Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

miercuri, 18 august 2010

10 obiceiuri ce dauneaza creierului uman

Stiai ca neuronii sunt singurele celule care odata ce au fost distruse nu mai au capacitatea de a se regenera? Din pacate insa, oamenii au diverse obiceiuri care duc la distrugerea iremediabila a neuronilor. Totusi corectarea la timp a acestor deprinderi te va ajuta sa iti mentii celulele creierului intr-o forma excelenta.
Iata cele mai frecvente 10 obiceiuri care dauneaza celulelor creierului:
Lipsa micului dejun
Desi toata lumea stie ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, ca acesta ne ajuta sa avem energie, sa dam randament in tot ceea ce facem si sa avem un organism sanatos in general, foarte multi sar peste aceasta masa. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care iau zilnic micul dejun traiesc mai mult si au sanse foarte reduse de a se confrunta cu obezitatea, diabetul sau bolile de inima.
Mai mult decat atat, micul dejun este prima ocazie a organismului de a restabili nivelul de glucoza din sange, dupa multe ore de somn, timp in care organismul a fost privat de elementele nutritive. Glucoza este esentiala pentru functionarea corecta a creierului, fiind o sursa excelenta de energie in acelasi timp.
S-a observat ca persoanele care sar peste micul dejun au un nivel scazut de glucoza, ceea ce duce la degenerarea creierului.
Mancatul in exces
Creierul „lucreaza” in stransa legatura cu stomacul, iar in momentul in care concentratia in sange a nutrientilor scade, intestinele transmit acest lucru creierului care declanseaza senzatia de foame.
Totusi, cand stomacul este supra alimentat, creierul devine „paralizat”, iar puterea mentala scade foarte mult.
Fumatul
O singura tigara contine peste 4000 de substante chimice, dintre care 43 sunt cancerigene. Aproximativ 400 de toxine care odata ajunse in sange sunt conduse spre creier, pot cauza diverse afectiuni cum ar fi atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, Alzheimer si distrugerea neuronilor.
Consumul de alcool
Consumul moderat de alcool este benefic pentru inima, insa acesta mareste riscul de probleme de memorie si chiar dementa.Mai mult decat atat, consumul de alcool in cantitati mari dezvolta leziunile si micsoreaza intr-un mod inexplicabil creierul. Acest lucru este mai pronuntat in cazul femeilor cat in cazul barbatilor deoarece organismul lor absoarbe mai repede alcoolul.
Consumul ridicat de zahar
Daca vrei sa iti protejezi neuronii si sa ai un creier care sa functioneze in parametri normali pentru cat mai mult timp, este nevoie sa reduci considerabil consumul de zahar. Altfel spus, daca mananci multe dulciuri, vor fi eliberati hormoni care absorb zaharul stocat in ficat, ridicand prea mult nivelul de zahar din sange. Acest lucru intrerupe absorbtia proteinelor si a nutrientilor cauzand probleme de nutritie, impiedicand astfel functionarea corecta a creierului.
Lipsa somnului
In mod normal, o noapte de odihna trebuie sa aiba in jur de 8 ore de somn pentru ca intregul organism sa aiba timp sa se refaca. Privarea de odihna pe termen lung duce la accelerarea distrugerii neuronilor si la diminuarea activitatii mentale.
De asemenea, s-a observat ca oganismul celor care dorm mai putin de 8 ore pe noapte incepe sa nu mai produca insulina la capacitatea normala, dezvoltandu-se astfel riscul de diabet.
Capul acoperit in timpul somnului
Daca iti place sa iti acoperi capul cu perna sau cu patura in timpul somnului, trebuie sa stii ca acest obicei poate duce la cresterea concentratiei de dioxid de carbon si la scaderea nivelului de oxigen de care creierul are nevoie. Acest lucru facut in repetate randuri poate avea efecte daunatoare asupra activitatii creierului.
Munca intelectuala in timpul unei boli
Daca esti racit sau ai o alta afectiune care ti-au slabit organismul si care implica de fapt repaus la pat si cat mai multa odihna, dar tu insisti cu indarjire sa lucrezi, creierul va face un efort suplimentar mult prea mare, ceea ce va duce in final la o scadere seminificativa a eficacitatii cat si la deteriorarea functiilor acestuia pe termen lung.
Lipsa exercitiilor de stimulare a creierulu
Exercitiile mentale, cat si activitatile care iti pun mintea la contributie, iti antreneaza creierul si il ajuta sa devina mai puternic. La fel ca ca in cazul exercitiilor fizice care iti intaresc si infrumuseteaza corpul si exercitiile de stimulare au capacitatea de a stimula activitatea creierului, deci implicit concentrarea, memoria si gandirea.
Incearca sa iti pui creierul la munca in fiecare zi, chiar daca este vorba de exercitii simple, de memorare a unor lucruri sau de teste de cultura generala.
Lipsa implicarii
Atunci cand esti intr-un grup de prieteni sau la locul de munca, incerca sa gasesti solutii, sa dai raspunsuri si accepti provocarile. Astfel, creierul va fi supus unui exercitiu stimulant (brain storming) care ii va imbunatati considerabil activitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu