Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

marți, 23 martie 2010

Leacuri naturiste partea IV

RETETE PENTRU SLABIT

Slăbiţi în 7 zile 7 Kg.;
- 1 zi - orice fruct fără banane, pepenele verde şi galben mai puţine calorii decât
majoritatea fructelor.
- 2 zi - vegetale conservate sau crude,fără fasole uscată, mazăre, porumb
la prânz supa, la cină cartof copt la cuptor cu unt. Nu mâncaţi fructe
- 3 zi - oricât doriţi legume, fructe, supă, fără cartofi copţi. După 3 zile dacă nu trişaţi
slăbiţi.
- 4 zi - 3 banane şi lapte degresat, apă multă, supă,
- 5 zi - carne de vită cu roşii (250g carne şi o cutie de roşii în bulion, sau 6 roşii
proaspete), 6 - 8 pahare de apă, supă o dată pe zi.
- 6 zi - carne de vită cu legume sau cartofi, supă o dată pe zi.
- 7 zi - orez Uncle Ben’s, suc de fructe neândulcit (Santal) şi legume
supă o dată pe zi.
In a 7 zi slăbiţi 5 - 8Kg., dacă aţi slăbit mai mult întrerupeţi regimul 2 zile şi apoi
reluaţi-l. Daca e urmat corect, curăţă organismul de toxine şi vă simţiţi mai bine
Este rapid, arde grăsimile şi are mai multe calorii decât mâncaţi.
Interdicţii; pâine, alcool băuturi carbogazoase, prăjeli.
Voie; apa, ceai, cafea fără zahăr, suc neândulcit şi lapte degresat, supă toată ziua când vă este foame. Intr-o zi se poate înlocui carnea de vită cu pui la grătar fără pieliţă, sau cu peşte.
In celelalte zile e nevoie de proteine , carne de vită.

Barley Water; băutura care te ajută să slăbeşti uşor, 50 g, boabe de orz se fierb în 1 litru de apă 30 min. Lichidul se consumă toată ziua.

Chefir; arde grăsimile de prisos, 1 pahar înainte de mese.

Dieta cu iaurt; timp de o sặotặmânặ, dimineaţa se mặnâncặặ un iaurt amestecat cu fulgi fặrặ zahặr, miere, stafide sau nucặ, la prânz supặ de orice fel – doar zeama şi legumele fierte, seara ca dimineaţa. Se beau 2 litri de apặ, ceai, cafea fặrặ zahặr. Se slặbeşte 1 Kg. /zi. In weekend se mặnâncặ normal iar sặptặmâna urmặtoare se reia regimul pentru a slặbii mai mult.

Dieta alternativặ; luni 6 Sana, marşi 6 cartofi fierţi fặrặ sare, miercuri 6 mere, joi 6 ouặ fierte tari, vineri 600 g. Brânzặ de vaci, sâmbặtặ 600 g, carne fiartặ de pui sau vitặ fặrặ sare. In 7 zile se slặbeşte 5 Kg.

Dietă obligatorie; carne slabă 2oo - 300 g., supă legume fără paste făinoase, peşte fără sosuri, ouă. preparate oricum, salate de roşii, ridichi, ţelină, murături în oţet, brânză uscată, caşcaval,şvaiţer, fructele se mănâncă separat. Sunt interzise dulciurile, grăsimile, alcoolul, pâinea şi făinoasele.

Cura cu ananas; sau cura Afroditei, timp de 3 zile mesele de prânz şi seara , se va mânca numai, 2 cotlete de miel la grătar şi 2 felii mari de ananas proaspăt. În timpul mesei nu se consumă băuturi, fără mic dejun, peste zi 1 - 2 litri apă sau ceai din frunze de coacăz negru, frasin. Anasonul conţine o drojdie şi un ferment digestiv care digeră în câteva minute de 1000 de ori greutatea lor.

Cura cu cireşe; fiind un fruct sărac în principii nutritive, se recomandă cure de 2 zile pe săptămână, cât ţine sezonul. Cireaşa conţine un depurativ puternic, care elimină toxinele şi deşeurile din organism.

Cura cu coada calului; macerat la rece, 2 – 3 căni/zi, cu puţin înainte de masă, măreşte intensitatea procesului de liminare pe cale renală şi digestivă.

Cura cu lămâi; se bea zilnic progresiv suc de lămâie,pornind de la sucul unei ½ lămâie, urcând .progresiv (1/2) ,până la 10, apoi se coboară progresiv, pe o perioadă de 4 - 5 săptămâni.

Cura de întreţinere; seara se taie în felii o ½ de lămâie cu coajă cu tot, se adaugă o mână de muşeţel, apoi o cană de apă clocotită, se lasă la macerat până dimineaţa, când se bea pe nemâncate

Cură de sucuri; pe durata unei zile se poate bea un singur suc, legumele se curăţă de coajă, se rad şi se presează printr-un tifon, sau la centrifugă. Pentru gust mai bun se adaugă la suc, verdeţuri proaspete, mărar, pătrunjel, ţelină.
- după trezire 1 - 2 ceşti de ceai rozmarin (stimulează tensiunea scăzută)
- ora 9, 250 ml. suc morcovi amestecat cu 1 linguriţă ulei de măsline
- ora 11, 250 ml. suc varză murată, cu leuştean tocat, mărar.
- ora 12, 1 pahar mare cu apă minerală
- ora 13, 250 ml. suc sfeclă roşie, cu 1 linguriţă de tărâţe de grâu
- ora 16, 1 ceaşcă ceai de măceşe
- ora 17, 250 ml. suc morcovi, cu frunze de busuioc şi amestecat cu o linguriţă de smântână
- ora 18, 1 pahar mare de apă minerală
- ora 20, 1 ceaşcă ceai de flori de tei sau iasomie (calmează)
În total 320 calorii/zi.
Important; pregăti sucul din legume proaspete, beţi sucul imediat după preparare, în ceai nu puneţi nici zahăr nici miere, 1 zaharină.

Lipostop; supliment nutritiv, oţet de mere cu bio-crom, arde grăsimile, scade glicemia, apetitul pentru dulciuri, depunerile adipoase le transformă în energie şi putere de muncă.
Porumb; în obezitate mămăliga conferă o senzaţie de saţietate. În hipotiroidă, anumite probleme cum sunt îngrăşarea, somnolenţa sunt reduse. Măreşte secreţia biliară şi facilitează evacuarea sa. Ulcer şi gastrită, efect de ameliorarea acidităţii, acelaşi rol îl are în diabet, litiază renală şi hepatită

Slăbit zodiacal; LEU - nu mâncaţi pâine decât la micul dejun,(pâine integrală), fără alcool, brânzeturi cu peste 20% grăsimi şi mâncare cu sos, dulciuri. Se recomandă carne la grătar, peşte fiert în abur sau la grătar, legume verzi, fructe . Nu vă serviţi de 2 ori şi nu beţi în timpul mese
SĂGETĂTOR - va place ambianţa veselă, nelipsit de la banchete şi ieşiri cu prietenii, duceţi o viaţă socială activă, unde aveţi ocazia să beţi şi să mâncaţi, alimente interzise, dulciuri, mâncare cu sos, carne grasă (miel, porc, antricoate de vită), produse bo0gate în colesterol (brânzeturi, gălbenuş, creier, momiţe). Se recomandă micul dejun compus din suc proaspăt de fructe, o felie de şuncă sau 1 ou tare, 1 iaurt, 1 - 2 felii pâine integrală, ceai sau cafea. La prânz şi la cină se umple stomacul cu crudităţi, evitând sosul de maioneză, carne albă, peşte. Ca desert fructe proaspete (căpşuni, piersici, pepene).
PEŞTI - zodie de apă, guvernată de Neptun ,trebuie supravegheată silueta. A se evita alimentele care conţin zahăr, alcool, sau pe cele prea bogate în apă, cireşele pepeni şi piersici.
Se recomandă peşte la grătar sau cuptor, legume fierte cu 1 bucăţică de unt, compot din fructe proaspete, căpşuni, caise îndulcite cu edulcoranţi, apă,ceai, suc de portocale, sau grapefruit proaspete, dar nu în timpul mesei.

Reţeta cu apă fierbinte; luni, marţi, miercuri, de dimineaţă până seara se bea din 3 în 3 ore câte o cană de ceai ne îndulcit şi cât mai fierbinte, apoi se bea o cană de lapte de la temperatura camerei. Seara, până la ora 20, se consumă 100 g. carne slabă cu o salată de legume crude sau fierte în aburi. Orice aliment este exclus, în timpul săptămânii se mănâncă normal. Se slăbesc 1 - 1,5 Kg. pe săptămână.

Regim de slăbit nocturn; Universitatea South California, recomandă mâncatul seara, înaite de culcare, a unei porţii mici de albumină, 30g. Peşte sau carne de piept de pui fără pieliţă, şi sucul de la o lămâie. In timpul nopţii glanda hipofiză transformă albumina din alimente într-un hormon puternic care arde grăsimile transformându-le în energie. In felul acesta dimineaţa, ne trezim bine dispuşi, în formă fizică bună şi mai slabi.

Regim de 3 zile; prima zi, se consumặ numai banane, a 2 a zi, legume fierte cu sau fặrặ sare, a 3 a zi, pâine prặjitặ cu carne slabặ de pui sau de vitặ la grặtar. In celelalte zile se mặnâncặ normal fặrặ grặsimi, aluaturi, dulciuri. Este un regim cu proteine, vitamine şi sặruri minerale.
.


BOLI


Agitaţie nervoasă; amestec din plante uscate de mentă, rădăcină de valeriană, conuri de hamei, luate în proporţie de 2 linguri din prima plantă şi câte una din celelalte. Peste 1 lingură de amestec se pun 400 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat până se răceşte, se bea câte 200 ml. 2 ori/zi.

Alcoolism; ceai concentrat de cimbru 1 pumn de flori la 1 litru de apă clocotită, se bea din ¼ în ¼ de oră câte 1 linguriţă. Apare o stare de transpiraţie abundentă, greaţă, urinare puternică şi poftă de mâncare. La consumul de alcool apare greaţa, cura se face timp de 2 săptămâni.
Sau ceai de pedicuţă, infuzie de 5g. la 150 ml. apă clocotită, se bea dimineaţa la 1 oră după micul dejun, timp de 8 zile.
Sau se administreazặ pulbere de pedicuţă, un vârf de cuţit, di 4 în 4 ore, maxim 4 doze/zi. Tratamentul durează 6 luni şi are ca efect diminuarea dorinţei de a consuma alcool.
Seminţe de pătrunjel; au rol de a face renunţarea mai uşoară la alcool şi de a menţine un echilibru în organism, se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de 2 – 3 ori/zi pe stomacul g ol, cu puţină apă. Tratamentul durează 3 săptămâni cu o săptămână de pauză, după care se reia.
Sau, din 3 în 3 ore ( 6, 9, 12, 15, 18)i se dau alcoolicului câte 6 linguriţe de miere. Tratamentul durează 2 zile. Ultimele linguriţe de miere se dau la ora 24. După toata cantitatea de miere pacientul nu mai vrea alcool. setea de alcool este provocată de lipsa potasiului din organism.
Cură de 3 luni cu pulbere de cătină (vezi, medicamente…), 3 linguriţe/zi. Alcoolicii care au făcut cură de dezintoxicare, tremuratul mâinilor, nervozitatea şi ieşirile violente sunt mai estompate, faţă de cei care nu fac tratament cu cătină.
FITO Antialcool & antitabac, împotriva dependenţei de alcool şi tutun, se administreazặ şi fặrặ ştirea pacientului.

Alergie la firele postoperatorii; cu compresii sterile se tamponează zona cu apă oxigenată, apoi se unge zona cu alifie de gălbenele după care se pune compresă cu bitter suedez.

Alergie; tratament simptomatic cu PERITOL, antihistaminic foarte eficient şi cu efecte secundare reduse. După investigarea alergiei şi stabilirea pe bază de teste dermatologice a alergenului, se face un tratament de desensibilizare (un vaccin). Clinica de alergologie din cadrul spitalului Dr. C. Davilla, Bucureşti, Calea Griviţei nr. 7.

Alzheimer; la început se manifestă tulburările de memorie şi apoi cele de orientare spaţială. Dezorientarea spaţială este foarte importantă, deoarece se rătăceşte cu uşurinţă pe străzi şi chiar în propria casă. Are dificultăţi în exprimare şi în a înţelege limbajul celorlalţi îşi găseşte cu greu cuvintele.
Cu timpul îşi pierde capacitatea de a face treburile obişnuite. Perioada terminală a bolii se caracterizează printr-o stare de demenţă profundă. Apare mutismul şi se instalează diverse semne neurologice.
Din cauza tulburărilor de tip demenţial şi a agitaţiei, bolnavii comit acte antisociale - agesiuni, atentate, viol, vagabondaj, părăsirea domiciliului. Sub influenţa unor persoane străine, cedează bunuri proprii, fac testamente. Din aceste motive se impune stabilirea de către o comisie de experţi, punerea bolnavului sub interdicţie. Specialiştii spun că sechelele rămase după o lungă internare în spitalele de psihiatrie şi pierderea suportului familial accelerează în mod incontestabil degradarea mentală a vârstnicilor.
Nu există o reţetă unică de tratament al bolilor psihice. Scopul tratamentului medicamentos şi psihosocial, este de a interveni cu medicamente care pun în repaus scoarţa cerebrală, fie prin psihoterapie, stimularea autocontrolului prin explicaţii logice şi perseverente. Instituirea precoce a tratamentului este esenţială pentru o bună recuperare, o dată diagnosticată depresia se vindecă 80% din cazuri, iar pacienţii îşi reiau activitatea, obţinând rezultate la fel de bune ca înainte de boală. Tratamentul se face cu o gamă largă de medicamente antidepresive şi psihoterapie.
Exerciţiile fizice şi intelectuale împiedică evoluţia Alzheimer şi prelungesc viaţa persoanelor diagnosticate. Medicamentele întârzie progresul bolii. De asemenea se recomandă supravegherea tensiunii arteriale şi stabilirea unei alimentaţii bogate în seleniu şi vitamina C.

Anemie; ceai de angelică cu lăptişor de matcă şi untură de peşte în părţi egale.
Sau pulbere de cătină, 1 linguriţă de 3 ori/zi, în cură de o lună.(vezi, medicamente…)

Anemie feriprivă; cătină albă, teci de fasole fără seminţe, urzică, ţintaură, coada şoricelului, doar tecile se fierb 3 min. restul plantelor se infuzează 10 min. La 250 ml. apă
fiartă se pune 1 linguriţă plante, se beau 3 căni/zi cu ½ oră înaintea mesei. Ceaiul se poate îndulci cu miere de mană, care conţine fier de 4 ori mai mult decât cea deschisă la culoare. Suc de sfeclă roşie, zilnic ½ pahar, numai după micul dejun şi cină timp de 3 luni. Eficient este produsul HERCULES şi MULTIFRUCT TOTAL NR.1.

Boala Crohn; medicamentul Remicade.


Boli infecţioase recidivate; pặtrunjel verde tặiat fin amestecat cu ceapặ, suc de lặmâie şi eventual câteva roşii, este folosit ca salatặ, pentru cei care au infecţii. Acest remediu, activeazặ sistemul imunitar ţi combate foarte multe specii de bacterii şi ciuperci parazite.
Preventiv, dimineaţa, la micul dejun, pe o felie de pâine unsa cu ulei de mặsline, presặratặ din abundenţặ cu pặtrunjel tặiat, dacặ se poate se pune şi un cặţel de usturoi.

Atac de panică; infuzie de lavandă 1 linguriţă la o cană de apă clocotită, se beau 2 căni/zi, una dimineaţa şi una seara. Sau tinctură de lavandă de 2 ori/zi 15 – 20 pic. Neapărat se iau suplimente de Ca şi Mg, 10 zile/lună, 3 luni consecutiv.

Cancer (diferite forme, mielom, neoplasm, leucemii) cu condiţia să nu existe metastaze, extract de vâsc, procurat din Câmpina - Dr. Ţogoreanu Eduard.
Salatele cu mult pặtrunjel sunt excelenţi adjuvanţi în tratamentul cancerului, menţine pofta de mâncare, activeazặ sistemul imunitar, restabileşte echilibrul hormonal, combate reacţiile adverse ale citostaticelor şi ale radioterapiei.

Carenţa de:
Vitamina B3; afectează pielea, sistemul digestiv şi nervos. Aportul mărit de vitamină , reduce riscul de a face cancer oral şi esofagian. Medicii recomandă suplimente de vitamină când este vorba de acnee, dislipidemie (grăsimi în sânge), osteoartrită, schizofrenie, cataractă, diabet, hipotiroidism, hipoglicemie, dermatite .Alunele, drojdia de bere, peşte (ton, somon), pui, curcan, conţin vitamina B3.
O creştere prea mare de vitamină B3 în organism v-a da reacţii neplăcute ca diaree, gastrită, probleme la ficat, ochi, creşte acidul uric (guta).

Vitamina B5; numită acidul pantotenic, ia parte la o serie întreagă de procese, reacţii ce menţin viaţa, cu extragerea elementelor valoroase din hrană şi în procesarea grăsimilor. Reglează colesterolul, transmite impulsurile nervoase de la şi spre creier, activează producţia de hormoni a glandelor suprarenale. Ungerea rănilor cu unguente care conţin vitamină B5 va duce la vindecarea lor mai rapidă.
Este recomandată pentru reducerea colesterolului şi trigliceridelor, tratamentul artritei reumatoide, acnee, maladiei Alzheimer. Ficatul, rinichii, drojdia de bere, gălbenuşul, peştele gras, laptele, ciupercile, spanacul, mazărea, fasolea, conţin vitamină B5, dar apar probleme pentru că este foarte perisabilă datorită preparării acestor produse. Şi alimentele conservate sau congelate îşi reduc conţinutul de vitamine. Carenţa de vitamină B5 apare la alcoolici şi femeile care iau anticoncepţionale cu concentraţie mare de estrogen şi progesteron. Apar insomnii. Dureri de cap, oboseală, tulburări intestinale, furnicături, ficatul nu mai face faţă la eliminarea toxinelor, tulburări ale glandelor suprarenale. Se suplimentează cu complexul B.

Vitamina B6; esenţială în formarea şi funcţionarea celulelor roşii, în metabolism. Este catalizatorul reacţiilor chimice ce au loc în organism, procesează aminoacizii, necesari dezvoltării, menţinerii şi reparării ţesutului. La nivelul sistemului nervos sintetizează substanţe, prin care se realizează transmiterea impulsului nervos. Favorizează sau inhibă formarea hormonilor steroizi - estrogen şi testosteron. Cea mai bună sursă de vitamine sunt cartofii, bananele, ficatul, carnea de pui, curcan, somonul, tonul, spanacul, lintea, alunele, nucile, cerealele integrale. Nu trebuie depăşită o doză de 200 mg.

Vitamina B12; vegetarienii prezintă un deficit major, fiind predispuşi bolilor cardiovasculare. Ameliorează stările depresive, anemia, previne leziunile pre-canceroase ale plămânului, menţine fertilitatea, dezvoltarea capacităţii intelectuale. Peştele, carnea ouăle sunt principala sursă de vitamină B12. În sângele vegetarienilor se găseşte o substanţă - homocisteină prezentă în exces, antrenată în metabolismul proteinelor. Nivelul ei este reglat de vitaminele B12, B9, B6, dar vegetarienii duc lipsă de aceste vitamine, substanţa se acumulează în sânge care devine toxic pentru multe celule. Totodată sunt dispuşi la boli cardiovasculare. Suplimentează cu vitamină B12 asociată cu B9.

Vitamina C; un nivel ridicat reduce riscurile unui atac cerebral. Se găseşte în varză, mure, zmeură, conopidă, cartofi, ardei. Este eficientă pentru persoanele hipertensive, consumatoare de alcool, fumătoare sau sedentare, expuse pericolului unui atac. Apără organismul de infecţii, cancer şi diabet. Are un rol important în timpul sarcinii. Globulele albe, ar trebui să aibă un nivel ridicat de vitamină C, le accelerează mobilitatea în cazul unui atac bacterian. Barieră împotriva viruşilor, elimină excesul de colesterol, reduce intensitatea alergiilor. Contribuie la dezintoxicarea organismului de unele metale toxice, plumb, nichel.

Vitamina D; menţine nivelul ridicat al calciului în sânge şi păstrează masa osoasă şi dantura. Are rol de a mări absorţia de calciu din alimente şi să diminueze pierderea lui prin urină. Antioxidant reducând riscul îmbolnăvirii de cancer, echilibrează nivelul de insulină din sânge. Un aliat împotriva osteoporozei şi ca tratament şi preventiv, pentru copii rahitici, fibroză cistică, depresie, diabet, vitiligo, cancer la sân şi colon, scleroză multiplă, Parkinson. Pe timpul iernii pentru că lumina solară este mai slabă se recomandă să luăm vitamina D. Cei mai mulţi dintre noi obţinem vitamina D prin expunerea la soare, fiind sintetizată de razele solare, din anumite substanţe din piele. Nu este suficient să ieşim afară, ci trebuie să ne expunem toată pielea la soare. Dacă stăm câte 15 min. la soare, de 3 ori/săptămână este suficient. Cele mai bune surse sânt untura de peşte gras (ton, somon, macrou, sardine), produse de lapte, gălbenuşul, drojdia de bere.

Celulita; se face o saltă din frunze de pătrunjel, tăiat foarte fin, cu suc de lămâie, puţin ulei, o roşie tăiată, se consumă cu 2 felii de pâine prăjită, înainte de masa de dimineaţă şi de seară.

Chist pe burtă; pe toată suprafaţa se pune slănină, tăiată în felii subţiri (slănină de casă), se pune pe o burtieră , să stea cât mai strâns, timp de o săptămână. Dacă chistul are puroi, slănina grăbeşte colectarea lui, făcându-i loc să iasă. Se pune slănină încă 2 - 3 zile până la vindecare. Dacă nu are puroi, în 2 - 3 zile se micşorează, apoi dispare.

Climax; ceai de traista ciobanului, 1 cană dimineaţa şi 1 cană seara, (reglează tensiunea şi un adjuvant în cazul tensiunii oscilante), ceai de păducel (echilibrează sistemul neurovegetativ)

Colagenoza; siliciul conţinut de coada calului, este un mineral esenţial în producerea de colagen – un adeziv corporal ce menţine unite ţesuturile musculare cu pielea - 4 g de pulbere/zi, susţinut de regim vegetarian duce la ameliorarea bolii.

Diabet; cercetători americani au studiat pe 1 loturi de 200 voluntari, toţi având părinţi diabetici, efectele înlocuirii totale a zahărului cu miere. Rezultatele au fost uluitoare, după 20 de ani, rata îmbolnăvirii de diabet este 0, pentru cei ce au consumat numai miere, în timp ce lotul martor 40% are diabet de diferite grade.
Cromul reduce pofta de dulce.

Dislipidemie; pentru reducerea colesterolului, se iau 2 mere mari şi o felie de ţelină (100 - 150 g ), se rad, se consumă pe stomacul gol dimineaţa timp de 30 zile.

Guturai, gripa; vezi plămân, bronşite.

Hipercolesterolemie; cu 30 min. înainte de masă se înghite de 3 ori/zi 1 linguriţă cu boabe de muştar auriu cu apă nemestecate, timp de 3 - 4 luni.

Hodghin; tratament naturist cu Culevit, stimulator al imnitaţii pasive, Shark Aid – cartilagiu de rechin mặcinat în formặ purặ,, Coenzima Q10, Polinesian Noni – regele fructelor, sirop cu remarcabile propietặţi de vindecare, cunoscute de reste 2000 de ani în Polinezia, China, India, ânpreunặ cu cel cu citostatice.


Leucemie; câte o lingură din fiecare cereală, porumb, grâu, ovăz, secara, mei, cu 2 litri apă, se fierbe până rămâne 1 litru. Se beau 2-3 pahare pe zi..

Lipom; masaj cu ulei de ricin, unguent de gălbenele şi crema Spirulin, se înmoaie şi dispar

Mastoză chistică si fibroadenom;
- dezintoxicarea organismului- 1 cană cu apă clocotită de seara se bea dimineaţa pe stomacul gol .
- după o ½ ora drojdie de bere cât o nucă şi 2 linguri tărâţe de grâu înmuiate în lapte sau iaurt.
- regim lacto-vegetarian, carne pasare, zahărul înlocuit cu miere şi oţetul cu lămâie.
- seara pe sân se pun foi de varză zdrobite cu sticla.
- în timpul zilei, ceara de albine dată pe răzătoarea mare, se amestecă cu pelin verde sau uscat, se pune într-un sac de tifon, se udă cu tescovină, se poartă în sutien. Se foloseşte timp de 5-6 zile, apoi se face altă porţie. Locul se va unge cu gălbenele şi Carpicon, apoi compresă cu tinctură de propolis şi bitter suedez
- vitamina E capsule gelatinoase 15 zile timp de 3 luni la 5 zile după ciclu
- ceai înainte de masă - frasin frunze 1og, sovârf 3og, gălbenele ,1og. muşeţel, 2og, urzică 2og.

Melanom malign Clark II; tratament cu Interferon şi produse naturiste de la firmele Flavisan, Lab. Medica, Forever

Metastaze canceroase; 500g. untură fără sare , 500g unt de casă nesărat, 500g miere polifloră, 500g lămâi cu coajă cu tot tocate, 500g cafea măcinată, sau 250g. Se amestecă pe foc, se ia o lingură de 3 ori pe zi cu o ½ de ora înainte de masă, în cazuri mai grave se ia o linguriţă la 3 ore.

Miastenia gravis; tratamente eficiente cu Mestinol sau Miostin, Cortizon – Prednison, Medrol, imunosupresoare gen Imuran, metotrezat, Cellcept, sau prin operaţie de îndepặrtare a timusului

Obezitate; înainte de fiecare masă se consumă 1 pahar de macerat călduţ din seminţe de in (2 linguriţe de seminţe de in, se pun într-un pahar de apă şi se lasă 2 ore, la temperatura camerei, se bea ca atare). În stomac se va produce o senzaţie de saţietate, care va reduce pofta de mâncare şi vor accelera procesele de eliminare. Sau
Cura de mare intensitate de struguri; timp de 3 zile se consumă progresiv ½ Kg. struguri în 1 zi, 1 Kg. în a 2 zi, 1,5 Kg. în a 3 zi. După cele 3 zile de obişnuinţă a digestiei şi metabolismului cu strugurii, urmează 5 zile (dacă vreţi să slăbiţi drastic, pot fi şi 10 zile ) în care se consumă numai struguri, ca atare sau suc. În fiecare zi se consumă 1,5 Kg. struguri, sau 1,2 litri suc. După ultima zi de cură se obişnuieşte gradat cu alimentele normale, consumând mai întâi infuzii de plante cu miere şi alimente uşoare (supe de legume, cartofi fierţi), ajungând în 3 - 4 zile la alimentaţie normală. Are efect de dezintoxicare a organismului de toxine, reglează metabolismul, întăreşte sistemul cardiovascular, curăţă şi înfrumuseţează pielea şi tenul, îi dă strălucire şi îl catifelează, combate acnea, vindecă dermatozele, iar surplusul de greutate este cu uşurinţă eliminat.
Cura de intensitate medie de struguri; timp de 2 săptămâni, nu se consumă decât struguri, 1,5 - 3 kg./zi. Ziua de cură se începe la ora 0 şi se termină la ora 0, între zile este bine să nu fie pauză mare, repausul de 1 zi între ele este suficient (vineri şi duminică , când programul este mai lejer). Cura de 2 zile pe săptămână, trebuie ţinută o lună. În acest timp organismul va cere alimente mai uşoare şi mai bogate în vitamine şi minerale, fructe, legume, lactate), care ajută la slăbit armonios. În cazul în care apar probleme, diaree, balonări, crampe, în ziua de cură se poate consuma în cantităţi mici de ceai de chimen sau mentă, neândulcit. La ieşirea din cură introduceţi pâine prăjită, orez, aperitive uscate. Ca efect, scăderea în greutate nu este foarte spectaculoasă, dar dacă în zilele de cură, se menţine o alimentaţie fără suplimente între mese, uşoară fără prăjeli, carne, dulciuri suculente, se pierde în greutate 1 - 3 Kg. pe săptămână.
Cura în variantă blândă de struguri; se pot consuma şi alte alimente, cantitatea de struguri se creşte gradat: 1 zi se consumă ½ Kg. de struguri, repartizaţi câte 1 ciorchine înainte de fiecare masă. A 2 zi se va consuma 1 Kg. de struguri, repartizaţi înainte de mesele principale. Cantitatea de struguri se măreşte în fiecare zi cu câte 1 Kg. încât în a 6 zi se ajunge la 3 Kg., repartizaţi la cele 3 mese principale, timp de 7, 8, 9 zile, apoi se trece la alimentaţia normală. Între mese nu se consumă nimic şi se iau la ore fixe. Cura se poate repeta după 3 zile de pauză. Are ca efect, scăderea în greutate în mod lent, dar sigură dacă nu se fac abuzuri. Fiind bogaţi în zaharuri, sunt uşor asimilabili, elimină stările de slăbiciune, echilibrare a sistemului nervos, eliminând nevoia maladivă de a mânca mereu.
O ½ pahar de suc din frunze de ţelină, băut înainte de masă cu 20 min., are efect de inhibare a apetitului alimentar. Efectul diuretic al ţelinei provoacă eliminarea apei din ţesuturi, ducând la scăderea în greutate. Se mai adaugă efectele de reglare a activităţii glandelor care produc în organism cortizonul numit şi hormonul de stres, care când este în exces dă pielii aspectul de pufos neplăcut.

Otrăvirea; apa sărată, se bea o anumită cantitate, cât mai repede, pentru a produce voma şi de a scăpa de efectul nociv al otrăvii.

Placard mastozic; chitosan capsule, intern şi extern. Se desfac 10 capsule şi se amestecă cu cremă de gălbenele dintr-o cutie, apoi se unge loculo afectat de 2 – 3 ori/zi.

Pojar; se fierb 200 g. morcov într-un litru de apă, se pasează, se adaugă miere după gust şi se bea de 3 ori/zi din acest terci.

Priapism; este provocat de o drenare insuficientă a sângelui din corpii cavernoşi, având cauze medicamentoase, psihologice sau afecţiuni renale. Dimineaţa se iau 2 - 3 linguriţe de miere amestecate cu 2 fiole de lăptişor de matcă liofilizată, sau 6 capsule de lăptişor de matcă, toată ziua se bea 1 litru de apă în care se pun 15 linguriţe oţet de mere şi îndulcit cu miere., local se unge cu alifie de gălbenele amestecată cu 8 - 10 capsule de lăptişor de marcă. Acestea stopează fibrozarea corpilor cavernoşi, care devin elastici, făcând posibilă drenarea.

Răceală; remediu sudorific, amestec din flori uscate de tei, zmeur, în cantităţi egale , peste 1 lingură de amestec se toarnă 200 ml. apă clocotită, se infuzează 15 min., se bea fierbinte, câte 100 ml. de 3 - 4 ori/zi

Rău de avion şi maşină; aparatul, ELECTROPUNCTOR, produs de Senerg Cercetări Aplicate de la Cluj, (0264/538769) va reduce senzaţia de rău.

Rău de avion; alcool de mentă, câteva picături pe zahăr, ghimbir capsule, produse de Laboratorul Medica.

Rău de mare; se bea un ou bătut cu puţină apă, sau cu 2 - 3 linguriţe de coniac

Scleroză multiplă; tratament cu produse de la Natura Medica (Vasile Popa), MULTIFRUCT TOTAL FORTE, HERCULES, PROTEINVEG 1, regim adecvat, ceaiuri, băi de plante cu coada calului, coada şoricelului, cimbru şi masaje.

Scleroza în plăci; frunze zdrobite de brânca ursului se aplică pe coloană timp de 3 - 4 ore/zi. Tratamentul se face în timpul verii când planta este verde, în timpul iernii se face masaj cu ulei din brânca ursului (10 linguri pulbere de plantă uscată (vezi frigiditate),se pun în ½ litru de ulei din floarea soarelui, se lasă la macerat timp de 3 săptămâni. Filtratul se păstrează în sticluţe închise la culoare.(vezi epilepsia)
Se poate stopa din evoluţie prin apifitoterapie, cu venin de albine, precedat şi însoţit de o cură pe bază de plante. Tratamentul cu venin se face sub supraveghere medicală şi cu scheme terapeutice individualizate – Dr. Cristina Aoşan 0788411941.

SIDA; pentru creşterea imunităţii se ia un supliment de alimentaţie de la firma Calivita Internaţional. Produsul este un sirop dintr-o plantă Marinde citrifolia, din Asia, cunoscută mai ales în India şi China. Substanţa activă este Xeronina. Tratamentul este de 6 luni. Cu rezultate spectaculoase.
Trandafirul; studiile recente au pus în evidenţặ faptul cặ 8 dintre substanţele conţinute de petalele de trandafir acţioneazặ ca un inhibitor asupra virusului HIV care produce SIDA, blocând reproducerea lui. Se ia de 4 ori/zi cặte o linguriţặ de tincturặ .

Spasmofilie; 1 cană de grâu se pune la fiert cu 4 căni de apă, se lasă până rămâne o cană de zeamă, care se consumă numai pe stomacul gol joia dimineaţa. Boabele fierte se pot consuma amestecate cu mere sau nuci. Este un tratament de durată.
30 ouă de găină se introduc într-un vas de 5Kg., se pune zeama de la 6Kg. lămâi . După o săptămână se scot pieliţele de la ouă şi conţinutul se freacă bine, apoi se adaugă 2Kg. miere de luna mai. Cura se face primăvara şi toamna, se consumă 75g de 3ori/zi înainte de masă cu 10 - 15 min

Tulburări psihice, hormonale, hiperexcitabilitate sexuală; regim vegetarian şi consumul a 200 g. seminţe de dovleac, neprelucrate termic, cu rol de calmant psihic, reduce excitabilitatea şi redobândeşte calmul şi liniştea.
Administrarea regulată a cătinii, măreşte în timp nivelul de serotonină din creier, inducând o stare de curaj, calm, foarte util celor care au depresii, sau stări de tensiune. Creşterea serotoninei micşorează numărul recidivelor bolilor psihice, al sinuciderilor. Se fac cure îndelungate de 6 luni, cu pulbere de cătină (vezi medicamente…) 1 linguriţă de 3 ori/zi.

Tumori canceroase; dietă vegetariană, pulbere de muguri plop negru, 1 linguriţă rasă, de 4 ori/zi pe stomacul gol, timp de 3 luni.
Pulbere de rădăcină de măcriş 1 linguriţă de 4 ori/zi. Conţine anumite substanţe imuno-stimulatoare , care mobilizează organismul să elimine formaţiunile tumorale (tratament şi pentru tumori benigne

Tutun; ceai de pedicuţă (vezi alcoolism).
Tratament cu pulbere de cătină (vezi alcoolism).


.
DIVERSE

Acarieni; se aeriseşte locuinţa zilnic, se aspirặ des, nu se lasặ praful sặ se adune pe mobilặ.

Apa Pi; filtrată fizic, apă pură care fierbe la mai puţin de 100C şi îngheaţă la -1 grad.

Apa de bặut: pentru a vedea dacặ este bunặ, se pine într-o sticlặ curatặ apa, o linguriţặ de zahặr se amestecặ şi se lasặ câteva zile în loc cald. Dacặ dupặ acest timp apa devine tulbure, lặptoasặ atunci nu este bunặ.

Arama; obiectele devin ca noi dacă sunt spălate în zeamă de varză fierbinte şi apoi frecate cu cenuşă.

Aţă; când se înoadă sau se rupe, se trece de 2 ori printr-o bucăţică de ceară.

Cabinet medical Termodiagnostic TERMOMED; Str. Vlasdislav Voievod nr. 20 – 22 sec. 2. (Şos. Colentina, mai sus de Obor).
Tel o21 242 14 46. Diagnostic, glandă mamară, ORL, gastroenterologie, ficat, plămâni, oncologie, tumori cutanate, metastaze, limfatice, melanom, ginecologie, ap. locomotor

Climax; ceai de traista ciobanului, 1 cană dimineaţa şi 1 cană seara, (reglează tensiunea şi un adjuvant în cazul tensiunii oscilante), ceai de păducel (echilibrează sistemul neurovegetativ)

Clinici de dezalcoolizare; în Sibiu tel. 0744/860145; 0723/768670, Aşezământul Nazaret, din Şura Mică, Str. Principală nr. 405, Jud. Sibiu, cod 2442, tel. 0269/577316.

Cositor; obiectele se spală în leşie preparată din cenuşă de lemn, apoi se freacă cu făină amestecată cu sare.

Extractul de tiroidă; glanda tiroidă reglează metabolismul prin secreţia de hormoni, care controlează producerea de energie în toate celulele corpului. Administrarea extractului ajută celulele să elimine reziduurile şi le accelerează funcţia de regenerare. Sănătatea tiroidei este o premisă importantă pentru un sistem imunitar sănătos.

Extractul de timus; de viţel, este eficient pentru restabilirea şi intensificarea funcţiei sistemului imunitar şi îmbunătăţirea activităţii timusului în urma administrării extractului. Sunt o soluţie pentru infecţiile virale cronice. Tratamentul desfăşurat pe parcursul unui an, a dus la reducerea numărului infecţiilor respiratorii şi întărirea sistemului imunitar. Extractul duce la normalizarea raportului dintre celulele T helper şi celulele supresoare dacă acesta este prea scăzut, ca în cazul cancerului şi SIDA, sau ridicat ca în cazul alergiilor sau artritei reumatoide.

Extractul de splină; de bovine, folosite în tratarea bolilor infecţioase şi întărirea sistemului imunitar. Are un rol important după extirparea splinei, preîntâmpinând infecţiile bacteriene, în tratarea numărului scăzut de leucocite, precum şi ca adjuvant în terapia cancerului.

Furnici; se pune în calea lor o felie de lặmâie mucegặitặ, zaţ de cafea sau vase cu apặ şi oţet.

Icoane care plâng:
Maica Domnului – Mânặstirea Neamţ numitặ şi Inchinặtoarea
Sfânta Ana – Mânặstirea Bistriţa
Maica Domnului – Mânặstirea Goia Iaşi, fặcặtoare de minuni de pe vremea domnitorului Vasile Voievod
Maica Domnului – Mitropolia Iaşilor
Maica Domnului – Mânặstirea Agapia
Maica Domnului- Mânặstirea Adam – Tutova
Maica Domnului – Mânặstirea Floreşti, Vaslui
Maica Domnului – com. Trifeşti, Roman
Maica Domnului – Mânặatirea Mavromolul, Galaţi
Maica Domnului – Schitul Dặlhặuţi, Focşani
Maica Domnului – Vlặdeşti, Paşcani
Maica Domnului – Mânặstirea Banului, Buzặu
Maica Domnului – bisericile Olari, Icoanei, Sặrindar, Bucureşti
Maica Domnului - Mânặstirea Dintr-un lemn, Vâlcea
Maica Domnului - schitul Nặmặieîti, Câmpulung Muşcel, într-o bisericặ scobitặ în stâncặ.
Maica Domnului – fặcặtoare de minuni numitặ şi Anufiana, cea tặiatặ cu iataganul de cặtre tirci – Mânặstirea Dặldặuţi, Vrancea-

2 comentarii:

  1. trebuie sa-ti dau startul :la comentarii ,in fiecare an ajung o singura data prin padurea ce duce catre manastirea Floresti si chiar mi-am propus sa merg ,dar inca mai astept ziua cand voi pleca pe acest traseu .Ma simt mult mai bine cand ajung pe acele locuri si uneori regret pentru ca acum multi ani am plecat in alt oras pentru mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate anonim,nu am inteles ce ai vrut sa spui cu asta.Poate mai revii....

    RăspundețiȘtergere