Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

duminică, 20 septembrie 2009

bioritmul si luna

Traditia populara, sustinuta de cercetari stiintifice moderne, afirma ca este bine sa incepem tratamentele medicale sau administrarea remediilor in perioade si momente precise de timp, pentru a obtine, astfel, un efect curativ maxim. Alaturi de influenta bioritmului, Luna a fost cel mai bun sfetnic in acest sens, deoarece fazele ei erau foarte usor de urmarit
Influenta bioritmului
Este deja un fapt dovedit acela ca organismul nostru isi deruleaza functia biologica dupa o ritmicitate zilnica, saptaminala, lunara, anuala si chiar multianuala. Atit aparitia si evolutia bolilor, cit si combaterea lor sint legate si de asemenea insusire. De pilda, spun cunoscatorii, in intervalul de timp care inglobeaza 1-2 luni inainte si dupa momentul implinirii a jumatate de an de la data nasterii noastre, vom avea grija sa fortificam organismul prin alimente bogate in vitamine si minerale, cit si prin cure cu ceaiuri medicinale. Aceasta pentru ca, in acest interval sintem in perioada minimului energetic al bioritmului anual si, ca atare, mai expusi bolilor.
S-a constatat, de asemenea, ca si anotimpurile determina in organismul nostru anumite tulburari. Statisticile atesta ca primavara sint mai frecvente asteniile si afectiunile hepato-biliare, vara – bolile cardiovasculare, neuropsihice si enteritele, toamna – afectiunile stomacului, plaminilor, colitele si diabetul, iar iarna – afectiunile renale, urinare, genitale si reumatismale. Este vorba, spun specialistii, de influenta energiei cosmice si telurice, dar si a factorilor meteorologici (caldura, vint, frig, presiune atmosferica, umiditate), care nu sint totdeauna benefici.
Cit priveste bioritmul zilnic, s-a evidentiat ca accesele de tuse apar, de obicei, in zori, spasmele gastrice mai ales dimineata, accidentele coronariene catre prinz, crizele de rinichi dupa amiaza, iar cele hepato-biliare imediat dupa miezul noptii.
Ceasul biologic chinezesc
Cercetind activitatile fiziologice ale omului corespunzatoare celor 12 meridiane prin care circula energia in cele 24 de ore ale ciclului zi-noapte, vechii chinezi au ajuns la concluzia ca exista un maxim energetic de circa 2 ore in fiecare meridian, astfel: in intervalul 1-3 ficat, 3-5 plamini, 5-7 intestin gros, 7-9 stomac, 9-11 splina si pancreas, 11-13 inima, 13-15 intestin subtire, 15-17 vezica urinara, 17-19 rinichi, 19-21 vase-sex, 21-23 trei focare si 23-1 vezica biliara. Aceasta constatare a ramas in istoria medicala sub denumirea de ceasul biologic chinezesc. Chiar daca nu este explicata stiintific, teoria nu a fost pusa la indoiala, deoarece este confirmata de practica.
Potrivit acestui "orologiu" simbolic, organele noastre sint suprasolicitate in perioadele de maxim energetic. Rezulta din aceasta ca putem preveni crizele administrind remedii adecvate cu 1-2 ore inaintea manifestarii lor, sau ca tratamentul este mai eficient cind este aplicat cu 1-2 ore inaintea acestor intervale de timp, decit dupa regula standard "de trei ori pe zi".
Luna si sanatatea
S-a observat ca imbolnavirile sint mai frecvente cind Soarele are activitate maxima, in perioadele cu explozii solare, cu furtuni magnetice, precum si cind Luna se afla in faza de "Luna noua" sau "Luna plina". Explicatia consta in faptul ca organismul nostru este dependent de energia cosmica, in relatie cu periodicitatea rotirii astrelor si cimpul gravitational al Pamintului.
Luna in descrestere, faza premergatoare momentului de "Luna noua", favorizeaza purificarile, ca inceput al oricaror incercari de vindecare. Efectul este cu atit mai puternic cu cit momentul de "Luna noua" este mai aproape. In momentul de "Luna noua", capacitatea organismului de a se purifica este maxima. In aceasta zi este recomandat sa se posteasca total (se bea numai apa).
Luna in crestere favorizeaza aprovizionarile. Ea contribuie la absorbtie si la stocarea energiei. Ajuta procesul regenerarii. In aceasta perioada este mult mai eficient tot ceea ce facem pentru intarirea organismului. Corpul cistiga in greutate foarte usor. Carentele vitaminice se pot remedia mai repede, asimilarea vitaminelor in organism fiind maxima. De aceea, este bine ca toate tratamentele sa fie incepute in aceasta perioada.
In momentul de "Luna plina" este bine sa fim mai atenti, deoarece organismul este foarte receptiv la toti stimulii exteriori. Controlul nostru asupra organismului este mult diminuat, putind aparea chiar si izbucniri necontrolate sau iritabilitate. Influentele negative din mediul inconjurator pot fi preluate foarte usor, iar organismul poate asimila repede tot felul de substante daunatoare. De aceea, cu o zi inainte si cu o zi dupa "Luna plina" este bine sa ne controlam emotiile, sa fim atenti la tot ceea ce facem si la modul in care gindim.