Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

luni, 29 noiembrie 2010

Rasul ca terapie benefica

Când râdem, ne relaxam si endorfinele sunt eliberate în fluxul sanguin.
Ce efecte are râsul:
- scăderea tensiunii arteriale, reduce hormonii de stres, stimuleaza creşterea musculară şi sistemul imunitar, combate boli cauzate de distrugerea anticorpilor, creşte performantele intelectuale si imbunatateste memoria, funcţiile cardiovasculare pot fi îmbunătăţite şi nivelul de oxigen din sange poate fi potenţat.
Cuplurile care rad mai mult impreuna isi rezolva cu usurinta eventualele disensiuni si sunt mai trainice. Astfel, risul da stabilitate unei relaţii, diminueaza conflictele, imbunătăţeşte comunicarea, apropie oamenii creand mai usor o atmosfera intima.
Copiii râd de aproximativ 400 de ori pe zi, în timp ce adulţii de 15 ori, in medie, sau deloc
Rasul determina eliberarea de endorfine, aceste analgezice naturale ale corpului.
Pentru ca este contagios, se pot organiza programe de terapie prin ras.
În ţări precum India, exista cluburi de râs, în care participanţii se aduna in primele ore ale dimineţii pentru a râde. Dr. Madan Kataria a organizat exercitii yoga de râs din Mumbai si este creditat ca persoana care a adus tratamentul prin râs în atentia omenirii. Kataria a înfiinţat primul club de râs în 1995, iar acum există mai mult de 5.000 de cluburi de râs în toată lumea.
Terapia se face mai mult in grup si începe cu incalizirea - prin chicote usoare, care apoi se transforma in hohote de râs.
Chiar si cei care nu reusesc sa râda si numai se prefac se bucura de acelaşi efect benefic.
Studii
La Universitatea Loma Medical Centre, din California, dr. Berk a studiat efectele râsului asupra a 10 bărbaţi sănătoşi. Eşantioanele de sânge prelevate ulterior au arătat că un hormon de stres, cortizolul, a scazut rapid la subiecţii care au ras, comparativ cu alte persoane. De asemenea, nivelul celulelor imunitare care distrug virusii si celulele tumorale a crescut, dupa râs. Aceste celule sunt suprimate în cazul în care organismul sufera de stres, pe termen lung, si apare imbolnavirea.
Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au calculat că doar 20 de secunde de râs ar putea fi la fel de bune pentru plămâni ca trei minute de canotaj.
Credeti ca nu puteti ride?
Incercati 'exercitiile"urmatoare:

Un comentariu:

  1. Domnul ne-a lasat aici toate lucrurile necesare ca sa avem o viata frumoasa, cu conditia sa traim in Adevar si nu in Minciuna si in Pacat! O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere