Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

luni, 20 iunie 2011

Uleiuri presate la rece,medicamente naturale

Uleiurile presate la rece se pot utiliza atat in alimentatie, cat si in cosmetica sau terapie.

Uleiul de nuca
Avand 73-84% acizi grasi, polinesaturati se situeaza inaintea uleiului de soia sau floarea soarelui (50-60%) si inaintea celui de porumb pentru proprietatile anticolesterolice. El contine 66-74% acid linoleic, 8-10% acid oleic (mononesaturat) si 7-8% acizi saturati, vitaminele E si F in cantitati mari.
Indicatii Intern:
1.Tenia: 50-60 g, de exemplu, intr-o salata de cartofi, seara timp de trei zile.
2.Litiaza renala: intr-un tratament cuprinzand ulei de migdale dulci si infuzie de paie de ovaz.
3.Alte indicatii: ulei in alimentatie (20-40 g pe zi).
Un tratament inedit al enurezisului: o felie de paine prajita imbibata cu o lingura de ulei de nuca, in fiecare seara timp de 15 zile. Se recomanda a se consuma imediat si o bomboana acrisoara, uleiul de nuca fiind greu de suportat.

Uleiul din germeni de grau
Contine: vitaminele A, D, E, F, K.
Vitaminizant, energizant, reglator hormonal, sedativ usor.
Indicatii: hirsutism, amenoree, devitalizare, subponderabilitate, insuficienta dezvoltare a caracterelor feminine.
Intern: 1 lingurita pe zi ca vitalizant, vitaminizant, reglator hormonal (mai ales la femei); pt. combaterea hisutismului si a hipotrofiei mamare se fac cure de 21 de zile cu 3 lingurite de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.
Extern: pt. infrumusetarea pielii, hirsutism: frictionari cu ulei pe locul respectiv; pt. hipotrofie mamara: masaj in zona pieptului, minim 15 min/zi; pt. intretinerea si regenerarea pielii: masaj usor dupa baie.

Uleiul de marar
Inca din antichitate erau cunoscute proprietatile vindecatoare ale mararului.
Infuzia din seminte indeplineste rol diuretic (stimuland activitatea rinichilor, prevenind si combatand calculii renali) si expectorant, calmeaza tulburarile digestive, cu precadere crampele. O cantitate crescuta din aceasta infuzie induce efectul laxativ. Infuzia din seminte de marar este recomandata in indigestie, colita, hipoaciditate, gastrita, balonare, flatulenta. Trateaza infectiile renale si cistitele. Mararul are calitatea de a induce senzatia de satietate. Aceasta, impreuna cu rolul diuretic mai sus mentionat, recomanda planta in curele de slabire. Mai mult decat atat, el si-a dovedit eficienta si in combaterea celulitei. Tulpina de marar, mestecata, inlatura durerile de cap, combate astenia nervoasa si energizeaza organismul.
Foarte bogat in calciu, mararul incetineste procesul de pierdere a masei osoase (osteoporoza); de asemenea, el abunda in fibre, fier, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, vitamine (A, B1, B2, B3, C, E, PP). Fibrele din marar reduc colesterolul din sange, iar potasiul normalizeaza presiunea sangelui (o presiune ridicata determinand infarctul sau atacul de cord). Semintele de marar sunt si antispastice, ajutand in caz de sughit rebel, de natura nervoasa (se zdrobesc usor semintele si se amesteca cu putina miere). Au si efect sedativ (combat insomnia) si amelioreaza senzatia de voma.
Ca si usturoiul indeplineste si functie antibacteriala, uleiul de marar impiedicand raspandirea bacteriilor.
Indicatii: anorexie, indigestii, cardiopatii, ateroscleroza boli ale cailor urinare, hemoroizi, meteorism, colici intestinale, dureri menstruale, impotriva sughitului, pentru stimularea si tonifierea organismului, insomnii, stari de voma ale gravidelor.
Actiuni: stomahic, carminativ, antispastic, diuretic, antiinflamator, favorizeaza digestia si eliminarea gazelor din intestine, combate hemoroizii, mareste cantitatea de secretii urinare si lactate, sedativ nervos, antiemetic, emenagog.
Mararul detine o anumita cantitate de hormoni feminini (estrogeni), ceea ce face din aceasta planta un aliat al sexului frumos. Estrogenul are rol de incetinire a procesului de imbatranire; de infrumusetare a aspectului pielii; reglarea menstruatiei, atat periodicitatea cat si cantitatea, reducand abundenta; diminuarea simptomelor menopauzei (se iau zilnic doua lingurite de pulbere de marar). Avand rol energizant, ajuta femeile insarcinate sa treaca mai usor peste greutatea fizica implicata de sarcina, iar femeilor care alapteaza le stimuleaza lactatia si reduce colicii bebelusului.

Uleiul de dovleac
Contine: acizi grasi nesaturati si saturati, seleniu, vitaminele A, E, F.
Actiune: antihelmintic, anafrodisiac, calmant.
Indicatii: teniaza, ascaridioza, giardioza, hiperexcitabilitate, nervozitate, prostatita, insuficienta cardiaca cu edem, colita de putrefactie cu constipatie, afectiuni hepatice, in alimentatia de purificare, pentru reducerea masei corporale.
Administrare: pt. helmintiaza: 2 linguri de ulei se amesteca cu o lingurita de suc si lamaie. La ½ h dupa ce se bea acest amestec se ia o lingura de ulei de ricin amestecata cu 2 linguri ulei de seminte de dovleac; utilizat in consumul pentru salate de cruditati (laptuca, salata verde, papadie).

Ulei din floarea soarelui
Prin procedeul presarii la rece numai din miez curat continutul de vitamine ramine ridicat. Contine 92% acizi grasi poli si mono-nesaturati precum si multa vitamina E. Nu contine urme de substante sau elemente de gust straine care de obicei sunt preluate din coaja. Este un ulei excelent care se poate utiliza atat in alimentatie precum si in cosmetica sau terapie. Are efect diuretic. Se utilizeaza si ca adjuvant in bronsite.

Ulei de susanContine 60% acizi grasi poli-nesaturati (omega 3). 95% din uleiul presat la rece din seminte de susan salbatic ajunge pe piata sub forma de supliment alimentar capsule. In bucataria asiatica se si gateste cu uleiul de perilla.
Dincolo de aceste utilizari se regaseste si in compozitia unor medicamente dietetice cu utilizare in tulburarile metabolice. Acestea contin in doza relativ mare uleiul. In literatura de specialitate sunt descrise mai ales efectele interne ale uleiului: adjuvant in tratamentul infractului miocardic, cancer mamar si de colon, inflamatii reumatismale, colon iritabil, ateroscleroza, boli autoimune, modereaza aritmiile cardiace, scade pericolul de tromboza, stimuleaza regenerarea celulelor.

Ulei din germeni de porumb
Procesarea prin presare la rece a germenilor de porumb cu bogat continut de ulei, confera produsului o culoare galben – auriu, un gust intensiv, usor specific de porumb si pastreaza in continutul acestuia substantele active.
Bogat in vitamina E si acizi grasi nesaturati.
Indicat pentru:
- diete
- diabet (glicemie ridicata)
- excelent intaritor al sistemului imunitar.
Nu contine colesterol, produs natural obtinut prin presare la rece, fara rafinare
Lecitina, vitamina K => un foarte bun stimulent in coagularea sangelui
Vitamina E => excelent conservant natural , precum si substante minerale ca potasiu, sodiu , calciu, fosfor, fier, fluor, magneziu, seleniu , acid salicic situeaza produsul in topul alimentelor cu importanta actiune nutritiva si terapeutica
Actioneaza cu rezultate foarte bune in cazuri de astm bronsic, migrene, exeme .
Vindeca pleoape cu margini uscate (blefarita)
Spalatul parului de 1 – 2 ori pe luna cu acest ulei face ca acesta sa-si intareasca radacina, sa devina moale, matasos, stralucitor .
In alimentatie se foloseste la prepararea salatelor, la gatit, copt, prajit.
In amestec cu ulei de soia si armurariu castiga un gust placut, aromatizat.

Ulei de in
Specialistii in nutritie, autori ai unor insemnate lucrari in domeniu, indica uleiul de in ca adjuvant in combaterea :
-artritei
-infarctului
-cancerului
El are efecte pozitive asupra :
-tensiunii arteriale
-scaderii colesterolului
-constipatiei rebele
-imunodepresiei
-psoriazisului
-eczemelor
-arsurilor
-un rol important in prevenirea atacurilor de cord, accidentelor cerebrovasculare .
Omul modern sufera un dezechilibru nutritional cauzat de ingerarea unor cantitati insemnate de substante chimice - coloranti , conservanti - printr-un regim alimentar bogat in produse foarte rafinate si in produse de origine animala .
Uleiul de in regleaza acest dezechilibru caci , in alimentatia moderna el este cea mai importanta sursa de acid alfa linoleic OMEGA 3 , factorul de baza in echilibrul hormonal al organismului uman .
Produs 100% natural , bogat in OMEGA 3 .
ADMINISTRARE ulei de in presat la rece :
Includeti pur si simplu uleiul de in in alimentatia cotidiana.
O cura trebuie sa contina minim 3 linguri / zi inainte de mese .
Pentru a actiona pozitiv asupra sanatatii, uleiul de in este preparat numai prin presare la rece , fara conservanti chimici .

Ulei de mac
Ulei de mac extras din seminte de mac,este bogat in acizi agrasi polinesaturati.
Ajuta la fixarea calciului .
Ulei de mac presat la rece se foloseste in cure sau in preparate culinare delicate, precum salate, sosuri sau prajituri.
Este bogat in vitamina E si acid linolenic.
Gustul placut si lipsa unui miros specific, fac din uleiul de mac unul dintre cele mai folosite uleiuri de gatit, inca din secolul 19.
Cercetarile medicale au demonstrat ca tratamentele cu ulei de mac sunt foarte eficiente in tratarea agentilor cancerigeni cea ce indica folosirea lui in tratamentele impotriva cancerului.
Astazi uleiul de mac este o specialitate neobisnuita si se produce numai in cantitati mici si are o calitate potrivita pentru salate.

Ulei de soia
Uleiul extra-virgin de soia este extras numai prin presare la rece , fara solventi organici , nerafinat chimic , este bogat in :
-acizi grasi polinesaturati - asigura reducerea colesterolului ;
-vitamina E - cu rol important in functionarea glandelor sexuale si in prevenirea si tratarea unor afectiuni dermatologice ( eczeme , psoriazis , acnee , sclerodermie ) .
Se poate utiliza in alimentatie sau in cure .
Doza medie este de 2 linguri / zi , dimineata la sculare si inainte de masa de seara .
ATENTIE Ulei De Soia Extra-virgin :
Se recomanda o testare prealabila a tolerantei individuale la produs .

Uleiul de mustar
Este un excelent stimulent digestiv sau circulator. Aplicat extern, imbunatateste circulatia sangelui, iar efectul este imediat. Mai mult, vei scapa de constipatii si crampe suparatoare, printr-un simplu masaj al stomacului cu acest ulei.
Stimuleaza apetitul si induce starea de foame. Specialistii sunt de parere ca persoanele care au probleme cu kilogramele in minus pot incerca masajul stomacal cu uleiul esential de mustar.
Daca se foloseste intern, are importante proprietati antibacteriene si ajuta la igienizarea si buna functionare a colonului. Se poate folosi si pentru infectiile pielii, extern, aplicat direct pe rana.
Mai mult, controleaza glandele sudoripare si te fereste de transpiratia excesiva, daca se aplica pe piele, dupa baie.
Pentru infrumusetare, il poti folosi ca tratament de par, pentru ca are rolul de a vitaliza si intari radacina parului datorita acizilor continuti. Stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului si astfel se protejeaza radacina parului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu