Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 26 decembrie 2009

hipercolesterolemia

Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima
Mai jos sunt redate cateva alimente de baza ce fac parte dintr-un regim sanatos pentru inima.
Fructe si legume proaspete
Fructele de sezon cum ar fi portocalele, merele, perele si strugurii, precum si legume ca ardei, broccoli, napi, conopida, rosii, telina ar trebui sa fie nelipsite din frigiderul pacientului.
Produse lactate si inlocuitori
- lapte 1%
- lapte de soia (simplu, neindulcit, cu vanilie sau cacao)
- unt degresat total sau partial
- smantana degresata partial sau total
- branza degresata partial sau total (sub forma de felii, cuburi sau framantata)
- branza din soia (sub forma de felii, cuburi sau framantata)
- crema de branza degresata partial sau total
- branza de casa 1% grasimi sau degresata
- iaurt 1% grasime sau degresat ( simplu, cu fructe sau vanilie)
- iaurt din soia
- sour cream (smantana fermentata) degresata total
- inlocuitori de oua, albus de ou.
Carne, pui, peste si inlocuitori
- piept de pui sau curcan fara piele si os
- carne alba de pui sau curcan fara piele
- muschi de porc fara grasime
- carne macra de vita
- peste: somon, macrou, tilapia, crap, hering sau ton
- tofu
- tempeh (un produs din boabe de soia fermentate)
- seitan (gluten din grau folosit ca inlocuitor de carne)
Produse congelate
- legumele congelate si amestecurile de legume fara sosuri si adaos de sodiu
- fructe congelate fara adaos de zahar (de exemplu afine congelate, capsuni, zmeura)
- boabe de soia congelate
- burgeri sau carnati vegetarieni congelati
- chili sau burritos vegetarieni cu un continut scazut in grasimi si sodiu.
Grasimi si uleiuri
- uleiuri pentru gatit asortate ( de masline, canola, nuci, seminte de struguri, alune sau susan)
- spary-uri pentru gatit, degresate total
- inlocuitori de grasimi pentru copturi
- grasimi pentru fragezirea aluatului nehidrogenate
- margarina
- sosuri pentru salate degresate partial sau total.
Ierburi si condimente
Mai jos sunt prezentate cateva condimente ce pot inlocui sarea:
- piper rosu
- scortisoara
- praf de curry
- seminte de chimen
- condimente italiene
- praf de ceapa
- busuioc
- cuisoare
- marar
- oregano
- sovarv
- rozmarin
- praf de chili
- coriandru
- praf de usturoi
- menta
- paprika
- piper negru
- chimion
- ghimbir
- miez de nuca
- patrunjel
Indulcitori
- inlocuitori ai zaharului

- sirop de artar fara zahar
- miere
- sirop de orez brun folosit la cocaturi ca alternativa a indulcitorilor artificiali.
Cuprins
1. Generalitati
2. Alimente si condimente esentiale
Alimente si condimente esentialeSus
- amestecuri de seminte si nuci (migdale, nuci, seminte de floarea soarelui, susan)
- fructe uscate
- lipii, paine si toetillas din faina integrala
- cereale integrale
- chips-uri din faina integrala
- prajituri din orez brun sau din porumb
- covrigei din faina integrala
- popcorn.
Condimente
- oteturi asortate din orez, vin rosu, balsamic, cidru de mere sau zmeura. Aceste oteturi sunt ingredientul principal pentru sosurile de salate
- ketchup cu un continut scazut in sodiu
- mustaruri asortate din cereale integrale, miere, Dijon sau galben
- sosuri de soia cu un continut redus de sodiu
- maioneza degresata total sau partial
- sos pentru gratar.
Boabe, cereale si sosuri
- amestecuri de boabe conservate precum linte, garbanzo, fasole neagra (in cazul pacientilor cu hipertensiune arteriala trebuie alese cele cu un continut scazut in sodiu)
- boabe uscate (linte, fasole neagra, fasole garbanzo)
- supe de boabe cu un continut scazut de grasime
- chili vegetarian
- boabe prajite fara grasimi
- ovaz
- tarate de ovaz
- seminte de in
- cereale integrale (trebuie alese cerealele ce contin mai mult de 5 g de fibre si mai putin de 8 g de zahar pe gustare)
- orz
- orez brun
- cereale precum grau, cus-cus, polenta, mei
- paste fainoase din faina integrala (pot fi sub forma de fettuccini, lasagna, spaghetti, fusili, spirale, ravioli, macaroane)
- germeni de grau
- faina de soia
- faina integrala
- faina de porumb
- rosii conservate cu un continut redus de sodiu
- pasta de tomate
- sosuri pentru paste fainoase degresate
- supe de pui, vita sau legume cu un continut saczut de sodiu
- supe crema de ciuperci sau pui degresate 98%.Si sa nu uitam hidratarea:Pentru a se hidrata, sangele trage apa din organele vitale
Ce se intimpla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o cana, cu o jumatate de ora inainte de masa)? Nu trebuie sa bem apa in timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sange pentru a efectua procesul digestiv, iar sangele este compus 80 la suta din apa. Sangele trebuie sa absoarba tot soiul de componente vitale pentru sanatatea sa.
Pentru a efectua corect procesul de digestie, sangele trebuie sa fie hidratat corect inainte de masa. Altfel, sangele se ingroasa si de aceea, pentru a se hidrata trage apa din organele vitale. Remarcam, asadar, ca in organismul nostru fiecare celula, fiecare componenta "lupta" pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism.
Sangele nu face exceptie de la acest principiu, asa incat - iata - vedem de ce este atit de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Sangele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va ramine sanatos.
"Sunt oameni care tusesc, ii apasa inima sau au colici dupa masa. Acele organe care ne dor dupa ce mincam sesizeaza ca nu au destula apa", spune Ralph Vornehm.
Cercetarile efectuate arata ca 90 la suta din durerile de stomac sint cauzate de deshidratare. Oamenii care au miscari greoaie sau cei "cu fata impietrita" au o proasta functionare a nervilor, cauzata de lipsa apei in corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90 la suta. Cind cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare.
Ce se intimpla cand luam un calmant pentru dureri sau cand avem un soc?
Luam calmantul cu apa si ni se da apa cind suntem in stare de soc. De fapt, cind iei un calmant pentru durere, ceea ce calmeaza durerea este apa, nu calmantul. 90 la suta din durerile din corpul nostru sunt semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apa!". Studiile arata ca tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de sange sint cauzate de lipsa apei din corp.
Presupunem, insa, ca durerile sunt mai mult decit o rugaminte pe care corpul ne-o trimite. Durerea trebuie sa fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea traduce: "Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu