Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

vineri, 30 martie 2012

Indepartarea stresului in doua minute

Aceasta tehnica este bazata pe abordarea sistemului de meridiane energetice descris de acupunctura stiintifica chineza. Meridianele sunt cai energetice prin care energia vitala circula in corp.
Teama, stresul si diferitele tensiuni emotionale se manifesta in deplina concordanta cu dereglarea/blocarea circulatiei energetice in sistemul de meridiane. Cand blocajul circulatiei energiei este inlaturat starea emotionala se va transforma cu totul intr-o stare de bine interior, de bunastare.
Diminuarea blocajului va produce doar ameliorarea emotiilor si trairilor negative pe care le tratam.
In doua din numerele anterioare ale revistei au fost descrise pe larg aplicatiile multiple ale abordarii prin atingere si masare a unor puncte situate pe meridiane cu scopul atingerii unei stari de "Libertate Emotionala".
Tehnica de indepartare a stresului in 2 minute
Creata de Silvia Hartmann, bazata pe tehnica lui Gary Craig & John Diepold numita Tehnica Libertatii Emotionale, s-a nascut din incercarea de a oferi celor interesati o varianta prescurtata a TLE, deosebit de eficienta si aplicabila oriunde, imediat ce este necesar.
In timp ce urmati instructiunile descrise mai jos, urmariti sa mentineti atentia concentrata asupra cauzei care a dus la aparitia starii emotionale care va deranjeaza. Evocati cat mai exact problema care v-a produs deranjul emotional.
Remarcati cum, in timp ce expirand si inspirand profund masati usor punctele descrise, se instaleaza o stare de calm, usurare si bine interior. Relaxarea ia locul starii stresante.
Aceasta tehnica este numita Ambasadorul Tehnicii Libertatii Emotionale. Ea va permite sa testati intr-o maniera imediata si usoara beneficiile pe care le aduce masarea catorva din punctele meridianelor majore din acupunctura.
Redam in cele ce urmeaza pasii care trebuie urmati:
1. masati usor cu degetul punctul de pe frunte unde incepe spranceana. Realizati un inspir si un expir profund.
2. masati usor cu degetul punctul de pe frunte unde se termina spranceana. Realizati un inspir si un expir profund.
3. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub ochi in dreptul pupilei (atunci cand ochiul priveste drept). Realizati un inspir si un expir profund.
4. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub nas, deasupra mijlocului buzei superioare. Realizati un inspir si un expir profund.
5. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub mijlocului buzei inferioare. Realizati un inspir si un expir profund.
6. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat in mijlocul fruntii (atat pe inaltime, cat si pe latime). Realizati un inspir si un expir profund.
Evaluati pe o scara de la 0 la 10 intensitatea subiectiva a starii emotionale inainte de a incepe si la sfarsit.
Evaluarea intensitatii este foarte importanta.
Daca observati ca starea nu a disparut complet atunci e necesar sa realizati din nou tehnica.
Sunteti gata?
Incepeti!
Dr. Florin Bebesel
florin.bebesel@gmail.com
sursa: armonianaturii.ro
suntsanatos.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu