Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 15 august 2009


Abilitatea de a asculta. Blocaje în ascultare
Dănuţ Murariu

Eşti într-o continuă agitaţie dorind cu orice preţ să reuşeşti în viaţă, încercînd adesea fantasmagoric să determini oameni şi situaţii să se potrivească cu programele tale (interioare), care îţi asigură plăcere, putere, prestigiu, mîndrie, abilitate pentru a manipula situaţiile în favoarea ta?

Eşti neliniştit, supărat, gelos, iritat, plin de teamă, plin de egoism? EŞTI NEFERICIT???

Ştiu că tragi din greu să ajungi la liman, nu eşti singurul, DAR TE ROG… TACI!, ASCULTA, TE ROG, ASCULTĂ DOAR…

CUM? ce să asculţi?…

Ascultă, forfota şi agitaţia din jurul tău,
Ascultă adierea vîntului,
Ascultă cum zboară păsările,
Ascultă oamenii din jurul tău,
Ascultă-i pe cei ce au nevoie de tine,
Ascultă-i pe cei trişti şi nenorociţi,
Ascultă-i pe cei fericiţi,
Ascultă-i pe cei flămînzi şi însetaţi,
Ascultă-i pe cei bogaţi,
Ascultă-i pe cei fără mamă şi tată,
Ascultă-i pe cei muribunzi,
Ascultă-i pe cei ce se nasc,
Ascultă-i pe cei învăţaţi,
Ascultă-i pe cei ce muncesc,
Ascultă-L pe Creator,
Ascultă glasul copiilor,
Ascultă-ţi glasul inimii,
Ascultă-ţi gîndurile,
Ascultă-ţi intuiţia,
Ascultă-i pe cei ce ştiu să asculte.


Ştiu…, te rog nu spune nimic, doar TACI! Societatea care te-a educat te-a făcut să crezi că trebuie să lupţi. Luptă doar cu tine… crezi că este uşor să Taci?

După ce ai citit aceste rînduri, probabil că eşti gata… să studiezi cauza nefericirii tale. SAU… probabil că metoda ţi se va părea prea simplă şi datorită superficialităţii s-ar putea s-o ignori mult prea repede, înainte de a te convinge de valoarea ei. Citeşte cu atenţie şi nu te grăbi să treci peste aceste rînduri, fără să înţelegi cu adevărat. În afara nefericirii, nu ai nimic de pierdut.

teme de meditatie

Există diferite tipuri de meditaţie, fiecare om poate să-şi aleagă unul potrivit în funcţie de structura sa mentală.

Unii meditează asupra Divinităţii, alţii asupra fiinţelor eliberate spiritual, alţii au ca teme de meditat anumite rugăciuni sau versete sfinte.

Eu v-aş recomanda acum să meditaţi asupra unor virtuţi cîte 15-20 de minute zilnic timp de o săptămînă sau o lună pentru fiecare virtute în parte. Acestea sînt: umilinţa, dreptatea, curajul, compasiunea, răbdarea, mărinimia, sinceritatea, iubirea pură, generozitatea, calmul, mulţumirea, puritatea, perseverenţa, bunăvoinţa, aspiraţia, voioşia, uitarea injuriilor, iertarea.

Imaginaţi-vă că aveţi deja aceste virtuţi şi că le manifestaţi din plin. Spuneţi-vă: „sînt răbdător, nu mă voi lăsa pradă iritării de acum înainte, voi da dovadă de această virtute de acum înainte, zilnic fac progrese” sau „iubesc pe toţi semenii mei, cunoscuţi şi necunoscuţi, pe toţi cei ce mi-au făcut bine şi pe toţi cei ce mi-au făcut rău, toţi sîntem o singură fiinţă care vibrează de iubire pură”.

Reflectaţi asupra avantajelor oferite de aceste virtuţi şi la inconvenienţele iritabilităţii, urii, mîndriei, laşităţii etc.

Veţi întîmpina greutăţi cu siguranţă, veţi fi testaţi atunci cînd nici nu vă aşteptaţi dar la capătul drumului se află recompensa pentru munca şi perseverenţa voastră. De aceea fiţi prevăzători, curajoşi şi încrezători. Dacă sînteţi puri şi sinceri, ascultaţi-vă vocea interioară, Dumnezeu vă îndrumă şi ajută permanent.

miercuri, 12 august 2009

sfaturi utile.....

1. Ia o pauza de 10 minute la cel mult 2 ore de munca. Extinde acest obicei si la restul vietii cotidiene si foloseste aceste pauze pentru a te gandi la tine si a-ti constientiza atitudinile.
2. Invata sa spui NU, fara a te simti vinovat si fara a crede ca vei rani pe cineva. A dori sa multumesti pe toata lumea este un efort si o risipa enorma.

3. Planifica-ti activitatea zilnica, dar intotdeauna lasa-ti intervale importante (intre activitati) pentru orice neprevazut, constientizand ca nu totul depinde de tine.

4. Concentreaza-te pe rand asupra fiecarei sarcini pe care vrei sa o rezolvi. Chiar daca beneficiezi de cea mai rapida minte pentru a trece de la o activitate la alta, tot va obosi pana la urma.

5. Paraseste o data pentru totdeauna gandul ca esti indispensabil la locul de munca, acasa, sau in grupul in care esti obisnuit sa traiesti. Chiar daca iti va displace, realizeaza ca daca nu esti tu insuti cu adevarat, totul poate continua si fara tine....
6. Inceteaza sa te mai simti responsabil pentru placerile altora. Nu esti nici sursa dorintelor, nici eternul maestru de ceremonii.

7. Cere ajutor intotdeauna cand e necesar, cautand sa-ti dezvolti simtul ce-ti permite sa-l ceri persoanelor cele mai indicate!

8. Separa problemele reale de cele imaginare si elimina-le pe ultimile, caci sunt pierdere de timp si ocupa un spatiu mental pretios ce iti este necesar pentru probleme mai importante.

9. Cauta sa descoperi placutul din actiunile zilnice simple, cum ar fi dormitul, mancatul, plimbatul, fara a crede insa ca asta e tot ceea ce iti poate oferi viata.

10. Evita sa te invalui in nelinisti si tensiuni straine tie, sau sa te preocupi de ceea ce se refera la nelinisti sau tensiuni. Ia mai bine o mica pauza si apoi intoarce-te la dialog si la actiune...

11. Familia ta NU este totuna cu tine insuti, poate fi strans unita in jurul tau, poate insemna tot universul tau, dar nu se poate substitui tie insuti.

12. Intelege ca principiile si convingerile rigide pot constitui o mare piedica in calea miscarii, cautarii si evolutiei.

13. Este necesar sa ai intotdeauna pe cineva in care sa ai incredere si caruia sa-i poti vorbi deschis. Nu te ajuta cu nimic daca aceasta persoana se afla departe.

14. Invata sa-ti dai seama cand vine momentul propice pentru a te ridica de la masa la o cina, ori a parasi o reuniune. Niciodata sa nu ignori importanta sentimentului de a parasi orice activitate la momentul oportun.

15. Sa nu vrei sa stii daca te-au vorbit de rau, si nici sa nu te deranjeze acest gunoi mental. Asculta-i mai bine pe cei ce te vorbesc de bine, dar si pe acestia cu o anumita rezerva, analizand ce spun si fara a-i crede in totalitate...
16. A concura cu fiinta ce iti este pereche, in situatii de distractie, de munca ori de viata este ideal pentru cei ce vor sa-si oboseasca relatia sau vor sa piarda ceea ce este mai important in ea.

17. Rigiditatea este buna pentru pietre, dar nu si pentru fiintele umane.

18. O ora de placere enorma inlocuieste linistit cel putin trei ore de somn pierdut. Placerea recompenseaza mai mult decat visatul. De aceea, nu pierde ocaziile de a te distra bine si frumos.

19. Nu abandona pe cei trei mari si nepretuiti prieteni: Intuitia, Pacea sufleteasca si Credinta.

20. Concluzionand cele de mai sus intelege odata pentru totdeauna, in mod definitiv, ca TU ESTI CEEA CE TU FACI DIN TINE INSUTI...

elena farago

Sfatul degetelor


Elena Farago
Spune degetul cel mare
Catre-aratator,
Spune degetul cel mare
- N-am farâma de mâncare,
Frate-aratator!
Spune, catre mijlociul,
Cel aratator,
Spune-aratatorul: - Frate,
Nu mai sunt deloc bucate,
Si de foame mor!
Se apleaca mijlociul
Catre inelar,
Si îi spune-atâta numai:
- Ce e de facut acuma,
Frate inelar?
Lenes cata inelarul
Catre ei, si-apoi,
Cam în sila, le raspunde:
- Ce sa faci când nu-i de unde?
Vom rabda si noi!…
Prinde atunci cel mic sa strige
Mai istet ca ei:
- Ce tot plângem si ne frângem?
Hai la munca sa ne strângem
Toti uniti, ca nu ramâne
Niciodata fara pâine
Cel ce vrea sa si-o câstige,
Fratiorii mei!…

marți, 11 august 2009

Adevărul de pretutindeni.....

'Cauţi mereu să obţii iubirea de la ceilalţi fără să-ţi dai seama că iubirea nu vine decât din propria ta conştiinţă. Ea nu are nimic de-a face cu altcineva.
Iubirea vine din dorinţa ta de a nutri gânduri de iubire, de a experimenta simţăminte de iubire şi de a acţiona plin de încredere şi inspirat de iubire.
Sursa iubirii se află în interiorul propriei tale inimi. Nu aştepta ca alţii să-ţi dea iubirea de care ai nevoie.Nu îi învinovăţi pe alţii pentru că se reţin de la a-ţi dărui iubire.
Tu nu ai nevoie de iubirea lor.Ai nevoie de iubirea ta.'

Paul Ferrini

despre pietre...

Onixul stimuleaza manifestarea personalitatii, auto-controlul, intuitia, auto-disciplina, inspiratia, detasarea, concentrarea , norocul, increderea in viata si in iubire, abilitatile in afaceri, spiritul de conducere, succesul in casnicie si popularitatea.

Opalul confera stabilitate, atrage multe modificari in viata, il ajuta pe purtator sa-si scoata la iveala intregul potential. Scade inhibitia, scoate la suprafata emotiile reprimate.
Mareste creativitatea, inspiratia, fericirea, imaginatia, sentimentul de valoare personala, relaxarea, energia fizica, spontaneitatea.

Turcoazul este un talisman de protectie si putere. Se pune ca isi schimba culoarea cand se apropie un pericol. Ajuta la inceperea noilor proiecte, la gasirea unei iesiri dintr-un impas. Mareste creativitatea, curajul, comunicativitatea, spiritualitatea. Aduce noroc, succes, prosperitate, liniste sufleteasca, echilibru emotional, prietenie, loialitate.

Ametistul mai este denumit si "piatra intelepciunii". Ajuta sa ne descoperim talente ascunse si intareste puterile spirituale. Indeparteaza gandurile negative, cosmarurile si ajuta la un somn linistit, fiind benefic si in cazul insomniilor. Stimuleaza intuitia, capacitatea de analiza si puterea de focalizare.

Granatul este o piatra a angajamentului total, a devotamentului, a dragostei, a stabilitatii si ordinii.Mareste efectele celorlalte cristale alaturi de care este purtat. Ajuta la atingerea scopurilor, la depasirea complexelor de inferioritate, la rememorarea viselor. Daca este oferita cadou, este simbol al fericirii, iubirii si fidelitatii.

Perla este numita Lacrima lui Dumnezeu. Este simbol al sinceritatii, puritatii, inocentei, cinstei. Mareste sentimentul de dragoste, respectul de sine si increderea in propria persoana. Aduce succes, fericire, dragoste, noroc, prietenie, dragoste, bani, protectie, creativitate, curaj, intelepciune, frumusete, compasiune, loialitate. Asigura o casnicie fericita.

Cuartul roz este o piatra a iubirii pure. Ajuta la exprimarea emotiilor, mareste capacitatea de comunicare. Inlatura gandurile si energiile negative. Mareste fidelitatea. Atrage persoane bune in preajma noastra. Recomandata si celor care au nevoie de o mai buna disciplina, celor care nu au curajul de a-si asuma responsabilitati. Iata cum se prezinta compatibilitatea unei anumite zodii cu un anumit tip de piatra semipretioasa de origine minerala. :

Berbec - Diamant, Taur - Smarald, Gemeni - Agat, Rac - Perla, Leu - Rubin, Fecioara - Safir, Balanta - Opal, Scorpion - Topaz, Sagetator - Turcoaz, Capricorn - Granat, Varsator - Ametist, Pesti -Aquamarin.

Indiferent de parerea ta despre asa-zisele abilitati spirituale ale pietrelor semipretioase, conteaza cum iti vorbesc prin culoare si forma bijuteriei de care te vei indragosti!