Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

duminică, 21 noiembrie 2010

Despre goji si o reteta de detoxifiere

Am consumat asta vara fructe uscate goji si am gasit acest material care ne spune mai multe despre goji.

Compoziţia nutriţională a fructelor Goji

Fructele Goji sunt considerate de cercetătorii în domeniul alimentaţiei fructele cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi.
Fructele Goji conţin cantităţi mari de caroten.
Fructele Goji conţin deasemenea aproape toţi aminoacizii (componentele de bază ale proteinei), multe minerale (incluzând Ca, Mg, P, Ge, Cr, Se, Zn, Cu), vitamine E, C, acizi graşi şi o mare varietate de polizaharide şi flavonoide, în special antocianozide.
Antocianozidele sunt antioxidanţi puternici care contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei capilare, la îmbunătăţirea structurii colagenului, acţionează împotriva inflamaţiilor, conferă imunitate bacteriană şi virală şi adaptarea sistemului imunitar şi reglarea regimului cardiovascular. 
Fructele Goji conţin fitonutrienţi (numite polizaharide şi gliconutrienţi) care inhibă peroxidarea lipidelor.
Fructele Goji conţin şi cresc nivelul de SOD (superoxid dismutaza), care este un antioxidant care distruge radicalii liberi.
Fructele Goji conţin componente bogate în glutation, printre cei mai eficace antioxidanţi, care ajută celulele corpului uman să funcţioneze optim. Glutationul este peptida care conţine aminoacizii glicina, acid glutamic şi cisteina. Glutationulprevine îmbătrânirea precoce, prin efectul său de atenuare a toxinelor care invadează corpul. Nivelul de glutation scade odată cu înaintarea în vârstă, ducând la apariţia bolilor.
Aceşti nutrienţi ajută la formarea ţesutului muscular, regenerarea ADN-ului şi contribuie semnificativ la starea noastră generală de bine.
Din măsurătorile noastre, fructele Goji Tibetan (Lycium Barbarum) au 25ºBx, în condiţii de creştere naturală (în câmp deschis, fără fertilizanţi şi fără administrare de pesticide sau hormoni).
Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri de fructe Goji, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji.
Când sunt consumate, fructele Goji au un efect energizant uşor de observat. O porţie de 25g de fructe de goji uscate pe stomacul gol, luate dimieaţa, ne umple de energie pe întreaga zi, corpul nostru făcând faţă mult mai uşor unei zi de muncă fizică sau intelectuală. Efectele energizant şi de bună dispoziţie pe care ni le oferă fructele Goji sunt rapid vizibile, deja de la primul consum.  Cum se consumă fructele Goji
La această oră puteţi găsi pe Internet o sumedenie de reţete în care fructele Goji sunt combinate cu cele mai exotice şi neobişnuite ingrediente, însă pentru un efect maxim al fructelor de Goji, pe baza observaţiilor noastre empirice vă recomandăm consumul separat.
Varianta optimă pe care site-ul moca o recomandă este de a consuma 25g de fructe (aprox. o lingură de supă plină cu vârf) Goji zilnic, dimineaţa sau chiar la amiază, cu cel puţin 30 de minute înainte de masă (mic dejun sau prânz). Vă invităm însă, să experimentaţi şi alte variante de consum, pentru a vă convinge.

Compoziţia fructelor Goji uscate (la 100g) 

Element                   Valoare                Pondere în norma zilnică

Energie                      1461 kJ                       17%
                                   343,9 kcal
Proteine                     12,1 g                         24%
Carbohidraţi               57,82 g                       60%
Grăsimi                      0,73 g                         1%
Fibre                          7,78 g                        43%
Calciu                        110 mg                        11%
Crom                          79 mg                        65%
Cupru                        1,1 mg                        55%
Fier                            9,2 mg                       50%
Magneziu                   130 mg                       325%
Potasiu                      1600 mg                    102%
Seleniu                     0,17 mg
Sodiu                        0,15 g
Zinc                           2,1 mg                        13%
Vitamina A                 12600 IU                     250%
Vitamina B1               27 mg                        1800%
Vitamina B3              88 mg                         440%
Vitamina B5               1,2 mg                       12%
Vitamina C                 148 mg                       146%
Biotin                         28 µg                         9%
multumesc celor care au postat informatii despre fruct
http://www.moca.ro/main/page_produse_fructul_goji.html
O reteta de detoxifiere
1).2 cani suc de lamaie stors
2)suc sau sirop de fructe
3)2 cani de apa
4.)un sfert de lingurita de piper rosu macinat.Toate se amesteca si se bea incet intr-o zi.Nu se mamanca nimic in ziua respectiva.Aceasta reteta curata intestinul,colonul.

Un comentariu:

  1. Corpul uman este cea mai complexa masinarie de pe Terra. Ca toate organismele , si corpul omenesc este format din structurile de baza ale lumii vi , mai exact , celulele. Celulele sunt acele unitati care stau la baza tesuturilor iar prin atasarea lor, tesuturile formeaza organele corpului uman. Organele omului pot fi structurate in sisteme pentru indeplinirea unor functii. Corpul Uman e compus din patru parti major:
    1. Membrele inferioare (mainile) si membrele superioare ( picioarele).
    2. Trunchiul este compus din cavitatea toracica si cavitatea abdominala cu organele acestora

    RăspundețiȘtergere