Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

luni, 12 iulie 2010

dieta in caz de boala.....

Dieta alimentară în caz de boli

Dieta alimentară în caz de boală

Tratamentele care nu i-au în consideraţie alimentaţia corectă nu aduc în general un succes pentru timp îndelungat, căci boala este agitată în corp de îndată ce bolnavul consumă ceva greşit, fie că este aliment, fie că este băutură sau leac. La fiecare om trebuie să-i fie limpede ca sângele şi lichidele din corp nu se pot curăţi atâta vreme cât ele sunt stricâte, otrǎvite şi agitate prin medicamente, alimentaţie greşită sau prin furie, mânie, răutate. In caz de boala trebuie evitate toate alimentele şi băuturile care ne-au fost descrise de Dumnezeu prin călugăriţa Hildegard ca fiind dăunatoare precum şi starile sufletesti care au dus la aceasta boala sau au facilitat-o.
Chiar dacă efectul negativ al alimentelor şi băuturilor dăunătoare nu este cunoscut de mai nimeni, cu atât mai puţin de doctori, care in general nu i-au în seama mai deloc alimentaţia şi chiar dacă pare ciudat faptul că majoritatea oamenilor se hrănesc cam tocmai pe dos de cum ar trebui dacă s-ar cunoaşte adevarul, este bine să se respecte cât mai strict regulile următoare de alimentare, căci altfel vindecarea va dura mai mult sau chiar nu va mai avea loc. Aceste reguli se pot dovedi adevărate la orice boală şi la orice bolnav.
Alimente care ar trebui evitate complet în caz de boală
- cafea cu sau fără cofeină, pepsi, coca-cola, red-bull. Cofeina anulează efectul plantelor şi forţele de vindecare din corp. Atâta vreme cât se bea cafea, fie şi numai jumatete de ceasca, vindecarea numai cu greu poate avea loc. Din toate lucrurile enumerate mai jos nimic nu este mai rau decât cafeaua atunci când un om doreşte să fie vindecat . Cafeaua boabe şi cofeina trebuie evitată complet şi în primul rând.
- ceai negru (conţine şi el cofeina), guarana (extract sudamerican)
- bere (de fapt nesănătoasă din cauza la hamei şi la orz!)
- tot ce conţine sânge trebuie evitat. Carnea trebuie gătită întotdeauna foarte bine. Caltabosul de porc şi salamurile sunt deci dăunătoare căci conţin mult şânge.
- fanta, limonade de la magazin (au multe conservante şi acizi) (Să se bea sirop natural diluat cu apă, ceai, apă fiartă, vin cu apă)
- ceapa crudă, prazul, cartofii şi roşiile (mai ales crude), ardei, vinetele, ridichiile, castraveţi, conopida, fasolea boabe, varza (şi cea murata), ciuperci, ţelina cruda (fiartă numai rar). Salate verzi de asemenea nu sunt favorabile vindecării şi se pot mânca numai condimentate adecvat.
- căpşuni, fragi, prune, pere crude (fierte da), piersici şi încrucişările din piersică şi prună. Să se evite şi fructele necoapte crude (în general cele exotice importate), smochinele.
- carnea de porc, (carnea de porcul să fie înlocuită cu cea de peşte, pasăre, miel, capră, viţel)
- carnea de raţă şi de gâscă
- vin pur nediluat cu apă (vinul să fie întotdeauna amestecat cu apă
- sare iodată şi rafinată (a se cumpara sare de salină nerafinată aşa cum vine din salină. Iodul este pus de oameni în sare şi este o otravă pentru creier şi distruge glanda tiroida ! Iodul nu ajută aşa cum cred în mod greşit doctorii ci distruge glanda toroida!
- ulei rafinat, margarina (a se înlocui cu ulei de floarea soarelui nerafinat şi cu unt. Uleiul de rapiţă şi de soja să fie evitat)
- surogate de zahăr (substante chimicie foarte dăunatoare, mai ales aspartamul, acesulfam, fructoza, să se foloseasca pentru îndulcire numai zahăr sau miere)
- orice tip de caşcaval precum şi brânza tip franţuzească cu miros puternic – camembert (sunt dăunatoare şi pline de bacterii şi de toxinele lor), brânza topită
- laptele omogenizat (de la carton sau sticlă. Laptele omogenizat nu mai este sănătos, fiind distrus prin aceast proces. Ar trebuie consumat numai lapte pasteorizat, dar nu omogenizat)
- soia şi produsele din soia, uleiul de soia şi de rapită (sunt plante dăunătoare omului şi în cea mai mare parte manipulate genetic)
- orice fel de muraturi şi acrituri, mai ales varza murată, conserve de peşte, conserve în general
- iarurturile moderne (Actimel, etc.) cu bacterii modificate genetic.
- muştarul, ghimbir, praf de ardei şi de ardei iute (chilli)
- prăjelile şi grătarele conţin o substanţă care provoacă reumatism şi ar trebui evitate cât mai mult – mai ales la boli reumatic
- apă acidulată, sifonul şi băuturile acidulate (CO2 este o otravă pt. organism şi arde limba. Acest lucru se întâmpla şi când nu sunt bule de gaz, de ex. când se bea sifon într-o cameră presurizată. Deci nu bulele ard limba, ci gazul)
- carnea de oaie să se evite iarna
- laptele de vacă să se evite vara (lapte în general cât mai puţin sau deloc, mai ales cel gras sau omogenizat)
- carnea de vită să se evite de cei bolnavi cu circulaţia şi cu stomacul. (Carnea de vită să se lase 12 ore în apă înainte de gătire)
- carnea de capră să se evite din august până în ianuarie (iedul se poate mânca până în octombrie)
Alimente care nu sunt favorabile unui vindecari
- pâinea albă şi produse din făină albă (a se înlocui cu pâine şi făină integralǎ)
- orez decojit (alb) (a se înlocui cu grâu speltă sau orez integral)
- dulciuri şi mult zahăr rafinat (tos)

- linte, mazăre, fasolea boabe uscată
- salate verzi, mâncaruri reci, băuturi reci, mâncăruri fierbinti
- alimente prefabricate industrial, congelate, conservate, pasteorizate
- fructele necoapte pe deplin şi deci cele exotice (banane, ananas, avocado, etc.)
Alimente care dau putere la corp şi întăresc trupul şi sufletul
- grâu speltă, ca pâine sau fiert (boabe întregi, griş, făină sau tărîţe fierte)
- orez integral, porumb (porumbul este manipulat genetic în ultimul timp, ar trebui evitat)
- pâine de grâu integral (nu fiartă însă)
- dovleac, bulbi de fenicul, fasole verde, naut, compot de mere şi pere, castane comestibile, sfecla roşie
- hreanul (este bun numai primavara până când el să întăreste, după aia devine dăunator)
- brânza dulce proaspătă, cas. Poat fi de vaca, de oaie sau de capră
- laptele de capra şi de vaca (neomogenizat aşa cu e la cutie sau punga)
- carnea de pui (nu însa când omul este bolnav bolnav rău sau cu stomacul), carnea de struţ (mai ales pentru cei graşi), peşte (preferabil de apă dulce şi răpitor- stiucă, biban), carnea de miel şi oaie (dar nu iarna), carnea de vită (nu la cei care au circulaţia slabă) şi capra (capra se poate mânca din ianuarie până în luna august iar iezii până în octombrie) .
- scortisoara şi nucşoară zilnic sau biscuiţi energetici (la care se adaugă si cuişoară). Aceşti biscuiţi întăresc nervii, dau putere la corp, dau putere de concentrare, regulează hormonii
- vin curat de casă amestecat cu apă luat cu măsură împreună cu condimente sau leacuri ca întărire a inimii şi a sufletului
- condimente tip Hildegard puse în mâncare: betram, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de câmp
- apă însorită la soare într-o sticla albastră sau cel mai bine violetă (o sticla transparentă se poate vopsi cu pensula)
- ceaiuri de plante, în special cele de seminţe de fenicul, de urzică, de galbenele şi de salvie.
- sucuri şi gemuri de gutuie (mai ales pentru reumatism)
- supă de urzici proaspete (culese tinere când ies din pământ primăvara ) şi ceai de urzici pentru a curăţi sângele.
- măceşe, coarne, mure
- struguri (dar nu must, căci acesta fierbe in stomac), stafide, migdale. Seminţele de strugure conţin o enzimă vindecătoare, pot fi sucate la soare şi pisate praf.
- ceapa fiartă sau prăjită mâncată cu măsură(daca nu sunt boli de stomac), usturoi cu măsură (mai ales crud)
- portocale, lamîi proaspete.
Iaurtul natural se poate mânca, dar nu la boli grave şi nici prea des, iaurturile de tipul “probiotice” (Actimel) cu bacterii speciale sunt f. dăunatoare, căci aceste bacterii sunt modificate genetic şi dăunează foarte mult intestinului!
Reguli sănătoase la masă
1. Fiecare masă să se înceapă cu o mâncare caldă (dar nu fierbinte!) şi nu cu una rece sau cu cruditaţi.
2. nu se bea apă şi lichide reci înainte de a mânca mâncare caldă.
3. să se bea moderat în timpul mesei. Cine nu bea în timpul mesei îşi îngroaşă sângele.
4. Să nu se mănânce prea multe lucruri deodată. Cu cât mai simplu cu atât mai bine. Un post la care se mănâncă zilnic aceeşi mâncare fără variaţie mare ar fi cel mai bun lucru în caz de boală .
5. Cu cât mai puţine alimente la o singura masă cu atât este mai uşor pentru corp să le asimileze. Cu cât mai multe feluri de mâncare la o masă, cu atât mai dăunatoare este această mâncare, chiar şi atunci când toate alimentale sunt sănătoase. Acest obicei de a mânca variat fiind o sursă de boală.
6. Să nu se mănânce prea mult (sursă de boala)
7. Să nu se culce imediat după masă ci la cel puţin 1 ora după masă
8. Să nu se bea băutura rece de la frigider, ci la temperatura ambientă iar vara mai degrabă apă calduţă şi ceaiuri.
9. Să nu se mănânce în odăi închise, ci la aer curat sau în odaie aerisita bine înainte de masă. Cel mai bine este să se faca o plimbare înainte de fiecare masă. Stomacul şi plămânii trebuie să fie oxigenati bine înainte de masă pentru a garanta o digestie şi o “fierbere” bună a mâncarii în stomac. Cei bolnavi mai ales să mănânce de abia după ce au facut mişcare la are liber pentru a da căldură stomacului că să aibă putere de a digerì mâncarea.
10. Să se mestece bine mâncarea.
11. Vara să se mănânce mai puţin decât iarna şi să nu se mănânce nici mâncare fierbinte şi nici rece.
12. Să nu se mănânce în frig sau la căldură mare.
13. O rugăciune simplă şi din inima către Dumnezeu de a binecuvânta mâncarea înainte de masă, aşa cum faceau bunicii nostrii, ar aduce cele mai multe avantaje, în caz că omul crede în Dumnezeu. Pentru cel care nu crede încă, el se poate convinge de existenţa lui Dumnezeu prin existenţa şi eficacitatea acestor remedii.
Pentru o vindecare cât mai rapidă şi mai deplină în cazul bolilor grave sau cronice ar trebui respectate şi considerate următoarele :
1. Respectarea cât mai strictă a dietei de alimentaţie. Să se folosească cât mai multe alimente care vindecă şi să se evite cel puţin cele care dăunează.
2. Să se bea la început tratamentului zilnic ceai de urzici şi de galbenele pentru a curăţa sângele şi ficatul.
3. Cine are boli de stomac trebuie să şi le vindece mai întâi cu ajutorul remediilor pentru stomac.
4. Să se bea zilnic ceai de salvie (elimină reumatismul din corp, ajută la digestie, limpezeşte ochii)
5. Să se consume 5-10 migdale dulci pe zi (crude sau gătite) – ajută la ficat şi la creier
6. Să se consume cât mai des produse de gutuie (remediu universal la reumatism), de coarne (bune pentru boli de stomac). Se recomandă de asemeneaa merele gătite (ca întărire) şi pere fierte (pentru a curăţa intestinele şi stomacul).
7. Să se bea numai apă însorită la soare în timpul prânzului, puse 1-2 ore într-o sticla albastră sau violetă deschis. In caz că apa nu este de calitate (clor, etc.) ea să fie fiartă mai înainte. Aceasta apă însorita dă putere la suflet, căci particulele de lumină (fotonii) care se adună în apă întăresc sufletul care este făcut tot din lumină. Când apa nu este bună sau vine dintr-un izvor cu apă dură, apa ar trebui mai bine fiartă. Apa minerală acidulată sau orice sifon este deci nesănătoasă. Arsul pe limbă provine care se simte cănd se bea apă acidulată provine de la efectul dăunător al dioxidului de carbon si nu de la bulele de gaz, asa cum se crede. Dacă se bea o astfel de apă într-o camere presurizată unde bulele nu apar, efectul se simte încă în gură.
8. Cafeaua şi cola şi pepsi şi orice băutură care conţine cofeină ca şi carnea de porc, de raţă şi de gâsca, caşcavalul, precum şi legumele şi fructele dăunătoare enumarate mai sus (piersici, prune, căpşuni, praz, ceapă crudă, varză, ardei, roşii, cartofi, vinete, etc.) trebuie evitate complet.
9. La mâncare să se pună condimentele vindecatoare : betram, busuioc, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de camp, galangal, etc
10. La reumatism şi atroză să se facă des baie,inhalaţie sau sauna recomandată de Hildegard (cu frunze de dude, de castane, etc.)
11. Praful de seminţe de ţelină este la Hildegard cel mai eficient remediu contra la reumatism şi gută.
12. La epuizare şi slabiciune mare sau după operaţii să se facă baie cu apă de orz şi să se folosească acele remedii pentru cazuri de epuizare şi slăbiciune mare.
13. Toate bolile se trag din cauze sufletesti şi nevirtuti (ură, mânie, nerăbdare, lipsa de credinţa în Dumnezeu, mândrie, bârfa, răutate,
zgârcenie, lipsă de iubire faţa de semeni etc.). Cauza lor trebuie recunoscută şi trebuie încercată o schimbare în acest plan. Căci orice boala are şi un scop şi nu numai o cauză. Scopul este întotdeauna schimbarea omului în bine.
14. Bolile îşi au centrul în inimă sau în intestine. Curăţirea intestinelor cu amestec de pere cu miere şi cu brie (Bärwurzmischung) este recomandată la orice boala. Elixirul de limba cerbului curăţă plămânii şi ficatul foarte bine. Ca remedii universale se mai pot enumera: elixirul de linte de apă (Wasserlinsenelixir), praful “Sivesan” sau amestec de fenicul. Pentru inimă s-au dovedit folositoare în special vinul de pelin alb (Wermuttrank), praful de galangal şi de fân grecesc multe alte leacuri.
15. Dumnezeu este Cel care vindeca şi El este şi CEL care ştie la ce ne ajută boala de care suntem singuri vinovaţi în general. Vindecare fără ajutorul direct a lui Dumnezeu nu poate exista, acest lucru să se considere la orice boala. O rugăciune din inima către Dumnezeu şi încercarea de schimbare în bine a caracterului poate aduce mai mult decât 1000 de leacuri, fie şi ele de la Dumnezeu, căci scopul nostru pe acest pământ este întoarcerea către Dumnezeu şi nu un trai fericit fără boli. Aşa cum boala gravă aduce omului umilinţa şi deseori şi credinţa, tot aşa rugaciunea din inimă poate aduce vindecarea şi încrederea în Dumnezeu.
Medicamente chimice
Orice medicament chimic împiedică sau chiar anulează efectul de vindecare al plantelor şi remediilor din natură, fiindca medicamentele mai toate constau din toxine şi otravuri chimice. Cine foloseşte remediile lui Dumnezeu date aici chiar de El, să se gândeasca bine dacă medicamente pe care le ia sunt neaparat necesare şi dacă ele au adus vreo îmbunătăţire de ele când sunt luate. După cum se ştie medicamentele chimice ameliorează numai simptomele bolilor dar nu ajută deloc la vindecare şi produc alte boli în corp căci strică flora intestinală, otravesc sângele, distrug ficatul, rinichii şi creierul. Cine ia medicamente să se consulte cu doctorul lui să vadă dacă poate micşora măcar doza şi chiar daca le poate lăsa de tot încetul cu încetul atâta vreme cât el face un tratament cu remedii naturiste.
Nu este greu de ghicit însă se va spune doctorul la întrebarea “Pot să arunc la gunoi aceste medicamentele ineficiente şi scumpe pe care mi le-ai prescris în 2 minute de consultaţie grabită şi care până acum nu m-au vindecat ci m-au facut şi mai slab, mai leneş şi mai ameţit şi mi-au dăruit câteva boli şi dureri în plus de când le iau ? “
Cine vrea să depindă mai departe de doctori şi de ştiinţa lor să folosească mai departe ceea ce ei prescriu în orbirea lor. Asta însă este responsabilitatea fiecaruia. Pâna în ziua de azi medicii nu pot încă spune ce funcţie îndeplinesc multe organe din corp: apendicul, splina, amigdalele şi nici nu ştiu ce se întâmplă în corp atunci când sunt luate mai mult de 2 medicamente deodată. Doctorii, care nu au studiat chimie sau toxicologie nu au habar de toxiciatea medicamentelor prescrise de ei şi nici de faptul că ele nu vindecă ci mai degrabă că ele aduc boli noi care sunt şi mai grave decăt cele tratate de ei cu aceste medicamente.
Dietă în caz de boală dupa Hildegard

Hildegard descrie cinci diete de boală : dieta pentru bolnavii de ficat, de plămâni, de epilepsie, de schizofrenie şi pentru atunci când se ia sânge din venă în scop terapeutic. În afară de asta exista o supă de dieta pentru cei bolnavi de gută, pentru femeile care suferă din cauza menstruaţiei şi una pentru cei care adună apă în corp ( boală cauzată des de rinichi)
Dieta la boli de ficat



Având în vedere ca ficatul este organul care curăţă permanent sângele de otrăvuri, atunci când omul suferă de boli de ficat trebuie aplicată o dieta alimentară strictă. În acest caz de cele mai multe ori pacientul observă singur ce îi face rău şi şi va remarca cu uşurintă ca toate alimentele declarate ca dăunatoare aici îi vor face rău.
Cu ajutorul unui bolnav de ficat se poate dovedi simplu care aliment este cu adevarat bun sau rău ca hrană pentru om.
O matuşă în vârsta de 60 de ani care suferea de hepatită cronică tip C de mai mulţi ani mi-a dovedit înca o dată adevărul descris de Hildegard, toate alimentele descrise de ea ca dăunatoare neputând fi mâncate de ea: ridichii, carnea de porc, salamuri, cereale nefierte, cartofii, roşiile, ardeii, varza, prazul, ceapa cruda, crudităţi în general, caşcavalul, brânza topită, ciupercile, mazarea şi altele.
Numai de cartofi ea nu şi-a dat seama singură ca nu îi fac bine, deşi îi făceau întotdeauna rău după ce îi mânca. De abia după ce a citit de cartofi ea şi-a dat seama ca de fiecare dată când îi consuma ei îi fâceau rău, fapt pe care ea îl atribuia tot timpul la altceva.
După numai 4-5 săptămâni după ce a lăsat toate alimentele dâunătoare şi s-a hrănit consecvent numai cu alimente folositoare şi a a luat ca remediu migdale dulci, ceai şi comprese cu gălbenele (pentru ficat) ei i-au dispărut din sânge toţi viruşii iar valorile ficatului au devenit după cum a spus foarte mirat doctorul “nu numai bune, dar complet normale!”.



Mătuşa a continuat dieta şi a procurat şi betram şi isop care le-a folosit ca condimente în mâncare iar după 2 săptămâni la control nu se mai vedea nimic în sânge, care ar dovedi o boala la ficat.
Iar asta deşi ea a făcut un tratament costisitor de un an cu interferon – o substanţa nu numai complet nefolositoare ci şi foarte nocivă care cu siguranţa că i-a distrus multe în corp!
Din cauza acestui tratament cu interferon – de fapt o otravire costisitoare – ea devenise foarte slăbită, depresivă şi de câtva timp ea mai suferea şi cu inima şi de tensiune. Încurajată de succesul în tratarea hepatitei pe cont propriu matuş a a facut ulterior un tratament cu vin de pătrunjel, a procurat pastile de galangal cu fenicul, fân grecesc, regulator de tensiune pe bază de plante de la PLAFAR şi de atunci a renunţat complet la TOATE medicamentele care le lua pentru inima şi tensiune, medicamente care dupa cum scriu doctorii însăşi nu aduc nici un folos ( beta-blocheri). De atunci încoace ea poate din nou sa urce treptele pâna la etajul 4 unde locuieşte şi a primit aşa de multă putere încât nu se mai simte şi consideră bolnavă.
Viruşii hepatitei nu sunt cauza ci urmarea bolii, aşa cum nici apa din pivniţa nu este cauza inundaţiei ci spargerea ţevii este cauza ei.
Cine scoate apa din pivniţa şi o combate fară să repare ţeava este la fel de deştept ca un doctor care combate cu otrăvuri viruşii din sânge în loc să elimine cauza lor. În plus viruşii hepatitei nu au fost depistaţi şi izolaţi de nimeni pâna acum existând numai în imaginaţia savanţilor.
Din păcate doctorii confundă mult cauzele bolilor cu simptomele lor şi nici nu vor să (re)cunoască adevărul căci atunci ar trebui să-şi recunoască neputinţa şi neştiinţa precum şi faptul că zeci de ani ei au dăunat sistematic populaţiei.
Hepatita – contrar preconcepţiilor omului sădite prin teorii false inventate de industria farmaceutica şi crezute şi de medici - nu este de fapt deloc contagiosă, nici mâcar prin sânge. La fel este şi în cazul SIDEI, care este numai o panică făcută intenţionat, fiindca un virus HIV încă nu a fost depistat, iar fraudele în stil mare cu testele HIV şi oamenii diagnosticati de aceseta în mod eronar care au fost descoperite arată clar, ca totul este o invenţie cu care se fac mulţi mulţi bani. Boala numită SIDA nu este cauzată de un virus, ci de otrăvurile din medicamentele antisida ca AZT, Nevopirine şi altele care omoară orice om sănătos iar testele HIV fac oamenii sa ia aceste otrăvuri în speranţa ca se vor vindeca.
Într-un organism slăbit de alimentaţia greşită, de “otrăvuri de bucătarie” – adică de alimente dăunătoare - de otrăvuri şi medicamente chimice toxice sau de stare psihică nesănatoasă care crează sânge rău (prin fiere) se nasc viruşi şi patogeni în sânge tot aşa cum ei se nasc şi în apa stătută.
Astfel de boli nu se pot transmite unui om vital, aşa cum nici o găleată de apă murdară plină de bacili nu poate afecta un lac curat şi sănătos.
Deci aşa cum recunoaşte de fapt şi medicul fără sa-şi dea seama: numai sistemul imunitar, adica starea de sănătate a omului este cea care este responsabilă de naşterea bolilor şi nu microbii care vin dinafară.
Microbii şi bacilii sunt urmarea bolilor şi nu cauza lor, adică ei se apar de la sine în sânge când omul este slăbit.
Dar fiindca doctorii nu cunosc cauza hepatitei – ca şi a multor boli - şi nici nu vor să-şi recunoasca neputinţa şi nestiinţa precum şi faptul ca medicamentele care ei le prescriu cu o hârnicie oarbă nu ajută la nimic decât la înmultirea banilor şi otrăvurilor din corp, atunci ei s-au lăsat păcaliţi uşor de teoria aceasta comodă după care nişte viruşi misterioşi atacă omul prin spitale datorită infecţiilor şi transfuziilor de şânge.
Se poate găsi oricând ceva sau cineva pe care se poate da vina iar cine nu are frică de microbi şi viruşi astăzi încât să nu i se pară logică această explicaţie ?
Însă oamenii nu gândesc în general ci repetă ceea ce au învătat aşa că ei nu îşi deau seama de contradicţiile evidente acestor teorii şi de realitatea care arată clar ca doctorii nici nu ştiu cauza, nici nu au succes în tratare şi nici de faptul că cu numarul doctorilor şi al medicamentelor creste şi numărul bolnavilor. De câte ori se întâmpla unui om în viaţă oare ca în ciuda analizei de sânge impecabile omul să fie bolnav şi doctorul să nu-l creadă ?
Pentru doctori exista numai microbi şi viruşi care trebuie combătuţi. Cu cât mai multe otrăvuri la dispoziţie cu atât mai bine. La consecinţe ei nu se gândesc însă. Alimentaţia, otrăvurile din mediul înconjurător, din materiale dentare, din vopsele şi din apa potabilă, starea psichică şi probleme sufleteaşti şi din familie nu sunt luate în considerare de NICI un medic traditional (cu facultate) care în general nu are timp la consulaţie decât să prescrie medicamente .
Dacă se analizează un pic statistica în cazul hepatitei se poate observa uşor că oamenii se îmbolnăvesc de hepatită cel mai des in spitale, şi nu în afara lor sau după ce ei au consumat multe medicamente. Dar aceasta nu din cauza viruşilor contagioşi ci din cauza medicamentele chimice luate şi care sunt în primul rând extrem de dăunătoare ficatului.
Deci nu viruşii ci MEDICAMENTELE creează des hepatita. Hepatita, numită în trecut “binare” arată doza de substanţe otravitoare din sânge – fie chimice fie din mâncare - a ajuns aşa de mare încât ficatul trebuie să lase sângele stricat la exterior, în piele. De aceea pielea şi chiar şi ochii se îngălbenesc. Acel sânge nu mai este folosit de corp în circulaţia mare, ci este lăsat acolo unde aduce cele mai puţine pagube. Sufletul inteligent care controlează corpul ştie doar când ceva ameninta viaţa trupului şi ia masurile de rigoare.
In plus oamenii – care se lasă uşor păcăliţi cu explicaţii ridicole - au uitat un lucru elementar şi anume că în ziua de azi în spitale nu se mai folosesc decât injectii şi ace care se folosesc numai o singura dată. Este aproape exclus, deşi nu imposibil ca un pacient să se infecteze într-un spital prin contact de şânge datorita unei astfel de injecţii iar cadrele medicale nu folosesc în mod regulat şi sistematic de sute de mii de ori pe an astfel de injectii de mai multe ori că să se justifice numărul mare de pacienţi care pleacă din spital cu o hepatită proaspăta.
Cel puţin in Germania aşa ceva nu se face nici măcar de cele mai bete şi mai proaste cadre medicale iar cazurile de hepatită luate din spitale este în Germania foarte mare căci aici oamenii naivi şi comozi înghit medicamente “cu pumnul” fără a se întreba dacă ajută la ceva.
Cât priveşte transferul de sânge ca mijloc de contagiere, aceasta nu poate fi aplicat decât la foarte puţini din cei care ies din spital cu o hepatită proaspăta şi nu se poate considera decât în cazuri rare. Cine primeşte o transfuzie de sânge în spital, acela a primit şi o mulţime de infuzii, injecţii şi medicamente dăunătoare mai ales pentru ficat.
Bolile de ficat însă se nasc şi fără medicamente şarpelui farmaceutic şi anume atunci când omul se hrăneşte cu multe alimente dăunătoare sau datorita fierei care nu mai funcţioneaza cum trebuie. Şi alte cauze sunt enumerate de Hildegard, ca de exemplu :
„Bolnavul (de ficat) să bea des vin de dude căci suferinţa de ficat provine des din cauza la prea mult sânge, al carei stari este domolită de căldura şi de sucul vinului de dude, căci acesta este asemănător sângelui. Orice mâncare să fie temperată cu un pic de oţet din vin, căci căldura şi iuteala oţetului constrange ficatul.”
Hepatita, fie ea de orice fel, A, B, C sau X, Y se poate vindeca deja numai prin dieta corectă de alimentaţie, aşa cum se facea de fapt acum câteva decenii cu mare succes, pe vremea comunismului când nici nu existau prea multe medicamente de hepatită, dar nici atâtea cazuri de hepatită.
Când sângele este stricat atunci în el se înmulţesc bacterii, viruşi şi paraziţi, aşa cum este cazul unei ape stătute. Când apa curge şi este curată aceştia nu se pot înmulţi. Aşa este şi în cazul oricărei boli. Când sângele este bazic şi nu acid, ca o apă cu şapun, atunci în sânge nu pot exista şi trăi microbi şi deci nici o contagiere care duce la înmultţirea lor necontrolată nu este posibilă.
Cine îsi curăţă deci sângele cu remedii naturale adecvate (de ex. ceai de galbenele, urzici, etc. ), cine ţine dieta alimentară adecvată pentru a nu otrăvi sângele în acest timp aceluia îi vor dispare foarte repede bacilii şi microbii din sânge, ca în cazul mătuşii mele - căci aşa cum un patogen nu poate trăi in apă cu săpun, fiindca este bazica, tot aşa un patogen nu poate trai într-un sänge curat care este bazic.
Deci microbii sunt urmarea bolii şi nu cauza ei şi de aceea nu are rost de a-i combate cu medicamente şi otrăvuri chimice căci acestea slăbesc corpul şi mai tare şi otrăvesc şângele în mod evident ( fapt bine cunoscut scris chiar negru pe alb pe hârtia care însoţeşte medicamentele) pe care îl fac acid, un mediu ideal pentru microbi.
Cine se vindecă de hepatită dupa ce a luat medicamente nu s-a vindecat din cauza lor, ci este pur şi simplu o întâmplare. Statistica arată clar că oamenii care nu se duc la doctor şi nu iau medicamente se vindecă – chiar şi fără a folosi remedii naturale - cu ceva răbdare şi timp în cazul multor boli la fel de bine şi de repede ca şi în cazul tratamentelor date de medici. Adică în cazul multor boli dacă nu se face nimic se ajunge la acelaşi rezultat ca şi in cazul tratamentelor cu medicamente inutile.
Şi timpul vindecă, nu numai doctorii ! Aici nu trebuie generalizat, există boli unde mersul la doctor este neapărat necesar.
Deci în special la bolile de ficat trebuie evitate toate alimentale dăunătoare descrise de Hildegard şi mai ales TOATE medicamentele chimice, atât cât se poate de mult. Aceste două regulri sunt cele mai important “remedii” la vindecarea hepatitei. În plus există o multime de remedii decrise de Hildegard care ajută la hepatită (vezi lista de leacuri pentru ficat si fiere), de multe ori aşa de simple că pot fi aplicate de oricine. De multe ori hepatita se trage de la fiere (ca multe alte boli) şi de la pietre la fiere. Pentru pietrele la fiere se poate lua amestecul de frâşinel. Tristeţea poate cauza şi ea hepatită, caci ea creeza acel “sânge rău” de care corpul nu se poate elibera aşa de repede şi de uşor.
De asemenea isopul pus că condiment în mâncare ajută la bolile de ficat. La bolile de ficat cauzate de tristeţe se se mănânce des pui tineri fierţi (dar nu prăjiţi) cu isop. Bolnavii de ficat, ca şi ceilalţi oameni nu au voie să manânce nici prea cald şi nici prea rece, nici prea dulce şi nici prea acru, nici prea sărat (dar nici făra sare) şi nu au voie.
Dieta la boli de plămâni
Să se reduca sarea, mai ales cea rafinată, însă nu de tot: “căci sarea atacă plămânul şi îl usucă “
Hildgerad “Cine suferă de boli de plămâni să evite carnea grasă şi tot ce are sânge, brânza căci acestea crează o secreţie deosebit de dăunatoare. Şi mazare şi linte să se evite, ca şi fructe şi legume negătite şi să nu mănânce nuci. Uleiul de masline să se evite. Dacă doreşte să mănânce carne, să mănânce numai carne slaba, şi dacă vrea să mănânce neaparat brânza atunci să nu mănânce nici brânza cruda (brânza proaspata, dulce) nici gătită, (nici caşcaval, nici brânza sărată) ci brânza uscată (parmezan ?,fără sare) şi dacă vrea neaparat ulei, atunci puţin, fără să se întreaca măsură.
Să nu bea apa (proaspătă) căci ea face secreţie la plămâni (deci numai apa fiartă sau ceaiuri). Must proaspăt sau pe jumatate fiert să nu se bea deloc atâta vreme cât nu s-a limpezit prin fermentare. Vin să nu se bea. Să se fereasca de vreme umeda şi cu ceaţă. (CC 168,14 ff)
„Cine este bolnav la plămâni (şi are şi o dăuna la ficat) să mănânce des migdale dulci, crude sau gătite – şi ele vor da putere la plămâni”
“Cine sufereră de tuse şi respira greu fără însă să fie bolnav grav de plămâni (bronşită, etc.), acela să mănânce des plămâni de oaie şi pieptul lui va fi vindecat” (PL 1324 D)

„Cine suferă de plămâni să bea des lapte de capra şi va fi vindecat (PL 1325 B) . Laptele de capră ca şi carnea de capră nu trebuie consumate după luna august !

„Cine suferă de tuse să mănânce des plămâni de gâsca salbatică gătiţi şi tusea se va duce“ (PL 1294 B)

“Cine respiră greu din cauza plămânului bolnav, aceluia îi dăunează sfecla roşie, cruda sau gătită, căci ea nu are astfel de forţe de a ajută la o asemenea boală”
Dieta la schizofrenie

Pentru schizofrenie cel mai important remediu este o băutura dintr-un amestec de calomfir (Balsamrauke/Tanacetum Balsamita) cu o cantitate tripla de seminţe de fenicul. Aceast ceai de nervi trebuie băut de aceşti bolnavi zilnic ca băutura principală. Alte băuturi sunt nerecomandate. O asemenea dietă se poate aplica numai cu consimţământul şi întelegerea pacientului şi al părinţilor. Efectul principal al curei este restaurarea somnului, căci aceşti bolnavi au ajuns în acest stadiu din cauza lipsei cronice de somn. Din cartea scrisă de Hildegard “ Cauza şi tratarea bolilor” se poate citi că cauza acestei boli este o lipsa de conducere autoritară căci aceşti bolnavi nu se mai pot conduce singuri.
De aceea este neaparat necesară o mâna puternică care să conducă gândirea acestor bolnavi pe drumuri bine stabilite. Aceasta se poate face cel mai bine într-un sanatoriu. Hildegard precizează ca această boală se poate confunda cu pozesia de către spirite rele, dar nu este, ci aceşti oameni schizofrenici sunt numai bolnavi”.
Dieta la epilepsie
Epilepsia: „în timpul dietei bolnavul poate să mănânce pâine şi carne de gaină şi anume gătită cu ţelina şi pătrunjel căci aceasta carne este cam uscată iar ţelina şi pătrunjelul curăţă stomacul de murdărie şi de putreziciune. Carnea de vita să se mănânce numai proaspătă şi vara să fie pusă 1 zi întreaga în apa iar iarna 1 noapte întreaga în apa, căci apa elimina ceea ce este dăunator în asceasta carne. Şi carne de oaie poate să mănânce, care însă nu trebuie pusă în apa, ca cea de vită. Carne de porc nu are voie să mănânca căci excită simţurile, strică pielea şi face cancer. Şi anghila ca şi toţi peştii fără solzi să nu fie mâncaţi căci au ceva dăunator în ei, de aceea nici nu au solzi. În acest timp să se evite brânza, ouăle, legumele şi fructele crude ca şi toate prăjelile şi grătarele.
Căci brânza (chiar şi cea proaspătă) este otravă la aceasta boală şi ouăle şi crudităţile agită substanţele otrăvitoare din corp. Prăjelile şi grătarele crează o substanţă reumatică. Numai un vin blând amestecat cu apă poate fi băut de aceşti bolnavi şi de asemena bere (însă de casă, fără hamei).”
Dieta la lăsarea de şânge din venă
„Cui îi se ia sânge din venă (ca tratament) nu are voi să mănânce prea multe mâncaruri deodată şi nici prăjeli şi gratare. De asemenea nu are voie să mănânce fructe şi legume crude. …Nici vin puternic (vinul sa fie amestecat cu apă) nu are voie căci îi zdruncina sângele şi îi ameţeşte simţurile… (Dieta) asta să o ţină timp de 3 zile, atât timp cât sângele (redus) se află în mişcare. După a treia zi, sângele îşi primeste înapoi puterea şi se duce la locul unde trebuie (în corp). Şi brânza trebuie evitată, căci ea strică sângele … şi-l umple cu grăsime care-l îmbolnăveşte. (CC 125,33 ff)
Dieta pentru femei cu menstruaţia dereglată
“Când o femeie suferă din lipsa de menstruaţie să nu mănânce carne de vita şi alte mâncaruri grosolane (nici carne de porc, animale sălbatice, crudităţi, verdeţuri, legume negătite). Să mănânce mâncaruri cu gust bun (căci mirosul şi gustul afectează direct creierul şi hormonii în mod pozitiv) şi să bea vin (amestecat cu apă). Dacă bea apă, atunci numai apă din cisterna (adica din fântână artificială în care a stat ceva timp) şi nu de fântână sau de izvor. Apa de rîu trebuie fiartă mai întâi şi după aceea lăsată să se răceasca.”
Câteva reguli de alimentaţie simple şi uşor de reţinut
Tot ce este gras nu este sănătos: deci laptele gras, smântâna, brânza grasă, ulei mult, carne grasă.
Sângele animalelor este foarte dăunător şi trebuie eliminat cât mai bine, carnea trebuie prăjită cât mai bine, eventual împreună cu ceva fructe.
Tot ce are multe proteine nu este sănătos decât in cantităţi foarte mici :
soia (40%), carnea (cca. 20%), alunele (ca. 26 %), nucile (16%)
fasolea uscată (cca. 25%), laptele, brânza, ouăle.
Laptele de mamă are numai 2% proteine şi cu aceste proteine creşte copilul văzând cu ochii ! De asemenea există milioane de vegetariani care trăiesc sănătos fără prea multe proteine, fie de origine animală fie din plante. Deci nu poate fi adevărat ceea ce industria farmaceutică şi alimentară ne povestesc de decenii despre rolul important al proteinelor pentru o alimentaţie sănătoasă. S-a dovedit ştiinţific de mult timp că alimentele cu multe proteine sunt dăunătoare sănătăţii. Proteinele din măncare nu sunt deci sănătoase şi necesare aşa cum se crede ci dăunătoare. Corpul îşi creaza singur proteine din plantele consumate în timp ce proteinele străine trebuie mai întâi sa fie descompuse cu un efort energetic foarte mare. Proteinele şi zahărul în exces fac sângele să devină acid şi sângele acid este un mediu ideal de înmulţire al bacteriilor şi paraziţilor. Şi după cum se ştie într-un lichid bazic – apă cu săpun – nu pot trăi bacterii şi paraziţi.
Tot ce este rafinat şi denaturat este dăunator sănătăţii :
- uleiul rafinat şi margarina (bun : ulei nerafinat, presat la rece)
- zahărul rafinat (bun: zahăr nerafinat, mai ales cel de trestie de zahăr)
- făina alba rafinată, painea albă (bun: pâine şi făină integrală)
- orezul decojit (bun: orez nedecorticat)
- laptele omogenizat (bun: lapte proaspat fiert sau pasteurizat)
Tot ceea ce este consumat în cantitati mari sau sub forma concentrată este dăunator sănătăţii :
- suc natural concentrat (trebuie băut numai puţin şi diluat cu apă)
- vitamine chimice şi concentrate din sucuri şi pastile (trebuie evitate)
- minerale chimice sub forma de preparate (calciu, magneziu, fier)
- iod (pus în sare şi în furajul animalelor)
- fluorid (pus în pasta de dinţi, în apă potabilă,în tigai de teflon)
- zaharine şi surogate de zahăr ( aspratam, acesulfam, fructoza, extrem de otrăvitoare)
- vin puternic (nediluat cu apă)
- zahăr tos, proteine multe
Tot ce fermentează în intestine nu este sănătos :
- fasolea boabe
- varza, conopida, brocolli, muraturile
- pâinea proaspată cu drojdie, produsele cu drojdie în general
- crudităţi (morcovi, legume crude, fructe necoapte complet)
- must, sucuri de anumite fructe, pâinea proaspătă cu drojdie, produse cu drojdie şi fermenţi
Tot ce este amar sau acru la gust sau nu are gust bun fără sa fie prăjit este în general dăunator :
- cafeaua
- cartofii, vinetele, roşile, ardeii (acestea sunt plante înrudite cu tutunul, importate din America de sud)
- caşcavalul
- ciupercile
- acriturile, murăturile
Tot ce este conservat conţine bacterii, toxine, ciuperci, paraziţi şi nu mai este sănătos indiferent de modul cum ele au fost conservate. Moartea nu duce decât moarte. Bacteriile şi paraziţii care apar la descompunerea alimentelor sunt dăunătoare. De preferat este deci numai mâncarea gătită proaspăt, mai ales în caz de boala
Mâncarea care se cumpară gata făcută de la magazine conţine în general o sumedenie de conservante şi de substanţe nocive care nu au ce căuta în corp. Aceste alimente creează boli.
Multă mâncare este nesănătoasă.
Cu cât mai puţine alimente la o singură masă, cu atât mai sănătoasă este această masă.
Acest lucru este în special în caz de boală importanţ. Sufletul nu poate să vindece corpul şi să proceseze multe alimente în acelaşi timp.
Tot ce este la modă sau foarte nou şi nu a fost mâncat de strămoşii noştrii este dăunător sănătăţii : lapte de soia , ulei de rapiţă, ulei de soia, sare rafinată,
sare iodata, surogate de zahăr, alimente conservate, vitamine artificiale, scoici, alge, sucuri concentrate, pâine albă, cereale crude, guarana, cofeina
Tot ceea ce creează un miros ciudat sau rău în urină sau în scaun nu este sănătos: asparagus, carne de porc, brânză, ciuperci, etc.
Fructele plantelor care nu s-au copt pe deplin în mod natural sunt nesănătoase şi ar trebui gătite cumva : fructele şi legumele culese verzi, cereale verzi.
Tot ceea ce face rău la un bolnav este dăunător şi la un om sănătos cu diferenţa ca ultimul nu simte imediat sau deloc, însa acest aliment dăunează sanätăţii.
La bolnavii de ficat, stomac, rinichi, pancreas, diabet produsele descrise ca dăunătoare aici se vor simţi imediat iar cele descrise ca sănătoase aici vor putea fi consumate fără probleme daca sunt preparate cum trebuie sau boala respectiva nu este de aşa natură încât să nu mai permită anumite alimente.
Alimente sănătoase pentru oamenii care trăiesc pe un alt continent sau în alte condiţii geografice şi climatice nu trebuie să fie sănătoase şi pentru restul de oameni.
Exista diferenţe între oamenii din regiuni diferite unde sunt diferenţe mari climatice şi de latitudine.
Mâncatul fără băutură la masă, mâncarea rece sau fierbinte, de salate şi crudităţi la felul întâi sunt nesănătoase



Nu toate plantele şi animalele au fost creeate de Dumnezeu pentru a fi mâncate: tot ce creşte fără lumină (ciuperci), la umezeală sau fără ajutorul luminii (cartofi, rosi, ardei, vinete – plante de noapte), care are gust rău sau nici un fel de gust (asparagus), sau trebuie fiert mult timp (soia, fasolea boabe) ca şi animalele sălbatice, mamiferele răpitoare, reptilele, toate acestea este dăunător ca hrană pentru om.
La bătrâneţe sunt necesari stimulanţi mai mulţi pentru digestie: piper, iuţeli, stimulanţi de digestie (betram, etc.)
Mai toate dietele alimentare de slăbit provin din pana industriei farmaceutice (low carb diet, etc.) sau a oamenilor neştiutori şi lacomi de bani şi de prestigiu fiind toate dăunătoare sănătăţii. Cine doreşte să slăbească trebuie să se hrănească sănătos şi să evite ceea ce îngraşă omul cu adevărat.
Soarele este cea mai importantă sursă de energie şi de vindecare
In caz de boală, în afară de alimenaţie şi remedii mai trebuie considerate următoarele lucruri
* sa nu se poarte deloc ochelari de soare (ei filtrează lumina ultravioletă care este importantă pt. orice vietate. Oare de ce Dumnezeu nu a creat ochelari de soare la animale şi la oameni ?)
* ochelarii de vedere sa fie purtaţi cât mai puţin afară sau sa fie măcar îndepărtaţi 1-2 ore pe zi pt. a permite luminii ultraviolete blocate de lentile să intre în ochi
* sa se stea cât mai mult timp afară la aer liber
* sa se facă zilnic mişcare moderată dacă boala permite, încetul cu încetul din ce în ce mai multă.
* sa se mănânce la orice masă numai după 30 minute de stat la aer curat sau după o plimbare (deci nu după masă ci mai ales înainte de masă este important aerul curat, căci la stomac îi trebuie aer curat pt. digestie)
* sa se mănânce numai în camere aerisite bine
* sa se doarmă în camere cu geamul deschis sau aerisite bine. În camere mici să nu se doarmă cu usa închisă şi nici cu geamul închis.
* sa se facă zilnic de 2-3 ori spălături reci scurte de 1 minut cu apă rece pe faţa, membre şi trunchi sau dus scurt cu apă rece dacă boala permite (nu la cei cu boli de ciculaţie)
* sa se bea zilnic, dacă bate soarele, apă însorită intr-o sticla (de sticla) timp de 1 ora (între ora 11 şi 16 vara şi între 11 şi 14 primăvara şi toamna). Un cristal natural pus în apa poate înlocui soarele, daca este înnorat.
* sauna sau inhalaţii de dexintoxicare dupa Hildegard s-au dovedit ca foarte ajutatătoare la boli ca şi aplicarea de ventuze sau de lipitori
* masaje cu ulei de măsline nerafinat pus câteva zile la soare (ideal 14 zile, însa cel puţin 6-8 zile ar fi bine) într-o sticla albă închisă bine cu dopul da lumina la corp şi îl vindecă astfel
* daca se poate gasi un doctor care sa facă lăsat de sânge din venă dupa metoda descrisă de Hildegard, această metodă este f. simplă, ieftină şi eficientă la aproape toate bolile. Vezi descrierea acestui procedeu.
* statul sub copaci ajută la vindecare
* statul lânga capre sau ţapi ajută la vindecarea unor boli
* celularele, telefoanele fară fir, cuptoarele cu microunde, ultrasunetele şi radiatiile x, statul sub neoane şi lămpi economisitoare, orice medicament chimic care nu este cu adevărat indispensabil ar trebui evitate complet şi strict în timpul boliilor.
* Remediile heliopatice (remedii însorite) sunt cele mai simple şi eficiente remedii, daca se pot face sau procura vindecarea poate fi accelarata sau facută complet
* în caz de infecţii în loc de antibiotice, care sunt otrăvuri curate, se poate folosi un zapper după Dr. Huld Clark. Zapperul este un aparat mic cu baterie care se ţine în mână şi care creează un curent slab care omoară bacteriile şi microbii din sânge fără efecte secundare ca în cazul antibioticelor. Antibioticele sunt otrăvuri generate de ciuperci care omoară ceva bacterii din corp, dar mai ales omul şi organele sale.

Leacuri urgente pentru infarct(persoane cu probleme de inima)

aceste sfaturi nu inlocuiesc retetele medicale,consultul medical,sunt naturiste...
1.
Infarctul şi comotia cerebrala se creeaza de fapt – lucru inca ignorat de medicina clasica - din cauza
supraaciditatii sangelui. Cei mai multi oameni au un sange mai acid ca otetul de casa ! Riscul de
infarct şi comotie cerebrala este calculabil, se poate masura în sange dupa valoarea PH a sangelui şi nu
depinde decat de alimentatie, stress şi fumat. Cu cât mai acid este sangele cu atât mai mare este riscul.
Sangele, ca şi toate lichidele corpului, este la oameni sanatosi bazic şi nu acid.
Cele mai multe accidente cerebrale sau cardiace se petrec dupa mese copioase sau alimentatie gresita,
bauturi alcoolice şi mai ales cafele care maresc aciditatea sangelui, deja prezenta, în mod brusc.
În caz de infarct trebuie neutralizata ca urmare cât mai repede aciditatea şi pentru acest lucru se poate
folosi o substanta prezenta aproape în orice casa: bicarbonatul de sodiu. Acest lucru se poate face şi
preventiv dupa astfel de excese alimentare. Deja la numai cateva minute dupa luarea de bicarbonat de
sodiu pacientul cu pericol de infarct sau comotie cerebrala simte o usurare.
Acest remediu trebuie insa dat cat mai repede şi in doza mare: circa o lingurita plina la
jumatate de pahar de apa !
2.
Cactus grandiflorus
Farrington A. "The Comparative Materia Medica":
Endocardita, pericardita. Constricţia, ca şi cum inima ar fi stoarsă în mână sau oprirea respiraţiei datorită
unor panglici închipuite care ar strânge de jur împrejur şi care obligă sângele să urce spre cap şi produce o
durere intensă. Entuziasm scăzut, plângăreţ. Nu poate sta întins pe partea stângă. Durerile cresc gradat şi
scad gradat. Palpitaţii de la emoţii, fluttering ca aripile unei păsări, se agravează la menstre, la aplecatul în
faţă, dar prin mersul pe jos nu se ameliorează. Dureri săgetătoare în braţul stâng, edem, puls rapid şi tare,
cu senzaţie constrictivă.
Devey W.A. “Pactical Homeopathic Therapeutics”:
Poate cel mai important remediu în afecţiunile cardiace, din punct de vedere homeopatic. Este bine
cunoscut simptomul caracteristic : »senzaţia că inima a fost apucată cu o mână de fier », se contractă şi se
relaxează alternativ; aceasta este imaginea prezentă în creier. Trebuuie să avem în vedere că nu toţi
pacienţii ştiu să se exprime în acest fel. O senzaţie de stoarcere a inimii poate să însemne acelaşi simptom.
Totuşi, pot fi şi alte simptome. Este simptomul asemănător cu Arnica, de durere în piept şi de constricţie;
el are dureri săgetătoare în braţul stâng; edem şi un puls rapid, tremurător, puternic, încordat care poate fi
sau nu poate fi intermitent.
Cardita şi pericardita. Se obţine o ameliorare mai bună a carditei decât cu alt remediu. Se pare că se află la
mijlocul distanţei dintre Aconitum şi Digitalis. Controlează starea inflamatorie şi întăreşte contracţiile
inimii şi nu intoxică inima ca Digitalis sau Strophantus. Este prezentă o exitaţie puternică a nervilor
cardiaci; şi Cactus poate fi un remediu pentru angina pectorală. Este un remediu adaptat pentru hipertrofia
inimii la oamenii tineri. Este foarte util la palpitaţii puternice şi senzaţia de futtering la inimă; este indicat
pentru astfel de simptome la fetele tinere la vârsta pubertăţii şi în perioadele de menstre. Respiraţie
dificilă, sufocare, leşin, palpitaţii violente şi neplăcerea de a sta culcat sunt simptomele care indică astmul
cardiac sau dispnea cardiacă. Borland D. "The Treatment of certain Heart Conditions":
În angina pectorală şi pseudoangina:
-Dacă ai un pacient care are un atac în ultima fază, cel mai bun remediu pentru a-l ajuta este Cactus. El
prezintă anxietate mare şi frică mare, dar este destul de diferit faţă de Aconitum. Aici nu mai este teama de
un atac imediat după care ar putea să moară. Aici este mai mult o convingere că el are o stare absolut
incurabilă care eventual ar putea să-l conducă la moarte.
-Acesta este un aspect privind indicaţiile Cactus. Alt aspect este tipul de suferinţă (durere) de care se
plânge pacientul. El se simte ca şi cum ar avea pieptul înfăşurat strâns şi care devine din ce în ce mai
strâns şi dacă acest bandaj nu se desface repede, inima va fi incapabilă să mai funcţioneze. Există acest
sentiment de tensiune crescătoare care indică remediul Cactus.
-Pe lângă aceast constricţie mai pot fi dureri radiante ca nişte lovituri de pumnal de la precordium, dar ele
nu sunt aşa de caracteristice pentru Cactus aşa cum este sentimentul de constricţie, care este, desigur, aşa
cum îl descriu majoritatea pacienţilor de angină pectorală.
-În aceste stări acute, eu administrez remediu în cantitate mare, deoarece el acţionaeză mai rapid şi se
ameliorează cât mai repede posibil.
Simptomele tipice care apar la pacientii care au nevoie de Cactus:
-Palpitaţii : presiune precordială.
-Senzaţie de strângere a inimii, ca şi când o bandă metalică ar împiedica mişcările ei normale.
-Frecvente şi violente bătăi neregulate ale inimii, cu senzaţie de presiune şi greutate (apăsare).
-Pulsaţii cardiace slabe şi neregulate, cu nevoia de a inspira profund (dispnee).
-Congestie toracică.
-Constricţie dureroasă în toracele inferior; " ca o coardă strânsă la rebordul falselor coaste, împiedicând
respiraţia".
-Mare constricţie (stern) "strângere ca de cleşte".
-"Natura Cactus-ului e să producă constricţie".
-Strângere şi constricţie la cap –piept – diafragm – inimă – uter - : - ghiară.
-Pieptul este năpădit de afux cald de sânge.
-"Cactus are o profundă acţiune curativă asupra inimii".
-Frică şi disperare. Violent chin.
-Ţipă de dureri.
-Pulsaţii puternice simţite în zone stranii - stomac - intestine – chiar şi la extremităţi.
-"Remediu de ora 11 : de la 11 a.m. până la 11 p.m. "
Din cartea: “Homeopatul practic” de Wilhelm Eichsteller:
“Palpitatii, dureri de inima, fibrilatii. Atacuri de sufocat cu lesin, sudoare rece la fata şi lipsa de
constiinta; batai neregulate, lipsa de batai, zgomote la inima bolnava organic. Edeme la menbrele din
partea stanga. Mersul sau statul intins pe stanga agravarea rau. Senzatie ca inima ar fi tinuta de o banda
metalica. Amorteala în mana stanga. Slabiciune generala şi epuizare. Insomnie cu pulsare mare a
arteriilor de la tample. Dereglari de circulatie pe baza nervoasa sau organica. Cactus grandiflorus
CH1-4, la dereglari nervoase CH4-CH6-CH30”
La infarct şi anghina pectorala se dau în general imediat în caz de atac remediul homeopat Cactus
grandiflorus în dilutia CH 2 sau 4 (sau 6-12-30) cate 4-5 granule direct sub limba sau diluate în
apa la fiecare 10 minute timp de 1 ora, dupa care se rareste doza şi la ameliorare buna se
opreste) daca se potrivesc simptomele. Luat dupa prescriptia unui medic homeopat Cactus poate duce
la ameliorarea considerabila a suferintei.
Strophantus gratus, remediu ignorat de medicina
« Ce este Strophantin? (sursa : http://www.strophantus.de/pageID_5198262.html)
Strophantin a fost descoperit in anul 1859 in Afrika, din intamplare, a fost preparat in Anglia, a fost
analizat in Franta si a fost utilizat pentru prima oara cu succes in Germania de Profesorul Fraenkel sub
forma de Injektii intravenoase. Seful lui Fraenkels era Professor von Krehl. Dupa acestia mai sunt inca
numite doua clinice renumite din Heidelberg si Badenweiler ca si multe premii din medicina.
Atunci cand in anul 1924 Profesorul Edens, Ordinarius la Universitatea de Medicina din Düsseldorf leadovedit
colegilor sai experientele extraordinare ale remediul Strophantin la aghina pectorala si la infarct,
el a recoltat nu numai laude si mirare ci si indoiala si sceptica. Un lucru normal in medicina si stiinta, mai
ales daca ne gandim cat de rau a fost tratat Semmelweiss, ca fundatorul igienii, de colegii sai pe vreamea
aceea.
Profesorul Edens a spus „Faptul ca Strophantin nu este folosit inca se poate considera o greseala
medicinala“. Pana in 1975 Strophantin a fost folosit intravenos cu mare succes in toate spitalele si multi
doctori in varsta cunosc bine efectul acestei substante. Chiar si preparatele orale care s-au produs din anul
1947 arata efecte nemaipomenite. Desi pana in ziua de azi Strophantina este una din cele mai bune remedii
pentru boli de inima fara efecte secundare, medicina din ziua de azi spune ca nu are efect, ca este
otravitoare si ca exista ceva mai bun.
97 la suta din doctorii care au folosit Strophantin remarca o eficienta extrem de mare, restul de 3 la suta
fac inca remarci pozitive desi nu sunt convinsi.
Profesorul de farmacologie Hamlyn, cat si mai tarziu Professor Schoner si altii au arata incepand din 1991
ca substanta nu este nu numai o substanta dintr-o planta exotica, care in cantitate mare este otravitoare, ci
este produsa in corpul oricarui mamifer,, si deci si al omului in cantitati mici
In aceste cantitati mici actioneaza ca un hormon si are influenta asupra regulatiei electrilitilor din celulele
muschiului inimi , ale tensiunii, ale utilizarii oxigenului in situatie de stres si la eliminarea de substante din
corp ca urmare a metabolismului
Strophanthin actioneaza pozitiv in concentratii mici pentru ca deschide pompa de sodiu-potasiu care eset
prezenta in peretii oricarei celule. In concentratii mari Strophantin impiedica acesata pompa. Pentru
descoperirea pompei de sodiu-potasiu din anul 1950 danezul Skou a primit in anul1997 premiul Nobel.
Substantele date de medici in cazul bolilor de inima (Digitalis) impedica tocmai functionarea aceste
pompe din orice celula. Strophantin imbunatateste functionarea pumpei si ajuta la eliminarea acizilor din
celula.
Remediul Strophantin se poate obtine ca pastile, ca injectii si in doze homeopate (Dilutia D4 sau CH3,
CH4)
Strophantin se poate procura ca medicament de la Firma Meda sub numele de Strodival
http://www.strophantus.de/mediapool/59/596780/data/Meda-Fachinfo-korrigiert.pdf
Vorbiti cu doctorul dumneavosatra sa va prescrie acest remediu chiar ca Placebo daca nu merge altfel.
Acest lucru este posibil (in Gemania). “
Pacientul care poate avea nevoie de Sptrophantin (homeopat) apare:
A. Buze rosii , B. Puls raoid /incet , C. Asteptare cu tensiune, D. Afectiuni + Apasare in piept
Aparenta generala:
Gras, teama de lovituri de soarta, vorbeste incet, + puls rapid/congestie catre cap/#congestie catre inima/
pupile dilatate, +pulile miscorate rapid (dureri de cap), doreste cafea,
Agravare: < Intuneric
Ameliorare > lumina soarelui.
Afectiuni : INIMA ( fibrilatii + respiratie adanca) + Stomac/Edeme
‡ Afectiuni cardice si de circulatie/FRICA ‡;
Repertoriu:
General – Retentie de apa (interior/exterior) de la boli de inima
General – Tutun agraveaza
General – Mancarui si bauturi - Agraveaza : ceai/alcoool
Doreste: Bere Aversiune : Alcool
General – Slabicune (dupa orice exces)/Durerea se intinde catre sus
General – Secretii din mucoase marite
General – Zvacniri exterioare/Lesin (de la durere)
General – Convulsii
General - Arterioscleroza/ Anemie
General – Efort fizic graveaza
Piele - Urticaria – lesend
Membre – Durere in brate - oase/dreapta
Piept - Edem la plaman
Piept - Palpitatii (Astenie neurocirculatorica /cu teama)/Afectiuni la inima
Scaun – Stropeste
Stomac – Voma
Gat exterior - Gusa – Basedow
Fata – culoare – rosie, pete
Vazut - Diplopie, vazut dublu ( in timpul durerilor de cap)
Durere de cap : la frunte (la radacina parului / se intinde catre tample)
Ameteala – la pubertate/la batrani
Fire – idei nebune -
Fire – vorbaret, palavragiu – copii vorbesc ca batrani destepti
Fire - teama – de lovituri de soarta
Fire – Precose
Fire – Alcoolism
Incompatibil : Digitalis ( remedii homeopate sau cardice alopate pentru boli de inima), alcool (si tincturi
care contin alcool/Febra, luat timp indelungat (se acumuleaza)
Antidoteaza: Digitalis:, Alcoool. Tabacum. Thea.
Camphora Rubini
Tinctura de camfora sau dilutie homeopata în forma de granule sau solutie CH1 sau CH2, CH4
Eficient la : crampe cardiace, anghina pectorala, lesin, pierdere subita de putere.
Simptome tipice: piele rece ca ghiata şi sudoare rece, colaps, soc, asfixiere.
”Camphora Rubini, un remediu foarte eficient.”
Sursa: “Homeopatul practic” de Wilhelm Eichsteller
Atentie: camfora opreste efectul la mai toate remediile homeopate. Se poate lua numai singur, daca
este luat dupa alt remediu homeopat ii opreste efectul acestuia.
Elixir de fenicul
Remediu de la calugarita Hildegard von Bingen din Germania, dovedit de Dr. Strehlow la mii de
pacienti.
Pentru dureri de inimă, boli de inimă, infarct
Hildegard a scris „Să se ia lemn dulce şi de cinci ori mai mult fenicul şi tot aşa de mult zahăr ca şi lemn
dulce şi în plus şi ceva miere şi din astea să se facă o băutură. Să se bea înainte şi după masă pentru
dureri la inima”
Reţeta: 50 g seminţe de fenicul, 10g lemn dulce, 20g zahăr, 25 miere curăţită de spumă (se fierbe într-un
vas cu apă fierbinte şi se aruncă spuma), 500 ml apa (dacă se poate însorită 1-2 ore la soarele de prânz) .
Se fierbe totul cinci minute după care se pune în sticle curate şi sterilizate în prealabil cu ceva alcool
(vodcă, ţuică).
Băutura de fenicul neutralizează sucurile rele din trup care crează boli de inimă.
Dr. Strehlow: indicaţie la boli de inimă, dureri de inimă, cură după infarct
Comprese cu frunze de cartofi
Atac de inimă, leşin, dureri de inimă după infarct
Hildegard : „Cine suferă cu inima sau leşină din cauza ei să fiarbă nu prea tare (2-3 minute) o plantă de
noapte (frunze de cartof, coji de cartofi ) în apă şi după ce să stors apa să fie puse (ca compresa) pe
inima (cca. 1 oră) şi îi va fi mai bine”
3.

remedii homeopatice pentru alcoolism si alte afectiuni.....

Vindecare prin homeopatie(articol preluat de pe net)

Suprafunctia glandei tiroide

Remediu homeopatic Lycopus
„Din cauza medicamentelor puternice luate dupa un colaps cardiac am inceput sa sufar de o suprafunctie a glandei tiroide care dupa tratamentul diverselor medici (printre altele cu jod radioactiv) a devenit si mai grava. Am pierdut repede din greutate si au inceputa sa apara zile si saptamani foarte critice in privinta sanatatii. Dupa doi ani am dat de un medic homeopat cu experienta care a reusit dupa un an de tratament sa-mi normalizeze functia glandei tiroide. Ca remediu el a folosit in principal „Lycopus”. Lycopus este probabil singurul remediu natural care este in in mod special stare sa franeze suprafunctia glandei tiroide si sa o reguleze. Am luat Lycopus timp indelungat in concentratia D4 (de trei ori pe zi itre 7-10 picaturi in apa) si mi-a ajutat nemaipomenit de bine dupa exterientele negative cu medicamentele chimice. Bineinteles ca tratamentul homeopatic nu are voie sa fie deranjat de tratamentul cu medicamente chimice efectuat in acelasi timp ( si in special de cafea si cofeina sau de mustar si iuteli, carnea de porc, care opresc efectul remediilor homeopatice). Foarte recomandabil a fost si o masa fara carne, caci carnea mareste functia glandei tiroide.”
Vajait de rechi şi ameteala
Caradol
“Sotul meu sufera la 69 de ani de vajait de rechi permanent şi de ameteala. I-am recomandat sa i-a un remediu homeopatic cu numele “Caradol” de la Firma Schuh din Koeln. Este un remediu pe baza de plante pe care l-am recomandat la multi cunoscuti. Acest remediu este recunoscut şi rambursat şi de asigurarea medicala. Deja dupa 14 zile a aparut o ameliorare uimitoare, chiar şi in cazuri grele, cu atât mai mult cu cât Caradolul largeste venele. Sotul meu ia de atunci cate o sticluta de caradol pe an şi de atunci nu a mai avut vajait în rechi. Şi doctorul ii prescrive acest remediu atunci cand il roaga.”
Sinuzita
Luffa, remediu homeopatic
„ Acum catva ani am avut o sinuzita acuta grava. Un doctor homeopat mi-a prescris remediul Luffa in mai mult concentratii: D6, D12 si D15, cate 3 tablete pe zi incepand cu D6. In primele zile dupa ce le-am luat nu am simtit nimic. Dupa aceea insa au inceput sa actioneze. Din nas a iesit in fiecare zi o mucoasa galbena si verde. Dupa trei saptamani aceasta a incetat si sinuzita mea a fost vindecata. Altfel ar fi trebuit sa fiu operat si sa fie facute punctii dureroase, care foarte des nu aduc la vindecare completa” .
Injuraturi
Annarcadium orientale D200
„Boala „injuraturii” este demult cunoscuta in homeopatie. Remediul potrivit impotriva acestei boli se numeste Annarcadium orientale, facut dintr-un copac indian. Pacientilor mei le dau 5 globule din concentratia D200. Acest remediu are intradevar o influenta surprinzatoare. Un pacient care inainte injura si blestema totul in jurul lui a deveit deodata din nou linistit si a incetat cu inguratul.” ( Medic homeopat B.C.)
Nastere grea
Remedii homeopatice
„Am gasit intr-o carte despre homeopatie experienta unei moase care ajutase la mai multe mii de nasteri in profesiunea ei. Cand nepoata ei, care acea o constitutie firava a devenit gravida, moasa a banuit o nastere grea. Si ea i-a prescris nepoatei un remediu homeopatic care sa-i usureze nasterea, remedii pe care i le-a dat in ultimile 4 saptamani de sarcina: Arnica D4, Pulsatilla D4, Cimifuga D4, Caulophyllum D4. Cate o globula din aceste remedii a fost luat intotdeauna seara si dimineata in mod alternativ, asa incat la fiecare 2 zile era luat din fiecare remediu cate o globula. Moasa a spus dupa nastere ca nicodata nu a vazut o nastere mai usoara decat la nepoata ei. Doctorii homeopatici cunosc aceste remedii foarte bine ca fiind folositoare la nastere, nou este aici numai aceasta combinatie din cele patru remedii precum si modul de administrare, care nu se poate gasi in nici o carte despre homeopatie cunoscuta mie.. (Dr. Med. Dent. E.B)
Brutalitate, violenta, manie, capricii
Remediu homeopatic
„O femeie de 28 de ani era foarte nefericita ca barbatul ei era manios si nervos si o batea la orice contradictie. El o mintea des si era asa de capricios incat des nu mai vorbea cu ea 1-2 saptamani. El a primit o singura globula de Nux Vomica 200. O saptamana mai tarziu caracterul lui a inceput sa se schimbe. Mania lui a disparut aproape de tot, nu a mai mintit aproape de loc iar capriciile nu tineau mai mult de jumatate pana la 1 ora. Ameliorarea insa a progresat treptat. Dupa 4 luni nervozitatea, mania, tendinta de a minti si a fi capricios au disparut si omul incearca sa faca pe plac membriilor familiei” J.P. Gallavardin, medic homeopat.
Alcoolism
J.P. Gallavardin, medic homeopat scrie:
„Am tratat cu succes peste 50% din pacientii alcoolici, daca cauza bolii nu era ereditara. .. la cei mai multi li s-au dat remediile de partenerii lor fara ca ei sa stie (in apa, bauturi).
In cartile despre homeopatie se afla peste 40 de remedii care pot ajuta la alcoolism. Acestea functioneaza atunci cand se potrivesc la aspectele sufletesti si corporale ale pacientului. .. mai jos voi arata remediile care s-au dovedit cele mai eficace, in ordinea eficacitatii si succesului care l-am avut cu ele.
Din aceste remedii se da cel care se potriveste cel mai vine la bolnavul respectiv, cate o doza ( 6-7 globule) la fiecare 2,3, 4,, 6, 7 saptamani in concentratia 200. (se topeste sub limba sau se dizolva in apa care se bea incet )
Aceste remedii pot vindecat boala complet sau temporar. In afara de asta ele pot impiedica simptomele care apar la betie, simptome care sunt descrise la fiecare remediu. In afara de asta, remediile protrivite potrivite se pot da in plus pentru a combate alte simptome. Atunci ele se dau in dilutia de 3, 6, 12, sau 30. Cate 6-8 globule se dizolva intr-o jumatate de pahar cu apa proaspata. Din acest pahar se bea la fiecare 5,10,15 si 20 de minute cate o lingurita.
Dosajul
Cu cat doza are o potenta mai mare cu atat mai mult tine efectul ei. Deci dozele cu numar mai mic trebuie date mai des decat cele cu numar mare.
Unei femei cu migrene de dimineata ii ajuta o doza de Nux Vomica 200 timp de 1-2 saptamani in timp de o doza de Nux Vomica 10000 intre 6 si 12 luni.
Se pare ca doza de 200 si 10000 nu numai ca is face efectul mai mult timp dar si are o influenta mai adanca asupra organismului. De aceea se pot da diluatia de 3,6,12 de la remedii diferite la boli aleatoare si usoare fara ca efectul indelungat al unei dilutii de 200 si 10000 sa fie oprita. Dilutia de 3 sau 6 poate des sa fie cel mai bun remediu atunci cand cea de 200 si 10000 este prea puternica. Nu se poate spune insa ca efectul unul remediu este cu atat mai puternic cu cat este mai mare dilutia. La unele boli sunt mai eficiente dilutiile de 3 si 6 in doze mai mari.
1. Nux vomica
Indicata la:
Oameni violenti care se supara usor , care sunt manati de griji sau dor sa bea.. Scuipa des.
Oameni de natura blanda, sensibili care devini violenti, injura sau plang atunci dupa ce au baut.
Tendinta catre gelozie, sinucidere inainte si dupa betie
In timpul betiei tendinta catre tristete, impotenta sau supraexcitare sexuala
Cerinta lacoma de vin rosu sau alb, bere, absint si rom.
Oameni smecheri si cu doua fete care tendeaza la constipatie, vomitat, aciditate la stomac si deranjamente de digestie.
Oameni care beau din cauza lipsei de loc de munca sau ocupatie
Femei care beau in timpul sarcinii
Jucatori de noroc, fumatori, risipitori, risipitori numai ca urmare a laudei de sine, zgraciti fara de familia proprie insa generosi catre straini.
Oameni care nu fug de societate, insa de familie.
2. Lachesis
Indicata la:
Oameni cu caracter prost cu care nu este bine sa te imprietenesti.
Oameni care se lasa ispititi la facutul de crime si violenta, violuri, razbunatori, rai, gelosi, invidiosi, perversi sexual.
Oameni care vorbesc inainte si in timpul betiei fara oprire
Spun in timpul betiei ceea ce nu ar spune fara a fi beti
Lacomie la tarii si absint, rom
Cand risipitori cand zgarciti
Usuratici, fara minte
Potrivit la oameni care au pierdu pe cineva iubit
Adulti care se comporta ca copiii
Se potriveste cateodata la hoti.
Fumatori
Nu pot sa traiasca fara sex
Fete tinere care vor neaparat sa se marite
Mari risipitori
3. Sulfur
Indicata la:
Oameni cu scoarte pe piele ( flechten)
Cei care au hemoroizi.
Mereu pe drumuri, harnici.
Adorm tarziu. Somn lung dar nu odihnitor
Isi pierde timpul in mod inutil
Bea in secret
Lipsa de datoria raspunderii, nu vrea sa-si faca datoria
Dorinta de a bea bere si vin
Bland inainte de abea, violent dupa ce a baut
Inteligenta crescuta in timpul betiei
Spun in timpul betiei ceea ce nu ar spune fara a fi beti
Oameni grasi si corpulenti
Dorinta de a fura si minti
Invidiosi
Se potriveste cateodata la oameni sireti si escroci
Fumatori, jucatori de jocuri de noroc

4. Calcarea carbonis



Indicata la:
Oameni grasi si corpulenti

Oameni car enu au simtul datoriei si nici nuvor sa-si faca datoria
Nu fac servicii altora cu placare
Nu suporta anumite persoane fara motiv
Dorinta de a fura si minti
Oameni invidiosi, razbunatori, rai insa care nu au tendinte sexuale prea mari
Se potirveste si la jucatori de jocuri de noroc
Cand zgarciti, cand risipitori.
Nu pot sa refuze nici un pahar de vin
5. Hepar sulfuris
Indicata la:
Lipsit de iubire, intotdeauna nemultumit, manios pana la ucidere
Se lasa ispititi la fapte rele
6. Hepar sulfuris
Indicata la:
Oameni rai, razbnunatori, fara crutare si gelosi
Tendinte criminale
Tendinta de sinucidere
Oameni carora le e mereu sete si beau orice, pana si apa
Tendinta de vomitat si in special de diaree
Tendinta puternica de a urmari pe alti
7. Petroleum
Indicata la:
Betivi fara energie si vointa care nu pot refuza nici un pahar
Vomita dupa ce au baut mai mult decat putea
Vorbesc mult cand sunt beti
8. Staphysgria
Indicata la:
Betivi care au abuzat de excese sexuale. Cred ca prin alcool primesc pofte noi de sex.
Prefera lichioruri dulci in loc de tarie
Tristi si inainte si in timpul betiei
9. Pulsatilla
Indicata la:
Oameni care cred ca bautura le ajuta la digestie. Digestia lor este intradevar slaba.
Tristi in timpul betiei
Fricosi, chiar lasi
Gelosi, invidiosi, ura
Convulsii dupa betie cu contuzii puternice la membre: Nux Vomica, Belladona
Gelozie: Nux Vomica, Lachesis, Pulsatilla, Staphysagria si inainte de toate Hyscocyamus niger.
Violenta: Nux vomica, Hepar, Veratrum album, Hyoscyamus
Distruge in jurul lui la manie: Veratrum, Belladona
Vrea sa ucida: Belladona, Hepar, Hyoscyamus
Vrea sa se omoare: Arsenicum, Nux vomica, Belladona
Foarte vesel: Opium, Coffea
Joaca comedie: Stramonium, Belladona
Inteligent: Sulfur, Calcarea carbonica
Adoarme: Opium, Belladona
Nu poate sa adoarma: Nux vomica, Coffea
Vorbeste neincetat: Lachesis,Causticum,Hepar, Petroleum, Magneisa carbonica
Chef de cearta: Stramonium, Hyocyamus, Ignavia, Causticum
Este jignitor: Nux vomica, Ignatia, Causticum
Prost dispus, morocanos inainte si in timpul betiei: Hydrastis canadensis, Nux vomica, Causticum, Lachesis
Vrea sa se dezgoleasca: Hyoscyamus
Supraexcitat sexual: Nux vomica, China, Phosphorus, Cantharis si in mod special Causticum
Spune ce nu ar spune cand nu este beat: Lachesis, Beladonna, Sulfur.
Sub influenta la Nux Vomica de exemplu se poate ca un bautor care se imbata inainte la un pahar de vin sa se imbete dupa tratament de abia dupa o sticla sau invers. La un alcoolic care primeste remediile fara sa stie se poate sa i se diminueze setea de vin, în timp ce altuia sa i se va face scarba sa mai bea vin… Altii isi schimba caracterul sau temporar anumite insusiri se aceentueaza…
Cazuri
O doamna de 28 de ani bea de sase ani de zile, aşa incat barbatul dorea sa se desparta de ea. Incepuse sa bea în timpul sarcinii. I-am dat 6-7 globule de Nux Vomica ( Globulele s-au lasat sa se dilueze 15 minute intr-o jumatate de pahar de apa, dupa aia s-a amestecat apa 8-10 minute cu lingurita, s-a pus intr-o supa şi s-a amestecat bine. Aceasta supa sa constituie intreaga masa şi sa nu mai i se dea alatceva sa manance inainte sau dupa. Insa globulele se pot da şi în apa, ceai, chiar şi în vin sau tari, sau direct pe limba pentru a fi subte). Doamna a primit remediul fara sa stie şi a fost vindecata complet de alcoolism.
O alta doamna care era patrona unui bar a sosit la mine sa o vindec spunand ca este fortata sa bea din cauza profesiunii şi m-a intrebat daca nu am ceva sa-i dau ca sa nu mai aiba chef sa bea. I-am dat Nux Vomica 6-7 globule în concentratia 200 pe limba. Dupa 3 saptamani a venit din nou sa-mi spuna ca nu mai are chef sa bea deloc. Dupa o recidiva la 2-3 luni i-am mai dat inca o doza de Nux Vomica 200 care a vindecat-o complet.
Un barbat casatorit de 39 de ani bea de 10 ani, era risipitor, manios, doritor de cearta şi morocanos. Dupa cate o doza de Lachesis 200 la un imterval de 2 luni şi inca una dupa un an de la prima doza a fost vindecat complet. Desi la sfarsit sotia în parasise şi el nici macar nu stia unde se afla, el nu a recidivat.
Un barbat de 68 de ani, nepotul unui alcoolic şi fiul unei mame rele la suflet bea de 34 de ani în special tarie. Are un caracter rau şi este manios. Cand e beat injura şi jigneste timp de 6 ore neintrerupt. Din cauza la tratamentului dat s-a redus treptat timpul acesta la numai 1 ora. Tratamentul a fost aşa:
30.3 o doza de Causticum 200
11.5 Nici un succes. O doza de Lachesis 200.
2.6 Nici un succes. O doza de Petroleum 200.
23.6. Vorbeste mai puţin, doar 2-3 ore. Petroleum 3000
13.7 Jigneste mai puţin. Petroleum 1000
24.8. Nu a s-a mai imbatat de la 1.8 şi jigneste mai puţin pe fica lui
23.11. Imbunatatiri ale caracterului
11.1 anul urmator: s-a imbatat de mai multe ori
8.2. s-a imbatat de mai multe ori. Plange. Causticum 200
1.3 mai linistit, dar rau. Poate este numai o inrautatire temporara din cauza remediului
29.3 Inca este rau, vrea sa-l ucida pe vecin şi familia: Hepar 200. Dupa aceea ameiliorare stabila
18.10 : recidiva. Hepar 200
9.01 anul urmator: Stare buna stabila.. Hepar 3000
De atunci numai cateva recidive care au fost vindecate cu Petroleum 10000.
Un barbat bea pana la 30 pahare de absint pe zi. Dupa o singura doza de Causticum 200, pe care a primit-o fara sa stie a primit o scarba aşa de mare pentru Absint şi chiar şi pentru vin incat nu numai ca numai a baut, dar chiar putea şi sa vada cum beau altii.
La un tata şi ginere care beau mult Absint li s-a dat fara stirea lor cate o doza de Lachesis 200 la unul şi celuilalt o doza de Nux Vomica 200. La amandoi li s-a creat o aşa de mare scarba pentru aceasta bautura incat sotiile lor care erau de fata au putut fi martorii urmatoare conversatii: “Nu gasesti şi tu ca Absintul nu mai este bun ? - Intradevar. Cand am baut mai inainte un pahar era prost. Lumea nu ar trebui sa mai bea absint, ca nu se mai face cum trebuie. - Şi eu cred la fel. Nu o sa mai beau deacum inainte nici un absint.
Gelozie
“O fata tanara a venit la mine spunandu-mi “ Domnule doctor, am auzit ca puteti schimba caracterul unui om, faceti va rog asta la sora mea !
Are 30 de ani şi o fata urata. Acum cateva saptamani un baiat mi-a cerut mana şi de atunci sora mea a fost amarata ca nimeni nu ii cere ei mana. Acum a devenit aşa de geloasa şi imi arata atata ura şi manie incat nu mai pot sa stau cu ea impreuna. Daca ramane aşa va trebui sa ma mut.” I-am precris o doza de Lachesis 200. Trei saptamani mai tarziu fata mi-a spus ca la doua zile dupa ce sora ei a luat remediul şi-a revenit deodata la normal aşa ca putut sa ramana în locuinta cu ea.