Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 9 iunie 2011

sfaturi pentru a nu te imbolnavi de E.Coli

Escherichia Coli (E.coli) este o bacterie care se găseşte în mod natural în organismul nostru, în cele mai multe cazuri fiind inofensivă. Însă, există şi unele tulpini care produc toxiinfecţii alimentare severe. Vezi cum te poţi proteja!

Infecţia cu anumite specii de E.coli, cum ar fi E. coli enterohemoragic generează simptome serioase: diaree apoasă (posibil cu sânge), crampe abdominale severe, greaţă, vomă, febră (în unele cazuri). Cea mai gravă complicaţie a bolii este sindromul hemolitic uremic (SHU), care se tratează cu transfuzii sau dializă.

Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), bacteria se poate transmite de la om la om, prin intermediul dejecţiilor sau pe cale orală.

Iată cum te poţi proteja de infecţie!

Specialiştii Autorităţii Naţioanle Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă luarea următoarelor măsuri:

1. Spală-te pe mâini cu apă şi săpun după folosirea toaletei, după atingerea animalelor sau dejecţiei animalelor, înainte şi după schimbarea scutecelor, înainte şi după prepararea mâncării (în special după atingerea de carne crudă, ouă în coajă);

2. Spală sub jet de apă fructele şi legumele proaspete;

3. Atenţie la carne, aceasta trebuie să fie preparată termic corespunzător înainte de a o consuma (cel puţin 700 C timp de 2 minute în interiorul cărnii);

4. Depozitează separat carnea proaspătă de alte alimente şi utilizează tocătoare diferite de cele folosite pentru prepararea altor alimente;

5. Este recomandat să fierbi laptele proaspăt (crud) înainte de consum;

6. Evită manipularea în condiţii de igienă precară a alimentelor;

7. Persoanele care prezintă simptomatologie caracteristică bolilor cu transmitere infecţioasă să evite prepararea şi servirea hranei.

Epidemia cu E.coli a început din Germania, de la seminţe germinate

După speculaţii care incriminau spaniolii pentru răspândirea infecţiei cu E.coli, se pare că datele recente arată că îmbolnăvirile înregistrate în Europa ar putea avea originea în seminţe germinate produse în nordul Germaniei. Potrivit statisticilor OMS, 22 de persoane au murit în Europa în urma contaminării cu E.coli enterohemoragică, 21 dintre decese fiind înregistrate în Germania.
Medicii germani folosesc un tratament nou pentru cazurile grave de infecţie cu E.coli, Soliris (eculizumab). New England Journal of Medicine a publicat recent un studiu privind eficienţa acestui medicament pentru formele foarte grave de sindromul hemolitic uremic (SHU) de origine bacteriană la trei copii din Franţa, Canada şi Germania, scrie Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu