Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

miercuri, 23 februarie 2011

10 reguli pentru reusita dietei

Nutriţionistul Mihaela Bilic îţi dezvăluie cele mai importante reguli de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Dietele restrictive nu sunt o soluţie, află ce anume trebuie să faci!
Organismul nostru funcţionează după reguli clare, iar prioritatea noastră ar trebui să fie cum să-i dăm ce trebuie atunci când trebuie. Şi pentru că e mai uşor să previi decât să vindeci, ia măsuri împotriva fiecăruia din “motivele” care te împiedică să respecţi un mod de alimentaţie sănătos şi echilibrat.
Slăbitul, mai ales prin diete foarte restrictive şi de scurtă durată, nu face decât să ducă la un dezechilibru major al metabolismului şi, culmea, în final kilogramele pierdute pe cântar să fie doar în mică măsură din grăsimea de depozit.
1. Alimentaţia trebuie să fie fracţionată în 3 mese/zi: micul dejun, prânzul şi cina, cu 1-2 gustări.
2. Fiecare masă trebuie să conţină alimente cu indice glicemic mic (tip pâine, paste, orez, cartof), care te ajută să te simţi sătulă până la următoarea masă şi constituie substratul energetic pentru „topirea” grăsimilor de depozit: lipidele ard în focul glucidelor.
3. Mânâncă la fiecare masă un aliment cu amidon (o felie de pâine), care ţine de foame şi te ajută să rezişti la pofta de dulciuri.
4. Legumele, în special cele crude, sunt permise în cantitate nelimitată.
5. Fructele sunt limitate la 1-2 bucăţi/zi. ATENŢIE: fructele sunt naturale, sănătoase, dar sunt dulci şi îngraşă.
6. Proteinele (tip carne, peşte, ou) sunt recomandate la fiecare masă.
7. Grăsimile animale sau vegetale sunt reduse drastic, pentru că ele reprezintă sursa cea mai simplă de exces caloric (au 9 calorii/gram) şi astfel din clasa de alimente trec la cea de condimente, pentru că pot fi utilizate doar în cantitate foarte mică (ex: 1 lingură de ulei de măsline sau de smântână).
8. Produsele lactate concentrate tip caşcaval, brânză topită, datorită conţinutului ridicat de grăsime (30-80 %) vor fi evitate şi înlocuite cu produse lactate slabe tip iaurt, lapte, brânză vaci sau brânzeturi cu conţinut foarte slab de grăsime (sub 15 %).
9. Din punct de vedere practic dieta nu trebuie să conţină o listă de alimente interzise, ci o listă bogată de alimente permise şi în ce cantităţi.
10. Din punct de vedere psihologic trebuie evitată cântărirea alimentelor şi numărarea caloriilor, cel mai simplu fiind ca alimentele să se împartă în 3 categorii:
  • alimente ce pot fi consumate zilnic – carne slabă, peşte, legume proaspete, lapte şi iaurt degresat, brânzeturi slabe;
  • alimente permise în cantitate limitată, dar obligatorii: amidon şi făinoase (pâine, orez, paste, porumb), legume cu amidon (cartofi, mazăre, fasole), mezeluri slabe, ouă, brânzeturi fermentate, unt şi ulei vegetal, fructe;
  • interzise: grăsimi, tocături, patiserie, dulciuri, alcool.
de Dr. Mihaela Bilic
Medic nutriţionist
Autoarea cărţilor "Trăiesc, deci mă abţin", "Silueta dincolo de mituri. Ghid de nutriţie pentru silueta ta"
www.doctorbilic.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu