureri la incheieturi luat de peste 120.000 de pacienti in Germania a fost scos in octombrie 2004 de pe piata fiindca producea atac de inima si boli de inima. Desi firma stia de efectele negative cauzate de acest medicament cu mult timp inainte, nu au retras medicamentul de pe piata decat in 2004, la presiunea autoritatilor. Acest medicament a fost retras si de piata romaneasca.
- Antiinflamatorul Prexige al companiei Novartis impotriva artritei a fost scos de pe piata in august 2007 fiindca mai multi pacienti au murit dupa ce l-au luat. Medicamentul Bextra pentru artrita de la Firma Pfizer a fost scos de pe piata in 2005 din cauza riscului major de atac de cord si congestie cerebrala. Aceste medicamente nu au autorizatie de punere pe piata in Romania.
- Zelmac, medicament impotriva afectiunilor digestive, care se vinde in Romania la ora actuala, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piata in Germania in aprilie 2007, desi nici macar nu fusese aprobat inca, fiind folosit ilegal de catre doctori in scopul testarii lui pentru industria farmaceutica.
- Un scandal foarte mare cu multe victime: Lipobay, un medicament care scade colesterolul, a fost scos in 2001 de pe piata. Acesta cauzase sute de decese. Concernul Bayer, care l-a produs a fost dat in judecata de peste 1000 de ori datorita acestui medicament.
- Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienti cu hipotiroidie a fost scos de pe piata in Germania in 2005. In Romania in continuare este prescris de medici si se gaseste in farmacii.
- Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari astmatice a fost scos in 2006 de pe piata in Germania, din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular si al rinichilor. In Romania se gaseste in farmacii.
- Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piata in mai multe tari europene. In Romania se gaseste sub denumirea de Histadin, un sirop folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si in prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange.
- Tenuate Retat – un medicament care scade pofta de mancare, a fost scos de pe piata in Germania in anul 2000.
- Merzol, medicament pentru alergie solara a fost scos de pe piata in 2005 din cauza efectelor secundare grave.
- FDA a recomandat in 2000 firmei Glaxo-Wellcome sa scoata de pe piata medicamentul Lotronex pentru intestine, din cauza mortii unor pacienti care au luat acest medicament.
- Exanta, bazat pe substanta Ximelatragan si aprobat din 2004 impotriva trombozelor a fost scos de pe piata in februarie 2006 in Germania din cauza efectelor negative grave asupra ficatului. Acest medicament nu a fost comercializat la noi.
- Trovan, antibiotic, a cauzat morti si vatamari grave, astfel incat a fost scos de pe piata dupa un singur an de zile. Desi la testele dinainte de aprobare se constatase ca Trovan dauneaza ficatului, Firma Pfizer nu a considerat ca este periculos.. Comentariul Firmei: „Trovan a fost cel mai bine testat medicament de pe piata, cu mult mai bine decat penicilina de exemplu". Oare cati morti si bolnavi creeaza medicamentele care nu sunt testate asa de bine, daca unul testat asa de bine duce la moartea pacientilor fiind interzis dupa un an? Legat de acelasi medicament, autoritatile nigeriene au dat in judecata Pfizer si acuza compania farmaceutica de implicarea in moartea unor copii carora li s-a administrat Trovan, in perioada in care acest medicament nu era inca aprobat, in timpul unei epidemii de meningita..
- Parkinsan, medicament impotriva maladiei Parkinson, de la Firma Byk Gulden, vandut de peste 130.000 de ori pe an, creeaza dereglari mari ale ritmului cardiac, care pun in pericol viata pacientilor care il folosesc. Se cerceteaza daca va fi interzis. Firma se scuza cu citatul „Functionarea si siguranta lui au fost dovedite prin studii".
- Despre Urethan medicii spun ca vindeca leucemia. S-a constatat insa ca el creeaza cancer la ficat, plamani si maduva oaselor.
- Methotrexat, de asemenea impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava si ruperea intestinelor. In Romania este comercializat si prescris in reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare.
- Mitothan, un alt medicament impotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se gaseste sub numele de Lysodren si este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale. Este produs de laboratarele Hra Pharma – Franta.
- Antibioticul Isoniazid

luni, 23 august 2010

Relaxing Music ( Instrumental Piano )

AMALIA - muzica instrumentala (Ocarina)

tehnici de eliberare emotionala

Emotional Freedom Techniques (Tehnici de eliberare emotionala)

EFT a fost initial comceput pentru a inlocui psihoterapia. Acest scop a fost atins in momentul cands EFT a redus dramatic timpul de terapie necesar de la luni sau ani la minute sau ore. Pe parcursul practicarii acestor metode, s-a observat ca se produceau de asemeni si vindecari fizice profunde.

Vederea se imbunatatea, durerile de cap dispareau, durerea canceroasa si alte simptome diminuau si tot asa.Se crede ca motivul pentru aceasta este ca EFT se adreseaza unor cauze pe care medicina alopata le ignora de cele mai multe ori, cum ar fi disturbarea energiilor din meridianele trupului sau cauze emotionale. Aceste cauze insa sunt piesa de rezistenta a tehnicilor EFT. Astfel, EFT este o metoda neconventionala de tratament atat a bolilor psihice cat si a celor fizice, care nu este insa menita sa inlocuiasca sfatul medical calificat.

Tehnicile se aplica in numeroase cazuri incluzand: usurarea durerii – frici si fobii, furie – alergii, dependente – probleme respiratorii, scaderea in greutate – presiunea sanguina, anxietate – probleme relationale, traume – probleme feminine, depresii – probleme pediatrice; scoala, sporturi si probleme legate de performantele sexuale, boli grave (de la migrene la cancere).

Principiul EFT: Cauza tuturor emotiilor negative este o intrerupere (electrocutare) in sistemul energetic al organismului. Intreruperea poate fi corectata palpand ferm punctele de intrare a energiei Qi in corp pentru fiecare meridian in parte.

Reteta de baza in EFT este alcatuita din 4 pasi principali ce se succed de mai multe ori in functie de modul in care raspunde organismul si de gravitatea problemei:
1. Setarea – in care se repeta de 3 ori afirmatia: “Desi am aceasta problema (ex. migrena, frica de a vorbi in public) ma accept si ma iubesc profund si complet” in timp ce se freaca continuu Punctul Dureros (la 7 cm inferior si lateral de furculita sternala) sau se loveste bland si continuu Punctul de Lovire din Karate (marginea interna a pumnului);
2. Succesiunea - Se loveste de 7 ori in fiecare din urmatoarele Puncte Energetice in timp mce se repeta Fraza de Reamintire la fiecare punct.
Puncte: 1) Baza sprancenei;
2) Lateral de ochi;
3) Sub ochi;
4) Sub nas;
5) Pe barbie;
6) Baza claviculei (langa stern);
7) Sub brat;
8 ) Sub san (mamelon);
9) Degetul mare (extern fata de baza unghiei);
10) Aratator (lafel);
11) Deget mijlociu( lafel);
12) Degetul mic (lafel);
13) Punctul de Lovire in Karate.
Fraza: ex. migrena, durere de cap.
3. Procedura 9 game - Se loveste incet continuu in Punctul Gama (pe fata dorsala a mainii, la 1 cm deasupra mijlocului dintre incheieturile degetelor mic si inelar [varful triunghiului echilateral cu baza = linia dintre incheieturi]) in timp ce se realizeaza fiecare din urmatoarele actiuni:
1) Inchidem ochii;
2) Deschidem ochii;
3) Indreptam ochii inferior dreapta cat mai mult;
4) Indreptam ochii inferior stanga cat mai mult;
5) Rotim ochii in cele 12 cadrane in directia acelor de ceas;
6) Rotim ochii invers;
7) Fredonam (maraim) 2 secunde dintr-o melodie (ex. Happy Birthday);
8 ) Numaram pana la 5;
9) Fredonam 2 secunde dintr-o melodie.
4. Repetam Succesiunea.

Nota: In rundele urmatoare, Afirmatia de Setare si Fraza de Reamintire sunt ajustate sa reflecte faptul ca problema a diminuat si ne adresam la problema restanta (restul de durere). Ex. “Desi mai am inca ceva din aceasta durere de cap, ma accept si ma iubesc profund si complet.” respectiv “Durerea de cap ramasa.”

Inainte de a incepe si la fiecare runda, ne vom evalua problema, notand intensitatea ei de la 1 la 10.

Schimbari la nivel celular,spre 2012...

Intreg sistemul solar intra intr-o zona galactica in care exista o energie spatiala cu o frecventa mai inalta. Ce implicatii are aceasta adevarata "baie" energetica? Dr. Berrenda Fox furnizeaza dovezi ale modificarilor ADN-ului si a celulelor in acest interviu acordat Patriciei Resch. Dr. Fox a dovedit prin teste de sange ca unele fiinte au dezvoltat noi lanturi in ADN.
Patricia Resch: Care sunt schimbarile ce se petrec in momentul acesta pe planeta, si cum sunt organismele noastre afectate?
Dr. Berrenda Fox: Exista schimbari majore, mutatii care nu s-au mai petrecut, dupa geneticieni, de cand se presupune ca viata s-a ivit din apa. Cativa ani in urma, in Mexico City a fost o conventie a geneticienilor din toata lumea, si subiectul principal a fost legat de schimbarile care se produc la nivelul ADN-ului. Ni se intampla cu siguranta o transformare evolutiva, numai ca inca nu stim in ce anume ne transformam.
PR: Cum este aceasta schimbare de ADN?
Dr. Fox: Fiecare are o spirala dubla de ADN. Ceea ce noi aflam acum este ca exista si alte spirale care s-au format. In interiorul spiralei duble exista doua filamente (lanturi) de ADN rasucite intr-o spirala. In intelegerea mea, noi vom dezvolta douasprezece spirale. In aceasta perioada, care pare ca ar fi inceput cu 5 pana la 20 de ani in urma, am fost transformati prin mutatii. Aceasta este explicatia stiintifica. Este o mutatie a speciei noastre in ceva nou pentru care rezultatul final nu este inca cunoscut.
Schimbarile nu au fost facute publice, deoarece comunitatea stiintifica se teme sa nu inspaimante populatia. Totusi, oamenii se schimba la nivel celular. Lucrez cu copii, chiar acum cu trei care au 3 spirale de ADN. Mare parte dintre oameni stiu si simt asta. Multe religii au vorbit despre aceasta transformare si acum ea devine realitate, in moduri diferite. Stim ca este o mutatie pozitiva chiar daca fizic, mental si psihologic poate fi inteleasa gresit si poate inspaimanta.
PR: Acesti copii prezinta caracteristici diferite de ceilalti copii?
Dr. Fox: Acestia sunt copii care pot muta obiecte in camera doar concentrandu-se asupra lor, sau pot umple pahare cu apa doar privindu-le. Sunt telepatici. Poti sa te gandesti ca acesti copii ar fi angelici sau supraumani, dar nu sunt. Eu cred ca ei sunt ceea ce vom deveni noi, ca specie, in cateva decade.
PR: Crezi ca asta ni se va intampla tuturor?
Dr. Fox: Sistemele noastre imunitare si endocrine sunt cele mai bune evidentiatoare ale acestor schimbari. Acesta este unul dintre motivele pentru care lucrez la cercetari din domeniul testarii si terapiei imunologice. Cativa adulti pe care i-am testat au de fapt inca o spirala de ADN in formare. Cativa o au chiar si pe a treia. Acesti oameni trec printr-o multime de modificari majore care se petrec in constiinta si in organismul lor, pentru ca de fapt cele doua sunt una. In opinia mea, Pamantul si orice exista aici isi inalta vibratiile. Multi dintre copii recent nascuti au trupuri care sunt luminatori magnetici. Aceia dintre noi care sunt mai in varsta si aleg sa se schimbe trebuie sa treaca prin multe transformari fizice.
PR: Ce anume cauzeaza transformarea in organismele nascute cu cele doua lanturi normale de ADN?
Dr. Fox: Cel mai usor mod de a produce mutatia ADN-ului nostru este printr-un virus. In consecinta, virusii nu sunt neaparat rai. Virusii traiesc doar in tesuturi vii. Virusii ADN-ului, cum ar fi Epstein Barr sau Herpes #6 schimba structura celulara. Virusul HIV nu este un virus al ADN-ului. In loc sa transforme organismul, el il devoreaza. Cei mai multi dintre oamenii care trec prin acest proces si ies de partea cealalta a valului, cum s-ar spune, au o noua profesie, un nou mod de a gandi, sau cel putin un inceput al unui nou mod de viata.
Chiar daca ei se pot simti bolnavi, obositi, sau deznadajduiti la un moment dat, acesta e un dar. Li s-a acordat o sansa de a-si schimba structura ADN-ului si organismul intr-unul mai sanatos, mai luminos, ceea ce-i poate integra in noua generatie. Asa cum inteleg eu, vom putea desavarsi acest proces pana in anul 2012.
Modificari in ADN si remediile lor
Susanna Thorpe-Clark a scris un articol intitulat "Viziunea intreaga" in care dezvolta implicatiile schimbarilor ADN la fiintele umane. Iata mai jos un extras din acest articol:
In prezent ne modificam structura ADN (care are acum 2 spirale), de tip vechi, intr-una noua, ce va cuprinde mai multe spirale intrepatrunse. Dar nu numai noi, oamenii, ne schimbam. Intreaga viata de pe planeta sufera aceleasi modificari, pregatindu-se pentru o noua stare de existenta.
Noile conditii necesita sa renuntam la vechile concepte mentale si emotionale, numite "de vibratie joasa". Ca si moartea, renuntarea la vechile concepte este foarte importanta in procesul de schimbare, de evolutie umana. Astfel ca trecerea la un nou mod de viata ne cere sa renuntam la modul actual de a vedea lucrurile, la modul de a forma relatii interumane. Mai ales ca majoritatea modelelor curente nu pot face fata la noile conditii de viata. Nu e de mirare deci ca exista deja foarte multa frica, anxietate, neliniste in legatura cu viitorul nostru, mai ales ca deja aceste schimbari au inceput sa se simta, desi multi dintre noi nu le putem constientiza. De asemenea, modificarile fiziologice ale corpului uman incep sa se intensifice si din aceasta cauza apar diverse simptome temporare.
Unele dintre acestea sunt:
1. simptome gen raceala (febra, transpiratie, dureri osoase sau articulare) dar care nu raspund la tratamentul clasic;
2. Migrene, dureri de cap care nu se amelioreaza cu tratamentul clasic;
3. Ameteala, palpitatii, tiuituri in urechi, senzatia ca intreg corpul vibreaza interior (mai ales noaptea);
4. Spasme musculare (involuntare), dureri de spate, pierderea puterii musculare a bratelor (datorate schimbarilor in sistemul circulator);
5. Respiratie greoaie sau zgomotoasa;
6. Modificari in sistemul limfatic si in cel imunitar;
7. Oboseala nejustificata, tendinta de a dormi mai des decat in mod normal;
8. Unghiile si parul cresc mai repede decat in mod normal;
9. Episoade depresive fara motiv, fascinatia trecutului (relatii, evenimente, oameni);
10. Tensiune, neliniste, stress (senzatia ca ceva se petrece dar nu stii ce).
Multe dintre aceste simptome sunt prezente la foarte multi oameni. Majoritatea dau buzna la medicul lor dar afla cu stupoare ca totul e in regula. Toate aceste simptome sunt doar temporare, dispar de la sine si indica faptul ca aceste modificari fiziologice sunt in plina desfasurare.
Remedii pentru noile simptome
Incrancenarea si lupta nu vor duce decat la cresterea si agravarea simptomelor. Trebuie sa lasati corpul sa isi poarte singur de grija, stie sa o faca foarte bine. Daca sunteti obosit, odihniti-va si dormiti. Consumati multa apa de izvor, pentru ca in aceste momente corpul se purifica si elibereaza toxine mai intens decat pana acum.
Nu trebuie sa intrati in panica. Nu veti muri, e vorba doar de o schimbare fiziologica si subtila a corpului. Totusi, daca nu sunteti siguri, apelati la un sfat medical, faceti analize si veti vedea ce e de facut. Daca trebuie sa urmati un tratament, preferati o abordare naturista, renuntati la medicamentele de sinteza chimica in favoarea remediilor naturiste care va vor ajuta mai bland sa treceti peste disconfort.
Acest proces de schimbare interioara este cunoscut sub numele de "Ascensiune", pentru ca implica cresterea frecventei de vibratie specifica a corpului, ceea ce face sa apara aceste simptome temporare.
In aceste momente exista procese care se desfasoara in corp pentru a realiza schimbarile necesare adaptarii la noile conditii de viata. ADN-ul exista nu numai biologic, ci si in alte dimensiuni, pe alte frecvente de vibratie. Oamenii de stiinta cerceteaza ADN-ul uman si au invatat multe despre el. Dar ei inca nu sunt capabili sa inteleaga ca ADN-ul este mai mult decat atat, este semnatura personala armonioasa a fiecaruia dintre noi, valabila universal.
Daca ar fi sa auzim tonurile, sunetele generate de fiecare segment de ADN, am descoperi ca impreuna creeaza o colectie de frecvente armonioase, care este ca un identificator universal al fiecaruia. Nu mai exista nimeni care sa aiba aceeasi frecventa, identica, in tot universul. Astfel, se poate spune ca fiecare fiinta umana exista datorita rezonantei armonice cu structura informationala ADN.
Structura genetica opereaza ca un sistem de transmisie - receptie prin satelit. Fiecare componenta a ADN-ului rezoneaza specific pe o anumita frecventa de vibratie, iar acest ansamblu reprezinta de fapt conexiunea ta biologica si energetica cu toate lucrurile care exista, nu numai din mediul imediat inconjurator, ci chiar universal. Frecventele acestor componente genetice sunt foarte inalte, vibratiile lor sunt foarte fine. Practic, sunt lumina.
Modificarile care au loc in aceste momente in corp sunt o re-armonizare, o noua calibrare a frecventelor proprii la cele de referinta din intreg universul. Este vorba de procese de natura electrochimica si electromagnetica. In primul rand, relatiile de tip electrochimic dintre diferitele segmente de ADN se modifica ducand astfel la alte conexiuni intre componentele ADN, formand un alt fel de spirala. Aspectele electromagnetice corespondente noilor legaturi electrochimice sunt de fapt cresteri ale frecventelor de vibratie specifice. In consecinta, intregul corp va avea o frecventa rezonanta mai inalta. Pe masura ce procesul cunoscut ca "Ascensiune" are loc, intreaga fiinta este deja pregatita (de pe parcurs) pentru a face fata tranzitiei.
Un alt fapt important, care apare ca urmare a acestei cresteri a frecventei specifice, este folosirea unei parti mult mai importante din creier. Se stie azi ca omul obisnuit nu foloseste mai mult de 10% din intreg potentialul creierului, astfel ca pe masura ce se realizeaza "Ascensiunea", vor deveni operationale anumite zone din creier care au fost inactive timp de multe milenii, si care nu sunt raspunzatoare de modul rational de gandire ci de cel intuitiv si subtil de intelegere si actiune superioara.
Celebrele frecvente cerebrale (de tip alfa, gamma, etc) care sunt astazi cunoscute ca determinand starile mentale umane, au un rol important in acest proces de "acordare". Undele de tip gamma sunt cele mai importante, ele fiind cheia catre celelalte realitati (subtile, invizibile). Aceste noi modele urmeaza un proces format din trei stadii.
Primul stadiu este denumit "initierea". Este vorba de inceputul folosirii intentionate a constiintei in afara corpului fizic. Odata cu acest proces apare si constientizarea celorlalte forme de realitate. A doua faza este "comuniunea". Este vorba despre o adevarata interactiune si comunicare directa (non-verbala) in celelalte realitati dimensionale. Cel mai adesea va fi sub forma telepatica, dar continutul nu va fi cu mult diferit de cel obisnuit, din prezent. A treia faza este "ascensiunea". Din acest stadiu al constiintei vei putea sa faci adevarate calatorii plecand din realitatea aceasta obisnuita, spre realitatea Superioara Ultima. Toate cele trei stadii trebuie experimentate gradat, pe rand, in ordinea expusa.
Pentru a realiza "Ascensiunea" nu e suficient si nici necesar sa te gandesti la ceva anume sau sa ai un anumit tip de emotie. Este o calatorie constienta. Este renuntarea la vechile modele comportamentale pentru a deveni cu adevarat liber in a alege noi moduri de interactiune cu ceilalti, cu celelalte realitati invizibile.
(sursa: Active Information Media)
Planeta Terra se manifesta ca un imens circuit electic. Intre suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 de km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O.Schumann, intre
1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra.
Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar. Insa, din 1980, rezonanta a inceput sa creasca incet, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru inseamna ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cât era odinioara.
De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului, multi se plâng ca nu le ajunge ziua pentru tot ceea ce au de facut.
In acest ritm in 2012, timpul va ajunge la 0. De asemenea in anul 2012, planul Sistemului nostru solar, se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee. Deci ciclul de 26.000 ani va fi complet.
O data cu Rezonanta Schumann , creste nivelul vibrational al oricarei fiinte de pe Terra.
Mayasii, civilizatie din America Centrala, au avut cele mai inalte cunostinte despre Timp si Spatiu. Calendarul Mayas este cel mai précis de pe Terra. In acest calendar, cea de-a 5-a Lume se sfârseste in 1987. A Sasea Lume incepe in 2012. Deci, acum suntem intre doua Lumi. Acest timp este numit " Apocalipsa" sau Revelatia. Acest lucru inseamna ca Adevarul ne va fi revelat, si NU va fi " Sfirsitul Lumii" , asa cum multi considera in mod eronat.
Mai inseamna si faptul ca exclusiv de NOI depinde cum vom construi aceasta Noua Lume si Civilizatia care va veni.
Mayasii mai spun despre 2012 urmatoarele:
-- vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi.
-- vom depasi constiintele actuale despre Timp si Spatiu.
-- vom depasi necesitatea Banului.
-- dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a 4-a, vom intra in Dimensiunea a 5-a.
-- planeta Terra si intreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si intregul Univers.
-- ADN-ul uman va fi reprogramat si imbunatatit, si va avea 12 spirale in loc de
2. In acest Timp dintre Lumi, oamenii se schimba. Isi schimba relatiile, felul de a gândi, locul de munca, atitudinea, deciziile. Mai ales tinerii, nu mai accepta vechile sisteme si institutii, care vor disparea cu timpul.
Deciziile noastre nu se pot baza decât ori pe Iubire, ori pe Frica.
Trebuie sa alegem in orice moment Iubirea, sa urmam Intuitia, Inima. Trebuie sa creem forme-gând pozitive, si sa ne inconjuram de oameni care gândesc pozitiv.
Totul face parte dintr-un Plan Divin, nimic nu este intâmplator in Univers.
Marea Schimbare ne afecteaza ciclul veghe-somn, relatiile cu ceilalti, reglarea imunitara a organismului si perceptia asupra Timpului si Spatiului.
Posibile efecte ale Schimbarii ar mai fi:
-- migrene, dureri de cap, oboseala.
-- senzatia trecerii unui curent electric prin creier si coloana vertebrala.
-- crampe musculare.
-- simtome de gripa.
-- vise intense.
-- creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai inalte.
-- actualmente 16 ore echivaleaza cu 24 de ore, Timpul se contracta.
-- corpul fizic a inceput sa se schimbe, se creaza un nou corp de Lumina.
-- cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta in ultimul timp.
-- structura interna a ochiului uman se transforma in functie de noua atmosfera planetara si cresterea luminozitatii.
-- activarea capacitatilor latente a fiintelor, noii nascuti avind capacitate telepatica mult marita.
-- toate bolile incurabile ale sec . XX vor dispare, inclusive SIDA si cancerul.
Noi informatii despre anul 2012 ne sunt aduse la cunostiinta de Proiectul Montauk.
In cadrul acestui proiect, s-a construit pe baza unor informatii din surse extraterestre, un dispozitiv cu ajutorul caruia diferite persoane puteau fi trimise in Timp si puteau descrie ceea ce vedeau. Cei care au fost, relateaza ca anul 2012 este ca un zid abrupt peste care nu au putut trece pentru a vedea ce se va intâmpla pina in anul 10.000 D.C.
Ceea ce se afla dincolo de 2012 este ascuns perceptiei noastre la ora actuala, desi nivelul constiintei umane se eleveaza pe masura ce ne apropiem de acel prag de trecere in a 4-a Dimensiune, adica o vibratie mult superioara. Acest lucru va revela tuturor fiintelor faptul ca nu suntem cu nimic separati de Creator.
Catolicii numesc acesta "Revenirea in Glorie" , si este vorba mai mult de o stare interioara a constiintei, nu de o fiinta care vine in carne si oase.
A 4-a Dimensiune e plina de Viata, si acolo predomina Compasiunea, Intelegerea si Iubirea.
În cadrul Proiectului Montauk, despre care doi dintre participanţi (Preston Nichols şi Al Bielek) au făcut dezvăluiri cutremurătoare într-un interviu de peste 9 ore, informaţii structurate şi în cărţile lui Preston Nichols şi Peter Moon, s-au realizat experienţe de proiecţie în timp. Cercetătorii care au lucrat
la Proiectul Montauk au construit, pe baza unor informaţii provenite din surse extraterestre, un dispozitiv cu ajutorul căruia trimiteau diverse persoane în timp şi le ghidau acolo pentru a descrie ce vedeau. Al Bielek a fost unul dintre “călătorii în timp” şi iată ce răspunde el reporterului la întrebările legate de anul 2012:
Reporter: Care este cel mai depărtat punct din viitor în care au fost trimişi oameni în cadrul Proiectului Montauk?
Al Bielek: Anul 10.000 d.C.
R: Deci viitorul este acum stabilit până în anul 10.000 d.C.?
AB: Da. Este ca o realitate din vis. Nimeni nu a găsit un viitor tangibil, al lumii fizice, dincolo de 2012. Este ca un zid abrupt dincolo de care nu mai este nimic.
R: Profeţiile vorbesc despre o transformare planetară în acea perioadă.
AB: Curios, nu-i aşa?
R: Care este previziunea dvs. pentru viitorul speciei umane?
AB: Va supravieţui.
R: De ce s-a menţionat la un moment dat că anul 2011 a fost ultimul an în care subiecţii experienţelor au putut vedea ceva tangibil?
AB: Calendarul mayaş prevede pentru perioada 2011 – 2013 un fel de barieră. Persoanele clarvăzătoare au confirmat că în jurul anului 2013 este o barieră de care ele nu pot trece.
R: Asta nu înseamnă că nu este nimic dincolo de acel an.
AB: Nu. Este ascuns percepţiilor noastre. Nu se poate vedea nici măcar cu o maşină a timpului. Mulţi se întreabă dacă vor mai avea controlul asupra omenirii după 2013.
R: Se pare că avem de-a face cu o elevare a conştiinţei pe măsură ce ne apropiem de translaţia în cea
de-a patra dimensiune.
AB: Într-adevăr. Sunt ceva dovezi în direcţia asta.
R: Se discută mult despre ideea translaţiei într-o a patra dimensiune. Ce înseamnă aceasta?
AB: De fapt, înseamnă trecerea la o frecvenţă de vibraţie superioară. Este de asemenea în legătură cu conştientizarea faptului că nu suntem separaţi de Creatorul nostru. Este un eveniment de genul celui numit de crestinii catolici “revenirea în Glorie”. A doua venire se referă mai degrabă la o stare interioară, decât la o fiinţă care vine şi stabileşte o ierarhie.
R: Când se va realiza complet această translaţie?
AB: A patra dimensiune este mult mai plină de viaţă. Este o dimensiune în care predomină compasiunea, înţelegerea şi iubirea. Trecerea definitvă la cea de-a patra dimensiune cred că va avea loc între anii 2003 şi 2013.
R: E interesant că şi prin metodele de divinaţie I-Ching se prevede un sfârşit în anul 2012.
AB: Da. Nimic nu va mai fi la fel pe Pământ. Transformările au început deja. Suntem martori la “dispariţia” celei de-a treia dimensiuni a vieţii.
La nivel de planeta asistam in primul rind la inceputul inversiunii Polilor magnetici, ceea ce se intimpla o data la 13 .000 de ani, deci de doua ori intr-un Mare Ciclu Cosmic de 26.000 de ani. In ultimii mii de ani, liniile de cimp magnetic ieseau din Polul Sud si intrau pe la Polul Nord. Acum, oamenii de stiinta observa ca acest cimp magnetic stabil, incepe sa se schimbe, sa slabeasca. In ultimul secol, slabirea a fost de 10-15%, dar in ultimii ani s-a accelerat mult.
Geofizicianul francez Gauthier Hulot afirma ca acest câmp, in Atlanticul de Sud si in America de Sud, este cu 30% mai slab. Dr. Garry Glatzmaier, profesorul de Fizica Pamântului la Universitatea California din Santa Cruz, afirma ca miezul metalic lichid al planetei se misca continuu, pentru a se putea raci. Aceste miscari genereaza câmpul magnetic terestru. Dar miezul se misca si in directii opuse câmpului majoritar, si care pot creste in intensitate, ducând in cele din urma la o inversare a Polilor magnetici ai planetei. Acesta inversare e precedata intotdeauna de o slabire a câmpului magnetic. Pentru satelitii care se afla deasupra atmosferei , câmpul magnetic planetar este singurul scut protector impotriva particulelor din vintul solar. Ei se defecteaza când trec printr-un cimp magnetic slab.
Iminenta inversare a Polilor ar putea fi aratata si de extinderea Aurorei Polare, care se observa numai la Polul Sud , urmând ca acum sa se extinda si asupra Atlanticului de Sud.
Slabirea câmpului magnetic duce de asemenea la sporirea cazurilor de cancer.
Dupa cum se stie, si pasarile folosesc pentru orientare câmpul magnetic terestru. In Suedia au disparut mii de porumbei, in S.U.A. a disparut o intreaga specie de pelicani, iar in Carolina de Sud egretele zboara de la est la vest in loc de nord-sud.
Columbofilii aradeni au trimis la Atena , pentru deschiderea Jocurilor Olimpice, 850 de porumbei, dintre care nu s-au mai intors decât 50. Ungaria a trimis 1500 de porumbei si s-au reintors 40.
Alte efecte ale marilor transformari cosmice la care asistam, sunt atmosferele planetelor Sistemului Solar.
Atmosfera lui Marte creste rapid, acum e dubla si a dus la defectarea lui Mars Observer in anul 1997.
Luna, isi " fabrica" atmosfera proprie care acum se intinde pe o suprafata de 6.000 de km, fiind compusa din compusi ai sodiului, dupa cum declara Alexei Dimitriev, cercetator rus.
Atmosfera Terrei se schimba si ea, in straturile superioare formindu-se un nou gaz, care pâna acum nu exista.
Venus ne arata o crestere marcanta de intensitate luminoasa.
Jupiter sufera o modificare atât de puternica , incât s-a format un tub de radiatie ionizata, intre el si un satelit al sau , Io. De asemenea cimpul lui magnetic a crescut in intensitate de 2 ori.
Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli si acum isi intensifica câmpul magnetic si devin tot mai stralucitoare.
Activitatea vulcanica pe Terra a crescut cu 500% din 1875 incoace, iar câmpul magnetic al Soarelui a crescut cu 230% din 1901.
Conform Academiei Nationale de Stiinte din Siberia, aceste multiple schimbari se datoresc intrarii Sistemului Solar intr-o zona cosmica cu o energie mult mai intensa.
Plasma stralucitoare de la marginea Sistemului Solar, a crescut recent de 10 ori in intensitate. Soarele are un câmp magnetic numit heliosfera, care inglobeaza intregul Sistem Solar.
Cercetatorii rusi au studiat partea frontala a heliosferei, si au observat acolo plasma stralucitoare, ca si cum integul Sistem Solar a intrat intr-o zona cu o energie mult mai inalta, numita Centura Fotonica.
Acesta energie aprinde plasma heliosferei in partea frontala, care devine mai luminoasa, mai stralucitoare. Acesta energie patrunde apoi in Soare, care o va raspândi apoi in intregul Sistem Solar, saturind spatiul interplanetar, astfel ca toate planetele vor primi un supliment mare de energie.