Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

vineri, 3 decembrie 2010

Gripa si raceala iar in actualitate

Prevenirea si vindecarea gripelor si racelilor     preluat de la Formula AS.

Mijloacele ce vi le prescriu privesc prevenirea si tratarea racelilor, gripei, calirea organismului si modul cum trebuie sa va pregatiti spiritul pentru ca acesta sa iasa biruitor din lupta cu trupul.
* Preparati o solutie de clorura de sodiu (sare de bucatarie grunjoasa): o lingurita dizolvata intr-o jumatate de pahar de apa calda. Solutia o veti folosi dimineata si seara, astfel: jumatate din solutia preparata o veti turna in causul palmei drepte si o veti aspira pe nara dreapta si elimina pe nara stanga. Cu jumatatea de solutie ramasa in pahar veti repeta in sens invers.
* Pentru calmarea inflamatiei mucoasei faringiene beti ceaiuri fierbinti de tei si faceti gargara cu infuzii emoliente: ceai de musetel si nalba. * In cazul cand tusiti si tusea este insotita de expectoratie, folositi infuzia de patlagina, sirop de patlagina (preparat cu miere) si faceti bai calde la picioare (nu fierbinti).
* Evitati praful, frigul si umezeala, mai ales la nivelul picioarelor. Tineti seama de faptul ca multe din imbolnavirile aparatului respirator isi au originea in picioarele cronic reci.
* Evitati statul in ceata. Ceata este cu mult mai periculoasa decat ploaia, indeosebi la orase si in zonele industriale, deoarece mentine o patura de vapori imbibata de fum si gaze toxice, de reziduuri, praf si microbi.
* Evitati tutunul, cafeaua si alte alimente toxice, precum si incaperile insuficient aerisite, prost luminate si neincalzite.
* Stimulati rezistenta organismului prin urmatoarele metode: * bai de aer si soare, cura de aer, frictionarea pielii cu un prosop umed, dus zilnic, plimbari - mersul pe jos, automasaj (nu folositi pentru automasaj creme sintetice, deoarece unele contin plumb si zinc, substante extrem de nocive pentru ficat).
* Executati urmatoarele exercitii fizice: 1. Duceti palmele la ceafa si frictionati gatul dinspre ceafa catre fata de 10-12 ori. 2. Masati cu degetele aratatoare punctul situat in adanciturile din apropierea aripilor nasului. Miscarile le veti face in sensul de rotatie al acelor de ceasornic, scurt, profund si energic de 10-12 ori. 3. Loviti cu pumnul de 8-10 ori punctul situat la 5 cm sub rotula, intre tibie si peroneu. 4. Ciupiti pielea de 8-10 ori la baza unghiilor si la nivelul fiecarei incheieturi a degetelor de la maini si de la picioare. 5. Masati tendonul lui Achile de la ambele picioare de 200-300 de ori. Tendonul il veti prinde intre degetul mare si celelalte degete ale mainii si se va trage ritmic si apasat de jos in sus. 6. Veti apela la cineva din familie care va lovi scurt, elastic, des si ritmic, cu varful degetelor, de o parte si cealalta a coloanei vertebrale, pana la aparitia unei usoare transpiratii in zona. Cel ce loveste tine degetele unite la varf, incheietura mainii relaxata, bratul indoit din cot. Unghiile ii vor fi taiate scurt. 7. Stand jos turceste, cu spatele drept, se inspira si expira abdominal, in ritm rapid, timp de 5-7 minute. Inainte si dupa acest exercitiu faceti inhalatii cu aburi de apa sarata si esenta de conifere sau cu aburi de menta (izma buna), cateva frunze intr-un castron cu apa fierbinte.
Alimentatia. Dieta sa fie cumpatata. Folositi legume, fructe, lapte (de preferinta crud), produse lactate, oua, paine graham, de secara sau de tarate, grau sau alte cereale incoltite, miere, polen, propolis, otet de mere si miere, sucuri naturale de fructe. Vitaminele din alimentele recomandate si din sucuri intervin in procesele de detoxifiere din organism. Renuntati la carne, condimente, alcool, bauturi acidulate sau care contin cofeina si coloranti sintetici.
Mijloace pentru dirijarea fortelor psihice:
* Impuneti-va o stare optimista si de incredere in fortele interioare, in energia fizica si psihica de care dispuneti.
* Considerati ca boala este un accident natural pe care organismul dvs. o poate invinge.
* Siliti-va sa fiti relaxati, linistiti, increzatori si optimisti.
* Frecventati numai societatea oamenilor sanatosi, realisti, optimisti si increzatori in fortele lor.
* Evitati certurile, discutiile inutile si agresive, viata supraincarcata, convietuirea intr-un mediu socio-cultural nedemn.
In felul acesta, spiritul dvs. va contribui cat mai mult la bunastarea trupului.
prof. IONASCU MIHAI - str. Simion Barnutiu nr. 2, bl. C, sc. 2, ap. 31, Focsani, jud. Vrancea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu