Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 24 martie 2011

Cronobiologia,orele si fiziologia organismului uman

Cronobiologia - Orele si fiziologia organismului uman


Vechii învatati chinezi cunosteau orarul  organelor. Organismul îti trimite  întreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat.

Ora 6
Este momentul trezirii organismului. Chiar daca înca motaim, corpul nostru a intrat în priza, s-a apucat de productia de hormoni. Zaharul din sânge, aminoacizii si hormonii actioneaza la capacitate maxima. La aceasta ora trebuie sa se evite alcoolul si nicotina.

Ora 7
Inima intra în viteza a cincea. Începe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut dimineata face o greseala pentru  ca inima este suprasolicitata, iar rezultatul este acelasi. La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat sa bei si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia.

Ora 8
Orgnismul tânjeste dupa “combustibil”. Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarcturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala daca vreti sa va faceti o analiza a sângelui. Daca o amânati pentru alta ora, compozitia sângelui va fi schimbata din cauza stresului.

Ora 9
Organismul recepteaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.

Ora 10
Este ora învatatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cu masina deoarece atentia si reflexele sunt sporite.

Ora 11
Corpul nostru îsi arde grasimile. Gurmanzii pot consuma orice dupa pofta inimii. Cu putin înaintea prânzului inima si circulatia sanguina se  afla în momentul lor de vârf. Evitati sa mergeti la un consult cardiologic pentru ca medicul  cardiolog va poate pune un diagnostic gresit.

Ora 12
S-a dus deja jumatate din zi. Un pui de somn n-ar strica. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în forma. Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati în fata unei ferestre deschise. Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Acesta se pregateste pentru a primi mâncarea si a produce sucul gastric.

Ora 13
Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmata de o mica relaxare. Dupa masa de prânz  bila începe sa actioneze, digerând si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme trebuie sa ia medicamentele specifice pentru a o activa.

Ora 14
Forta vitala este foarte scazuta. Organismul trebuie sa se odihneasca.

Ora 15
Creierul se pune din nou în miscare. Ne putem continua în forta activitatea. Atentia si puterea de concentrare sunt în forma maxima. Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul.

Ora 16
Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune. Este ora  ideala pentru un program de exercitii fizice.  Plamânii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber. La aceasta ora actioneaza cel  mai bine medicamentele de stomac.

Ora 17 
Mâinile simt nevoia sa intre în functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în forma. Sportivii stiu deja, cine se antreneaza, sau concureaza obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se înregistreaza cele mai multe recorduri sportive.

Ora 18
Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutie în acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive recepteaza nuantele cele mai fine. Este momentul de maxima tivitate în ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este însa putin obosit. Nervii reactioneaza la durere  sau furie.

Ora 19
Organismul este cel mai dispus sa accepte medicamentele, iar pielea tânjeste dupa îngrijire, porii pielii se  deschid si asimileaza produsele cosmetice. Dar atentie, scade tensiunea.

Ora 20
Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai târziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja într-un ritm redus. Ficatul înregistraza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la acesta ora.

Ora 21
Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mâncarea ramâne nedigerata sau digerata pe jumatate.  Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.

Ora 22
Ficatul “trage pe dreapta”. Stop fumatului, caci în pauza ce survine în functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.

Ora 23
Începem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic responsabil cu acest lucru reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortisol, hormonul stresului, este oprita. Daca vrem sa fim frumoase trebuie sa ne culcam la  aceasta ora pentru ca acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.

Ora 24
Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza la minim pe scala sa de functionare si se programeaza “ pentru mâine”. Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca într-un somn profund.

Noaptea, între orele 2 si 4, toate simturile sunt în stare de inhibitie. Este momentul catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca.
Între orele 3 si 5 scade tensiunea arteriala. Dimineata retinem mai usor informatiile, dar pentru a le  pastra în memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu