Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 6 august 2009

stiati ca?

STIATI CA ?

A fost inventat frigiderul ce functioneaza cu energie solara

O studenta britanica a inventat un frigider alimentat de energie solara. In plus, acesta poate fi produs din materiale de uz casnic, ceea ce il face ideal pentru oamenii din tarile lumii a treia. Emily Cummins, in virsta de 21 de ani din Keighley, West Yorkshire, a dezvoltat frigiderul minune in timp ce lucra la un proiect pentru facultate intr-unul din vasele de bucatarie ale bunicului sau. Tinara inventatoare spera sa patenteze un model portabil mai sofisticat care sa poata fi folosit in transportarea proviziilor medicale in tarile al caror climat este unul fierbinte. Inca de la virsta de patru ani, cind a primit cadou primul ciocan, Emily si-a petrecut cea mai mare parte a timpului inventind diverse lucruri folosit materiale obisnuite. Tinara chiar a cistigat doua premii pentru inventarea unui tub de pasta de pasta de dinti pentru suferinzii de artrita si pentru un dispozitiv de transportat apa. Frigiderul "sustenabil" al lui Emily functioneaza prin evaporare si poate fi folosit pentru pastrarea la rece a produselor perisabile precum lapte sau carne. Este alcatuit din doi cilindri, unul inauntrul celuilalt. Cilindrul din interior trebuie sa fie metalic, insa cel exterior poate fi produs atit din lemn, cit si din plastic. “Am vrut sa fac totul cit mai simplu si m-im gindit la cum isi raceau oamenii lucrurile cu ani in urma. Frigiderul este extrem de necesar oamenilor”, a spus studenta Ea a petrecut o perioada de cinci luni in Africa, perfectionind modelul de frigider si facind demonstratii cu el. In Namibia, Cummins a fost poreclita “Domnisoara cu frigiderul”.

Caracterul omului dupa locul ales in autobuz

Spune-mi unde te asezi in autobuz si-ti voi spune cine esti. Eventual chiar in alte locuri publice. Cel care alege locurile din fata este un optimist care priveste spre viitor. Cel care alege locurile din mijloc este un spirit independent si solitar, caruia ii place sa se ocupe numai de treburile proprii. Cel care se aseaza insa in spate are un suflet rebel, gata sa conteste totul si pe toti.

Cei care stau in fata sint aventurieri Aceasta este teza unei echipe de cercetatori britanici, care a "spionat" si analizat timp de luni de zile obiceiurile, comportamentele si reactiile compatriotilor lor in timp ce calatoreau in autobuz. "Un gest obisnuit precum cel de a te aseza intr-un autobuz dezvaluie aspecte importante ale personalitatii" , a declarat pentru Daily Telegraph profesorul Tom Fawcett, care a condus cercetarea si este totodata psihologul sportivilor echipei olimpice britanice. Prin urmare, exista o relatie evidenta intre caracterul oamenilor si locul unde isi aseaza posteriorul in autobuz, fapt ce dezvaluie ceva din personalitatea lor. Admitind ca in autobuz exista locuri unde sa te asezi si nu este atit de aglomerat incit sa te impiedice sa-ti alegi locul, multumind in gind numai pentru faptul ca ai reusit sa te strecori in vehicul ca proverbialele sardele in cutii. Psihologii de la Salford University au stabilit sapte grupuri distincte de pasageri, diferentiate pe baza locului ales. Trebuie precizat din start ca in autobuzele britanice alegerea este adesea mai larga decit in cele din alte tari deoarece majoritatea au doua etaje, si acest lucru sporeste posibilitatile. Regulile de baza se pot aplica insa si autobuzelor cu un singur etaj. Primul grup, al celor care stau in fata, la etajul superior, este cel al persoanelor care "privesc inainte", se gindesc la oportunitatile viitorului mai mult decit la dezamagirile trecutului si au curaj sa se arunce in noi aventuri sau initiative. Poate pentru ca, prin aceasta alegere, semnaleaza faptul ca nu sint deloc preocupate de eventualitatea ciocnirii cu un alt vehicul. Cei care stau la mijloc, tot la etajul superior, sint catalogati drept un spirit liber, persoane care stiu sa se bucure de propria autonomie si eventual stiu sa aprecieze singuratatea, in plus se consacra citirii unui ziar, a unei carti sau ascultarii muzicii la iPod.

Rebelii stau in spate A treia categorie este reprezentata de cei care, la etajul superior, se duc sa se aseze pe locurile din spate, cu alte cuvinte tipul rebel, poate pentru ca de acolo, de unde este mai usor sa nu fi vazut dar se pot vedea toti ceilalti pasageri, este mai usor sa evaluezi situatia, sa stabilesti daca momentul este propice pentru o revolta sau sa complotezi in umbra. Trecind la etajul inferior, cei care stau in fata sint "animalele sociale" prin excelenta, dornici sa-si salute apropiatul, sa schimbe doua vorbe cu un necunoscut, sa se intilneasca cu un prieten, sau prietena. Sint primii care vad cine se urca in autobuz. Cei mai vorbareti sint insa cei care, tot la etajul inferior, se plaseaza in centrul autobuzului: o rascruce de unde se controleaza practic orice miscare, cine urca, cine coboara, cine este, cine nu este. Cei care stau in spate iubesc riscul, poate pentru ca este locul de unde se vede mai putin bine incotro se indreapta mijlocul public si prin urmare este mai usor sa pierzi echilibrul. Exista, in sfirsit si o ultima categorie, a saptea, botezata "cameleonii" , pasagerii care stau o data aici, alta data acolo si care se simt intotdeauna bine cu oricine, in orice imprejurare. Studii similare au fost facute in trecut si in trenuri, avioane si cinematografe, nu numai pentru a intelege caracterul celor care aleg sa stea intr-un anumit loc ci si pentru a ameliora iesirile de urgenta si conditiile de securitate.

Culoarea albastra te face mai vesel si mai sigur

In ciuda faptului ca este considerata o culoare mohorita, cercetatorii sustin ca expunerea la o lumina de culoare albastra poate creste siguranta de sine si ridica nivelul fericirii. Cercetatorii au expus un grup de voluntari la o paleta de culori si lumini, aflind astfel ca verdele si albastrul i-a facut pe barbati sa se simta fericiti, in timp ce movul, albastrul si portocaliul a avut acelasi efect asupra femeilor. Studiul, efectuat de grupul de cercetatori The Mind Lab pentru lantul farmaceutic Boots, a mai descoperit ca, in general, culorile stralucitoare detin beneficii. Subiectii expusi culorilor au terminat testele de 25% mai repede, timpul de reactie a fost cu 12% mai rapid, in timp ce coordonarea mina-ochi si abilitatea de a-si aminti o lista de cuvinte au fost net imbunatatite. De asemenea, s-a observat un progres si in ceea ce priveste puterea de a se controla la voluntarii expusi culorilor luminoase. Doctorul David Lewis, fondatorul The Mind Lab, a declarat pentru Daily Mail ca "zilele mohorite de iarna pot afecta in mod negativ psihicul uman. Cu cit este iarna mai sumbra, cu atit este riscul mai mare ca ea sa ne < > in depresie. Studiul a aratat ca prin simpla introducere a mai multor culori in viata noastra in aceasta perioada a anului putem alunga mohoreala iernii".

Casnicia devine mai buna dupa ce copiii pleaca de acasa

Se spune ca un mariaj incepe sa se clatine atunci cind copii isi "iau zborul", deoarece parintii simt ca si-au pierdut scopul in viata. Cu toate acestea, un studiu condus de specialistii de la Universitatea Berkeley din California, arata ca multe cupluri se simt de fapt fericiti atunci cind copiii pleaca de acasa deoarece astfel se pot bucura de timpul petrecut impreuna. In America, 123 de mame nascute in anii '30 au fost urmarite timp de 18 ani si rugate sa noteze nivelul satisfactiei la scurt timp dupa ce s-au casatorit, atunci cind au nascut, in momentul in care copiii lor au atins virsta adolescentei si la virsta de 61 de ani, cind majoritatea aveau "cuibul" gol. Desi nu toate au declarat ca, la modul general, au fost fericite, majoritatea au sustinut ca mariajele lor s-au imbunatatit atunci cind copiii au plecat de acasa. Cercetatorii sint de parere ca fericirea nu provine doar din timpul petrecut impreuna alaturi de sot, ci si pentru ca se bucura cu adevarat de compania celuilalt. Una din participantele la studiu, care a fost publicat in jurnalul Psychological Science, a spus ca "o data ce au crescut copiii... a disparut si o parte din stres... dispare responsabilitatea, iar lucrurile sint mai relaxate".

Japonezii au inventat robotul care prinde hoti

La capitolul inventii se poate spune ca nimeni nu ii intrece pe japonezi. Compania Tmsuk si firma de securitate Alacom au aratat la un show recent din Tokyo un robot-bodyguard care poate simte prezenta unui intrus si lanseaza o plasa asemanatoare cu pinza unui paianjen pentru a-l captura. Prototipul T-34 se misca cu ajutorul a patru roti mici si detine senzori ce pot detecta orice miscare dintr-o cladire de birouri. Vigilentul robotel reactioneaza la zgomote si cadura corporala, se misca cu o viteza de 10 km/h si poate fi comandat de o persoana ce are posibilitatea de a urmari pe ecranul telefonului mobil in timp real orice miscare a "bodyguradului" . Astfel, acesta poate fi instruit cind sa lanseze "pinza de paianjen".

Alcoolul nu afecteaza performantele intime ale barbatilor

Barbatii care isi fac griji ca efectul bauturilor bahice le va afecta viata intima ar trebui sa inchine un pahar in cinstea ultimului studiu efectuat in acest domeniu. Se pare ca, in realitate, alcoolul imbunatateste performantele barbatilor in dormitor. Pina acum s-a crezut ca disfunctiile erectile sint in mare parte cauzate de consumul de alcool, insa un studiu efectuat pe 1580 de barbati australieni arata ca de fapt sint cu 305 mai putine probleme decit s-a crezut initial. S-a observat ca cei care beau mult si des au inregistrat rate de disfunctii erectile mai mici in comparatie cu cei care nu beau niciodata. Iar cei care au avut cele mai mici rate au fost consumatorii ocazionali, care beau patru bauturi alcoolice pe zi de cinci ori pe saptamina. Cei care au inregistratcele mai proaste rezultate au fost fumatorii, victimele atacurilor de cord si fostii alcoolici. Barbatii care beau doar in weekenduri, barbatii care prezinta riscuri atunci cind beau si cei care nu stiu cind e cazul sa se opreasca au inregistrat rate mai mici fata de cei care consuma alcool cel mult o zi pe saptamina. Studiul arata ca daca barbatii care intimpina astfel de probleme sint consumatori moderati de alcool, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa reduca sau sa renunte la aceasta placere.

Primavara vine cu doua zile mai devreme

Un nou studiu efectuat de specialistii de la Universitatea Harvard arata ca primavara vien mai devreme fata de acum jumatate de secol. Dupa ce au analizat temperaturile record de pe intreaga emisfera nordica din 1950, cercetatorii sustin ca sezonul soseste cu doua zile mai devreme. Aceptia au mai descoperit si ca diferentele de temperatura dintre vara si iarna nu mai sint atit de mari. Cercetarea se adauga dovezilor ca plantele, insectele, pasarile si mamiferele ies din hibernare din ce in ce mai devreme cu fecare deceniu care trece, iar un al doilea studiu a aratat ca Antarctica se incalzeste mult mai repede decit se preconiza. Echipa universitatii mai sus mentionate a analizat temperaturile in crestere din Emisfera Nordica ce semnaleaza sfirsitul iernii si inceputul primaverii. Dupa ce au studiat arhivele Universitatii East Anglia din 1950 pina in prezent, au calculat temperatura medie ale primaverilor din ultimii 50 de ani si au comparat-o cu datele din ultimii 100. Desi timpul varia de la an si in functie de regiune, cercetatorii au descoperit ca primavara vine 1.7 zile mai devreme, iar cele mai mari temperaturi vin si ele cu doua zile mai devreme. Desi studiul lor nu a analizat si cauza acestor schimbari de sezon, oamenii de stiinta dau vina pe incalzirea globala cauzata de om prin industrie, transport, agricultura si centrale energetice. Profesorul Thomson, de la Universitatea Queen din Canada, spune ca se stie de mai mult de un secol ca temperatura Pamintului creste din cauza concentratiei din ce in ce mai mari de dioxid de carbon din atmosefra. Mai mult, nivelul dioxidului de carbon afecteaza si sosirea tuturor anotimpurilor, care va avea un impact major asupra intregului mediului inconjurator. Desi NASA sustine ca 2008 a fost cel geros an din 2000 pina in prezent, analiza temperaturile masurate pe intreg globul arata ca a fost cel calduros din 1880, an in care au inceput sa se tina evidentele.

O femeie a plins timp de 15 ani la fiecare masa

Toxina botulinica a vindecat o femeie din Marea Britanie care timp de 15 ani a plins la fiecare masa. Patricia Webster nu varsa "lacrimi de corocodil" pentru ca mincarea era impresionant de gustoasa sau pentru ca ceapa tocata inainte de masa ii provoca aceasta reactie, ci pentru ca femeia de 58 de ani suferea de o boala care afecteaza fibrele nervoase folosite pentru a saliva, acestea reformindu-se in glandele lacrimale. Boala s-a declansat atunci cind Patricia a fost diagnosticata in 1991 ca suferind de sindromul "Guillan-Barre" , care ataca toti nervii din corp. Desi femeia a reusit sa-si recapete mobilitatea corpului, o parte din fata a ramas afectata de paralizie iar "lacrimile de crocodil" au aparut ca efect secundar. "Lacrimile apareau doar atunci cind mincam. Initial am crezut ca se intimpla numai la mincarurile picante, insa apareau indiferent de ce consumam. Nu puteam sa merg nici macar la petreceri sau restaurante, chiar si o cana de ceai fierbinte ma facea sa pling. Nu puteam sa ma machiez pentru ca imi curgea tot. Mi-a luat destul de mult timp pina mi-am dat seama ce se intimpla si chiar am fost depresiva o perioada pentru ca nu stiam ce se intimpla", a declarat Patricia. Abia dupa ce s-a prezentat la o clinica speciala, Patricia a aflat ca tratamentul sau se numeste Botox. Acesta, injectat sub pleoapa, blocheaza "mesajele" nervilor afectati, impiedicind lacrimile sa curga. Patricia Webster este unul din cei 60 de pacienti care apeleaza la tratamentul cu Botox din spitalele Maidstone si Pembury.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu