Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 3 februarie 2011

unde gasim vitamina C in cantitatea cea mai mare

Vitamina C este o o vitamină solubilă în apă care se distruge uşor prin oxidare sau încălzire. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi susţine că este necesară pentru sinteza colagenului din piele, oase, dinţi, ligamente, tendoane, cartilagii şi ne dezvăluie cele mai bogate surse de vitamina C.

Vitamina C este un puternic antioxidant, cooperând cu vitaminele A şi E în apărarea împotriva radicalilor liberi şi a stresului oxidativ. http://www.eva.ro/dietafitness/nutritie/dr-menci-top-10-alimente-bogate-in-vitamina-c-articol-34486

Care sunt beneficiile vitaminei C?

- are efecte anticancerigene prin prevenirea transformării nitraţilor şi nitriţilor din alimente în substanţe cancerigene;
- îmbunătăţeşte funcţiile sistemului imunitar;
- creşte concentraţia anticorpilor în sânge şi a interferonului antiviral.

Cele mai bogate alimente în vitamina C 

1. Acerola

Este denumită şi vişină de Barbados, iar fructele sale sunt o sursă preţioasă de vitamina C.

2. Măceşele

Fructele roşii ale măceşului sunt indicate mai ales în sezonul rece, aducând un aport însemnat de vitamina C care apără organismul de răceli şi întăresc imunitatea. Acestea sunt "campioane" la vitamina C şi conţin licopen, o substanţă care previne oxidarea celulelor.

3. Cătina

Fructul de cătină conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele.

4. Ardeii iuţi

În 100 g de ardei iute se găsesc în medie între 80 şi 300 mg de vitamina C.

5. Coacăzele negre

Coacăzele negre sunt o sursă foarte bogată de vitamina C, cu o concentraţie de patru ori mai mare decât cea din portocale.

6. Urzica

Vitaminizează, remineralizează şi echilibrează sistemul de apărare al organismului prin conţinutul de vitamina C, A, B12, E şi K. 

7. Pătrunjelul

Conţine mult betacaroten, vitaminele K şi B12, calciu, fier, fosfor şi de 4 ori mai multă vitamină C decât citricele.

8. Roşii în uleiUna dintre cele mai importante surse de vitamină A şi vitamină C, acid folic, calciu, potasiu.

9. Kiwi

Fructele kiwi sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele. De asemenea, acesta mai conţine toate tipurile de fibră, ceea ce ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă. 

10. Varza de BruxellesConţinutul ridicat de vitamina C contribuie la întărirea rezistenţei naturale, deci la prevenirea bolilor.  

de Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi,
Institutul de Cercetări Alimentare
Autorul volumelor "Şi noi ce mai mâncăm. Noua ordine alimentară". "Şi noi ce mai mâncăm... ca să slăbim"
www.doctormenci.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu