Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 25 noiembrie 2010

Topul celor mai frumoase castele din Europa

Topul celor mai frumoase

castele din Europa

1. Castelul Neuschwanstein din Germania
Foarte multa lume, care vede pentru prima oara acest castel, are impresia ca acesta le da un déjà vu. Acest lucru se intampla asemanarii izbitoare cu castelul Disney din Florida.
Multi sunt de parere ca cei de la Disney au realizat constructia dupa modelul Neuschwanstein. Un singur lucru este sigur, castelul pur si simplu iti taie respiratia. El a fost construit in 1800 si poate fi gasit in Schwangau, in Alpii Bavarezi. Peste 1,3 milioane de turisti viziteaza in fiecare an castelul de poveste.
2.Castelul Peles din Romania
Cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase resedinte regale din Europa, castelul Peles se afla in Muntii Carpati, langa orasul Sinaia, Romania. Exista 168 de camere in castel, insa numai 35 sunt accesibile pentru public. Printre acestea se numara Holul de Onoare, Sala Mare De Arme, Sala De Teatru and Salonul Turcesc. Din pacate nu exista acces decat la parterul castelului si la primul etaj. Fosta resedinta de vara a regilor, Castelul Peles este un loc ce trebuie neaparat vazut in Romania. In 2008, familia Regala s-a intors la Peles, locuind in Pelisor, insa Majestatea Sa a decis sa pastreze in continuare destinatia de muzeu a castelului.

3. Castelul Bojnice din Slovacia
Castelul Bojnice poate fi gasit in localitatea cu acelasi nume din Slovacia si este intr-adevar unul dintre cel mai incantatoare si romantice castele din Europa. A fost construit in secolul al XII-lea si gazduieste unul dintre cele mai faimoase muzee din Slovacia. Castelul are numeroase atractii, gazduind chiar si  festivaluri. O nunta ca in povesti in acest castel nu tine de domeniul fantasticului, ci este posibila pentru cei care isi permit (in jur de 350 de euro).

4. Castelul Coca din Spania
Construit in secolul al XV-lea la ordinul Arhiepiscopului Seviliei, celebrul castel Coca sau Castillo de Coca este considerat unul dintre cele mai frumoase din Spania. O excelenta imbinare a stilului gotic si mudéjar, castelul poate fi gasit in localitatea Coca din provincia Segovia.

5. Castelul Brodick din Scotia .
Situat pe insula Arran din Scotia, el este unul dintre cele mai vechi castele din lume. Timpul construirii lui ne duce pe vremea vikingilor, fiind construit ca protectie impotriva aceastora. Ducele de Hamilton a construit aceasta fortareata, iar timp de mai multe generatii, acesta a fost extinsa. In 1957, ultimul urmas al acestuia a predat castelul in patrimoniul national si acum poate fi vizitat. Pe langa colectia imensa de obiecte de arta, castelul gazduieste cea mai mare gradina de rododendron (trandafir de munte), gradina care este faimoasa in lumea intreaga.

6. Castelul Veliki Tabor din Croatia
Construit in secolul al XII-lea si astazi parte a UNESCO, castelul Veliki Tabor poate fi gasit in frumoasa regiune Zagorje din Croatia. In trecut castelul a fost proprietatea familiei Ratkaj si a pictorului Oton Ivekovi. Astazi el este in proprietatea statului si este deschis publicului. De asemenea aici se organizeaza si festivaluri si evenimente culturale. Castelul adaposteste si colectii de sabii, armuri, picturi, ceramica, automobile.

7. Castelul Ksiaz din Polonia
Cunoscut si drept perla regiunii Silezia de Jos, castelul a fost construit in secolul al XIII-lea de catre Bolko I cel Aspru. A fost distrus si reconstruit de-a lungul anilor. A fost confiscat de catre Nazisti si ocupat de catre Armata Rosie. Castelul poate fi vizitat primavara si vara intre orele 9.00 si 17.00, de luni pana Duminica. Pe langa cele 400 de camere si 200 de seminee (care i-au adus denumirea de Versailles al Sileziei Inferioare), terasele si gradinile confera un farmec aparte acestui castel.

8. Castelul Bran din Romania
Construit original de catre Ordinul Cavalerilor Teutoni, castelul Bran este situat chiar la periferia orasului Bran, in Romania. Castelul este foarte popular datorita legendelor lui Dracula si este unul dintre cele mai vizitate din Romania. Chiar daca turistii nu il vor intalni pe celebrul personaj la Bran, vor descoperi aici unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura medievala din Romania dar si peisaje pitoresti, obiceiuri si mancaruri traditionale romanesti.

9. Castelul Lincoln din Anglia
Castelul Lincoln a fost construit in 1068 in orasul Lincolnshire . Ca toate constructiile de acest gen, castelul este invaluit in istorie, mai ales ca este unul din cele doua construite pe doua movilite. Mai mult de atat, Lincoln a reprezentat locuinta imparatului William Cuceritorul (William I al Angliei). Apoi timp de 900 de ani castelul a folosit drept inchisoare si loc de executie. Din Castel poti avea vederi superbe ale orasului Lincoln si ale peisajului de tara din imprejurimi.

10. Castelul Eltz din Germania
Castelul este situat pe dealurile dintre asezarile Koblenz si Trier din vestul Germaniei. Este unul dintre cele mai bine pastrate castele medievale din Germania si este in proprietatea aceleiasi familii de peste 800 de ani.  Este deschis vizitelor din aprilie pana in noiembrie si poate fi vizitat intre orele 9.30 si 17.30.

11. Mont Saint-Michel din Franta
Castelul Saint-Michele, situat in Normandia, este unul dintre cele mai impresionante din Franta. Este chiar considerat o minune a lumii medievale datorita faptului ca este construit pe o insula de stanca. Insula, situata la 5 km de mal in epoca medievala, este inconjurata de apa doar de doua ori pe luna in zilele noastre.  A fost original o manastire benedictina, fiind un loc de atractie pentru pelerinii din toata lumea. Astazi este una dintre cele mai populare atractii din Franta, aflandu-se in patrimoniul UNESCO.

12. Castelul Malbork din Polonia
Considerat una dintre mostenirile umanitatii, castelul Malbork a fost construit in Prusia in anul 1274 de catre Ordinul Cavalerilor Teutoni. Astazi, se poate ajunge la acest castel in stil gotic printr-o scurta calatorie de 60 de minute din orasul Gdansk. Malbork detine atat colectii impresionante de arta, cat si expozitii temporare sau permanente. Este cel mai mare castel gotic construit din caramida din intreaga lume, fiind de asemenea in patrimoniul UNESCO.

13. Castelul Frankenstein din Germania
Acest castel este faimos datorita miturilor si povestilor ce il inconjoara. Mai mult decat atat, el are si propria istorie.  Castelul se afla in oraselul Darmstadt, la jumatate de ora distanta de Frankfurt, in regiunea Hesse din Germania. Construit in secolul 10, castelul a fost uitat, ramanand o ruina dupa 1600. A reinviat insa dupa anii 1800, prin fascinatia pentru literatura gotica si romantica si publicarea faimosului roman Frankenstein al autoarei Mary Shelley.

14. Castelul Eger din Ungaria
Castelul Eger este una dintre cele mai populare atractii din Ungaria si este la numai 90 de minute de Budapesta. A fost construit in secolul XIII si este faimos pentru ca a tinut piept invaziei turcilor din 1552. Exista 4 muzee in interiorul castelului si multe alte expozitii.

15. Castelul Windsor din Anglia
Situat in regiunea engleza Berkshire, castelul Windsor este unul dintre cel mai bine pastrate castele din lume. Si aici sunt prezente garzile engleze care nu se clintesc, castelul fiind in continuare una dintre locuintele oficiale ale Reginei Marii Britanii. Printre punctele de atractie din interiorul castelului se numara apartamentele de stat, Capela St. George si Queen Marys Dolls House (casa de papusi a Reginei Maria, cea mai mare casa de papusi din lume).  Complexul ce inconjoara cladirea este ca un mic orasel unde poti gasi orice iti pofteste inima.

16. Castelul Trakai din Lituania
Situat in orasul Trakai, castelul este unul dintre cele mai frumoase construite in stil gotic. De fapt se pot vedea doua castele in zona, unul pe o insula si unul pe malul lacului Galv. El gaduieste numeroase exponate si artefacte lituaniene. Se poate junge in Trakai prin orasul Vilnius.

17. Castelul Spis din Slovacia
Construit in secolul XII, deasupra orasului Spiaské Podhradie, castelul Spis este unul dintre cele mai mari din Europa Centrala. A fost declarat monument national in anul 1961 si astazi face parte din Monumentele UNESCO.

18. Castelul Hohensalzburg din Austria
Construit in 1077 de catre arhiepiscopul Gebhard, Castelul Hohensalzburg este situat in apropierea orasului Salzburg, fiind si cea mai populara atractie a acestuia. Masiva constructie este asezata pe dealul Festungsberg si este unul dintre cele mai mare castele din Europa. Se pot face vizite cu traducere in 8 limbi. La castel se poate urca cu funicularul, insa iti recomand sa urci pe jos (30 de min) in cazul in care conditia fizica iti permite, deoarece pe drum te poti bucura de peisaje pe care ar fi pacat sa le ratezi.

19. Castelul Canterbury din Anglia
Este unul dintre cele mai vechi castele din lume, fiind construit in secolul III.  Localizat in Canterbury, Kent, Marea Britanie, castelul nu mai este intact dar este inca o minune a antichitatii.

20. Castelul Predjama din Slovenia
Construit dintr-o formatiune naturala de roca, castelul Predjama este o atractie populara pentru cei din zona. El a fost reconstruit de doua ori, dupa ce a suferit daune considerabile din cauza razboaielor si a unui dezastru natural. Castelul renascentist este o capodopera avand si propriile legende despre cavalerul a carui resedinta a fost, Erazem Lueger.

21. Castelul Pembroke din Tara Galilor
Situat pe malul raului Estuary, castelul este renumit pentru pasajele subterane, tuneluri si scari ascunse. De asemenea este locul nasterii lui Henry Tudor. Estefara indoiala unul dintre cele mai bine pastrate castele din lume.

22. Castelul Huniazilor (Hunedoara) din Romania
Este cunoscut ca si castelul spiritelor indurerate, fiind o adevarata capodopera a dinastiei Huniazilor sau Corvinilor. Constructia magnifica a fost ridicata in secolul XIV, in stil gotic, aici fiind intemnitat Vlad Tepes timp de 7 ani, inainte sa fie detronat in 1462. Castelul a fost resedinta celui mai stralucit rege al Ungariei Medievale, Matia Corvin.

23. Castelul Verrsailles din Franta
Castelul a fost construit initial drept resedinta pentru Louis al XIII-lea pentru zilele de vanatoare. Curand dupa constructie a fost extins si a devenit resedinta regala. Dupa ce multi monarhi au condus tara din acest loc, a devenit locul de intalnire al parlamentului francez. Aflat in patrimoniul UNESCO de peste 30 de ani, castelul este o capodopera a artei franceze din secolul 18.  Sala oglinzilor, apartamentele grandioase ale regelui, muzeul istoriei franceze, toate se regasesc sub acoperisul de la Versailles si daca te afli in Paris nu ar trebui sa le ratezi. Pe langa castel se merita sa vezi si Marele Trianon, gradinile si proprietatea Mariei Antoaneta.

24. Castelul Kyrenia din Cipru
Castelul este construit pe coasta de nord a insulei, la est de portul original. A suferit de-a lungul anilor cateva asedii  si un razboi. Astazi este una dintre atractiile principale din regiune.

25. Castelul Praga din Cehia
Acest castel este mandria capitalei Cehiei. El este centrul istoriei pentru intreaga tara si inca reprezinta un simbol pentru trecutul zbuciumat. Fiind unul dintre cele mai mari din lume, castelul a fost construit in secolul XIX si astazi este intact. Se poate vizita in fiecare zi intre orele 9.00 si 17.00.

2 comentarii:

  1. Buna ziua,

    Aveti un blog interesant! Felicitari!
    Sunteti interesata de un link exchange cu blogul meu?

    Cu prietenie,
    Ana Maria

    RăspundețiȘtergere