Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Bolile de memorie

Vârsta la care îşi pot face apariţia bolile de memorie a scăzut drastic de la 70 de ani la 45 de ani, arată un studiu recent realizat de Fundaţia Ana Aslan International. Află cum să-ţi protejezi creierul de îmbătrânirea prematură!
Totul începe cu stresul cotidian care atrage după el stările depresive. O depresie netratată timp de 6 luni duce la o boală de memorie. Statisticile arată că una din două persoane cu depresii netratate dezvoltă, ulterior, o boală de memorie
8 factori de risc pentru sănătatea creierului
1. Anxietăţile şi depresiile netratate la timp
2. Stresul social şi stresul profesional, criza economică şi nesiguranţa zilei de mâine şi a viitorului
3. Alimentaţia nesănătoasă
4. Tulburările afective
5. Automedicaţia (administrarea medicamentoasă improprie, pe termen lung)
6. Lipsa de comunicare
7. Dezechilibrele hormonale importante
8. Traumatismele cranio-cerebrale.
Alimente pe care trebuie să le consumi
Unul dintre factorii importanţi care-ţi afectează sănătatea creierului este alimentaţia nesănătoasă, hrana de tip fast food, produsele modificate genetic, alimentaţia neregulată.
Este esenţial să respecţi un program de masă: 3 mese principale (ora 8-10, micul dejun; ora 13-14, prânz; ora 19, cină) şi 2 gustări (ora 11 şi ora 16).
1. Pâine făcută în casă sau pâine cu cereale
2. Trei ouă pe săptămână care au efect neuroprotector
3. Peşte, bogat în omega 3 şi 6, antioxidant şi cardioprotector
4. Fructe proaspete: afine, mure, mere, portocale, kiwi, grepfrut, lămâi pentru vitaminca C, singura vitamină pe care organismul nostru nu o produce
5. Legume proaspete: ţelină, pătrunjel, linte, mărar, fasole verde, fasole uscată,
6. Grăsimi sănătoase: avocado, nuci, ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui presat la rece, nuci braziliene, unt de arahide.
Ai vârsta pe care o are creierul tău!
Dacă vrei să încetineşti procesul de îmbătrânire trebuie să ai grijă de creierul tău. Potrivit experţilor, îmbătrânirea fiecărui organism în parte ţine de modul în care îmbătrâneşte creierul. De aceea, deşi puţini sunt cei care îşi pun problema «tratării» creierului, acesta este lucrul care ar trebui să ne preocupe cel mai mult atunci când ne gândim la asigurarea unei încetiniri a procesului de îmbătrânire, când ne gândim la o îmbătrânire frumoasă, care să ne permită să ne bucurăm de viaţă.
Sfatul specialistului
Prof. univ. dr. Radu Rogozea, medic primar neurolog la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni"
"Un lucru util pentru sănătatea creierului este să ai un regim de viaţă echilibrat şi să respecţi câteva reguli de bază: să ai o viaţă activă social, să ai o activitate intelectuală (privitul la televizor nu intră în această categorie), să urmezi un regim alimentar adecvat, limitând consumul de alcool şi tutun, să ai un program echilibrat de somn de 8 ore pe noapte". *preluat de pe Top sanatate(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu