Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

marți, 17 august 2010

Elementele minerale in functie de zodie,destin si cuvantul care transforma

In corpul nostru fizic, majoritatea elementelor minerale sunt numite macroelemente; ele se găsesc în organism în cantităţi mari. Restul elementelor minerale sunt numite oligoelemente; prezente în organism în număr mic. Cercetările efectuate de dr. W. H. Schussler, dr. I. E. Perry şi dr. G. Carey au evidenţiat faptul că între constelaţia zodiacală care guvernează o fiinţă la naştere şi mineralele care îi sunt necesare organismului său există o corespondenţă precisă şi bine definită.

După cum se ştie, pentru buna funcţionare a organismului nostru sunt necesare, pe lângă elementele minerale cunoscute, şi o serie de săruri minerale. S-a stabilit din acest punct de vedere că există douăsprezece săruri minerale care sunt necesare proceselor vitale: fosfaţii de fier, de magneziu, de sodiu, de calciu şi de potasiu, sulfaţii de sodiu, de potasiu şi de calciu, clorurile de potasiu şi de sodiu, fluorura de calciu şi siliciul.

Fiecare om, în funcţie de zodia sa natală, are o afinitate specifică pentru una dintre cele douăsprezece substanţe menţionate (numite şi săruri ale lui Schussler) care constituie pentru el substanţa minerală vitală. Necesarul de săruri minerale poate fi asigurat printr-o alimentaţie echilibrată, care totodată trebuie să conţină în mod preponderent sarea minerală specifică fiecărei zodii. Iată cele douăsprezece săruri minerale vitale şi corespondenţele lor zodiacale.

BERBEC
Fosfatul de potasiu
Insuficienţa fosfatului de potasiu în organismul nativilor din această zodie determină alterarea funcţiilor sistemului nervos, în special a activităţii cerebrale, într-o masură mai mare decât la nativii din alte zodii. Alimentele naturale care conţin fosfat de potasiu sunt: salata verde, varza, conopida, spanacul, cartofii, castraveţii, ridichile, ceapa, măslinele, merele etc.

TAUR
Sulfatul de sodiu
Sulfatul de sodiu controlează şi reglează, printre altele, cantitatea de apă din organism. Carenţa de sulfat de sodiu este provocată adeseori de funcţionarea necorespunzătoare a vezicii biliare. Simptomele care indică lipsa acestui element mineral sunt mai ales edemele (umflarea ţesuturilor), congestionarea gâtului şi/sau a capului. În cazul celor care sunt predispuşi sau care suferă de diabet, asigurarea necesarului de sulfat de sodiu este vitală, întrucât aceasta influenţează decisiv funcţionarea pancreasului, care este furnizorul de insulină în organism. Sursele naturale de sulfat de sodiiu sunt: sfecla roşie, spanacul, conopida, ridichile, castraveţii, ceapa, dovleacul (bostanul) etc.

GEMENII
Clorura de potasiu
Insuficienţa acestei substanţe în organism produce în general şi în mod deosebit la cei născuţi în acestă zodie diminuarea procesului de regenerare a ţesuturilor şi dificultăţi în funcţionarea aparatului respirator, favorizând formarea cheagurilor de sânge, ce pot provoca adeseori accidente vaculare. Necesarul de clorură de potasiu se asigură prin consumul de fasole verde, spanac, conopidă, morcovi, ţelină, asparagus, prune, caise, piersici, portocale etc.

RAC
Fluorura de calciu
Cea mai importantă sare minerală pentru sănătatea celor născuţi sub semnul zodiei Racului este fluorura de calciu. Lipsa acesteia afectează mai ales sistemul osos, dantura şi vederea. Bolile frecvent constatate la cei care neglijează să-şi asigure aportul de fluorură de calciu sunt: deformări ale coloanei vertebrale, cataractă, carii dentare. Sursele naturale care conţin suficiente rezerve de fluorură de calciu sunt: secara şi gălbenuşul de ou crud.

LEU
Fosfatul de magneziu
Fosfatul de magneziu este elementul esenţial pentru formarea scheletului şi pentru funcţionarea nervilor motori. El ajută la asimilarea calciului în organism, la menţinerea fluidităţii sângelui şi la activarea enzimelor digestive. Alimentele naturale care conţin cantităţi mari de fosfat de magneziu sunt: produsele de grâu şi de secară, alunele, ţelina, asparagusul, lămâile, merele, nucile, smochinele, piersicile, seminţele de floarea-soarelui şi gălbenuşul de ou crud.

FECIOARĂ
Sulfatul de potasiu
Sulfatul de potasiu reglementează metabolismul lipidelor şi ajută la transportul oxigenului în celule. Insuficienţa sa în organism generează deficienţe în îndeplinirea funcţiilor pielii, manifestate prin unele tulburări precum: acnee, eczeme, mătreaţă, alopecie (căderea părului). Primul simptom caracteristic este uscarea pielii. Necesarul natural de sulfat de potasiu se asigură dacă alimentaţia este bogată în: grâu, secară şi ovăz germinate, andive, alune, măsline negre, portocale, brânză etc.

BALANŢĂ
Fosfatul de sodiu
Prezenţa fosfatului de sodiu în organism, în cantităţi suficiente, este esenţială pentru menţinerea nealterată a echilibrului acido-bazic. Lipsa acestei substanţe provoacă în special celor născuţi în acestă zodie, suferinţe reumatice şi gută, îngălbenirea limbii, apariţia frecventă a gustului acid în gură. Necesarul natural de fosfat de sodiu se asigură consumând în mod regulat fasole, cartofi, spanac, sfeclă, porumb, orez nedecorticat, alune, mere, căpşuni, stafide etc.

SCORPION
Sulfatul de calciu
Nasul, gura, esofagul, intestinele şi organele sexuale, au o mare nevoie de sulfat de calciu pentru a-şi îndeplini funcţiile specifice în mod prompt şi corespunzător. Lipsa acestei substanţe din organism favorizează în special apariţia infecţiilor respiratorii, a sinuzitelor şi a rinitelor, sterilitatea. Alimentele naturale care conţin cantităţi suficiente de sulfat de calciu sunt: conopida, asparagusul, ridichile, prunele, smochinele etc.


SĂGETĂTOR
Siliciul
Siliciul asigură, printre altele, stabilitatea sistemului termoreglator al organismului şi rezistenţa sistemului nervos la solicitări intense. Insuficienţa acestui element mineral în organismul celor născuţi în zodia Săgetătorului poate produce adeseori paralizia membrelor superioare sau inferioare, ori a degetelor. Cele mai bogate surse naturale vegetale de siliciu sunt: smochinele, prunele, merele, căpşunele, cartofii, coaja fructelor şi a legumelor, gălbenuşul de ou crud.

CAPRICORN
Fosfatul de calciu
Această substanţă minerală este necesară, printre altele , atât pentru formarea şi menţinerea integrităţii sistemului osos, cât şi pentru formarea sucurilor gastrice. Lipsa sau insuficienţa fosfatului de calciu în organism provoacă, în general celor născuţi în acestă zodie, deficienţe ale dentiţiei, deformări ale scheletului (îndeosebi ale coloanei vertebrale), nefrite, dureri articulare, indigestii. Necesarul natural de fosfat de calciu se asigură consumând: varză, orez nedecorticat, alune, citrice (lămâi, portocale, mandarine), lapte, brânză de vaci etc.

VĂRSĂTOR
Clorura de sodiu
Clorura de sodiu (sarea naturala de bucătărie) - este vorba de sarea neiodată - reglează, printre altele, necesarul de lichide din organism. Dezechilibrul acestei substanţe generează afecţiuni ale rinichilor, arterite, favorizând adeseori accidentele vasculare. Sursele naturale de clorură de sodiu sunt: spanacul, ţelina, varza, salata, ridichile, porumbul, alunele, nucile, merele, perele, piersicile, lămâile, portocalele, mandarinele etc.

PEŞTI
Fosfatul de fier
Fierul asigură, printre altele, transportul oxigenului, în organism. Carenţa lui generează anemie, deficienţe respiratorii, tahicardie, hemoragii, şi alte perturbări ale funcţiilor organismului. Alimentele naturale, care conţin cantităţi suficiente de fosfat de fier sunt: fasolea uscată, caisele, piersicile, merele, strugurii, stafidele, citricele (lămâile, portocalele, mandarinele), gălbenuşul de ou crud etc.
Cele douăsprezece săruri minerale vitale şi corespondenţele lor zodiacale
Descoperirea propriului destin
De la începutul timpurilor, oamenii şi-au pus întrebarea: "De ce mă aflu aici şi ce rost are viaţa mea?" S-au tot întrebat şi au colindat peste tot, căutând răspunsuri, încercând să rezolve misterul vieţii şi urmărind aflarea sensului propriei lor existenţe. Ei au bătut drum lung, din experienţă în experienţă, în urmărirea scopului lor, câştigând tot mai multă cunoaştere cu fiecare nou pas. Cu cât s-au străduit mai mult să găsească răspunsuri, cu atât conştienţa lor s-a trezit mai tare şi au început astfel să-şi dea seama că de fapt răspunsurile se aflau în ei, aşteptând doar să fie scoase la lumină. Atunci când sunt descoperite, ele dezvăluie adevărul. Când sunt acceptate, ele deschid orizonturi de conştienţă şi de cunoaştere?
Calea pe care o urmezi pentru a-ţi afla scopul te face să intri într-o adevărată întrecere având drept ţel propriul tău destin şi îndeplinirea scopurilor pe care ţi le-ai propus pentru această viaţă. Destinul şi dharma ta sunt cele care te-au făcut să-ţi alegi existenţa fizică. Destinul cuprinde lecţiile pe care ţi-ai propus să le înveţi şi karma pe care ţi-ai propus s-o echilibrezi. Dharma reprezintă scopul principal către care tinde sufletul tău în fiecare din vieţi.
Descoperirea destinului şi aflarea dharmei seamănă cu urmărirea unui trandafir care înfloreşte, deschizându-se petală după petală. Pe măsură ce străbaţi cărările vieţii, destinul ţi se desfăşoară înainte, pas cu pas, dezvăluind dharma ascunsă în experienţele şi încercările prin care treci. Pe măsură ce-ţi urmezi dharma, înţelegi de ce eşti aici. Pe măsură ce-ţi realizezi dharma, descoperi o semnificaţie în viaţa ta şi-ţi înţelegi scopul. Pe măsură ce-ţi manifeşti dharma realizezi scopul sufletului tău şi devii conştient că este un dar din care te împărtăşeşti, tu împreună cu ceilalţi. Prin destin, sufletul tău se dezvoltă şi dobândeşti înţelepciune spirituală şi atingi treptele iluminării.
Dharma diferă de la viaţă la viaţă, în funcţie de ceea ce-şi propune sufletul să experimenteze şi să perfecţioneze. Tu eşti cel ce alege calea de urmat în această viață care să-ţi permită realizarea destinului. Tu eşti cel care îţi creezi evenimentele şi experienţele care să-ţi permită îndeplinirea scopului. Dharma ta este determinată parţial de scopul pe care sufletul tău şi l-a propus în vieţile trecute şi de acţiunile şi reacţiunile tale faţă de evenimentele şi experienţele prin care ai trecut.
Destinul tău poate fi o continuare a scopurilor anterioare şi a muncii depuse pentru rezolvarea karmei obţinute ca urmare a acţiunilor negative prin care ţi-ai îngreunat atingerea acestor scopuri. Dharma ta este condusă de înţelepciunea sufletului tău în crearea experienţelor tale curente şi prin opţiunile şi deciziile pe care le-ai luat în această viaţă.
Deşi dharma poate fi legată sau poate implica acea karmă pe care vrei să o echilibrezi, ea reprezintă de obicei o culminare a eforturilor şi realizărilor. Dharma nu trebuie să reprezinte neapărat un scop idealist, nobil sau spiritual. Ea poate fi ceva din domeniul planului fizic. Valoarea dharmei este dată de modul în care te apreciezi tu însuţi şi de ceea ce ţi-ai propus să întreprinzi. Dharma este individuală, specifică fiecărui suflet şi ajută la evoluţia spirituală prin aceea că îţi permite să-ţi pui în valoare şi să-ţi dezvolţi caracteristicile superioare ale fiinţei tale.
Fragment din cartea “ Descoperirea vietilor trecute”- G. Chadwick
Cuvantul care transforma
Folosim aproape permanent cuvantul, gandim şi vorbim cu cuvinte, le citim şi le scriem, ele au ajuns să ne umple viaţa la un nivel destul de înalt, şi totuşi se pare că abia dacă ne dăm seama de puterea pe care o au ele în viaţa noastră, în modelarea personalităţii. Personal, am ajuns la concluzia că prin cuvant avem puterea de a crea viaţa, de a genera lucruri bune sau rele, după cum îl folosim. Nu este o concluzie singulară, fiindcă sunt cunoscute scrieri precum "Puterea Cuvantului" de Swami Shivananda, care explică mai pe larg funcţionarea şi utilizarea corectă a cuvantului nostru de fiecare clipă. De mici ne obişnuim să copiem cuvintele celor mari. Copiii imită şi adesea suntem uimiţi auzind de la ei expresii care nu le aparţin, dar pe care ei le-au auzit la părinţi sau la alţi maturi, şi i-au impresionat. Copilul mic nu discerne, el este în primii săi ani de "vorbire" o oglindă fidelă a vorbirii practicate de cei din jur. Dacă se maturizează, ajunge să-şi aleagă cuvintele, ajunge să foloseasca acel vocabular care îl reprezintă cu adevărat, dar dacă nu se maturizează, poate continua să vorbească în clişee pînă la varste înaintate...

Trăim într-un Univers plin de vibraţii, de natură vibratorie, şi orice gest de-al nostru îşi pune amprenta pe lumea în care trăim, pană la modelarea ei concretă. Intensitatea vibraţiilor sonore, de pildă, poate să spargă geamuri. Frecvenţa vibraţiilor de diverse tipuri le permite să penetreze prin diverse substanţe şi să afecteze structuri microscopice, cu efecte vizibile ulterior. Iar gama de vibraţii este mult mai largă decît gama măsurabilă la ora actuală cu aparatura tehnică.

Din timpuri vechi s-a admis că şi fiinţele au vibraţii proprii, şi starea lor de boală sau de sănătate, de proastă sau de bună dispoziţie, de ignoranţă sau de înţelepciune, de nefericire sau de fericire, este de fapt o reflectare a vibraţiilor pe care le are fiecare fiinţă. Cu cat vibraţiile sunt mai înalte, cu atat viaţa fiinţei se poate desfăşura la un nivel mai înalt, mai echilibrat, mai armonios, fiindcă acea fiinţă se poate armoniza mai bine cu vibraţiile universale.

Şi cuvintele au vibraţii proprii. Fiecare cuvant are o vibraţie care poate înălţa sau poate cobori vibraţia celui care îl rosteşte. O vibraţie joasă înseamnă o funcţionare la nivel coborat a celui care o are. Vibraţia joasă se recunoaşte după starea pe care ţi-o dă: de tensiune, de teamă, de boală, de nemulţumire, de nefericire. Omul trăieşte tinzand mereu spre stări superioare, de armonie, de pace, de sănătate, de satisfacţie, de bucurie şi fericire, adică stări de vibraţie superioară. Dar folosirea cuvintelor cu vibraţie joasă coboară vibraţia, astfel încat ele nu numai că nu folosesc la a ne face viaţa mai bună sau mai frumoasă, ci mai mult, deteriorează viaţa, atat la nivel individual, cat şi la nivel social.

Există ideea generală că omul cult, care vorbeşte distins, cu cuvinte alese, fără expresii licenţioase, este un om superior celui trivial, incult. Există un adevăr în această idee, bazat tocmai pe faptul că un om care nu foloseşte cuvinte de vibraţie joasă înţelege, de fapt, utilitatea mult mai mare a expresiilor de vibraţie înaltă. Desigur, dacă el vorbeşte distins doar în public, de faţadă, dar în viaţa sa de zi cu zi foloseşte cuvinte de vibraţie joasă, sau dacă în spatele cuvintelor frumoase se ascund ganduri şi intenţii de vibraţii joase, el nu realizează mare lucru. Cuvantul îşi exprimă vibraţia sa şi prin formă, dar dacă gandul din spatele său, fondul pe care îl exprimă, este de altă vibraţie, chiar contradictorie, efectele pot fi dezastruoase.

Sinceritatea este cheia. Să cauţi să exprimi mereu, prin cuvant, numai ceea ce simţi şi crezi din tot sufletul că este adevărat. Să alegi să faci numai ceea ce este în deplin acord cu idealul tău. Să fii tu însuţi în tot ce gandeşti, afirmi şi întreprinzi. Iar ca să ajungi la asta, trebuie să cauţi permanent să te cunoşti pe tine însuţi, să-ţi clarifici idealul, să renunţi la ideile inutile şi dăunătoare, cu alte cuvinte să devii mereu mai înţelept. Este cea mai mare realizare a vieţii unui om, pe care o poate comunica apoi şi celor din jur, chiar fără cuvinte, numai prin ceea ce este.
(preluare de pe net)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu