Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

marți, 8 ianuarie 2013

Remedii naturiste pentru diferite afectiuni

Osteoporoză; 200 g. făină de orez, 200 g. miere de pădure, 50 g. polen, 100 ml. lapte dulce nefiert, se omogenizează, se păstrează în vase închise la culoare şi la frigider, se iau zilnic 3 linguri, cu 2 ore înainte de masă, până se termină. 

Dureri de picioare1 buc. hrean ras se amestecă cu 1 lingură de sare grunjoasă , 1 lingură făină şi spirt medicinal cât cuprinde, ca să formeze o pastă. Compoziţia se pune într-un săculeţ, o seară se pune pe o talpă a doua seară pe cealaltă talpă. Tratamentul durează 10 seri cu o pauză de 5 zile. In timpul celor 10 seri se bea ceai depurativ. 

Fractura; se consolidează mult mai repede când se administrează coada calului, bogată în săruri de calciu, magneziu, permiţând asimilarea lor mult mai repede. 4 linguriţe pe stomacul gol, cu 5 min. înainte de masă. 

Apă la genunchi; o frunză de brusture se pune pe masă şi se zdrobeşte cu o sticlă, apoi se pune pe o compresă pe genunchi, procedura se face timp de o săptămână de 3ori/zi. 

Luxaţia; pentru îndreptarea ligamentelor se va fricţiona zona cu oţet, ulei de măsline sau usturoi zdrobit, apoi se înfăşoară cu o bucată de pânză curată din bumbac sau lână. Se bea mult ceai de trifoi sau platan. 

Monturi; se ia o foaie de varză albă crudă, i se strivesc nervurile cu o sticlă şi se pune pe mont, dimineaţa şi seara, timp de câteva luni. Durerile dispar după 15 - 30 min., dar cu timpul monturile se micşorează.
Se tamponează montul cu tinctură de iod, se taie o măslină în două se scoate sâmburele şi se aplică măslina pe mont, se fixează cu un bandaj, se lasă toată noaptea, tratamentul durează o lună.
Într-un săculeţ de pânză se pune hrean ras, amestecat cu făină şi puţină apă caldă, până se obţine o pastă, se pune pe mont, timp de 10 - 15 min., tratamentul durează câteva zile.
 

Picioare neliniştite cu senzaţie de furnicături şi strânsuri, care irită când picioarele sunt în repaus si în care predomină durerea în timpul somnului. Infuzie din talpa gâştei 2 linguriţe la o cană de apă, de 3 ori/zi. 

Vene trombozateseara cataplasme cu varza crudă, pe zona afectată faşă de bumbac şi apoi se acoperă cu lână. Dimineaţa se scoate varza şi se spală locul cu vată înmuiată în apă cu sare ( 1 linguriţă sare la o cană cu apă fiartă). Tratamentul se face până se vindecă locul.
Tinctură de spânz; într-o sticlă închisă la culoare se pune rădăcină de spânz 1 cm. 6 cm. Alcool 60, se lasă la macerat 30 zile la întuneric, se pun compresii locale, pe pilea sănătoasă fără răni şi zgârieturi, vă spălaţi pe mâini şi pune-ţi sticla la loc ferit pentru că este o plantă otrăvitoare. Este eficientă şi în tratamentul local al artrozelor.
Infuzie din 1 lingură frunze de alun şi 1 lingură scoarţă de alun de pădure în 1 pahar cu apă clocotită. Se bea câte ¼ din pahar de 3 - 4 ori/zi înainte de masă.
Tinctură din 50 g. flori sau fructe de castan în 500 ml. alcool de 50, se lasă 1 săptămâni într-un loc cald şi la întuneric, agitând vasul zilnic .Se iau câte 30 - 40 pic. de 3 ori/zi, timp de 3 - 4 săptămâni. Preparatele din castan scad tensiunea, întăresc pereţii capilarelor şi ai venelor, previn formarea cheagurilor şi acţionează la dizolvarea lor. Preparatele din castan se folosesc intern şi extern pentru tratarea hemoroizilor, crampelor vasculare, tulburări digestive, în dischinezie biliară.
 

Artroză 
pe fondul kilogramelor în plus, activitatea articulaţiilor şi mai ales a genunchilor se desfăşoară cu mai mare dificulate. Cea mai bună soluţie este slăbitul şi simtomele artrozei vor scădea în intensitate. Vitamina C dă rezultate bune, se consumă citrice, pătrunjel, coacăze negre. Sucuri de legume, ţelină, morcovi, roşii, varza albă.
Să se consume de 2 ori/săptămână peşte – somn, macrou, ton, hering, reduc inflamarea articulaţiilor. Se evită grăsimile animale, se consumă lactate semidegresate, carne de pui şi vită. Decoctul de salcie acţionează la o aspirină naturală, calmând durerile. Se beau câte 3 ceşti/zi. Şi ceaiul de creţuşcă are rol antiinflamator.
 

Dureri lombaredormitul pe o suprafaţă tare. Se fac băi de şezut cu coada calului, în care se stă 20 min. După 3 băi, durerile dispar.
Se pune la macerat în 200 ml. spirt medicinal următoarele plante, fructe de tuia, sunătoare, sânziene şi tătăneasă, câte 20 g. din fiecare, se ţin la macerat într-un borcan cu capac timp de 12 ore, apoi se fierb la bain-marie timp de 3 ore, în 400 ml. ulei de floarea soarelui. Se filtrează şi se adaugă 10 ml. ulei volatil de cuişoare. Cu acest ulei se face masaj începând de la baza capului, de-a lungul coloanei, insistând în zona lombară.
 

Leac analgezic şi antiinflamatoramestec din scoarţă de stejar, flori de tei, în proporţie de 2:1. Peste 2 linguri de amestec se pun 200 ml. apă clocotită, se infuzează 15 min., se bea câte 100 ml. de 2 ori/zi. 

Constipaţieseara, pe stomacul gol se iau 2 linguri de seminţe de in. În stomac , absorb mult lichid, formează un bol, care va curăţa în drumul lui întreg tubul digestiv. Urmat zilnic timp de 2 săptămâni, este un excelent mijloc de dezintoxicare a organismului
Rădăcină de boz macerată în ţuică (100 g. de rădăcină de boz în 1 litru de ţuică, se lasă la macerat 5 zile, se păstrează în sticlă închisă la culoare.) 1 - 2 linguri de 2 - 3 ori/zi, pe stomacul gol. Cura durează 2 săptămâni, se face o pauză de o săptămână, apoi se reia cura.
 

Colecist leneşcu o lingură de lemn se amestecă, 2 ceşcuţe pentru cafea cu ulei de măsline, 2 ceşcuţe cu miere, 2 ceşcuţe de suc de lămâie şi coaja dată prin maşina de tocat, se evită folosirea vaselor de metal. Se amestecă, se poate folosi imediat, câte o lingură cu ½ oră înainte de mesele principale, restul se păstrează la frigider. Tratamentul se poate repeta până la folosirea cantităţii de ulei de 600 ml. 

Digestie dificilădin coji de pară se face o infuzie, se poate bea după mese. 

Balonarefrunze de anghinare, eficace pentru combaterea fermentaţiei intestinale, colicilor abdominale, constipaţiei şi ameliorarea funcţiilor hepatice, se face o infuzie din 1 – 2 linguriţe de plantặ la o canặ de apặ clocotitặ, se beau 1 – 2 ceşti/zi.
Fructe de coriandru cu propietặţi carminative, calmeazặ durerile abdominale, eliminặ gazele, se preparặ o infuzie dintr-o linguriţặ de fructe zdrobite la o canặ de apâ clocotitặ, se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile.
Busuioc acţioneazặ ca antiseptic abdominal, se preparặ o infuzie, se beau 2 – 3 ceşti/zi.
Chimen şi anason sau fenicul au aceleaşi propietặţi ca plantele de mai sus.

Circulaţie perifericăpentru îmbunătăţirea ei se foloseşte hrean dat pe răzătoare 1 pahar de 100 g. ca măsură, se amestecă cu 2 pahare de 100 g. de făină de porumb, se freacă între palme ca să se umezească, se pune într-o folie de plastic, se pune piciorul, se leagă, se pune o şosetă. Cantitatea indicată este pentru un picior. Aplicarea de face seara, la culcare, se lasă până dimineaţa, apoi cataplasma se scoate şi se păstrează în frigider, se poate folosi 7 zile la rând. Dacă amestecul pişcă şi se produc iritaţii sau alergii, spălaţi-vă cu apă caldă şi renunţaţi. Pentru circulaţie defectuoasă procedeul se practică doar 3 nopţi, iar pentru varice, ulcer varicos, flebite, se face 21 de nopţi, cu pauză de 3 nopţi. 

Cârcei; dezechilibru metabolic de ioni pozitivi (sodiu, potasiu, calciu, magneziu). Înainte de fiecare masă se iau 2 linguriţă de miere cu lăptişor de matcă, şi apilarnil. După fiecare masă se ia 1 linguriţă de miere cu 6 pic. tinctură de propolis. Zilnic se bea 1 cană ceai de măceşe, una de pedicuţă, una cu urzică, coada calului, busuioc. Se face reflexoterapie. 

Bătături; se ia o ceapă se taie în două, de pune într-un pahar cu oţet, timp de 24 ore. Se pune pe bătătură câte o felie de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Jumătate de smochină, pusă pe bătătură, în fiecare seară.
Durerile provocate de bătături vor dispărea dacă se pun câteva prune uscate în lapte fierbinte, apoi se pune o prună fără sâmbure pe locul dureros, se repetă până dispare bătătura.
 

Dureri de inima; 10 fire de pătrunjel cu rădăcină cu tot se spală si se pun la fiert într-un litru de vin alb, timp de 3 minute, apoi se adaugă 100g de miere, se mai fierbe 4 minute. Se pune în sticle care au fost clătite cu alcool, se iau cate 1-2 linguri când apar durerile. 

Palme aspre şi crăpate; 1 lingură de acid boric se fierbe într-un litru de apă, se răceşte şi se spală mâinile în ea, de 2 - 3 ori/zi, se lasă să se usuce , apoi se ung cu cremă de gălbenele, se foloseşte până la vindecare, dacă reapare se repetă. 

Unghii sfărâmicioase, exfoliate; de 2 ori/zi timp de 10 zile,unghiile se ung cu suc de lămâie sau ceapă 

Călcâie crăpate; rădăcină de tătăneasă în 100ml. alcool 50 - 60 se macerează 3 - 4 zile, apoi se ung tălpile.
In fiecare seară după ce v-aţi spălat şi frecat cu o perie sau piatră ponce, ungeţi-le cu ulei de parafină 100g. amestecat cu vitamina A o fiolă, apoi încălţaţi-vă cu o pereche de şosete.
Sau grăsime curată de porc, amestecată cu câteva picături de ulei de măsline.
 

Bătături; se ia o ceapă se taie în două, de pune într-un pahar cu oţet, timp de 24 ore. Se pune pe bătătură câte o felie de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Jumătate de smochină, pusă pe bătătură, în fiecare seară.
Durerile provocate de bătături vor dispărea dacă se pun câteva prune uscate în lapte fierbinte, apoi se pune o prună fără sâmbure pe locul dureros, se repetă până dispare bătătura.
Propolis solid, înmuiat în apă caldă, până se face ca o plastilină, apoi de aplică pe bătătură şi se fixează cu leucoplast. Se schimbă destul de des, dar înainte de o nouă aplicare se face o baie fierbinte, apoi se îndepărtează partea de piele moartă.
 

Guta, tinctură muguri plop negru (vezi cap), 50 pic. cu 1 linguriţă de miere 3 ori/zi, timp de 3 luni. 

Infecţie la un deget, panariţiu; 1 căţel de usturoi zdrobit legat cu tifon, timp de 3 zile.
Frunză de muşcată din ghiveci.
Câteva flori de crin foarte mirositoare din perioada caldă, se pun cu spirt de 70, după macerare se pune o petală pe locul afectat.
În timpul zilei frunză de aloe legată cu tifon iar seara cataplasmă cu argilă pastă.
Se rade un morcov şi de pune cataplasmă pe locul afectat.
 

Ulcer gastroduodenal sau hiperaciditate; flori de salcâm uscate se macerează 3 linguri într-un litru de apă jumătate de zi. Se bea o cană pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu