Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

luni, 30 august 2010

Despre arome si rolul lor in sanatate

Aromoterapie

Virtutile uleiurilor volatile, caci ele stau la baza aromoterapiei, sunt binecunoscute inca din antichitate. Acestea sunt extrase din radacini, seminte, scoarta, frunze, stiindu-se ca un anumit parfum poate genera un anumit efect asupra organismului datorita principiului rezonantei. Uleiurile folosite in aromoterapie trebuie sa fie uleiuri naturale si nu derivati sintetici.
Diverse tratamente in aromoterapie
Pentru ameliorarea durerilor reumatice, se prepara un amestec din uleiuri volatile de musetel si sovirv (3 ml din fiecare), brad (5 ml), ienupar (10 ml) si ardei iute (150 ml). Se fac frictiuni cu acest amestec in locurile dureroase.
Cistita -se face un amestec din ulei de brad si eucalipt (3 ml din fiecare) si alcool etilic (50 ml). Se iau, de 3 ori/zi, cate 10 picaturi in apa indulcita cu miere. Cura dureaza timp de o saptamana.
Afectiuni pulmonare (bronsite, gripa, tuberculoza)- un amestec din uleiuri de jneapan, salvie, cimbru (cate 1 ml din fiecare), menta, eucalipt (cate 2 ml din fiecare) si alcool etilic (100 ml). Adultii vor lua cate 25 de picaturi, de 3 ori/zi, in putina apa calduta indulcita, copiii intre 7-12 ani vor lua cate 10 picaturi, de 3 ori/zic, iar copiii intre 4-6 ani vor lua cate 3 picaturi, de 3 ori/zi.
Migrene, dureri de cap, guturai -se recomanda amestecul din uleiuri de anason si jneapan (5 ml din fiecare), menta si brad (10 ml din fiecare), glicerina (20 g) si alcool etilic (50 ml). Se ung tamplele si fruntea, de 2-3 ori/zi.
Colite, enterocolite, paraziti intestinali -amestec din uleiuri de chimion, sovirv, levantica, salvie (1 ml din fiecare), cuisoare (0,5 ml) si alcool etilic (100 ml). Adultii vor lua cate 25 de picaturi, de 3 ori/zi, in putina apa calduta, inaintea meselor principale. La copii, doza va scadea proportional cu virsta.
Relaxare si Slabire cu Aromoterapie
Mergeti la un Plafar sau chiar la unele farmacii si cumparati 3 uleiuri volatile: levantica, rozmarin si lamaita. Puneti intr-un lighean 500 ml apa calduta si 10 picaturi de ulei - cam 3 din fiecare. Apoi luati un prosop sau o carpa din bumbac si inmuiati-o in lighean. Storceti-o bine si puneti-o pe burtica apoi acoperti-va cu haine si o plapuma. Ideea e sa stati la caldura... si e de preferat sa faceti operatiunea inainte sa va culcati. Astfel, veti merge la culcare foarte relaxate si totul va mirosi frumos. Stati cam 45 de minute cu prosopul pe burtica si repetati operatiunea de 2 ori pe saptamana.
Raceli, sinusuri blocate, cefalee, tuse, expectoratii, tensiune arteriala, dureri cervicale- uleiul mentolat de eucalipt-10 picaturi pe un servetel de hartie sau o batista, urmata de inhalarea propriu-zisa. Se recomanda asezarea unei batiste pe perna, la nivelul nasului in fiecare noapte in cazul de congestie a mucoasei nazale
-cateva picaturi de esenta eterica uleioasa in apa fierbinte si inspirarea vaporilor care se degaja...cantitate: 10 picaturi de esenta la 100 ml de apa fierbinte. Se inspira profund pe cale nazala pana ce mirosul specific dispare (recomandat este sa va acoperiti capul cu un prosop).
Tratamentul trebuie repetat de 3 ori pe zi.
Afectiuni cardiace cu substrat nervos (nevroza cardiaca, sufocari, palpitatii)
•Bai cu esenta de brad (ulei de brad, pin, molid) sau ulei de levantica. Se face un amestec in parti egale de ulei de plante cu alcool de 70°, din care se pun 10 g la o baie. Se face o cura de 20 bai.
•Bai cu extract de valeriana (100 g/baie), frunze de pir (150 g extract/baie), levantica cu actiune sedativa si dezodorizanta, la temperatura de 37°, 20 sedinte, dintr-un macerat de 1-2 linguri planta la 200 ml apa.
•Bai cu frunze de pin - 150 g extract/1 baie, cura de 20 de bai sau lavanda, extract 1-2 linguri planta la 250 ml apa.
Vindecarea acneei: musetel, morcovi, mir, plama rosa, geranium (muscata), lacramioare, lavanda si eucalipt.
Va prezentam mai jos cateva tratamente fitoterapeutice care au la baza uleiurile
volatile.Nu recomandam folosirea lor femeilor insarcinate si copiilor, decat sub
stricta supraveghere medicala.
Afte-muscata,smirna
Alcoolism- fenicul,trandafir
Alergii-musetel,roinita
Anemie-musetel
Astm-chiparos,eucalipt,levantica,menta,rozmarin,maghiran
Ciroza hepatica-rozmarin,ienupar
Bronsita-busuioc,bergamote,eucalipt,levantica,lemn de santal,rozmarin,tamaie,lemn de cedru
Cistita-bergamote,eucalipt,ienupar,lemn de santal,levantica,lemn de cedru
Depresii-busuioc,bergamote,muscata,iasomie,musetel,camfor,roinita,flori de portocal,patchuli,trandafir,ylang-ylang,hamei
Dureri de cap-musetel,cardamoma,levantica,maghiran,menta,trandafir,rozmarin
Dureri de stomac-muscata,musetel,menta buna,menta de apa
Epuizare psihica-busuioc,cardamoma,menta,rozmarin
Gingivita-musetel,smirna
Hemoragie nazala-tamaie,chiparos
Hipertensiune arteriala-levantica,maghiran,roinita,ylang-ylang,isop
Hipotensiune-camfor,rozmarin,isop
Impotenta-iasomie,trandafir,ylang-ylang
Infectie gripala-eucalipt,levantica,menta buna,piper negru,chiparos
Infectii faringene-eucalipt,muscata,levantica
Insomnii-busuioc,musetel,levantica,maghiran,trandafir,valeriana,lemn de santal
Isterie-rozmarin,isop,flori de portocal,busuioc,musetel
Lesinuri-piper negru,rozmarin,busuioc,levantica,menta
Dismenoree/ciclu dureros/-iasomie,musetel,maghiran,roinita,ienupar,chiparos
Oligomenoree/ciclu rar/-busuioc,levantica,roinita,menta,maghiran,trandafir,rozmarin
Menoragie/ciclu puternic si lung/-trandafir,chiparos
Nevralgii-eucalipt,muscata,musetel,menta
Obezitate-fenicul,patchuli,ienupar
Paralizii-busuioc,levantica,menta
Pierderea vocii-levantica,chiparos
Sterilitate-la barbati-muscata,trandafir
Sterilitate-la femei-roinita
Tic-maghiran
Amigdalita-bergamote


Bai cu efecte miraculoase
BAIE CU ROINITA
-recomandata in nevroza cardiaca,neliniste generala
si insomnii
-doua linguri de ulei de roinita la o cada cu apa calda.
BAIE CU ROZMARIN-indicata in hipotensiune arteriala,varice,afectiuni reumatice,
luxatii si contuzii
-infuzie din 50 gr. frunze si 0,5l apa clocotita
-se adauga in cada cu apa calda
BAI CU VALERIANA
-in insomnii sau stari de nervozitate
-250 gr. tinctura de valeriana sau infuzie din 100 gr. radacini de valeriana la o cada plina cu apa calda.
ATENTIE!
EFECTUL ESTE ATAT DE RELAXANT INCAT SE RECOMANDA SA FIE DE FATA SI A DOUA PERSOANA PTR. A NU ADORMI IN CADA EXISTAND POSIBILITATEA SA VA INECATI.

BAIE CU MUSETEL
-rani care se vindeca greu,eczema cronice,hemoroizi
-baie de aburi asupra zonei afectate
BAIE CU LEVANTICA
-recomandata femeilor afectate de menopauza si in epuizare nervoasa
BAIA CU CIMBRU
-in cazul tusei cronice,a tusei convulsive la copii,a tusei spastice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu