Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

vineri, 12 noiembrie 2010

cand si cum se iau remediile florale bach

http://soothe.ca/remediiflorale2.htm#4
Care esenta Bach este potrivita pentru Dumneavoastra?

Cei ce folosesc aceste remedii sint sfatuiti sa ignore orice boala vadita, in loc sa se intrebe cum se simt si ce emotii experimenteaza, atita timp cit remediile acestea sint create pentru a trata starile psihologice si nu bolile fizice. Aceste remedii pot fi combinate, dar nu mai mult de sase sau sapte o singura data.









Cele mai importante dintre Esentele Florale Bach sunt:

- Caprifoi - trairea in trecut
- Castan alb - ginduri si argumente mentale nedorite
- Castan dulce - angoasa mentala extrema si disperare
- Castan rosu - pentru cei preocupati peste masura de bunastarea si binele celor dragi
- Centaurea (sau dioc) - incapacitatea de a spune "nu"
- Cerato - lipsa de incredere in propriile decizii
- Cicoare - egoism, iubire posesiva
- Curpen alb - visare la viitor fara a face nimic pentru a indeplini visul
- Fag - intoleranta
- Gentiana - sentimentul de descurajare dupa intimpinarea unei greutati
- Ilice - ura, invidie, gelozie
- Larica sau zada - lipsa de incredere
- Maslin - epuizare dupa un efort mental sau fizic
- Muguri de castan - neputinta de a invata din greseli
- Mustar - deprimare accentuata fara un motiv anume
- Nuc - protectie exacerbata impotriva schimbarilor si a influentelor nedorite
- Ovaz salbatic - nesiguranta cu privire la drumul pe care vrei sa il urmezi in viata
- Pin - sentimentul de vina
- Plop tremurator - frica de lucruri necunoscute
- Salcie - pentru cei care isi pling de mila si impotriva oricaror resentimente
- Scaiete (agrimonie) - tortura mentala in spatele unei fete vesele
- Sclerantus - incapacitatea de a alege intre doua sau mai multe alternative
- Steaua din Betleem - soc
- Stejar - pentru cei care muncesc pina dupa punctul de epuizare
- Trandafir salbatic - viata in deriva, resemnare, apatie
- Ulm - pentru cei care se simt coplesiti de responsa-bilitate
- Violeta de apa - mindrie si raceala in relatii
- Visin - frica de a nu-ti pierde mintile
- Vita-de-vie - dominare si inflexibilitate
- Vuietoare - egocentrism si preocupare de sine

V-am recomanda totusi, ca inainte de a folosi aceste remedii sa ne consultati fie pe noi fie alti specialisti in domeniu, spre a va ajuta in alegerea celei sau celor mai potrivite esente Bach pentru conditia Dumneavoastra de sanatate.

Ne permitem a atrage atentia ca aceste esente nu au in mod necesar efecte miraculoase si imediate ca ale unui antinevralgic sau algocalmin, tratamentul putand suferi ajusutari functie de modul de raspuns al organismului Dumneavoastra. Cu toate acestea, din experienta noastra suntem convinsi ca esentele Bach sunt o terapie foarte folositoare si fara efecte secundare.

Cum se iau Remediile florale Bach?

Esentele florale Bach se comercializeaza in sticlute mici prevazute cu picurator din care se administreaza sublingual cate 2-3 picaturi sau se freaca usor pe buze, dupa ureche, pe tample la inchieturile mainilor in anumite momente ale zilei.

Esentele florale se aleg functie de natura si cauza factorului de stres care a dus la conditia respectiva. Deasemenea alegerea acestora este in stransa legatura cu tipul de personalitate si starea celui/celei in suferinta.

Cui nu se recomandata aceasta terapie?

Desi alcoolul cu care se realizeaza solutia din flori se recomanda sa fie foarte diluat, cei care fac tratament de dezalcolizare sau cei care doresc sa evite orice bautura alcoolica din alte motive (religiase de exemplu) nu vor practica acesta terapie. Daca se doreste, picaturile concentrate pot fi fierte pentru a se evapora alcoolul, fara ca acest lucru sa afecteze puterea de vindecare a solutiei.

Ce efecte secundare ar putea apare?

Sustinatorii acestei terapii avertizeaza ca tratamentul poate da nastere unor sentimente reprimate de multa vreme care vor trebui eliminate pentru a se produce cu adevarat vindecarea. Doctorii insa nu par a fi ingrijorati de aceste efecte secundare. Multi dintre ei considera aceasta terapie inofensiva daca nu este folosita ca substituent total al unei asistente medicale neaparat necesare. De asemenea, se considera ca nu exista efecte secundare in plan fizic. Adeptii acestei terapii spun ca aceste leacuri pot fi folosite frecvent in momente de criza fara sa existe riscul, ca in cazul altor medicamente, de supradozare, dependenta sau intoleranta la ele. Aceste solutii nu afecteaza eficacitatea altor tratamente.

Cind trebuie oprit tratamentul?

Atunci cind se considera ca problema emotionala pentru care s-a inceput tratamentul a fost rezolvata, se poate intrerupe imediat terapia. Conform celor de la Centrul si Fundatia Bach, aceste tratamente trebuie folosite numai pentru a ameliora problemele emotionale existente si nu ca mijloc de a preveni aparitia acestora. Prevenirea se refera doar la boala. Altfel spus, prin folosirea lor se amelioreaza satrea emotionala spre a preveni boala.

Avertisment

Aceste informatii va sint prezentate numai cu scopul de a va inlesni cunoasterea acestei terapii. Ea nu este un substituent al tratamentelor sau consultatiilor medicale conventionale. Intotdeauna cereti sfatului doctorului sau altor persoane care au calificarea necesara inainte de a incepe un anume tratament si nu folositi nici o terapie de acest fel fara a cere opinia unui specialist.

Un comentariu: