Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

miercuri, 16 februarie 2011

FILME CU CARACTER SPIRITUAL

Anthony Warrior of God
August Rush
Bruce Lipton - Noua Biologie - Unde Mintea si Materia se intalnesc
Caroline Myss - Energetica Vindecarii
Ce stim noi cu adevarat? Edtie extinsa
Dalai Lama si lupta pentru libertate a Tibetului
David Bruce - 2012 Singularitatea in Matrice
Deepak Chopra - How to Know God
Despre Merkabah
Down the Rabbit Hole
Electrosmogul si Mediul inconjurator
Filme si Videoclipuri.
Kymatica
Ostrov
Patimile lui Hristos
Peaceful Warrior
Peaceful Warrior (2)
Povestea vietii lui Buddha
Powder
Profetia de la Celestine
Secretele Calendarului Mayas - Ian Lungold
Star Dust
Star Dust Partea 2-a
The Dark City
The Fountain - Film Initiatic

Linkuri de vizitat

Daca o sa  (apasati) apesi pe fiecare link de mai jos , o sa  (va) te poti plimba(ti) prin fiecare tara, in orice oras  (doriti) doresti ....este frumos si interesant ....
 

Despre argint

Ştiaţi că?
Pentru a ameliora setea, atunci cînd nu se poate bea nimic, puteţi ţine în gură un obiect de argint.
- Organismul unui om cu masa de 70 kg conţine aproximativ 0,07 mg de argint.
- Cei care poartă bijuterii de argint sînt mai calmi.
- Argintul se foloseşte şi sub formă de aliaje cu alte metale, la confecţionarea monedelor, la protezarea dinţilor, la confecţionarea bijuteriilor şi tacîmurilor.
- Soluţiile coloidale de argint se utilizează în medicină ca mijloace antiseptice, pentru tratarea bolnavilor de tuberculoză.
- Pînă la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros, fiindcă era singurul dezinfectant cunoscut. Un kilogram de aur preţuia cît 7 kilograme de argint. Azi, cu un kilogram de aur, se pot cumpăra 74 kilograme de argint.
 
Sănătate preţioasă
Leacuri de argint

Apa păstrată în vase de argint are calităţile unui antibiotic natural extrem de eficient.


 
Încă din cele mai vechi timpuri, bogaţii mîncau cu tacîmuri de argint.
Preoţii împart sfînta împărtăşanie cu linguriţă de argint.
Apa sfinţită rezistă timp îndelungat dacă e ţinută în recipiente de argint.
Ce au în comun aceste practici?
Argintul, un metal ale cărui virtuţi terapeutice au fost ţinute în secret secole de-a rîndul.
Astăzi, ştiinţa a făcut mii de teste care au confirmat că ionii de argint au efect bactericid.
Distrug circa 650 viruşi şi germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient.
Dintre toate întrebuinţările curative ale argintului, cea mai cunoscută este apa de argint, leac pe care-l cunosc şi astăzi oamenii de la sate.
Şi despre care se spune că ajută la menţinerea sănătăţii şi păstrarea longevităţii.
Un medicament vechi de milenii
Acum 4.000 de ani, medicii chinezi făceau acupunctură cu ace de argint.

Fenicienii navigau luni întregi peste mări.
Ei transportau apa, vinul şi laptele în vase din argint, pentru a le păstra nealterate un timp îndelungat.
Vechii greci au observat că în perioada războaielor, aristocraţii nu sufereau de dizenterie.
Explicaţia: foloseau tacîmuri şi veselă din argint care i-a protejat de multe epidemii şi boli.
Coloniştii americani care străbăteau Vestul puneau adesea un dolar de argint în lapte pentru a-i întîrzia alterarea.
La începutul secolului, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac şi puneau cîteva picături de soluţie de argint în ochii nou născutului pentru a distruge eventualele bacterii care ar fi putut provoca orbirea.
Bijutierii care lucrează cu argint sînt renumiti pentru sănătatea lor.
Staţiile cosmice NASA şi MIR folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale în apă potabilă.
Practic, argintul este un dezinfectant universal, adevărat medicament, detronat însă de apariţia penicilinei şi uitat pe nedrept.
Antibioticele sintetice fac bine, dar au şi o serie de efecte dăunătoare, plus că organismele patogene devin rezistente la acestea.
N-ar fi mai bine să încercăm şi argintul?
Antibiotic şi antioxidant
Rolul argintului în organismul uman poate fi descris ca un "sistem imunitar secundar".

Din rezultatele obţinute de dr. Hery Margraff aflăm că argintul are capacitatea de a distruge în 6 minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziţi şi fungi.
Ca antibiotic natural, argintul luptă cu bacilulul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator principal al cariilor dentare) şi alte microorganisme dăunătoare.
S-a mai constatat că argintul este un puternic antioxidant natural, distrugînd radicalii liberi (cauza a peste 60 de boli printre care cancerul şi boala Alzheimer).
S-a demonstrat că argintul este şi un imuno-modulator, adică ajută la creşterea imunoglobulinei din clasa A, M, G ca şi a limfocitelor T.
În domeniul chirurgiei, argintul e folosit la unirea vaselor cerebrale sau închiderea defectelor de pe suprafaţa craniului (metoda Heingenheim).
A fost folosit la filtrele măştilor celor care se ocupau cu dezinfectarea în timpul epidemiei de gripă aviară.
Există mărturii şi ale bolnavilor care s-au vindecat de cancer consumînd apă de argint.
De cît argint avem nevoie?
Strămoşii noştri primeau o oarecare doză de argint prin hrană.

Tehnologiile moderne din agricultură au distrus 85% din rezervele de argint ale solului, astfel încît acest element nu mai există în alimentele pe care le consumăm.
Conform unor studii americane, deficitul de argint duce la scăderea imunităţii şi este unul dintre principalii factori de creştere a afecţiunilor maligne din ultimele decenii.
Cel mai eficace aport de argint se face sub forma lui coloidală (particule de 0,001 microni), astfel este total inofensiv pentru organismul uman, care îl va elimina în 24 de ore.
Argintul coloidal se absoarbe în sînge foarte repede, încă din cavitatea bucală.
Cercetătorii au stabilit că 0,088 mg de argint reprezintă cantitatea medie zilnică necesară organismului uman.
Organele noastre conţin argint, cel mai mult fiind în ţesutul creierului mare, în nucleul celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin, partea exterioară a ochiului şi în oase.
Surse de argint

Argintul coloidal nu interacţionează cu alte medicamente şi nu are efect toxic asupra organismului, nefiind un metal greu.
Dat fiind faptul că el este în forma coloidală, orice surplus se va elimina foarte uşor din organism şi nu se va acumula în ţesuturi.
Nu există riscul de supradozaj, iar argintul în forma coloidală nu interacţionează cu alte medicamente.
Şi Organizaţia Mondială a Sănătaţii recomandă argintul coloidal ca fiind cel mai puternic dezinfectant folosit în cazul apei potabile.
Apa se poate folosi în mod preventiv, pentru întărirea sistemului imunitar, sau ca un remediu valoros în terapia infecţiilor şi a bolilor.
Se iau 4 linguriţe pe zi de apă tratată cu argint coloidal, pe stomacul gol.
Leacul este util şi animalelor de companie.
Această apă este doar un adjuvant, nu exclude vizitele la doctor şi urmarea tratamentului prescris.
Cum putem obţine această valoroasă apă?
Păstrînd apa potabilă în vase de argint.
Există în comerţ şi apă cu argint coloidal gata preparată.
Metalul preţios pentru sănătate poate fi obţinut şi din surse alimentare: organismele animale acvatice, ouă, lapte de vacă şi de capră.
Atenţie la doză!

În terapia cu apă de argint trebuie să ţinem cont şi de următorul aspect: pigmentarea pielii.
Aceasta devine albastră, dar numai în cazul consumului exagerat de metal.
Mai mult, excesul de argint în organism conduce la apariţia celulelor canceroase, la slăbirea văzului şi la dereglări psihice.
Dar apa cu argint coloidal, obţinută cu tehnologii de ultimă oră, nu produce asemenea pericole, dimpotrivă, este un bun remediu împotriva microbilor.
OMS recomandă 0,05-0,1mg argint pe fiecare litru de apă potabilă.
Consumul de argint coloidal este sigur chiar şi pentru femeile însărcinate şi pentru cele care alăptează, ajută la dezvoltarea fetusului.
Mai există şi persoane alergice la acest metal, cărora nu le este indicat tratamentul cu argint.
Devin nervoase, contactează gastrite, ulcer stomacal şi intestinal, au insomnii şi dureri de inimă, le amorţesc mîinile.
O particularitate a "oamenilor de argint" este că le plac dulciurile.
Boli învinse de un metal

În ce cazuri este indicată terapia cu apă de argint?

Acnee, alergii, infecţii ale vezicii urinare, otită, tulburări de digestie, infecţii ale prostatei şi căderea părului sînt numai cîteva dintre afecţiunile care pot primi tratament cu apă cu argint coloidal.
Este cel mai bun remediu complementar pentru afecţiuni cronice ca hipertensiune arterială, hepatită cronică, sinuzită, gastrită, ulcer, psoriazis, herpes.
Cel mai simplu şi eficient produs complementar împotriva gripei, inlcusiv a celei porcine, şi a virozelor respiratorii.
Se mai ştie că, acela care se spală pe faţă cu apă de argint capătă un ten frumos.
Rănile spălate cu apă de argint se vindecă mai repede, nu se infectează şi cicatricele rămase după vindecare sînt mai puţin vizibile.
Şi pentru păstrarea suprafeţelor afectate de arsuri cît mai aseptice este folosită tot apa de argint.
Şi fiindcă tot e alertă de gripă porcină pe mapamond, trebuie să ştim că apa de argint este un excelent mijloc profilactic în timpul oricărei epidemii.
Se recomandă cîte două linguriţe pe zi de apă de argint.

Rezultate în tratarea bolilor grave

Deoarece în SIDA în stare activă, sistemul imunitar reprimat al corpului este expus atacului oricărui tip de boli, argintul coloidal este un medicament netoxic perfect pentru a fi folosit datorită efectului sau antibiotic pe scară largă.
Un cercetător al Universităţii Brigham Young a trimis argintul coloidal la două laboratoare diferite, printre care şi centrul medical UCLA, care au răspuns: "Acesta a distrus nu numai virusul HIV, ci orice virus pe care a fost testat în laborator".
 
 

Invataturi

Scrisoare de ramas bun

Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic.
As da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreaza, ci pentru ceea ce semnifica.

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm. As asculta cand ceilalti vorbesc si cat m-as bucura de o inghetata cu ciocolata!

Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata, m-as imbraca foarte modest, m-as intinde la soare, lasand la vederea tuturor nu numai corpul, ci si sufletul meu.

Doamne Dumnezeul meu daca as avea inima, as grava ura mea peste ghiata si as astepta pana soarele rasare. As picta cu un vis al lui Van Gogh despre stele un poem al lui Benedetti, si un cantec al lui Serrat ar fi serenada pe care i-as oferi-o lunii. As uda cu lacrimile mele trandafirii, pentru a simti durerea spinilor si sarutul incarnat al petalelor...

Dumnezeul meu, daca as avea o bucatica de viata... N-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc. As convinge pe fiecare femeie sau barbat spunandu-le ca sunt favoritii mei si as trai indragostit de dragoste.

Oamenilor le-as demonstra cat se insala crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc! Unui copil i-as da aripi, dar l-as lasa sa invete sa zboare singur. Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea, ci cu uitarea. Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii... Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui, insa fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul de a-l escalada. Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul lui micut, pentru prima oara, degetul parintelui, l-a acaparat pentru intotdeauna.

Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice. Sunt atatea lucruri pe care am putut sa le invat de la voi, dar nu cred ca mi-ar servi, deoarece atunci cand o sa fiu bagat in interiorul acelei cutii, inseamna ca in mod neferecit mor.

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as stii ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune "te iubesc"si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.

Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da de fiecare data alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar daca cumva gresesc si ziua de azi este tot ce ne ramane, mi-ar face placere sa-ti spun cat te iubesc, ca niciodata te voi uita.

Ziua de maine nu-i este asigurata nimanui, tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti. De aceea, nu mai astepta, fa-o azi, intrucat daca ziua de maine nu va ajunge niciodata, in mod sigur vei regreta ziua cand nu ti-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat ca sa le conferi o ultima dorinta. Sa-i mentii pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, ia-ti timp sa le spui "imi pare rau", "iarta-ma", "te rog" si toate cuvintele de dragoste pe care le stii.

Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete. Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima. Demostreaza-le prietenilor tai cat de importanti sunt pentru tine."


Gabriiel Garcia Marquez,

Leusteanul si virtutile lui

De la magie, in farmacie

Este imposibil sa nu il remarci in gradina, daca nu pentru forma sa destul de banala, dar de un verde viu si intens, atunci pentru mirosul sau unic, care il face de neconfundat, transformandu-l intr-una din cele mai des folosite verdeturi pentru dres ciorbele.. Numele sau latin este Levisticum officinale, o planta europeana, descoperita si folosita pentru prima data in bazinul Marii Mediterane, pe teritoriul Italiei, Greciei si al Frantei. De altfel, in aceste zone a existat si partial mai exista un adevarat cult pentru aceasta iarba aromatica, care era considerata nu doar un simplu zarzavat, ci si un medicament redutabil si chiar un elixir magic, foarte eficient. Nu se stie exact cand a ajuns sa fie folosit leusteanul pe teritoriul tarii noastre, probabil inaintea invaziei romane, insa a fost foarte bine adoptat, devenind un medicament uzual, folosit de medicina populara in mai toate regiunile. Pana de curand, virtutile terapeutice ale leusteanului au fost complet ignorate de medicina moderna, fiind considerat un simplu zarzavat. Recent, studii farmacologice realizate in Italia, Statele Unite, Turcia si Spania au aratat ca leusteanul, nelipsit din traditionalele borsuri romanesti, este mai degraba planta medicinala, decat zarzavat. Principiile active pe care le contine au o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, a aparatului reno-urinar, asupra sistemului endocrin si a celui imunitar. Este un excelent remediu pentru prevenirea bolilor, atunci cand este consumat sistematic ca aliment, putand deveni la nevoie - atunci cand este dozat corespunzator - si un remediu eficient intr-o multitudine de boli. Inainte, insa, de a vedea care sunt utilizarile medicinale ale leusteanului, sa vedem cum se prepara si cum se administreaza acest... zarzavat-medicament.
Modalitati de preparare si de administrare
Sucul
Pentru a obtine sucul de leustean se mixeaza o mana de frunze proaspete, la care s-au adaugat patru linguri de apa, dupa care se lasa jumatate de ora la macerat, apoi se filtreaza. Licoarea obtinuta este bine sa se consume imediat sau sa fie pastrata la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proaspat obtinut din frunzele de leustean este un puternic medicament, care de obicei nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc de radacina de morcov. De regula, se iau de 4 ori pe zi cate 3-4 lingurite de suc de frunze de leustean, diluate in cate un sfert de pahar de suc de morcov.
Infuzia combinata
Cum arata si numele, se combina extractia la rece cu cea la cald, ajutand astfel la conservarea principiilor active. Se prepara astfel: 2 lingurite de frunze uscate si, eventual, un varf de lingurita (0,5 grame) de seminte, se lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana de apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se pune deoparte, iar planta ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa fierbinte, 20 de minute, dupa care se filtreaza. Se combina cele doua extracte. Preparatul se bea inainte de masa cu un sfert de ora. In cazul in care nu avem planta uscata, se folosesc frunzele proaspete, triplandu-se cantitatea. Doza: 3 cani pe zi.
Leusteanul ca adaos in mancare
In bucataria europeana, leusteanul este printre putinele zarzavaturi si condimente considerate ca putand inlocui sarea, din punctul de vedere al gustului (sarea este contraindicata in multe boli cardiovasculare, digestive sau reno-urinare). In traditia culinara romaneasca, leusteanul este vazut exclusiv ca un ingredient al borsurilor si ciorbelor, insa el poate fi consumat si in supe (ca in Italia), sau in mancarurile cu cartofi (ca in bucataria germana). Important este, pentru a nu-si pierde proprietatile terapeutice, sa fie mancat cat mai putin preparat termic, fiind adaugat dupa ce am gatit hrana, si nu in timp ce este pe foc.
Vinul de leustean
O suta de grame de frunze de leustean proaspat se toaca marunt si se pun la macerat, in 750 ml de vin alb, intr-o sticla care se inchide ermetic si se pastreaza la temperatura camerei, vreme de doua saptamani. Dupa trecerea acestei perioade, amestecul se filtreaza, iar preparatul astfel obtinut se pastreaza la rece, in recipiente bine inchise. Se bea cate un paharel, inainte de masa. Vinul de leustean este un leac stravechi, cunoscut pentru efectele sale in combaterea anorexiei, a indigestiei, a unor boli cardiace asociate cu retentia de lichide.
Tratamente interne
Litiaza renala (pietre la rinichi) - un studiu realizat in Germania arata faptul ca sucul proaspat de leustean (10 lingurite la o cana de suc de morcov, cu care se bea combinat) ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi (urati, oxalati) si previne formarea lor. Atunci cand nu exista leustean proaspat la indemana, efecte excelente se obtin si prin consumarea zilnica a 1-2 cani de infuzie combinata, preparata din doua lingurite de planta uscata (frunze si seminte) la 250 ml de apa.
Leusteanul inflorit
Cistita - pentru prevenirea acestei afectiuni se consuma mult leustean proaspat, adaugat la diferite mancaruri. Odata instalata cistita, ea se trateaza cu infuzie combinata de leustean, din care se consuma cate 3 cani pe zi, administrate la 2 ore dupa ce am mancat.
Retentie de urina - se recomanda leusteanul proaspat, taiat marunt, adaugat la supe calde si in salatele de legume. Consumat in cantitati suficiente (minimum 20 de grame pe zi), are efect diuretic, antispastic, fiind indicat pentru retentiile de urina care apar post-operator, dupa cistitele acute, dupa administrarea medicamentelor ce inhiba diureza sau in unele afectiuni tumorale. Suplimentar, se consuma sucul de leustean proaspat, cate 1 lingura luata din ora in ora, pe parcursul zilei. Principiile active nu doar stimuleaza formarea urinei si eliminarea ei, ci ajuta si la eliminarea masiva a ureei si a altor produsi reziduali din organism.
Stari de greata, dispepsie, diskinezie biliara - se mesteca 1-2 frunze proaspete de leustean inainte si dupa masa. Este un tratament simplu, dar cu efecte puternice, deoarece stimuleaza secretia de sucuri gastrice, favorizeaza peristaltismul gastric si eliberarea bilei din colecist. De asemenea, frunzele proaspete de leustean consumate ca atare au efecte antiinflamatoare asupra tubului digestiv, fiind un adjuvant util in cazul colecistitei si al pancreatitei.
Anorexie - cu un sfert de ora inainte de masa, se consuma una-doua frunze proaspete de leustean, care se mesteca indelung. Uleiurile volatile si substantele amare pe care le contin sunt un excelent stimulent digestiv si maresc in mod armonios pofta de mancare. Are, datorita acidului angelic continut in frunzele sale, si efecte tonice nervoase si psihice, fiind ca atare eficient si in cazul anorexiei psihice. Un element interesant este ca atunci cand sunt consumate in cantitati mai mari (5-10 frunze o data), efectul frunzelor de leustean este cel opus, diminuand pofta de mancare si constituie un tratament util contra apetitului alimentar excesiv.
Balonare - contra acestei afectiuni, leusteanul are o reputatie de medicament, consolidata vreme de... 2000 de ani, fiind prescris in acest sens inca din timpul Greciei antice, unde era foarte pretuit de catre medicii vremii ca tonic si antispastic digestiv. Cercetarile moderne arata ca de "vina" pentru proprietatile vindecatoare ale leusteanului in aceasta afectiune sunt uleiurile volatile si substantele amare pe care le contin frunzele sale. Trebuie mentionat insa ca si semintele contin principii active, in special uleiuri volatile, foarte eficiente in combaterea acestei afectiuni. Ca atare, se recomanda administrarea inainte de masa a 3-6 linguri de infuzie combinata de frunze si de seminte de leustean.
Sindromul colonului iritabil, adjuvant in colita - se recomanda consumul de leustean proaspat, in cantitati cat mai mari, precum si administrarea unei cani de infuzie combinata de frunze de leustean, de doua ori pe zi. Un studiu recent arata ca flavonoidele continute in frunzele acestei plante au efecte antiinflamatoare asupra mucoasei intestinale, in timp ce substantele sale volatile, cu efect antiseptic, regleaza flora tubului digestiv. Rezultate foarte bune se obtin prin combinarea acestui tratament cu administrarea de uleiuri bogate in acizi grasi Omega 3 (continuti de peste, de semintele de in etc.)..
Colici intestinale, spasme digestive - se bea o cana de ceai fierbinte de leustean, obtinut prin oparirea a 2 lingurite de frunze uscate, cu 250 de ml de apa. Leusteanul contine substante active cu efecte antispastice si carminative, fiind printre cele mai eficiente plante medicinale in aceste afectiuni.
Indigestie, dispepsie - se face o cura de zece zile, timp in care se consuma suc de leustean, cate 2 lingurite inaintea meselor principale. Are puternice efecte de stimulare a secretiilor care ajuta in procesul de digestie, amplifica peristaltismul tubului digestiv. Daca nu aveti consecventa necesara pentru o cura sistematica, puteti mesteca ocazional, atunci cand simtiti nevoia de a va mari puterea digestiva, cateva frunze de leustean, cu 5-10 minute inainte de masa.
Raceala, gripa - pentru prevenire, se consuma frunze de leustean proaspete, care contin uleiuri volatile cu o actiune antiinfectioasa puternica si polizaharide, cu o actiune de stimulare a sistemului imunitar. Atunci cand boala s-a instalat, se administreaza suc proaspat de leustean, 10-12 lingurite pe zi, care are efecte antiseptice, expectorante si care mareste capacitatea naturala a organismului de a combate infectia.
Bronsita, tuse productiva - se bea infuzie combinata de leustean, cate 2-3 cani pe zi, cat mai calda posibil. Acest preparat are efecte calmante, reduce senzatia de iritatie pe traiectul respirator si este expectorant, ajutand eliminarea secretiilor bronsice in exces. Acest tratament este un bun adjuvant si in caz de pleurezie, de pneumonie.
Febra, febra intermitenta - se consuma 1-3 cani de infuzie combinata de leustean pe zi. Acest preparat scade temperatura corpului printr-un mecanism oarecum asemanator aspirinei, producand transpiratie si vasodilatatie.
Nu lipseste din nici o ciorba 
Amenoree - se fac cure cu o durata de 8 saptamani, timp in care se consuma 15 grame de frunze de leustean proaspat pe zi. Suplimentar, pentru efecte mai puternice, se bea si o cana de infuzie combinata de frunze si de seminte de leustean. Este un tratament care favorizeaza declansarea menstruatiei, care stimuleaza activitatea ovarelor si imbunatateste circulatia la nivelul aparatului genital feminin.
Ciclu menstrual dureros - vreme de 21 de zile, se bea cate o cana de infuzie combinata de leustean dimineata si seara. Acest preparat nu favorizeaza doar menstruatia, ci si normalizeaza ritmul sau de aparitie, previne crampele si starile de disconfort inainte si in timpul menstrelor. In cazul crampelor menstruale puternice, se bea o infuzie fierbinte de leustean (din doua lingurite de planta la o cana de apa), tratament cu efecte calmante si antispastice rapide.
Circulatie periferica deficitara - se consuma leustean proaspat, cate 10-25 de grame pe zi. Are efect vasodilatator periferic, ajutand la imbunatatirea irigarii cu sange a unor zone ale corpului, cum ar fi mainile, labele picioarelor, urechile.
Dureri de cap, migrena - se mesteca indelung 4-5 frunze proaspete de leustean. Calmeaza durerea si reduce senzatia de voma, in cazul migrenei. Tratamentul este recomandat si in crizele biliare, deoarece normalizeaza activitatea colecistului.
Tratamente externe
Pete pe piele - se freaca pielea pe zona afectata cu frunze proaspete de leustean, zdrobite in prealabil. Aplicatia dureaza cinci minute si se repeta de doua ori pe zi, vreme de o saptamana.. Efectele sunt exceptionale, in cazul petelor care apar in contact cu diverse substante chimice. In cazul petelor pe piele care apar pe fondul unor tulburari interne, tratamentul extern este dublat cu o cura de dezintoxicare cu o durata de minimum 2 saptamani, timp in care se iau 12 lingurite de suc de leustean pe zi.
Reactii alergice la nivelul pielii - frunzele proaspete de leustean se toaca foarte bine pe o planseta de lemn sau se maruntesc in mixer, dupa care se invelesc intr-un tifon subtire si se aplica pe locul afectat, unde se lasa vreme de o ora. Are efecte antihistaminice directe, diminueaza inflamatia, calmeaza mancarimile.
Dureri de gat, amigdalita - se face gargara cu o infuzie fierbinte de frunze uscate de leustean (4 linguri la o jumatate de cana de apa).
Semintele de leustean 
Gingivita, ulceratii in zona bucala - se mesteca indelung (minimum cinci minute), de 4 ori pe zi, cate 2-3 frunze proaspete de leustean. Este un tratament simplu, dar cu care se obtin rezultate foarte bune, deoarece dezinfecteaza gingiile, este antiinflamator, favorizeaza refacerea epiteliilor lezate.
Miros neplacut al transpiratiei - in Evul Mediu, cei care strabateau cu piciorul distante foarte lungi isi puneau in incaltari cateva frunze de leustean, ca sa previna mirosul neplacut al picioarelor si sa se fereasca de eventualele infectii la acest nivel. Daca vi se pare neplacut sau imposibil de aplicat acest procedeu terapeutic, va recomandam baile partiale cu infuzie combinata de leustean, bai care vor avea o durata minima de 10 minute. Este bine de stiut ca aroma leusteanului este adesea folosita in... parfumurile de lux, carora le da o tenta de prospetime, de naturalete.
Arsuri de gradele I si II - se striveste o mana de frunze proaspete de leustean pe o planseta de lemn, apoi se aplica pe locul afectat, unde se tin vreme de minimum o ora. Aceasta aplicatie are efecte calmante locale, antiinflamatoare, previne infectia si grabeste refacerea tesuturilor distruse.
Amigdalite, faringite, laringite - se consuma frunze proaspete de leusten si, suplimentar, se face gargara de 4 ori pe zi cu infuzie combinata din frunze si seminte de leustean. Este un tratament cu efecte calmante si antiinfectioase.
Precautii si contraindicatii
Nu se foloseste in perioada sarcinii si se foloseste in cantitati moderate (maximum 3 g pe zi de frunze proaspete) in timpul alaptarii. Foarte rar s-a observat un efect iritativ al leusteanului, administrat in cantitati mari si pe perioade lungi de timp, in infectiile renale.
LEUSTEANUL - PLANTA MAGICA
In Apuseni, fetelor aflate la pubertate li se dadea sa manance dimineata turte de grau cu leustean verde, ca sa fie ferite de "zburatori si alte ispitiri necurate". De altfel, pe tot teritoriul Romaniei se credea ca cele mai bune remedii de protectie magica sunt leusteanul, odoleanul si iarba creata. In nordul Moldovei, se credea ca radacina de leustean dezgropata in Vinerea Mare si administrata pisata in fiecare seara ajuta la alungarea spiritelor rele din om, fiind o metoda de exorcizare. De asemenea, se credea ca adaugate in apa din scaldatoare frunzele de leustean alunga gandurile negre.
In Franta, in Provence, se spunea ca femeia care face baie cu frunze de leustean si flori de trandafir poate trezi dragostea in cel pe care il iubeste.
In Italia, in provincia Liguria, se credea ca persoanele care poarta cateva frunze sau bucati de radacina de leustean vor deveni foarte atractive pentru sexul opus. (Femeile slave purtau leustean in ziua nuntii ca sa aiba o casnicie fericita.)

duminică, 13 februarie 2011

OTRAVA DIN COMERT CARE TE FACE "FRUMOASA"


PARABENII
Cel mai mare lant de magazine din SUA Wal-Mart, precum si producatorul de cosmetice Johnson&Johnson, sunt actionati in judecata de catre mii de cetateni americani, pentru producerea si comercializarea unui sampon, respectiv sapun lichid pentru bebelusi, care contine o toxina ce cauzeaza cancerul hepatic. Aceasta se numeste clorura de metilen si este interzisa de catre agentia responsabila cu siguranta mancarii si a medicamentelor din SUA (FDA).
Macar acolo au inceput sa se miste lucrurile, chiar daca foarte incet. Dupa atatia ani de folosinta a produselor cosmetice, femeile au absorbit literalmente tone dintr-o alta familie de substante, numite parabeni. Voi lasa loc unei descrieri apte a parabenilor, dupa ce mai intai am sa atrag atentia asupra efectelor lor:
Deoarece compozitia lor chimica e asemanatoare cu cea a hormonului feminin estrogen, parabenii au efecte dezastruoase asupra copilasilor de sex masculin, atat asupra celor aflati in burta mamei, cat si a sugarilor, daca mamele folosesc cremele, ojele si samponurile cu parabeni. Cum astfel?
Efectul cel mai clar, este subdezvoltarea organelor sexuale si afectarea ulterioara a functiei reproductive. E ca si cum ai injecta estrogen intr-un baiat - se face praf. Suspectez ca imbalanta hormonala rezultata, produce barbati mai efeminati, cu potential crescut de a deveni homosexuali.
Nu sustin Doamne fereste ca aceasta se va intampla neaparat, dar e bine ca femeile sa inceapa a da atentie la ce folosesc pentru infrumusetare: unghiile acelea frumos ojate in rosu, ar putea costa scump barbatia viitoare a baietelului Dvs. Merita riscul ? E evident de ce aceste produse trebuiesc evitate si-n timpul alaptarii.
Catherine Zeta Jones care isi permite orice cosmetice din lume, foloseste numai oua crude si bere pentru parul ei minunat. Noua celor care ne numaram banii, ni se promoveaza boala in ambalaje stralucitoare, contra unui cost care adunat peste timp e semnificativ. Stie femeia ce stie, e si ea mama de copii:
In loc de a-i admira pe actori pentru toate lucrurile gresite pe care le fac, sa luam mai bine un exemplu bun, in cazul atat de rar in care ni-l ofera.
Otrava din comert care te face "frumoasa"
Produsele de înfrumuseţare, de curăţare, îngrijire, exfoliere sau hidratare: cremele, loţiunile, gelurile, şampoanele sau balsamurile, conţin, adeseori, în compoziţia lor chimică, substanţe extrem de periculoase care, în timp, pot provoca boli grave.
Dacă ar fi să aruncăm o privire pe eticheta unde sunt scrise, intenţionat cu litere minuscule, "ingredientele", putem observa că mai toate cremele, loţiunile şi gelurile produsele pentru păr, deodorantele, fardurile, fondurile de ten, rujurile, parfumurile, conţin parabeni. Aceştia pot fi recunoscuţi foarte uşor după următoarele denumiri, greu de pronunţat, dar al naibii de toxice: Methylparaben, Propylparaben, Buthylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben. Parabenii sunt conservanţii cei mai des folosiţi în produsele cosmetice. Există în toate tipurile de produse cosmetice, de la loţiuni pentru bebeluşi, până la farduri de pleoape, şampon, creme, geluri de ras, lubrifianţi, pastă de dinţi şi chiar în creme pentru tratament. Ne lovim de ei până chiar si în cele ce se pretind "de lux". Adică omul dă o grămadă de bani pe marcă, dar conţinutul e cât se poate de otrăvitor. Parabenii se absorb rapid, sunt metabolizaţi şi apoi eliminaţi, însă anumite cantităţi rămân depozitate în organism, mai ales în apropierea sânilor, (deodorantele, cremele) şi pot afecta sănătatea. În interiorul organismului, parabenii se comportă ca şi propriii noştri hormoni (estrogenul), perturbând sistemul endocrin (hipotalamusul, ovarele, tiroida). Acţiunea lor este slabă, dar în timp, devine ameninţătoare. Parabenii au fost identificaţi şi în laptele de mamă.

Parabenii "s-au ascuns" în tumorile mamare

Şi să ne mai gândim la un alt aspect: majoritatea oamenilor consumatori de cosmetice suferă de anumite afecţiuni, mai grave sau mai puţin grave. Unii au diabet, acnee, insomnii, gastrită, ovare polichistice, fibroame uterine de mici dimensiuni, o vezică biliară leneşă, pietre la rinichi, o glandă tiroidă inflamată, etc. Câţi dintre aceştia folosesc produse naturale 100% care să nu le dăuneze, în timp, sănătăţii? Până şi în banalele şampoane şi balsamuri de păr "urlă" parabenii. Există şi păreri contradictorii, care susţin că parabenii sunt inofensivi şi demontează ipoteza ca aceştia pot creşte riscul de cancer mamar. Dar oamenii de ştiinţă britanici au descoperit, în anul 2004, că substanţele respective se aflau în tumorile mamare a 19 din 20 femei supuse studiului. De atunci, alăturarea cuvântului "cancer" cu "parabenii" a băgat spaima în toţi cei care utilizează frecvent produse de întreţinere. Unele firme de cosmetice, mai mici şi mai puţin cunoscute de publicul larg, au început deja să creeze creme fără parabeni, spre lauda lor. O bulină neagră revine însă marilor concerne recunoscute care nu au adoptat această strategie şi continuă să vândă produse care "înoată" în parabeni.
Şerveţele umede şi loţiuni pentru bebeluşi cu parabeni

Nici copiii, care ar trebui apăraţi şi feriţi cât se poate, nu sunt scutiţi de prezenţa substanţelor nocive. Loţiunea Johnsons baby-badtime, reomandată pentru toată familia, conţine, pe lângă altele, şi Metylparaben, Ethylparaben, Prophylparaben. Până şi banalele şerveţele umede sunt îmbibate cu această substanţă controversată. Pe ambalaj scrie, cu litere de-o şchioapă: "Vitamina E", ca mamele să se bucure şi să aibă încredere în valoarea produsului. Însă şerveţelele umede Baby-Delfi de la Bella au şi Methyl, Prophyl, Ethyl, Buthyl şi Isobuthylparaben.
Uneori, chiar dacă acestea se găsesc la Plafar, au inscripţionat însemnul: NATURAL sau BIO pe ambalaj, conţinutul e puţin diferit. "Balsamul cu Propolis", are scris pe eticheta de prezentare "produs natural" cu toate că, în compoziţia lui intră: "Mineral Oil", produs sintetic, obţinut din petrolul procesat chimic şi folosit datorită preţului scăzut. Înfăşoară pielea ca într-o folie de plastic, împiedicând-o să respire şi să elimine toxinele. Balsamul respectiv mai conţine şi lanolină, un emolient rezultat din lâna oilor, care provoacă forme grave de acnee, iar  alcoolul (care se găseşte şi el în compoziţia balsamului atât de natural) usucă pielea, îmbătrânind-o.

"Crema cu propolis şi extract de gălbenele", de la Hipocrate cosmetics, "Unguentul cu camfor" pentru nevralgii sciatice, stimulent respirator şi circulator sau "Laptele Doina", produs de Farmec SA, şi recomandat pentru orice tip de ten, - conţin, de asemenea, parabeni. Dermatologii atenţionează că alcoolul/isopropylul care este un solvent ce denaturează structura altor compuşi, usucă pielea şi poate provoca fisuri mici la nivelul epidermei şi infecţii.
Şi scump şi dăunător!
Cercetătorii au mai descoperit că parabenii afectează funcţiile reproductive masculine, iar riscul de melanom este mare, fiind şi potenţiali cauzatori de alergii ale pielii atunci când sunt folosite mai multe tipuri de parabeni în produse. Studiile pe care le efectuează marile companii cosmetice, nu iau în calcul efectele parabenilor acumulate, în timp, în zeci de ani de folosire, cum se întâmplă în realitate, nici eventualele sensibilităţi şi boli ale consumatorilor (nu toţi suntem sănătoşi, dar cu toţii trebuie să ne spălăm şi să ne dăm cu cremă pe mâini) ci se rezumă la teste efectuate în prezent, pentru a putea scoate pe piaţă produsul cât mai rapid. De ce sunt folosiţi parabenii şi nu substanţele naturale? Pentru că sunt foarte ieftini şi.ţin mai mult. Asta nu înseamnă că produsele respective vor fi şi ele ieftine ca braga . Nu! Chiar firmele de renume utilizează parabeni în compoziţia unor produse, cărora li se face frecvent reclamă şi sunt destul de scumpe. Dăm şi bani, dar măcar să ne alegem cu nişte afecţiuni grave!

Femeile însărcinate şi care alăptează trebuie să se ferească de cosmeticele cu parabeni pe cât posibil. Mai bine să se spele pe cap cu un ou frecat cu lămâie şi să-şi ungă pielea uscată cu ulei de măsline. O alternativă la produsele cosmetice cu parabeni sunt şi cele organice, care folosesc uleiuri esenţiale de arbore de ceai, lavandă, rozmarin; vitaminele E (tocopherol), A, C, şi unele substanţe de conservare semi-naturale. Termenul de valabilitate va fi mult mai scurt decât cel al cosmeticelor cu parabeni, dar vom şti sigur că produsul e de calitate şi mai scump. Dar cine n-ar da un ban în plus pentru sănătatea lui? (Răzvan Mateescu)