Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 6 august 2009

top alimente care reduc colesterolul

Subiectul colesterolemiei (concentratia colesterolului in sange) este unul foarte discutat si controversat. Este improtant sa aflam cateva amanunte despre colesterol, insa mult mai practic si util pentru cititorii nostri este ca acestia sa cunoasca factorii care cresc colesterolemia, cum sa se protejeze de unii dintre acestia si ce masuri trebuie luate pentru mentinerea la normal a colesterolemiei.

Ce este colesterolul?

Sintetizand cat mai mult informatiile pentru a fi accesibile tuturor, putem afirma despre colesterol ca este o substanta grasa produsa de ficat sub anumiti stimuli (alimentari, metabolici, ereditari) ce are roluri deosebit de importante in organism, de la refacerea membranelor celulare (reparatii celulare, regenerari tisulare) pana la interrelationarea cu anumiti hormoni implicati in majoritatea functiilor noastre vitale. Moleculele de colesterol patrund in torentul sanguin pentru a-si exercita functiile, ca mai apoi sa fie necesar sa iasa din vasele sanguine prin peretii acestora. Atunci cand concentratia colesterolului in sange este mai mare decat ar trebui, aceste molecule grase se acumuleaza la nivelul peretilor vaselor sanguine (pe care nu mai reusesc sa le strabata), formand un fel de placi grase, numite placi de aterom, implicate in patologii precum ateroscleroza.

Care sunt factorii ce determina cresterea colesterolului?

Hipercolesterolemia (concentratia mare de colesterol in sange) este determinata de numerosi factori, cum ar fi:
- Alimentatia necorespunzatoare, cu multe grasimi animale
- Alcoolul
- Fumatul
- Cofeina
- Stresul
- Unele medicamente
- Ereditatea: copiii ce se nasc din parinti care sufera de hipercolesterolemie au un risc foarte mare de a avea si ei mai tarziu colesterolul marit si de a dezvolta boli cardio-vasculare
- Obezitatea

Topul alimentelor care scad colesterolul

1. Cerealele. Este recomandat consumul in fiecare dimineata de cereale integrale, pe care le puteti manca fie cu lapte, fie cu iaurt. Consumul zilnic de cereale are de asemenea mult mai multe beneficii, nu doar in privinta colesterolului, spre exemplu: sunt energizante, stabilizeaza tranzitul intestinal si digestia, combat constipatia, au multe vitamine din complexul B etc.


2. Soia. Consumul de soia sub diferite preparate aduce beneficii si in privinta concentratiei colesterolului in sange. Soia este renumita pentru numeroasele sale beneficii, insa trebuie sa atrag atentia asupra calitatii acesteia, se cunoaste faptul ca unele produse din soia modificate genetic isi pierd cu mult influentele benefice asupra sanatatii.


3. Maslinele si uleiul de masline: acizii grasi naturali continuti de masline si uleiul de masline stabilizeaza concentratia colesterolului in sange. Pentru mai multe informatii cititi articolul: La ce e bun uleiul de masline?


4. Pestele: desi suna paradoxal, cu cat carnea de peste este mai grasa, cu atat efectele anticolesterolemiante sunt mai mari. Spre exemplu, consumati somon.


5. Fructele si legumele intotdeauna au fost recomandate in regimul alimentar zilnic pentru nenumaratele beneficii pe care le aduc organismului. Prin continutul mare de vitamine, minerale si unele fibre, fructele si legumele asigura o cantitate importanta de nutrienti de buna calitate necesari functionarii normale a organismului si mentinerea tonusului sistemului imunitar.


6. Ceapa si usturoiul. Fie le consumati seara din diverse motive, fie in cursul zilei la un gratar sau o masa copioasa, ceapa si usturoiul scad colesterolul, avand totodata indicatie si pentru intarirea sistemului imunitar, pentru tratarea insomniilor etc. In diverse garnituri ori chiar murate, aceste doua legume va ajuta in lupta contra hipercolesterolemiei.


7. Semintele de floarea soarelui: acestea contin o cantitate substantiala de acid linoleic, reducand depozitele de colesterol din peretii arterelor.


8. Semintele de coriandru: acestea prezinta si alte efecte, nu doar scaderea colesterolului, cum ar fi: diuretice, fiind indicate in unele afectiuni renale, cardiace, hipertensiune, ascita, edeme etc. Se prepara un decoct ce se va consuma de doua ori pe zi timp de cateva saptamani, dupa care se face o pauza de o luna (nu trebuie exagerate efectele diuretice, care pot crea dezechilibre ionice cu efecte grave uneori). Decoctul se prepara astfel: se fierb 2 linguri seminte de coriandru si se strecoara dupa racire.


9. Lecitina: aceasta este cunoscuta ca avand efecte asupra sistemului nervos, fiind un adjuvant in starile de oboseala psihica, de suprasolicitare intelectuala etc. Insa lecitina este o substanta indispensabila ficatului, ajutand in desfasurarea functiilor acestuia, fiind implicata in reglarea secretiei bilei (fierei) si totodata regland concentratia colesterolului. Un aport corespunzator de lecitina impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange. Surse de lecitina: galbenus, ulei vegetal, cereale integrale, boabe de soia, lapte etc.


10. Vinete: acestea contin vitamina P si C care ajuta la scaderea colesterolului in sange, reducand riscul ca acesta sa se depuna la nivelul peretilor vaselor sanguine, dezvoltand diverse patologii cardio-vasculare, inclusiv infarct miocardic.

Ce alimente trebuie sa evitati:
- Oua prajite si prajelile in general
- Unt
- Frisca, inghetata, creme de prajituri grase
- Carne grasa (oaie) sau carne de porc
- Mezeluri

Un articol de Iulia D.

sursa: www.healthy.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu