Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

duminică, 21 martie 2010

cele 7 legi ale inteligentei emotionale

Cele 7 legi ale inteligentei emotionale

G. Bright teoretizeaza cele 7 legi ale inteligentei emotionale in felul urmator:
LEGEA I
Sunt reponsabil(a) pentru propriile mele sentimente.
Este bine sa ne putem controla corpul emotional deoarece emotiile necontrolate sunt periculoase.
Aceasta lege reprezinta atat o oportunitate, cat si o provocare. De ce oportunitate? Pentru ca daca o respecti, vei ajunge sa intelegi ca ai o mare putere personala si nu vei lasa emotiile negative sa te domine, ci le vei domina tu pe ele. Vei putea sa percepi o imagine vie a ceea ce poti sa devii. De ce o provocare? Pentru ca odata ce nu vei mai putea sa dai vina pe cei din jur pentru ceea ce simti, iti vei asuma responsabilitatea pentru faptele tale. Important este sa-ti constientizezi sentimentele.
LEGEA II
Sunt responsabil(a) pentru propriul meu comportament. Autocontrolul la nivel mental este foarte important in viata de zi cu zi. De ce? Pentru ca raspunsurile automate la stimulii care ne inconjoara pot avea un caracter daunator.
LEGEA III
Intotdeauna am de ales cum sa raspund la anumite situatii evenimente sau oameni.
De cate ori practicam “constientizarea”, ramanem in contact cu ceea ce simtim.
LEGEA IV
Nimeni nu ma poate face sa fiu trista(a), suparat(a), fericit(a) etc.
Esti stapan(a) pe emotiile tale si nu lasi pe nimeni si nimic din afara ta sa ti le influenteze.
LEGEA V
Faptul ca pot sa imi identific alegerile, imi ofera o noua perspectiva asupra comportamentului meu.
Priveste inapoi ca sa poti merge mai departe. Invata din situatiile din trecut ca sa schimbi ceva in viitor!
LEGEA VI
Recunoasterea alegerilor mele este o modalitate excelenta de a incepe sa imi imbunatatesc comportamentul.
O intelegere aprofundata a mea ma va ajuta sa ma privesc cu sinceritate in oglinda. Cu timpul, voi ajunge sa accept persoana pe care o vad in oglinda.
LEGEA VII
Pot practica si invata din ce in ce mai multe comportamente eficiente si pozitive.
Data viitoare, Liberul tau Arbitru va alege acest lucru?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu