Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

duminică, 27 martie 2011

Cristalele si cum le folosim

Pentru unii oameni, cristalele si pietrele reprezinta doar simple obiecte neînsufletite, forma cea mai umila de viata de pe planeta. Nu ar fi de mirare ca în curând stiinta sa descopere aceste proprietati magice ale cristalelor. Se pare ca abia în zilele de azi descoperim cu greu, pas cu pas, noi dimensiuni ale materiei si noi frontiere. Nu demult am descoperit planeta Marte, am studiat-o, am trimis roboti acolo, am descoperit urme de viata microbiana, surse de apa si mai nou (acum câteva zile) am filmat o ninsoare pe planeta cu acelasi nume. Probabil ca usor, usor o sa descoperim si ceva urme reale de viata, urme de civilizatie  si uite asa, din fel si fel de urme,  ajungem sa-i pomenim pe stramosii nostri de pretutindeni care vorbeau atât de mult despre planeta Marte, atribuindu-i fel si fel de mistere si legende.

Tot asa putem spune si despre cristale. S-au descoperit treptat informatii extraordinare despre cristale si despre folosirea acestora în trecutul planetei noastre. A început sa se cunoasca si latura metafizica a lor, fiind studiata din ce în ce mai mult pe tot globul, existând adevarate scoli de cristaloterapie si studiu ezoteric.
Azi vom vorbi despre utilitatea cristalelor, cât si despre sectoarele în care le putem folosi cu mare eficienta.

Cum purtam cristalele?
Un obiect din piatra naturala - o statueta de jad, o sfera de cristal, o piramida de cuart, o placa de agat sau orice alt obiect de decor din cristal sau piatra naturala - poate fi asezat oriunde în casa. Este bine sa aveti cel putin un cristal natural în urmatoarele situatii:
- pentru familiile cu probleme, pentru echilibrarea energiilor între membrii familiei (conflicte sau neîntelegeri);
-  la mutare în casa noua (armonizarea cu noul mediu);
- pentru proaspat casatoriti (mentinerea unei atmosfere pozitive în cuplu, este si un foarte bun cadou de nunta!) - cuart roze (sfera);
- în casele cu oameni bolnavi sau cu probleme majore (în functie de boala respectiva);
- în camera copilului (cresterea în conditii benefice) - cuart transparent, ametist, coral si altele;
- în dormitor (echilibrarea energiilor în cuplu) - geode de ametist si citrin;
- în baie (disiparea energiilor eliminate prin spalarea trupului)-un cuart natural care sa fie special facut pentru asta;
- în sufragerie, living sau hol (protectia împotriva energiilor negative ale musafirilor care intra în casa) - geode ametist, cuarturi brute, clustere si altele;
- la sediul firmei (asigura o evolutie benefica afacerii) - citrin, coral rosu, aur;
- în camera de lucru sau alte medii încarcate de radiatii sau energii nocive (lânga calculator, televizor, aparatura care emite radiatii) - cuarturi;
- în cabinetul medical  - în medii în care se intra în contact cu oameni cu probleme, bolnavi - este foarte important ca personalul sa fie ferit pe cât posibil de influentele energetice negative continue la care se expun. În afara de acest aspect, cristalele, cu atât mai mult geodele de cristal, purifica spatiul cabinetului respectiv, improspatand continuu energia, si influenteaza benefic personalul, cât si pacientii. Mai mult decât atât, o retea de cristale, dispusa într-un anumit fel într-un cabinet sau spital, poate genera un adevarat motor de vindecare energetica si fizica. Prezenta unui cristal într-un spatiu incanta privitorul si creeaza buna dispozitie si liniste. Se pot folosi: ametist (de preferat geode), cuarturi pure neslefuite, coral, acvamarina, granat (ginecologie, dermatologie) si, de nelipsit, turmalinul.
- la ghisee de relatii cu publicul (dialog pozitiv sau în cazul în care lucrati într-un mediu în contact direct cu un public variat, pentru a va proteja împotriva gândurilor negative);
- la serviciu (în cazul unui mediu lipsit de armonie, încarcat negativ, tensionat, stresant sau când lucrati în subordinea unor superiori cu influenta negativa asupra dvs.);
- pentru activarea zonelor feng shui în incapere.
Cum purtam bijuteriile cu pietre pretioase
Dupa purificare, bijuteriile cu cristale trebuie purtate permanent asupra dumneavoastra pentru a va bucura de protectia si mângâierea lor.
Medalioanele trebuie purtate la gât, nu neaparat deasupra hainelor, ci si ca talisman secret, cât mai aproape de piele. Dar pot fi asezate si în portofel, în anumite locuri din încapere, agatate de candelabru, de tocul usii sau ferestrei, agatate lânga patul copilului, sub perna, într-un bol de sticla pe masa, în colturile camerei… Propria imaginatie poate alege locul cel mai potrivit pentru a agata un cristal care se va aduca noroc. Dar mai multe despre folosirea unui cristal în casa puteti gasi la arta Feng Shui.
Mana si degetele pe care sunt purtate cristalele au si ele importanta.
Mâna dreapta este transmitatoare (pentru stângaci este invers)  de energie, mâna prin care energia este eliberata, degajata, deci purtati bijuterii pe mâna dreapta când doriti o eliberare de energie negativa sau transmiterea energiei benefice spre alta persoana (mângâiere, alinare, dragoste, vindecare). Cristalul va prelua surplusul de energie negativa care va creeaza stari de furie, oboseala, mâhnire.
Mâna stânga este receptoare de energie benefica, deci purtati bijuterii pe mâna stânga atunci când aveti nevoie de un surplus de energie pozitiva, de protectie, de energizare, de activare, cel mai probabil permanent. Schimbati pe mâna dreapta când simtiti ca energia dumneavoastra este în surplus si se manifesta agresiv.
Degetul mare are legatura cu trupul fizic, deci e bine sa purtati inele cu cristale cu efect asupra organelor interne, pentru o stare de sanatate mai buna. În planul sanatatii, este conectat direct de sinusuri, ureche, rinichi, sistemul limfatic.
Degetul aratator are legatura cu planul constientului, deci purtati inele pe acest deget pentru ca influenta cristalului sa se resimta în plan mental si intelectual (gândire, judecata, ratiune, logica, decizie, studiu, învatare, educatie, cunoastere). Este degetul orgoliului, al puterii, al impunerii asupra altora. În planul sanatatii, este conectat direct de sistemul nervos si colon.
Degetul mijlociu are legatura cu lumea emotiilor si a sentimentelor, deci e bine sa purtati inele cu cristale specifice laturii emotionale a vietii. În planul sanatatii, este conectat direct de creier, rinichi, limfa, glanda pineala.
Degetul inelar are legatura cu planul subconstientului, deci e bine sa purtati inele pe acest deget pentru a primi mesaje din astral, pentru vise, intuitie, presentimente, avertismente, eliberare de frustrari, de anxietate, de temeri ce sunt ascunse în subconstient. În planul sanatatii este conectat direct de aparatul reproducator, sistemul endocrin, hipotalamusul.
Degetul mic are legatura cu destinul uman, deci e bine sa purtati inele pe acest deget pentru a aduce schimbari în destinul dumneavoastra, pentru împlinirea propriului destin, pentru evitarea evenimentelor dure ale sortii si pentru atingerea menirii personale. În planul sanatatii este conectat direct de inima, intestin subtire, piept si sâni.
Recomadari
Cristalele pot fi folosite în nenumarate feluri si ne putem ajuta de ele în foarte multe situatii. Prezint mai jos câteva cazuri “generale“, sa spunem. Trebuie sa mentionez ca utilitatea maxima a unui cristal depinde foarte mult de rezonanta persoanei respective. Din aceasta cauza este bine sa va alegeti cristalul cu care dumneavoastra credeti ca rezonati cel mai bine.
♦ pentru protectie generala - calcedonie, ametist, lapis lazuli, cristal de stânca, jad, malahit, ochi de tigru, piatra lunii, aventurin;
♦ pentru o viata mai buna - jasp, lapis lazuli, ametist, cristal de stânca, hematit, malahit;
♦ pentru succes general si noroc - aventurin, ochi de tigru, calcedonie;
♦ pentru fericire -  ametist, aventurin, crisopraz, cuart roz;
♦ pentru rezolvarea problemelor si atingerea scopurilor - citrin, cristal de stânca, hematit, jad, malahit, onix, ochi de tigru, piatra lunii;
♦ in momente de mare durere - despartire, deces, divort, esec -  lapis lazuli, ametist, aventurin, cristal de stânca, cuart roz;
♦ pentru eliberare de blesteme, ghinion, energii negative - jasp, onix, jasp, lapis lazuli, ametist, malahit;
♦ pentru recapatarea încrederii, dispozitiei, chefului, bucuriei de viata, gândirii pozitive -  carneol, citrin, ochi de tigru, cuart roz;
♦ pentru curaj, încredere, afirmare, initiativa - carneol, citrin, cristal de stânca, onix, piatra lunii, jad;
♦ pentru relatii mai bune cu lumea - carneol, jasp, malahit, piatra lunii, ametist, acvamarin, aventurin, jad, cuart roz;
♦ pentru persoanele în vârsta - calcedonie;
♦ pentru copii - malahit, piatra lunii, citrin;
♦ pentru femei si mame - piatra lunii, jad, jasp, cuart roz, chihlimbar;
♦ pentru barbati -  ametist, jasp, hematit, lapis lazuli, malahit, piatra soarelui;
♦ pentru sanatate si vindecare - calcedonie, jasp, ametist, hematit, jad, unakit, lapis lazuli, ochi de tigru, cristal de stânca;
♦ pentru casatorie si gasirea sufletului pereche - crisopraz, jad, carneol, piatra lunii, chihlimbar;
♦ pentru dragoste -  jad, carneol, cuart roz, piatra lunii, lapis lazuli, ametist;
♦ pentru prietenie -  crisopraz, cuart roz;
♦ pentru armonie si întelegere -  ametist, cuart roz, ochi de tigru;
♦ pentru fidelitate -  ametist, onix, calcedonie, malahit;
♦ pentru maternitate, fertilitate, nastere, protectie pe timpul graviditatii - piatra lunii, unakit, calcedonie, cuart roz,  malahit, carneol;
♦ pentru cresterea în greutate -  unakit;
♦ pentru scaderea în greutate (la dieta) -  ametist, piatra lunii, cuart fumuriu;
♦ pentru boli cronice, grave, karmice, inexplicabile - jasp rosu, ametist, piatra soarelui;
♦ pentru noroc -  ochi de tigru, ochi de pisica, piatra soarelui;
♦ pentru viata sexuala mai buna -  carneol, crisopraz, jasp rosu, lapis lazuli (pentru barbati), piatra soarelui;
♦ pentru energie fizica -  sport carneol, hematit;
♦ pentru comunicare eficienta -  acvamarin;
♦ la emotii, stress, trac -  jad, calcedonie, citrin;
♦ pentru relatii profesionale bune (cu sefii)  -  amazonit, jasp;
♦ pentru promovare, avansare profesionala - lapis lazuli, piatra soarelui, aventurin, jasp, onix, malahit;
♦ pentru succes în cariera, reusita profesionala -  ametist, jasp, hematit, lapis lazuli, ochi de tigru, malahit;
♦ pentru studiu, scoala, examene, interviu de angajare - hematit, ochi de tigru, sodalit, cristal de stânca, acvamarin, malahit, aventurin, citrin, ochi de tigru;
♦ pentru artisti, succes artistic - crisopraz, lapis lazuli, acvamarin, amazonit, cuart roz, aventurin, chihlimbar;
♦ pentru scriitori -  crisopraz, lapis lazuli, sodalit;
♦ pentru actori -  lapis lazuli, carneol, acvamarin;
♦ pentru elevi si studenti -  sodalit, citrin;
♦ pentru rezolvarea problemelor de natura juridica - lapis lazuli, hematit;
♦ pentru renuntarea la bautura, vicii, droguri, obsesii, mânii, obiceiuri nedorite -  ametist, aventurin, malahit;
♦ pentru calatorii bune - sodalit, acvamarin, calcedonie, citrin, piatra lunii, ochi de tigru, malahit, ametist;
♦ pentru legatura cu divinitatea - ametist, lapis lazuli, cristal de stânca, hematit, piatra soarelui;
♦ pentru protectie - ochi de tigru, aventurin, calcit, cristal de stânca, jasp, lepidolit, piatra lunii;
♦ daca banuiti sau simtiti ca aveti asupra dumneavoastra un blestem sau o legatura oculta, purtati jasp, ametist, onix negru, malahit.
Pietrele care confera cea mai puternica protectie sunt cuartul transparent, lapis lazuli, onix, malahit, pietrele rosii sau negre în general.
Sursa: GARDIANUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu